Karbonit áttekintés – Frissítve 2020

Karbonit áttekintés

Könnyű kezelhetőséget és korlátlan biztonsági mentést kínálva egy eszköz számára, a Carbonite kétségtelenül a Cloudwards.net egyik kedvenc online biztonsági mentési szolgáltatója. A lassú biztonsági mentési sebesség azonban aggodalomra ad okot. A részletekért olvassa el a teljes karbonit áttekintést.

A legjobb online biztonsági mentés

A karbonit 2005 óta része a tartalék piacnak, amely ősi az informatikai években. Ennek ellenére nagyon sok tapasztalattal rendelkezik, és ez azt mutatja. Nagyon jó azoknak a személyes felhasználóknak, akik korlátlan biztonsági másolatot akarnak egy vagy több számítógépre, és nem bánják, hogy díjat fizetnek annak megszerzéséhez.

Ennek ellenére a biztonsági mentés kitöltése sok időt vesz igénybe, mert a karbonit az egyik leglassabb szolgáltatás, amelyet teszteltünk. Nem gyorsíthatja fel a biztonsági mentési szálak számának növelésével, de lassíthatja, ha zavarja a rendszer erőforrásait.

A világos oldalán a Carbonite könnyen kezelhető, akár az asztali kliensen, akár interneten vagy mobilon van. Az automatikus biztonsági mentés megkönnyíti a fájlok manuális kiválasztását a biztonsági másolat készítéséhez, és az egyszerű visszaállítási folyamat segít a fájlok visszaszerzésében..

Nem kell aggódnia a fájljaid miatt, mert a Carbonite magán titkosítást nyújt, valamint egyéb biztonsági funkciókat. A magánélet védelme sem csalódást okoz. Valójában az egyik legerősebb, amelyet látunk.

Ha mindez úgy hangzik, mintha a sikátorban lenne, ragaszkodjon hozzánk, miközben részletesebben beszámolunk ebben a karbonit áttekintésben. Ellenkező esetben válasszon egy másik szolgáltatást a legjobb online biztonsági mentési listánkból.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a karbonitra

Jellemzők

A legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatásokkal ellentétben a Carbonite célja nem a merevlemez-meghajtó helyének csökkentése vagy az eszközök szinkronizálása. Online biztonsági mentési szolgáltatásként fájlok helyreállítása révén segít katasztrófa esetén. Ez azért hasznos, mert a merevlemez összeomolhat, és magával viheti az adatait. A szilárdtestalapú meghajtók jobbak, de több adathibát tapasztalnak.

Ha mindkettőre szüksége van, akkor vehet igénybe egy olyan szolgáltatást, mint például az IDrive, amely biztonsági másolatot készíthet az adatokról, és szinkronizálási helyet biztosít Önnek. Tudjon meg többet róla az IDrive áttekintésünkben. Ha nem tisztázza az online tárolás és az online mentés közötti különbséget, olvassa el magyarázatunkat.

A karbonit korlátlan tárhelyet biztosít titkos adat sapkák vagy korlátozások nélkül az átviteli sebességre. Mivel korlátlan, nem fog tudni biztonsági másolatot készíteni korlátlan eszközökről. Ehelyett csak egy eszközről vagy számítógépről készíthet biztonsági másolatot egy személyes tervvel. Ez a szokásos kompromisszum a korlátlan biztonsági mentés és a korlátlan eszközök közötti választáskor.

Ennek ellenére a Carbonite eszközt használhatja az okostelefonjával készített fényképek biztonsági mentéséhez. Olvassa el a legjobb korlátlan online biztonsági mentési cikkünket, hogy megtudja, hogyan hasonlít a Carbonite más korlátlan biztonsági mentési szolgáltatásokhoz.

Karbonit jellemzői

A korlátlan biztonsági mentés mellett a Carbonite szolgáltatásai között szerepel a biztonsági mentés ütemezése, a privát titkosítás, az automatikus videó mentés, a távoli fájlhozzáférés és a verziók készítése, amelyek nem működnek a MacOS-on. Ráadásul a Carbonite Safe Basic mellett minden terv külső merevlemez-meghajtóról is készíthet biztonsági másolatot.

