Kako stvoriti IFTTT recept za sigurnosno kopiranje Instagram fotografija u SkyDrive

Instagram koji su osnovali Kevin Systrom i Mike Kreiger napravio je Facebook arsenal za milijardu dolara u proljeće 2012. Postao je rival u polju za razmjenu fotografija, prije nego što ga je Facebook kupio i pretvorio u samostalnu aplikaciju za fotografije. Možete snimiti fotografije i videozapise koristeći svoj omiljeni mobilni telefon i primijeniti digitalne filtre prije dijeljenja na društvenim web lokacijama poput Facebooka, Tumblra, Twittera i Flickra.


Kao i druge popularne aplikacije, i ova je besplatna. Možete ga preuzeti iz Appleovog App Store-a ili Googleovog Google Play-a. Ali s osobnim računalima koji dodiruju milijardu maraka, nema li aplikacija za korisnike stolnih računala? Da, u obliku Pixsta.

Instagram je dosegao 100 milijuna aktivnih korisnika do travnja 2012. i aktivno ga podržava internetska zajednica. To je jednostavno mrežno dijeljenje fotografija, dijeljenje videozapisa i usluga društvenog umrežavanja koja se pomoću alata za mikro-bloganje poput Twittera može upotrijebiti u svoju korist. Nedavno je Twitter napravio ažuriranje kako bi integrirao slike u svoje feedove. Za to je izdano Androidovo ažuriranje koje u prvi plan donosi više alata za uređivanje fotografija.

Ali kad jednom primijenite digitalne filtre na svoje omiljene fotografije ili videozapise, što je s njihovim pohranjivanjem? Definitivno vam je potrebna sigurnosna kopija pa se kasnije i izmjene inačice mogu lako podnijeti. Za tu vam je potrebu usluga oblaka poput OneDrive, gdje će biti lako sinkronizirati ažuriranja na fotografije ili videozapise.

Najbolja značajka ove sigurnosne kopije u oblaku je besplatna pohrana koja se pruža kada se pridružite kao korisnik Microsoftove zajednice.

Kad se prijavite, možete dobiti pohranu od 5 GB. Lako možete dodati dodatni prostor u oblaku s njegovim izvedivim planovima nadogradnje. Sada ne mogu automatski sigurnosno kopirati fotografije i videozapise na Instagramu u OneDrive? Ne, barem izravno. Ali postoji opcija koja nije izravna: morate posredno koristiti uslugu pod nazivom IFTTT.

Što je IFTTT?

Ako je uslugu This Onda That (IFTTT) razvio Linden Tibbets, a pokrenuo je 2010. Koristeći to, možete kombinirati nekoliko važnih platformi poput Dropboxa, Evernotea, Gmail-a, Facebooka, Feedlyja u jednu i učiniti ih da rade zajedno. Nakon što se prijavite na IFTTT, možete stvoriti “Recepte”. Koristeći jedan takav “recept”, jednostavno možete izvesti nedodirljivo sa Instagram fotografijama. Recepti IFTTT uključuju dvije web aplikacije, jednu koja se koristi kao okidač, a drugu aplikaciju za izvođenje radnje.

Najbolji dio ove usluge je onaj koji je besplatan. Također svaki dan se doda nekoliko tona aplikacija koje možete postaviti tako da aktiviraju i izvrše neku radnju. Takve web aplikacije uključuju Instagram i OneDrive.

Kako se koristi IFTTT?

Budući da su jezgra koja stoji iza IFTTT usluge recepti, prvo morate posjetiti nadređeno web mjesto IFTTT.com i stvoriti račun. Nakon toga trebate povezati neke “kanale” na taj račun. U IFTTT riječima, “kanal” je druga riječ za web uslugu ili drugu radnju. IFTTT trenutno podržava 79 kanala.

Neki od njih uključuju 500px, Buffer, Campfire, Craigslist, Delicious, Feed, Google Drive i mnoge druge. Neki se kanali automatski aktiviraju, ali većinu ostalih morate ih osobno aktivirati.

Gornja ploča na IFTTT nadzornoj ploči
© Ljubaznošću slike od strane IFTTT

Nakon toga morate kreirati recept ili koristiti bilo koji od postojećih.

