1 i 1 IONOS pregled sigurnosnih kopija u oblaku – ažurirano 2020

1&1 pregled sigurnosne kopije IONOS Cloud

1&1 IONOS Cloud Backup je zanimljiv dobavljač sigurnosnih kopija jer radi kao IaaS rješenje, ali dolazi sa vlastitim klijentom sigurnosnih kopija. Rezultat je vrlo raznolika, ako skupa, sigurnosna kopija. Pročitajte naš puni 1&1 IONOS Cloud Backup pregled radi pojedinosti.


Najbolje sigurnosne kopije putem interneta

1&1 je pokrenuta 1988. godine s ciljem pružanja arhitekture podataka centra i široke mreže. U 2018. godini spojila se s ProfitBricksom, tvrtkom za rješenja u oblačnim infrastrukturama, i promijenila ime u 1&1 IONOS.

Ako vam ne treba sigurnosno kopiranje u oblaku, 1&1 IONOS nudi ostale proizvode. 1&1 Izgrađivač web stranica pomoći će vam da stvorite web mjesto koje ste oduvijek željeli i 1&1 Web hosting će vam pomoći da ga podignete i pokrenete. Više o njima pročitajte u našem odvojenom 1&1 graditelj web mjesta i 1&1 IONOS web hosting recenzija.

1&1 IONOS je rješenje infrastrukture kao usluge s vlasničkim upraviteljem sigurnosnih kopija koji se naziva Cloud Backup. 1&1 IONOS Cloud Backup implementiran je u partnerstvu s specijaliziranim pružateljem sigurnosnih kopija oblaka, Acronis. Naši redoviti čitatelji prepoznat će to ime kao tvrtka koja stoji iza Acronis True Image, a to je proizvod koji omogućuje sigurnosno kopiranje više računala.

Korisničko je više od 1&1 rješenje IONOS-a, ali ne može sigurnosno kopirati neograničene uređaje poput 1&1 Spremnik za sigurnosnu kopiju u IONOS-u. To je reklo, ako vam Acronis zvuči intrigantno, pročitajte našu recenziju Acronis True Image Cloud da biste saznali više o tome.

1&1 IONOS Cloud Backup zahtijeva da pristupite njegovom dizajneru podatkovnih centara i pomoću njega za izradu sigurnosnih kopija. Takav pristup može biti neodoljiv za glavne korisnike. Osim toga, njegovi planovi pretplate nisu jeftini.

To je rekao, 1&1 IONOS Cloud Backup djeluje na mnogim uređajima, uključujući poslužitelje, prijenosna računala, tablete i pametne telefone. Možete ih sigurnosno kopirati i ne ograničavati broj uređaja na kojima možete napraviti sigurnosnu kopiju. Također nudi neograničen rezervni prostor za koji plaćate po gigabajtu, tako da je cijena fleksibilna.

Ako ne mislite 1&1 IONOS Cloud Backup je pravo rješenje za vas, o alternativama potražite naš najbolji popis za usporedbu na mreži. Za ostala poslovna rješenja pročitajte naš najbolji vodič za sinkronizaciju datoteka i dijeljenje vodiča. U suprotnom, držite se nas dok ulazimo u detalje u ovoj 1&1 pregled sigurnosne kopije IONOS Cloud.

prednosti & nedostaci

Alternativa za 1&1 IONOS Cloud Backup

Značajke

Usluge sigurnosnih kopija u oblaku pomažu zaštititi vaše važne datoteke zrcaljenjem njihove strukture u oblaku. Nakon dovršetka početne sigurnosne kopije, možete biti sigurni da su vaše datoteke sigurne od rušenja tvrdog diska ili problema ili softvera.

Budući da usluge sigurnosne kopije u oblaku repliciraju strukturu datoteka u oblaku, ne možete ih koristiti za uklanjanje prostora na tvrdom disku. To je glavna razlika između sigurnosnog kopiranja u oblaku i usluga pohrane u oblaku. Ako želite saznati više o tome što ih razdvaja, pročitajte naše objašnjenje.

1&1 IONOS Cloud Backup pomaže vam u zaštiti računala, poslužitelja, tableta i pametnih telefona. To može sigurnosno kopirati cijeli vaš stroj, stanje sustava, određene diskove, datoteke i mape. Osim toga, može sigurnosno kopirati Microsoft Active Directory i Microsoft SQL i Exchange poslužitelje.

