Pogoplug áttekintés

Jelenleg adataim többségét 1 TB külső merevlemezen tárolom, és munkám adatainak nagy részét Google Drive, a könnyű hozzáférés érdekében. A tökéletes online biztonsági mentési megoldás megtalálása érdekében tett erőfeszítéseim során ma áttekintem a Pogoplug-ot.


A Google Drive elsősorban fájlszinkronizáló eszköz – ha egy fájlt töröl egy számítógépről, akkor az eltávolításra kerül a többi, a fiókjához csatlakoztatott számítógépről, és bár a külső merevlemez-meghajtókat folyamatos biztonsági mentéshez használják, ki rendelkezik ideje?

Abban az esetben, ha ugyanazon dilemmával szembesül, ideje megtalálni a tökéletes online biztonsági mentési megoldást; talán a Pogoplug lehet a válasz?

Online biztonsági mentési megoldás vásárlása előtt figyelembe veendő dolgok

Az egyszeri biztonsági mentés kezdete helyett az online szolgáltatások folyamatosan futhatnak a háttérben, ügyelve arra, hogy minden új fájl vagy módosítás biztonsági másolatot készítsen. Az online biztonsági mentési szolgáltatásokkal az adatok biztonságosan biztonságban vannak egy távoli adatközpontban, így az adatok még akkor is elérhetők, ha a merevlemez meghibásodik..

És ne felejtsük el, hogy az online biztonsági mentések kiküszöbölik a merevlemez körül mindenhol tartásának szükségességét. Most, mielőtt online biztonsági mentési megoldást szerezne, kérjük, sorolja fel a következő követelményeket:

 • Mennyi adatot szeretne biztonsági másolatot készíteni??
 • Szüksége van erős titkosításra?
 • Szeretne mobil hozzáférést??
 • Szeretné a fájlok szinkronizálását is?
 • Mennyit hajlandó költeni??

A legtöbb felhőalapú biztonsági mentésnél van egy adási és átvételi lehetőség az ár és az általuk nyújtott szolgáltatások között. Például a CrashPlan korlátlan felhőalapú biztonsági mentést kínál 59,99 dollárért évente, másrészt az IDrive 1 TB szinkronizálási és biztonsági helyet kínál 52 dollárért évente..

Ki a Pogoplug?

A Pogoplug otthoni felhasználók számára készült, akik egy alkalmazást szeretnének használni az asztali és okostelefonok biztonsági mentéséhez. A legjobb a felhasználók számára, akik nem akarnak sok összetett funkciót, csak egy egyszerű biztonsági mentési megoldásra van szükségük.

És a Pogoplug teljes mértékben teljesíti ezt az igényt. De az üzleti felhasználók számára nem alkalmas, főleg azért, mert nincs helyi titkosítás, az adatok csak átvitel közben készülnek biztonsági másolatot készíteni 256 bites SSL használatával.

erősségek & Hiányosságok

A Pogoplugról

A Pogoplug-ot 2007 márciusában alapították Ted Putterman (vezérigazgató) és Gregory Smith (CFO). Eddig a társaság 33,2 millió dollár támogatást kapott.

A biztonsági mentési megoldásukon kívül felhő-szinkronizáló szoftvert is kínálnak, valamint a Pogoplug Series 4-et, amely csatlakoztatható egy útválasztóhoz, és lehetővé teszi a felhasználók számára a magán felhőalapú tárolást..

tervek & Árazás

Amikor kinyitottam a weblapot a regisztrációhoz és letöltöttem az asztali szoftvert, észrevettem egy narancssárga gombot, amelyen felirat szerepelt: „Get Pogoplug ingyen”, így feltételeztem, hogy valószínűleg néhány gigabájtot adnak ingyen.

Nos, tévedtem. Egyáltalán nincs ingyenes terv, csak egy 15 napos próbaverzió, és a fizetett terveket csak akkor láttam, miután feliratkoztam a szolgáltatásra. A Pogoplug csak kétféle árképzési tervet biztosít – havi és éves. Mindegyikhez korlátlan felhőtárolás tartozik.

