A SpiderOak ONE áttekintése – frissítve 2020-ban

SpiderOak ONE Review

A SpiderOak ONE egy szuper-biztonságos online biztonsági mentés-szolgáltató, amely számos felhőalapú tárolásra jellemző funkcióval rendelkezik, beleértve a fájlok szinkronizálását és megosztását. Az árak azonban kissé magasak, és vannak hiányzó funkciók, amint azt a SpiderOak teljes ismertetőjében olvashatja.


SliderGallery1

SliderGallery2

SliderGallery3

SliderGallery4

SliderGallery5

SliderGallery6

Előző

Következő

A SpiderOak ONE egy biztonsági mentésre összpontosító, különösen a biztonságra és a magánéletre összpontosító megoldás, kiváló titkosítással, nulla ismereteket igénylő politikával és egyértelmű adatvédelmi nyilatkozattal, amely kevés homályos nyilatkozatot és figyelmeztetést tartalmaz. 

Szokatlan funkciókkal is rendelkezik, mint például a fájlok szinkronizálása és megosztása. Ennek ellenére hiányoznak bizonyos dolgok, ezért olvassa tovább ezt a SpiderOak ismertetőt, hogy mindent megtudjon előnyeiről és hátrányairól.

A hiányzó funkciók között szerepel a képalapú, mobil biztonsági mentések és hibrid biztonsági mentések, valamint a többszálú menet és a futár-helyreállítási szolgáltatás. Az árképzés is sokkal jobb lehet, mivel a SpiderOak viszonylag drága más szolgáltatásokhoz, például a Backblazehoz képest. 

Ennek ellenére a fájlok szinkronizálásának és megosztásának az eszközei eszközökön és mások között nagy jelentőséggel bírnak a felhőalapú tároló szoftverek között. 

Ha mindez érdekesnek tűnik számodra, olvassa tovább a SpiderOak szolgáltatásának teljes lebontását, és feltétlenül nézze meg a legjobb online biztonsági mentési szolgáltatások listáját. Ez egy 21 napos próbaverzióval is jár, így nincs kockázat, ha saját magának próbálja ki.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a SpiderOak ONE-hez

Jellemzők

Annak ellenére, hogy hiányzik néhány szolgáltatás, például a merevlemez klónozása és a futár-helyreállítási szolgáltatás, a SpiderOak ONE továbbra is szolgáltatásban gazdag szolgáltatás. Nagyon nagymértékben ellenőrizheti a biztonsági mentési folyamatot, mind az ütemezés, mind a gázszabályozás szempontjából, valamint a fájlok szinkronizálására az eszközök között, és megoszthatja azokat másokkal.

Magáról az online biztonsági mentésről a SpiderOak ONE támogatja a külső meghajtó biztonsági mentését, ami azt jelenti, hogy biztonsági mentést készíthet egy külső merevlemezről vagy más cserélhető eszközről, és a SpiderOak nem mozgatja ezeket a fájlokat a törölt elemek kategóriába, annak ellenére, hogy nincsenek jelen.

SpiderOak parancssori felület

A mentési folyamat parancssori vezérlése is lehetővé teszi, hogy a haladó felhasználók teljes mértékben megkerüljék a felhasználói felületet, és közvetlen parancsokat hajtsanak végre, például biztonsági másolat készítését, az ütemezés megváltoztatását és a tárhelyre vonatkozó információk beolvasását. A parancssor mindhárom asztali platformon elérhető, beleértve a macOS-ot és a Linuxot is.

Beállíthatja, hogy a mentés folyamatos legyen – ami alapértelmezett – vagy ütemezett, és korlátozhatja a sávszélességet másodpercenként egy bizonyos számú byte-ra, ami nagyszerű, ha attól tart, hogy túl sok a kapcsolat felfedi..

