Az Arq biztonsági mentése – frissítve 2020-ig

Arq biztonsági mentés

Az Arq Backup egy remek szolgáltatás, amely több tárolószolgáltatóhoz kapcsolódik, így nagyon rugalmas biztonsági mentési élményt kap; akár régi iskolába is menthet, és menthet fizikai meghajtóra. Ez nem olyan sokoldalú, mint a CloudBerry, de alacsonyabb árral rendelkezik. Nézze meg a teljes Arq-áttekintést az előnyeiről és hátrányairól.


A legjobb online biztonsági mentés

Az Arq Backup alkotója, Stefan Reitshamer szem előtt tartásával alakult ki 2009-ben. Könnyű és megbízható biztonsági mentési alkalmazást akart, de egyelőre nem talált egyet, ezért épített. Kezdetben az Amazon S3-at választotta biztonsági mentési célállomásként, mert erős infrastruktúrája és korlátlan tárolási lehetőségei vannak. Tudjon meg többet róla az Amazon S3 áttekintésből.

Az Arq Backup most készíthet biztonsági másolatot több felhőszolgáltatásra, és van egy külön változat, az Arq Cloud Backup nevű verzió, amely saját felhőtérrel rendelkezik. Ez a verzió csak a macOS számára érhető el az írás idején, tehát az eredeti Arq Backup alkalmazásra összpontosítunk, amely a mentési hely vezérlőközpontjaként működik..

Azokat az olvasókat, akik ismerik a felhőalapú biztonsági másolatot, emlékeztethetik a CloudBerry biztonsági másolatra, és helyesek lennének összehasonlítani őket, de az Arq Backup nem igazán felel meg ezeknek. Ennek oka az, hogy kevesebb tárolási lehetősége van, amelyekhez csatlakozhat, rossz alkalmazástervezése és a kép alapú biztonsági mentés hiánya. Ha a CloudBerry Backup érdekesnek hangzik, akkor erről bővebben a CloudBerry Backup ismertetőnkben olvashat.

Ennek ellenére az Arq Backupnak vannak olyan oldalsói, amelyek magában foglalják a biztonsági mentést a helyi tároláshoz, mint a legjobb offline mentési szolgáltatók, nincs fájlméret-korlátozás, fájl verziózás, erős titkosítás és növekményes biztonsági mentések.

Ha ez nem dönti meg a mérleget az Arq Backup javára, és olyan biztonsági mentési megoldást keres, amely tárolást tartalmaz és könnyebben használható, mint a „felhő biztonsági mentési vezérlőközpont” megoldások, keresse meg ötleteinket a legjobb online biztonsági mentésünkben. Ellenkező esetben maradjon velünk, amikor belemerülünk az Arq Backup ismertető részleteibe.

erősségek & Hiányosságok

Az Arq Backup alternatívái

Jellemzők

Az Arq Backup olyan asztali klienst biztosít, amelyhez számos tárolási lehetőséget csatlakoztathat, beleértve a legjobb felhőalapú tároló szolgáltatóink közül, mint például a Dropbox, a Microsoft OneDrive és a Google Drive. Az Arq összesen nyolc szolgáltatóval működik együtt, köztük a Wasabi-val is. A Wasabi olcsó, gyors és méretezhető. Megtalálhatja a sajátosságait a Wasabi áttekintésünkben.

Ha felhőalapú tárolóhoz csatlakozik, akkor egyszerű felhőalapú tárolást készíthet online biztonsági másolatként, lehetővé téve ezzel az Arq Backup automatikus biztonsági mentési ütemezését, deduplikálását és visszaállítását. Ha igen, fájljait védi a szoftverhibák és a merevlemez-összeomlások ellen. Ráadásul az Arq Backup magáncélú titkosítással rendelkezik, erről bővebben a biztonsági szakaszban fogunk beszélni.

Az Arq Backup a fájlok korábbi verzióit is tárolja. Ez azért hasznos, mert megvédi a ransomware-től, amely megfertőzheti a számítógépet.

Nem hozhat létre verziós irányelvet, de sok verzió tárolása nem okozhat problémát, mivel az Arq Backup növekményes biztonsági másolatot készít, és csak a megváltozott fájlok azon részeit továbbítja, nem pedig a teljes fájlt. A biztonsági mentés folyamatos, azaz nem kell aggódnia, hogy a biztonsági mentés naprakész legyen.

