Backblaze áttekintés – Frissítve 2020

Backblaze áttekintés

A Backblaze a Cloudwards.net legjobb online biztonsági mentési szolgáltatója, köszönhetően a csillagok egyszerű használatának és a barátságos áraknak. Ennek ellenére hiányzik a testreszabás, ami azt jelenti, hogy ha nem Ön a beállíthatod és felejtsd el, akkor máshol kell keresned. Olvassa el a teljes Backblaze áttekintést a részletekért.


Slider1

Slider2

Slider3

Slider4

Slider5

Előző

Következő

A Backblaze-nek több névfelismerése van, mint bármely más szolgáltatásnak a felhőalapú biztonsági vállalkozásban, és ha az elmúlt években egy podcastot hallgattál, akkor valószínűleg többször is hallották a nevet. Bár a Backblaze korszerűsített szolgáltatást kínál korlátlan tárolással, továbbra is felmerül a kérdés, vajon megfelel-e a hihetetlenségnek? Olvassa tovább ezt a Backblaze ismertetőt, hogy megtudja.

A Backblaze egyértelműen előnyben részesíti a biztonsági mentési folyamat egyszerűsítését, mint annak a szolgáltatásnak a csomagolását, amely tele van olyan szolgáltatásokkal és beállításokkal, amelyeket manuálisan vezérelhet. 

Noha ennek eredményeként olyan szolgáltatás áll rendelkezésre, amelyet könnyű beállítani és működtetni, a funkciók és a vezérlés szempontjából is nagyon kívánatos. Ráadásul a fejlettebb funkciók, mint például a képalapú biztonsági mentések és a mobil biztonsági mentések, teljesen hiányoznak.

Ebben az áttekintésben részletesen ismertetjük, hogy a Backblaze jól működik, és hol nem. Ha az egyszerű beállítás, a korlátlan tárolás és az elfogadható árak fontos kritériumok az Ön számára, akkor olvassa tovább. 

Ha azonban olyan ember vagy, aki szeret a beállításokkal hegedülni, és nagymértékben tudja ellenőrizni a szoftvert, akkor ez valószínűleg nem a biztonsági mentési megoldás az Ön számára. Ebben az esetben keresse meg a legjobb online biztonsági mentési szolgáltatások listáját, és nézzen meg néhány alternatívát.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a Backblaze-hez

Jellemzők

Amint a bevezetőnkben említjük, a Backblaze nem helyezi nagy hangsúlyt a szolgáltatásokra. Ehelyett az automatizált és korszerű élményt választja, a Backblaze a számítógép biztonsági mentésére összpontosít, minimális erőfeszítéssel. Ez néhány felhasználó számára vonzó lehet, de az ügyfelek számára rendkívül ritkának érzi magát.

Tehát olyan dolgokról, mint a képalapú, a szerver és a hibrid biztonsági mentések hiányoznak, és a mobil eszközökről sem készíthet biztonsági másolatot. Ha ezek a dolgok fontosak neked, olvassa el az IDrive áttekintésünket, mivel ezek a szolgáltatások tartalmazzák a szolgáltatást.

A verziózásról – azaz a törölt adatok vagy a fájlok korábbi verzióinak megőrzésére – a Backblaze hasonlóan alapvető, csak a fájlok archívumát tartja meg legfeljebb 30 napig. Ez éles ellentétben van például a SpiderOak ONE-vel (olvassa el a SpiderOak-áttekintésünket), amely lehetővé teszi a törölt és megváltoztatott fájlok visszaállítását lejárati idő nélkül.

Mindemellett van néhány említésre méltó Backblaze-szolgáltatás. Először is a megosztási funkció, amely lehetővé teszi, hogy könnyedén hozzon létre egy linket, amelyet bármilyen módon megoszthat. Ez ebben az értelemben előzi az IDrive-t, mivel az egyetlen lehetőség az, hogy e-mailen küldje el a linket.

