CloudAlly Review – Hozzon létre saját tárhelyet – Frissítve 2020

CloudAlly Review

A CloudAlly leveleket vett ki a CloudBerry Backup könyvéből, és biztonsági mentési szolgáltatást kínál, ahol biztosítja a tárolást. Ez azonban drágább, mint inspiráció, és van néhány interfész problémája. A részletekért olvassa el a teljes CloudAlly áttekintést.


A legjobb online biztonsági mentés

A CloudAlly egy izraeli székhelyű felhőalapú biztonsági társaság. Ez különbözik a legjobb online biztonsági mentési körünkben szereplő legtöbb szolgáltatástól, mert biztonsági másolatot készít a felhőben lévő adatokról. A felhőszolgáltatók beépített redundanciát és biztonsági mentéseket készítenek saját katasztrófa utáni helyreállításhoz, de a CloudAlly segítségével létrehozhat egy másik védettségi réteget a biztonsági másolataihoz.

A legtöbb felhőszolgáltató a törölt fájlokat „kukába” helyezi, de nem tudja helyreállítani őket, miután onnan törölte őket. Ennek elkerülése érdekében a CloudAlly segítségével biztonsági másolatot készíthet és visszaállíthat más felhőszolgáltatásokkal együtt tárolt fájlokat.

A CloudAlly számos népszerű üzleti felhőalapú szolgáltatással integrálódik, és erős biztonsággal és magánélettel rendelkezik, ami kiemelkedően fontos, figyelembe véve, hogy a legfontosabb üzleti fájlokról biztonsági másolatot készít..

Ennek ellenére a felhőalapú tárolási szolgáltatásokból származó adatok biztonsági mentésének árazási rendszere drága, ha sok adatról kell biztonsági másolatot készíteni. A legtöbb esetben azonban valószínűleg csak a kritikus adatokat kell mentenie, amelyeknek nem kell sok biztonsági mentési helyet igényelniük. A CloudAlly tudásbázisa segíthet a közös problémák megoldásában, és műszaki támogatási csapata éjjel-nappal elérhető.

A CloudAlly is könnyen használható, de korlátozódik egy webes kliensre. A biztonsági mentési és visszaállítási műveletek egyszerűek és gyorsak. Ha kíváncsi a szolgáltatásra, lépjen velünk kapcsolatba, mivel a CloudAlly áttekintés részleteit fogjuk elmondani Önnek..

erősségek & Hiányosságok

Jellemzők

A klasszikus felhőalapú biztonsági mentés segíti a személyi számítógépek és a külső meghajtók adatainak védelmét. Miután a fájlok felhőben vannak, biztos lehet benne, hogy a merevlemez-összeomlások vagy a szoftverhibák nem eredményezhetik elveszítésüket.

cloud-szövetséges szolgáltatások

A CloudAlly másféle vadállat az ilyen szolgáltatásokhoz képest. Nem biztonsági másolatot készíthet számítógépéről vagy más hardverről. Ehelyett megvédi a már felhőalapú tárolási szolgáltatásokban lévő fájlokat, mint például a Dropbox, a Google Drive, a Microsoft OneDrive vagy a Box. Az első három háztartási név. Ha még nem hallottál a negyedikről, olvassa el a Box áttekintést, hogy többet tudjon meg róla.

Ha nem ismeri a különbséget a felhő tárolása és a biztonsági mentés között, olvassa el a magyarázatot.

A Google Drive mellett a CloudAlly biztonsági másolatot készíthet a Gmailről, névjegyeiről, a Google Naptárról, a Google Webhelyekről, a Google Feladatokról és a Google G Suite több domainjéről. Ehhez hasonlóan biztonsági másolatot készíthet az Office 365 csoportok, a Microsoft Exchange és a Microsoft OneNote fájlokról. A OneNote az egyik legjobb jegyzetkészítő alkalmazás. Olvassa el erről a OneNote ismertetőnkben.

A Microsoft SharePoint Online biztonsági mentése, ideértve a webhelyeket, dokumentumokat és könyvtárakat, szintén rendelkezésre áll. Ezenkívül biztonsági másolatot készíthet az IMAP e-mailekről, valamint a Salesforce Production és a Sandbox környezetekről, ideértve a dokumentumokat, a mellékleteket, a Chatter hírcsatornákat és a szabványos és testreszabott objektumokat..

Ha biztonsági másolatot kell készíteni az adatbázisokról, akkor ezt megteheti az Amazon DynamoDB és az Amazon SimpleDB adatbázisokhoz.

