Duplicati áttekintés – Frissítve 2020

Duplicati áttekintés

Egy alapvető, nyílt forráskódú biztonsági mentési megoldás, amelyből hiányzik a szolgáltatások, de még mindig meglepően jól működik. A Duplicatiok minden bizonnyal meg kell vizsgálni a mindenki számára. Azok a felhasználók, akik készen állnak a megoldásokra, szeretnék adni neki egy engedélyt, amint azt a Duplicati áttekintésünkben olvashatja.


A legjobb online biztonsági mentés

A Duplicati nem szokásos biztonsági mentési szolgáltatás. Nem tartozik biztonsági másolat-helyrel, hanem webhelyet kínál, amely lehetővé teszi a biztonsági mentés kezelését egy felhőalapú szolgáltatáson keresztül. Ez áldás vagy átok, attól függően, hogy milyen informatikai ismereteket és hajlandóságot mutat a dolgokra. Ha olyan egyszerű szolgáltatást szeretne, amely megkönnyíti az adatok biztonsági mentését, keresse meg a legjobb online biztonsági mentési listánkat.

Ha izgatottan érzi magát a biztonsági mentés kívánt módon történő kezelésének lehetősége, vegye figyelembe, hogy a Duplicati több mint 20 felhő-szolgáltatóhoz csatlakozhat. Ez is nyílt forráskódú és ingyenes. Ez nem azt jelenti, hogy gyenge termék. Éppen ellenkezőleg: erős és privát titkosítással rendelkezik, biztonsági mentési ütemezővel, képességgel készít biztonsági másolatot a helyi és külső meghajtókra, valamint a gyors sebességgel, a rendszerindításhoz.

Mivel ingyenes, hiányzik egy támogató technikusok elkötelezett csapata, amely készen áll a problémák megoldására. Ennek megfelelően van egy aktív fórum, ahol segítségre lehet kérni. Nincs azonban mobilalkalmazás, tehát azoknak, akik útközben szeretnének hozzáférni a biztonsági mentésükhöz, máshol kell keresniük.

Ha szeretne többet megtudni a szolgáltatásról, lépjen velünk kapcsolatba, amint belemerülünk a Duplicati ismertető részleteibe.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a Duplicati számára

Jellemzők

A Duplicati nem biztosít biztonsági másolatot, mint a szokásos online biztonsági mentési szolgáltatók. Inkább csak eszközöket ad az adatok biztonsági mentéséhez. A tartalék helyet kell vigyáznia. Ez extra munka, és a mainstream felhasználóknak valószínűleg nem tetszik.

Másrészről, ha energiafelhasználó, plusz plusz a tartalék hely megszervezése úgy, ahogyan Ön úgy látja. Számos szolgáltatót választhat, így hozzáférhet a jobb ajánlatokhoz, és a kívánt módon finomíthatja biztonsági mentését.

duplicati-storage-opciók

A Duplicati 21 felhőszolgáltatással működik. Ide tartoznak a felhőinfrastruktúra-szolgáltatások, például az Amazon S3, a Backblaze B2 és a Google Cloud, valamint a felhőtárolási szolgáltatások, például a Dropbox, a Google Drive, a Microsoft OneDrive és a MEGA. Mindezeket megtalálhatja a legjobb felhőtároló szolgáltatók összehasonlító listáján.

Dönthet úgy, hogy saját szervereit rendeltetési helyként állítja be, és csatlakozhat a Duplicatihoz az FTP, annak biztonságosabb változata SFTP vagy WebDAV segítségével. Ha nem tudja, mit jelentenek ezek a protokollok, olvassa el az FTP és a WebDAV útmutatóit.

A Duplicati a külső külső meghajtók és szerverek biztonsági mentését is támogatja. Ez akkor jó, ha valaki végrehajtani akarja a 3-2-1 biztonsági mentési szabályt, amely figyelembe veszi a helyi és a felhő biztonsági mentését.

A Duplicati kezdetben létrehoz egy teljes biztonsági másolatot. Ezt követően frissíti, csak az adatoknak a megváltozott részei hozzáadásával. Ez időt és helyet takarít meg, és a biztonsági mentés mérete általában lassan növekszik. Az egész folyamatot „folyamatos biztonsági mentésnek” nevezzük. Az alábbiakban részletesebben beszélünk a biztonsági mentési és visszaállítási folyamatokról.

A Duplicatinak speciális lehetőségei vannak, amelyeket általában a védett felhőalapú biztonsági szolgáltatásokkal társítanak. Ezek magukban foglalják a biztonsági mentések ütemezését, a verziókészítési irányelvek beállítását és a fájlok titkosítását. Ha szereti a dolgot, további lehetőségeket adhat hozzá, például a ZIP-titkosítási szintet, a lánc bizonyos pontjain futó szkripteket és a biztonsági másolat készítése után küldött e-maileket..

