Az Apple Time Machine áttekintése – Frissítve 2020

Az Apple Time Machine áttekintése

A Time Machine a legtöbb Apple rajongó számára elérhető biztonsági mentési megoldás, de a felhő túl sok előnnyel jár, hogy ajánlhassa ezt az előrecsomagolt, hardver alapú programot..


A legjobb online biztonsági mentés

Sok macOS-felhasználó számára az Apple natív biztonsági mentési szoftvere, a Time Machine az első és utolsó sor a merevlemez meghibásodása elleni védelemhez. És miért nem? Könnyen kezelhető, gyorsan és alaposan megvédi a fájlokat, mindezt ingyen.

Noha a Time Machine elvégzi a munkát, a helyi tárolásra hagyatása azt jelenti, hogy nem fogja kihasználni a felhő előnyeit. Ez azt jelenti, hogy kimaradnak a megóvott védelmi szintről, ha adatait RAID-kiszolgálókkal tárolják egy edzett adatközpontban.

A felhő lehetőségeivel kapcsolatban vegye figyelembe a Cloudwards.net kedvenceit, a Backblaze és az IDrive szoftvereket, vagy tekintse meg a legjobb Mac biztonsági mentés vagy a cikk verzióját. Van még egy teljes online biztonsági mentési útmutató a Mac felhasználók számára, több felhőbeállítással. Ellenkező esetben élvezze áttekintésünket, mivel részletesebben ismerteti az Apple Time Machine előnyeit és hátrányait.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák az Apple Time Machine számára

Jellemzők

A Time Machine körülbelül annyira funkció nélküli, mint egy biztonsági mentési eszköz beszerezhető. Sok felhasználó számára ez nagyon jó lesz; mások számára indokolt lehet egy átfogóbb biztonsági mentési eszközre váltani, mint például a CloudBerry Backup vagy akár a Duplicati (lásd a CloudBerry Backup vagy a Duplicati áttekintést a két szolgáltatásról)..

Talán a legnagyobb hiányzó szolgáltatás az, hogy az Time Machine nem készít biztonsági másolatot a felhőbe. Csak helyi tárolásra szolgál. Ezenkívül nem engedélyezi a biztonsági mentési ütemterv létrehozását. Mehet akár automatikus, akár kézi biztonsági mentéssel, és ennyi.

Az egyik olyan terület, ahol a Time Machine felülbírálja a legtöbb biztonsági mentési lehetőséget, az, hogy minden fájlt biztonsági másolatot készít, ideértve a rendszerfájlokat is. Noha ez nagyszerű, örömmel fogadjuk a bizonyos fájltípusok biztonsági mentésének lehetőségét, mivel a fájlok kizárása kézi, fárasztó folyamat.

A rendeltetési helytől és az automatikus vagy kézi biztonsági mentéstől eltekintve az egyetlen másik valódi lehetőség, amelyet a Time Machine segítségével kap, az a biztonsági másolatot kapott fájlok titkosítása, ha nem..

Árazás

Az Apple Time Machine ingyenes a MacOS használatával. Helyi tárolót azonban meg kell vásárolnia. Ennek egyik népszerű választása az Apple saját márkájú, a WiFi-kompatibilis tárolója, a Time Capsule.

Néhány márkájú, hálózathoz csatlakoztatott tároló (NAS) szintén kompatibilis a Time Machine-kel, vagy USB-csatlakozást használó külső merevlemezzel is szállhat..

Egyszerű használat

Az Időgép előre telepítve van a macOS-ra, és amint azt az alábbiakban tárgyaljuk a Fájl biztonsági másolat című szakaszban, többnyire automatizált. A merevlemez biztonsági másolatának készítéséhez valójában csak egy biztonsági mentési hely választása szükséges.

A Time Machine alapértelmezés szerint biztonsági másolatot készít minden fájlról, ideértve a rendszerfájlokat is. Ezért nagyon kevés karbantartást igényel, kivéve, ha korlátozni akarja a védett tárgyakat.

Ha van helyi meghajtója, ahol nincs sok hely, akkor valószínűleg meg kell tennie, ebben az esetben a munkáját ki kell állítania az Ön számára, mert minden egyes objektumot ki kell zárnia, amelyről nem kíván biztonsági másolatot készíteni. Jobb lenne, ha a Time Machine megadná az objektumok fájltípus szerinti kizárásának lehetőségét.

Maga az eszköz elég egyszerű, de valójában nem igényel semmiféle összetettséget, figyelembe véve, hogy kevés a teendő.  

Fájl biztonsági mentése & Felújítás

Kattintson a Time Machine elemre a biztonsági mentési terv beállításának megkezdéséhez. Az első dolog, amit megkér, hogy válasszon egy biztonsági másolatot.

Elindul a Time Machine alkalmazás.

Ellenőrizze, hogy van-e egy helyi meghajtó (Mac-hez formázva), csatlakoztatva a számítógéphez, vagy ha divatos szeretne lenni, csatlakoztasson egy Apple Time Capsule-hoz. A Time Capsule az Apple saját márkájú helyi tárolója. 2 TB és 3 TB méretben érkeznek, és WiFi-vel csatlakoznak. Ez is iOS eszközökkel, Apple TV-vel és Windows PC-vel működik.

Az Időgép nem biztosítja az Ön számára a felhőbe történő mentés lehetőségét. Ez elég nagy hátrányt jelent, ha összehasonlítunk olyan szolgáltatásokkal, mint a CloudBerry Backup, amelyek lehetővé teszik, hogy körülbelül ötven különböző felhőtároló-integrációt válasszon, köztük a Dropbox, a Google Drive, az Amazon S3 és a Backblaze B2..