A Carbonite az összes általános fájlkiterjesztéssel működik. Mivel korlátlan, automatikusan megcímkézheti a fájltípusokat a biztonsági mentéshez a telepítés után. Ennek ellenére az automatikus videó mentés csak a Carbonite Safe Plus és a Carbonite Safe Prime előfizetők számára érhető el. Az alapfelhasználóknak manuálisan kell feltölteni a videókat.

A Carbonite rendelkezik egy futár-helyreállítási szolgáltatással is, amely az ön restaurálását megküldi neked az e-mailben, ami sokkal gyorsabb lehet, mint a letöltés. A legtöbb biztonsági szolgáltatás ezt nem nyújtja.

Bár a Carbonite lehetővé teszi a külső merevlemez-meghajtók biztonsági mentését, a külső merevlemezekre nem tud biztonsági másolatot készíteni. Ez azonban nem nagy hiányosság, mert a korlátlan biztonsági mentés korlátozott számú külső meghajtóval nem működik jól.

Ráadásul a Plus és a Premium előfizetők már nem férnek hozzá a tükörkép-mentési funkcióhoz. A tükörkép-mentés a számítógép operációs rendszer-meghajtójának képi biztonsági másolatát készíti, és biztonsági másolatot készít egy külső merevlemezre. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy visszaállítsák számítógépük operációs rendszerét és alkalmazásokat ugyanarra a számítógépre.

A Carbonite szerint eltávolította a funkciót, mivel a verziókorlátozások megakadályozzák a tükörkép-biztonsági mentést a felhasználók védelmében, valamint a fájl-alapú biztonsági mentést. Lehet, hogy ez igaz, de a tükörkép funkció értékes volt, mivel lehetővé tette az összeomlott merevlemezek gyors helyreállítását.

Az alábbiakban részletesebben beszélünk a biztonsági mentésről és a biztonsági szolgáltatásokról, tehát olvassa tovább. Tekintse meg a biztonsági mentési könyvtárunkat, hogy többet megtudjon a felhő biztonsági mentéséről.

Árazás

Ellentétben a felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatásokkal, amelyek egyetlen korlátlan tervet kínálnak, mint például a Backblaze, a Carbonite három lehetőséget kínál: Basic, Plus és Prime. A tervek olyan otthoni és üzleti felhasználókra irányulnak, akiknek nincs sok számítógépük. Vegye figyelembe, hogy a tervek csak egy belső merevlemez biztonsági mentését teszik lehetővé.

A Basic évi 71,99 USD-t tartalmaz, és korlátlan biztonsági másolatot nyújt további szolgáltatások nélkül.

A Plusz külső meghajtóról biztonsági másolatot és automatikus videó biztonsági mentést kínál, évi 111,99 dollárért. Ez a legnépszerűbb terv, de drága a Backblaze tervéhez képest, amely évente mindössze 60 dollár, és ugyanazokat a funkciókat kínálja. A Backblaze-ről bővebben a Backblaze-értékelésben olvashat.

A Prime éves összege 149,99 USD. Hozzáteszi a futár-helyreállítási szolgáltatást a Plus szolgáltatásaihoz.

Bármely terv esetén 5 százalékot takaríthat meg, ha előfizet két évre, vagy 10 százalékot, ha háromra jelentkezik. Carbonite biztonságos biztonsági mentést is vásárolhat akár 100 számítógéphez. Ha nem biztos benne a karbonitról, akkor az ingyenes 15 napos próbaverzióval dönthet el.

Egyszerű használat

karbonitba-web-kliens

A Carbonite internetes kliensének kialakítása elenyésző, de funkcionális. A főoldal a biztonsági másolatot készítő számítógépeket mutatja. Megtekintheti vagy visszaállíthatja a fájljait, hozzáadhat egy számítógépet vagy újratelepítheti a Carbonite-ot.

