A Norton Online biztonsági mentés áttekintése – Frissítve 2020

A Norton Online Backup áttekintése

Olyan szolgáltatás, amely szinte minden szempontból rosszul érzi magát; bár van némi megtakarítási kegyelme, ezek egyike sem meggyőző indok a javaslat ajánlására.

A legjobb online biztonsági mentés

A Norton Online Backup felülvizsgálat során bemutatunk egy olyan katasztrófa utáni helyreállítási megoldást, amelyre tizenöt évvel ezelőtt az emberek esetleg találtak hasznot. A 25 GB-os biztonsági mentéssel a Norton Online Backup éppen nem rendelkezik a mai biztonsági mentési igények kielégítésére, még akkor sem, ha a merevlemezek kapacitása általában 10-100-szorosa nagyobb..

A szűkös tartalékterület mellett a Norton Online Backup más módon is keltezetté válik, például egy ügyetlen böngésző-alapú megközelítéssel ragaszkodik ahelyett, hogy kifejlesztené egy képes asztali klienst, és nem kínálna privát titkosítást..

Kortársabb megoldás érdekében javasoljuk, hogy tekintse át a legjobb online biztonsági mentési útmutatónkat. Vagy csak véletlenszerűen válasszon más online biztonsági másolatot az online biztonsági mentési áttekintési könyvtárunkból. Biztosan jobb lesz.

De a Norton rajongó fiú kedvéért, bárhol odakint, kötelesek folytatnunk. Olvassa el az online biztonsági mentés múltbeli változatának minden szörnyű részletét. A Norton 15 napos ingyenes próbaverziót kínál azoknak, akik még mindig kíváncsiak.  

erősségek & Hiányosságok

A Norton Online Backup alternatívái

Jellemzők

A Norton Online Backup fájlokról, például a számítógép merevlemezén tárolt fájlokról, képekről és videókról készít biztonsági másolatot, lehetőséget biztosítva azok visszaállítására összeomlás, fájl sérülés vagy akár ellopott számítógép esetén..

A szoftver főként böngésző alapú, csak egy vékony asztali klienssel, amely ritka az online biztonsági mentés világában. A felhasználói élményről, amely nem jó, a továbbiakban ebben az áttekintésben fogunk beszélni.

A biztonsági mentés mind Windows, mind Mac esetén elérhető. A Linux nem támogatott. Okostelefonok, külső meghajtók és NAS-mentések sem. Vessen egy pillantást a legjobb biztonsági mentésre a Linuxról vagy a legjobb biztonsági másolatról a NAS-értékelésről, ha ezek közül bármelyik fontos az Ön számára.

A Norton Online Backup nem nyújt mobilalkalmazásokat Androidra vagy iOS-re, sem az adatok biztonsági mentésére, sem pedig csak azok elérésére. Ez az egyetlen online biztonsági mentési szolgáltató, aki ezt nem teszi meg. Legalább azonban bármilyen böngészőn keresztül távolról elérheti a fájlokat.

Miközben a megközelítés nem megfelelő, a Nortonnak számos olyan funkciója van, amelyekre számíthattunk az online biztonsági mentésről. Ütemezheti a biztonsági mentéseket, vagy választhatja a folyamatos biztonsági mentéseket. Biztonsági másolatot készíthet fájltípus és hely szerint is, és szabályokat állíthat be a fájlkiegészítésekre és -kizárásokra.

A Norton 90 napig megőrzi a korábbi fájlverziókat arra az esetre, ha nem kívánt módosítást vagy fájl sérülést kíván visszavonni. A számítógépről törölt fájlokat a Norton Online Backup a felhőben őrzi, amíg nem törli őket ott (valódi archiválás).

Néhány fontos hiányzó szolgáltatás közé tartozik a blokk szintű biztonsági mentés és a privát titkosítás, amelyek mindkettő általános a biztonsági mentési verseny körében. Kép-alapú biztonsági mentés, kevésbé gyakori, még egy hiányosság. Nézze meg a legjobb kép-alapú biztonsági másolatunkat, és találjon itt ötleteket.    

Árazás

A Norton Online Backup egyszerűvé teszi a vásárlási döntéseket azzal a ténnyel, hogy csak egy terv közül lehet választani. Azt ismét meg kell állapítani, hogy az egyik terv csak 25 GB-os tartalékhelyet biztosít, tehát a legtöbb vásárlói valószínűleg „kemény átvitel” lesz.

Az átlagos fogyasztónak egyszerűen sokkal több adatot szeretne biztonsági másolatot készíteni, mint 25 GB. Évi 49 dollárnál ez még nem is jó üzlet. Ugyanezen költség ellenében egy éves korlátlan biztonsági másolatot kaphat a Backblaze-ről (olvassa el a Backblaze-áttekintésünket).

A Norton Online Backup lehetővé teszi, hogy egyetlen előfizetéssel akár öt számítógépet is védjen. Tehát ha öt számítógépe van 5 GB-os merevlemezzel, jó kezekben vagy.