Az ügyfél biztonsági másolat nélkül készít biztonsági másolatot, és nem korlátozza a menthető fájlok méretét vagy típusát. Ennek ellenére sokkal több munka szükséges a beállításokhoz és a menedzsmenthez, mint a mainstream megoldásokhoz, például a Backblaze. A Backblaze kezelésével kapcsolatos további információkért olvassa el a Backblaze áttekintésünket. Az Arq Backup szolgáltatásnak sincs annyi szolgáltatása, mint a CloudBerry Backupnak vagy a Duplicatinak.

Az Arq Backup biztonsági másolatot készíthet a hálózathoz csatlakoztatott tárolóeszközről, így végrehajthatja a 3-2-1 biztonsági mentési szabályt, és élvezheti a helyi és a távoli biztonsági mentés előnyeit. Ezen felül az Arq Backup segítségével biztonsági másolatot készíthet az SFTP szerverre. Ha nem ismeri az SFTP protokollt, olvassa el az FTP útmutató ismertetőjét.

A CloudBerry Backup-tól vagy az Arq Backup-tól eltérően a Duplicati ingyenes. Ha ez számodra fontos, nézd meg a Duplicati áttekintésünket. Az Arq Backup szolgáltatásainak arzenálából hiányzik a lemezkép-mentés és a mobil alkalmazások, amelyek útközben hozzáférést biztosítanak a biztonsági mentéshez. Ha többet szeretne tudni a biztonsági mentési szolgáltatásokról és az online biztonsági mentésről, keresse fel online biztonsági mentési könyvtárunkat.

Az Arq szolgáltatások áttekintése

Arq Backup logówww.arqbackup.com

139 USD havonta

biztonsági mentés

Biztonsági mentés ütemező

Folyamatos biztonsági mentés

Növekményes biztonsági mentés

Kép alapú biztonsági mentés

Külső meghajtó biztonsági mentése

NAS biztonsági másolat

Szerver biztonsági mentés

Hibrid biztonsági mentés

Mobil eszköz biztonsági mentése

Korlátlan biztonsági mentés

Korlátlan eszköz

Sebességfojtó

Blokk szintű fájlmásolás

Többszálú mentés

visszaállítás

Futárszolgálat

Böngésző-hozzáférés

Mobilalkalmazás-hozzáférés

Versioning

Törölve a fájlmegőrzés

Biztonság

Privát titkosítás

Nyugalmi titkosítás

Tranzitközi titkosítás
TLS

Titkosítási protokoll
AES 256 bites

Két tényezős hitelesítés

Edzett adatközpontok

Proxyszerver beállításai
n / a

HIPPA-kompatibilis

Támogatás

24/7 támogatás

Élő chat támogatás

Telefonos támogatás

E-mail támogatás

Felhasználói fórum

Tudásbázis

Egyéb

Fájlmegosztás

Eszköz szinkronizálása

Ingyenes próbaverzió
30

Árazás

Az Arq Backup 49,95 USD egyszeri díjért megvásárolható. Ez egy életre szóló, átruházható engedélyt ad, amelyet számítógépéhez vagy szerveréhez használhat. Ha nem biztos benne az Arq Backup szolgáltatásban, akkor használja az ingyenes 30 napos próbaverziót, hogy megnézze annak működését.

Azt mondtuk, hogy az Arq Backup nem rendelkezik online biztonsági mentési hellyel, de fontos hangsúlyozni, mert azt jelenti, hogy külön vásárolnia kell, és ehhez havi vagy éves előfizetésre van szükség.

Bár ez elbocsáthatja néhány felhasználót, mások is előnyösek lesznek, mert a megközelítés rugalmasabbá teszi az Arq Backup szoftvert. A megközelítés nem messze egyértelművé teszi, hogy az Arq Backup sokkal több rugalmasságot nyújt, mint az online biztonsági mentési lehetőségek, például a Carbonite és az IDrive..

Az Arq Backup-nak jelenleg nyolc felhőbeállítási lehetősége van: Amazon Drive, Amazon S3, Amazon Glacier, Dropbox, Google Drive, Google Cloud Storage, Backblaze B2, Microsoft OneDrive, Wasabi és bármely Amazon S3-kompatibilis szerver. Ha nem tudja, melyik felel meg legjobban az Ön igényeinek, az Arq egy oldalt tart, amely segít eldönteni.

