Acronis True Image Review 2020 – Ažurirano 2020

Acronis True Image Review 2020 pregled

Acronis True Image ima puno za to, u stvari je gotovo sve, ali povrijeđeno je njegovo teško sučelje i komplicirane cijene. Pročitajte naš cjelovit pregled Acronis True Image za sve detalje.


Slider1

Slider2

Slider3

Slider4

Slider5

Slider6

prijašnji

Sljedeći

Acronis True Image je internetska izrada sigurnosnih kopija s izvrsnom zaštitom, privatnošću i korisničkom uslugom. Međutim, smeta mu je nezgrapni desktop klijent, loš dizajn sučelja i komplicirana shema određivanja cijena. Nastavite čitati ovaj pregled Acronis True Image kako biste naučili sve o prednostima i slabostima softvera.

Uz funkcionalnosti kao što su čišćenje diska, zaštita od neželjenog softvera i još mnogo toga, usluga je nevjerojatno bogata značajkama, iako uključivanje svega toga znači da može biti teško pronaći ono što tražite. Tome ne pomaže činjenica da klijent desktop računala često ne reagira, a pri pokušaju otvaranja različitih prozora dolazi do ozbiljnih kašnjenja..

Umjesto toga, njegova sigurnost, privatnost i korisnička usluga izvrsni su, a unatoč složenom nizu opcija, ni cijene nisu loše. Sam proces izrade sigurnosnih kopija također je dobro razvijen, s različitim podržanim operativnim sustavima i opcijama, kao što su zakazivanje, hibridno kopiranje i prebacivanje na temelju slika..

Međutim, ako su vam jednostavnost upotrebe i brza vremena odziva glavni faktori, razmislite o potrazi za alternativom na našoj listi najboljih internetskih sigurnosnih kopija. 

prednosti & nedostaci

Alternativa za Acronis True Image Review 2020

Značajke

Iako se mnoge sigurnosne kopije fokusiraju na pružanje čistog korisničkog iskustva, uključujući gomilu značajki, Acronis True Image ide u suprotnom smjeru. Desktop klijent je prepun funkcionalnosti, uključujući zaštitu od ransomwarea, čišćenje pogona, čišćenje sustava i još mnogo toga.

Kratica-Cloud-Sync

Počevši s značajkama sigurnosnog kopiranja, Acronis True Image podržava izradu sigurnosnih kopija temeljenih na slikama, što znači da možete stvoriti potpunu kopiju vašeg sustava na njegovim poslužiteljima. Uz to su uključene i mobilne, hibridne, sigurnosne kopije NAS-a i poslužitelja, koje ćemo detaljnije pregledati u odjeljku “sigurnosna kopija i obnova datoteka”..

Ono gdje se softver zaista ističe je strmim brojem dodatnih funkcija. To uključuje mogućnost kreiranja skrivene particije za pohranu lokalnih sigurnosnih kopija (nazvanih Acronis Secure Zone), alata za stvaranje uređaja za spašavanje medija i potpune sinkronizacije pohrane u oblaku koji je više u skladu s proizvodima kao što su Dropbox i Google Drive.

Kratica-Secure-zone

Uređaj za spašavanje omogućuje vam da sigurnosnu kopiju učitate na USB ili drugi vanjski uređaj i izvršite potpuno vraćanje sustava u prethodno stanje. Ovo je također korisno za postavljanje novog računala, jer ga možete odmah pretvoriti u klon vašeg starog uređaja.

Kratica-spašavanje-Media

Ova značajka također dolazi sa funkcionalnošću koja se zove “univerzalno vraćanje”. Ukratko, ovo vam daje mogućnost vraćanja slike vašeg sustava na bitno drukčiji hardver bez brige o problemima kompatibilnosti.

Kratica-Universal-Restore

Također možete koristiti Acronis za čišćenje sustava, pomoću kojeg možete obrisati osjetljive podatke – poput lozinki – s uređaja i osigurati da se svi zapisi trajno unište (za razliku od redovitog brisanja, gdje će tragovi i dalje ostati slobodni prostora na tvrdom disku).

Kratica-System-čišćenje

Na sličan način, značajka “sredstvo za čišćenje pogona” omogućuje vam da u potpunosti obrišete pogon ili particiju osiguravajući da nitko ne može povratiti bilo koju informaciju koja je bila tamo pohranjena..

