Vodič za početnike o tome kako funkcionira sigurnosna kopija u oblaku s Amazonom S3

Amazon S3 može se zalagati za “jednostavnu uslugu pohrane”, ali smisliti kako započeti s tim može se činiti išta drugo. To je uglavnom zbog činjenice da je S3 dizajniran kako bi pomogao programerima da izrade alate za računanje u oblaku i samo je jedan od oko 70 različitih servisa uključenih u platformu Amazon Web Services (AWS).


Tijekom ovog vodiča dat ćemo vam kratak pregled načina rada pohrane s Amazonom S3 i kako je postaviti. Također ćemo vam pokazati kako možete izraditi strategiju za pohranu i sigurnosno kopiranje u oblaku oko S3 uz minimalan rad koristeći prijateljski integracijski softver poput onog koji je razvio CloudBerry Labs.

Regije, klase i troškovi Amazon S3

Među uslugama pohrane u oblaku, malo ih ima toliko regija s podatkovnim centrima – 14 – širom svijeta kao i Amazon S3. To je zato što je Amazon S3 izgrađen na istoj infrastrukturi koju koristi šoping platforma Amazon.com.

Prednost u odabiru regije u vašoj blizini je što smanjuje kašnjenje, što se brže prenosi u oblak i iz njega. Druga ključna prednost upotrebe S3 jest ta što vam se naplaćuje samo ono što koristite. To pomaže da se S3 učini mnogo skalabilnijim od mnogih drugih opcija za pohranu u oblaku, poput Backblaze B2.

Prije nego što započnete postavljanje S3, željet ćete razumjeti naknade. Lijepa stvar je što vam se naplaćuje samo ono što koristite, što pomaže kontrolirati troškove. Istovremeno, nerazumijevanje naplate naplate može dovesti do neugodnih iznenađenja.

Amazon naplaćuje stan po gigabajtu za pohranu i stopu upotrebe za razne transakcije. Cijene se razlikuju ovisno o regiji, ali ne mnogo, osim u Južnoj Americi gdje se kreću oko dvostruko.

Evo stopa američkih istoka (Virginia):

RedStandardno po gigabajtuStandardni – rijetki pristup po gigabajtu
Prvih 50 TB / mjesečno$ 0,023$ 0.0125
Sljedećih 450 TB / mjesečno$ 0,022$ 0.0125
Preko 500 TB / mjesečno$ 0,021$ 0.0125

“Standard” i “standard – rijetki pristup” su dvije različite klase pohrane koje nudi S3. Klase pohrane omogućuju vam još veću kontrolu troškova smanjujući bazne stope za pohranu podataka kojima ne morate često pristupiti.

Postoji treća klasa skladištenja S3 koja se naziva smanjena zaliha viška, a smanjuje se broj primjeraka pohranjenih podataka. Uz to, postoji posebna usluga pohrane oblaka pod nazivom Amazon Glacier koja je dizajnirana za arhiviranje i oporavak od katastrofe.

Za troškove upotrebe, svaki prijenos na Amazon S3 je besplatan. Preuzimanje se naplaćuje po gigabajtu mjesečno:

Troškovi preuzimanja podataka Amazon S3

Prvo 1GB mjesečno
Do 10TB mjesečno0,090 USD po GB
Sljedećih 40 TB mjesečno0,085 USD po GB
Sljedećih 100 TB mjesečno0,070 USD po GB
Sljedećih 350 TB mjesečno0,050 USD po GB

Amazon također naplaćuje upotrebu za druge transakcije, iako ako S3 upotrebljavate samo za sinkronizaciju ili izradu sigurnosnih kopija, nikad se neće trebati brinuti o njima.

StandardStandardni – rijetki pristupAmazonski ledenjak
Zahtjevi PUT, COPY, POST, LIST0,005 USD po 1.000 zahtjeva0,01 USD po 1.000 zahtjevaN / A
GET, svi ostali zahtjevi0,004 USD po 1.000 zahtjeva0,01 USD po 10 000 zahtjevaN / A
Prijelaz životnog ciklusaN / A0,01 USD po 1.000 zahtjeva0,05 dolara po 1.000 zahtjeva

Postavljanje Amazona S3

S tim izlaskom, postavimo vam Amazon S3.