A bal oldali menü segítségével navigálhat hitelkártyáin, előfizetési és személyes adatain, valamint megtekintheti fizetési előzményeit és hozzáférési támogatását. Ha van adat a biztonsági mentésben, használhatja a keresősávot fájlok vagy mappák név szerinti vagy egy adott kiterjesztéssel történő megkeresésére.

karbonitba-desktop-kliens

A Carbonite asztali kliens Windows és MacOS rendszeren működik, de Linuxon nem. A Linux támogatása érdekében olvassa el a legjobb online biztonsági másolatot a Linux cikkről. A telepítés után végigvezeti a biztonsági másolat készítésének folyamatán. Ez egyszerű, és csak egy lépést kell végrehajtania.

A karbonit automatikusan kiválasztja a leggyakoribb fájltípusokat, amelyekről folyamatosan biztonsági másolatot készít. Ha jól van ezzel, akkor csak elindíthatja a biztonsági mentési folyamatot, vagy belemerülhet a speciális beállításokba. Az automatikus biztonsági mentés kényelmes, mivel nem kell időt költenie a menteni kívánt fájlok és mappák kiválasztására.

Az ügyfelet a tálcaikon segítségével indíthatja el. Az ügyfél bemutatja a legfontosabb információkat, amelyeket azonnal látnia kell.

A bal oldalon látható egy számítógép képe és egy hivatkozás, amely megjeleníti a beállításokat. A középső rész a biztonsági mentés állapotát jeleníti meg, és fájlokat adhat hozzá, bekapcsolhatja az automatikus biztonsági mentést vagy visszaállíthatja a fájlokat. A jobb oldalon látható a felhő és a biztonsági másolat megtekintésének lehetősége.

A fájlok visszaállításának gombja a „visszaállítom a fájlokat”, a fájlok előnézeti linkje pedig „a biztonsági másolat megtekintése”. Ezek a nevek nem zavarják meg senkit.

Szén-karbonit kódolás

A karbonit színe kódolja a fájlokat, így egy pillanat alatt megnézheti azok állapotát.

A fájl narancssárga pontja azt jelenti, hogy a fájl biztonsági mentésre kerül, míg a zöld jelzi, hogy a fájl biztonsági másolatot készített.

A mappán lévő sárga pont azt jelenti, hogy a mappában lévő fájlokat vagy almappákat kiválasztották a biztonsági mentéshez. A félig zöld pont azt jelenti, hogy a mappát kiválasztják a biztonsági másolat készítéséhez, és néhány benne lévő fájlt biztonsági másolat készít, míg másokat nem a biztonsági másolathoz választották ki. A mappában lévő zöld pont azt jelenti, hogy a mappában lévő összes fájlról biztonsági másolat készül.

karbonitba-mobile-kliens

A mobilalkalmazás minimális és könnyen használható. Használhatja a biztonsági mentés eléréséhez, valamint a biztonsági mentésű fájlok mentéséhez a gyors hozzáférés és az offline hozzáférés érdekében. Ezenkívül további számítógépeket is hozzáadhat biztonsági másolat készítéséhez, ami azt jelenti, hogy a Carbonite e-mailt küld egy linkkel, amelyet meg kell nyitnia a biztonsági másolatot készítő számítógépről..

Az alkalmazást utoljára 2017. októberében frissítették, és a Google Play Store besorolása szerény 3,7 csillaggal rendelkezik.

Fájl biztonsági mentése & Felújítás

Miután telepítette a Carbonite asztali klienst és elindította a kezdeti biztonsági másolatot, az ügyfél megkeresi a merevlemezről fájlokat, és megkezdi azok feltöltését..

Mint már említettük, nem kell kiválasztania a kívánt fájlokat, mert a Carbonite az Ön számára választja ki őket. Kiválasztása okos, és tartalmaz dokumentumokat, képeket, zenét, e-maileket, böngésző könyvjelzőket, pénzügyi adatokat és „minden fontosat”.