SpiderOak-Backup-tartás-opciók

A biztonsági mentéseket blokk-szintű átviteli algoritmussal végezzük, ami azt jelenti, hogy ha egy fájlt megváltoztatunk a meghajtón, a program nem pazarolja az erőforrásokat az egész újratelepítéséhez. Inkább megtalálja, hogy mi a rész megváltozott, és feltölti azt.

Mint már említettem, a merevlemez klónozására nincs mód, tehát ha ez egy olyan szolgáltatás, amelyet keres, akkor érdemes egy olyan szolgáltatást fontolóra vennie, mint az IDrive, amely magában foglalja ezt a funkciót. Hiányzik egy futár-helyreállítási szolgáltatás – azaz az Ön adatait tartalmazó fizikai meghajtó szállítása – ez a valami, amit a Backblaze segítségével kapsz.

A hibrid biztonsági mentés – a helyi és a felhő biztonsági mentésének kombinációját is értve – nem támogatott, amely hasznos lehet, mivel lehetőséget biztosít az adatok gyors biztonságához, miközben részei a felhőn is tárolhatók. Ha ez egy olyan szolgáltatás, amelyre szükséged van, akkor érdemes megnéznie a CrashPlan alkalmazást.

SpiderOak Share Rooms

A SpiderOak ONE kiváló fájlmegosztási funkcióval rendelkezik, mivel több „megosztási helyiséget” hozhat létre, amelyekbe másokat is meghívhat, és hozzáférést biztosítva számukra bizonyos fájlokhoz. Ne feledje azonban, hogy a szokásos biztonsági másolataival ellentétben a megosztási helyiségben található tartalmakat nem védi titkosítás.

SpiderOak-Share-Rooms

Minden egyes létrehozott megosztási helyiséghez letöltési link tartozik, és minden szoba tartalmazhat egy vagy több mappát a biztonsági másolataiból származó adatok alapján. Ez azonban azt jelenti, hogy csak azokat a mappákat oszthatja meg, amelyekről már készített biztonsági másolatot a SpiderOak segítségével.

Végül a SpiderOak ONE támogatja a HTTP proxy szerveren keresztüli csatlakozást is, ezáltal jó választás, ha ez olyan funkció, amelyre Önnek szüksége van.

SpiderOak-HttpProxy

SpiderOak One verziózás

A SpiderOak ONE egyik legnagyobb erőssége a szolgáltatások szempontjából a kiváló fájlverzió. A fájl módosítása vagy eltávolításakor a SpiderOak állandó nyilvántartást vezet a fájlról, lehetővé téve a korábbi verziók bármikor történő visszaállítását. Bár nem tudja automatikusan korlátozni a korábbi verziók számát, manuálisan törölheti a korábbi verziókat is, ha a tartályba mozgatja.

SpiderOak = változatok

SpiderOak One Sync

Noha a szinkronizálási funkció érdekes kiegészítő egy felhőalapú biztonsági mentés szolgáltató számára, kissé elmarad a SpiderOak vs Tresorit mérkőzés során, vagy összehasonlítva más dedikált felhőalapú tárolási megoldásokkal.. 

Sajnos csak azokat a fájlokat és mappákat szinkronizálhatja, amelyek szerepelnek a szokásos biztonsági mentési folyamatban, ami kissé korlátozott. Ezenkívül, miután beállította a kaptármappát, nincs helye megváltoztatni annak helyét, amit szeretnénk látni egy ilyen jellegű szolgáltatásból.

SpiderOak-Hive-mappa

Ha a szinkronizálási szolgáltatás valami olyasmi, amit elkísér, de nincs szüksége a SpiderOak ONE alapvető biztonsági mentési funkcióira, akkor a pCloud és a Dropbox jó lehetőségek, és megnézheti a Dropbox ingyenes próbaverzióját, hogy kiderüljön-e az Ön számára. Felveheti a felhő-összehasonlító eszközünket az összes elérhető felhő-tárolási szolgáltatás összehasonlításához.