Acronis-Drive-Sredstvo za čišćenje

Acronis nudi i značajku poznatu kao “aktivna zaštita” koja služi za zaštitu od ransomwarea i nezakonitog kriptominiranja, u slučaju da slučajno preuzmete neki odvažni softver.

Još jedna zanimljivost je i pokušaj & odlučiti ”, koji izdvaja određenu količinu prostora na tvrdom disku kao vrstu karantene za testiranje potencijalno nesigurnog softvera ili datoteka. Ako nešto pođe po zlu, negativni učinci se uklanjaju i možete ga lako vratiti natrag na način kako je bio.

Kratica-probati-I-Odlučite

Ako ste se prijavili za Advanced ili Premium planove (više o tome kasnije), možete koristiti i Acronisovu “arhivu” značajku. Sve što stavite u arhivu izbrisat će se s vašeg uređaja i osloboditi prostor, ali će i dalje ostati vidljivo u File Exploreru kao što bi to bilo uobičajeno, sve dok ste povezani s internetom.

Iako ste nekada mogli sigurnosno kopirati račune na društvenim mrežama, poput Facebooka i Instagrama, ova je značajka uklonjena s platforme u kolovozu 2019. godine..

Pregled značajki Acronis True Image

Logotip Acronis True Image Review 2020www.acronis.com

Započinje od 417 USD mjesečno za Neograničene GBAll planove

rezerva

Rezervni planer

Kontinuirana izrada sigurnosnih kopija

Postupak izrade sigurnosne kopije

Sigurnosna kopija na temelju slika

Sigurnosna kopija vanjskog pogona

NAS sigurnosna kopija

Sigurnosna kopija poslužitelja

Hibridna sigurnosna kopija

Sigurnosna kopija mobilnih uređaja

Neograničeno sigurnosno kopiranje

Neograničeni uređaji

Brzina gasa

Kopiranje datoteka na razini bloka

Multithreaded Backup

Vratiti

Kurirska služba za oporavak

Pristup pregledniku

Pristup mobilnim aplikacijama

Verziranje

Izbrisano zadržavanje datoteka

sigurnosti

Privatna enkripcija

Šifriranje u mirovanju

Šifriranje u tranzitu
TLS

Protokol šifriranja
AES 256-bitni

Dvofaktorska provjera autentičnosti

Otvrdnuti centri podataka

Postavke proxy servera

Sukladan za HIPPA

podrška

Podrška 24/7

Podrška za chat uživo

Telefonska podrška

Podrška putem e-pošte

Korisnički forum

Baza znanja

Razno

Dijeljenje datoteka

Sinkronizacija uređaja

Besplatna proba
30

cijena

Acronis True Image ima pomalo neobičan model cijena, jer paket Standard zahtijeva samo jednokratno plaćanje, dok planovi Advanced i Premium djeluju kao pretplate koje se naplaćuju na godišnjoj osnovi. Iako vam može biti teško omotati glavu oko svih različitih opcija, stvarna cijena je vrlo razumna.

Acronis True Image Cloud djeluje u osnovi kao neograničena usluga sigurnosnog kopiranja za određeni broj uređaja. Možete izraditi sigurnosnu kopiju na cijeloj slici za jedan, tri ili pet uređaja, bez obzira na veličinu. 

Pod uvjetom da morate sigurnosno kopirati samo jedan uređaj, cijena od 59,99 USD otprilike je jednaka ostalim neograničenim pružateljima sigurnosnih kopija, kao što su Backblaze i Carbonite. Što je još bolje, standardni plan zahtijeva samo jedno plaćanje, a ne ponavljajuću se pretplatu. 

Iako nemamo razloga vjerovati da će Acronis izvući prostirku ispod svojih kupaca, nedavni fijasko koji se odnosi na životnu pretplatu Zoolza čini nas opreznim kod ovakvih ponuda (pročitajte više o tome u veljači u državi Cloud).

Međutim, datoteke i mape ne možete samostalno izrađivati, pa ako želite biti selektivniji prilikom izrade sigurnosne kopije, morat ćete se odlučiti za napredni ili premium plan..