Prvi korak: Prijavite se u AWS konzolu za upravljanje

Za početak S3, prijeđite na stranicu AWS konzole i kliknite na gumb “prijavi se na konzolu”.

Preusmjerit ćete se na stranicu za prijavu na kojoj se možete prijaviti ili otvoriti AWS račun. Ako već imate račun na Amazon.com, možete se jednostavno prijaviti s tim vjerodajnicama.

Sada kada ste prijavljeni na AWS, trebate pronaći S3 među 70 dostupnih usluga. Možete pregledavati popise pod “sve usluge” da biste ih pronašli pod naslovom “Pohrana” ili samo upišite S3 u traku za pretraživanje na vrhu stranice.

Bit ćete poslani na upravljačku konzolu S3, gdje možete postaviti oblak za pohranu tako što ćete stvoriti kantu za pohranu.

Drugi korak: Stvorite kantu za pohranu

Uz AWS prema zadanom bilo koji račun može stvoriti do 100 kanti za pohranu u oblaku. Ako vam treba više, možete podnijeti zahtjev za povećanje limita usluge.

Za početak pritisnite gumb “stvori kantu”.

Od vas će se tražiti da unesete ime za svoju kantu i odaberete regiju.

Bilo koji naziv koji unesete mora biti jedinstven, što znači da računi u vlasništvu drugih ne mogu imati isto ime. Također, Amazon primjenjuje odredbe o DNS-u u skladu s imenima u svim područjima osim u američkoj regiji Istok.

Evo pravila o imenovanju u skladu s DNS-om prema Amazonu:

 • Nazivi kante moraju biti najmanje 3 i ne više od 63 znaka.
 • Nazivi kante moraju biti niz jedne ili više naljepnica. Susjedne naljepnice odvojene su jednim razdobljem (.). Nazivi kante mogu sadržavati mala slova
 • slova, brojevi i crtice. Svaka se etiketa mora započeti i završiti malim slovom ili brojem.
 • Imena kante ne smiju se formatirati kao IP adresa (npr. 192.168.5.4).
 • Kada koristite virtualne kante u hostovom stilu sa SSL-om, SSL zamjenski znak odgovara samo onim kantama koje ne sadrže periode. Da biste to izbjegli, koristite HTTP ili napišite vlastitu logiku potvrde certifikata. Preporučujemo da u nazivima kante ne koristite točke (“.”).

Regija koju odaberete odredit će u kojem podatkovnom centru se nalazi vaša kanta. Odaberite regiju koja vam je bliža za veće brzine.

Nakon što završite, kliknite gumb “sljedeći” da biste postavili svojstva posude.

Postoje tri ključna svojstva koja možete postaviti sada ili kasnije:

 • Verzija: zadržite više od jedne kopije objekta tako da se možete vratiti u prethodna stanja u slučaju neželjenih promjena, oštećenja itd..
 • Zapisivanje: stvorite pristup izvješću za praćenje za praćenje događaja pohrane u oblaku
 • Oznake: dodijelite markere grupi koji će vam pomoći pri praćenju izvještaja

Sljedeće možete postaviti dopuštenja kako biste drugima omogućili da čitaju ili pišu u vašu S3 kantu.

Dozvole se mogu postaviti i za „objekte“ i za „dozvole objekta“. Objekti su datoteke ili mape. Dozvole objekta omogućuju ili onemogućuju mogućnosti čitanja i pisanja s popisa kontrole pristupa (ACL), što dopušta i drugima dozvolu za kontrolu.

Posljednji korak je jednostavno pregled svega što ste postavili.

Ako sve izgleda dobro, kliknite “stvori kantu”.

Treći korak: Dodavanje podataka u svoju kantu

Sada kada je vaša kanta stvorena, možete početi pohranjivati ​​podatke u nju. Povratak na početnu stranicu S3, klikanje na vašu novu kantu omogućit će vam to.

Preusmjerit ćete se na sučelje za upravljanje spremnikom s četiri kartica na vrhu: objekti, svojstva, dozvole i upravljanje. Za sada ćemo ostati na kartici objekata.

Kliknite na gumb “započnite” na dnu kartice. Otvorit će se skočni prozor koji će vas provesti kroz korake za prijenos.