Egyszerű használat

A Norton Online Backup bosszantóan felosztja folyamatait egy hihetetlen asztali kliens és egy ügyetlen böngésző felület között. A kettő között ugrani kell, hogy megkapja a biztonsági mentési tervét, ami kissé fejfájást jelent.

Például fájltípusokat adhat hozzá az automatikus biztonsági mentéshez a böngésző felületén keresztül. Az egyes fájlok hozzáadásához azonban az asztali klienst kell használnia (olvassa el a CloudBerry biztonsági másolat áttekintésében egy példát egy bonyolult, de mégis könnyen használható szolgáltatásra).

Maga az asztali kliens sajnos nagyon csupasz. A korlátozott menü körül épül fel, amely a tálcáról nyílik meg, nem pedig egy teljesen kitöltött programként. Félig sütöttnek érzi magát, mint például a Nortoni fejlesztőcsapat úgy döntött, hogy félúton feladja a projektet.  

A böngésző felülete szintén fejletlen. Beletelt egy kis időbe, amíg kitaláltuk, hogyan működik ez az egész, ezt elmélyítette a reakciótlanság és az a tény, hogy nagyon gyakran valami böngészőn történő elvégzése miatt az asztalon valami megnyílik egy művelet befejezéséhez, de semmi nem vonzza rá a figyelmet erre. tény.

Röviden: a Norton Online Backup egyszerűen nem túl könnyű és szórakoztató használni. Sokkal jobb lenne a legtöbb online biztonsági mentési szolgáltatás által alkalmazott megközelítést követni, amely lehetővé teszi, hogy a biztonsági mentési folyamat nagy részét vagy egészét a teljes asztali kliens felületen keresztül kezelje. Van valami mondani a bevált gyakorlatokról, amikor az intuitív felhasználói élményt építeni kell.    

biztonsági mentés & Felépülés

Telepítenie kell az asztali klienst, hogy a Norton Online Backup a merevlemez védelmére szolgáljon. Az ügyfél telepítése létrehoz egy tálca ikont, amelyre a jobb egérgombbal kattintva megjelenítheti a lehetőségek menüjét.

A „home” kiválasztásával megnyílik a böngésző felülete. Kiválaszthatja az „Add to backup” lehetőséget, ha mappákat és fájlokat szeretne hozzáadni a biztonsági mentési tervhez, de ezt külön-külön kellett megtenni, ami időigényes. A legtöbb online biztonsági mentési eszköz lehetővé teszi, hogy egyszerre több mappát és fájlt válasszon.

A webes felület sokkal könnyebbé teszi a biztonsági mentési terv beállítását. A „mi” lapról (amely összefoglalja a Norton Online Backup teljes benyomásunkat) választhat fájltípusokat, hogy a Norton automatikusan készítsen biztonsági másolatot.

Alapértelmezés szerint a névjegyek, a pénzügyi fájlok, a zene, a képek, az e-mail, az internet kedvencei, az irodai dokumentumok és a videók kategóriákként érhetők el. Az automatikus biztonsági mentéshez fájlkiterjesztéseket is hozzáadhat.

A Norton Online Backup csak az Ön által megadott forrásokból keres fájlokat, amelyek Windows alapértelmezés szerint csak a „felhasználók” mappája. Felvehet további forrásokat, és megmondhatja a Nortonnak, hogy az útvonal mentésével biztonsági másolatot készítsen bizonyos mappákról és fájlokról is.

A biztonsági mentés ütemezése a böngésző „amikor” fülén keresztül történik, amely a „beállítások” nézetben található.

Választhat az „automatikus” biztonsági mentésekről, amelyek a fájlokat szükség szerint biztonsági másolatként tárolják, vagy napi, heti vagy havi biztonsági másolatot készíthet. Van egy manuális lehetőség is, azaz a szoftver csak akkor készít biztonsági másolatot, ha megmondja.

Ez nagyjából elegendő a számítógép biztonsági másolatának készítéséhez.

A fájlok visszaállítását a tálcán lévő menü „Visszaállítás” kiválasztásával indíthatja el, amely megnyitja a böngésző ablakot.

Választhat, hogy mindent visszaállít vagy fájlokat választhat. Dönthet úgy is, hogy visszaállítja a fájlokat az eredeti helyükre, vagy a speciális „visszaállított mappába”. A Norton nem engedi, hogy válassza ki a helyét, ahová vissza kívánja állítani, mint ahogy más biztonsági mentési programok tesznek.

Sajnos sokkal nagyobb probléma merül fel, hogy nem tudtuk sikeresen visszaállítani a tesztfájlt. Ez a tesztfájl 1 GB volt, tehát előfordulhat, hogy a Norton nem tudja kezelni ilyen méretű fájlokat. Azonban azt mondta nekünk, hogy biztonsági másolatot készített, és jelezte, hogy a 25 GB-os tartalékhelyünkből 1 GB-ot használunk.

