Online Backup Battle Royale: IDrive vs CrashPlan vs Backblaze

Eri ihmisillä on erilaiset tarpeet, ja se on totta pilvivarmistuksessa kuin mikä tahansa muu. Paras pilvien varmuuskopiopolku yhdelle henkilölle voi usein olla väärän käännöksen jollekin toiselle. Pahempaa, väärän valinnan tekeminen yhden pilvivarmistuksen perusteella voi maksaa sinulle aikaa ja rahaa.

Autamme sinua tekemään parhaan varmuuskopiopäätöksen tarpeitasi varten. Päätimme tarkastella kolmea suosikki varmuuskopiointiratkaisuamme rinnakkain: IDrive, CrashPlan ja Backblaze. Cloudwards.net-sivustossa olemme kaikki mukavuudesta.

Miksi käytämme pilvivarmuuskopiota

Todennäköisesti se, että luet tätä artikkelia, tarkoittaa, että ymmärrät jo ainakin joitain tietojen tallentamisen pilveihin etuja.

Selvittääksesi vielä pimeässä olevien pilvien varmuuskopioinnin avulla voit lähettää kiintolevyn tiedot etäyhteyskeskukseen turvallisuutta varten. Tallentamalla tietoja etäyhteydessä vähennät mahdollisuutta, että kiintolevyn vika, fyysiset vahingot, varkaudet, virukset tai lunastusohjelmat erottavat sinut arvokkaista tiedostoistasi.

On todennäköistä, että hyvät mahdollisuudet ymmärtää myös pilvien varmuuskopion ja pilvitallennuksen tärkeimmät erot. Nimittäin vaikka pilvitallennusratkaisut, kuten Google Drive ja Sync.com, ovat fantastisia työn tuottavuuden kannalta, niitä ei ole suunniteltu tehokkaasti suojaamaan kiintolevyäsi.

Suurin ongelma pilvitallennuksen käyttämisessä varmuuskopiointiin on, että tällaiset työkalut seuraavat yleensä Dropbox-mallia, jolloin voit suojata suojatut tiedostot erityiseen synkronointikansioon. Vaikka tämä virtaviivaistaa työnkulkuasi, se ei ole hyvä tapa varmuuskopioida tietosi, koska sen avulla on helppo unohtaa tärkeä sisältö.

Pilvivarmuuskopiointiratkaisut puolestaan ​​antavat sinun merkitä kansioita ja tiedostoja varmuuskopiointia varten riippumatta siitä, missä ne ovat tiedostojärjestelmässä. Monet, kuten Carbonite ja Backblaze, jopa automatisoivat prosessin, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, varmuuskopioitko jokaista asiakirjaa, videota tai valokuvaa kiintolevylläsi.

Toisin kuin pilvitallennusratkaisut, useimpiin pilvivarmuuskopioratkaisuihin sisältyy myös varmuuskopiointiaikataulut ja muut työkalut, jotka auttavat hallitsemaan prosessia, joten se ei tuhlaa resursseja ja estää työtäsi tekemästä.

Ottelu: IDrive vs CrashPlan vs Backblaze

Saatavana on monia erinomaisia ​​pilvivarmistuksen ratkaisuja. Kaksi Cloudwards.net-suosikkia, erittäin turvallinen SpiderOak ja käyttäjäystävällinen Carbonite, eivät ole esillä tässä artikkelissa. Voit kuitenkin olla varma, koska olemme kirjoittaneet paljon materiaalia molemmista palveluista.

Valitsimme tässä artikkelissa esitellä IDrive, CrashPlan ja Backblaze, koska ne esittelevät kiehtovan tapaustutkimuksen siitä, kuinka lähestymistavat pilvivarmuustuotteisiin voivat vaihdella huomattavasti huolimatta siitä, että heillä on sama tavoite. Nämä erot on korostettu osittain vuoden 2017 parhaassa online-varmennusvaiheessa.

Tuossa kierroksessa kolme esillä olevaa palveluamme ansaitsivat parhaan sijoituksen neljässä viidessä kategoriassa:

 • Paras rajoittamaton varmuuskopio: CrashPlan
 • Helpoin pilvivarmuuskopio: Backblaze
 • Paras pilvivarmuuskopio synkronoinnilla: IDrive
 • Paras yrityspilvien varmuuskopio: IDrive

Vuoden 2017 parhaan yleisen pilvivarmistuksen sijoituksissamme, jotka löydät samasta artikkelista, IDrive, CrashPlan ja Backblaze on lueteltu ensimmäisessä, toisessa ja kolmannessa. Nämä kolme pilvivarmuuskopioratkaisua eivät ole vain parhaita käytettävissä olevia vaihtoehtoja kuluttajille, vaan ne ansaitsevat parhaan arvosanan hyvin erilaisista syistä.

Tulossa lähetämme kunkin palvelun edut ja haitat viiden pistekohtaisen analyysikierroksen aikana: hinnasuunnitelmat, työkalut, ominaisuudet, nopeus ja turvallisuus. Jos haluat saada otsikoita siitä, mitä pidämme näistä palveluista, katso alla olevat videoarvostelut.