Uz to, napredni i premium korisnici imaju mogućnost povećanja kapaciteta pohrane u oblaku iznad zadane alokacije. Napredni plan podrazumijeva 200 GB, ali to možete povećati na 500 GB za dodatnih 20 USD godišnje.

Kratica-Dodatna-Skladište

U međuvremenu, Premium korisnici dobivaju 1TB prostora za pohranu koji je uključen u njihov plan i imaju mogućnost povećati to na 2TB za 40 USD, 3TB za 80 USD, 4TB za 120 USD ili 5TB za 160 USD.

Acronis True Image također nudi vrlo izdašnu besplatnu probnu verziju, koja vam nudi 1 TB prostora za pohranu cijeli mjesec, pruža vam obilje mogućnosti da odlučite želite li ili ne želite platiti uslugu.

Jednostavnost korištenja

Budući da je toliko napunjeno značajkama, navigacija na klijentskom računalu radne površine Acronis True Image može biti pomalo zbunjujuća stvar. Ovome dodajte tendenciju kašnjenja kada korisnici kliknu na različite elemente sučelja i dobijete dio softvera koji može biti muka za upotrebu, posebno za korisnike koji prvi put.

Klijent za stolna računala – dostupan za Windows XP i noviji i OS X 10.10 i noviji – podijeljen je u devet glavnih odjeljaka raspoređenih u izborniku na lijevoj strani prozora. Prvo je odjeljak “sigurnosna kopija” gdje možete upravljati i pokrenuti sigurnosnu kopiju, prilagoditi postavke i vratiti datoteke s poslužitelja.

Kratica-backup-odjeljak

Slijedi izbornik “arhive”, gdje možete organizirati svoje arhivirane datoteke, što znači da su izbrisane s vašeg uređaja, ali ostaju dostupne putem običnog preglednika datoteka.

Acronis-arhiv-odjeljak

Treći unos na popisu je značajka “usklađivanje”, gdje možete odrediti određene mape za sinkronizaciju između uređaja i sa samim oblakom Acronis. Ova je značajka češća u uslugama pohrane u oblaku poput Dropboxa, a nevjerojatno je korisna za osiguravanje trenutnog pristupa važnim datotekama na svojim uređajima.

Kratica-Sync Sekcija

Slijedi izbornik “alati”, na kojem su smještene sve razne značajke koje smo spomenuti ranije u našem pregledu – poput alata za izradu medija za spašavanje, funkcije čišćenja sustava i značajke sigurne zone Acronis..

Acronis-Tools-odjeljak

Nakon izbornika alata nalazi se ploča za sustav “aktivne zaštite” na kojem možete omogućiti Acronis True Image da blokira softver i datoteke koje sadrže ransomware i / ili kôd koji vaš uređaj koristi za obavljanje kriptominiranja.

Kratica-Active-zaštita

Prelaskom na karticu “aktivnost”, možete vidjeti je li nešto zaustavljeno, a kartica “upravljati procesima” omogućuje vam da odredite određene procese koje je potrebno nadzirati i / ili blokirati da se pokrenu u prvom redu..

Kratica-račun-odjeljak

Sljedeći izbornik dolje daje vam pregled računa, uključujući vaš trenutni plan pretplate i koliko prostora koristite. Opća podešenja nalaze se ispod tog izbornika gdje možete mijenjati stvari, uključujući leptiranje na temelju razine baterije, vaše sigurnosne kopije mobilnih uređaja i postavki obavijesti.

Acronis-opće postavke

Na kraju, u donjem lijevom kutu su još dva dijela. Prvo je jednostavno tu za nadogradnju vašeg računa, za slučaj da vam se čini da vam treba više prostora, a drugo je centar za pomoć u kojem možete pristupiti bazi znanja, generirati izvještaj o sustavu ili poslati povratne informacije tvrtki.

Kratica-Pomoć-odjeljak

Kao što smo kratko spomenuli na početku ovog odjeljka, stolni klijent Acronis True Image nažalost ponekad je vrlo spor. U više smo navrata kliknuli na karticu, samo da smo čekali čak 10 do 20 sekundi prije nego što je aplikacija zapravo odgovorila i odveli nas tamo gdje smo htjeli ići.