Értékelés – 75%

Jellemzők

Ami az asztali alkalmazás egyszerűségét és könnyen érthető felületét tűzte ki számomra. Nincs túl sok zavaró lehetőség, amely bonyolítja a felhasználói élményt. A flipside oldalán az asztali alkalmazás egyszerűsége némelyek számára csalódást okozhat.

Egy másik funkció, amely tetszett, a webes alkalmazás megosztási lehetősége volt; A fájlokat meg lehet osztani közvetlenül linkeken keresztül vagy e-mailben, de lehetőség van a linkek letiltására is abban az esetben, ha a nyilvántartásokat már nem kell megosztani. Ez nagyon hasznos lehet, ha a fájlokat csak egy adott időszakra kell megosztani.

Értékelések – 60%

Sebesség & Teljesítmény

Mielőtt megbeszélnénk a sebességteszteket, beszéljünk egy olyan kérdésről, amelybe becsaptam a Pogoplug kutatása közben. Egy Time-cikk szerint a Pogoplug fojtószelepeinek feltöltési sebessége a teljes biztonsági másolatot tartalmazó adatok első 1 TB-je után történik. A felhasználók következetesen jelentették az alacsony tarifákat, és magyarázatért fordultak az ügyfélszolgálathoz.

A vezérigazgató végül egy levelet küldött, amelyben bevallotta, hogy valójában fojtott feltöltési sebességet mutatnak. A legrosszabb dolog az, hogy sem a GYIK-ben, sem a társaság Általános Szerződési Feltételeiben nem mondtak semmit róla. Még ha soha sem olvastam semmilyen weboldal ToS-ját, szeretném, ha ezeket a feltételeket világosabbá teszik és előre megadják. Ennek ellenére a Pogoplug sebességtesztjei többnyire jók voltak.

Az internet sebessége a teszteléskor:

Letöltés – 3,7 mbps  Feltöltés – 0,5 mbps

1. teszt

2. teszt

Legfeljebb feltöltés:

0.44mbps

0.39mbps

Letöltés Max:

3.9mbps

3.69mbps

Átlagos

Teljes feltöltési idő:

5 perc

18s

5 perc

4s

Teljes letöltési idő::

25s

36s

Értékelések – 50% (fojtáshoz)

Online biztonsági mentés

Hihetetlenül egyszerű a Pogoplug szoftverének beolvasása; az oldal alján található egy Letöltés lap, amely eljuttatja a webhely fő letöltő központjához. Sajnos a Pogoplug csak a Windows és a Mac platformokat támogatja, és egyáltalán nincs Linux szeretet.

Amint bejelentkeztem az asztali alkalmazásba, láttam egy nagy „Start” gombot, amely becsületesen kissé összezavart. A biztonsági mentési folyamatot azonnal meg kellett volna indítanom? Nincs lehetőség arra, hogy előbb kiválassza azt, amelyet konkrétan szeretnék biztonsági másolatot készíteni?

Aztán megláttam a „Részletek mutatása” opciót, kis betűvel írtak. A saját eszközéhez hagyva a Pogoplug közvetlenül elkezdi a Dokumentumok, Képek, Zene és Videó mappák biztonsági mentését. A felhasználók azonban kiválaszthatnak egy adott mappát vagy fájlt a biztonsági másolat készítéséhez az “További hozzáadása” opcióval.

A célmappa lehet a fő mappa vagy bármely más, a főmappában létrehozott mappa. Bár szeretném, ha lenne lehetőség egy új mappa, például a Google Drive létrehozására, közvetlenül a feltöltés idején.

Abból kiindulva az adatok feltöltése zavartalan ügy volt, és szinte azonnal láttam a biztonsági másolatban szereplő adatokat az internetes alkalmazásban. A folyamat során láttam, hogy mely fájlokat töltik fel, de nem olyan gyorsan.