IDrive Video Review

CrashPlan-videokatsaus

Backblaze -video

Kierros yksi: Hinnasuunnitelmat

Ensin tarkastelemme varmuuskopion rajoituksia ja kustannuksia auttaaksemme sinua selvittämään, mikä ratkaisu parhaiten vastaa budjettiasi ja tietotarpeitasi.

Minä ajan

Ehkä selvin asia, joka erottaa IDriven erottelematta online-varmuuskopiointipalvelujen joukkoa, on se, että kaikki suunnitelmansa, perustiedot yrityksiin, sallivat sinun varmuuskopioida rajoittamattomia laitteita yhdellä tilauksella. Useimmat palveluntarjoajat joko rajoittavat sinut yhteen laitteeseen tai saavat sinut kirjautumaan kalliimpaan monitietokonesuunnitelmaan. Sisältää sekä CrashPlan että Backblaze.

IDrive ei kuitenkaan tarjoa sinulle rajoittamatonta tallennustilaa, mikä on myös tauko monien muiden yläpilvien varmuuskopiointipalvelujen käyttämästä mallista. Se ei ole yllättävää, jos ajattelee sitä, koska sekä rajoittamattoman tallennustilan että rajoittamattoman laitteen varmuuskopion tarjoaminen ei olisi älykäin liiketoimintastrategia.

Kaikissa IDriven suunnitelmissa on myös erilliset, mutta yhtä suuret kauhat varmuuskopiota ja synkronointitilaa. Hyvin harvat kilpailevat varmuuskopiointipalvelut tarjoavat synkronoinnin, joka on keskeinen osa pilvitallennusta. Erityisesti poikkeuksia ovat Livedrive, Sugarsync ja SpiderOak.

IDrive tarjoaa ilmaisen suunnitelman, mutta ottaen huomioon, että se on rajoitettu 5 Gt: n varmuuskopiotilaan (+ 5 Gt synkronointitilaa), se todennäköisesti ei riitä useimpiin kiintolevyn varmuuskopioihin. Kahden henkilökohtaisen perussuunnitelman pitäisi kuitenkin saada työ saatu aikaan.

Molemmat tasot edellyttävät, että maksat vuoden etukäteen. IDrive tarjoaa kuitenkin tällä hetkellä 25 prosentin alennuksen 12 ensimmäisen palvelukuukauden ajalta. Voit säästää 50 prosenttia ensimmäisestä vuodesta, jos maksat 24 kuukautta etukäteen.

Yhden vuoden alennuksella 1 Tt: n suunnitelmasta, jota useimmat käyttäjät tarvitsevatkin, käy vain 4,34 dollaria kuukaudessa – kauppa pilvivarmistuksen alalla.

Pk-yrityksiä ja IT-ammattilaisia ​​saattaa houkutella IDriven liiketoimintasuunnitelmat, jotka tarjoavat lisäominaisuuksia, kuten alitilejä, palvelimen varmuuskopioita ja ensisijaista tukea..

Kuukausivaihtoehdot ovat saatavilla neljälle kalleimmalle suunnitelmalle, mutta saat kaksi ilmaista kuukautta maksamalla vuoden etukäteen. Tällä hetkellä IDrive tarjoaa lisäksi 25 prosentin alennuksen myös vuosittaisista liiketoimintasuunnitelmien tilauksista.

CrashPlan

CrashPlan antaa sinun varmuuskopioida rajattomasti tietoja, mutta rajoittaa kuinka monta laitetta voit varmuuskopioida.

CrashPlanista ei ole tarkalleen ilmaista versiota, mutta voit ottaa sen 30 päivän koeajoon nähdäksesi miten pidät siitä. Jälkeenpäin voit hallita paikallista ulkoista asemaa CrashPlan-käyttöliittymällä, mutta se poistetaan käytöstä online-varmuuskopiosta.

CrashPlanilla on kaksi kuluttajan perussuunnitelmaa.

CrashPlan myös kalliimpaa liiketoimintasuunnitelmaa, jonka hinta on 10 dollaria kuukaudessa / tietokone. Liiketoimintasuunnitelmien avulla saat ylimääräisiä järjestelmänvalvojan ja kojelautaohjauksia sekä ympäri vuorokauden tapahtuvaa puhelintukea.

Backblaze

Backblazen hintarakenne on suunnilleen niin yksinkertainen kuin se tulee.

Ilmaista suunnitelmaa ei ole, vaikka voit kokeilla Backblaze-ohjelmaa 15 päivän ajan ennen sitoutumista. Backblaze ei myöskään tarjoa minkäänlaista perheohjelmaa tai alennusta useille tietokoneille.

On kuitenkin olemassa liiketoimintasuunnitelma, jonka hinta on 50 dollaria vuodessa tietokonetta kohti. Se on sama hinta kuin vuodeksi henkilökohtaisen suunnitelmapalvelun tilaaminen. Ero on siinä, että liiketoimintasuunnitelma antaa sinulle joitain järjestelmänvalvojan ohjauksia laskutuksen seuraamiseksi ja raporttien luomiseksi.