To je ogroman problem jer klijenta čini frustrirajućim za upotrebu, posebno kada ste novi u usluzi i niste baš shvatili gdje je sve.

Acronis je dostupan i na mobilnim operativnim sustavima, s aplikacijama za preuzimanje i u iOS trgovini i u Google Play trgovini. Mobilne su aplikacije jednostavne i jednostavne za uporabu, posebno u usporedbi s klijentom koji se napuhao za stolna računala, jer sve što stvarno možete učiniti je postaviti sigurnosni plan za svoj mobilni uređaj i upravljati postojećim sigurnosnim kopijama.

AcronisiOS-Main-ploča

Iako je dostupan web klijent, nevjerojatno je rijedak. Sastoji se od tri odjeljka koji vam omogućuju preuzimanje i brisanje postojećih sigurnosnih kopija, upravljanje vezama za dijeljenje i pregled koliko slobodnog prostora vam je ostalo.

Kratica-web-klijent

Sigurnosna kopija datoteke & Obnova

To je vjerojatno najvažniji kriterij za internetsku sigurnosnu kopiju. Srećom, sam proces izrade sigurnosnih kopija i obnavljanja predstavlja srž funkcionalnosti Acronis True Image i to je područje u kojem dobro prolazi. Možete izraditi sigurnosnu kopiju svih vrsta uređaja, od mobilnih uređaja do čitavih poslužitelja, a pružaju vam se brojne mogućnosti kako proći postupak.

S Acronisom možete odabrati izradu sigurnosnih kopija pojedinačnih datoteka i mapa ili izradu sigurnosne kopije sistemskih slika cijelog uređaja. Ovo možete postaviti na raspored koji može biti svakodnevni, tjedni, mjesečni ili kontinuirano, što znači da klijent provjerava svakih pet minuta da li je došlo do promjena u vašim odabranim datotekama.

Kratica-Select-Source

Izrada sigurnosnih kopija vrši se korištenjem algoritma na razini bloka, što znači da klijent neće izgubiti vezu ili resurse sustava s prijenosom cijele promijenjene datoteke. Umjesto toga, tražit će precizne promjene i učitati samo one dijelove koji su izmijenjeni.

Kratica-raspored

Osim stolnog računala možete sigurnosno kopirati i servere, NAS uređaje, vanjske pogone i mobilne telefone. Na iOS-u možete sigurnosno kopirati fotografije, videozapise, kontakte, kalendare i podsjetnike, dok aplikacija Android također pruža mogućnost sigurnosnih kopija tekstualnih poruka.

Kratica-Novo-iOS-kopija

Ako želite zadržati lokalnu kopiju sigurnosne kopije, Acronis vam daje mogućnost (kada ste prvi put postavili sigurnosnu kopiju) da odaberete mjesto na svom trenutnom uređaju ili na spojenom vanjskom pogonu, umjesto oblaka Acronis. Iako bi vaši podaci trebali biti potpuno sigurni u oblaku, to pruža dodatnu razinu suvišnosti, za svaki slučaj.

Kratica-odredište

U pogledu verzije verzije, Acronis može zadržati staru verziju izmijenjene datoteke neograničeno vrijeme ili možete postaviti klijenta da briše bilo koju prošlu verziju koja je dosegla određeno doba. Prema zadanim postavkama to je šest mjeseci, ali ovo možete u potpunosti onemogućiti ako želite.

Kratica-verzije

Stvarni postupak postavljanja rezervnog plana izravan je. Sve što trebate učiniti je kliknuti gumb “dodavanje sigurnosne kopije” u odjeljku sigurnosne kopije klijenta za radnu površinu. Tada možete odlučiti što želite sigurnosno kopirati i gdje želite da se pohrani. 

Kratica-Add-kopija

Pritiskom na tipku “opcije” u ovom prikazu, možete odrediti raspored, omogućiti privatno šifriranje za veću zaštitu i postaviti isključenja na temelju vrsta datoteka ili lokacije. 

Također možete odabrati u koji će podatkovni centar biti pohranjene vaše datoteke, postaviti preusmjeravanje radi smanjivanja utjecaja softvera na vašu vezu i odlučiti koliko dugo želite zadržati staru verziju ili izbrisanu datoteku.