A CloudAlly korlátlan biztonsági mentést és megőrzést biztosít a napi archívumokból is. Ha biztonsági másolatot szeretne menteni egy helyi gépen, letölthet egy .zip-archívumot. Ráadásul a CloudAlly soha nem törli a fájljait, így azokat mindig le tudja tölteni.

Az új biztonsági mentések nem írják felül a régieket, így letöltheti a biztonsági mentések korábbi verzióit. Így működik a fájlverzió más felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatásokkal. További cikkeket találhat a felhő biztonsági mentéséről és annak szolgáltatásairól az online biztonsági mentési könyvtárunkban.

A CloudAlly szolgáltatások áttekintése

Árazás

A CloudAlly egy egyszerű árazási sémával rendelkezik, amely olyan tervekből áll, amelyek biztonsági másolatot készíthetnek különféle online szolgáltatásokról és adatbázisokról.

Minden terv korlátlan tárhelyet tartalmaz az Amazon S3 számára. Ha nem ismeri ezt, olvassa el az Amazon S3 áttekintést. Minden CloudAlly tervnek AES 256 bites titkosítása is van. Erről bővebben a „biztonság” szakaszban fogunk beszélni.

Az első terv lehetővé teszi a Google G Suite és a Microsoft Office 365 Exchange biztonsági másolatának készítését, havonta 3 dollárért, felhasználónként. Ha előre fizeti az évet, az ár egy felhasználónként 30 dollárra csökken.

A következő terv mentheti az adatokat felhőalapú tárolási szolgáltatásokból, havonta 2 USD-ért. A terv rugalmas, mivel 5 GB-os töltést jelent, tehát annyi vagy kevés felhasználhat, amennyire szüksége van. Az egyéves előfizetés havi 20 USD-ra csökkenti az árat 5 GB-os felhasználás esetén. Nem enyhén szólva, és csak a 100 GB-os mentés havi 40 dollárba kerül.

Ha sok helyre van szüksége olcsóbb áron, olvassa el a legjobb korlátlan online biztonsági mentési útmutatóunkat.

Az IMAP-terv lehetővé teszi az IMAP-e-mail biztonsági másolatának készítését havonta 3 dolláronként, felhasználónként pedig 30 dolláronként. A Salesforce terv ugyanolyan költségekkel jár, és lehetővé teszi a Salesforce Production, az adatok és a kapcsolódó fájlok biztonsági mentését.

Az utolsó két terv mentheti az SimpleDB és a DynamoDB adatbázisokat havonta 12, illetve 15 dollárért. Nincs ingyenes csomag, de minden tervnek van egy 15 napos próbaverziója, amely lehetővé teszi a szolgáltatás tesztelését előfizetés előtt.

Egyszerű használat

A CloudAlly-nek nincs asztali kliense. Ehelyett mindent a web kliensen keresztül hajtanak végre. Világos és egyértelmű a használata. A bal oldali menüben navigálhat a biztonsági mentéseknél, a helyreállítási oldalon, a számlázásban, a fióktevékenységben, a beállításokban és a támogatásban. Az oldalak közötti váltás gyors.

cloud-szövetséges-web-kliens

A jobb felső sarokban elérheti a fiókbeállításokat és kijelentkezhet. A „biztonsági másolatok” oldalon találja meg a bejelentkezést, és lehetővé teszi a biztonsági mentés gyors beállítását. Erről bővebben a következő szakaszban fogunk beszélni.

A CloudAlly megközelítése, amelyben több biztonsági másolatot kezel egy helyről, hasonló a CloudBerry biztonsági mentéshez. Ennek ellenére a CloudBerry Backup egy asztali alkalmazást használ, amely több felhő tárolását kezeli a számítógépről és az eszközökről készített fájlok biztonsági mentésére. Ilyen módon az ellenkezője a CloudAlly-nak. Ha ezt akarja, olvassa el a CloudBerry biztonsági másolat áttekintésünket további információkért.

Üdvözölnénk egy okostelefon-alkalmazás hozzáadását, mert akkor ellenőrizheti a felhőalapú biztonsági mentések állapotát, vagy útközben is kezdeményezhet egyet.