Pyöreä yksi ajatuksia:

Kuten huomaat, kunkin palvelun hinnoittelumallissa on melko suuria eroja. Yhteenvetona:

 • IDrive tarjoaa monimutkaisen joukon hinnoitteluvaihtoehtoja
 • Backblaze on minimalistinen
 • CrashPlan tarjoaa jotain keskitiettä

Mielenkiintoista on, että nämä kolme lähestymistapaa hinnoitteluun tapahtuvat periaatteessa yhdenmukaisesti muiden näkökohtien kanssa siitä, miten kukin palvelu lähestyy varatoimintaansa, mitä näemme seuraavilla kierroksilla.

Kumpi on paras lähestymistapa arvon suhteen? Jos sinulla on vain yksi tietokone varmuuskopiointia varten, todennäköisesti Backblaze. Suunnitelman mukainen kuukausittainen suunnitelma on 5 dollaria, joka vastaa CrashPlanin vuosikustannuksia. Omaan vuosisuunnitelmaan verrattuna maksat 10 dollaria enemmän vuodessa, jos siirryt kuukaudesta toiseen. Jotkut käyttäjät himoitsevat kuitenkin ylellisyyttä, että ne voivat peruuttaa milloin tahansa.

Jos et halua maksaa vuodesta etukäteen, Backblazen vuosikustannukset ovat edelleen paras tarjous, jos etsit vain yhden tietokoneen varmuuskopioita.

Jos sinulla on useita tietokoneita ja alle 1 Tt kokonaisdatasta, IDrive on järkevämpi. Jos sinulla on kolme tai useampia tietokoneita varmuuskopiointia varten ja yli 1 Tt, CrashPlan pitäisi olla sinun valintasi. 13,99 dollaria kuukaudessa rajoittamaton varmuuskopiointi 2-10 tietokoneelle on edullinen.

Voittaja: IDrive

2. kierros: Työkalut

Toisen kierroksen aikana tarkastellaan käyttöjärjestelmän tukea, työpöydän työkaluja, selaimen käyttöoikeuksia ja mobiilikäyttöä.

Minä ajan

IDrive toimii laajemman käyttöympäristön kanssa kuin useimmat pilvivarmistuksen ratkaisut, mikä on mukava etu palvelulle, jonka avulla voit varmuuskopioida rajoittamattomia laitteita.

Pöytäsovellukset ovat saatavana sekä Windowsille että Macille, mutta eivät Linuxille. Itse käyttöliittymässä on toimintoja.

Se ei ole helppoa silmissä, mutta mukavuus, että sinulla on niin monta ominaisuutta napsautuksella tai kahdella päässä, tarkoittaa vähemmän selaamista valikoissa..

Vasemmasta reunasta löydät käteviä välilehtiä IDrive-perusominaisuuksista: varmuuskopiointi, palautus, aikataulu, synkronointi, palvelimen varmuuskopiointi ja asetukset. Tarkastelemme muutamia näiden välilehtien erityispiirteitä seuraavalla kierroksella. Huomaa, että palvelimen varmuuskopiointi -välilehti on tarkoitettu yritystilin käyttäjille.

Vaikka suurin osa varmuuskopioinnin hallinnasta hoidetaan työpöydällä, IDriven web-käyttöliittymä on myös ominaisuuksiltaan rikas ja ehkä hieman helpompi käyttää.

Suurimmaksi osaksi käytät verkkokäyttöliittymää tallennetun sisällön saamiseen selaimesta, mikä on hyödyllistä, kun olet tietokoneessa, johon ei ole asennettu IDrive-sovellusta.

Mobiiliyhteys pilvivarmuuskopiotietoihisi voidaan saavuttaa ladattavilla sovelluksilla Androidille, iOS: lle (iPhone, iPad) ja Windows Phone.

Useimmat online-varmuuskopiointipalvelut sallivat pääsyn tallennettuihin tietoihin vain mobiilisovelluksen kautta, mutta IDrive antaa sinulle mahdollisuuden myös varmuuskopioida mobiilitietoja. Tämä sisältää:

 • Videot
 • Valokuvat
 • Yhteystietoluettelot
 • Kalenteritapahtumat

Android-käyttäjät voivat myös varmuuskopioida tekstiä, puhelulokit ja sovellukset.

Laitteiden sisällön lisäksi IDrive tekee jotain muuta, mitä useimmat muut pilvivarmuuskopiot eivät tee: sen avulla voit varmuuskopioida sosiaalisen median tilisi. Tämä sisältää sekä Facebookin että Instagramin.

IDrive-liiketoimintasuunnitelmiin sisältyy myös mahdollisuus varmuuskopioida Linux-palvelimia, puhumattakaan useista suosituista yritysympäristöistä, kuten MS SQL Server, VMWare ja Oracle-palvelimet..

CrashPlan

CrashPlanilla on saatavana työpöytäsovelluksia Windowsille, Macille ja Linuxille. Pöydän käyttöliittymä tarjoaa mukavan yhdistelmän estetiikkaa ja ominaisuuksia.