Međutim, on ne može sigurnosno kopirati vanjske pogone ili mrežnu pohranu. Ako vam treba, pročitajte našu najbolju sigurnosnu kopiju na mreži za NAS i najbolju sigurnosnu kopiju za vanjske pogone.

1&1 opcije sigurnosne kopije u oblaku IONOS

Standardne sigurnosne kopije uključuju zakazivanje, izradu sigurnosnih kopija u lokalnoj ili mrežnoj mapi, što znači da je dostupna hibridna sigurnosna kopija i izrada sigurnosne kopije slika. Ipak, nedostaje jedna od najkorisnijih značajki, kontinuirana izrada sigurnosnih kopija. Najbliže do ponavljanja njegove upotrebe je postavljanje sigurnosnih kopija koje će se izvoditi svake minute gotovo cijeli dan.

Također možete odabrati razinu kompresije vaših podataka koja ne može biti nikakva, normalna, visoka ili maksimalna.

1&1 IONOS Cloud Backup može izraditi cjelovite sigurnosne kopije, koje sigurnosno kopiraju sve na jednom mjestu. Naknadne sigurnosne kopije inkrementalne su, što znači da prenose promjene samo od vaše posljednje pune sigurnosne kopije.

Kada stvorite sigurnosnu kopiju, možete je poslati na 1&1 IONOS na tvrdom disku pomoću usluge Physical Data Shipping. Naknadne sigurnosne kopije mogu se provesti putem interneta.

Dostupna je i inačica datoteke. Omogućuje vam potpunu kontrolu zadržavanja, što znači da možete sačuvati sigurnosnu kopiju neograničeno i dohvatiti željenu verziju u bilo kojem trenutku.

1&1 IONOS Cloud Backup aktivna zaštita

1&1 IONOS Cloud Backup sadrži aktivnu zaštitu koja pomaže u zaštiti datoteka od ransomwarea. Uz to, ima privatnu enkripciju i ostale sigurnosne značajke. O njima ćemo više govoriti u odjeljku sigurnosti.

Ako brišete datoteke s lokalnog stroja, 1&1 IONOS Cloud Backup može ih zadržati u oblaku neograničeno, prema broju sigurnosnih kopija ili dobi. Sigurnosne kopije se brišu samo ako je sigurnosno kopiran uređaj uklonjen iz usluge izrade sigurnosnih kopija ili je izbrisan plan sigurnosnih kopija.

1&1 IONOS Cloud Backup također vam pomaže smanjiti vrijeme zastoja učitavanjem sigurnosne kopije Linuxa ili Windows-a u virtualni stroj.

Možete koristiti 1&1 IONOS Cloud Backup zahtijeva dodatne poslužitelje s već instaliranim sigurnosnim kopijam klijenta i konfigurira sve s cloud panela. Da biste saznali više o značajkama sigurnosne kopije i sigurnosnim kopijama općenito, posjetite našu mrežnu knjižnicu sigurnosnih kopija.

