Najbolja sigurnosna kopija na mreži za Kanadu u 2020. godini

Ako živite na Velikom bijelom sjeveru i tražite najbolju sigurnosnu kopiju za Kanadu, imamo loše vijesti: iako imamo sjajne zakone o privatnosti, trenutno nijedan od naših najboljih sigurnosnih sigurnosnih kopija pružatelja poslužitelja u Kanadi. To znači da će kanadski korisnici trpjeti isti nadzor kao i njihovi južni susjedi u obliku Patriot Act, CLOUD i PRISM.


Da bismo to nadoknadili, u ovom popisu posebni smo naglasak stavili na sigurnost i privatnost vaših datoteka i brzinu prijenosa te osigurali da službe pravilno primjenjuju protokole nulte znanja.

U vašem je interesu da napravite sigurnosnu kopiju jer ne možete biti sigurni koliko će trajati vaš tvrdi disk, a vaši podaci mogu biti izgubljeni zbog kvara ili pada. Možete koristiti softver za oporavak podataka, ali njegov uspjeh nije siguran. Pogoni SSD-a nisu ni potpuno pouzdani, jer imaju više pogrešaka u podacima, usprkos nižoj stopi otkaza.

Ako ovdje tražite pohranu, pogledajte naš članak o najboljoj pohrani u oblaku za Kanadu. Prije nego što nastavimo s popisom, definirajmo kriterije po kojima smo ga sastavili.

Najbolja sigurnosna kopija na mreži u Kanadi u 2020

Što je najbolja izrada sigurnosnih kopija na mreži za Kanadu

Usluge izrade sigurnosnih kopija trebaju pružiti enit-tranzit, u mirovanju i privatnu enkripciju, što znači da nitko osim vas ne može čitati podatke iz oblaka. Usluga bi trebala pružiti dvofaktorsku provjeru autentičnosti za zaštitu vaše lozinke od hakera.

Početna izrada sigurnosnih kopija može dugo potrajati. Koliko dugo ovisi o vašem davatelju internetskih usluga i koliko ste blizu poslužitelju. Što ste bliži, to će biti jača vaša veza. Najbolje je ako vam usluga dopušta podešavanje postavki prijenosa, brzinu gasa i koristi algoritam prijenosa na razini bloka koji pomaže nakon početnog sigurnosnog kopiranja.

Svi želimo dobiti više i manje platiti, a to je ono što smo tražili od tih usluga. Uzeli smo u obzir i koliko planova usluga nudi u obzir. Što više planova imate, više izbora imate. Odlično je i ako ima besplatan plan ili probno razdoblje, tako da možete isprobati uslugu prije pretplate.

I na kraju, dobro korisničko iskustvo omogućit će vam korištenje usluge bez glavobolje. Da bi se to osiguralo, desktop klijent treba raditi na većini operativnih sustava, a njihova sučelja, zajedno s web stranicama i mobilnom aplikacijom, trebaju biti ugodna i jasna..

1. Najbolja sigurnosna kopija na mreži za Kanadu: IDrive

IDrive, veteranska tvrtka pokrenuta 1995., na vrhu je našeg najboljeg popisa za usporedbu sigurnosnih kopija oblaka. Koristi AES 256-bitnu enkripciju za skeniranje datoteka tijekom prijenosa i u mirovanju. Međutim, morat ćete omogućiti privatno šifriranje prije prve izrade sigurnosne kopije da biste je koristili. Ako to ne učinite, IDrive će se zadržati vašeg ključa za šifriranje. Ne postoji dvofaktorska provjera autentičnosti, zato svoju lozinku učvrstite.

IDrive-Client-backup-Slider1
© Cloudwards.net

IDrive-Client-Vraćanje-Slider2
© Cloudwards.net

IDrive-Client-Planer-Slider3
© Cloudwards.net

IDrive-Client-Sync Slider4
© Cloudwards.net

IDrive-Client-disk-slika-Slider5
© Cloudwards.net

prijašnji

Sljedeći

Američki podatkovni centri mogu izdržati požare i prirodne katastrofe jer imaju stalke, podignute podove i rashladne zone. Da bi se zaštitili od provale ljudi, koriste nadzor, senzore pokreta i alarme.

U našim testovima, prenijeli smo mapu od 1 GB u oko 20 minuta. To je blizu teoretskih 15 minuta. Testovi su provedeni preko mreže s Tajlanda, pa se razlika vjerojatno može pripisati udaljenosti od poslužitelja.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju

Trenutno se snižavaju dva godišnja osobna plana: 2TB za 52 USD i 5TB za 75 USD. Dobivate 2TB ili 5TB prostora za sinkronizaciju, što ukupno iznosi 4TB ili 10TB. Povrh svega, oba vam omogućuju sigurnosno kopiranje neograničenih računala.