Vasemmalla puolella on valikkovälilehti varmuuskopiointia, palauttamista, asetuksia, historiaa, ystäviä ja kohteita varten. Kokemus ei ole läheskään niin ylivoimainen kuin IDrive-työstä, koska kunkin välilehden valikko on parempi. Myös kaksisävyinen ilme on helpompi ottaa sisään, mikä auttaa minimoimaan häiriötekijät.

CrashPlan tarjoaa tilaajille myös selainpohjaisen pääsyn, jotta pääset tietoihisi mistä tahansa tarvitsematta ladata työpöydän työkalua.

Verkko-käyttöliittymä on melko suoraviivainen ja intuitiivinen, kuten työpöydän työkalu.

CrashPlan-mobiilisovellukset ovat saatavana sekä Androidille, iPhonelle että iPadille. Mobiilisovellukset toimivat hyvin tallennetun sisällön käyttämisessä, mutta niitä ei voida käyttää puhelintietojen varmuuskopiointiin. CrashPlanin liiketoimintasuunnitelmaa ei voida käyttää varmuuskopiointiin Linux-palvelimelle, Oraclelle, SharePointille tai muille yritysten suosimille alustoille..

Backblaze

Backblaze tukee varmuuskopioita Windowsille ja Macille. Kummankin käyttöjärjestelmän työpöytäliittymässä on minimalistisin muotoilu kaikista testaamistamme online-varmuuskopiopalveluista. Se on iso syy, miksi se sijoittui ensimmäisenä vuonna 2017 rankingissa helpoimmasta pilvivarmuuskopiosta.

Painikkeilla voi keskeyttää ja aloittaa varmuuskopion, palauttaa tiedot ja muuttaa asetuksia. Muutaman rivin perustiedon lisäksi tämä on melkein kaikki mitä löydät.

Tämä kauniisti virtaviivainen lähestymistapa estää vähemmän tekniikkaa käyttäviä käyttäjiä kauhistumasta. Yhdistettynä muutamiin ilmaisiin ominaisuuksiin, joita koskemme pian, suunnittelu auttaa todella tekemään koko varmuuskopiointiprosessin mahdollisimman näkymättömäksi.

Kuten IDrive- ja CrashPlan-ohjelmissa, se on enimmäkseen tapa saada tallennetut tiedot selaimesta, jos tietokoneesi ei ole kätevä tai kiintolevy on kaatunut ja tarvitset todella tiedostoa.

Backblaze sisältää mobiilisovelluksia Androidille, iOS: lle ja iPadille. Kuten CrashPlan, myös sovelluksia käytetään enimmäkseen tallennetun sisällön katseluun ja jakamiseen.

Pyöreä kaksi ajatusta

Kolme esiteltyä varmuuskopioratkaisuamme erottaa jälleen kerran enemmän kuin luulet mahdollista.

IDrive tukee enemmän alustoja kuin CrashPlan ja Backblaze, mukaan lukien mobiili varmuuskopiot. Lisää liiketoimintaympäristövaihtoehtoja tarkoittaa myös, että IDrive houkuttelee yrityksiä todennäköisemmin kuin kaksi muuta palvelua, minkä vuoksi annoimme sille parhaan pilvivarmuuskopion yrityksillemme.

IDrivellä on myös monimutkaisempia rajapintoja kuin useimmissa muissa pilvipalvelupalveluissa. Tämä saattaa vedota teknisesti mukana oleviin käyttäjiin ja niihin, jotka haluavat olla hyvin mukana seuraamaan varmuuskopiota. Toiset saattavat pitää sitä ylivoimaisena.

Backblaze noudattaa päinvastaista lähestymistapaa vähentämällä käyttöliittymänsä minimiin, mitä tarvitset, ja se houkuttelee myös monia ihmisiä. CrashPlan tietenkin noudattaa tasapainoista lähestymistapaa sekoittamalla vaihtoehtoja virtaviivaistettuun ilmeeseen.

Monimutkaisuudestaan ​​huolimatta on vaikea olla antamatta IDrive-kierrosta mobiilituki- ja yritysalustavaihtoehtojensa vuoksi. Toivomme vain, että sen henkilökohtaisessa suunnitelmassa olisi Linux-työpöytätyökalu.

Voittaja: IDrive

Kolmas kierros: Ominaisuudet

Olemme puhuneet hinnoittelusta ja olemme tarkastelleet työkaluja. Tämän segmentin aikana hajotamme ominaisuudet.

Minä ajan

Kuten kaikki hyvät pilvivarmuuskopiot, IDrive antaa sinun ajoittaa rutiininomaisia ​​varmuuskopioita, kun olet koukussa yötä varten. Suunnittele varmuuskopiosi IDriven aikataulun välilehdellä.

Kuten IDriveltä voi odottaa, aikataulussa on lisävarusteita. Voit asettaa aloitus- ja lopetusajat, rajoittaa varmuuskopiot tiettyihin viikonpäiviin ja luoda ilmoituksia pitääksesi sinut ajan tasalla.

Ajoitettujen varmuuskopioiden lisäksi IDrive tarjoaa jatkuvan varmuuskopion tiedostoille, joiden koko on alle 500 Mt. Pilvipalvelupalvelut palvelevat tätä ominaisuutta yleensä “jatkuvana varmuuskopiona”. IDrive-toiminnolla jatkuva varmuuskopiointi voidaan asettaa ajamaan lähellä reaaliaikaa tai 10, 30 tai jopa 60 minuutin välein.

