IDrive vs OneDrive: A 2020-os csata Dávid és Goliath között

A felületen a OneDrive nagyszerű eszköz. A webes felület gyönyörű, lehetővé teszi a tartalom megosztását és a szinkronizáló eszközöket, és olyan vadon népszerű Microsoft termékekkel van integrálva, mint például a Word, az Excel, a Powerpoint és a OneNote. Noha a OneDrive rendelkezik felhasználásokkal, adatainak biztonságos védelme nem tartozik ezek közé; ehhez partnerre van szüksége.

Funkcióban gazdag, online biztonsági mentési megoldás Az IDrive jó választás, ha segítő kézként szolgál, nem csak a meghajtó biztonsági mentési képességei miatt, hanem a biztonság megközelítéséhez is, amelyhez a OneDrive messze elmarad..

Ebben a párhuzamos bontásban feltárom az egyes szolgáltatások használatának előnyeit és hátrányait. Ez adhat egy ötletet, mikor kell használni egy felhőalapú tárolási szolgáltatást, mint például a OneDrive, és mikor érdemes egy külön online biztonsági mentési megoldást, például az IDrive-t használni..

Felhőtárolás, online biztonsági mentés … Mi a különbség??

A gyakori tévhit az internetes biztonsági mentés és a felhőtárolás összekeverése. Megismerjük a fő különbségeket egy másik cikkben, de szeretnék erre gondolkodni:

 • A felhőalapú tárolás segíti a hatékonyabb munkát
 • Az online biztonsági mentés megóvja a merevlemez-összeomlásoktól

Az egyik típusú szolgáltatók kissé elhomályosították a vonalakat, a többihez hagyományosan társított szolgáltatásokkal. Ide tartozik a cikkben szereplő két szolgáltató egyike, az IDrive, egy online biztonsági mentési megoldás, amely szintén csomagolja a szinkronizálási és megosztási képességeket.

De a különbség nagyrészt továbbra is fennáll. Vessünk közelebbről.

Hogyan teszi a Cloud Storage hatékonyabbá

A felhőalapú tárolásnak köszönhetően két olyan elem van, amelyet általában látni fog bármely szolgáltatás esetén:

 • Tartalom megosztása
 • Az eszköz szinkronizálása

A tartalom megosztása pontosan az, amire gondol: az a képesség, hogy lehetővé tegye családtagjainak, barátaidnak, kollégáinak vagy bárki másnak a mentett tartalmak elérését és szerkesztését. Általában ezt a tartalomra mutató URL-lerövidített hivatkozás létrehozásával vagy e-mailben meghívó elküldésével lehet megtenni.

Az eszköz szinkronizálása, vagy egyszerűen „szinkronizálás” az, hogy létrehoztunk egy mappát, amikor telepíti a felhőalapú tároló megoldást az eszközére. Ez a szinkronizáló mappája, és a felhőn tárolt mappák pontos tükrözése.

Itt egy pillantás a Google Drive mappámra.

A mappa tartalmának bármilyen változása automatikusan feltöltésre kerül a felhőbe, és fordítva. Ha ilyen szinkronizáló mappák vannak minden eszközén, összekapcsolja őket; az egyik dokumentumon végrehajtott módosítások ugyanazon dokumentum másolatain történnek, a másikon tárolva.

Ez nagyon hasznos azoknak az embereknek, mint én, akik több eszköz körül ugrálnak. Tekintettel arra, hogy globálisan az átlagos ember 2,9 digitális eszközt használ, a Sophos Labs által készített 2013. évi felmérés szerint gyanítom, hogy nagyon sok ilyen ember van.

Egy másik szempont, amelyet néhány felhőalapú tároló szolgáltatónál talál, az az, hogy azok integrálják a munka termelékenységét biztosító megoldásokat, például az irodai alkalmazásokat (szövegszerkesztők, táblázatok stb.).