A megőrzési házirend lehetővé teszi, hogy egyéni számú verziót tartson fenn. Megadhatja, hogy a Duplicati milyen gyakran tartsa meg a régi biztonsági másolatokat napokban, hetekben, hónapokban vagy években. Ha nem akarja ezzel birkózni, használhatja az intelligens biztonsági mentést, amely ment egy mentést az elmúlt hét napra, az elmúlt négy hét mindegyikére és az elmúlt 12 hónapra..

Ellenkező esetben dönthet úgy, hogy automatikusan törli egy adott értéknél régebbi biztonsági mentéseket, vagy megőriz egy meghatározott számú biztonsági másolatot.

A rendszergazdák és más személyek, akik hajlandók használni a parancssort, ezt a Duplicati számára végrehajtható parancssor használatával tehetik meg. Ez lehetővé teszi biztonsági mentési funkciók hozzáadását a szkriptekhez vagy biztonsági mentések futtatását a terminál ablakban.

Ha többet szeretne tudni a felhő biztonsági mentéséről, merüljön online biztonsági mentési könyvtárunkba.

A többszörözött szolgáltatások áttekintése

Duplicati logówww.duplicati.com

500 havonta kezdődik minden hónapban

biztonsági mentés

Biztonsági mentés ütemező

Folyamatos biztonsági mentés

Növekményes biztonsági mentés

Kép alapú biztonsági mentés

Külső meghajtó biztonsági mentése

NAS biztonsági másolat

Szerver biztonsági mentés

Hibrid biztonsági mentés

Mobil eszköz biztonsági mentése

Korlátlan biztonsági mentés

Korlátlan eszköz

Sebességfojtó

Blokk szintű fájlmásolás

Többszálú mentés

visszaállítás

Futárszolgálat

Böngésző-hozzáférés

Mobilalkalmazás-hozzáférés

Versioning

Törölve a fájlmegőrzés

Biztonság

Privát titkosítás

Nyugalmi titkosítás

Tranzitközi titkosítás

Titkosítási protokoll
AES 256 bites

Két tényezős hitelesítés
n / a

Edzett adatközpontok
n / a

Proxyszerver beállításai

HIPPA-kompatibilis
n / a

Támogatás

24/7 támogatás

Élő chat támogatás

Telefonos támogatás

E-mail támogatás

Felhasználói fórum

Tudásbázis

Egyéb

Fájlmegosztás

Eszköz szinkronizálása

Ingyenes próbaverzió
Korlátlan

Árazás

Maga a Duplicati ingyenes és nyílt forráskódú szoftver, amelyet letölthet a duplicati.com webhelyről. Nincsenek akadályok, ha kipróbálni szeretné.

Ha azonban felhőalapú tárolást szeretne rendeltetési helyként használni a biztonsági mentéshez, akkor szolgáltatót kell választania. Attól függően, hogy mennyi ideig kell biztonsági másolatot készíteni, ez költségekbe kerül. Nem hagyatkozhat az ingyenes tervekre, mert ezek nem biztosítanak sok tárhelyet.

Az, hogy mennyibe kerül, attól függ, hogy milyen szolgáltatással jár, és mennyi helyre van szüksége. Feltételezve, hogy 1 TB helyre van szüksége, tekintse meg az alábbi táblázatot a népszerű lehetőségek megtekintéséhez.

A fenti táblázatban a Wasabi, az Amazon S3, a Backblaze B2 és a Google Cloud árai egyszerűsödtek, és csak azt tükrözik, hogy az egyes szolgáltatások havi gigabájt tárhelyenként mennyit fizetnek.

Mindegyik olyan szolgáltatás, amelyben csak a használt tárolásért kell fizetnie, de az adatátvitelért is.

Nézze meg a Microsoft Azure, az Amazon S3, a Google Cloud és a Backblaze B2 összehasonlító cikkünket, és megtudhatja, hogy ezek a szolgáltatások hogyan állnak össze egymással. Ha többet szeretne tudni a Wasabi-ról, olvassa el a Wasabi-véleményünket. Ha a Google terméke felé mutat, olvassa el a Google Cloud áttekintést.

Noha ezek közül az ajánlatokból 1 TB kap évente 60 dollárt, mégsem tudják legyőzni a Backblaze 5 dolláros korlátlan háztartási tervét. Tudjon meg többet erről a Backblaze ismertetőnkben.