Gyanú lettünk, amikor az alkalmazás azt mondta nekünk, hogy kevesebb, mint fél perc alatt készen áll a biztonsági másolat készítésére, ami egy ilyen méretű fájlhoz nem lehetséges. Tehát alapvetően az eszköz hazudott nekünk. Megpróbáltunk biztonsági másolatot készíteni néhány kisebb fájlról, és velük semmi gond nem volt. Ha úgy dönt, hogy a Nortont használja, akkor valószínű, hogy nem fog nagy fájlokkal dolgozni.

Sebesség

Úgy döntöttünk, hogy elvégezzük a Norton Online Backup teljesítményének tesztelését egy különféle fájltípusokból álló 1 GB-os tömörített mappa biztonsági másolatával, amelyet tesztelünk az összes online biztonsági mentéshez. Mint fentebb megjegyeztük, a Norton nem töltötte fel a tesztfájlt.

Ennek fényében nem igazán tudunk beszélni a sebességéről más szolgáltatásokkal kapcsolatban. Amit érdemes, sikeresen és ésszerűen gyorsan tudtunk feltölteni a kisebb fájlokat. Ezek a fájlok, mind a 25 MB alatti, mindössze néhány másodpercig tartottak.

Biztonság

A Norton Online Backup a fájlokat átmásolja, 128 bites titkosított SSL használatával és nyugalmi állapotban, 256 bites AES használatával. Mind a tranzit, mind a nyugalmi titkosítás várhatóan felhőalapú biztonsági intézkedések egy felhőszolgáltatás számára, és az AES a ma alkalmazott szokásos protokoll..

Ez mind a Norton Online Backup részéről jó. A szolgáltatás azonban nem biztosítja a privát titkosítás lehetőségét, mint a legtöbb megbízható online biztonsági mentés.

Ehelyett a Norton mindig megtartja a titkosítási kulcsokat. Noha ez azt jelenti, hogy a vállalat visszaállíthatja a jelszavát, ha elveszíti, a magán titkosítást (más néven nulla tudású titkosítást) biztonságosabbnak tekintik, és egy olyan szolgáltatás, amelyet általában ajánlunk.

A két tényezővel történő hitelesítés szintén hiányzik. A hiánya valójában károsabb, mint a magántulajdonban levő titkosítás, mivel véd egy eszköz a gyenge jelszó-repedésekkel szemben – egyszerűbb eszköz a személyazonosság-lopás számára, mint az adatok megsértése..

A kétfaktoros hitelesítés meglepően ritkább az online biztonsági mentések körében, mint a magán titkosítás. A privát titkosítás és a két tényezős hitelesítés egyaránt magában foglalja a Backblaze, a Carbonite és a Zoolz szolgáltatást (olvassa el a Zoolz áttekintésünket).  

Támogatás

Minden hiányossága érdekében a Norton Online Backup legalább jó támogatást nyújt 24/7 élő chat formájában.

A támogatási technikusok nem csak a Norton Online Backup-ot támogatják; támogatják a Norton Antivirus, a Norton Security, a Norton VPN (nem a legjobb VPN között) és minden más Norton alkalmazás támogatását.

A csevegési támogatás tesztelésében az ügynökök úgy tűnik, hogy elég sok időt vesznek igénybe a válaszok felkutatásakor, ami érthető, tekintettel arra, hogy hány terméket támogatnak. Minden esetben válaszokkal jöttek vissza, amelyek mindegyike összhangban állt a feltett kérdésekkel.  

A csevegésen kívül a Norton támogatási cikk könyvtárat tart fenn a Norton Online Backup számára. A könyvtár kereshető, de kissé ritka. A keresési opció eredményeket ad vissza a Norton fórumról is, amely, bár nem túl aktív, mégis tartalmaz néhány hasznos információt.

Az ítélet

Ha katasztrófa utáni helyreállítási megoldást keres otthoni számítógépéhez, és nem tud sokat a tájról, akkor a Norton Online Backup a névfelismerés alapján felhívhatja a figyelmét. A Symantec Norton már több mint 25 éve biztosítja a legnépszerűbb vírusvédelmi és biztonsági szoftverek egyikét.

Azt javasoljuk, hogy figyelje tovább. A Norton Online Backup egyszerűen nem méri a rendelkezésre álló legjobb online biztonsági mentési lehetőségeket. A felhasználói élmény szétszórt, nincsenek mobilalkalmazások és nincs lehetőség privát titkosításra. Problémáink vannak a nagy fájlok feltöltésével is.

Még ha ez sem volt igaz, a 25 GB-os tartalékhely nem jut el messze. Ha ez valahogy megfelel az Ön igényeinek, nagyjából azonos árért 2 TB mentést kaphat az IDrive segítségével vagy a korlátlan biztonsági mentést a Backblaze programmal, amelyek szintén sokkal jobb felhasználói élményt nyújtanak (nézd meg az IDrive vs Backblaze fej-fej fejünket).  

Ez az a rongyoskodás, amelyet most elvégzünk a Norton Online Backup szolgáltatásban. A fennmaradó részt az alábbi megjegyzésekben, olvasóinknak, hagyjuk. Vagy mondja el nekünk, mi hiányzik. Akárhogy is, köszönöm az olvasást.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me