Backblaze-Share-val-Link

Egy másik remek beépítés a korábbi számítógépek biztonsági másolatának örökölése. Ha eszközöket váltott, ez azt jelenti, hogy biztonsági másolatot készíthet új számítógépéről, anélkül, hogy a Backblaze időt és erőforrásokat pazarolna a már biztonságban lévő fájlok újratöltésére..

Backblaze-öröklése-Backup-State

Végül, és kissé furcsa módon, a Backblaze web kliense lehetőséget ad arra, hogy elvesztése vagy lopása esetén megkeresse a számítógépet. Ez egy szokatlan szolgáltatás az online biztonsági mentési szolgáltatások számára, ennek ellenére örömmel fogadjuk. 

Backblaze-find-Computer

A szolgáltatás használatához be kell kapcsolnia az internetes ügyfél „leképezési” beállítását, és remélnie kell, hogy bárki is rendelkezik az Ön készülékével, csatlakozik az internethez anélkül, hogy először megsemmisítené a meghajtóit.

Árazás

A Backblaze árképzési struktúrája annyira egyszerű, amennyire csak lehet, és az árak ésszerűek, összehasonlítva más online biztonsági mentési szolgáltatásokkal. 

Csak egy terv közül lehet választani – a személyes korlátlan csomag -, amely korlátlan tárolást biztosít havonta 6 dollárért. Pénzt takaríthat meg egy teljes vagy két éves regisztrációval, ebben az esetben a szolgáltatás évente 60 dollárt vagy kettő után 110 dollárt fog fizetni..

Noha a terv korlátlan biztonsági mentést kínál, ugyanez nem igaz az eszközökre. Minden terv csak egy számítógépet készíthet biztonsági másolatot, tehát ha nagyon sok olyan eszköz van, amelyet biztonságot szeretne biztosítani, akkor jobb, ha több Backblaze licencet vásárol egy másik biztonsági mentési szolgáltatóval..

Azt mondta: ha csak egy eszközre van szüksége, akkor a Backblaze költsége ésszerű, és csak a Carbonite képes arra, hogy megfeleljen, miközben továbbra is korlátlan tárhelyet biztosít. Ha szeretné megtudni, hogyan állnak össze egymással, nézd meg a Backblaze vs. Carbonite összehasonlításunkat.

Mivel havonta fizethet, könnyen kipróbálhatja a Backblaze-t anélkül, hogy túl sok pénzt elkötelezne. Ezenkívül a vállalat 15 napos ingyenes próbaverziót is kínál, ha a kerítésen van.

Egyszerű használat

A Backblaze szolgáltatáshiányának eredménye az, hogy hihetetlenül könnyű beállítani és elindulni, mindaddig, amíg örömmel hagyja, hogy az ügyfél kiválasztja, mi lesz a biztonsági másolat. Ha csak a készülék alapvető biztonsági másolatára van szüksége, akkor a Backblaze használata szellő.

Annak ellenére, hogy a felhasználói felület természetesen nem fog nyerni az esztétikát, funkcionális és egyszerű, tiszta felhasználói élményt eredményez anélkül, hogy sok a félreértés. 

Backblaze-Main-testület

A művelet nagy része az ügyfél fő panelen történik. Itt láthatja a biztonsági mentés előrehaladását, valamint az annak kezdeményezéséhez szükséges gombot. Minden más megtalálható a beállítások menüben, amely nyolc lapra van felosztva: beállítások, teljesítmény, ütemezés, kizárások, biztonság, biztonsági mentésre tervezett fájlok, jelentések és kérdések.

Backblaze-beállítások

A „Beállítások” lapon figyelmeztetéseket állíthat be, ha egy bizonyos ideig nem készített biztonsági másolatot, beállíthat egy ideiglenes adatmeghajtót – amelyben a Backblaze tárolja az átvitelre készülő fájlokat, valamint beállíthat biztonsági másolatot. öröklés és döntse el, hogy mely merevlemezeket szeretné biztonsági másolatot készíteni.

Backblaze-Performance

A „teljesítmény” fül becsüli meg a fájlok feltöltésének gyorsaságát, valamint a fojtás és a többszálú beállítás lehetőségeit. Nem találtuk ezeket a becsléseket nagyon hasznosnak, mivel úgy tűnt, hogy folyamatosan ingadoznak, és ritkán tükrözik a tényleges kapcsolat sebességét vagy feltöltési sebességünket.