A SpiderOak ONE szolgáltatások áttekintése

SpiderOak ONE logówww.spideroak.com

Havonta kezdődik, $ 575 havonta, 150 GBA összes csomaghoz

biztonsági mentés

Biztonsági mentés ütemező

Folyamatos biztonsági mentés

Növekményes biztonsági mentés

Kép alapú biztonsági mentés

Külső meghajtó biztonsági mentése

NAS biztonsági másolat

Szerver biztonsági mentés

Hibrid biztonsági mentés

Mobil eszköz biztonsági mentése

Korlátlan biztonsági mentés

Korlátlan eszköz

Sebességfojtó

Blokk szintű fájlmásolás

Többszálú mentés

visszaállítás

Futárszolgálat

Böngésző-hozzáférés

Mobilalkalmazás-hozzáférés

Versioning

Törölve a fájlmegőrzés

Biztonság

Privát titkosítás

Nyugalmi titkosítás

Tranzitközi titkosítás

Titkosítási protokoll
AES 256 bites

Két tényezős hitelesítés

Edzett adatközpontok

Proxyszerver beállításai

HIPPA-kompatibilis

Támogatás

24/7 támogatás

Élő chat támogatás

Telefonos támogatás

E-mail támogatás

Felhasználói fórum

Tudásbázis

Egyéb

Fájlmegosztás

Eszköz szinkronizálása

Ingyenes próbaverzió
21

Árazás

A SpiderOak ONE a dolgok drága oldalán helyezkedik el, és a különféle tervek egy kicsit költségesebbek ahhoz, amit megszerez, összehasonlítva a versenytársakkal, mint például a Backblaze, amely korlátlan biztonsági mentést kínál alacsonyabb áron, mint a SpiderOak legalapvetőbb terve. Megkapja azt, amit fizet a biztonság szempontjából, bár a SpiderOak és a Backblaze összehasonlításakor az előbbi nyer.

Szerencsére a SpiderOak ONE 21 napos ingyenes próbaverziót kínál 250 GB tárolókapacitással, amely lehetővé teszi a szolgáltatás alapos tesztelését, mielőtt pénzt költene.

Ha csak néhány mappát vagy fájltípust szeretne biztonsági másolatot készíteni, amelyek nem igényelnek sok helyet, például szöveges dokumentumokat, akkor a havi 6 dolláros alapvető 150 GB-os alapterv valószínűleg több mint elegendő. 

Noha nincs olyan terv, amely korlátlan biztonsági mentést kínál, a 2 TB és az 5 TB (havonta 14 USD, illetve 29 USD) olyan nagy, hogy valószínűleg soha nem fog kifogyni a hely, hacsak nem sok minden van az eszközökből, amelyekről biztonsági másolatot szeretne készíteni.

Függetlenül attól, hogy melyik biztonsági mentési tervet választja, korlátlan számú eszközt kap, és hozzáférést biztosít az összes szolgáltatáshoz, beleértve a fájlmegosztást és a SpiderOak kaptár szinkronizáló rendszerét. 

Egyszerű használat

Noha önmagában nem szörnyű, a SpiderOak a felhasználóbarát szempontból határozottan kívánnivalót hagy. Idősített megjelenés és néha zavaró elrendezés esetén a SpiderOak számára előnyös lenne az asztali kliens újratervezése, vagy legalábbis egy alapos bemutató, hogy ez kevésbé zavaró legyen az új felhasználók számára.

A SpiderOak ONE asztali kliense Windows, Mac és Linux rendszereken fut, és rendelkezik mobilalkalmazásokkal, amelyek mind iOS, mind Android számára elérhetők. Valójában a SpiderOak ONE felülteszi a legjobb online biztonsági mentés listáját. 

Bár a mobilalkalmazások nem teszik lehetővé okostelefonjának vagy táblagépének biztonsági mentését, útközben hozzáférhet fájljainakhoz, és az alkalmazásokban kezelheti a biztonsági mentési beállításokat..