Az egyik feltöltött mappába hozzáadtam egy új fájlt, hogy megnézze, mennyi időbe telik a Pogoplug a változás felismerése és a feltöltés megkezdése, és szinte azonnal elkezdte feltölteni az új adatokat..

Azt is megváltoztattam a fájlt, hogy megnézem, milyen gyorsan indít el növekményes biztonsági másolatot, és azonnal elkezdtem készíteni a változtatásokról a mentést. Most beszéljünk néhány negatív kérdésről, amelyeket észrevettem:

 • Az asztali alkalmazásban nincs beállítások fül; az iOS és az Android alkalmazásoknak van konfigurációs lapja, de az asztali verzióban sehol sem található.
 • Nem áll rendelkezésre biztonsági mentési ütemezés, a biztonsági mentési folyamatot a felhasználónak manuálisan kell elindítania és leállítania.
 • A fájlokat nem lehet szűrni a fájltípus, dátum, méret vagy hasonló alapján.
 • A fedélzeten nincs fájlverzió, és a Pogoplug sem tudja letölteni a törölt fájlokat kiszolgálóiról.

Biztonság

A Pogoplug 256 bites SSL titkosítást használ, ami azt jelenti, hogy a fájlok csak átvitel közben vannak titkosítva. Nincs elérhető titkosítás a felhasználó oldalán, de a Pogoplug javasolja a fájlok titkosítását a feltöltés előtt.

Az a kérdésem, hogy miért kellene egy különálló szoftvert először titkosítani az adataimat, majd feltölteni a Pogoplugba, amikor a biztonsági mentési szolgáltatások CrashPlan és Carbonite szinte ugyanolyan díjat számol fel a korlátlan tárolásért, és titkosítja az adatokat egy felhasználó által megadott kulccsal is.

Fájl helyreállítása

A fájl helyreállítása az alábbiakon keresztül történhet:

 • Asztali alkalmazás
 • Webalkalmazás

Az asztali alkalmazásnak külön Restore fül van. A mappák vagy az egyes fájlok visszaállíthatók, ha jobb egérgombbal kattintanak rájuk, és kiválasztják a visszaállítást, vagy több fájl kiválasztásával és a tetején a Visszaállítás lehetőség kiválasztásával.

A webalkalmazás lehetőséget ad a fájlok és mappák letöltésére is, de ezzel az opcióval az összes mappát Zip-fájlokként töltik le, míg az asztali alkalmazás közvetlenül az eredeti mappaszerkezetben tölti le őket..

Értékelés – 80%

Fájlok szinkronizálása és megosztása

A Pogoplug egy egyszerű biztonsági mentési szolgáltatás, de különálló Cloud Sync eszközt biztosít a fájlok szinkronizálásához; a fájlmegosztás azonban elérhető az interneten és a mobilalkalmazásokban.

Mint fentebb már említettem, a fájlok linkeken keresztül megoszthatók, és ezeket a linkeket közvetlenül a címzetteknek is elküldhetjük e-mailben.

És igen, a kapcsolat kikapcsolása funkció nagyszerű kiegészítő, mivel bármikor megállíthatja a fájlok megosztását. Szerettem volna, ha a felhasználókat egy nyilvános link helyett e-mail címmel lehet meghívni.

Fotók megtekintésekor lehetősége van megosztani azokat a Facebook, a Twitter és a Google + linkeken keresztül. Jobb lett volna a tényleges képeket megosztani a közösségi médiában (nem csak a linkjeikkel).

Mobil hozzáférés

Az alkalmazások az iOS és az Android számára is elérhetők, de sajnos a Windows telefonok nem támogatottak. Úgy döntöttem, hogy kipróbálom az alkalmazásokat egymás ellen, és megnézem, van-e különbség.

Mindkét alkalmazás kéri, hogy azonnal töltsék fel a kameratekercset, amikor bejelentkezik, és interfészeik nagyon hasonlóak.