Ez azonban nem általános, ezért az ilyen eszközök valószínűleg továbbra is a Google Drive és a OneDrive egyetlen valódi előnye néhány kisebb szereplővel szemben, akik sokkal többet csinálnak jobban, például nagy mennyiségű ingyenes felhőalapú tárolást kínálnak, és biztonság (olvassa el a Dropbox vs Google Drive vs One Drive összehasonlítást).

Merevlemez védelme

Sokan figyelmen kívül hagyják az online biztonsági mentési lehetőséget, és úgy döntnek, hogy legértékesebb fájljaikat felhőalapú tárolóval védik. Ez valójában kissé életképes, feltéve, hogy biztonságos szolgáltatót használ.

A valóságban azonban a felhőalapú tárolási megoldások nem felelnek meg ilyen fontos feladatoknak, és ennek megkísérelése kicsit olyan, mintha egy négyzet alakú csapot kerek lyukba préselnének..

A legtöbb kijelölt online biztonsági mentési szolgáltatás számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek egyszerűsítik a biztonsági mentési folyamatot, amelyen a felhőalapú tárolási megoldásoknak egyszerűen nincs meg, beleértve:

 • Asztali eszközök a biztonsági mentési folyamat felügyeletéhez
 • Az ütemezők automatikusan elindítják a biztonsági mentéseket
 • Fojtószelep vezérlők a felhasznált sávszélesség megváltoztatásához
 • A valós idejű biztonsági mentés be- és kikapcsolásának lehetősége
 • Automatizált rendszer-visszaállítási szolgáltatások
 • A külső merevlemez kezelőszervei

Ezek a szolgáltatások segítenek az adat folytonosságának fenntartásában merevlemez-meghibásodás, sérülés vagy elveszett vagy ellopott számítógép esetén.

Egy alkalmi felhasználó számára ez a folytonosság néha egyszerű kényelmet jelent. Egy üzleti felhasználó számára ez nélkülözhetetlen.

Mindent összehozva

Most, hogy egy kicsit megértetted a felhőalapú tárolás és az online biztonsági mentés közötti alapvető különbséget, szeretném, ha a OneDrive és az IDrive felhasználnák a pontot,.

Lehet, hogy egyik sem a legjobb a osztályukban, ám mindkettő nagyon jól teljesít, mindkettő meglehetősen népszerű, és úgy tűnik, nagyon szépen bókolják egymást. Ez utóbbi pont különösen akkor jelentkezik, ha sok Microsoft-terméket használ, mint például a Windows, az MS Office, a Sharepoint és az MS SQL Server.

A következő néhány szegmens során bontom a felhőeszközöket és azok funkciókészletét, hogy megértsem, mit csinálnak jól, és hol esnek le..

Felhasználói felület

Először is találkozzunk az alapvető felületekkel. Ennek elősegítenie kell a különbségek jobb megértését és megértését, így elképzelheti, hogyan lehet ezeket beépíteni a saját digitális életébe.

Egy meghajtó

A legtöbb felhőalapú tárolási megoldáshoz hasonlóan, a OneDrive telepítése a számítógépre olyan szinkronizáló mappát hoz létre, amely ugyanúgy működik, mint egy rendes mappa – azzal a különbséggel, hogy csatlakozik a felhőhöz. A mappába helyezett fájlok a merevlemezen maradnak, és a Microsoft adatközpontba töltik fel őket.

Általánosságban elmondható, hogy a OneDrive-val végzett munkájuk nagy részét a webalkalmazásukon keresztül fogják elvégezni.

Az interfész tiszta, egyszerű és véleményem szerint nagyon kellemes a szemnek, ami a navigációt megkönnyíti.

Tartalmaz egy keresősávot a dokumentumok gyors megkereséséhez, és lehetővé teszi a tartalmak rendezésének és megjelenítésének konfigurálását, hasonlóan a Windows mappákban való elvégzéséhez (azaz dátum szerinti rendezés, emelkedés / csökkenés, lista vagy ikonként történő nézet).