Kratica-Isključenja

Nažalost, ne postoji opcija za multithreading, što je nešto što dobivate s nekoliko konkurenata, poput Cloudberryja i BigMIND Home-a. Također ne postoji služba za oporavak putem kurirske službe (što znači isporuku fizičkog uređaja prilikom vraćanja sigurnosne kopije), pa ako planirate vratiti ogromne sigurnosne kopije putem spore veze, možda biste trebali razmotriti IDrive.

Ubrzati

Brzina je kritični aspekt sigurnosnih kopija usluga s obzirom na to da korisnici često izrađuju sigurnosne kopije velike količine podataka. S sporom uslugom, to može značiti dane ili čak tjedne prijenosa datoteka. 

To se posebno odnosi na početnu sigurnosnu kopiju ili cjelovito učitavanje slika u sustavu, gdje veličina učitavanja lako može biti prilično velika. Kao što ćete vidjeti, Acronis True Image ima izvrsne brzine i za vrijeme prijenosa i preuzimanja.

Za potrebe našeg testa, prenijeli smo mapu 3,51 GB koja sadrži nekoliko različitih vrsta datoteka, uključujući video, tekst i slike. Veza korištena za test imala je brzinu preuzimanja i učitavanja od 25Mbps. 

Iako u teoriji to znači da bi prijenos i preuzimanje mogao završiti za otprilike 20 minuta, realnije bismo voljeli da ih vidimo otprilike sat do sat i pol.

Prvi pokušaj Drugi pokušaj Prosjek
Učitaj01:43:0000:57:0001:20:00
preuzimanje datoteka01:25:0001:41:0001:33:00

Kao što vidite, ovi rezultati u potpunosti odgovaraju našim očekivanjima, a drugi prijenos zapravo radi čak i bolje nego što smo očekivali. 

Kratica-Data-centar-karta

Naše sigurnosne kopije izvedene su u Aziji, što znači da prenosimo svoje datoteke u podatkovni centar u Singapuru. Iako nam je ovo geografski blizu, daleko je više nego što su podatkovni centri Europe i Sjeverne Amerike kupci u tim regijama. 

To znači da ako se nalazite, primjerice, na američkoj istočnoj obali ili u zapadnoj Europi, trebali biste doživjeti još bolje rezultate. 

sigurnosti

S obzirom da su pružateljima sigurnosnih kopija povjerene potencijalno osjetljive informacije, neophodno je da bilo koja sigurnosna usluga poduzme značajne korake da osigura svoju sigurnost. 

Bilo da upravlja virtualnim prijetnjama u obliku cyber-kriminala ili opipljivijih opasnosti, poput fizičke krađe i prirodnih katastrofa, Acronis čini sve što može kako bi bili sigurni da su vaše informacije sigurne u njegovim rukama.

Što se tiče virtualnih prijetnji, Acronis True Image koristi AES 256-bitnu enkripciju za zaštitu podataka i TLS kako bi se osiguralo da ga niko ne presreće u tranzitu (poznat kao napad čovjeka u sredini). 

To je izvrsno, pogotovo jer se kodiranje može učiniti u potpunosti privatnim. To znači da ni sam Acronis neće moći pogledati vaše datoteke. Ako želite da se upustite u ovu temu, pogledajte naš opis šifriranja kako biste naučili sve što trebate znati.

Kratica-privatno-Encryption

Međutim, važno je zapamtiti da ako omogućite privatno šifriranje, Acronis neće moći obnoviti zaporku ako je zaboravite. Stoga je najbolje upareno s jednim od najboljih upravitelja lozinki kako biste osigurali da ne izgubite trajno pristup svojim podacima.

Nažalost, ne postoji opcija dvofaktorske provjere autentičnosti, što bi bio lijepi dodatni sloj sigurnosti. Ako je to presudno za vas, razmislite umjesto toga kao CloudAlly.

S fizičke strane, podatkovni centri tvrtke imaju sigurnosno osoblje na licu mjesta 24 sata dnevno, kao i biometrijske sigurnosne pretrage i video nadzor koji održava zapisnike 90 dana. Također ima sustave za praćenje i kontrolu vlage i temperature, kao i rezervne generatore koji mogu raditi do 48 sati, u slučaju nestanka struje.