A Carbonite egyes operációs rendszer és ideiglenes fájlokat kizár az automatikus biztonsági mentésből. Megnézheti, melyik található a webhelyen a kizárt fájltípusok listájában.

Az első biztonsági másolat készítése gyakran sok időt vesz igénybe. A befejezés után azonban sokkal gyorsabb lesz a folyamatos biztonsági mentésnek köszönhetően, amely fájlokat tölt fel, ha megváltoztatja őket. Ehhez a Carbonite blokk szintű fájlmásoló algoritmust használ.

Az algoritmus a fájl megváltozott részeit, nem pedig a teljes fájlt továbbítja. Javasoljuk a folyamatos biztonsági mentés használatát. Ebben az esetben, mint sok másnál is, a rendszer többi részének akadályozása nélkül működik. Ennek ellenére, ha inkább ütemez egy biztonsági mentést, amikor nem használja a számítógépet, akkor ezt meg is teheti.

karbonitba-backup-beállítások

Dönthet úgy, hogy biztonsági másolatot készít naponta egyszer egy adott időpontban, vagy beállíthatja úgy, hogy bizonyos idő alatt ne készítsen biztonsági másolatot. Bár ez kényelmes, a Carbonite kevesebb ütemezési lehetőséget kínál, mint más szolgáltatások. Például az Acronis True Image lehetővé teszi, hogy biztonsági másolatot készítsen naponta kétszer, meghatározott időpontokban, egy-nyolc óránként, hetente, havonta vagy eseményenként..

Az Acronis True Image-ről bővebben az Acronis True Image című cikkben olvashat.

A karbonit a RAID-t használó adatközpontokban tárolja tartalmát. Ez azt jelenti, hogy a fájlok több kiszolgálón vannak feleslegessé válás céljából, ami segít biztonságban tartani azokat, ha egy szerver hibásan működik. A Carbonite-nak legalább három példánya van a biztonsági mentésről 15 merevlemezen.

karbonitba-restore-step1

A fájlok karbonit segítségével történő helyreállítása egyszerű. Kattintson az asztali kliens „visszatér a fájljaim” gombra. A következő ablakban választhat, hogy visszaállít mindent vagy konkrét fájlokat vagy mappákat.

Ha vissza kell állítania az összes fájlt, választhat az eredeti helyre történő visszaállítás vagy az asztalon lévő új mappába való letöltés között..

Ha úgy dönt, hogy bizonyos fájlokat vagy mappákat állít vissza, az asztali kliens megnyitja a Carbonite webhelyet, hogy segítsen megtalálni a szükséges tartalmat. Ez akkor hasznos, ha gyorsan vissza kell állítania valamit, és nincs ideje teljes visszaállításra.

Az internetes kliens tartalmát a fájlrendszer alapján jeleníti meg, tehát nem lenne gondja annak megtalálásával. Ha igen, akkor a keresősáv segítségével fájlokat találhat fájlnév és kiterjesztés szerint. Miután megtalálta a tartalmát, kattintson a mellette lévő letöltés gombra a letöltéshez, vagy jelölje be a fájlokat és mappákat a jelölőnégyzetek segítségével, majd kattintson a „letöltés” ​​gombra.

Karbonit verzió

A Carbonite támogatja a fájlok verzióját Windows, de Mac esetén nem. A verziózás lehetővé teszi a fájlok korábbi ismétléseinek beolvasását, ami azt jelenti, hogy visszavonhatja a véletlenszerű módosításokat. A verziózás megvédi a ransomware-t is, amely megrongálhatja a fájlokat, és fizetést kérhet a helyreállításukért.

A karbonit megőrzi a fájl legalább a legfrissebb verzióját, életkorától függetlenül. Ezen felül megőrzi a megváltozott fájlok régi verzióit akár három hónapig. Ráadásul a fájl egy napi verziója az elmúlt hét minden napjára, egy heti verzió az előző három hét mindegyikére és egy havi változat az előző két hónap mindegyikére, amikor a fájlt biztonsági másolat készítette.