Fájl biztonsági mentése & Felújítás

cloud-szövetséges-create-mentési-Start

A fájlokról biztonsági másolat készítéséhez mindössze be kell jelentkeznie a CloudAlly-fiókba, és válassza ki a kezdőoldalról egy szolgáltatást, amelyet biztonsági másolatként készíteni szeretne..

cloud-szövetséges hitelesíthető dropbox

Ezután hozzáférést kell biztosítania a CloudAlly-hez ehhez a szolgáltatáshoz. Ezt úgy végezheti el, hogy megadja a hitelesítő adatait, egy OAuth token használatával, vagy új ablakot nyit meg, amely lehetővé teszi a szolgáltatásba való bejelentkezést. A rendelkezésre álló módszerek a szolgáltatástól függnek. Kiválasztottuk a Dropbox Business alkalmazást, és hitelesítő adatainkat beírtuk az oldalra, amely megnyílt, amikor rákattintottunk a „hitelesítés” gombra.

cloud-szövetséges új-backup-opciók

Ezután látni fogja azokat a lehetőségeket, amelyeket módosíthat. Dönthet úgy, hogy automatikusan elindítja a biztonsági másolatot, amikor új felhasználót vesz fel, ami megkönnyíti, ha sok ilyen van. Ennek ellenére elindíthatja az egyes biztonsági másolatokat, ha rákattint a lejátszás ikonra a mentés mellett a „fiók” panelen.

A CloudAlly automatikusan ment biztonsági másolatot 2 órakor UTC-nél, de ezt megváltoztathatja az alsó részből. A biztonsági másolatot úgy állítják be, hogy minden nap futtasson, ehelyett pedig minden harmadik napon vagy hetente egyszer futtathatja.

A biztonsági mentés beállítása egyszerű és gyors. Ha nem akarja, nem kell bánnia a beállításokkal.

Ha meg akarja indítani a visszaállítási folyamatot, akkor kattintson a bal oldali menü „helyreállítás” elemére. Miután megtette, megjelenik egy oldal, amely felsorolja az aktív fiókokat. A létrehozott feladatokat megkeresheti vagy létrehozhatja a „fiók” ablaktáblára kattintva.

cloud-szövetséges helyreállítani-start

Kiválasztottuk a Dropbox Business fiókot, és a következő oldal felsorolta a visszaállítandó biztonsági másolatok listáját. Ugyanakkor az egyetlen elérhető biztonsági másolatot manuálisan futtattuk, tehát rákattintottunk a mellette lévő jobbra mutató nyíl ikonra.

cloud-szövetséges restore-selection-választás

A következő ablak lehetővé teszi az adatok helyreállítását pillanatfelvétel vagy egy adott fájl segítségével. A pillanatkép lehetővé teszi a teljes biztonsági másolat visszaállítását a megadott dátumtartományból. A pillanatfelvételt a kezdeti biztonsági mentésünkből választottuk, majd a folyamat folytatásához kattintottuk a „Folytatás” gombot.

cloud-szövetséges restore-lista

A visszaállítandó elemeket a következő oldalon választhatja ki. Számunkra csak egy pillanatfelvételt tartalmaz. Miután kiválasztotta a pillanatfelvételt, visszaállíthatja azt tárolási szolgáltatására, vagy letöltheti. A letöltési lehetőség lehetővé teszi a .zip formátumú fájlok exportálását az Amazon S3, a Microsoft Azure Blob, Box vagy a Dropbox fájlba..

cloud-szövetséges restore-letöltés

A fájlok visszaállítása nem nehéz, de sok lépést igényel. Szeretnénk, ha van egy lehetőségünk, hogy mindent visszaállítsunk egyetlen kattintással, kettővel vagy háromval. Ez gyorsabb lenne, mint a jelenlegi eljárás.

Sebesség

A kezdeti biztonsági mentések hosszú időt vehetnek igénybe. Az, hogy mennyi időt vesz igénybe, attól függ, hogy mennyi adatot kell megvédenie, ám más felhő biztonsági mentési szolgáltatásokkal ellentétben nem számít, mennyire közel állsz az Ön adatait tároló szolgáltatáshoz. Ehelyett fontos, hogy a CloudAlly szerverei milyen közel álljanak a szolgáltatás szervereihez. Ebben az esetben a CloudAlly-t teszteltük a Dropbox Business segítségével.

A Dropbox Business szerepel a legjobb vállalati szinkronizálási és megosztási szolgáltatók listáján, tehát ha ez érdekli Önt, olvassa el a Dropbox Business áttekintést.

