Az adattároló áttekintése – frissítve 2020-ig

Adattároló áttekintése

Annak ellenére, hogy korlátlan biztonsági másolatot kínál, az adatkezelő minden más szempontból kiemelkedik. A legjobb megjelenés máshol.


A legjobb online biztonsági mentés

Az üzleti biztonsági mentési megoldás, az Adatkezelő annak köszönhető, hogy egyetlen előfizetéssel korlátlan eszközök, például számítógépek, okostelefonok és szerverek biztonsági mentésére használható. Ami a lényegét illeti, a szolgáltatás nem annyira megfizethető, mint az online biztonsági mentési áttekintő könyvtár többi lehetősége..

Ez, mint kiderül, csak egy a sok okból, hogy máshová kell keresni. Az Adatkezelő felülvizsgálata során bemutatunk egy olyan szolgáltatást, amelyről nem sok időt töltöttünk itt a Cloudwards.net webhelyen, és jó okkal, amint kiderül. Az elmosódott felhasználói élmény, valamint a korlátozott biztonsági mentés, visszaállítás és biztonsági szolgáltatások mind ellenzik.

Ha továbbra is azt akarja, hogy az adatkezelő lehetőséget biztosítson miután befejeztük, vegye igénybe a 30 napos ingyenes próbaverziót, mielőtt feliratkozik a szolgáltatásra, csak azért, hogy biztos legyen benne.

Ha úgy gondolja, hogy jobban keres, ha másutt keres, akkor az online üzleti élet legjobb online biztonsági mentésének rengeteg jobb lehetőséget kínálunk. Az otthoni biztonsági mentési megoldásokról, nem pedig az üzleti megoldásokról, tekintse át az általánosabb online biztonsági mentési útmutatónkat.

Alternatívák az adattárolóhoz

erősségek & Hiányosságok

Jellemzők

Az Adatkezelő online mentést nyújt, amelynek célja elsősorban a kkv-k. Az eszköz-támogatás egyike a szolgáltatások néhány vonzerejének, mivel egyetlen előfizetés alatt képes biztonsági másolatot készíteni a számítógépekről, mobil eszközökről és szerverekről..

A támogatott számítógépes operációs rendszerek között megtalálható a Windows és a MacOS, de a Linux nem, ezért keresse meg a legjobb online biztonsági másolatunkat a Linux útmutatóhoz, ha ez prioritás. Az okostelefon-alkalmazások elérhetőek Android és iOS rendszerekhez. A fájlkiszolgáló biztonsági mentése a Windows számára ajánlott.

A külső merevlemez és a NAS támogatása szintén támogatott, bár többek között bizonyos könnyű kezelhetőségi problémák miatt minden bizonnyal nem soroljuk az Adattárolót a legjobb online biztonsági mentés közé az NAS lehetőségei számára..  

Az Adatkezelő szintén nem képes lemezkép-mentésre, csak fájltípus alapján. Rendszeresen van a kép alapú biztonsági mentési lehetőségek, ha erre szükség van. Különösen azt javasoljuk a CloudBerry biztonsági mentést erre a feladatra (olvassa el a Cloudberry biztonsági másolat áttekintését).

Egy dolog, amit szeretünk, az, hogy az Adatkezelő testreszabható fájlverziót kínál, amely tárolja a korábbi fájlmásolatokat, amelyekre visszaállíthat véletlen változások vagy fájl sérülések esetén, ideértve a rosszindulatú programok által okozott fájlokat is.

Ugyanezen beállítások panelen elindíthatja a biztonsági mentést, hogy csökkentse a rendszer erőforrásaira gyakorolt ​​hatást.

Összességében az Adatkezelő által kínált szolgáltatások kissé vegyes táskák. Megállapítottuk, hogy a szolgáltatással kapcsolatban a legnagyobb probléma az, hogy nem használja az asztali klienst a biztonsági mentési folyamatok kezelésére. Ezt a kérdést még az alábbiakban tárgyaljuk, amikor a könnyű használatról beszélünk.

Árazás

Az Adatkezelő előfizetési tervei többszintű opciók köré épülnek, kezdve 60 GB-nál és 1 TB-ig. Ha 1 TB-nál többre van szüksége, felveheti a kapcsolatot az értékesítéssel.

A kifizetések havonta történnek, azaz bármikor törölheti a fizetést. Nincsenek kedvezmények a hosszú távú feliratkozáshoz, mint amit sok más online biztonsági mentési szolgáltatással kapunk.