Backblaze-tartás

A „ütemterv” alatt egyetlen legördülő menü található, amely lehetővé teszi a folyamatos, ütemezett (naponta egyszer) és a manuális biztonsági mentés közötti választást.

A „kizárások” lapot valószínűleg a legjobban fogja használni, mivel itt ellenőrizheti, hogy milyen fájlokról készítsen biztonsági másolatot a fájlokról.. 

Backblaze-kizárások

A mentességet igénylő mappák kiválasztása mellett – ami kissé nehézkes, mivel egyszerre csak egyet választhat – beírhatja a figyelmen kívül hagyni kívánt fájltípusok fájlkiterjesztésének nevét is. A rendszerfájlokat és bizonyos nagy fájltípusokat alapértelmezés szerint itt kell megadni.

Backblaze-Security

A „Biztonság” fül meglehetősen csupasz csonttal rendelkezik, egyetlen célja az, hogy bizonyos információkat szolgáltasson a Backblaze biztonságáról és egy gombot a személyes kulcs létrehozásához..

Backblaze-Files-Ütemezett-For-mentés

A következő lapot „mentésre tervezett fájlok” -nak nevezzük, és pontosan magában foglalja azt, amit mond. Ez egyszerűen az új vagy módosított fájlok szöveges listája, amelyet a következő futtatáskor készítenek biztonsági másolatról. Sajnos nem kattinthat a listán szereplő fájlokra, hogy azok helyére kerüljenek, ami nyilvánvaló funkciónak tűnik.

Backblaze-jelentések

Az utolsó két lap, a „jelentések” és a „kérdések”, nem túl érdekes. Noha a „jelentések” úgy tűnik, hogy tartalmazhat egyfajta naplót, csak annyit tesz, hogy megmondja, hogy a mentett fájlok milyen kategóriákba bonthatók-e, például videók vagy dokumentumok. Eközben a „kérdések” lapon jelennek meg hibák.

Backblaze-problémák

A legnagyobb probléma az, hogy a Backblaze nem nyújt információt a biztonsági mentésről. Bár láthatja, hogy melyik fájl kerül feltöltésre, nem mondják el a feltöltés sebességét, hogy mekkora távolságra van az aktuális fájl, vagy a becsült befejezési idővel. 

Ha olyan ember vagy, aki szeret pontosan tudni, hogy mi történik egy adott időben, akkor a Backblaze használata kissé frusztráló lehet.

Backblaze-Backup-in-progress

Alapértelmezés szerint a Backblaze beolvassa a merevlemezeket, amikor a számítógép elindul. Az új szkennelés újraindítás nélküli végrehajtásához kényszerítenie kell az „Alt” gombot, és kattintson a „Visszaállítási opciók” gombra.. 

Ez nem pontosan intuitív, és bár elismerjük, hogy a Backblaze könnyű kialakítású – ami megakadályozza a meghajtók folyamatos szkennelését -, a kézi szkenneléshez elkülönített gomb nem lenne a helyén.

Backblaze-Force-Scan

Backblaze web kliens és mobilalkalmazás

A Backblaze online web kliens nagyon alapvető. A fiókjába való bejelentkezés után áttekintést kap eszközökről és fájlokról, valamint egy menüből a biztonsági mentés helyreállításához. Hozzáférhet a korábbi visszaállítási műveletek listájához, valamint a másokkal megosztott fájlokhoz is.

Backblaze-Web-Client-visszaállítás

Itt is módosíthatja a fiókbeállításokat, például a kapcsolattartási adatokat és a két tényezővel történő hitelesítést. Végül, a webes ügyfél hozzáférést biztosít a „Keresse meg a számítógépemet” funkcióhoz is, amelyről korábban tárgyaltunk ebben a cikkben.