Ezek közül a megoldások közül sok megtalálható a legjobb felhőalapú tárolási összehasonlító listánkban, ezért keresse fel vele, ha tudnia kell a szolgáltatások részleteit. Mások az úgynevezett infrastruktúra-szolgáltatásként megoldások. A fájlok tárolására szolgáló cikkünkben a legjobbat találjuk a legjobb felhő IaaS fájljában.

A legtöbb felhasználónak jól lesz az Arq Backup kiválasztásával, de ez nem olyan lenyűgöző, mint a CloudBerry Backup szolgáltatással elérhető 60 plusz szolgáltató. Ugyancsak 29,99 dollárt kell fizetnie a CloudBerry Backup asztali licencért.

Egyszerű használat

ARQ-desktop-kliens

Az Arq Backup asztali kliensei elérhetőek Windows és macOS rendszerekhez. A telepítés nem tart sokáig, és miután elindította az ügyfelet, végigvezeti Önt a biztonsági terv létrehozásában. Az útmutató azonban nem teljes. Később még sok beállítást meg kell változtatnia.

Az ügyfelet egyszerűen használhatja, ha rendelkezel műszaki ismeretekkel, de úgy érzi, hogy a ’90 -es évek terméke. Nem fog lenyűgözni, hogy milyen vonzó is. Az alkalmazáskal való interakcióhoz az ablak tetején vagy az oldalsávon lévő legördülő menüket kell használnia.

Ez ellentétben áll a nagy színes, gombokkal és egy kattintással végzett műveletekkel, amelyekre számíthatunk a felhő biztonsági mentési piacának intuitívabb megoldásaitól. Ha nem akarja dolgozni a biztonsági terv fenntartása mellett, akkor olyan szolgáltatást kell választania, mint a Backblaze vagy a Carbonite, amelyek mindkettőt tárolnak.

Ennek ellenére, ha ki akarja választani és konfigurálni a tárhelyet, akkor a CloudBerry Backup további funkciókat és lehetőségeket kínál, felhasználóbarát és vonzóbbnak tűnik..

A biztonsági másolathoz nem férhet hozzá, ha távol van a számítógéptől, mert az Arq Backup nem rendelkezik mobilalkalmazásokkal. Ha ezt akarja, és biztonsági másolatot kell készítenie a mobil adatairól, akkor a legjobb megoldás az IDrive használata. A legtöbb biztonsági mentési megoldással ellentétben a fényképeket és a videókat is mentheti a mobil adatokból. Tudjon meg többet róla az IDrive áttekintésünkben.

Fájl biztonsági mentése & Felújítás

Az Arq Backup telepítése után ki kell választania egy biztonsági mentési célt.

ARQ-cloud-úticél

Mint mondtuk, nyolc felhőtárolási lehetőség közül választhat. Egyéb lehetőségek között szerepel az SFTP biztonsági mentés a saját szerverre, valamint a biztonsági mentés külső meghajtóra vagy NAS eszközre.

ARQ-cloud-setup

Teszteinkhez úgy döntöttünk, hogy adatainkról biztonsági másolatot készítünk a Google Drive-ba. A csatlakozás egyszerű. Csak annyit kell tennie, hogy megadja a Google hitelesítő adatait, és engedélyt ad az Arq Backup számára a meghajtó eléréséhez.

ARQ-titkosítás-jelszó

Ezt követően be kell állítania egy titkosítási jelszót. Az Arq Backup nem fogja tudni róla, csak te fogod tudni, és ezért elveszíti a biztonsági mentéshez való hozzáférést, ha elfelejti.

Alapértelmezés szerint az Arq Backup kiválasztja a biztonsági mentésre szánt C meghajtót. Ezt megváltoztathatja, és szükség esetén módosíthatja a biztonsági mentési ütemtervet. Ezenkívül kiterjesztéssel vagy fájl vagy mappa nevével kiegészítheti a fájlokat a biztonsági mentésből. Hiányzik a leggyakoribb fájltípusok vagy mappák kiválasztásának lehetősége a biztonsági mentéshez.

ARQ-cél-lehetőségek

Az Arq Backup óránként biztonsági másolatot készít, de az ütemtervet megváltoztathatja a rendeltetési helyek preferenciáinak panelen, ha duplán kattint a rendeltetési helyre, vagy kiválasztja a rendeltetési helyet, és kattint a „szerkesztés” gombra. Beállíthatja, hogy bizonyos óraszámú időközönként, a nap folyamán egy meghatározott időpontban vagy manuálisan futtassák őket.