Miután kiválasztotta a mentési helyet, a Time Machine megkezdi az adatok biztonsági mentését.

Az első biztonsági mentés elég sok időt vesz igénybe, bár gyorsabb lesz, mint a felhőben történő biztonsági mentés. A befejezés után a Time Machine a háttérben fut, és automatikus biztonsági mentéseket készít.

A Time Machine az előző 24 órában órás biztonsági mentéseket, az előző 30 nap napi biztonsági mentéseit és az előző hónapok heti biztonsági másolatait tárolja. A biztonsági mentések növekményesek, tehát csak a fájlok csak akkor kapnak biztonsági másolatot, ha megváltoztak.

Ha meghajtója megtelik, az Time Machine automatikusan törli a legrégebbi biztonsági mentéseket. Ezért érdemes megfontolnia egy olyan külső meghajtóval való utazást, amely lényegesen nagyobb, mint a merevlemez.

Bármikor megadhat biztonsági másolatot a biztonsági mentésről, és az automatikus biztonsági mentést teljesen leállíthatja.

A fájlok visszaállításakor kiválaszthatja a legfrissebb vagy a korábbi verziókat, ha rendelkezésre állnak. A Time Machine tartalmazhat az eszköz merevlemezén tárolt pillanatképeket is. Ezekkel visszaállíthatja, ha nincs közvetlen hozzáférése a merevlemezhez.

A fájl helyreállítása előtt megütheti a szóköz billentyűt, hogy megnézze azt és ellenőrizze, hogy a kívánt.

Alternatív megoldásként a MacOS helyreállítással visszaállíthat mindent, amelyet biztonságban ment.

A „migrációs asszisztens” segítségével fájlokat is átmásolhat egy másik Mac-re.

Biztonság

Valójában nincs sok mondanivaló a Time Machine biztonságáról, mivel az ugyanolyan biztonságos lesz, mintha megőrzi a helyi meghajtót. Azt mondhatjuk, hogy általában a helyi meghajtók nem a legjobb eszközök az adatok biztonságához.

Könnyen ellophatók és megsérülhetnek. Eközben olyan felhőalapú tárolási szolgáltatások, mint a Backblaze, az adatokat biztonságos adatközpontokban tárolják, amelyek célja mind a fizikai, mind a virtuális lopások megakadályozása.

Ezenkívül a felhőkiszolgálók általában RAID-infrastruktúrát kínálnak, vagyis a fájlokat több kiszolgálón tárolják redundáció céljából. Ilyen módon, ha egy lemez összeomlik, nem veszíti el az adatait. A Time Machine ilyen szintű védelmének elérésének egyetlen módja a RAID tárolóeszköz megvásárlása.

Az egyetlen biztonsági funkció, amelyet az Time Machine használatával kap, egy titkosítási kapcsoló, amelyet be- és kikapcsolhat. Ezzel titkosítja a fájlokat, mielőtt elküldi őket a helyi meghajtóra.

Támogatás

Az Apple csak a Time Machine támogatási portálját kezeli. Itt talál útmutatókat az induláshoz és a hibaelhárításhoz. Nincs mód a cikkek keresésére, de erre nem is kell tennie: a böngészéshez nem sokan vannak. A rendelkezésre álló információk legalább jól meg vannak írva.

Ha nem talál választ a kérdéseire, vegye fel a kapcsolatot az Apple ügyfélszolgálatával, ami valójában nagyon jó. A súgócsatornák közé tartozik a telefon és az élő csevegés. Az egyetlen igazi probléma az, hogy át kell mennie egy elágazó varázslón, hogy valóban elérje ezeket a csatornákat, és nincs világos út az Time Machine számára.

Ha eljutott egy olyan oldalra, amely lehetővé teszi az élő támogatás kiválasztását, a várakozási idő egyáltalán nem hosszú. Teszteinket szombat délután végeztük, és az élő csevegés várakozása öt perc volt. A telefonos támogatás várakozása kettő volt.

Az Apple felhasználói fórummal is rendelkezik, és természetesen mindig meglátogathatja a helyi Apple istentiszteleti helyet.  

Az ítélet

Ha nincsenek érdekei a felhő biztonsági másolatának készítéséhez, és úgy érzi, mintha egy Apple Time Capsule-on szétpörögne, akkor viszonylag kevés oka van annak, hogy ne használja az Time Machine alkalmazást. Ingyenes és viszonylag könnyen használható.

A biztonsági mentéseket alapértelmezés szerint automatikusan és fokozatosan havonta hajtják végre, és a legtöbb Apple számítógép elegendő lóerőt tölt be, hogy a folyamat ne akadályozza a YouTube streamingjét.

Ha elfogadta az online biztonsági mentés értékét, érdemes fontolóra venni egy olyan funkciókban gazdagabb eszközt, mint a CloudBerry Backup, amely támogatja a helyi és a felhő biztonsági mentését is..

Ha mind a Time Machine-t, mind a mentést a felhőbe szeretné használni, azt javasoljuk, hogy nézzen meg a Backblaze-re. Csak havi 5 dollárba kerül, korlátlan biztonsági mentési helyet ad és fájltípus alapján készít biztonsági másolatot. Az egyszerűség miatt kiválóan párosulhat a Time Machine-vel.

Ez minden, amit el kell mondanunk az Apple Time Machine témájában. Nem vagyunk óriási rajongók, de a munka megtörténik. Az alábbi megjegyzésekben üdvözöljük a saját gondolatait a témában. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map