Backblaze-Account Settings-

A Backblaze mobilalkalmazás hasonlóan alapvető. Ez mind az Android, mind az iPhone számára elérhető, és alapvetően csak a biztonságos adatokhoz való mobil hozzáférés biztosítására létezik. Megnézheti a biztonsági másolatot készített eszközöket és letölthet fájlokat, de ez ennyi.

Backblaze-Mobile-App

Fájl biztonsági mentése & Felújítás

Bár a fejlettebb szolgáltatásokra világít, ha csak egy egyszerű biztonsági másolatot keres, a Backblaze megkapja a munkát. A társaság általános filozófiájával összhangban nem kap túl sok ellenőrzést a folyamat felett, kivéve a kizárások beállítását, valamint a fojtószeletek és a többszálú menetek beállításainak megváltoztatását..

Backblaze-Install

Amint azt a fenti „egyszerű használat” szakaszban említjük, a Backblaze automatikusan kiválasztja, hogy a számítógépen milyen fájlokat kell biztonsági másolatot készíteni. Alapértelmezés szerint ez alapvetően mindaz, amely korlátozza a rendszerfájlokat és bizonyos fájltípusokat, amelyek általában nagyon nagyok, például az ISO-k.

Backblaze-default-kizárások

Ha ellenőrizni szeretné a biztonsági mentési folyamatot, akkor ez meglehetősen unalmas. A fájltípusok kizárása elég egyszerű – egyszerűen írja be a fájlkiterjesztést a beállítások „kizárás” lapján található mezőbe, de a mappák kizárása több fájdalmat okoz. Ugyanazon a lapon megteheti, de az ügyfél egyszerre csak egy mappát választhat.

Backblaze kizárás-mappa

A biztonsági mentési tervhez választhat a folyamatos, az ütemezett vagy a manuális biztonsági mentés között. Az ütemezett biztonsági másolat csak úgy állítható be, hogy naponta egyszer végezzen, ez egy kicsit korlátozott. A kézi biztonsági másolat készítéséhez egyszerűen rá kell kattintania a „biztonsági másolat készítése” gombra az ügyfél főoldalán.

Backblaze-ütemezés

Alapértelmezés szerint a Backblaze automatikusan kezeli a fojtást és a meneteket. Ha nem tetszik ez, akkor manuálisan beállíthatja, hogy az alkalmazásoknak hány szálat kell használni a feltöltéshez, és azt is meg kell határozni, hogy a sebességet lassú kapcsolatoknál kell-e beállítani, hogy más szoftverek és eszközök sávszélességét megtakarítsák.. 

Backblaze-fojtószelep-és-Threading

A biztonsági mentéseket blokk szintű algoritmus segítségével hajtják végre, ami azt jelenti, hogy nem pazarolja az időt vagy az erőforrásokat a teljes fájlok újratelepítésére, hanem csak a megváltozott alkatrészekre.

Annak ellenére, hogy biztonsági másolatot készíthet a külső meghajtókról, ezt legalább 30 naponta meg kell tennie a Backblaze fájlok törlésének elkerülése érdekében. 

Annak elkerülése érdekében, hogy ez véletlenül megtörténjen, a Backblaze figyelmeztetést küld Önnek 14, 21 és 28 nap elteltével, hogy emlékeztesse Önt a meghajtó újracsatlakoztatására és a biztonsági másolat készítésére. Hasonló módon a Backblaze értesítést kaphat arról is, hogy hét nap telt el biztonsági másolat nélkül.

A biztonsági másolat más formáit – ideértve a NAS meghajtókat, a mobil eszközöket és a kiszolgálókat – nem tartalmazza a Backblaze, és nincs lehetőség hibrid biztonsági másolat készítésére, amely keverék az adatok helyi mentéséről és a felhőről. 

A Backblaze meghajtó klónozása

Nem hozhat létre meghajtójának klónját, amely lehetővé tenné a rendszer replikálását egy új eszközön. Ha ezek a szolgáltatások fontosak az Ön számára, azt javasoljuk, hogy ellenőrizze az IDrive alkalmazást, mivel mindent tartalmaz, amelyet éppen felsoroltunk, és még sok más.