Azok számára, akiknek a Duplicati által kínált lehetőségeknél több lehetőségre van szükségük, kipróbálhatják a CloudBerry biztonsági másolatot. A CloudBerry Backup több mint 60 szolgáltatóhoz csatlakozhat, de vegye figyelembe, hogy az asztali verzió 49,99 dollárba kerül, és ez nem tartalmazza a kiválasztott felhőalapú tárolási szolgáltató árat. További információ a CloudBerry biztonsági mentésről a Cloudberry biztonsági másolat áttekintésében.

Egyszerű használat

A szolgáltatás használatához le kell töltenie a Duplicati asztali klienst, de a böngészőt legtöbbször használja. Az asztali kliens elérhető Windows, macOS és Linux rendszerekhez.

A webalkalmazás minimális felülettel rendelkezik, amely könnyen kezelhető. A bal oldalon található navigációs gombok, amelyek segítségével hozzáférhet a honlaphoz, hozzáadhat biztonsági másolatot, visszaállíthat fájlokat, módosíthatja a beállításokat és elolvashatja a „mintegy” oldalt..

A tapasztalat egyszerű. Biztonsági másolat készítésekor kövesse a lépéseket, és válassza ki a szükséges beállításokat, akárcsak az alapvető telepítőalkalmazáshoz. A biztonsági másolat készítéséről és visszaállításáról a következő szakaszban olvashatunk bővebben.

Összehasonlítottuk a Cloudberry Backup szolgáltatással az előző szakaszban, de a két szolgáltatás felhasználói élménye meglehetősen eltérő. A Duplicati sokkal barátságosabb és egyszerűbben használható, de még mindig bonyolultabb, mint a Backblaze és a Carbonite. Mind a Backblaze, mind a Carbonite automatizálja a biztonsági mentés és visszaállítás folyamatának nagy részét, így nem kell sok munkát tennie.

A Duplicatinak nincsenek mobilalkalmazásai, tehát ha okostelefonjáról kell ellenőriznie biztonsági másolatát, jobb, ha a mainstream online biztonsági mentési szolgáltatásokat választja. Tekintse meg online biztonsági mentési véleményünket.

Fájl biztonsági mentése & Felújítás

Biztonsági mentési terv létrehozásához kattintson a „Biztonsági mentés hozzáadása” gombra.

duplicati-new-mentés

Választhat egy új biztonsági másolat konfigurálásáról vagy egy fájl importálásáról. Ha az előzőt választja, akkor egy képernyőre kerül, ahol beállíthatja az általános biztonsági mentési beállításokat.

duplicati-set-általános beállítások

Nevezze el a biztonsági mentési tervét, válassza ki a titkosítási szintet és állítson be egy erős jelmondatot, majd kattintson a következőre.

duplicati-backup-úticél

A következő lépéshez meg kell választania egy biztonsági mentési célt. Választhat helyi vagy távoli. A Helyi tárolás lehetőséget ad arra, hogy kiválassza a helyi mappát vagy meghajtót. A távvezérlőhöz felhőalapú tároló szolgáltatót választhat, vagy csatlakozhat a saját szerveréhez az elérhető protokollok egyikének használatával.

A tesztet a Google Drive-ra választottuk. Ha így tesz, engedélyeznie kell a Duplicatiit a Google Drive-val való együttműködésre az „authID” linkre kattintva.

duplicati-backup-google

Ha végzett, akkor tesztelheti a kapcsolatot a Google Drive-val a „kapcsolat tesztelése” linkre kattintva.

duplicati-source-adatok

A következő lépés megköveteli a tartalék tartalék kiválasztását. A Duplicati nem választ előre fájlokat vagy mappákat a típus alapján, ezért manuálisan kell kiválasztania. Ennek ellenére szűrőket adhat hozzá bizonyos fájlok beillesztéséhez és kizárásához.

Beilleszthet kiterjesztésen alapuló fájlokat normál kifejezések használatával, és kizárhatja a rejtett, a rendszer- és az ideiglenes fájlokat, valamint a bizonyos méretnél nagyobb fájlokat.

duplicati-menetrend

Ezután beállíthatja a biztonsági mentés ütemezés szerinti futtatását. Biztonsági mentéseket futtathat meghatározott számú perc, óra, nap, hét, hónap vagy év után. Kiválaszthatja azt is, hogy a hét mely napjaiban futtathat biztonsági másolatot.

duplicati-last-opciók

Az utolsó képernyő lehetővé teszi a megőrzési házirend beállítását. Dönthet úgy, hogy megőrzi az összes korábbi biztonsági mentési verziót, azok egy meghatározott számát, használhatja az intelligens megőrzést, vagy törölhet egy adott dátumnál régebbi biztonsági mentéseket..