Prvi korak zahtijeva da kliknete gumb “dodavanje datoteka.” Tada možete pregledavati svoj datotečni sustav za pronalaženje i prijenos datoteka.

Možete istovremeno učitati samo jednu datoteku i ne možete prenositi mape. Dakle, proces će usporiti ako na taj način upravljate S3 pohranom u oblaku. Ubrzo ćemo se pozabaviti ovim problemom, pa se držite nas.

Sljedeći korak vam omogućuje postavljanje dozvola i identičan je koraku u postupku izrade kante. Treći korak je postavljanje svojstava.

Svojstvo klase pohrane omogućuje vam da promijenite kantu iz standardne u standardno neaktivnu, na smanjenu suvišnost.

Šifriranje vam omogućuje odabir hoće li Amazon kriptirati vaše podatke u mirovanju u oblaku. Postoje dvije mogućnosti: matični ključ S3 ili matični ključ Amazon KMS. KMS je Amazonova ključna usluga upravljanja. Za cijenu, omogućuje vam da stvorite i upravljate vlastitim ključevima za enkripciju iz dodatnih razloga sigurnosti i usklađenosti.

Kliknite “sljedeći” da biste pregledali svoje postavke prije prijenosa sadržaja klikom na gumb za prijenos. Proces bi trebao biti prilično brz. Izmjerili smo brzinu između 1MB / s i 1,5MB / s, što je bolje od većine usluga pohrane u oblaku.

Povratak na glavnu stranicu, također možete stvoriti mape na kartici objekata da biste organizirali svoj prostor za pohranu u oblaku.

Kartice Svojstva, dozvole i upravljanje

Nakon što imate pohranjene podatke u S3, možete u bilo kojem trenutku prilagoditi svojstva i dozvole postavljene tako da posjetite kartice za bilo koju kategoriju..

Kartica svojstva sadrži nekoliko dodatnih elemenata kojih biste trebali biti svjesni. Oni uključuju statički hosting web stranica, nadzor događaja i kopiranje podataka u različitim regijama Amazon S3.

Četvrta kartica pod nazivom “upravljanje” uključuje opcije upravljanja životnim ciklusom. Upravljanje životnim ciklusom omogućuje vam automatski prijenos podataka iz jedne klase pohrane u drugu. Na primjer, prijenos datoteka iz standardne pohrane u Amazon Glacier, koji se koristi za arhiviranje.

Također možete postaviti podatke da se automatski brišu. Transakcije za prijenos i brisanje mogu se konfigurirati da se dogode na temelju niza pravila koja definirate.

Kartica za upravljanje također ima alate za analitiku, mjerne podatke i zalihe.

Alat za integraciju treće strane za upravljanje podacima

Iako se postavljanje Amazon S3 kanti ispada prilično jednostavno, na kraju krajeva, većina sigurnosnih kopija datoteka neće raditi za većinu ljudi. Za razliku od uobičajenih usluga pohrane u oblaku i sigurnosnih kopija, ne postoji način da unutar S3 konzole automatski sinkronizirate ili sigurnosno kopirate više datoteka. Tu nam dolazi dobar softver treće strane.

Možete pronaći softver za kućnu i uredsku upotrebu različitih stupnjeva troškova, performansi i mogućnosti. Koristit ćemo možda najpoznatiji i osobni favorit, programera kao primjer: Cloudberry Labs.

Licence i cijene CloudBerryja

Desktop BesplatnoDesktop ProWindows Server
cijenaBesplatno$ 29,99$ 119,99
Sigurnosna kopija datotečnog sustava
Sigurnosna kopija slike
Šifriranje i kompresija
Ograničenje skladištenja (nadogradivo)200GB1TB1TB

Cloudberry Labs proizvodi dvije različite vrste softvera koji se integriraju u Amazon S3:

 • CloudBerry Explorer: Premještanje i upravljanje datotekama sa radne površine. Omogućuje skupno upravljanje sadržajem umjesto prenošenje jedne datoteke istovremeno
 • CloudBerry Backup: Automatizirajte sigurnosne kopije tvrdog diska vašeg računala. Postavljanje sigurnosne kopije na osnovi datoteka ili slika

Nećemo ovdje detaljno opisivati ​​mogućnosti ovih alata, ali pogledajmo kako se lako integriraju sa S3 koristeći CloudBerry Backup kao primjer. Ako želite više informacija, pogledajte naš pregled CloudBerry sigurnosne kopije.