1&1 Pregled značajki IONOS Cloud Backup

1 i 1 IONOS Cloud Backup Logowww.ionos.com

Započinje od 500 USD mjesečno za 50 GBAll planova

rezerva

Rezervni planer

Kontinuirana izrada sigurnosnih kopija

Postupak izrade sigurnosne kopije

Sigurnosna kopija na temelju slika

Sigurnosna kopija vanjskog pogona

NAS sigurnosna kopija

Sigurnosna kopija poslužitelja

Hibridna sigurnosna kopija

Sigurnosna kopija mobilnih uređaja

Neograničeno sigurnosno kopiranje

Neograničeni uređaji

Brzina gasa

Kopiranje datoteka na razini bloka

Multithreaded Backup

Vratiti

Kurirska služba za oporavak

Pristup pregledniku

Pristup mobilnim aplikacijama

Verziranje

Izbrisano zadržavanje datoteka

sigurnosti

Privatna enkripcija

Šifriranje u mirovanju

Šifriranje u tranzitu
SSL

Protokol šifriranja
AES 256-bitni

Dvofaktorska provjera autentičnosti

Otvrdnuti centri podataka

Postavke proxy servera

Sukladan za HIPPA

podrška

Podrška 24/7

Podrška za chat uživo

Telefonska podrška

Podrška putem e-pošte

Korisnički forum

Baza znanja

Razno

Dijeljenje datoteka

Sinkronizacija uređaja

Besplatna proba

cijena

Možete koristiti besplatno probno razdoblje prije nego što se odlučite na pretplatu na 1&1 IONOS Cloud Backup, ali morate trošiti vrijeme na komunikaciju s prodajnim timom putem e-pošte da biste ga odobrili. Ako ste zadovoljni uslugom, možete nadograditi na plan s fiksnom količinom rezervnog prostora ili fleksibilnim.

Opcije Cloud Backup omogućuju vam plaćanje manje za fiksni iznos rezervnog prostora. Nakon što ga upotrebite, primjenjuju se cijene Cloud Backup Flex-a. Imajte na umu da je ova stopa Cloud Backup Flexa jeftinija nego ako biste krenuli s Cloud Backup Flex-om od samog početka.

Morate plaćati 5 USD mjesečno za 50 GB što se možda čini neinformiranim, ali za dolar više mjesečno možete dobiti neograničen sigurnosni prostor pomoću Backblaze-a. No, to je samo za jedno računalo Ako vam bolje odgovara, o tome možete saznati više u našoj Backblaze recenziji.

Cloud Backup Flex plan je skuplji po gigabajtu na 12 centi, ali je fleksibilniji. Ako vam ne treba puno prostora, možete uštedjeti novac.

Pri tome je to puno skuplje od Wasabija, koji naplaćuje samo 0,0039 centi po gigabajtu. Wasabi ipak nudi samo pohranu, tako da morate koristiti aplikaciju koja vam može pomoći da napravite sigurnosnu kopiju podataka. CloudBerry Backup je odličan izbor jer se integrira s Wasabijem i ima puno sigurnosnih značajki.

Pročitajte naš pregled CloudBerry sigurnosne kopije da biste saznali pojedinosti o tome.

Jednostavnost korištenja

ionos-Nadzorna ploča

Prije nego što možete stvoriti sigurnosnu kopiju, morate se prijaviti na 1&1 IONOS-ov dizajner podatkovnih centara i stvorite sigurnosnu jedinicu. Više ćemo o tom procesu govoriti u sljedećem odjeljku.

Nakon što to učinite, trebate preuzeti i instalirati sigurnosnu kopiju za stvaranje sigurnosne kopije na svom uređaju. Komunicira s sigurnosnim sustavom i dodjeljuje sigurnosne kopije jedinici sigurnosne kopije. Rezervni agent radi na Windows, macOS i Linuxu.

On djeluje kao ikona sistemske trake i pokazuje status sigurnosne kopije kada je posljednja sigurnosna kopija završena i koja je sigurnosna kopija povezana s vašim uređajem. Izbornik postavki omogućuje vam mijenjanje šifriranja i pokretanje sigurnosne konzole za upravljanje.

ionos-backup-upravljanje-konzola

Vi upravljate svime u vezi sigurnosnih kopija iz njega. To je atraktivno i jasno. Izbornik slijeva omogućuje vam pregled uređaja, izradu sigurnosnih kopija, nadzor aktivnosti, provjeru upozorenja i brisanje sigurnosnih kopija sa svojih uređaja. Brz je i jednostavan za korištenje.

Postoji mobilna aplikacija, ali ne radi s 1&1 IONOS Cloud Backup, pa nećete moći provjeriti sigurnosnu kopiju ako nemate računalo. To je glavni propust s obzirom na to da većina sigurnosnih rješenja pruža način za pristup sigurnosnim kopijama putem pametnog telefona.

Sigurnosna kopija datoteke & Obnova

ionos-create-backup-uređaj

Da biste stvorili sigurnosne kopije, prvo morate stvoriti sigurnosnu jedinicu. To unosite jedinstveno ime i svoje vjerodajnice. Nakon što ga stvorite, možete unijeti konzolu za upravljanje sigurnosnim kopijama.