Ez minden, amit meg kell tennie egy biztonsági mentési terv létrehozásához. Ha úgy állította be, hogy a biztonsági mentések automatikusan futnak, akkor azoknak a kiválasztott ütemezés szerint kell indulniuk. Ha nem, akkor manuálisan kell elindítania a „Futtatás most” gombra kattintással.

Másolat biztonsági mentési sebessége

Attól függően, hogy mennyi adatot kell biztonsági másolatot készíteni, a kezdeti biztonsági mentés hosszú időt vehet igénybe. A gigabájt százaiig akár napok vagy hetek is telhetnek, attól függően, hogy melyik internetszolgáltatójától és milyen távol van a kiszolgálótól.

duplicati-restore-hely

A kezdeti biztonsági mentés után az átvitel sokkal gyorsabb lesz, köszönhetően a Duplicati blokk szintű fájlmásoló algoritmusának és a folyamatos biztonsági mentésnek. A blokk szintű másolási algoritmus segít a fájl azon részeinek kiválasztásában és továbbításában, amelyek megváltoztak az utolsó biztonsági másolat óta, nem pedig a teljes fájlokban..

A fájlok visszaállításához kattintson a „visszaállítás” gombra a web kliensben. Innentől kezdve dönthet úgy, hogy fájlokat visszaállít egy konfigurációs fájl segítségével, közvetlenül a biztonsági mentési fájlból vagy a biztonsági mentési tervből.

duplicati-restore-fájlok

A következő ablakban kiválaszthatja a visszaállítani kívánt fájlokat. Számunkra ez csak egyetlen csomagolt mappa, amelyet a teszteléshez használtunk.

duplicati-restore-opciók

Dönthet úgy, hogy visszaállítja a fájlokat az eredeti helyükre, felülírhatja az azonos nevű fájlokat, vagy elmentheti a különböző verziókat. Egyébként visszaállíthat egy másik helyre. Ha készen áll, kattintson a „visszaállítás” gombra a folyamat megkezdéséhez.

A Duplicati egy folyamatjelző sávot helyez a képernyő tetejére, hogy megmutatja a visszaállítás állapotát. Miután a helyreállítás befejeződött, a Duplicati értesíti Önt és felkéri az adományt. A folyamat jól működik, és számos olyan lehetőséggel rendelkezik, amelyekkel javíthatja. Tekintse meg a következő szakaszban található sebességtáblázatot, hogy megnézze a teszt eredményeinket.

Sebesség

Általában véve, hogy a biztonsági mentés milyen gyorsan fut, az internetszolgáltatótól függ, és milyen közel van a felhő biztonsági mentési szolgáltató egyik szerveréhez. Ebben az esetben azonban nem Duplicati, hanem a tárhelyet biztosító szolgáltatás lesz. Ez azt is befolyásolja, hogy a Duplicate fájlok gyorsan tömörítik és titkosítják-e a fájlokat.

A Duplicati átviteli sebességét teszteltük úgy, hogy csatlakoztattuk a Google Drive-hoz, és feltöltöttünk és letöltöttünk egy 1 GB-os ZIP-mappát. Teszteinket Ethernet kapcsolaton, Belgrádban (Szerbia) végeztük, amelynek feltöltési sebessége 6 megabites másodpercenként és a letöltési sebesség 100 Mbps volt..

Tekintettel erre, arra számítottuk, hogy kb. 21 percig tart a feltöltés, és kb.

Első kísérlet: Második kísérlet: Átlagos:
Feltöltési idő:00:24:5500:25:5000:25:23
Letöltési idő:00:00:4400:00:3500:00:40

Teszteink hasonlóak voltak, amire számítottunk. Az átlagos feltöltési idő 25 perc és 23 másodperc volt, míg a letöltés meglepő módon csak átlagosan 40 másodpercet vett igénybe. Ennek köszönhető a Google Drive globális szerverhálózata.

Ha úgy találja, hogy a Duplicati átvitele túl sokáig vesz igénybe a sávszélességet, akkor gördítheti le azokat a sebességmérő ikonra kattintva a web kliens tetején.

duplicati-fojtószelep

Biztonság

duplicati-titkosítás

A titkosítást bekapcsolhatja a biztonsági mentési terv létrehozása közben. A biztonsági mentés első lépésében választhat a titkosítás nélkül, a GNU Privacy Guard és az AES 256 bites között. Javasoljuk az AES 256 bites használatát, mivel ez a titkosítás szabványa a felhőbe történő átvitel során. Még senki sem tudta feltörni, bárki tudja.

