Jungle Disk Review – Frissítve 2020

Jungle Disk Review

A Jungle Disk gyors és elvégzi a munkát, de egyszerűen nem nyújtja a legjobb biztonsági mentési szolgáltatóink szolgáltatásait vagy felhasználói élményét. Ez azonban nagyon olcsó, ezért érdemes megnézni a Jungle Disk teljes áttekintését.


A legjobb online biztonsági mentés

Azok a üzleti felhasználók, akik nem akarnak fizetni a szükségtelen tartalék helyért, otthon érezzék magukat a Jungle Disk használatával. Jó üzleti alternatívája olyan megoldásoknak, mint például a Carbonite és az IDrive, de nem probléma nélkül.

A név abból a tényből származik, hogy eredetileg csak az Amazon Web Services társul. Most a Jungle Disk a Google Cloud tárolást is kínálja, valamint lehetőséget az adatközpontok közötti választáshoz.

Az Amazon Web Services és a Google Cloud gyorsabb előnyöket biztosít a Jungle Disk számára versenytársainál, de nem képes versenyezni a CloudBerry Backup szolgáltatással, amely több mint 60 felhőszolgáltatáshoz csatlakozhat. Ha ez vonzó, olvassa el a CloudBerry biztonsági másolat áttekintését. A Jungle Disk összetett felhasználói élménye megakadályozza, hogy a legjobb online biztonsági mentés között a vállalkozások számára is rangsorolódjon.

Ugyanakkor a Jungle Disk olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek előnyei közé tartozik, beleértve a kiszolgálók és a hálózathoz csatlakoztatott tárolóeszközök biztonsági mentését. Megfizethető és gyors is.

Ha ez felkelti az érdeklődését, lépjen velünk kapcsolatba, mert a Jungle Disk ezen áttekintésében fogunk részleteket beszélni. Beszélünk a szolgáltatásokról, a költségekről, a biztonságról és az általános tapasztalatokról, amelyek segítenek eldönteni, hogy a Jungle Disk megfelelő-e vállalkozása számára. Ha nem, akkor további lehetőségekről keresse meg a legjobb online biztonsági mentési listánkat.

Alternatívák a Jungle Disk-hez

erősségek & Hiányosságok

Jellemzők

A Jungle Disk egy online biztonsági mentési szolgáltatás, amely üzleti felhasználók számára szól. Használhatja fájlok tárolására a felhőben számítógépes és szerver biztonsági mentés céljából. Olvassa el a legjobb szerver biztonsági mentési cikkünket az alternatívákról.

Ráadásul a Jungle Disk segítségével biztonsági másolatot készíthet USB-eszközökről, például külső merevlemezekről és NAS-eszközökről. A Jungle Disk egyéb szolgáltatásai között szerepel a biztonsági mentés ütemezése és a gázszabályozás, amely lehetővé teszi a feltöltési és letöltési sebesség ellenőrzését..

A Jungle Disk tárhelyet vásárol az Amazon S3-tól és a Google Cloud Storage-től, így adatait mindkettőn tárolhatja. Olvassa el a Google Cloud Storage áttekintését további információkért. Minél több kiszolgálóhelyet választhat, annál jobb, mert ez potenciálisan gyorsabb biztonsági mentési sebességet jelent. Az Amazon megoldásáról az Amazon S3 áttekintésben olvashat bővebben.

A Jungle Disk lehetővé teszi az összes fiók biztonsági mentését egy lemezre, vagy különálló lemezeket hozhat létre minden felhasználó számára.

Okostelefon alkalmazásával biztonsági másolatot készíthet videóról, fotókról, hang- és egyéb fájlokról, valamint névjegyeiről. Meglepő módon biztonsági másolatot készíthet a telefonján lévő felhőalapú tárolási szolgáltatásokból származó fájlokról is, ideértve a Google Drive, a pCloud, a Dropbox és a MEGA fájlokat is..

dzsungel-disk-create-új lemez

Mivel ez üzleti megoldás, a Jungle Disk lehetővé teszi a felhasználók és engedélyek kezelését.