Noha az online biztonsági mentési szolgáltatások nem ismertek a csodálatos kialakításuk miatt, a SpiderOak kezelőfelülete nagyon keltezettnek érzi magát. Az új felhasználók számára nehéz lehet megérteni, hogy pontosan mi megy oda, ami kissé zavaró felhasználói élményhez vezet. Az ügyfél öt fő lapra van osztva: „irányítópult”, „biztonsági másolat”, „kezelés”, „szinkronizálás” és „megosztás”.

SpiderOak-Portál-Tab

Az „irányítópult” lapon áttekintést kap a biztonsági mentésről, a szinkronizálási és megosztási tevékenységekről, valamint az összes eszközéről. Szüneteltetheti a feltöltéseket és törölheti a várólistát, ha le kell állítania a biztonsági mentési folyamatot, vagy teljesen meg kell szüntetnie azt a megkezdése után..

SpiderOak-Backup-Lap2

A következő, „mentés” feliratú lapon állítja be a biztonsági mentési folyamatot, és kiválasztja, mely fájlokat és mappákat szeretné feltölteni. Itt láthatja az egész eszköz faszerkezetét, és megtalálható egy praktikus gomb a rendszerfájlok elrejtésére is, ami nagyon jó, mert az ilyen típusú fájlok sok rendetlenséget okozhatnak, megnehezítve a keresett keresés megtalálását..

SpiderOak-Manage-Tab

A „Kezelés” lapon áttekintést kap minden olyan fájlról, amelyet már mentettünk, valamint a fájlok letöltését az aktuális eszközre és a kiszolgálóról történő eltávolítás gombjait. Kiválaszthatja a teljes fájl elérési útjának elrejtését vagy megjelenítését is, hogy könnyebben áttekinthesse, hol érkeztek a fájlok az eredeti eszközön.

SpiderOak-SyncTab

A „szinkronizálás” lapon kezelheti a SpiderOak kaptármappát, amely a szinkronizálásért felelős. Mint korábban már említettük, ezt nem olyan gyakran látja felhő biztonsági mentéssel.

SpiderOak-Share-Tab

Végül a „megosztás” fül hozzáférést biztosít a megosztási helyiségekhez, ahol elhelyezhet fájlokat vagy mappákat, amelyeket más emberekkel megosztani szeretne. Ezt a helyet egy jelszó védi, amelyet mindenkinek megadnia kell, akinek meg szeretne osztani.

SpiderOak mobilalkalmazások és webes kliensek

Noha a SpiderOak ONE-ben mobil alkalmazások érhetők el, ezek működése kissé korlátozott. Nem készíthet biztonsági másolatot a mobilkészülékről, de hozzáférhet biztonsági másolataihoz az asztalon, és letölthet bármit, amit a kaptármappába helyezett.

SpiderOak-iOS-alkalmazás

Az internetes ügyfél a mobil alkalmazásokhoz hasonlóan működik, csak lehetővé teszi az eszközök és adatok kezelését, valamint a biztonsági másolatú tartalom letöltését.. 

Az ügyfelet könnyű használni, de hasonlóan az asztali alkalmazáshoz, kissé keltezettnek tűnik, mintha nem sok erőfeszítést tennének a felület kialakításával és a felhasználói élménnyel. Ennek ellenére megteszi, amit tennie kell, így nem túlságosan panaszkodni tudunk.

SpiderOak-webes

Fájl biztonsági mentése & Felújítás

A fájlok biztonsági mentése és visszaállítása a SpiderOak ONE fő célja, és ezt jól csinálja, annak ellenére, hogy hiányzik néhány szolgáltatás, például képalapú és mobil biztonsági mentések. Rengeteg lehetőség áll rendelkezésre a biztonsági mentés futtatásának módjára, és ha már megszokta az elrendezést, akkor könnyedén kezelheti feltöltéseit.