Az interfész bal oldalán egy navigációs menü található, amely a következő lehetőségeket tartalmazza:

 • Files
 • Friss
 • fotók
 • Közös
 • Újrahasznosító kuka
 • PC

Később megérintem a „megosztott” fület. A többi lap többsége meglehetősen magától értetődő, kivéve a „PC-ket”, amelyek valójában az egyik kedvenc OneDrive funkcióm.

Ez a lap lehetővé teszi, hogy ne csak megnézze, hogy mely számítógépekre telepítette a OneDrive alkalmazást, hanem valójában távolról is elérheti ezeket a számítógépeket a fájlok letöltéséhez, feltéve, hogy be vannak kapcsolva..

A világosság kedvéért nem csak a szinkronizálási mappához való hozzáférésről beszélek, hanem az egész merevlemezről is.

Nem hiszem, hogy bármely más felhőalapú tárolási szolgáltatás lehetővé teszi ezt, bár meg kell jegyezni, hogy csak a Windows 10 rendszert futtató számítógépeken működik..

Én vezetek

Az IDrive-nek előfordulása van az online biztonsági mentési szolgáltatások egyik legjellemzőbb szolgáltatású asztali felületével. Bár ez nem vonzza az egyszerűséget kedvelő felhasználókat (ehhez nézd meg a Backblaze-t), a technikailag hozzáértő – nem is beszélve a vezérlő furcsaságokról és a mikromanagerekről – imádni fogják.

A jobb oldalon a navigációs lapok választékát találja:

 • biztonsági mentés
 • visszaállítás
 • Scheduler
 • Szinkronizál
 • Szerver biztonsági mentés
 • Beállítások

A „biztonsági mentés lapon” kiválaszthatja, hogy mely mappákat / fájlokat jelölje meg a biztonsági másolat készítéséhez.

Ez egyfajta unalmas folyamat, különösen, ha olyan veszélyes vagy, mint én, attól, hogy hol tárolja a számítógépen a tartalmat..

Az interfész tetején választhat, hogy készítsen biztonsági másolatot az IDrive-fiókjára vagy a WiFi-vel csatlakoztatott eszközre. Ez elősegíti a biztonsági mentési csatornák egyidejű kezelését (az redundancia jó).

A „visszaállítás” lap szintén tartalmaz egy fájlszerkezettel ellátott ablakot, de megjeleníti az IDrive-fiókjában vagy a külső meghajtón tárolt adatokat (ezek között válthat), nem pedig a merevlemezét..

Az „ütemező” lap lehetővé teszi a dátum és az idő paramétereinek beállítását az elsődleges biztonsági mentés futtatásakor. A legtöbb felhasználó ezt éjszakára futtatásra állítja be, de a hét napja alapján is korlátozhatja.

Azt is megmondhatja, hogy a mentés azonnal induljon el, ha szükséges -, vagy beállíthatja óránkénti biztonsági mentések futtatására. Vegye figyelembe, hogy az óránkénti biztonsági mentések nem ugyanaz, mint a „folyamatos biztonsági mentés”.

A folyamatos biztonsági mentés, amely az IDrive-n a „Beállítások” lapon érhető el, közelebb áll a valós időhöz.

Az IDrive caps fájlok folyamatos biztonsági mentéssel feltölthetők 500 MB-ra. A nagyobb fájlokat menti az ütemezett biztonsági másolat.

A legtöbb felhasználó a biztonsági mentési folyamatait az asztali eszköz segítségével kezeli, de a webes felület lehetővé teszi, hogy tárolt adatait bármilyen böngészőből hozzáférhesse anélkül, hogy alkalmazást kellene letöltenie..

Ez nagyon hasznos, ha távol van a számítógéptől, vagy amikor a merevlemez összeomlik, és valóban azonnal szüksége van egy vagy két fájlra..