Jungle Disk File Sharing

A Jungle Disk lehetővé teszi a biztonsági másolatú fájlok, mappák és hálózati meghajtók megosztását. A fájlt megoszthatja a fájlrendszerből, ha jobb egérgombbal kattint rá, és kiválasztja a „megosztani a Jungle Disk-kel” lehetőséget. A feltöltés megkezdődik, és a befejezés után megnyílik egy megosztási hivatkozással rendelkező oldal. Ugyanezt megteheti a webes felületen is. Vegye figyelembe, hogy nem oszthat meg 5 GB-nál nagyobb fájlokat.

A Jungle Disk fájlmegosztása kezdetleges és nem versenyezhet más eszközökkel, például azokkal, amelyek a legjobb vállalati fájlszinkronizálás és a megosztás szolgáltatói útmutatóban találhatók..

Egyéb szolgáltatások közé tartozik a magántulajdonban lévő, végponttól kezdődő titkosítási verzió, szinkronizálás és megosztás, amelyek nélkülözhetetlenek a jó biztonsági mentési megoldáshoz.

A verziózás lehetővé teszi a fájlok korábbi verzióinak beolvasását. Ez akkor hasznos, ha hibát követ el, vagy ransomware áldozatává válik. A Jungle Disk segítségével megadhatja, hány napig kell megőriznie a régebbi verziókat és a törölt fájlokat, mielőtt azok lejárnának. Ha kikapcsolja ezt a lehetőséget, akkor a régi biztonsági mentéseket és a törölt fájlokat határozatlan ideig megőrzi.

Jungle Disk Sync

A Jungle Disk lehetővé teszi a szinkronizálást, ami azt jelenti, hogy szinkronizálhatja a fájlokat az eszközök között. Ez lehetővé teszi egy fájl szerkesztését egy eszközön, és szinte valós időben megtekintheti a Jungle Disk-fiókjához csatlakoztatott összes eszközön a változásokat..

A megosztáshoz hasonlóan a szinkronizálás hatóköre is korlátozott. A Jungle Disk azt javasolja, hogy ne szinkronizálja a 10 GB-nál nagyobb mappákat, és több mint 100 000 fájlt tartalmazzon. A szinkronizálás használatához létre kell hoznia és konfigurálnia kell egy unalmas szinkronizálási mappát. Ennek ellenére a megközelítés lehetővé teszi a fájltípusok kiválasztásával kizárni azokat a fájlokat, amelyeket nem akar szinkronizálni.

Nincs mód a lemezkép-mentések készítésére, ezért ha ezt akarja, olvassa el a legjobb képalapú biztonsági mentési szolgáltatásainkat. Ráadásul nincs folyamatos biztonsági másolat, amely a biztonsági mentési folyamatot futtatná, ha bármilyen fájlt hozzáadott a biztonsági másolatot létrehozott mappákhoz, vagy megváltoztatta azokat. További információt a biztonsági mentési szolgáltatásokról az online biztonsági mentési könyvtárunkban találhat.

Árazás

A Jungle Disk két és 250 felhasználót képes befogadni. Licentenként 4 dollárt számít fel a számítógép biztonsági másolatáért. Minden felhasználó korlátlan adatátvitelt és 10 GB biztonsági másolatot kap ingyen. Mivel a felhasználók minimális száma kettő, havonta legalább 8 dollárt kell fizetnie.

Ez jó kiindulási pont a legtöbb vállalkozás számára, de a költségek gyorsan növekedhetnek. Ennek oka az, hogy miután felhasználta az ingyenes 10 GB-os biztonsági másolatot, minden további gigabájt 15 cent. Nagyszerű, hogy az árazás méretezhető, tehát csak azért vásárol, amit használ, és nem azt a helyet vásárolja meg, amelyre átalánydíj nélkül lehet szükség.

Van egy előfizetési terv, amely biztonsági másolatot nyújt a Windows és Linux szerverek számára. Engedélyenként 5 dollárba kerül. Ingyenes ingyen kap 10 GB-ot, és utána minden további gigabájtért 15 cent fizet.

A Jungle Disknek van egy 30 napos próbaverziója, de e-mailben kell kérnie. Ön is feliratkozhat, és igénybe veheti a 30 napos pénz-visszafizetési garanciát, ha a Jungle Disk nem tetszik.