A fájlmegőrzési irányelv szerint a törölt fájlokat 30 napig megőrzi. Ha Ön karbonit-biztonságos ügyfél az USA-ban, akkor egy futárszolgálatot használhat a törölt fájlok visszaállításához. A fő előfizetőknek a futárszolgálat is része, tehát visszafizetésüknek csak 9,99 USD kell fizetniük. Ha Basic vagy Pluszot használ, akkor 99,99 USD-t kell fizetnie.

A tervtől függetlenül vissza kell adnia a merevlemezt a Carbonite-hez, hogy elkerülje a visszatérített meghajtók díjának megfizetését, amely az eszköz méretétől függően 130 vagy 300 dollár..

Ráadásul azoknak a felhasználóknak, akik kezelik a magánkulcsukat, a futárszolgálat igénybevétele előtt kell feltölteni azt. Ez érthető, mert a Carbonite-nak vissza kell dekódolnia az Ön adatait, mielőtt felhasználná, de ez továbbra is adatvédelmi aggodalomra ad okot. Az alábbiakban részletesebben beszélünk róla.

A futárszolgálat árainak információit az ezen az oldalon található táblázatban láthatja.

Sebesség

Azt mondtuk, hogy a kezdeti biztonsági mentés hosszú időt vehet igénybe, de figyelembe véve a Carbonite eredményeit, ennél több is eltarthat. Az, hogy mennyi időt vesz igénybe, a kapcsolat sebességétől és attól függ, milyen közel állsz a Carbonite szervereihez. A hüvelykujjszabály az, hogy minél közelebb van az átviteli sebesség.

Megnézheti az asztali kliens beállításait, és bejelölheti azt a jelölőnégyzetet, amely csökkenti a Carbonite internethasználatát, de nem növelheti a biztonsági mentési szálak számát a sebesség növelése érdekében.

Az 1 GB-os ZIP-mappát használjuk a feltöltési és letöltési sebesség tesztelésére. A karbonit teszteket Ethernet kapcsolaton keresztül végeztük Belgrádban (Szerbia), másodpercenként 6 megabites feltöltési sebességgel és 100 Mbps letöltési sebességgel..

Ezek a sebességek azt sugallják, hogy körülbelül 21 percbe telik, amíg feltölti a tesztmappát, és alig több, mint egy perc alatt tölti le a fájlokat. Vizsgálataink eredményei azonban messze voltak ettől. A mappa feltöltése több mint egy óráig, a letöltés pedig több mint hét percig tartott.

Nem voltunk közel az Egyesült Államokhoz, ahol a Carbonite megőrzi adatközpontjait, és az eredmények ezt tükrözik, ám ezek még mindig szegények más szolgáltatásokhoz képest.

Első kísérlet: Második kísérlet: Átlagos:
Feltöltési idő:00:59:5001:25:0001:12:25
Letöltési idő:00:03:1100:12:2200:07:46

Biztonság

karbonitba biztonság

A karbonit a 128 bites SSL protokollt használja a fájlok védelmére az ember-közép támadások ellen, amelyek az adatátviteli folyamat során fordulnak elő. A kiszolgálókra nyugvó fájlokat titkosít AES 128 bites titkosítással. Ez nem olyan erős, mint a nehezebb unokatestvére, az AES 256 bites, de bőséges biztonságot nyújt. Senki nem ismeri senkit.

Alapértelmezés szerint a Carbonite kezeli az Ön titkosítási kulcsát. Ez lehetővé teszi a vállalat számára, hogy visszaállítsa a jelszavát, ha elfelejtette, de magánélet kockázatát is jelenti, mivel egy gazember alkalmazott felhasználhatja azt a fájljainak olvasására. Ennek elkerülése érdekében bekapcsolhatja a privát titkosítást.