Annak érdekében, hogy megnézhesse, mennyire gyorsak a CloudAlly biztonsági mentése és visszaállítása, átvittünk és letöltöttünk teszteket 1 GB-os ZIP-mappával. Ethernet kapcsolatot használtunk a szerbiai Belgrádból, 95,88 megabites / s letöltési sebességgel. Elméletileg ebben a sebességben a letöltésünk körülbelül egy perc és 30 másodpercig tarthat.

A CloudAlly-t nem könnyű összehasonlítani más biztonsági mentési szolgáltatásokkal, mert nem feltölti a fájlokat a számítógépről, hanem továbbítja azokat a partneri felhőszolgáltatásból. Ez azt jelenti, hogy átlagosan egy perc és 20 másodperc telt el a Dropbox Business megosztott csapata munkaterületünk átvitelére, amely tartalmazza az 1 GB-os tesztmappát. Nagyszerű eredmény.

A visszaállítási művelet más kérdés, mert összehasonlíthatjuk annak idejét az elvárt elméleti idővel. Átlagosan hét perc és 15 másodperc alatt a CloudAlly még csak nem is volt közel ahhoz a perchez és 30 másodperchez, aminek el kellene tartania. Ez lassú más szolgáltatásokhoz képest, amelyek körülbelül két percig tartanak.

Első kísérlet: Második kísérlet: Átlagos:
Átadási idő:00:01:1800:01:2200:01:20
Letöltési idő:00:07:0000:07:3000:07:15

Biztonság

A CloudAlly az Amazon S3 tárolóban tárolja az adatokat, és AES-256 bites titkosítással titkosítja. Az SSL protokoll védi és titkosítja az áthaladó adatokat. A titkosítási kulcsok minden ügyfél számára egyediek és biztonságosan tárolódnak. Ráadásul az egyedi Amazon S3 mappa használata minden ügyfél számára biztosítja az adatok elszigeteltségét.

Ennek ellenére semmi módon nem férhet hozzá az ügyfelek biztonsági mentési adataihoz. Csak a CloudAlly platformon érhető el. Ráadásul csak az adatkezelő kezeli a CloudAlly biztonsági mentéseket. A CloudAlly munkatársai nem férhetnek hozzá az ügyféladatokhoz, és csak korlátozott számú „tudnunk kell” csapattagnak van hozzáférése a termelési kulcsokhoz a problémák megoldásához.

A CloudAlly adatközpontjai biztonságosak, edzettek és a legújabb biztonsági javításokat tartalmazzák. Ráadásul a CloudAlly ISO 27001 tanúsítással rendelkezik, amely nemzetközileg elismert szabvány az információbiztonság kezelésében. A CloudAlly szintén HIPAA-kompatibilis.

Nem kell a CloudAlly felhasználói hitelesítő adatait a CloudAlly rendszeren tárolni, mert az ipari szabvány OAuth-ot használja engedélyen alapuló hozzáféréshez. Az OAuth csak a CloudAlly számára szükséges alapvető információkat biztosítja, hogy meg tudja csinálni, amit meg kell tennie. Bármikor visszavonhatja az OAuth-ot, vagy tárolhatja a hitelesítő adatokat, és titkosíthatja azokat AES-256 bites titkosítással.

Ezenkívül engedélyezheti a kétfaktoros hitelesítést, hogy további biztonsági szintet hozzon létre fiókja számára.

Magánélet

A CloudAlly jó munkát végez a fájlok biztonságában és az alkalmazottak hozzáférésének korlátozásában. Ennek ellenére belementünk az adatvédelmi politikába, hogy ellenőrizzük a gyanús adatvédelmi záradékokat.

Sok szolgáltatáshoz hasonlóan a CloudAlly megköveteli, hogy hozzon létre egy fiókot, amely személyes információkat tárol, például vezeték- és utónév és e-mail. Ezeket az információkat felhasználja szolgáltatásának javítására, felveszi Önnel a kapcsolatot, hitelesíti Önt és hozzáférést biztosít szolgáltatásainak.

Személyes adatait a CloudAlly-n belül vagy harmadik fél szolgáltatóinak továbbíthatja, de csak azért, hogy szolgáltatásokat nyújtson Önnek. Ráadásul a személyes adatok továbbíthatók más országokba.

Leányvállalatok és leányvállalatok személyes és nem személyes információkat is kaphatnak a CloudAlly számára történő feldolgozás céljából. A CloudAlly megköveteli, hogy e felek az adatvédelmi politikájuknak megfelelően dolgozzák fel az adatokat.