Egyszerű használat

A Jungle Disk asztali kliensei Windows, MacOS és Linux rendszereken működnek, a kiszolgáló kliens elérhető a Windows és Linux rendszerekhez. Az okostelefon-alkalmazások Android és iOS rendszeren is használhatók.

dzsungel-disk-add-felhasználók

A fiók létrehozása után létre kell hoznia egy személyre szabott domaint a főfiók számára, amely lehetővé teszi a felhasználók felvételét. A domainnek a saját domain.myjungledisk.com formátumban kell lennie. Az élő csevegés elérhető a domainjének beállítása közben, ami jó érzés.

Következő lépés egy felhasználó hozzáadása minden vásárolt licenchez. Miközben felhasználókat ad hozzá, speciális címkékkel címkézheti őket, amelyeket később felhasználhat felhasználási jelentések létrehozására. Felvehet olyan címkéket, mint például „értékesítés”, „marketing” vagy „fejlesztés”.

dzsungel-disk-setup

A felhasználói fiókok beállítása után a felhasználóknak telepíteniük kell az ügyfelet az operációs rendszerükhöz. A telepítővarázsló végigvezeti őket a lépéseken, ám a folyamat zavaró, mert csatlakozniuk kell egy online lemezhez, és be kell állítaniuk a szinkronizálási mappákat és a hálózati meghajtót, ami az online biztonsági mentésnél nem szokásos.

Ezután a számítógép újraindítása után a varázsló végigvezeti a biztonsági mentési terv beállításán. Erről bővebben a következő szakaszban fogunk beszélni. A Jungle Disk web klienst felhasználhatja további felhasználói kezelésre a felhasználási és biztonsági jelentések elérésével.

dzsungel-disk-web

Az online lemezt a web kliensen keresztül érheti el. Könnyen kezelhető. A bal oldalon látható a fájlhierarchia, a jobb oldalon pedig a fájlok. A műveleteket a felső menüből hajthatja végre. Jól működnek, de lassúak.

dzsungel-disk-mobile

Az okostelefon alkalmazás lehetővé teszi az adatokhoz való hozzáférést, amelyekről készülékeinkről mentett biztonsági másolatot. Megmutatja a szinkronizált adatait is. Az alkalmazás korszerűsített és intuitív, tehát nem lesz problémája annak használatával. 4 csillagos besorolást kapott a Google Play Áruházban, és több mint 1000 letöltést tartalmaz.

A Jungle Disk bonyolultabb használni, mint az egyszeri telepítési megoldások, például a Backblaze. Ha ezt szeretné, olvassa el a Backblaze Business áttekintésünket. Időre van szüksége a Jungle Disk beállításához és kitalálásához, sőt akkor sem mindig világos, hogy mire készülsz. A felhasználói élmény javát szolgálná a frissítés.

Fájl biztonsági mentése & Felújítás

Biztonsági másolat készítéséhez a felhasználóknak be kell jelentkezniük a munkacsoportba a számukra beállított hitelesítő adatokkal és a lemeztartományukkal. Ezután ki kell választaniuk a mappákat a számítógépükről a biztonsági mentés céljából.

A Jungle Disk azon általános mappák listáját tartalmazza, amelyeket felvehet, mint például „asztali”, „dokumentumok”, „képek”, „zene” és így tovább, de másokat is kiválaszthat. Ha nem választja ki a mappák egyikét, akkor manuálisan kell készítenie a biztonsági mentési tervet. Ugyanez vonatkozik a meglévő biztonsági mentés szerkesztésére.

dzsungel-disk-start-backup

Először kattintson a “konfigurálás” gombra. Ezután válassza ki az online lemezt, amelyet feltölteni szeretne, és végigmenjen a mentési tároló hierarchiájában, amíg el nem éri a „mit kell biztonsági másolatot készíteni” opciót. Ha rákattint, látni fogja, hogy hozzáadhat vagy módosíthat biztonsági mentési mappákat, vagy törölheti azokat.

dzsungel-disk-add-backup

A következő lépéshez biztonsági mentési ütemezést kell beállítania. Az alapértelmezés szerint egy biztonsági mentés naponta egy, de beállíthatja, hogy ez legalább öt percenként elinduljon. Ez a legközelebbi Jungle Disk folyamatos biztonsági mentéshez. Lehetőség van a kézi biztonsági mentésre is.