Ahelyett, hogy helyreállítaná az asztali kliensen, a Backblaze az adatok beolvasása érdekében be kell jelentkeznie az online platformra. Ez komoly biztonsági és adatvédelmi következményekkel jár, amelyeket később ebben a cikkben tárgyalunk, és kissé nehézkesnek is tűnik..

Backblaze-Web-Client-visszaállítás

Ha az adatok letöltése közvetlenül a böngészőn keresztül nem vonzza magát, telepítheti a „Backblaze letöltőt”, amely egy önálló alkalmazás, amely lehetővé teszi a webes kliensben készített visszaállított fájlok letöltését..

Backblaze-Downloader

Az alapértelmezett visszaállítási lehetőség az adatokat tartalmazó, ZIP-fájl letöltése. Ha a biztonsági mentés nagy, akkor dönthet úgy is, hogy fizikailag átadja neked. Ez megvalósulhat akár USB flash meghajtóként – ha a biztonsági másolat nem haladja meg a 256 GB-ot -, akár egy külső merevlemezen, amelynek kapacitása legfeljebb 8 TB.

Backblaze-Recovery-Options

Ugyanakkor mindkét lehetőség többletköltségeket von maga után, a flash meghajtó visszaállításonként 99 dollárba kerül, a külső merevlemez pedig 189 dollárba kerül..

Sebesség

A sebesség hihetetlenül fontos kritériuma egy felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatás kiválasztásakor, különösen nagy mennyiségű adat feltöltésekor, ami általános, legalább az első biztonsági másolat esetén.

A sebesség teszteléséhez egy 3,61 GB-os mappát töltöttünk fel egy 20Mbps letöltési és 10Mbps feltöltési kapcsolaton keresztül. 

Elméletileg, ha a kapcsolat tökéletesen stabil és a Backblaze szervereihez nem volt elegendő forgalom, akkor ez azt jelentené, hogy letöltésünk körülbelül fél órát igényel, és a feltöltés körülbelül egy órát vesz igénybe. Reálisan szeretnénk, ha másfél és három órán belül elkészítjük őket. Mint mindig, kétszer is futtattuk a feltöltést és a letöltést, és átlagoltuk az eredményeket.

Első kísérlet: Második kísérlet: Átlagos:
Feltöltési idő:06:24:0003:17:0004:50:30
Letöltési idő:01:23:0001:46:0001:34:30

Mint láthatja, a letöltési idő nagyjából megegyezett a várakozásainkkal, de sajnos a felhőtárolóba történő feltöltés a vártnál hosszabb időt vett igénybe. Az első biztonsági mentéshez hagytuk, hogy a Backblaze kezelje a fojtást és a szálak menetét, míg a második kísérlethez manuálisan állítsuk a maximális teljesítményre és négy szálra, ami úgy tűnt, hogy segít.

Vegye figyelembe, hogy ezt a tesztet Ázsiában hajtották végre, mintegy olyan messze, ahogyan az Egyesült Államok adatközpontjától tudjuk elérni. Ha Észak-Amerikából vagy Európából felhő biztonsági mentést hajt végre, jobb eredményeket kell elérnie. Ha kíváncsi, hogy mi lenne a kapcsolat sebessége, a Backblaze teszt eszközével kitalálhatja.

Backblaze-Test-Tool

Biztonság

A Backblaze nagyon jó biztonsággal rendelkezik, mind a hálózata, mind a fizikai adatközpontok szempontjából. A titkosítás azonban nem olyan jó, mint amilyen lenne, főleg mivel a magánkulcsok megvalósítása súlyosan hibás.

Amikor az adatokról biztonsági másolatot készít a Backblaze segítségével, a fájlok AES 128 bites titkosítással vannak biztonságban, nyugalmi állapotban és áthaladás közben is. Amikor a fájlokat átviszik a felhőbe, az SSL-t használják annak biztosítására, hogy privát maradjon. 

Bár a 256 bites titkosítás ideális lenne, a 128 bites AES-nek továbbra is elegendőnek kell lennie a felhasználók túlnyomó többsége számára. Ha többet szeretne megtudni a különbségről, olvassa el a titkosítás leírását.