Ha így tesz, használja a jelszókezelőt, hogy elkerülje a jelszavát. Ha még nem ismersz, akkor válasszon egyet a 2019-es legjobb jelszókezelők közül.

A privát titkosítás bekapcsolásakor a karbonit átvált AES 256 bitesre. Mivel megvan a magánkulcs, a vállalat nem tudja elolvasni vagy átadni fájljait, ha a törvény előírja.

Noha a magánkulcs feltörése valószínűleg lehetetlen, a jelszavakkal ez nem így van. A gyenge jelszó könnyű áldozat a brutális erőszakos támadásokhoz, tehát hozzon létre egy erős jelszót. Ennek ellenére akkor is be kell kapcsolnia a két tényezővel történő hitelesítést, ha erős a jelszava.

Ha ezt megteszi, a bejelentkezési folyamat egy további védelmi réteggel rendelkezik, amely segíti a fiók biztonságát. A hitelesítő adatok megadásakor meg kell adnia egy biztonsági kódot. Szöveges vagy telefonhívással is megkaphatja. A karbonit biztonsági megközelítéséről többet tudhat meg a biztonsági műszaki kiadványban.

A karbonit az Ön adatait edzett adatközpontokban tárolja. Az ilyen adatközpontokat úgy tervezték, hogy ellenálljanak a természeti katasztrófáknak, például tüzeknek és földrengéseknek, valamint fizikai és virtuális támadásoknak..

Az adatközpontokhoz való hozzáférést a biometrikus szkennerek és az elektronikus kulcskártyák kombinációja szabályozza. Zárt körű televízió-megfigyelés áll rendelkezésre, hőmérséklet-szabályozással, szünetmentes tápegységekkel, tartalék generátorokkal és szerver hozzáféréssel, elektronikus kulcskártyákkal és PIN-kódokkal vezérelve. Az őrök napi 24 órában aktívak, az év 365 napján.

Magánélet

A Carbonite adatvédelmi politikája egyértelmű, és nem tartalmaz gyanús záradékokat, amelyeket egyes felhőszolgáltatások tesznek. A Carbonite adatvédelmi politikája egyértelmű, és közvetlenül meghatározza, hogy milyen típusú adatokat gyűjt, ide tartozik a felhasználók által szolgáltatott adatok, például név, cím, e-mail, hitelkártya és egyéb információk, amelyek a Carbonite termék regisztrációjához és vásárlásához szükségesek.

Ezen felül a Carbonite tárolja a fájlneveket, a méreteket és a kiterjesztéseket, valamint a csatlakoztatott eszközökkel kapcsolatos információkat. Ezenkívül adatokat gyűjt az Ön IP-címéről, böngészőjéről, eszköztípusáról, internetszolgáltatóról, utaló vagy kilépő oldalakról, operációs rendszerről, dátum- és időbélyegzőkről..

A Carbonite szerint az adatokat különféle célokra használja fel, például marketing anyagok elküldésére a felhasználó vagy az ügyfél beleegyezésével, az adatok biztonsági mentésének és visszaállításának megkönnyítésére, archiválásra, technikai támogatásra és a törvények betartására..

A szolgáltatás szerint nem értékesít személyes információkat marketingszakembereknek vagy más gyártóknak, és nem fér hozzá az ügyfelek által tárolt adatokhoz. A karbonit időnként megosztja az információkat harmadik felekkel, de csak annak biztosítása érdekében, hogy a belső termékek működjenek.

Ha nem szeretne marketing anyagokat kapni, akkor leiratkozhat e-mailben a [email védett] e-mailben, felveheti a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal az 1-877-222-5488 telefonszámon, vagy az itt található megfelelő földrajzi telefonszámra..