A speciális preferenciaablakban kiválaszthat egy „vékony biztonsági másolatot óránkénti, napi és heti” opciót. Ha így tesz, az Arq elmenti az összes órás biztonsági mentést az elmúlt 24 órában, az összes napi biztonsági másolatot az elmúlt hónapból és a heti biztonsági másolatot, amíg el nem éri a beállított tárolási korlátot..

Az Arq Backup automatikusan futtatja a deduplikációs folyamatot, ami azt jelenti, hogy ugyanazt a fájltartalmat nem tárolják többször.

A fájlok visszaállításához a bal oldali oldalsávon található visszaállítási hierarchiát kell használnia. Miután megtalálta a visszaállítani kívánt fájlokat, a középső ablaktáblán kattintson a megfelelő visszaállításra. A fájlok a középső ablaktáblán jelennek meg. Válassza ki a kívánt elemet, majd kattintson az alján található „visszaállítás” gombra. Az egész folyamat nehézkesnek tűnik, és felhasználóbarátabb lehet.

Sebesség

A kezdeti biztonsági mentések hosszú időt vehetnek igénybe, attól függően, hogy mennyi adatot kell megvédenie, és milyen közel van egy szerverhez. Ebben az esetben ez a Google Drive szerverét jelenti. A Google globális hálózatának köszönhetően a sebesség általában gyors. A Google Drive teljesítményéről többet a Google Drive áttekintésből olvashat.

Az Arq Backup értékeléséhez feltöltési és letöltési teszteket végeztünk 1 GB-os ZIP-mappával. A szerbiai Belgrádból származó WiFi kapcsolatot használtuk fel, másodpercenként 6 megabites feltöltési sebességgel és 100 Mbps letöltési sebességgel..

Első kísérlet: Második kísérlet: Átlagos
Feltöltési idő00:25:1000:26:1600:25:43
Letöltési idő00:15:2400:15:1900:15:23

Az 1 GB-os feltöltés átlagsebessége 25 perc és 43 másodperc volt, ami nagyszerű eredmény, tekintve, hogy egyes szolgáltatások körülbelül egy órát vesznek igénybe. Az első feltöltés befejezése után a dolgok még gyorsabban haladnak az Arq Backup blokk szintű fájlmásoló algoritmusának köszönhetően, amely csak a már feltöltött fájlok megváltozott részeit továbbítja.

A letöltési teszteredmények nem olyan rózsák. Az Arq Backup átlagosan 15 percet és 23 másodpercet vett igénybe, ami sokkal lassabb, mint az az perc, amelyet elméletileg el kellene vennie.

ARQ sebességű-opciók

Ha az Arq túl sokáig vesz igénybe a sávszélességet, akkor beállíthatja egy korlátozást, vagy lecsökkentheti azt, amikor az internetkapcsolatot más célokra használja.

Biztonság

Mint már említettük, az Arq Backup segítségével a saját jelszavával titkosítási kulcsot hozhat létre, azaz magán titkosítással rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a fájlok beolvadnak, mielőtt elhagynák a számítógépet, és titkosítva lesznek, amíg vissza nem állítják őket.

Ilyen módon, függetlenül attól, hogy melyik tárolási szolgáltatást használja, nem fogja tudni elolvasni vagy beolvasni a fájljait. A titkosítás szintje AES 256 bites.

Az Arq Backup az SSL protokollt használja az átvitt fájlok védelmére. Az átruházás során felmerülő fenyegetések egyik példája a középső ember támadása.

Ez az összes biztonsági intézkedés, amelyet az Arq Backup alkalmaz. Ráadásul a kapott biztonság és adatvédelem szintje a használt tárhely szolgáltatótól függ. Az összes rendelkezésre álló szolgáltató biztonságos adatközpontokban tárolja az adatokat a RAID szerverekkel, amelyek ellenállnak a természeti katasztrófák, valamint a fizikai és virtuális támadásoknak. Az Ön adatainak biztonságban kell lenniük, függetlenül a választott szolgáltatástól.

Magánélet

A privát titkosítás megakadályozza, hogy bárki elolvassa a fájljait, így nem kell ezzel aggódnia, de megvizsgáltuk az Arq Backup adatvédelmi irányelveit, hogy vannak-e gyanús záradékok a személyes adatainak kezelésével kapcsolatban..