Ezt követően létrehozhat privát lemezt, ha van rá engedély, valamint szinkronizálási mappákat és hálózati megosztásokat is létrehozhat. Összességében a biztonsági mentési folyamat nem nehéz, de nem felhasználóbarát sem.

dzsungel-disk-visszaállítási

A visszaállítási folyamatot az asztali kliensből kezdeményezheti, ha az online lemezmenü „visszaállítása” elemére kattint. Megnyílik egy „fájlok visszaállítása” ablak, amely lehetővé teszi, hogy kiválassza, mely fájlokat szeretné visszaállítani, és hol kívánja azokat visszaállítani. Visszaállíthatja eredeti vagy új helyükre. Lehetőség van a korábbi biztonsági másolatokban készített korábbi fájl verziók visszaállítására is.

Az asztali kliensen kívül fájlokat tölthet le a webes ügyfélen vagy a mobilalkalmazáson.

Sebesség

A kezdeti biztonsági mentések hosszú időt vehetnek igénybe. Az, hogy mennyi ideig tartanak, elsősorban az internetszolgáltatótól és attól függ, milyen közel állsz egy szerverhez. A Jungle Disk használatával valószínű, hogy közel lesz egyhez, mert az Amazon és a Google infrastruktúrájára támaszkodik, amelyek az egész világon el vannak osztva.

A Jungle Disk sebességének tesztelésére több feltöltést és letöltést hajtottunk végre 1 GB-os ZIP-mappával. A teszteket Ethernet kapcsolaton keresztül végeztük Belgrádban (Szerbia), amelynek feltöltési sebessége 10 megabites másodpercenként és a letöltési sebesség 31 Mbps volt..

E sebességekkel kiszámoltuk, hogy kb. 14 percig tart, amíg feltölti a tesztmappát, és alig több mint négy perc alatt tölti le azt fej nélkül..

Első kísérlet: Második kísérlet: Átlagos:
Feltöltési idő:00:32:0000:31:4200:31:51
Letöltési idő:00:05:1200:05:1600:05:14

A feltöltési sebesség rendben volt, mert átlagosan 31 perc és 51 másodperc volt. Nyilvánvaló, hogy közel 14 perc alatt áll, de összehasonlításképpen sok szolgáltatás szinte egy órát vesz igénybe. Az átlagos letöltési idő sokkal jobb volt, öt perc és 14 másodperc, ami közel áll ahhoz, amit vártunk.

dzsungel-disk-fojtószelep

Ha a Jungle Disk akadályozza a munkát, gázzal fojthatja. Ehhez nyissa meg a konfigurációs ablakot, kattintson az „alkalmazás beállításai” elemre, és válassza a „sávszélességet korlátozó” lehetőséget. A legtöbb szolgáltatás lehetővé teszi a feltöltési és letöltési sávszélesség-korlátok meghatározását, de a Jungle Disk lehetővé teszi az azok érvényesítésének idejének konfigurálását is..

Ez azt mondta: tapasztalatunk szerint a fojtásra nem volt szükség, mert a biztonsági mentésünk nem akadályozta meg a számítógépet, hogy egyébként használjuk.

Másrészt, ha az átviteli sebesség lassú, engedélyezheti az „A sávszélességű kapcsolat teljesítményének optimalizálása” lehetőséget. A Jungle Disk azt javasolja, hogy csak akkor kapcsolja be, ha a feltöltési sebesség nagyobb, mint 2 Mbps. A tesztünket anélkül végeztük el.

Biztonság

A Jungle Disk AES 256 bites titkosítást használ a fájlok biztonságos átviteléhez és a kiszolgálókra pihenéshez. Ez az egyik legerősebb titkosítási algoritmus, amint azt a bankok és a kormányhivatalok is használják. Tudomásunk szerint senki sem volt képes megtörni.

