Sigurnosna kopija glazbe u oblaku: problem s iTunes podudaranjem

Tražite uslugu udaljene izrade sigurnosnih kopija za svoju glazbu? Ako koristite Apple proizvode, možda ćete razmotriti iTunes Match. Ali, evo problema. iTunes Match nije usluga za pohranu datoteka u oblaku. Mnogi njegovi korisnici jednostavno ne shvaćaju da nije istinsko sigurnosno rješenje za iTunes.


Svi znamo da sigurnosno kopiranje u oblaku ima smisla i svi želimo osigurati da se naši najvažniji podaci repliciraju na barem još jednom mjestu. Oblak nudi ogromne količine pristupačnog prostora za pohranu, što je idealno za upravo tu svrhu.

Zašto sigurnosno kopirati glazbu?

S vremenom je većina nas skupila ogromne glazbene kolekcije na svojim prijenosnim računalima, pametnim telefonima, glazbenim plejerima i tabletima. Ako ste proveli sate pretvarajući CD-ove u MP3 datoteke ili čak snimajući dragocjene vinilne zapise na svoje računalo, morat ćete osigurati da se te datoteke dupliciraju u oblaku u slučaju da vaš glazbeni uređaj nije zamijenjen ili vaš tvrdi disk padne.

Apple Music
Apple Music

Ali sigurnosna kopija glazbe je neobična čudnost. Ima ograničenja koja ga mogu učiniti vrlo lošim izborom. Bizarno, Apple-ova vlastita usluga oblaka, iTunes Match, jednostavno nije prikladna za istinsko udaljeno sigurnosno kopiranje vaših glazbenih datoteka. Kritično je da razumijete njegova ograničenja. Nakon što se prijavite za iTunes Match, ne možete dobiti povrat novca. A ako to ne razumijete potpuno, možda ćete zauvijek izgubiti glazbu.

iTunes utakmica: Što jest

Apple je predstavio iTunes podudaranje kao način za sinkronizaciju glazbe na više uređaja u oblaku. Analizira datoteke na svakom uređaju i čini ih dostupnim za sve ostale koristeći internetsku pohranu datoteka u oblaku kao središnje spremište.

Najveća prodajna točka mu je automatska nadogradnja 128kbps datoteka na kvalitetu 256kbps. Također, iTunes Match omogućuje pristup bilo kojoj datoteci u vašoj iTunes biblioteci s bilo kojeg mjesta, pod uvjetom da imate vezu s oblakom i iOS uređajem registriranim na vaš račun.

iTunes podudaranje: Što nije

Evo važnog dijela: iTunes Match može ponuditi vrstu mrežnog pohranjivanja datoteka, a to nije daljinska oblačna sigurnosna kopija glazbe. iTunes Match ne čini slične sličice vaših datoteka u oblaku. Odlučuje kako obrađivati ​​biblioteku bez vaše intervencije.

Kad se glazba sinkronizira s oblakom i iz oblaka, iTunes Match kombinira svoje vlastite bibliotečke kopije datoteka s vašim ripatiranim ili uveženim datotekama, ponekad stvarajući nezgodan spoj. Možete izgubiti zapise s istim naslovom ili metapodacima kao Appleova verzija. Na primjer, snimka uživo može se pogrešno uskladiti s verzijom albuma u oblaku. Kad ga pokušate preuzeti, originala više nema.


© FutUndBeidl

Pjesme s eksplicitnim tekstovima povremeno se zamjenjuju cenzuriranim verzijama kad se preuzimaju iz oblaka. 

Ako izbrišete glazbu sa svojih uređaja, nema garancije da ćete ubuduće moći i preuzeti tu glazbu iz oblaka. Ako Apple isključi iTunes Match ili onemogući vaš račun iz nekog razloga, vaša će glazba nestati zauvijek. Zvuči malo vjerovatno, zar ne? Ali jedna je korisnica Amazon Kindle izgubila sav kupljeni sadržaj kada je njezin račun bio onemogućen. Nažalost, ove se stvari događaju.

Alternativa za iTunes Match

Jednom kada razumijemo ograničenja iTunes Match-a, lako je vidjeti da to nije usluga sigurnosne kopije glazbe. Potrebno je nekoliko prečica i možda vam nije kompromis zbog onoga što radi.

Pa, koje su alternative? Ovdje su doista dva izbora. Rješenje za pohranu datoteka u oblaku poput Dropboxa koje nudi udaljenu sigurnosnu kopiju i sinkronizaciju datoteka. I Backblaze, koja nudi. jednosmjerna sigurnosna kopija u oblaku. 

Online pohrana

Oba su redovna sigurnosna kopija rješenja. I na prvi pogled ih možda nećete smatrati prikladnima za posao. Ali u stvarnosti vam nude puno više od iTunes Match-a. CrashPlan Pro je tradicionalniji, pristupačniji, ali vjerojatno i svestraniji. Međutim, može sigurnosno kopirati datoteke s vanjskih tvrdih diskova u oblak, što ga čini vrlo dobrim rješenjem za velike iTunes knjižnice.

Usluge poput Dropboxa nude niz dodatnih prednosti koje vas približavaju iTunes Match iskustvu s nekoliko dodataka: zadržavate više kontrole nad procesom izrade sigurnosnih kopija. Na primjer, možete ukloniti datoteke koje ne želite dijeliti ni s kim, kao što su vaše osobne snimke.

Niste povezani s Googleovim ili Appleovim ekosustavom. Ako ne želite koristiti iTunes, to je po sebi veliki plus. Ne postoje ograničenja uređaja: aplikacije možete instalirati na bilo koji uređaj i bilo koju platformu. Ne postoje ograničenja veličine datoteke pod pretpostavkom da kupite dovoljno prostora za pohranu u oblaku za smještaj vaše glazbe.

Zaključak

Možete prenositi glazbu s Dropboxa putem usluge treće strane poput Tunebox (iOS) ili MusicDropNPlayLite (Android). Kompromis je, naravno, trošak. Iako iTunes Match godišnje košta 24,99 dolara za 25 000 pjesama, Dropbox nudi na raspolaganju dovoljno za 480 pjesama u svom besplatnom planu od 2 GB. Osim ako ne platite 0,99 USD za 200 GB (što otprilike sadrži oko 20 000 visokokvalitetnih pjesama)

Prednosti usluge kao što su Dropbox ili Backblaze su jasne, a dodatni novac možda bi mogao biti vrijedan potrošnje za istinsko sigurnosno kopiranje u oblaku. Želite znati više o sigurnosnom kopiranju vaše iTunes biblioteke? Posavjetujte se s našim korisnim vodičem.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map