Kun asennat IDrive, se merkitsee automaattisesti tietyt kansiot varmuuskopiointia varten kaikkien asiakirjojen, valokuvien ja videoiden sieppaamiseksi. IDrive-tiedostoon varmuuskopioiville tiedostoille ei kuitenkaan ole rajoituksia. Voit merkitä kaikki tallennettavat tiedostot tai kansiot varmuuskopio-välilehdestä.

Pöytäsovelluksen avulla voit lähettää nämä valinnat sekä IDrive-pilvelle että ulkoiselle kiintolevylle. Kyky tehdä molemmat on hyödyllistä: On fiksu pitää tietosi sekä paikalliset että etäkopiot, mutta vaivaa hallita näitä prosesseja erikseen.

Mainitsimme, että IDrive antaa käyttäjille erillisen tietopaketin synkronointia varten. Synkronointi on työn tuottavuuden ominaisuus, joka kohdistaa sisällön automaattisesti laitteiden välillä. Ajatuksena on, että voit hypätä laitteesta toiseen ilman, että sinun täytyy siirtää työsisältöä flash-aseman avulla.

Kaikkia varmuuskopiointiin tai synkronointiin tallennettuja tiedostoja voidaan jakaa myös luomalla URL-linkki. Linkkejä voidaan lähettää sähköpostin vastaanottajille tai jakaa sosiaalisessa mediassa.

IDrive tukee myös tiedostojen versiointia. Tiedostoversioinnin avulla voit palata takaisin tiedostojen aiempiin versioihin. Tämä auttaa sinua peruuttamaan ei-toivotut muutokset ja vähentämään tiedostojen vioittumisen riskiä, ​​mukaan lukien ransomware-ohjelmiston aiheuttama. IDrive säilyttää varmuuskopiointiin tai synkronointiin tallennettujen tiedostojen 10 viimeisintä versiota. Poistettuja esineitä pidetään myös 30 päivää.

CrashPlan

Toisin kuin IDrive, CrashPlan olettaa jatkuvan varmuuskopion eikä rajoita varmuuskopioitujen tiedostojen kokoa jatkuvasti.

Jatkuva varmuuskopiointi varmistaa, että et koskaan kadota tiedostoa. CrashPlan tekee hienoa työtä tiedostojen pakkaamisella varmistaakseen, että varmuuskopiointiprosessit eivät vaikuta järjestelmän resursseihin. Ne, joilla on vähemmän laskentatehoa, voivat kuitenkin haluta kääntyä ajoitettujen varmuuskopioiden kanssa, jotka ovat myös vaihtoehto.

CrashPlanin aikataulu on melko yksinkertainen. Voit asettaa aloitus- ja lopetusajan sekä ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä viikkopäiviä, jolloin varmuuskopiot suoritetaan.

CrashPlan merkitsee tietyt kansiot varmuuskopiointia varten, kun asennat sen. CrashPlan ei myöskään sisällä tiedostotyyppirajoituksia. Varmuuskopiointi merkitään varmuuskopiointi-välilehden tiedostopuun kautta.

Kuten IDrive, valintaprosessi voi olla hiukan työläs. Lisäksi on erittäin helppo sivuuttaa tiedostoja ja kansioita, jotka haluat tallentaa. CrashPlan antaa sinun hallita ulkoisen aseman varmuuskopioita työpöydältä, mutta se on suuri ajan säästö.

Voit myös käyttää CrashPlania varmuuskopioimaan kiintolevyn tiedot ystävän tietokoneelle, mikä on tämän palvelun ainutlaatuinen ominaisuus. Ystävälläsi ei ole pääsyä näihin tiedostoihin, ellet halua niitä myöskään, ja heidän ei tarvitse itse olla CrashPlan-tilaaja.

Toinen asia, jota pidämme CrashPlanista, on se, että siinä ei käytetä rajattomia tietoja. Voit varmuuskopioida rajoittamattoman kokoisia tiedostoja ja säilyttää jopa rajoittamattomia versioita kaikista tiedostoista. Voit jopa säilyttää poistettuja tiedostoja toistaiseksi. Tämä joustavuus auttoi CrashPlania voittamaan kategorian parhaasta rajattomasta pilvivarmuuskopiosta 2017. CrashPlan ei tue tiedostojen jakamista, mutta.

Backblaze

Backblaze antaa sinun varmuuskopioida tietoja jatkuvasti, asettaa päivittäisen aikataulun tai vain varmuuskopion komennolle. Jatkuva varmuuskopiointi on kuitenkin oletus. Backblaze-aikataulu on melkein liian yksinkertainen, joten se on yksi harvoista päivistä, kun palvelun minimalistinen lähestymistapa palaa takaisin puremaan sitä.

Toisin kuin muissa pilvien varmuuskopiointipalveluissa, et voi asettaa viikkopäiviä. Määrität aloitus- ja lopetusajan – ja siinä se on.