Az árak többek, mint a legtöbb más szolgáltatónál. Például a CrashPlan használatával (olvassa el a CrashPlan áttekintésünket) korlátlan biztonsági másolatot kaphat egy üzleti számítógépre, csupán havonta 10 dollárért..

Igaz, figyelembe kell vennie, hogy az Adatkezelő korlátlan számú számítógép, szerver és mobil eszköz biztonsági mentésére is használható. Ez az IDrive-t (olvassa el az IDrive for Business áttekintésünket) jobb összehasonlítássá teszi, ez egy szolgáltatás, amely korlátlan készülékek biztonsági mentését teszi lehetővé, és 1,25 TB ára körülbelül 50 USD havonta..

Vagyis az adattároló még mindig nem tűnik különösebben olcsón. Mielőtt tartalék megoldásként rendezné az adattárolót, feltétlenül ki kell használnia a 30 napos ingyenes próbaverziót, hogy kiderítse, valóban megfelel-e az Ön igényeinek.

Egyszerű használat

Az adattárolóba történő regisztráció csak néhány percig tart, majd le kell töltenie egy asztali klienst.

A biztonsági mentési terv létrehozásának és a fájlok későbbi visszaállításának folyamata azonban egy teljes webes felhasználói felületen keresztül zajlik. Ez ellentétes a mai online biztonsági mentési eszközök által követett normával.

Noha nem törődünk azzal, hogy egy webes grafikus felhasználói felületet az asztali grafikus felhasználói felületen használunk, a formatervezés régimódinak tűnik, kis betűkészlettel, és a rendelkezésre álló hely felhasználását rosszul használja fel. Ez először megnehezíti a csapágyak beszerzését.

A lapok közötti váltás a böngésző eszközben a vártnál hosszabb betöltési időt eredményez, amely probléma nem létezik az asztali grafikus felhasználói felületen.  

Nem halmozunk fel, de mi sem nagyon tetszett az a tény, hogy az Adatkezelő azonnal felszólítás nélkül elkezdett biztonsági másolatot készíteni számítógépünkről. Míg a Backblaze beállított és feledkezzen meg hosszú távú rajongói, ez a szolgáltatás legalább megmondja, hogy mit fog tenni, mielőtt megkezdi, míg az Adat-tárolóval nem volt világos, hogy mi volt a biztonsági másolat..   

biztonsági mentés & visszaállítás

Mint már említettük, az Adatkezelő azonnal elindítja a merevlemez biztonsági mentését az asztali kliens telepítése után. Ezt a folyamatot egy böngészőn keresztül kezeljük, de ha bezárja a böngészőt, akkor a biztonsági másolatot készít a háttérben.

Az azonnali biztonsági mentéshez az asztali mappa tartozik, valamint a felhasználói mappában található dokumentumok és képek almappái. Természetesen megváltoztathatja ezt, ha szeretné, kivonva és hozzáadva a mappákat, és még bizonyos fájlokat megcímkézve a biztonsági mentéshez.

Lépjen a „beállítások” fülre, majd kattintson a „biztonsági mentés kiválasztása” elemre, hogy megtekintse és módosítsa a biztonsági mentési tervét.

A biztonsági mentés alapértelmezés szerint folyamatosan fut, ami a lehető legjobb védelmet nyújtja. A legtöbb online biztonsági mentési eszköz ugyanakkor lehetőséget ad ütemezett biztonsági másolatok készítésére is; Az adattároló nem.

Másrészt van egy blokkolási lehetőség, ahol ütemezheti azokat az idő blokkokat, amelyek során a hát nem fut. Ez nem egészen olyan jó, mint az ütemterv, de szinte.

A fájlok visszaállításához kattintson a webes felhasználói felület „visszaállítása” gombjára. A fájlok kiválasztásakor megadhat egy korábbi biztonsági mentési dátumot a korábbi fájlverziók visszaállításához.

Miután kiválasztotta a fájlt, kattintson a „letöltés gombra”. Nem kaphat választást a fájlok eredeti helyre való visszaállításáról. Ehelyett az Adatkezelő .zip fájlt készít neked.

Összességében nem voltunk olyan lenyűgözve a biztonsági mentési és visszaállítási folyamatról. Nem közel olyan rugalmas és funkciógazdag, mint a többi rendelkezésre álló hátsó szolgáltatás, legyen az olyan csúcsminőségű megoldás, mint például az Acronis Backup (olvassa el az Acronis Backup áttekintést), vagy egy költségvetés-barát választás, például a CrashPlan (olvassa el a CrashPlan áttekintést).