Backblaze-Adjon titkos kulcsának

A privát titkosítás alapértelmezés szerint nem engedélyezett, ezért a felhasználóknak ezt manuálisan kell beállítaniuk. Függetlenül attól, hogy van alapvető hiba – legalább biztonsági szempontból – abban, hogy a Backblaze megvalósítja. A fájlok visszaállításának egyetlen módja a web kliens. Ez azt jelenti, hogy meg kell adnia a Backblaze-t a saját titkosítási kulcsával az adatok helyreállítása érdekében.

Backblaze-Adjon titkos kulcsának

Bár a Backblaze azt állítja, hogy a kulcs kiürül a rendszeréből a felhasználás pillanatában, ez továbbra is nyitva hagyja az ajtót olyan dolgok számára, mint például a középtávú támadások, ha a hálózat vagy a Backblaze szerverei veszélybe kerültek..

Ezen jelentős figyelmeztetés mellett a Backblaze biztonsága is remek. Engedélyezheti a kétfaktoros hitelesítést, hogy megnehezítse a számítógépes bűnözők számára a fiókjához való hozzáférést. Ezenkívül maguk a fizikai adatközpontok is védettek az illetéktelen hozzáférés ellen a biometrikus biztonság és a természeti katasztrófák, például tűz vagy földrengések ellen..

Magánélet

Hasonlóan a biztonsághoz, a Backblaze tisztességes adatvédelmet kínál, amelyet akadályozza a magán titkosítás hibás végrehajtása, valamint az adatközpontok elhelyezkedése..

Amint az előző szakaszban említésre került, a Backblaze visszaállítási folyamatának kezelése azt jelenti, hogy az adatok helyreállítása érdekében el kell adnia a privát kulcsot.. 

Nem pazaroljuk az idejét azzal, hogy megismételjük, miért lehet ennek katasztrofális eredményei, de elegendő azt mondani, hogy ugyanolyan káros a magánéletre, mint a biztonságra. Ez azt is jelenti, hogy a Backblaze nem nulla tudást igénylő szolgáltatás.

Ezenkívül a Backblaze adatközpontjainak nagy része az Egyesült Államokban található, egy országban, amely hírhedt a rossz online adatvédelmi törvényeiről és hajlandóságáról megkerülni a védelmet olyan programok formájában, mint a PRISM, vagy olyan törvények, mint a Patriot Act.. 

Ezenkívül az Five Eyes kémhálózat megléte azt jelenti, hogy ha az amerikai hatóságok elfogják az Ön adatait, akkor azt meg lehet osztani más országokkal is..

Ennek ellenére lehetősége van arra, hogy fiókját árukapcsolja a Backblaze amszterdami adatközpontjába. Ugyanakkor ez sem igazán ideális, tekintve, hogy Hollandia a legszorosabb ország Európában (erről bővebben a Hollandia legjobb VPN-es útmutatójában olvashat). 

Hihetetlenül könnyű elhagyni a régió megváltoztatásának választását, mivel ez egy opcionális mező, amely a regisztrációs űrlap alján sarokban található, amikor először hozza létre fiókját. Ha nem választ egy régiót, akkor az alapértelmezés szerint az Egyesült Államok nyugati partjára irányul, és ezt nem lehet később megváltoztatni új fiók létrehozása nélkül..

Backblaze-Sign-Up-Region

A Backblaze adatvédelmi irányelve

Mindezek ellenére úgy tűnik, hogy a Backblaze valóban törődik a felhasználók magánéletével. Az adatvédelmi politika világos és tömör, és kimondja, hogy a Backblaze soha nem osztja meg és nem adja el senki számára a gyűjtött metaadatokat senki számára, kivéve, ha megbízható partner, aki részt vesz a szolgáltatás nyújtásában, vagy ha megfelel egy törvénynek vagy rendeletnek. 

Ezek a figyelmeztetések általánosak a felhőalapú tárolás és az online biztonsági mentési iparágakban, tehát a Backblaze ebben a tekintetben nem kivételes. A metaadatokról az e-mail cím és a jelszó, valamint a számlázási információ áll. 