Backblazen varmuuskopiointiprosessi erottuu tiedostojen valintaprosessista. Sinun ei tarvitse viettää aikaa hakemalla tiedostopuusta kansioita ja tiedostoja, jotka haluat merkitä varmuuskopioksi. Sen sijaan Backblaze tekee töitä puolestasi etsimällä ja varmuuskopioimalla kaikki tietyn tyyppiset tiedostot heti, kun asennus on valmis.

Tiedostojen oletusvalinnat mukana:

 • Valokuvat
 • Videot
 • musiikki
 • asiakirjat
 • data

Vaikka Backblaze tarjoaa rajoittamattoman varmuuskopion, joitain tiedostotyyppejä ei valita varmuuskopiointiin kaistanleveyden pullonkaulan lieventämiseksi. Ne sisältävät erilaisia ​​järjestelmätiedostoja ja väliaikaisia ​​Internet-tiedostoja.

Jos haluat, voit muuttaa mitä tiedostotyyppejä varmuuskopioidaan käymällä asetusten “poissulkemiset” -välilehdessä.

Tietokoneen kiintolevyn varmuuskopioinnin lisäksi voit myös varmuuskopioida ulkoiset asemat liittämällä ne tietokoneeseen USB: n tai firewiren kautta. Toisin kuin IDrive ja CrashPlan, Backblaze-käyttöliittymä ei kuitenkaan anna sinun varmuuskopioida näitä asemia. Sinun on käsiteltävä se käsin.

Suurempi pettymys on, että Backblaze tukee myös vain tiedostojen versiointia ja poistettujen tiedostojen säilyttämistä jopa 30 päivän ajan. Koska kyseessä on rajoittamaton palvelu, olisi hienoa nähdä Backblaze kaksinkertaistuvan rajoittamattomalla versiolla, kuten CrashPlan.

Kolme kierrosta

Backblazen yksinkertainen lähestymistapa tiedostojen varmuuskopiointiin erottaa sen kaikista muista pilvien varmuuskopiointipalveluista. Vain karboniitti on todella lähellä tältä osin – ja ei kovin. On helppo ymmärtää, miksi IDrive, joka rajoittaa sitä, kuinka paljon tietoja käyttäjät voivat varmuuskopioida, vaatii rajoitetumman, käyttäjän ohjaaman lähestymistavan. CrashPlanin tulisi kuitenkin noudattaa esimerkkiä.

Toisin sanoen, Backblaze-ohjelman rajoitettu versiointi on huolenaihe, etenkin jos kärsit lunastusohjelmasta, joka vioittaa sisältöä, jota ei ole viimeksi päivitetty. Vaikka CrashPlan vie enemmän hallintaa, rajoittamaton versiointi ja poistettu tiedostojen suojaus tappajan arvoehdotus.

Pidämme kuitenkin IDriven sisällyttämistä synkronointiin, joka antaa sen mahdollisuuden kilpailla paitsi varmuuskopiotilassa myös asettaa itsensä turvalliseksi pilvitallennuskilpailijaksi Sync.com-sivustossa. (Puhumme turvallisuudesta viidennellä kierroksella).

Voittaja: IDrive

Neljäs kierros: Nopeus

Varmuuskopiointi voi viedä turhauttavaa aikaa, etenkin keskinkertaisten Internet-nopeuksien ja suurten tiedostojen tapauksessa. Tämän kierroksen aikana mitataan, kuinka kolme kilpailijaamme käyvät reilusti tiedostonsiirtokilpailussa, joten sinun ei tarvitse löytää vaikea tapa. Lupaamme tehdä sen nopeasti.

Nopeuden vertailu

Jokaisen palveluntarjoajan testaamiseksi valmistelimme 500 Gt: n pakatun kansion, joka oli täynnä erilaisia ​​tiedostotyyppejä. Sitten annamme IDriven, CrashPlanin ja Backblazen kokeilla ja ladata kansion peräkkäin.

Nämä testit suoritettiin samalla koneella. Sammutimme Wi-Fi-yhteyden ja kytkeimme tietokoneemme suoraan modeemiin kaistanleveyden vaihtelun rajoittamiseksi. Kaistanleveyden vaihtelun poistamiseksi nämä testit suoritettiin, kun Wi-Fi oli kytketty pois päältä, ja tietokoneeni liitettiin suoraan kotitietokonemodeemiin.

Speedtest.net: n mukaan lataus- / lähetysnopeudet testaushetkellä olivat keskimäärin 120Mbps / 12Mbps.

Lataa aikaLataa aika
Minä ajan50 yli 1000:25
CrashPlan6:3000:38
Backblaze8:4000:42

Yleisesti ottaen latausaika on suurempi järjestelmän resurssien kulutus, joten anna CrashPlanin latausvoitolle hieman enemmän painoarvoa kuin IDriven latausvoitto.

Kasvava varmuuskopiointi ja nopeuden kuristaminen

Edellä esitetyt raakatiedot eivät ole kokonaiskuvaa.

Kaikissa kolmessa palvelussa on lisävarmuuskopio tiedostojensiirtoarkkitehtuuriin. Lisäävä varmuuskopio tarkoittaa, että kun tiedosto on ladattu kerran, tulevat lataukset tapahtuvat vain, jos tiedosto on muuttunut. Parempi vielä, vain muutetut tiedoston osat (tai lohkot) ladataan.