A Jungle Disk lehetővé teszi a titkosítási kulcs megtartását, ami azt jelenti, hogy a nulla ismeretlen titkosítás előnyeit élvezheti. Ez azt jelenti, hogy csak Ön képes visszafejteni és elolvasni a fájljait. Ez azt is jelenti, hogy a Jungle Disk nem fogja visszaállítani a jelszavát, ha elveszíti. Ne felejtse el emlékezni, írja le, vagy tárolja az egyik legjobb jelszókezelővel.

A TLS protokoll védi az átmenő fájlokat a közép-középpont támadásokkal és más fenyegetésekkel szemben is, amelyek a fájlokat megcélozhatják a kiszolgálóra történő átvitel során..

Az adatközpontban az adatok biztonsága attól függ, hogy melyik felhő szolgáltatót választja. A Google adatközpontjai egyedi tervezésű elektronikus belépőkártyákat, riasztókat, fémdetektorokat és még sok más alkalmaznak. 24 órás és 7 órás felügyelet alatt állnak.

A redundáns energiaellátó rendszerek biztosítják, hogy az adatközpontok megszakítás nélkül működjenek. Ráadásul a hűtőrendszerek optimális üzemi hőmérsékletet tartanak fenn. Vannak olyan felszerelések is, amelyek tűzzel és más környezeti veszélyekkel foglalkoznak. A vállalat biztonsági tanulmányt tett közzé, ha szeretne többet megtudni.

Az Amazon adatközpontjai harmadik fél által végzett ellenőrzésen mennek keresztül, és csak azok számára korlátozott hozzáférést biztosítanak, akiknek indokolt okuk van ott lenni. A videó megfigyelés, a behatolás észlelése és a hozzáférési naplók segítenek megvédeni az ingatlant a nem kívánt hozzáféréstől.

A víz-, energia- és más rendszereket redundáns módon tervezték, így a folyamatos működés vészhelyzetben is folyamatosan működik. Ezen felül a létesítmények képesek ellenállni a tüzeknek, áradásoknak és más környezeti katasztrófáknak. Az Amazon adatközpont-biztonságáról itt olvashat bővebben.

A Jungle Disk nem támogatja a két tényezővel történő hitelesítést, amely elősegítené a hitelesítő adatok védelmét. A fiók adminisztrátorai bejelentkezhetnek a Jungle Disk vezérlőpultjába a Google-fiókjukon keresztül, amely ezt támogatja.

A Jungle Disk olyan biztonsági funkciók többségével rendelkezik, amelyeket szeretünk látni a biztonsági mentéssel kapcsolatban, tehát ne aggódjon az adatai miatt.

Magánélet

Adatvédelmi politikájának tetején a Jungle Disk kijelenti, hogy nem fogja megtekinteni azokat a fájlokat, amelyeket feltölt, letölt vagy tárol a felhasználásával. Azt is mondja, hogy az Ön engedélye nélkül nem fogja figyelni vagy nyilvánosságra hozni a fájljaival kapcsolatos információkat, hacsak nem felel meg az adatvédelmi politikának és a szolgáltatási feltételeknek..

Ez azt jelenti, hogy a Jungle Disk alkalmazottainak, vállalkozóinak és képviselőinek korlátozza a személyes információkhoz való hozzáférést, akiknek ezeket az információkat tudniuk kell a szolgáltatásai működtetéséhez. Ez a megközelítés általános a felhőszolgáltatások körében. Ráadásul, ha ezek az egyének visszaélnek hozzáférési jogaikkal, fegyelmi és büntetőeljárás alá vonhatók.

A Jungle Disk intézkedéseket tesz az adatokhoz való jogosulatlan hozzáférés vagy az adatok jogosulatlan megváltoztatásának, nyilvánosságra hozatalának vagy megsemmisítésének megakadályozása érdekében is. Ezek magukban foglalják a belső adatok ellenőrzését, a tárolási és feldolgozási gyakorlatokat, valamint a biztonsági erőfeszítéseket.

Ez nem elegendő védelem a rosszindulatú személyekkel szemben, ezért azt javasoljuk, hogy kezelje a magánkulcsot, amely biztosítja, hogy a titkosítás megvédje fájljait a kíváncsiskodó szemtől..