Privatnost

Privatnost je još jedno područje u kojem Acronis True Image djeluje vrlo dobro. Njegova privatna enkripcija, fleksibilne lokacije u podatkovnim centrima i jasna, sažeta politika privatnosti također su dio toga, kao i usklađenost s nekoliko propisa, kao što je GDPR.

Kao što je već spomenuto, pruža zaštitu privatnom AES-ovom 256-bitnom enkripcijom, što je izvrsno jer znači da tvrtka ne može pristupiti vašim datotekama čak i ako je htjela. 

Međutim, ipak prikuplja neke osnovne osobne podatke, uključujući vaše ime, adresu e-pošte i tako dalje. Prema njegovoj izjavi o privatnosti, ove se informacije dijele samo s pouzdanim partnerima, poput prodavača ili preprodavača, ili u skladu sa zakonom.

Kratica-Pravila-izjava

Kada prvi put pomoću softvera postavite sigurnosne kopije, klijent će odabrati najbliži podatkovni centar prema vašoj lokaciji. Ako iz nekog razloga želite da se vaši podaci pohranjuju na drugom mjestu, to možete jednostavno promijeniti tijekom početnog postupka postavljanja. Međutim, nakon što stvorite sigurnosnu kopiju, nema povratka.

Kratica-Pick-Data-centar

U vezi s tim imate puno mogućnosti izbora, jer Acronis True Image koristi podatkovne centre u SAD-u, Velikoj Britaniji, Europi (Njemačka, Švicarska i Francuska), Japanu, Singapuru i Australiji. 

To je u velikoj suprotnosti s mnogim drugim sigurnosnim podacima, poput IDrive-a, gdje je jedina opcija podatkovni centar sa sjedištem u SAD-u, koja je zemlja poznata po lošim zakonima o digitalnoj zaštiti privatnosti.

Kao što je već spomenuto, tvrtka je u skladu s GDPR-om, kao i nizom drugih regulatornih okvira, poput HIPAA, i različitim standardima uništavanja podataka, poput njemačkog VSITR.

Služba za korisnike

S obzirom na kritičnu prirodu sigurnosnih kopija usluga, važno je da oni nude nekoliko različitih načina za korisničku podršku, kao i visoku razinu reakcije kad im se obratite s problemom. Acronis ga izbacuje iz vode u ovoj kategoriji, jer postoje brojni načini za pomoć – na nekoliko različitih jezika – sa svojim proizvodima.

Prvo, postoji opsežna baza znanja koja sadrži sve najčešće probleme i njihova rješenja. Ovo je prvi korak u bilo kojem postupku rješavanja problema, a do baze podataka lako je kretati, tako da brzo možete saznati kako riješiti problem koji imate.

Kratica-Česta

Ako vam baza znanja ne može pomoći, možete se obratiti forumu gdje možete kontaktirati ostale korisnike da vide jesu li imali sličan problem i kako ga riješiti..

Kratica-forum

Ako i dalje ne možete pronaći rješenje za svoj problem, možete se nekoliko puta obratiti izravno odjelu za podršku. Možete poslati e-mail kartu – na što smo testirali i dobili odgovor za manje od 24 sata – ili se obratiti odjelu za podršku u stvarnom vremenu putem opcije live chat, koja je dostupna 24/7.

Kratica-podrška-Chat

Te su opcije dostupne ne samo na engleskom (očito), već i na mandarinskom, njemačkom, španjolskom, francuskom i talijanskom. Nažalost, ne postoji telefonski broj na koji možete nazvati, ali to je teško potrebno s obzirom na sve ostale mogućnosti koje imate za podršku.

Presuda

Time smo došli do kraja našeg pregleda. Bez sumnje, jaka opcija za internetske sigurnosne kopije, Acronis je ipak zadržana od strane svog zbijenog i često tromog desktop klijenta. U skladu s tim, svoj glavni zadatak – sigurnosno kopiranje podataka – obavlja vrlo dobro, a nudi izvrsnu brzinu, sigurnost i privatnost, kao i vrhunsku korisničku uslugu..

Što ste pomislili o našoj recenziji? Slažete li se da trom i pretjerano dizajniran klijent povuče dolje što je inače izvrsna sigurnosna kopija sigurnosnih kopija ili mislite da broj značajki čini komad softvera? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map