Az adatvédelmi politika rövid és világos. Azt mondja, hogy az Arq Backup személyes információkat gyűjt, amikor megadja, és amikor a szolgáltatást használja. A regisztrációkor megadja elérhetőségi adatait, beleértve a nevét és az e-mail címét. Amikor licencet vásárol az Arq Backup online áruházból, akkor megadja a pénzügyi számla adatait, de az Arq Backup nem tárolja azt..

Az Arq Backup információkat is kap, amikor kapcsolatba lép vele, például a nevét, e-mail címét, telefonszámát és egyéb adatait, amelyeket megadni kíván.

Sok szolgáltatáshoz hasonlóan az Arq Backup bizonyos információkat automatikusan összegyűjthet az eszközéről. Az információ tartalmazhatja az IP-címet, a böngésző típusát, az internetszolgáltatót, az operációs rendszert és egyebeket.

Az Arq Backup elérhetőségeivel e-mailben vásárlási bizonylatokat, szoftverfrissítési értesítéseket, biztonsági frissítési értesítéseket és néhány hasznos e-mailt használ az induláshoz. Időnként promóciós e-maileket is küldhet. Azt ígéri, hogy nem adja el adatait harmadik személyeknek.

A személyes adatok gyűjtésének jogalapja a következő:

„Általában azonban csak Öntől fogunk személyes adatokat gyűjteni (i) ahol szükségünk van személyes adatokra, hogy veled szerződést teljesítsünk; (ii) ha az adatfeldolgozás törvényes érdekeinknek felel meg, és az Ön jogait nem sújtja felül; vagy (iii) ha megvan az Ön hozzájárulása ehhez. Jogos érdek fűződik Szolgáltatásaink fejlesztéséhez és az Ön igénybevételéhez szükséges kommunikációhoz, például amikor kérdéseire válaszolunk, szoftverünket továbbfejlesztjük vagy marketingre vállalkozunk. ”

Ha nem tetszik ezek a gyakorlatok, leiratkozhat bizonyos promóciós e-mailek fogadására. A sütiket akkor is letilthatja, ha jól teljesíti, hogy az Arq Backup bizonyos szempontjai nem működnek. A fiókjához kapcsolódó információkhoz hozzáférést is kérhet e-mailben [e-mail védett].

Az Arq Backup csak akkor tárolja meg tőled gyűjtött személyes információkat, ha folyamatban van és törvényes üzleti igénye van erre. Ez összhangban van a legtöbb szolgáltatás működésével, és nem találtunk gyanús záradékokat.

Támogatás

ARQ-dokumentáció

A mellékelt dokumentáció segítségével segítséget kaphat a problémával kapcsolatban. Nincs sok cikk, de világosak, képernyőképeket tartalmaznak és könnyen követhetők. Nincs azonban keresési lehetőség. Ha a cikkek nem segítenek, vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.

Ehhez el kell küldenie egy e-mailt a [védett e-mail címmel]. Az Arq Backup azt állítja, hogy egy munkanapon belül megpróbálja válaszolni az e-maileket. Küldtünk egy e-mailt kérdéseinkkel annak tesztelésére, és a válasz 10 óra múlva érkezett.

Más támogatási formák, például a csevegés, a felhasználói fórumok és a telefon nem érhetők el.

Az ítélet

Annak a különös benyomásnak ellenére, hogy az Arq Backup-ot egy mérnöki kéz tervezte, ez egy tisztességes biztonsági mentési eszköz. Ennek ellenére sokkal jobb lehetőségek vannak, ezért javasoljuk, hogy keresse meg ötleteink online biztonsági mentési véleményeinket.

Az ezekből az értékelésekből álló biztonsági mentési szolgáltatások, például a Zoolz Home Backup, az Acronis True Image és mások, amelyeket már említettünk, valószínűleg kevesebb pénzt fognak fizetni, ha figyelembe vesszük a tárolási költségeket.

Ha hasonló képességekkel rendelkező eszközre van szüksége, lépjen a CloudBerry biztonsági másolatba. Ha MacOS-felhasználó, olvassa el az Időgép vs. Arq Backup vs. Duplicati vs CloudBerry Backup című cikket.

Szeretnénk hallani az Arq Backup tapasztalatait, ezért ne habozzon megjegyzéseket fűzni. Ha más eszközt használ a mentések készítéséhez, erről is szeretnénk hallani. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map