Jó, hogy a Jungle Disk megígéri, hogy nem adja el és nem forgalmazza felhasználói e-mail címeit vagy egyéb személyes adatait harmadik felek számára.

A Jungle Disk információkat gyűjt, amikor feliratkozik a szolgáltatásokra. Ezeket az információkat kizárólag a gyűjtés okától fogja felhasználni, hacsak nem engedélyezi. Ezenkívül nyomon követi az átvitt adatok különféle paramétereit a támogató szolgáltatásokhoz, például a sávszélességről, a tárolóhasználatról szóló jelentéseket és más mutatókat.

Jogod a Jungle Disk használatával

A Jungle Disk lehetővé teszi a fiókjának módosítását, hogy helyesbítse vagy frissítse a szolgáltatásnak megadott információkat.

Fiókjának lemondása esetén a Jungle Disk megőrizheti személyes adatait és egyéb adatait archívumában vagy biztonsági másolatában. Ez enyhén szólva aggasztó, mert nem lehet biztos benne, hogy a Jungle Disk törli az Ön adatait.

Ennek ellenére, ha uniós polgár vagy, és üzleti adatainak helyett megadta a Jungle Disk-nek a személyes adatait, kérheti a törlését az e-mailben védett e-mailben a „GDPR” üzenettel a tárgysorban. Ha nem ismeri az általános adatvédelmi rendeletet, olvassa el a GDPR útmutatónkat.

Támogatás

dzsungel-disk-tudásbázis

Amikor a Jungle Disk használatával megüt egy gubbal, az első és leggyorsabb lehetőség a tudásbázis használata a probléma megoldásához. Kereshet választ a problémájára, vagy böngészhet a leggyakoribb cikkekben. A cikkeknek sok képernyőképe van, és könnyen követhetők.

Ha ezek nem segítenek, akkor vegye fel a kapcsolatot a Jungle Disk élő támogatással, de ezt csak hétfőtől péntekig, reggel 8-tól 17-ig, a Központi Szabadidőben teheti meg. A támogatás telefonon keresztül csevegés helyett történik.

Ha inkább elkerüli a beszélgetést, akkor kérvényt is benyújthat a Jungle Disk támogatási csapatához egy online űrlap használatával, vagy e-mailt küldhet a [email protected] címre. Az e-mailes támogatási időket kérdéseikkel teszteltük és két órán belül, későbbi esetben pedig néhány perc alatt kaptuk meg a választ. A válaszidő azonban attól függ, hogy mikor lép kapcsolatba a támogatási csoporttal. A válaszok hasznosak voltak, sőt linkeket is tartalmaztak, hogy többet megtudhassunk.

Az ítélet

Azok a felhasználók, akik nem bánják a bonyolult felhasználói élményt, rájönnek, hogy a Jungle Disk nem drága, erős biztonsággal rendelkezik, és biztonsági másolatot készíthet a szerverekről és a NAS-eszközökről. Korlátlan verziószámmal és törölt fájlmegőrzéssel is rendelkezik. Ráadásul szinkronizálási és megosztási funkciókkal rendelkezik, bár kezdetleges.

Jó, hogy választhat az Amazon S3 vagy a Google Cloud Storage segítségével a fájlok tárolásához. Ez a magán titkosítás mellett biztonságban fogja tartani az üzleti fájlokat.

A Jungle Disk ugyanakkor nem érzi magát olyan csiszolt vagy gazdag funkciókkal, mint egyes szolgáltatások, például a Cloudberry Backup, az Acronis True Image vagy a CrashPlan for Small Business. A CrashPlan for Small Business további oldalait a CrashPlan for Small Business ismertetőnkben olvashatja el. Nem rendelkezik folyamatos biztonsági mentéssel, ami a felhő biztonsági mentési szolgáltatásának egyik fő jellemzője.

Ha a Jungle Disk nem az Ön számára, alternatívákat keressen az online biztonsági mentési véleményeinkben. Mit gondolsz a Jungle Diskről? Tegye fel gondolatait az alábbi megjegyzésekbe. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map