Sebesség

Az egyik terület, ahol az adattároló nem zavarja, a sebesség. A szolgáltatást egy 1 GB-os tesztmappával teszteltük, ugyanazt használtuk fel, mint a verseny.

Íme néhány szám, amit kaptunk:

SpeedTest One adattároló: Második teszt: Átlagos:
Feltöltés:01:10:0001:30:0001:20:00
Letöltés:00:16:0000:16:0000:16:00

Teszteinket egy WiFi hálózaton végeztük, 25 Mbps letöltési sebességgel és 10 Mbps feltöltési sebességgel, és a teszt helye Délkelet-Ázsiában volt. Jobb eredményekre számíthat, ha közelebb van a Kanadában található Adattároló adatközponthoz, és jobb internetkapcsolat van..

Az idő azonban még távoli helyünkről sem rossz. A verseny néhány része – például a karbonit – több órát vett igénybe ugyanazon tartalom feltöltésére.

Noha ésszerűen elvárhatja, hogy egy 1 GB-os fájlátvitel körülbelül 15-20 percet vegyen igénybe, általában az online biztonsági mentési eszközökkel nem ez a helyzet, azt találtuk, kivéve, ha olyan fejlettebb infrastruktúrával dolgozunk, mint például az Amazon S3 vagy az Acronis Backup (olvassa el az Acronis Biztonsági mentés).   

Biztonság

Az Adatkezelő nem sokat fed fel az online biztonsági beállításokkal kapcsolatban, ami általában rossz jel. Felvetettük a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, hogy kiderítsük, hogy a fájlok valójában titkosítva vannak a számítógép elhagyása előtt, és titkosítva maradnak a helyreállításig, azaz a titkosítás végponttól a végig.

A titkosítás szintje 448 bites Blowfish. Bár kevésbé gyakori, mint az AES, ezzel is meg kell őriznie a fájljait.  

Nincs azonban olyan lehetőség a magán titkosításhoz, mint amelyet manapság a leginkább tiszteletben tartó online biztonsági mentési szolgáltatásokkal találnak meg. Ez azt jelenti, hogy az Adatkezelő kezeli a titkosítási kulcsot, és bármikor visszafejti a fájljait.

Nincs lehetőség a kétfaktoros hitelesítésre az Adatkezelővel sem, mint például az IDrive, a Backblaze és sok más online biztonsági mentési szolgáltatás esetén..

Az Adatkezelő nem részletezi, hogy milyen lépéseket tesz adatközpontok virtuális támadások, támadók és természeti katasztrófák elleni védelme érdekében. Tekintettel arra, hogy óvatosan hibáznánk, és feltételezhetjük, hogy nem túl biztonságos.

Támogatás

Az Adatkezelő telefonon és e-mailben támogatást nyújt. Néhány e-mailt kiáltottunk a támogatási hálózat hatékonyságának tesztelésére. Miközben örülünk, hogy egy munkanapon belül választ kapunk, a kapott válaszok nem teljes mértékben válaszoltak a feltett kérdésekre.

Például részleteket kértünk a használt titkosítási protokollról és arról, hogy privát-e, és csak arra hívtuk fel a figyelmet, hogy a fájlok valójában titkosítva vannak, a többi kért adat nélkül..

Míg az Adatkezelőnek is szép megjelenésű tudásalapja van az interneten, úgy találtuk, hogy a legtöbb válasz a kérdésekre, amelyeket nem tartalmazott. Ide tartoztak a titkosítással és a verziózással kapcsolatos kérdések.  

A támogatási oldalon van néhány szép megjelenésű video oktatóanyag, ám ezek csak a legalapvetőbb kérdésekben segítnek.  

Végső gondolatok

A lényeg az, hogy a versenyhez viszonyított tisztességes feltöltési sebességen kívül nincs sok szerelem az Adat-tárolóban. Különösen a felhasználói élmény zavartnak érzi magát. A webes grafikus felhasználói felület lassú, nehezen olvasható betűkészlettel és nem olyan sok lehetőséggel rendelkezik, mint amit modernabb online biztonsági mentési megoldásokkal talál, például CloudBerry Backup.

Például nem állíthatja vissza a fájlokat az eredeti helyükre, csak zip fájlt tölthet le. És a magántitkosítás vagy a két tényező hitelesítésének lehetősége nélkül az Adatkezelő nem érzi magát nagyon biztonságban.

Jobb, ha megnézi a legjobb online üzleti biztonsági útmutatónkban szereplő egyéb megoldásokat. Noha valóban nincs egyetlen olyan szolgáltatás, amely felülmúlja a többi részét, egy kicsit jobbat is megtehetsz, mint az Adatkezelő.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map