Az első különbség, amelyet észrevettem, a „Csapat mappái” fájl volt az Android alkalmazásban. Nem találtam ezt a mappát az iOS, a web vagy az asztali alkalmazásokban. Kerestem a problémát a Pogoplug tudásbázisán, és rájöttem, hogy a „Cipő mappák” a Pogoplug Cloud Sync alkalmazásához használatos.

Tehát talán csak hiba volt, mivel a Pogoplug ugyanazt az alkalmazást használja a felhőben történő biztonsági mentéshez és szinkronizáláshoz, és a megkülönböztetés egyetlen módja a felhasználó bejelentkezési hitelesítő adatai.

A fájlok megnézhetők, megoszthatók különböző alkalmazásokkal, és megjeleníthető az összes kép diavetítése is. Mindkét alkalmazásnak lehetősége van pillanatkép létrehozására és visszaállítására, telefonos átvitel kezdeményezésére, és az Android alkalmazásnak lehetősége van biztonsági másolatot készíteni a telefon üzeneteiről..

Összességében nagyon lenyűgözött a mobil alkalmazások, természetes interfészeiknek és gazdag funkcióiknak köszönhetően.

Értékelés – 90%

Webes hozzáférés

Mivel az asztali alkalmazás annyira korlátozott, ellenőriznem kellett a webalkalmazást, hogy mi az a készletben. A webalkalmazás képes streamálni a feltöltött videókat és diavetítést mutatni az összes képről, de nem tudtam megtekinteni rajta található dokumentumaimat, ami csak csalódást okozott..

(Láthattam jelentéseket a mobilalkalmazásokban).

A dokumentum megtekintéséhez először le kell töltenie. A fájlok és mappák oldalsó nyíljára kattintva számos lehetőség nyílt meg:

 • Letöltés
 • Copy / Move
 • Töröl
 • Kapcsolatot szerezni
 • Link elküldése

A link letiltása opció csak akkor válik elérhetővé, ha a fájlra vagy egy mappára egy linket generáltak. Ezt megteheti a Beállítások menüben és a “Linkek kezelése”.

A Beállítások menüben van egy e-mail csatolási lehetőség, amely aktiválás esetén lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy fájlokat töltsenek fel, mellékletekként elküldve egy előre meghatározott Pogoplug e-mail címre..

Értékelés – 85%

Támogatás

A támogatási oldal szerint az ügyfelek kapcsolatba léphetnek a személyzettel jegyek emelésével, vagy felvehetik velük a kapcsolatot a Facebook-on vagy a Twitter-en egy valós idejű megoldásért..

Nos, a Twitter profilt nem frissítették 2015. április óta, és amikor rákattintottam a Facebook oldalukra, az nem létezett..

Tehát felvetettem egy jegyet a Zendesk támogatásán keresztül, hogy ellenőrizhessem a válaszidejét, ami kilenc óra volt, és azt hiszem, hogy elég jó volt.

Értékelés – 90%

Összefoglalva…

Összességében nagyon átlagosnak találtam a Pogoplug-ot. Szeretem a webes felületet és a mobil alkalmazásokat, de az asztali alkalmazásnak nincs olyan alapvető funkciója, mint a biztonsági mentés ütemezése és a helyi titkosítás. Korlátlan tárhelyet biztosít ugyanolyan áron, mint a CrashPlan, a Carbonite és a Backblaze. 

Mivel azonban a Pogoplug az első 1 TB után növeli a feltöltési sebességeket, nincs oka számomra, hogy ezt a szolgáltatást inkább megalapozott és jó hírű biztonsági mentési szolgáltatások helyett választom. Ennek ellenére ismételten meglátogatom a Pogoplug alkalmazást, ha úgy döntenek, hogy további funkciókat adnak az asztali alkalmazáshoz.

Van véleménye vagy tapasztalata, amelyet megoszthat a Pogoplugról? Nyugodtan hagyja őket alább a megjegyzés szakaszban.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map