Zatim trebate dodati uređaj. Prije nego što to uspijete, morate preuzeti i instalirati sigurnosnu kopiju kako biste svoj uređaj mogli registrirati na uslugu. Gumb “Dodaj” pri vrhu otvara izbornik “dodavanje uređaja” koji vam omogućuje preuzimanje klijenata za određene strojeve.

ionos-desktop-klijenti

Nakon što preuzmete i instalirate sigurnosnu kopiju agenta, možete registrirati svoj uređaj klikom na vezu za registraciju koja postaje dostupna na kraju instalacije. Alternativno, možete kopirati registracijski token i unijeti ga pomoću gumba pri dnu izbornika “dodavanje uređaja”.

Nakon toga vidjet ćete svoj uređaj. Odaberite ga i odaberite “rezervnu” opciju na bočnoj traci.

ionos-create-kopija plana

1&1 Postavke sigurnosne kopije u IONOS-u

Možete sigurnosno kopirati cijeli svoj stroj, određene diskove, datoteke, mape i stanje sustava. Ako odlučite sigurnosno kopirati cijele diskove ili određene datoteke ili mape, morate ih odrediti putem upravitelja datoteka. Iako upravitelj datoteka radi u pregledniku, to je brzo i nećete imati problema s pronalaženjem diskova ili mapa koje su vam potrebne.

Za ulazak u upravitelj datoteka kliknite narančastu vezu “specificiraj”, a zatim “odaberite datoteke i mape”. Prije nego što odaberete datoteke i mape, ipak možete odabrati izradu sigurnosne kopije ili korištenje pravila pravila, poput “[sve datoteke]”, “/ root”, “% programfiles%” i drugih.

ionos-odabrati-backup-mape

Zatim možete odabrati sigurnosno kopiranje lokalnih ili mrežnih mapa. Nakon što odaberete mape, možete izmijeniti zadani raspored ili ga isključiti. U tom slučaju morate ručno pokrenuti postupak izrade sigurnosne kopije..

Zakazivanje nudi brojne mogućnosti, uključujući zakazivanje po vremenu, vremenu od posljednje sigurnosne kopije, na Windows događaju, kada se korisnik prijavi ili isključi iz sustava i kada se pokrene ili isključi sistem.

ionos-backup-raspored

Zakazivanje po vremenu omogućuje vam izradu sigurnosnih kopija mjesečno, dnevno, tjedno ili po satu. Mjesečna sigurnosna kopija može se izvoditi u određenim mjesecima, danima u mjesecu ili tjednu. Tjedne i dnevne sigurnosne kopije omogućuju vam odabir određenog vremena u kojem će se izrađivati ​​sigurnosna kopija i koji dani. Svaka satna izrada sigurnosnih kopija daje još precizniju kontrolu. Možete ga koristiti za određivanje koliko često se sigurnosna kopija mora pokrenuti u nekoliko minuta.

1&1 Uvjeti sigurnosne kopije u IONOS-u

Ako vam to nije bilo dovoljno, 1&1 IONOS Cloud Backup omogućuje vam određivanje uvjeta pokretanja koji moraju biti ispunjeni prije pokretanja postupka sigurnosne kopije. Oni uključuju uvjete kao što je korisnik u praznom hodu, namještanje određenog vremenskog intervala, ne započinjanje na mjernoj vezi i više.

Nakon toga možete odrediti koliko često 1&1 IONOS Cloud Backup očistiti će stare sigurnosne kopije. Možete ih čuvati u neograničenom roku, prema broju sigurnosnih kopija do maksimalno 200 ili prema dobi. Dob omogućuje vam određivanje mjeseci, tjedana, dana i sati.

Zatim klizač za šifriranje omogućava uključivanje i šifriranje lozinke koja 1&1 IONOS Cloud Backup ne bilježi.

Prije nego što počnete, možete kliknuti ikonu zupčanika u gornjem desnom kutu da biste pristupili naprednim opcijama.

ionos-backup-opcije

Omogućuju vam promjenu razine kompresije, filtriranje datoteka, kašnjenje vremena pokretanja sigurnosne kopije i još mnogo toga.

Napokon, pritisnite “stvori” i sigurnosna kopija će započeti.

ionos-Obnova-files-start

Ako želite vratiti datoteke, postupak je jednostavan. Kao i u slučaju izrade sigurnosne kopije, morate odabrati uređaj. Nakon što to učinite, kliknite vezu “oporavak” u izborniku bočne trake s desne strane.