Ha titkosítani szeretné adatait, be kell állítania egy jelszót. A Duplicati megmondja, ha gyenge a jelszava, és megadja a lehetőséget egy erős jelszó létrehozására, ha nem tudja, hogyan kell létrehozni..

A Duplicati az adatokat helyileg titkosítja, mielőtt azokat kiszolgálóra továbbítanák. Jelszava soha nem hagyja el a számítógépet. Emiatt a Duplicati nulla tudás nélküli titkosításnak minősül. Nulla ismeretlen titkosítással senki más nem tudja elolvasni a fájljait. Az SSL protokollt is bekapcsolhatja, hogy megvédje adatait a középtávú támadásoktól.

Ez az összes biztonság, amely a Duplicati-tól függ. A többi a használt felhőszolgáltatástól függ. Olyan szolgáltatást kell választania, amely edzett adatközpontokkal rendelkezik. Szerencsére legtöbbjük megteszi. Egyes szolgáltatások – például az Amazon Drive – nem titkosítanak adatokat, így engedélyezni kell a titkosítást a Duplicati segítségével.

Magánélet

Az Ön személyes adatai a Duplicati-ra és az Ön adatainak tárolására kiválasztott szolgáltatásra támaszkodnak. Az erõsen magánéletû szolgáltatás példájáért olvassa el a Sync.com áttekintést.

Ennek ellenére a Duplicati nulla tudású titkosítást használ, és nem továbbítja a jelszavát. Az Ön személyes adatait jól védik. Ráadásul az adatvédelmi irányelvek nem tartalmaznak semmilyen gyanút.

A Duplicati információkat gyűjt rólad, amikor regisztrál a weboldalon és részt vesz a fórumokon. Ezeket az információkat felhasználja a weboldal és az ügyfélszolgálat fejlesztésére, valamint időszakos e-mailek küldésére.

A Duplicati számos biztonsági intézkedést alkalmaz a személyes adatai biztonságának fenntartása érdekében, de vegye figyelembe, hogy a webhely rendszergazdáinak teljes hozzáférése van a webhely üzeneteinek, ideértve a privát üzeneteket is..

A szolgáltatás nem értékesíti, kereskedelmezi vagy más módon továbbadja az Ön személyes adatait harmadik felek számára. Ez nem foglalja magában olyan megbízható harmadik feleket, amelyek segítenek a Duplicatiának a webhelyének működtetésében, mindaddig, amíg vállalják, hogy az információkat bizalmasan kezelik. A Duplicati információkat is kiadhat a törvény betartása, vagy mások jogainak és biztonságának védelme érdekében.

Támogatás

A támogatási kategória a legnagyobb különbség a Duplicati és a többi biztonsági mentési szolgáltatás között. Ennek oka az, hogy a Duplicati-nak nincs külön technikai támogató csoportja, vagyis nincs e-mail, csevegés vagy telefonos támogatás. A tisztesség kedvéért azonban a Duplicati nyílt forráskódú és ingyenes, így nem engedheti meg magának, hogy fizetjen nekik.

duplicati-támogatás

Ehelyett egy támogatási fórumot kínál, ahol a többi felhasználó segít kijavítani a problémát. A felhasználók között vannak a Duplicati fejlesztők és más informatikai szakemberek. A válaszidő általában jó, mivel a legtöbb téma ugyanazon a napon kap választ, amikor feladják.

Az ítélet

A Duplicati zökkenőmentes felhasználói élményt nyújt, annak ellenére, hogy az informatikai torna elvégzi a biztonsági másolat készítését. A haladó IT-felhasználókat azonban nem érinti. Azok számára, akik korszerűbb élményt szeretnének, megfelelőbb szolgáltatást kell találniuk.

Azt mondta: a Duplicati ingyenes, és ha olyan tárolási szolgáltatást választ, amely nem drága, pénzt spórolhat meg. Ha globális szerverhálózattal választ egyet, akkor a gyors sebességet is elérheti, mert a Duplicati fájlokat gyorsan titkosít és tömörít..

A biztonsági mentés és visszaállítás folyamata nem nehéz, és rendelkezik a szokásos lehetőségekkel, amelyeket látni szeretnénk egy biztonsági mentési szolgáltatás használatakor. A Duplicati biztonságos azért is, mert erős titkosítást használ a fájlok védelme érdekében.

Mit gondolsz a Duplicati-ról? Hajlik jobban egy szolgáltatás felé, amely magában foglalja a tárolást? Ha már használ biztonsági mentési szolgáltatást, akkor az alábbi megjegyzésekben tájékoztasson minket. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map