A készülékkel kapcsolatos bizonyos részleteket – például az operációs rendszert és a használati statisztikákat – szintén összegyűjtik, de ezek meg vannak tiltva a személyes azonosítóktól. Ezeket az adatokat belső használatra használják a fejlesztéshez és az elemzéshez, ami szintén meglehetősen szabványos a felhő biztonsági mentési iparában.

Backblaze adatvédelmi politika-

Ami a Backblaze szerveren tárolt tényleges fájljait illeti, ezek teljesen bizalmasak, és a feltételek egyértelműen kimondják, hogy csak az Ön hozzájárulásával érik el őket, és a szolgáltatás alapvető funkcionalitását biztosítják.. 

Ennek ellenére a Backblaze fenntartja magának a jogot, hogy bármilyen okból eltávolítsa a fájljait, bár valószínűleg csak az illegális anyagok eltávolításához tenné ezt..

Backblaze-Felhasználási Feltételek szerinti

A Backblaze megfelel a GDPR-nek, és betartja az EU / Svájc adatvédelmi pajzsát a nemzetközi adatátvitelhez, de nem megfelel a HIPAA-nak. Tehát, ha biztonsági másolatot kell készíteni minden bizalmas orvosi nyilvántartásból, akkor más szolgáltatást kell használnia, például IDrive vagy SpiderOak ONE.

Bacbkblaze adatvédelmi-Shield

Támogatás

A Backblaze számos lehetőséget kínál a szolgáltatással kapcsolatos problémák megoldására. Egy segítőkész és reagáló ügyfélszolgálati részleggel, valamint kiterjedt önsegítő erőforrásokkal nem sokat panaszkodhatunk ebben a kategóriában.

Bár nincs telefonos támogatás, segítségért fordulhat a Backblaze-hez, e-mail kérés elküldésével vagy az élő csevegés funkció használatával. A csevegés hétfőtől péntekig tart nyitva, 9-től 12-ig és 13-ig. 17:00 óráig PST. 

Backblaze-Support-oldal

Támogatásának reagálhatóságának tesztelésére e-mail kérést küldtünk, és egy napon belül választ kaptunk, amely valóban annyit igényel, mint amennyit kérhetne, mivel van egy csevegési lehetőség, ha azonnali támogatásra van szüksége..

Backblaze-FAQ-oldal

A Backblaze GYIK oldala szintén kiváló, és megoldásokat kínál a szolgáltatás leggyakoribb kérdéseire, amelyek szépen fel vannak sorolva kereshető kategóriákba..

Az ítélet

Ez befejezi a Backblaze áttekintését. Kétségtelen, hogy ez egy erőteljes felhőalapú biztonsági másolat, bár a Backblaze a funkciókat feláldozza egy egyszerűbb élmény érdekében. Ez kiváló választás azok számára, akik egyszerűen csak a Backblaze használatával akarják rendszeres biztonsági másolatot készíteni a rendszerükön anélkül, hogy túl sokat kellene aggódniuk a részletek miatt.

Az egyszerű élmény nyújtására összpontosító funkció azonban a Backblaze-t sérti a funkciók szempontjából, mivel sok általános biztonsági mentési lehetőséget nem tartalmaz. 

Hasonlóképpen, a Backblaze időnként frusztráló lehet a biztonsági mentési folyamat alacsony szintű ellenőrzésének és azáltal, hogy kevés információt kapott a folyamat előrehaladásáról. Ha ezek a dolgok zavarnak, olvassa el más online biztonsági mentési véleményeinket, hogy alternatívát találjon.

Mit gondol a Backblaze áttekintésünkről? Egyetért azzal, hogy jó online biztonsági mentési szolgáltatás azok számára, akik egyszerű és ésszerű, mégis korlátlan biztonsági mentési tervet keresnek? Vagy inkább egy olyan szolgáltatást részesít előnyben, amely több vezérlést, biztonsági mentést biztosít egynél több számítógép számára, és jobb privát titkosítást kínál? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map