Vidjet ćete kronološku vremensku traku sigurnosnih kopija. Odaberite bilo koju od njih i kliknite na “oporavite datoteke / mape” ili kliknite “više načina za oporavak”, što vam omogućuje preuzimanje datoteka ili slika.

ionos-oporavak-mapa-lista

U svrhu testiranja, krenuli smo putem “datoteke / mape”. Otvorit će se novi prozor koji traži da unesete zaporku ako ste kriptirali sigurnosnu kopiju. Zatim ćete vidjeti sadržaj sigurnosne kopije. Možete odabrati bilo koju datoteku ili mapu u njoj i kliknite “oporavi”.

ionos-oporavak-odabrati-lokacija

Prije pokretanja postupka vraćanja, možete odabrati vratiti datoteke na njihovo izvorno mjesto ili novu. Ostale mogućnosti oporavka uključuju provjeru sigurnosne kopije, izuzimanja datoteka, sigurnost na razini datoteke i još mnogo toga.

ionos-oporavak-opcije

Nakon što kliknete “početak oporavka”, možete odabrati prebrisati postojeće datoteke, prebrisati postojeće datoteke samo ako su starije ili ih ne želite prebrisati.

1&1 IONOS Cloud Backup ne preskače ritam što se tiče sigurnosnih kopija i obnavljanja. Lako ih je stvoriti i izvršiti te nude mnogo mogućnosti. Plus, 1&1 IONOS Cloud Backup krije napredne mogućnosti, tako da se ne biste trebali petljati s njima ako ne želite.

Ubrzati

1&1 IONOS Cloud Backup ima više suvišnih podatkovnih centara u SAD-u i Europi. Konkretno, oni su u New Jerseyu, Las Vegasu, Londonu, Berlinu, Frankfurtu na Majni, Njemačkoj, i Karlsruheu, Njemačka..

To će vam pomoći da postignete veće brzine jer imate više šanse da budete blizu poslužitelja. Uz to, brzina vašeg prijenosa ovisit će o vašem davatelju internetskih usluga i o tome hoćete li uključiti šifriranje.

Uključili smo ga i koristili patentnu mapu sa 1 GB za naše testove. Mapu smo prenijeli vezom u Beogradu, Srbija, brzinom prijenosa od 9,34 megabita u sekundi i brzinom prenosa od 126 Mbps. S tim brzinama za prijenos nam je trebalo oko 15 minuta i 19 sekundi, a za preuzimanje minutu i osam sekundi.

Imajte na umu da je naš ciljni podatkovni centar bio u Frankfurtu na Majni, Njemačka, što je relativno blizu.

Prvi pokušaj: Drugi pokušaj: Prosječno:
Vrijeme prijenosa00:16:0000:15:0800:15:34
Vrijeme preuzimanja00:00:5700:00:5700:00:57

1&1 IONOS Cloud Backup nije razočarao. Kao što možete vidjeti iz naše tablice brzina, bilo je potrebno samo 15 minuta i 34 sekunde za učitavanje testne mape od 1 GB. To bi trebalo trajati u idealnom scenariju. Vrijeme preuzimanja također je odgovaralo vremenu koje smo očekivali. Vaša početna izrada sigurnosne kopije ne bi trebala dugo trajati.

To kažemo zato što 1&1 IONOS nema globalnu mrežu poslužitelja, pa postoji vjerojatnost da ćete biti daleko od jednog, što će utjecati na brzinu prijenosa..

Ako brzine prijenosa preuzimaju vašu širinu pojasa, možete ih ugasiti iz izbornika postavki sigurnosne kopije. Testirali smo da li 1&1 IONOS Cloud Backup koristi kopiranje datoteka na razini bloka modificirajući sigurnosnu kopiju i izvodeći drugu sigurnosnu kopiju, ali za prijenos nije bilo potrebno manje vremena.

Pitali smo 1&1 IONOS predstavnik je pojasnio, a on je odgovorio rekavši da: “inkrementalni Backup poslovi podržani su samo na razini datoteke.”

sigurnosti

1&1 IONOS Cloud Backup skenira vaše sigurnosne kopije pomoću AES-ove 256-bitne enkripcije i omogućuje vam da držite privatni ključ potreban za dešifriranje. To znači da se klasificira kao šifriranje nultih znanja. To također znači 1&1 IONOS ne može resetirati vašu lozinku, zato je zapišite ili upotrijebite jednog od najboljih upravitelja lozinki za pohranu. SSL protokol zaštitit će vaše podatke u prometu.