A CloudAlly nyilvánosságra hozhatja személyes adatait vagy bármilyen egyéb információt is, amelyet a törvények betartása, a biztonsági problémák megelőzése vagy az emberek sérüléseinek védelme érdekében nyújtott be..

A privát titkosítás nem érhető el, de csak korlátozott számú idősebb alkalmazott fér hozzá a termelési környezethez, amely a felhasználók adatait tárolja. Plusz, a CloudAlly képviselője tájékoztatta minket arról, hogy a termelési környezettel kapcsolatos minden munka naplózott és felülvizsgált.

CloudAlly biztonsági protokoll

Ha egy biztonsági másolat készítésére vagy visszaállítására egy fájlhoz kapcsolódó probléma miatt figyelmet kell fordítani, a CloudAlly csapatának először felül kell vizsgálnia a fájlhoz való hozzáférés szükségességét, majd engedélyt kell szereznie az adattulajdonostól annak eléréséhez. Ez jó gyakorlat, és elviselhetővé teszi a nulla tudás hiányát.

A CloudAlly a tartalék adatait mindaddig megőrzi, amíg fenntartja előfizetését. Ha lemondja az előfizetését, a CloudAlly két héten belül törli az archívumot. Ha kikapcsolja az egyes felhasználók biztonsági másolatát, az adatok egy napon belül törlődnek.

Adatait az Amazon-on tárolhatja az amerikai, kanadai, európai vagy ausztrál adatközpontokban. Ez nagyszerű lehetőség azok számára, akik el akarják kerülni a Uncle Sam PRISM projektjét és a vázlatos adatvédelmi törvényeket, például a CLOUD törvényt.

A CloudAlly betartja az általános adatvédelmi rendeletet, amely Európa szigorú törvénye az online adatok magánéletéről. Tudjon meg többet erről a GDPR útmutatóban.

Mindez a felhőszolgáltatások szokásos viteldíja. Itt nincsenek megkérdőjelezhető záradékok, amelyek sérthetik az Ön személyes adatait.

Támogatás

A CloudAlly technikai támogató csoporttal rendelkezik, amely éjjel-nappal működik. Mielőtt azonban felveszi velük a kapcsolatot, böngészhet a tudásbázisban, hogy megoldást találjon a problémájára.

cloud-szövetséges tudásbázis

Különböző súgótémakörökre van felosztva, de ha nem talál választ a rajtuk átutazó válaszra, akkor használhatja a keresősávot. A cikkek könnyen követhetők, és képernyőképeket tartalmaznak, hogy megkönnyítsék a megoldások teljesítését. Ezenkívül van egy videókat tartalmazó szakasz, amely segít a közös problémák megoldásában.

Ha a tudásbázis nem segít, küldjön egy e-mailt a kérdésével. 10 órán belül megkaptuk és megkaptuk a választ, amely nem olyan gyors, mint egyes szolgáltatások, de még mindig gyors. Azok azonban, akiknek sürgõs problémájuk van, közvetlenül hívhatják a támogatást. Az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Ausztrália telefonvonalai elérhetők.

Az ítélet

A CloudAlly egy speciális szolgáltatás. Lehet, hogy nincs szüksége rá, attól függően, hogy mennyire bízik a felhőalapú tárolóban vagy a biztonsági mentési szolgáltatóban. Lehet, hogy nem akarja a tojásokat egy kosárban tartani, ebben az esetben ez jó megoldás. Csatlakoztathatja azt a szolgáltatást, amelyet biztonsági másolatot készíteni szeretne, és engedheti meg, hogy tegye a dolgát anélkül, hogy tőled sok bemeneti adatot kellene megadnia.

Ha ki kell hangolnia valamit, akkor nem kell segítségért hívnia, mert a szolgáltatás könnyen használható. Ez a titkosítási protokolloknak, a hitelesítő adatok biztonságát biztosító funkcióinak és az edzett adatközpontoknak köszönhetően biztonságos is. A CloudAlly gondoskodik az Ön személyes adatainak védelméről is.

Nincs olyan mobil ügyfél, amely elérhetővé tenné, ha távol van a számítógéptől. A CloudAlly ára nem olcsó, ha sok fájlt szeretne biztonsági másolatot készíteni, de jó, ha a legfontosabbra korlátozza a biztonsági mentést..

Mit gondolsz a CloudAlly-ról? Szüksége van erre, vagy bízik-e a felhőalapú szolgáltatás által használt katasztrófa utáni helyreállítási mechanizmusban? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map