Számos más praktikus lehetőség is rendelkezésre áll, amelyeket hamarosan beépítek.

Platform támogatás

Megbeszéltük az alapvető felületeket, most beszéljünk a hatókörről. Milyen asztali és mobil platformokat támogatnak? Mi lenne az adatbázis biztonságával? Szerverek? Mi a helyzet a közösségi média számlákkal és a kapcsolattartókkal?

Egy meghajtó

A OneDrive előre telepítve van a Windows 10 eszközökön, és nagyon szerves része a tapasztalatnak.

Telepítheti a OneDrive szoftvert is a Mac-re, amely hasznos azok számára, akik kedvelik az MS Office alkalmazást, de nem a Windows operációs rendszer rajongói. A mobil alkalmazások minden általános operációs rendszerhez elérhetők.

A Microsoft nem készít natív OneDrive alkalmazást a Linuxot futtató személyi számítógépek biztonsági mentéséhez. A OneDrive fájljait azonban Linux gépen is elérheti a böngészőn keresztül, és fájlokat is feltölthet.

Biztonsági másolatot készíthet az adatbázisok és a helyi fájlok biztonsági mentéséről a OneDrive rendszerre, de ehhez nagyon sok dologra van szükség és eseti szkriptek, vagy egy olyan közvetítő szolgáltatás, mint a Layer2 Cloud Connector.

Amint ezt megtudja, az IDrive sokkal jobban megfelel ennek a feladatnak.

Én vezetek

Az IDrive nemcsak korlátlan eszközről készít biztonsági másolatot, hanem ugyanolyan széles platformokat támogat, mint bármely más online biztonsági mentési szolgáltatás.

Az asztali alkalmazás, amelyet kiemeltem az első szegmensben, elérhető mind a Windows PC, mind a Mac számára. A mobilalkalmazások Android, iOS és Windows Phone ízekben kaphatók.

A mobiltelefon-alkalmazások nemcsak lehetővé teszik a felhőadatok elérését – ahol sok online biztonsági mentési mobilalkalmazás áll le -, hanem biztonsági mentési adatok is. Ez magában foglalja a videókat, fényképeket, névjegylistákat és naptári eseményeket. Az Android-felhasználók biztonsági másolatot is készíthetnek szöveges üzenetekről, hívásnaplókról és alkalmazásokról.

A mobil biztonsági mentési funkciók esetében különösen hasznos az, hogy biztonsági másolatot készíthet egy eszközről, és egyszerűen visszaállíthatja ezeket az adatokat egy másik eszközre – még akkor is, ha Androidról iOS-re vagy fordítva.

Ezen felül az egyik ok, amiért az IDrive kedvelt biztonsági mentési megoldás a kisvállalkozások tulajdonosai számára, az az, hogy az IDrive for Business támogatja a biztonsági mentést a Linux / Unix szerverek számára.

Kíváncsi az, hogy kétféle módon telepítheti az IDrive-t a kiszolgáló biztonsági mentéséhez:

 • Parancssori segédprogram
 • Biztonsági mentési szkriptek

Az összes szórakoztató részletet itt nem fogom lefedni, de biztos vagyok benne, hogy érdeklődőinek rengeteg kérdése van, tehát itt van az IDrive Linux GYIK oldala.

Munkatermelékenység

Azt hiszem, nehezen kellene érvelnie, hogy a OneDrive nem jobb termelékenységi eszköz, mint az IDrive. A felhőalapú tárolási megoldások általában online biztonsági mentést eredményeznek, amikor a munka termelékenységéről van szó. A legtöbb biztonsági mentési megoldástól eltérően azonban az IDrive néhány termelékenységi funkciót kínál, amelyek hagyományosan kapcsolódnak a felhőalapú tárolási réshez.

Egy meghajtó

Megvizsgáltuk a OneDrive böngésző felületét, de nem beszéltünk az összes belecsomagolt segédprogramról. Kiválaszthat egy vagy több, az OneDrive-ben tárolt elemet, és gyorsan megoszthatja azt barátaival, családjával, kollégáival vagy bárki mással.