IDrive Business počinje od 75 USD za neograničeno računalo i korisnike te osigurava 250 GB rezervnog prostora. Prostor možete povećati do 12,5TB.

Prije nego što se odlučite za dugoročnu pretplatu, možete koristiti besplatni plan koji pruža 5 GB prostora za pohranu.

Datoteke za sigurnosnu kopiju morat ćete odabrati ručno jer IDrive ne izrađuje sigurnosnu kopiju prema vrsti datoteke kao što su neograničeni pružatelji sigurnosnih kopija. To ne znači jednostavno korisničko iskustvo. Osim toga, dostupno je mnogo opcija koje bi ga mogle zakomplicirati za glavne korisnike.

IDrive ima konkurentne cijene, velike brzine veze, privatnu enkripciju kako bi se zaštitila vaša privatnost i omogućili sigurnosno kopiranje neograničenih računala. Međutim, nema dvofaktorsku provjeru autentičnosti ili jednostavno korisničko iskustvo. Ipak, dovoljno je da to postane naš najbolji izbor za Kanadu. Da biste saznali detalje, pročitajte našu recenziju IDrive.

2. Acronis True Image

Acronis pokrenut prije 15 godina, što je dugo u softveru, tako da nije čudo što je True Image jedna od najboljih sigurnosnih sigurnosnih kopija na mreži.

Usluga koristi 256-bitni AES za kriptiranje datoteka prije prijenosa, a TLS / SSL protokol štiti ih tijekom prijenosa. Za šifriranje trebate koristiti lozinku koju znate samo vi, što Acronis ne ispunjava znanje. Zbog toga tvrtka neće moći dohvatiti vašu zaporku, pa nemojte zaboraviti. Ne postoji dvofaktorska provjera autentičnosti.

Kratica-Istina-slika-backup-postavljanje-Slider1
© Cloudwards.net

Kratica-Istina-slika-Odredište-Slider2
© Cloudwards.net

Kratica-Istina-slika-Active-Protect-Slider3
© Cloudwards.net

Kratica-Istina-slika-Postavke-Slider4
© Cloudwards.net

Acronis-pravi-slika-alati-Slider5
© Cloudwards.net

prijašnji

Sljedeći

Acronis nas je iznenadio svojom brzinom. Trebalo je samo 15 minuta za sigurnosnu kopiju i oporavak mape od 1 GB. Koristili smo “optimalnu” postavku za preuzimanje, ali postoji i “maksimalna”, koja je, pretpostavljamo, još brža.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Acronis True Image

Izbjegavajte Acronisov životni plan jer on mnogo propušta. Bolje će vam biti s bilo kojim od dva godišnja plana: Naprednim ili Premium.

Advanced nudi 250 GB mjesta za izradu sigurnosnih kopija za 49,99 USD ili 500 GB za 69,99 USD. Premium počinje od 99,99 USD za 1TB rezervnog prostora i završava na 5TB za $ 259,95. Možete povećati broj sigurnosnih kopija računala i količinu sigurnosnog prostora, ali to će vas koštati više.

Korištenje desktop klijenta je jednostavno i intuitivno. Na lijevoj strani je izbornik za kretanje po aplikaciji. Možete napraviti sigurnosnu kopiju prema vrsti datoteke, umjesto da odaberete određene datoteke, što zauzima više prostora, ali stvaranje plana sigurnosnih kopija čini mnogo jednostavnijim. Ako trebate uštedjeti prostor, možete izuzeti datoteke koje ne želite sigurnosno kopirati.

Acronis ima brzu sigurnosnu kopiju i privatnu enkripciju, ali nedostaje dvofaktorska provjera identiteta, a njezine cijene nisu toliko konkurentne kao IDrive-ove. To ga čini prikladnim za drugo mjesto. Ako želite vidjeti detalje, tablice brzine i cijene, pročitajte naš pregled Acronis True Image.

3. BigMIND

BigMIND Home nova je internetska sigurnosna kopija usluge tvrtke koja je stvorila Zoolz Home Backup koja dolazi s mnogim značajkama starije usluge ne.

Datoteke na poslužiteljima šifriraju se pomoću AES 256-bitne enkripcije. Međutim, BigMIND će upravljati vašim ključem ako se ne uključite u privatno šifriranje dok postavljate rezervni plan. Imajte na umu da poslije toga ne možete. Ako se prijavite, BigMIND neće moći dohvatiti zaporku. SSL protokol štiti datoteke u tranzitu, ali čudno je da ih morate uključiti sami.