Verzija vas štiti od ransomwarea, ali 1&1 IONOS Cloud Backup ima značajku koja aktivno štiti od njega i rudarstvo kriptovaluta pod nazivom Active Protection. Promatra procese koji se odvijaju na zaštićenom stroju. Kada proces treće strane pokuša kriptirati datoteke ili rudariti kriptovalute, Active Protection stvara upozorenje i poduzima dodatne radnje.

1&1 IONOS-ovi podatkovni centri su učvršćeni i koriste mnoge sigurnosne mehanizme da osiguraju sigurnost svojih podataka. Postoje različiti mehanizmi ovisno o tome koji podatkovni centar koristite. Možete ih vidjeti ovdje.

Data centar na koji smo se povezali u Frankfurtu na Majni koristi sustave sa dvostrukim vratima sa sigurnosnim staklom, 24/7 patrole i nadzor, uređaje za čitanje kartica, biometrijsku identifikaciju i alarme. Na raspolaganju su mu sustavi napajanja i klimatizacije više od 99,99 posto. Osim toga, udovoljava ISO 27001, što je glavni standard informacijske sigurnosti.

Data centri kopiraju pogone za pohranu na drugom poslužitelju za pohranu u drugom požarnom području u istom podatkovnom centru. Povrh svega, sve komunikacijske veze i uređaji imaju barem jednu sigurnosnu kopiju.

To je sve za ništa ako ipak netko dobije pristup vašem računu. Da biste to spriječili, 1&1 IONOS isporučuje dvofaktorsku provjeru autentičnosti. Kad je uključeno, zahtijeva se da uz svoje vjerodajnice unesete i sigurnosni žeton, što znači da je vaš račun siguran, čak i ako netko ukrade vaše korisničko ime i lozinku.

Privatnost

1&1 IONOS prikuplja osobne podatke, kao što su ime, adresa e-pošte, poštanska adresa, brojevi telefona i faksa, podaci o računu za plaćanje i druge informacije potrebne za pružanje traženih usluga. Također vodi evidenciju kontakata za korisničku ili tehničku podršku.

Također može prikupljati podatke o tome kako koristite njegove usluge. Takve informacije mogu uključivati ​​vrstu i jezik preglednika, vašu IP adresu i radnje koje poduzimate na njegovoj web stranici, poput pregledanih web stranica i klikanih veza.

Dvije usluge treće strane, Mouseflow i Google Analytics, pomažu u tome. Možete se isključiti iz Mouseflowa posjetom www.mouseflow.com/opt-out/.

Ako vaše domene nisu postavljene na privatnu registraciju, 1&1 IONOS će dijeliti vaše podatke s javno dostupnim WHOIS registrom. Udio će sadržavati osobne podatke, poput vašeg naslova, imena, prezimena, imena domene, adrese e-pošte, zemlje i telefonskog broja.

1&1 IONOS također može koristiti osobne podatke za stavljanje na tržište proizvoda i usluga kupcima, ali samo u mjeri u kojoj s njima pristajete.

1&1 IONOS Cloud Backup dijeljenje podataka

Tvrtka također može koristiti te informacije i dijeliti ih s povjerenim trećim stranama za istraživanje učinkovitosti web usluga, marketinga, oglašavanja i napora prodaje. 1&1 IONOS neće prodavati ili na drugi način dijeliti informacije s trećom stranom u marketinške svrhe treće strane, osim ako za to ne ovlastite..

1&1 IONOS također može otkriti kombinirane, anonimne podatke na temelju podataka prikupljenih od korisnika do investitora i potencijalnih partnera. U tom će se slučaju dijeliti samo statistički podaci.

1&1 IONOS može povremeno koristiti treće strane, poput svojih podružnica i povezanih tvrtki, za analizu, očuvanje, pohranu ili manipuliranje podacima dobivenim od svojih kupaca. U takvim će slučajevima treći davatelji usluga trebati postupati s podacima s istim stupnjem odgovornosti kao 1&1 IONOS i zabranit će ih da ga otkrivaju drugima.