A biztonsági mentési tervnek a SpiderOak ONE segítségével történő beállításához előbb a „biztonsági mentés” fülre kell lépnie (tudjuk, hogy sokkoló). Itt megjelenik az eszközön lévő összes fájl áttekintése, és kiválaszthat vagy törölhet egy jelölést, akár hozzáadhatja, akár eltávolíthatja a biztonsági mentési könyvtárból..

SpiderOak-Backup-Lap2

A képernyő bal oldalán a fájlok leggyakoribb kategóriái láthatók, beleértve a filmeket, képeket és zenét. Ezek kiválasztásával alapvetően csak az alapértelmezett Windows könyvtárakat választja ki, tehát ha még nem használja ezt a struktúrát a fájljainak, akkor nem fognak sokat tenni.

Alapértelmezés szerint a SpiderOak ONE folyamatos biztonsági másolatot készít, azaz elindul a feltöltés, amikor kiválaszt valamit, és megnyomja a „mentés” gombot a tetején. 

Ha azonban eszközének korlátozott erőforrásai vannak, vagy a kapcsolata adatkorlátozással rendelkezik, akkor valószínűleg módosítani szeretné ezt egy ütemezett biztonsági másolatra. Ellenkező esetben a SpiderOak ONE az összes adatát nagyon gyorsan felfalhatja.

SpiderOak-Backup-beállítások

Az ütemezés néhány különféle lehetőséget kínál. Választhat az előre meghatározott intervallumok közül – öt percenként 48 óránként -, vagy beállíthatja azt a konkrét napszakot vagy a hét napját, amelyet a biztonsági mentések futtatni szeretnének..

Azt is korlátozhatja, hogy a SpiderOak ONE milyen biztonsági másolatot készítsen a kiválasztott mappákban. Ezek a korlátozások a fájl méretét, a fájl életkorát és a fájltípust jelentik, így sokféle ellenőrzést adnak a tárolásra szándékozók felett. Előfordulhat, hogy a sávszélesség és a tárhely megtakarítása érdekében elkerülheti a nagyon régi mappák vagy fájlok biztonsági mentését..

SpiderOak-BackupLimits

Ha a folyamatos biztonsági mentés ki van kapcsolva, akkor a jobb alsó sarokban található „Futtatás most” gombbal indíthatja el a feltöltést, vagy egyszerűen csak megvárhatja a tervezett időt. E gomb mellett egy „haladási sáv” jelenik meg, amely megmutatja, hogy mekkora részét használja online tárhelyének, valamint lehetőséget, hogy törölje az összes biztonsági másolatot..

A SpiderOak követése

A jelenlegi feltöltések előrehaladásának megtekintéséhez lépjen az „irányítópult” lapra, ahol a „Biztonsági másolat” feliratot látja. Ha egy feltöltés folyamatban van, akkor ezt itt fogja mondani. Azt is megmondja, mennyi adatát még feltölteni, és milyen gyakran fogja ezt megtenni. 

Ha az „tevékenység” allapon mozog, látni fogja az összes feltöltött fájl részletes lebontását, méretét és azok mennyiségét.

SpiderOak-ActivitySubtab

A biztonsági másolatban szereplő adatok visszaállításához vagy kezeléséhez el kell nyitnia a „Kezelés” fület. Itt látni fogja a teljes listáját az összes biztonsági másolatról, és az ablak bal oldalán található menü segítségével válthat az eszközök között..

Egyszerűen válassza ki a visszaállítani kívánt elemet, majd kattintson az ablak teteje melletti „letöltés” ​​gombra, és a SpiderOak ONE ezt követően felszólítja a letöltési hely kiválasztására. Alapértelmezés szerint ez lesz a letöltött mappa, de ezt bármilyen mappára megváltoztathatja, vagy a SpiderOak ONE készüléken állíthatja vissza a fájlokat az eszközük eredeti helyére..