Kako aktivirati OneDrive kanal?

Na primjer, aktivirao sam OneDrive kanal kako bih podržao izradu sigurnosne kopije fotografija na Instagramu. Za to trebate samo kliknuti karticu “Kanali” na vrhu nadzorne ploče IFTTT-a. Potom se navodi broj aktiviranih kanala. Svi kanali koji nisu “aktivirani” su zatamnjeni i raspoređeni su po abecednom redu.

Kada kliknete “deaktivirani” kanal, prijeći će na sljedeću stranicu. Tada morate kliknuti gumb “Aktiviraj”. Tada će se tražiti da unesete svoje Microsoftove vjerodajnice ako je njegov OneDrive kanal. Također morate prihvatiti neka dopuštenja za aktiviranje ovog kanala. Jednom aktivirano izgledat će ovako.   

Aktivacija SkyDrive kanala
© Ljubaznošću slike od strane IFTTT

Sada ćete imati pristup nekim popularnim receptima koji su u prilogu ovog kanala.

popularni zajednički recept integracije instagrama i skydrive-a
© Ljubaznošću slike od strane IFTTT

Kako automatski sigurnosno kopirati Instagram fotografije u OneDrive?

Možete koristiti jedan od zajedničkih recepata za ispunjavanje ove radnje ili stvaranje novog. Kao što je spomenuto na CNET-ovom mjestu, možete slijediti odgovarajuće korake:

 • Prijavite se besplatnim računom na web mjestu IFTTT i kliknite na “Create” na vrhu
 • Sada biste trebali vidjeti vezu “Stvorite recept” i ispod te riječi “ako je istina”. U njemu je “ovo” poveznica u plavoj boji. To morate kliknuti
 • Trebate odabrati Trigger kanal. Ovdje ćete odabrati “Instagram”
 • Tada ga trebate aktivirati, ako već niste
 • Za to morate imati Instagram račun. Ako ste korisnik mobilne mreže, lako možete registrirati besplatni račun
 • Sada morate odabrati okidač. To će biti „Svaka nova fotografija koju ste dodali“
 • Kliknite gumb “Stvori okidač”
 • Sada kliknite plavu vezu “ono” 
 • Sada trebate odabrati Akcijski kanal. Ovo će biti vaš OneDrive
 • Trebate odabrati akciju. Kao akciju odaberite “Dodaj datoteku s URL-a”. Sada će se prikazati neka akcijska polja koja ih možete ostaviti kao zadane
 • Kliknite plavi gumb “Create Action”
 • Sada je u sljedećem koraku spomenut kratak opis vašeg recepta. Sada kliknite plavi gumb “Stvorite recept” da biste spremili svoj novi recept

Izaberite Trigger Channel u IFTTT
© Ljubaznošću IFTTT-a

Svaka vaša nova fotografija - okidač
© Ljubaznošću IFTTT-a

Ispunite polja za pokretanje
© Ljubaznošću IFTTT-a

Skydrive je akcijski kanal ovdje
© Ljubaznošću IFTTT-a

Dodajte datoteku s URL-a
© Ljubaznošću IFTTT-a

Radna polja za datoteku s URL-a
© Ljubaznošću IFTTT-a

Dovršeno je kreiranje recepta
© Ljubaznošću IFTTT-a

Zaključak

Sada biste ovaj recept trebali vidjeti kao jedan od vaših osobnih recepata. Ovaj recept provjerit će na vašem Instagram računu nove fotografije svakih 15 minuta i spremit će ih na vaš OneDrive račun. Mala napomena u vezi s tim. Ova mala uređena web usluga sigurnosno kopirat će samo nove fotografije, a ne stare.

Također imate mogućnost isključiti recept u bilo kojem trenutku, u slučaju da ne želite da vaš OneDrive račun bude pun. Također je maksimalna veličina datoteke koja se može izraditi sigurnosna kopija maksimalno 30 MB. Možete i ručno provjeriti recept u bilo kojem trenutku. Ovaj recept također možete podijeliti s prijateljima ili rodbinom pomoću IFTTT usluge. Konačno, možete također urediti, izbrisati ili pogledati zapisnik za ovaj recept.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map