Az alkalmazandó adatvédelmi törvények szerint az ügyfelek és a felhasználók a következő jogokkal rendelkeznek a Carbonite által kezelt személyes adatokkal kapcsolatban:

  • A Carbonite birtokában lévő személyes adatokhoz való hozzáférés joga.
  • Hiányos, helytelen, szükségtelen vagy elavult személyes adatok helyesbítését kérheti.
  • Hiányos, helytelen, szükségtelen vagy elavult személyes adatok törlését kérheti ésszerű időn belül.
  • Jog a személyes adatok feldolgozásának korlátozására bizonyos okok miatt
  • Jog a személyes adatok másolatának megszerzésére a Carbonite-tól strukturált, biztonságos, általánosan használt és géppel olvasható formátumban.
  • A személyes adatok bármikor történő feldolgozására vonatkozó hozzájárulás visszavonásának joga, ha ezeket az adatokat kizárólag hozzájárulás és más jogi alap alapján dolgozzák fel.
  • A Carbonite személyes adatainak kezelésével kapcsolatos kapcsolatfelvétel joga.

A karbonit ragaszkodik az EU-USA-hoz is. Privacy Shield és a svájci Egyesült Államok. Adatvédelmi pajzs keretek. Ez megfelel az általános adatvédelmi rendeletnek, vagy az GDPR-nek is, amely az EU polgáraira érvényes. Tudjon meg többet erről a GDPR útmutatóban.

Támogatás

karbonitba-tudásbázis

Ha elakad, akkor az első lehetőség a Carbonite tudásbázis böngészése. Ez lehetővé teszi a súgó témák szűrését termék és eszköz szerint. Miután kiválasztott egy terméket és eszközt, kap egy listát a gyakori témákról és a népszerű cikkekről. Van egy videokönyvtár, amely számos bemutató videót tartalmaz a népszerű témákról. Kereshet a tudásbázisban is.

karbonitba-tudásbázis-áttekintés

Ha ez nem segít, van egy GYIK szakasz, amely válaszokat ad a gyakori kérdésekre. Ha ez még mindig nem elég, vegye fel a kapcsolatot a műszaki támogatással.

Sok szolgáltatástól eltérően a Carbonite telefonos támogatást nyújt minden ügyfelének. A telefonos támogatás nem érhető el a nap 24 órájában, de a hét bármely napjára, az Egyesült Államok ünnepnapjainak kivételével, 9:00 órától 8 óráig hívhat. est.

E-mail támogatás is rendelkezésre áll, és a Carbonite szerint a válaszok általában 24 órán belül érkeznek. Ennek tesztelésére feltettünk kérdéseket a kapcsolatfelvételi űrlap segítségével. A karbonit válasza hat óra alatt érkezett, ami nagyszerű. Részletes és linkeket tartalmazott, amelyek segítenek nekünk többet megtudni.

Ügyfélszolgálati oldalán a Carbonite azt állítja, hogy több mint 200 ügynöke van, akik rendelkeznek Microsoft Technology Associates tanúsítvánnyal. A Carbonite ügyfélszolgálata 64 díjat nyert az elmúlt öt évben.

Az ítélet

A karbonit jó munkát végez a korlátlan biztonsági mentés biztosításában. Figyelembe véve a Backblaze ajánlatát, a Carbonite nem olyan olcsó, mint amennyire lehetett, de nem tartozik a legdrágább szolgáltatások közé sem. A finom asztali kliensnek köszönhetően könnyű biztonsági másolatot készíteni fájljairól és visszaállítani azokat. Ha másik számítógépen van, akkor a böngésző ügyfélprogram segítségével megtekintheti és visszaállíthatja a biztonsági mentést.

A biztonsági másolatban lévő fájlokat erős biztonsági funkciók védik, amelyek között a privát titkosítás történik. Az egyértelmű adatvédelmi politika biztosítja az Ön személyes adatait is. A karbonit lassú, nem rendelkezik MacOS-verzióval, és olcsóbb lehet. Ha ez megszakítja az üzletet az Ön számára, keresse fel az online biztonsági mentési véleményeinket, hogy alternatív szolgáltatást találjon.

Mit gondolsz a karbonitról? Megfelelő az Ön számára? Használ más szolgáltatásokat? Mondja el nekünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me