SpiderOak-Download

Ha törölni szeretne valamit, amelyet már készített, egyszerűen válassza ki az elemet, és kattintson az „eltávolítás” gombra. Van még egy „váltásnapló” funkció, amely áttekintést nyújt a fájlban vagy mappában végrehajtott összes változásról, valamint arról, hogy mikor történt a módosítás vagy az egyes fájlok mérete.

SpiderOak-Change-Log

Sebesség

A sebesség a biztonsági mentés szolgáltatás egyik legkritikusabb tulajdonsága, mert különbséget tehet a szilárd felhasználói élmény és a szörnyű szolgáltatás között. A SpiderOak itt meglehetősen jól működik, különösen az adatok letöltésekor, de a feltöltési sebesség jobb lehet.

Ennek tesztelésére egy 3,51 GB-os mappát töltöttünk és töltöttünk le, különféle fájltípusokkal, beleértve szöveget és videót, egy 25 megabites / 1,5 megabites kapcsolaton keresztül. Ez azt jelenti, hogy egy tökéletes világban a letöltés kb. 15 percig tarthat (a kiszolgálóoldali tömörítés nélkül), és a feltöltés kb. Öt és fél óra. 

Ez azonban csak elméletben van, mivel ritka, ha a sebesség ilyen módon éri el a maximális kapacitást, főleg azért, mert a tényleges csatlakozási sebesség a hálózati terheléstől függően változhat. A legpontosabb eredmények biztosítása érdekében kétszer is futtattuk a feltöltést és a letöltést, és az alábbiakban felsoroltuk az egyes eredmények átlagos idejét.

Első kísérlet: Második kísérlet: Átlagos:
Feltöltési idő:06:22:0006:46:0006:34:00
Letöltési idő:03:2201:3002:26

Figyelembe véve a teszt kapcsolat sebességét, ezek az eredmények egyáltalán nem rosszak. A SpiderOak letöltését különösen villámgyors sebességgel hajtottuk végre, amelyet a szerver oldali tömörített fájloknak tulajdonítunk, és ezáltal a tényleges letöltés egy kicsit kisebb lesz, mint az előbb látszik..

Bár szeretnénk, ha az első feltöltés kissé gyorsabban zajlik, a tesztünket a bolygó másik oldaláról a SpiderOak ONE adatközpontjából végeztük, így ez a késés nem teljesen meglepő. Az Észak-Amerikából származó kapcsolatok esetében jobb eredményekre számíthat.

Függetlenül attól, hogy miután az első biztonsági mentés befejeződött, a dolgok jelentősen felgyorsulnak. Ennek oka a SpiderOak ONE által kínált blokk szintű biztonsági mentés, amely elemzi a megváltozott fájlokat, és csak azokat a részeket tölti fel, amelyek megváltoztak.

Biztonság

A biztonság az a terület, ahol a SpiderOak ONE valóban ragyog. A szolgáltatás szilárd titkosítást használ a fájljainak védelme érdekében nyugalmi állapotban és áthaladáskor is, és jelentős lépéseket tesznek annak érdekében, hogy adatai biztonságban legyenek külső támadás esetén..

Az Ön adatait védelem egy végpontból végig 256 bites AES magán titkosítási kulccsal jelenti, ami azt jelenti, hogy még ha a SpiderOak önmagában is meg akarta volna titkosítani az adatait, nem lenne képes. 

Az SSL-t az adatok védelmére használják áthaladásuk során (olvassa el az SSL vs TLS útmutatónkat, hogy megtudja, mit jelent ez), megakadályozva az esetleges közepes támadások során az adatok összegyűjtését a biztonsági mentés során..

Érdemes megjegyezni, hogy az egyik „megosztási helyiségbe” elhelyezett fájlok nem élvezhetik ezt a titkosítási szintet, mivel azokat a titkosítási kulcs nem védi. Ha szeretne többet megtudni az adatok védelméről, feltétlenül olvassa el a titkosítás leírását, amely a különféle szabványok nagyszerű felhasználását biztosítja..