CloudBerry Backup koristi alat za radnu površinu za pojednostavljenje procesa izrade sigurnosnih kopija. Taj se alat može koristiti za automatiziranje sigurnosnih kopija tvrdog diska i slanje datoteka ili slike diska ne samo na Amazon S3, već i na Azure, Google Cloud, Backblaze B2 i mnoge druge usluge pohrane.

Jednom instalirana integracija s CloudBerry Backupom traje nekoliko koraka, ali bi trebala biti upravljiva za većinu korisnika zahvaljujući praktičnom čarobnjaku za izradu sigurnosnih kopija.

Da biste postavili sigurnosne kopije na datotekama, kliknite ikonu “datoteke” u gornjem lijevom kutu softvera. Ovo će otvoriti čarobnjaka i provesti vas kroz ono što trebate učiniti.

Drugo okno čarobnjaka za izradu sigurnosnih kopija CloudBerry ima gumb “dodaj novi račun”. Kliknite ovaj gumb za postavljanje nove integracije.

Od vas će se tražiti da odaberete svoju platformu za pohranu u oblaku. Kliknite ikonu za S3 do prozora za vezu.

Uz Amazon S3, morate generirati tipke da biste aktivirali ovu vezu. Natrag na AWS portal, kliknite na ime vašeg računa u gornjem desnom kutu i na padajućem izborniku odaberite “moje sigurnosne vjerodajnice”..

Na sljedećoj stranici kliknite liniju za “pristupne tipke.”

Kliknite gumb “stvori novi pristupni ključ”. Ovo će generirati i ID pristupnog ključa i tajni pristupni ključ koji vam je potreban za spajanje CloudBerry Box-a na Amazon S3. Nakon što zatvorite ovaj zaslon, više nećete moći preuzeti tajni ključ. Ako želite zaštititi, možete preuzeti ključnu datoteku.

Natrag u prozor integracije CloudBerry Amazon S3, unesite tipke u odgovarajuća polja. Također ćete trebati stvoriti zaslonsko ime za svoju integraciju i u polju “naziv kante” odabrati Amazon S3 kantu za pohranu oblaka s kojom se želite povezati..

To je težak dio. Čarobnjak će vas provesti kroz ostale korake, koji uključuju stvaranje naziva plana sigurnosnih kopija, postavljanje nivoa enkripcije, mogućnosti prijenosa datoteka i obavijesti te odabir mapa i datoteka koje želite sigurnosno kopirati..

Ako ne želite sigurnosno kopirati provjerom određenih objekata, čak možete postaviti CloudBerry sigurnosno kopiranje za sigurnosno kopiranje datoteka na temelju vrste datoteke, što štedi vrijeme i osigurava da ništa ne propustite.

Imat ćete neke odluke koje ćete donijeti, ali isplata će biti vrijedna toga. U naprijed, podaci vašeg uređaja bit će zaštićeni u kanti Amazon S3 koju ste upravo postavili uslugom CloudBerry Backup.

Završne misli

Amazon S3 vjerojatno neće biti rješenje s kojim će većina kućnih potrošača htjeti izaći. 0,023 USD po gigabajtu mjesečno za pohranu iznosi 23 USD po terabajtu. U međuvremenu, usluge pohrane u oblaku poput Sync.com daju vam 2TB prostora za pohranu za 8 USD mjesečno. Usluge sigurnosnog kopiranja u oblaku poput CrashPlana daju vam neograničenu sigurnosnu kopiju za 5,99 dolara mjesečno.

Međutim, S3 koristi, osobito za poduzetnike, programere i poduzeća koja traže veću fleksibilnost, značajke i skalabilnost. Iako uslugu nije baš lako postaviti kao neke potrošačke mogućnosti, dodani perketi koje dobivate integrirajući je s moćnim softverom treće strane poput CloudBerrya čine ga vrijednim truda.

Voljeli bismo čuti o vašem vlastitom iskustvu s postavljanjem Amazon S3 i alatima treće strane koje upotrebljavate za pojednostavljenje postupka pohrane. Dakle, slobodno nam se javite u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map