Vaiheittaisen varmuuskopion kauneus on, että se vähentää huomattavasti aikaa, joka kuluu tiedostojen varmuuskopiointiin.

Lisäksi kaikkien kolmen palvelun avulla voit kurottaa latausnopeutta. Kuristus on keino hallita kuinka paljon kaistanleveyttä palvelut käyttävät. Vaikka kaasusi maksimointi on normi, jos Internet-yhteys on huono, se voi estää kykyäsi harjoittaa samanaikaisesti muita verkkotoimintoja (kuten Cloudwards.net-videosisällön katsominen).

Postipalvelut

IDrive auttaa myös nopeuttamaan alkuperäisiä latauksia ja palauttamaan täydellisesti yhdessä heidän IDrive Express -palvelunsa kanssa.

IDrive lähettää sinulle jopa 3 kt: n ulkoisen kiintolevyn täysin ilmaiseksi. Siirrät varmuuskopioitavat tiedot kyseiseen asemaan ja postitat sen takaisin. IDrive-tukiteknikot lähettävät sitten tietosi palvelimilleen. Koska kaikkien alkuperäisten varmuuskopioiden suorittaminen voi viedä päiviä tai viikkoja, tämä on valtava etu. Lisäksi, jos joudut suorittamaan järjestelmän täydellisen palautuksen, IDrive voi ladata kiintolevyn kaikilla tiedoillasi ja lähettää sen sinulle.

Backblaze tarjoaa samanlaisen palvelun, mutta vain palauttamiseen. Toisin kuin IDrive, sinun on maksettava kiintolevy etukäteen, hinta kuitenkin 189 dollaria. Saat hyvityksen, kun olet lähettänyt sen takaisin.

Pyöreä neljä ajatusta

Jos otat huomioon IDriven postituspalvelun, voittajan julistaminen tällä kierroksella tulee hieman hämmentyväksi. Suurin osa käyttäjistä ei kuitenkaan todennäköisesti koskaan käytä IDrive Express -sovellusta, ja päivittäiset varmuuskopiointitoimet riippuvat enemmän kunkin palvelun lataus- / latausnopeuksista..

Yksikään kolmesta palvelusta ei tappaa sinua latausaikoina, mutta CrashPlanilla näyttää olevan etuna latausten suhteen..

Neljännen kierroksen voittaja: CrashPlan

5. kierros: Turvallisuus

Olitpa yksityisyyden puolustaja, omistat arkaluontoista yritystä tai olet varovainen yksityinen kansalainen, tutkimalla kuinka hyvin pilviohjelmasi sitoutuu tietoturvaan, pitäisi tehdä asiakkaasi tarkistuslista. Viimeisen kierroksen aikana hajotamme kuinka IDrive, CrashPlan ja Backblaze suojaavat tietosi kuljetettaessa Internetin kautta ja lepopalvelimen puolella.

Minä ajan

IDrive salaa siirrettävät tiedot turvallisilla SSL-yhteyksillä. Palvelu myös salaa tietosi istuessaan heidän tietokeskuksissaan, mikä suojaa sisältöäsi tietorikkomuksilta. Tietosi sekoitetaan molemmissa tapauksissa 256-bittisellä AES-salauksella, Yhdysvaltain kansallisen standardi- ja teknologiainstituutin suositteleman protokollan avulla..

Yksi tapa, jolla IDrive erottuu itsensä tietoturvan suhteen, on tarjota käyttäjille valinta joko oletus- tai käyttäjän luoman salausavaimen avulla.

Valitsemalla asettaa oman salausavaimesi, vain sinä, käyttäjä, voit purkaa sisällön salauksen. Tämä tarkoittaa, että IDrive voi toimia nolla tietoturvaratkaisuna.

Vaikka suosittelemme, että suojaat tietosi yksityisellä salausavaimella, tiedä, että jos unohdat ID-salasanasi, sinut katkaistaan ​​pysyvästi pilvitiedoista. Tämä tarkoittaa, että joudut suorittamaan alkuperäisen varmuuskopioinnin uudelleen.

Käytä sitten oletusavainta tai määrität oman, kaikki salaus tapahtuu tietokoneellasi ennen siirtoa. Monet pilvipalvelut purkavat ja skannaavat sitten tietosi ennen tallentamista palvelimilleen. IDrive ei – he jättävät sen salattua, kunnes vedät sen takaisin. Se tekee IDrivestä end-to-end-salauspalvelun.

CrashPlan

CrashPlan ei huijaa salattuaan, sekoittamalla tietosi 448-bittisellä Blowfish -laitteella ennen kuin se poistuu koneestasi. Useimmat salakirjoittajat pitävät 256-bittistä AES-tietoturvaa kuitenkin turvallisempana, kun taas Blowfish merkitään pienennettynä nopeampana protokollana..

Kummankaan protokollan uskotaan olevan edes lähellä murtoja, joten älä ole huolissasi liikaa eroavuudesta. Tietosi suojataan edelleen liikuttaessa tietokoneesi ja pilven välillä SSL-tunnelin ansiosta, jotta vältetään salakuuntelu joka tapauksessa.

