Zaštitite svoju e-poštu uslugama sigurnosne kopije pošte

E-pošta je živa i brza i najučinkovitiji je komunikacijski kanal za mnoge pojedince i tvrtke. Ali što se događa ako izgubite pristup e-pošti? Prekidi e-pošte događaju se redovito (čak i s Gmailom), a postoje i slučajevi kad prelazak na novi računalni sustav – ili promjena fizičke lokacije – mogu rezultirati nedostatkom podataka.


Iako za kućne korisnike gubitak pristupa nekim najnovijim šalama i smiješnim slikama može biti neugodno, veći je problem ako izgubite sve poruke e-pošte koje se odnose na planiranje obiteljskog vjenčanja. A za tvrtke s kontaktima s kupcima i detaljima ugovora o e-pošti, to je još više katastrofa.

Važno je znati da ćete uvijek imati pristup, bez obzira na to što se događa. Srećom, postoji nekoliko web i cloud usluga koje uključuju sigurnosno kopiranje e-pošte.

DropMyEmail

DropMyEmail je usluga sigurnosne kopije e-pošte koja radi automatski. Prijavite se pomoću Facebooka, Twittera ili svog Google računa kako biste započeli, a možete napraviti sigurnosnu kopiju u roku od nekoliko sekundi. Radi s više računa e-pošte i nakon prve izrade sigurnosne kopije nastavlja s sinkronizacijom. Sve što trebate učiniti je unijeti svoju adresu e-pošte i lozinku ili ime i protokol poslužitelja pošte kako biste se mogli prijaviti na bilo kojeg od desetaka pružatelja usluga e-pošte. Čak izrađuje sigurnosne kopije privitaka e-pošte i omogućuje vam filtriranje prema vrsti datoteke za jednostavno pretraživanje i dijeljenje.

Usluga podržava migraciju e-pošte u slučaju da želite premjestiti našu e-poštu na novi račun ili vratiti ga na stari.

Po danu od 9,99 USD za 5 GB prostora za pohranu na osnovnom računu, to nije skupo, posebno jer omogućava sigurnosno kopiranje datoteka i sigurnu enkripciju, a svoje e-poruke možete i putem usluge pregledavati putem interneta. Za poslovne korisnike paket čuva od slučajnog brisanja, sjeckanja i pruža funkcije izvješćivanja i upravljanje e-poštom na razini poduzeća, te neograničeno spremanje.

Mailkeepr

Mailkeepr je nova usluga koja također pomaže u organizaciji vaše e-pošte. Sadrži sigurnu SSL enkripciju za šifriranje poruka e-pošte prije njihove pohrane. Usluga izrađuje sigurnosnu kopiju vaše e-pošte na više poslužitelja, vidi da nikad ne riskirate da joj izgubite pristup.

.


 

A svoje priloge (dokumente i fotografije) možete učinkovito sigurnosno kopirati tako da ih pošaljete putem svog računa e-pošte. Trenutna besplatna usluga ograničena je na sigurnosno kopiranje oko 700 poruka e-pošte, ali postoje planovi za proširenje. Svakako je gledati kad se lansira

Backupify

Sigurnosna kopija ne štiti e-poštu; također štiti podatke na cijelom vašem računu Google Apps. Dodajte ga putem Google Apps tržišta i aplikacija će provjeriti najnovije podatke i kopirati je u oblak. Taj postupak ponavlja podatke i po jednom datumu možete vratiti datum.

Usluga uključuje alate za upravljanje i pretraživanje vaših podataka. Osim rada s Google Appsom, Backupify se integrira sa Salesforceom i ima osobno rješenje za sigurnosno kopiranje podataka Google računa, Facebooka i Twittera..

CloudAlly

CloudAlly pruža uslugu sigurnosne kopije koja pokriva vaš Google račun, Yahoo poštu, Office 365, Google Apps, Salesforce i AWS. Podaci se mogu izvoziti i pohraniti lokalno ili vratiti na vaš Google račun bez prepisivanja onoga što je već.

Podržana je i migracija podataka između Gmail računa. Podaci se sigurnosno kopiraju svakodnevno i kriptiraju. Ova usluga je usluga “postavi i zaboravi” s neograničenim skladištenjem i zadržavanjem koliko dugo čuvate račun. Cijene su između 1,99 i 2,99 USD za svaki sigurnosno kopirani račun.

Usluge izrade sigurnosnih kopija MX

Ako vaš glavni davatelj usluga e-pošte ne uspije, možda će vam trebati drugačije rješenje, poput sekundarnog davatelja usluga MX-a. Ova vrsta usluge omogućuje vam pristup i čuva svu poštu tijekom nekoliko dana, dok se osnovna usluga vraća na feed. Dvije usluge koje nude Cudamail i DNS Made Easy.

Potonji tvrdi da je najjača DNS mreža na svijetu i nudi rezervnu kvotu e-pošte od 100.000 poruka ili 1 GB pohrane e-pošte, plus 10 GB mjesečnog prijenosa e-pošte za osnovni račun.

GmVault

Sve gore navedene opcije djeluju na mreži, ali ako želite nešto malo drugačije, možete napraviti sigurnosnu kopiju Gmaila i Gmaila sami – pomoću Gmvaulta. To je dostupno za Windows, Mac, Linux i putem Python-izvora.

Izrađuje sigurnosnu kopiju cijelog Gmail računa i dobro se nosi s IMAP-om. Možete uključiti šifriranje i vraćanje e-poruka na bilo koji Gmail račun. Ovo je rješenje otvorenog koda.

Zaključak

Kao što vidite, sigurnosna kopija e-pošte i dalje se razvija, a mnoga su rješenja usmjerena prvenstveno za poslovne korisnike.

Međutim, kućni korisnici mogu koristiti rješenje poput Gmvaulta i zatim to sigurnosno kopirati putem redovnog sigurnosnog sigurnosnog kopiranja kako bi se osiguralo da nikad ne izgube pristup podacima. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map