SpiderOak jelszavak

Amikor bejelentkezik a webes kliensbe vagy a mobilalkalmazásba, a jelszavát nem a vállalati szervereken tárolja, hanem ideiglenesen a memóriájában tárolja.. 

SpiderOak-Password-nyilatkozat

Annak ellenére, hogy kiválóan biztosítja, hogy a kiszolgálón található adatmegsértés ne veszélyeztesse fiókját, ez azt is jelenti, hogy a jelszó visszaállítására nincs mód, ha elfelejtette.

Ez azt jelenti, hogy komolyan meg kell fontolnia az egyik legjobb jelszókezelő alkalmazását annak biztosítása érdekében, hogy ez ne történjen meg. Ha többet szeretne megtudni a legjobb választásról, olvassa el a Dashlane áttekintést, vagy kipróbálhatja a SpiderOak saját Encryptr jelszókezelőjét..

A SpiderOak adatközpontjai szintén rendkívüli biztonsággal rendelkeznek, az alkalmazottak 24 órás és a hét minden napján jelen vannak, és megfelelnek mind a HIPAA, mind a GDPR előírásoknak, bár jelenleg nincsenek megfelelőségi tisztviselők, akik ezen szabványok önhitelesítését végzik. Az adatközpontot az Uptime Intézet a 3. szintre osztályozza, és az SAS 70 II típusú kompatibilis, és a természeti katasztrófákkal szemben edzett.

SpiderOak-Data-Center-nyilatkozat

A SpiderOak ONE biztonságának legnagyobb hibája a két tényezővel történő hitelesítés teljes hiánya. Tekintettel az egyébként kiterjedt biztonsági intézkedésekre, ez a csekély panasz a dolgok nagy rendszerében.

Magánélet

A biztonsághoz hasonlóan gyakorlatilag nincs panaszunk a SpiderOak adatvédelmére vonatkozóan. Annak ellenére, hogy az adatközpontokat az Egyesült Államokban tárolja, a SpiderOak jelentős intézkedéseket tett – ideértve a magán titkosítást, a kiváló adatvédelmi irányelvet és a metaadatok korlátozott gyűjteményét – annak érdekében, hogy adatai bizalmasan maradjanak.

A SpiderOak ONE nagyszerű PR-t kapott, amikor Edward Snowden 2018-ban ajánlotta a Dropbox egyik kiváló alternatívájaként (nézd meg a SpiderOak vs. Dropbox összehasonlítást), és ennek jó okai vannak. A webhely kiváló adatvédelmi politikát alkot, amely világos és könnyen érthető, anélkül, hogy bármiféle figyelmeztetéssel figyelmeztetne arra, hogy a vállalatok gyakran besurrannak.

Nincs központosított metaadat-adatbázis, mivel ezt helyben az eszközén tárolják, inkább a vállalat szerverein. Ugyanakkor összegyűjti a személyes metaadatokat a fiókjával és a fizetési adatokkal kapcsolatban, elsősorban számlázási és minőség-ellenőrzési célokra, valamint hogy segítse a társaságot a szolgáltatás továbbfejlesztésében.

SpiderOak szerver helye

A SpiderOak ONE nyitva áll azzal kapcsolatban, hogy adatközpontjai az Egyesült Államokban találhatók, ami általában kicsit problémát jelent, mivel az ország rossz álláspontot képvisel a digitális magánélet vonatkozásában, valamint különféle törvényei és kormányzati programjai, például a Patriot Act és a PRISM. 

Mivel az Egyesült Államok a hírhedt Five Eyes kémhálózat elsődleges kedvezményezettje, könnyen belátható, hogy miért okozhat problémát az adatvédelem.