Google Analytics prikuplja informacije o korištenju usluge 1&1 IONOS-ove web stranice, poput toga koliko često korisnici posjećuju, koje stranice posjećuju i koje web stranice su koristili prije dolaska na nju. Google Analytics prikuplja samo vašu IP adresu, a ne vaše ime ili druge identifikacijske podatke.

1&1 IONOS koristi podatke dobivene od Google Analytics-a za poboljšanje svojih usluga. Podaci koji se mogu identificirati nisu kombinirani s podacima usluge Google Analytics.

Kad to zahtijeva zakon, 1&1 IONOS će možda trebati otkriti vaše osobne podatke. Uz to, vjeruje da je objavljivanje potrebno radi zaštite njegovih prava i usklađenosti sa sudskim postupkom, sudskim nalogom ili drugim pravnim postupcima. Takođe može otkriti podatke o vama u svrhu nacionalne sigurnosti, provedbe zakona ili drugih javnih pitanja.

On prikuplja osobne podatke, ali samo one koje dajete za registraciju u njegove usluge. To je normalno za internetsku uslugu. Također prikuplja metapodate, koje koristi za poboljšanje svojih usluga. To je također ono što većina usluga čini.

U skladu s tim, vaše osobne podatke može dijeliti s „pouzdanim“ trećim stranama za istraživanja u vezi s njihovim uslugama. To je zabrinjavajuća klauzula, i želimo da kompanija ima način da se odustane od toga.

Dobro je da je privatna enkripcija dostupna za zaštitu vaših sigurnosnih kopija. S njom u igri, možete biti sigurni da ćete je moći samo pročitati. Plus, 1&1 IONOS se pridržava Opće uredbe o zaštiti podataka. O tome možete saznati više u našem GDPR vodiču.

podrška

ionos-pomoć-centar

Ako naiđete na opći problem sa 1&1 IONOS Cloud Backup, možete kliknuti “?” gumb na konzoli za upravljanje sigurnosnim kopijama kako biste otvorili odjeljak pomoći. Članci su jasni i sažeti, ali mogu se upotrijebiti snimke zaslona kako bi ih bilo lakše pratiti.

Ako odjeljak pomoći ne riješi vaš problem, možete se obratiti timu za tehničku podršku koji radi non-stop tijekom cijele godine. Možete ih zadržati e-poštom ili telefonom.

Isprobali smo tehnički tim slanjem nekoliko poruka e-pošte i dobili smo odgovor za nekoliko minuta, što je najbrži odgovor koji smo vidjeli. Ipak, takva podrška očekuje se od rješenja poduzeća.

Druga je mogućnost omogućiti vašem posvećenom osobnom savjetniku. Značajku možete u bilo kojem trenutku aktivirati besplatno. Nakon što to učinite, moći ćete stupiti u kontakt putem chata ili telefona.

I na kraju, postoji DevOps forum središnje zajednice koji je prepun udžbenika od “početnika” do “naprednih”.

Presuda

1&1 IONOS Cloud Backup dobra je sigurnosna kopija zahvaljujući snažnoj sigurnosti, velikim brzinama prijenosa, izvrsnoj tehničkoj podršci i mogućnosti sigurnosne kopije neograničenog broja uređaja. Također nam se sviđa kako pruža mnogo opcija za izradu sigurnosnih kopija i obnavljanje, uključujući napredni raspored.

U skladu s tim, servisu nedostaje istinska kontinuirana izrada sigurnosnih kopija i algoritam kopiranja datoteka na razini bloka, koji su značajke sigurnosnog kopiranja u oblaku. Također je skupo, no cijena bi mogla biti opravdana ako trebate zaštititi puno poslovnih računala, uključujući i poslužitelje. Mnogo rezervnih opcija koje možete prilagoditi na način na koji želite zasladiti ponudu.

Što mislite o 1&1 sigurnosno kopiranje u oblaku IONOS? Je li IaaS rješenje s vlasničkim rezervnim klijentom ono što vam treba ili vam treba jeftinije rješenje za osobne korisnike? Javite nam u komentarima u nastavku, a ako vam treba nešto za osobnu upotrebu, pogledajte naše internetske sigurnosne kopije za ideje. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map