Tyypillisesti CrashPlan luo salausavaimet paikan päällä satunnaislukugeneraattorilla. Kuten IDrive, palvelun avulla voit myös parantaa tietosuojaasi luomalla oman salausavaimen.

Voit myös luoda erillisen arkistosalasanan tietojen palauttamiseksi, joka eroaa tilisi salasanasta.

CrashPlan antaa sinulle mahdollisuuden ottaa käyttöön myös kaksitekijäinen todennus. Kun tämä ominaisuus on käytössä, sinua pyydetään antamaan tyypilliset käyttäjän käyttäjätiedot ja kertaluonteinen koodi, joka toimitetaan tekstinä tai sähköpostilla saadaksesi tietojasi.

Backblaze

Backblaze “vain” käyttää 128-bittistä AES-salausta. Se on kuitenkin samantasoinen salaus, jota useimmat rahoituslaitokset käyttävät. Kestää useita miljardia vuotta, ennen kuin maailman edistyneimmät supertietokoneet ohjaavat AES-128: ta.

Suurin osa pilvipalveluista menee yli laidan 256-bittisellä salauksella osittain palveluiden suojaamiseksi tulevia läpimurtoja vastaan ​​ja osittain markkinoinnissa.

LIke IDrive ja CrashPlan, tietosi salataan ennen tietokoneen poistumista ja pysyvät salattuina Backblazen tietokeskuksissa. Väliin SSL suojaa sitä kuljetuksen aikana.

Tavallisesti Backblaze luo ja säilyttää salausavaimen sinulle. Kuitenkin, kuten IDrive ja Backblaze, ne tarjoavat käyttäjille mahdollisuuden luoda oman avaimen.

Backblaze vastaa edelleen CrashPlanin tahdissa valinnaisella kaksikerroisella todennuksella. CrashPlanin versio edellyttää, että syötät puhelimeesi lähetetyn kuusinumeroisen koodin ennen tietojesi käyttöä.

Pyöreä viisi ajatusta

Kaikki kolme palvelua tekevät fantastista työtä ja tarjoavat käyttäjille mahdollisuuden luoda yksityisiä salausavaimia, jotka vain he tietävät. Toivomme, että lisää pilvipalveluja sisältyy tämä vaihtoehto. Huolimatta käyttöoikeuden menettämisen vaarasta, nolla tietämyksen salaus varmistaa parhaan mahdollisen tietosi vaarantumisen. Jos pelkäät kadottaa salasanasi, pilvisalasanan hallinta voi auttaa.

Vaikka IDrive on ainoa palvelu kolmesta, joka käyttää suositeltua 256-bittistä AES-salausprotokollaa, se on myös ainoa, joka ei tarjoa kaksifaktorista todennusta. Annamme tämän kierroksen CrashPlanille, hiukan paremman Backblaze-salauksen ansiosta.

Se on kuitenkin läheinen sisältö, joten sinun ei todellakaan pitäisi olla huolissasi siitä, kuinka jokin näistä kolmesta palvelusta lähestyy tietoturvaa.

5. kierroksen voittaja: CrashPlan

Tuomio

Jos menisimme pelkästään pyöreällä voitolla, kutsumme tätä ottelua todennäköisesti IDriven ja CrashPlanin väliseksi tasoitukseksi. Molemmat palvelut kestivät kaksi kierrosta. Viime kädessä kuitenkin arvojen osoittaminen mille tahansa näistä kolmesta palvelusta vaihtelee villisti henkilökohtaisten tietojen tarpeesi mukaan.

Jos etsit kohtuuhintaista ratkaisua useiden tietokoneiden varmuuskopiointiin ja oletat, että 1 Tt ei leikkaa sitä, CrashPlanin perhesuunnitelma tarjoaa todennäköisesti eniten lisäarvoa. Mutta jos haluat varmuuskopioida vain yhden tietokoneen etkä halua huolehtia yksityiskohdista, Backblaze on luultavasti parempi vaihtoehto sinulle. Emme voi muuten kuin ihailla sen erityisen yksinkertaistettua lähestymistapaa pilvivarmuuskopiointiin.

Koska uskomme, että suurin osa lukijoista on usean laitteen käyttäjiä, jotka jäävät alle 1 kt: n kynnyksen, meidän on viime kädessä annettava tämä taistelu IDrivelle. IDriven synkronointitoiminnot, rajoittamaton laitteen varmuuskopiointi ja mobiililaitteiden varmuuskopiointi ovat tärkeitä ominaisuuksia, joita et löydä useimmissa pilvivarmistuksen ratkaisuissa. Vaikka se on rajoitettua, kuinka paljon tietoja voit tallentaa, paitsi jos käsittelet valtavia tiedostoja rutiininomaisesti, kuten teräväpiirtovideo, siitä ei pitäisi olla hätää.

Luuletko, että meillä on väärässä? Olemme aina avoimia muille näkökulmille. Kerro meille alla olevissa kommenteissa, kiitos, että luit.

Lopullinen voittaja: IDrive

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me