Szerencsére a SpiderOak ONE magántulajdonban lévő végpont-titkosításának végrehajtása azt jelenti, hogy a szolgáltatás „nulla ismeret”, ami azt jelenti, hogy még ha az Egyesült Államok hatóságai hajlamosak is izmokra és úgy döntenek, hogy a társaságot kényszerítik az információk közlésére, a SpiderOak fizikailag nem képes visszafejteni az Ön adatait. biztonsági másolatot készített adatok.

SpiderOak adatvédelmi politika-

Visszatérve az adatvédelmi politikához, egyenesen kijelenti, hogy a felhasználókkal kapcsolatos személyes információkat nem adják el harmadik feleknek, és nem osztják meg a hirdetőkkel. 

Információkat azonban meg lehet osztani bizonyos különleges körülmények között, például a törvényeknek való megfeleléssel rendelkező hatóságokkal, megbízható harmadik fél partnerekkel, egyesülés esetén egy másik társasággal és más SpiderOak termékek adminisztrátoraival, például a Semaphorval.. 

Az Ön felhasználóneve, megosztási azonosítója és / vagy vezeték- és utóneveit megosztják más felhasználókkal is, és a személyes azonosítókkal eltávolított összesített információkat használják a SpiderOak termékeinek elemzésére..

Ezen körülmények bármelyike ​​esetén a SpiderOak értesíti a felhasználókat az információ megosztásáról, kivéve, ha a társaság úgy gondolja, hogy a közzététel más személy testi károkat okozhat..

Vevőszolgálat

Noha a SpiderOak ügyfélszolgálata tisztességes, mégis hagy egy kicsit kívánnivalót, mivel nincs támogatási fórum vagy olyan módszer, amellyel gyorsan fel lehet venni a támogatási osztályt. 

Nincs elérhető csevegés vagy telefonos támogatás, ezért el kell hagynia egy e-mail kérést és várnia kell a választ. A támogatási iroda csak hétfőtől péntekig reggel 9-től 17-ig dolgozik, tehát ez azt jelenti, hogy a teljes nap felére várhat a válaszra.

SpiderOak-SupportPage

A reakcióképesség tesztelésére e-mailben kérést küldtünk a SpiderOak ONE szerverekkel való kapcsolatunkkal kapcsolatos problémákkal kapcsolatban. 10 órán belül választ kaptunk, ami egyáltalán nem rossz, mivel kérésünket nyitvatartási időn kívül küldtük meg, és mindössze 10 perc alatt válaszoltuk meg a támogatási osztály reggel nyitva tartását..

Van egy kereshető támogatási oldal, amely tele van a gyakori problémákkal és javításokkal, amelyek segítséget nyújtanak Önnek abban az esetben, ha nem hajlandó várni az e-mail kérésének feldolgozására. Bár szívesen látnánk akár csevegést, akár telefonos lehetőséget, az e-mail lekérdezésünkre adott válasz gyors és hasznos jellege valamilyen módon megoldja ezt..

Az ítélet

Ez lezárja a SpiderOak ONE áttekintésünket. Noha a SpiderOak ONE kétségkívül nagyszerű szolgáltatás, viszonylag meredek árazása és bizonyos funkciók – például a merevlemez-leképezés és a futár-helyreállítás – hiánya azt jelenti, hogy kissé elmarad versenytársaitól.

Ennek ellenére a biztonság és a magánélet egyaránt kiemelkedő, annak ellenére, hogy hiányzik a két tényezővel történő hitelesítés. Ha tehát különös figyelmet fordít adatainak biztonságára és névtelenségére, akkor a SpiderOak ONE kiváló választás egy biztonsági mentési szolgáltatáshoz.

Mit gondol a SpiderOak ONE áttekintéséről? Egyetért-e azzal, hogy nagyszerű választás, ha biztonságos és biztonságos biztonsági mentési megoldást keres, amelyhez szokatlan funkciókhoz, például szinkronizáláshoz és megosztáshoz fér hozzá? Egyébként úgy gondolja, hogy elmarad a piacon elérhető más lehetőségektől? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map