Nadzorna ploča radne površine BigMIND

Opcije povezivanja BigMIND

BigMIND pametni izbor

Raspored rezervnih kopija BigMIND

BigMIND Istražite datoteke

prijašnji

Sljedeći

Trebali biste očekivati ​​velike brzine prijenosa i male brzine preuzimanja jer BigMIND za sigurnosne kopije koristi Amazon Glacier, hladno spremište namijenjeno dugoročnom arhiviranju. Ako vam to zvuči kao šalica čaja, pročitajte našu recenziju Amazon Glacier. Prosječno vrijeme prijenosa za 1 GB podataka trebalo bi biti oko 30 minuta.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju BigMIND

BigMIND Osobni plan košta 2,99 dolara mjesečno, ako se plaća godišnje, a daje vam samo 100 GB rezervnog prostora za jednog korisnika i do tri računala. Obiteljski plan košta 6,99 dolara mjesečno i pruža malo bolji posao s 500 GB za tri korisnika, devet računala i šest mobilnih uređaja.

Pravilna količina prostora, 1 TB, dolazi s programom Family Plus koji košta 12,99 dolara mjesečno. Još uvijek nije najbolja ponuda za količinu prostora koji nudi, ali možete je podijeliti s još četiri korisnika na 15 računala i neograničenim mobilnim uređajima.

Klijent za stolna računala, za Windows ili macOS, koristan je jer vam prikazuje vaš trenutni status sigurnosne kopije, kada je bila posljednja sigurnosna kopija, koliko je sigurnosnih kopija datoteka i koliko ih je u tijeku. Možete odabrati sigurnosno kopiranje prema vrsti datoteke ili lokaciji. Ponuda izbora je lijep dodir, s obzirom na to da druge usluge koriste samo jednu metodu.

Web sučelje koje vam nudi kategorije datoteka i uređaje je šarenije i omogućuje vam lako pregledavanje sadržaja u oblaku. Postoji nadzorna ploča koja prikazuje koliko je uređaja povezano s BigMIND-om, a koliko sigurnosnih kopija. Grafikon prikazuje i vaše sigurnosno kopiranje i vrijeme, a pita dijagram daje vam pregled vrsta datoteka.

Ako niste za računalom, za pristup datotekama možete koristiti aplikaciju Android ili iOS. Da biste detaljnije pogledali značajke BigMIND-a, pročitajte našu BigMIND recenziju.

4. Backblaze

Backblaze je jedna od najpopularnijih usluga i nalazi se na vrhu našeg mrežnog popisa pregleda sigurnosnih kopija.

Ima mnoge sigurnosne značajke, uključujući privatnu enkripciju. Ako ga omogućite, zadržite ključ za šifriranje, inače će ga Backblaze zadržati. Bilo kako bilo, morate poslati svoju lozinku za Backblaze da bi mogao oporaviti datoteke. Navodno ga tvrtka naknadno briše. Možete omogućiti i dvofaktorsku provjeru autentičnosti da biste zaštitili račun od hakera.

Backblaze-Slider1
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider2
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider3
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider4
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider5
© Cloudwards.net

prijašnji

Sljedeći

Za razliku od mnogih drugih usluga, Backblaze ne treba puno vremena da se završe početne sigurnosne kopije. To je brzo i ne ograničava brzinu prijenosa ili preuzimanja. Pored toga, možete povećati broj sigurnosnih kopija koje pokrećete kako biste brže učitali. Ipak, vaša udaljenost od poslužitelja u Kaliforniji bit će faktor za vaše najveće brzine.

Ostali razlozi koji volimo backblaze

Backblaze ima jednostavnu shemu cijena sa samo jednim planom. Za 5 USD mjesečno dobijate neograničen rezervni prostor za jedno računalo. Budući da je mjesečni plan, možete otkazati u bilo kojem trenutku što je zgodna opcija koju većina usluga ne nudi. Ako plaćate godinu dana unaprijed, dobit ćete popust u iznosu od 10 USD, dok će vam dvije godine neto pripisati 25 USD. Uslugu možete testirati besplatnim probnim vremenom od 15 dana.

Postavljanje sigurnosne kopije jednostavno je koliko i shema cijena jer ne zahtijeva da upravljate količinom ili onim što želite sigurnosno kopirati. To je zato što se Backblaze može sigurnosno kopirati prema vrsti datoteke, isključujući sistemske i privremene datoteke. Takva jednostavnost dolazi s sporijim postupkom izrade sigurnosnih kopija, stoga u izborniku “postavki” isključite datoteke koje vam ne trebaju..

Ako vas zanima više o Backblaze-u, pročitajte naš Backblaze pregled.

5. Karbonit

Karbonit je jedna od najstarijih sigurnosnih usluga, budući da posluje od 2005. godine. Ciljano je na kućne korisnike i male tvrtke.

Usluga koristi AES-ovu 128-bitnu enkripciju za zaštitu datoteka na poslužiteljima, ali ako omogućite privatnu enkripciju, prelazi se na AES 256-bitnu i omogućava vam da držite ključ. To ga čini nužnim znanjem, što znači da neće moći resetirati zaporku. Carbonite zahtijeva da napravite jaku lozinku i pruža dvofaktorsku provjeru autentičnosti u slučaju da je netko ukrade.

Početni postupak izrade sigurnosne kopije karbonita je spor i ne približava se brzini prijenosa njegovih konkurenata. Prijenos promijenjenih datoteka mnogo je brži, zahvaljujući prijenosu na razini bloka.

Ostali razlozi koji volimo karbonit

Možete birati između tri neograničena plana pohrane: Basic, Plus i Prime. Basic vam nudi neograničen prostor za pohranu bez posebnih značajki za 72 USD godišnje. Plus dodaje vanjski pogon i automatsku sigurnosnu kopiju videozapisa za 112 USD godišnje, a Prime toplati uz uslugu oporavka kurira za 150 USD godišnje.

S Carboniteom je lako raditi jer su njegovi klijenti za radne površine jednostavni i jednostavni za instaliranje. Za pokretanje sigurnosne kopije potreban vam je samo jedan korak jer je većina procesa automatizirana.

Boja usluge kodira vaše datoteke kako biste na prvi pogled mogli provjeriti njihov status. Izuzima neke datoteke i proširenja i ne izrađuje sigurnosnu kopiju datoteka većih od 4 GB. Da biste ih uključili, morate ih ručno označiti.

Tu je i atraktivno web sučelje koje vam omogućuje provjeru statusa sigurnosne kopije, pristup datotekama i upravljanje računom.

Mobilna aplikacija omogućuje vam i to. Ima jasno, minimalističko sučelje, pa vas neće zbuniti. Osim za pohranu datoteka, aplikaciju možete koristiti i za automatsko sigurnosno kopiranje fotografija na telefonu. To ne možete učiniti s drugim vrstama datoteka, ali neograničena sigurnosna kopija fotografija je i dalje mnogo. Da biste saznali više o usluzi, pročitajte našu recenziju karbonita.

Počasni spomen: Karbonit Sigurna sigurnosna kopija

Carbonite je dodao mjesto sigurnosne kopije u oblaku u Kanadi, ali samo za sigurnosnu sigurnosnu kopiju za Carbonite. Previše je za pojedine i male poslovne korisnike, ali će odgovarati nekim poslovnim korisnicima.

Usluga može vratiti jednu datoteku ili cijeli poslužitelj u nekoliko koraka. Osim toga, možete birati između detaljnih i cjelovitih sigurnosnih kopija sustava, uključujući izradu sigurnosnih kopija. Hibridna sigurnosna kopija omogućuje vam zaštitu podataka lokalno i u oblaku.

AES-128 bit štiti vaše datoteke, ali postoji opcija da se privatnim ključem prebacite na AES-256 bit. Tijekom prijenosa TLS / SSL protokol štiti vaše podatke.

Da biste uživali u tim pogodnostima, morate se pretplatiti na Power Power plan za 50 USD mjesečno, koji se naplaćuje godišnje. Omogućuje 500 GB rezervnog prostora i moći ćete sigurnosno kopirati jedan poslužitelj i 25 računala. Plan Ultimatea vam daje istu količinu prostora, ali omogućuje sigurnosno kopiranje neograničenih poslužitelja i 25 računala za 83 dolara mjesečno.

Završne misli

Izrada sigurnosnih kopija podataka u Kanadi dobra je taktika ako želite imati koristi od njenih zakona o zaštiti privatnosti, ali nedostaje pružatelja sigurnosnih kopija oblaka. Bili smo prisiljeni gledati usluge u SAD-u, ali osigurali smo da nude strogu zaštitu i zaštitu privatnosti.

IDrive je naš najbolji izbor zbog konkurentnih cijena, privatnog šifriranja i brze veze. Ako želite uslugu koja je brža, ali ne jeftina, odaberite Acronis True Image. Za one kojima treba puno rezervnog prostora, stajat će posljednje dvije usluge na popisu.

Što mislite o našem popisu? Živite li u Kanadi i koristite drugu uslugu sigurnosnih kopija nego što smo je istaknuli? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map