Ez egy URL-lerövidített link létrehozásával történik, amelyet e-mailben terjeszthetnek, vagy meg lehet osztani a közösségi médiában. Bármely megosztott tartalom rögzíthető olyan engedélyekkel, amelyek vagy korlátozzák a hozzáféréssel rendelkező linket használókat, vagy pedig szerkeszthetik őket.

Az egyik kedvtelésből tartott házi kedvencem a linkek megosztásakor az, amikor a felhőszolgáltatók nem engedik meg jelszavak vagy lejárati dátum megadását ezeken a linkeken. A OneDrive sem. A jelszavak hiánya azt jelenti, hogy bárki, aki rendelkezik linkjével, hozzáférhet a tartalomhoz.

A lejárati dátum beállításának előnye, hogy enyhíti azt a tényt, hogy olyan könnyű elveszíteni a megosztott tartalom nyomon követését. A Microsoft elismeréseként azonban a OneDrive felület biztosítja a „Megosztott” fület, amely lehetővé teszi a megosztott tartalom ellenőrzését, és amely ugyanúgy működik, ha nem is jobb, mint a link lejárata.

A OneDrive integrálódik a Microsoft termelékenységi eszközeivel is, amelyek tovább könnyítik az együttműködést olyan szolgáltatásoknak köszönhetően, mint a dokumentumon belüli kommentálás és a megosztott tartalomra vonatkozó javaslatok szerkesztése.

Bármely OneDrive-felhasználó használhatja az MS Office, a Microsoft Office Online ingyenes verzióját, valamint az erősebb fizetett Office 365 verziót..

A legtöbb felhőalapú tárolási szolgáltatás nem élvezheti azt a luxust, hogy rengeteg natív irodai eszközt épít fel. A OneDrive ezt az előnyt nagyszerűen kihasználja.

A OneDrive nagyon jól kezeli a tartalomszinkronizálást az eszközök között. A fentebb tárgyalt platformok bármelyikét futtató eszközök szinkronizálhatók, és a szinkronizálási idő nagyon jó.

A szinkronizálási idő megfelelő. Futtattam egy tesztet egy 258 MB-os tömörített tesztmappával, hogy felmérjem mind a feltöltési, mind a letöltési időket.

Feltöltési időLetöltési idő
Én vezetek04:3600:16
Egy meghajtó03:4903:03

A teszt fájlok, amelyeket sokkal nagyobbnál használtam, mint a legtöbb fájlt, amelyet valószínűleg szinkronizál, az nem rossz.

Én vezetek

Online biztonsági mentési megoldásként az IDrive elsősorban a merevlemez védelméről szól.

A legtöbb felhőszolgáltatóval ellentétben azonban néhány, a termelékenységgel kapcsolatos trükkövel rendelkezik, amelyek hagyományosan társulnak a felhőtároláshoz..

Ez magában foglalja a következő lehetőségeket:

 • Mappák / fájlok megosztása
 • Eszközök szinkronizálása

A részvények az asztalról vagy a webes felületről is végrehajthatók.

A megosztás automatikusan létrehoz egy linket. Ezt manuálisan is megadhatja másoknak (például egy Slack chat-munkameneten keresztül), elküldheti a Facebook-ra vagy a Twitterre, vagy elküldheti e-mailben.

Csakúgy, mint a OneDrive esetében, az IDrive nem nyújtja a link lejárati képességeit. A megosztott tartalomhivatkozásokat azonban jelszóval védheti, és ezt a OneDrive nem engedi meg.

És hasonlóan a OneDrive-hez, az IDrive webes felületet is kínál, amelyen ellenőrizheti, hogy milyen tartalmat osztott meg, amelyet „nekem oszt meg”.

A „megosztott velem” lapon láthatja, hogy más IDrive-felhasználók miként küldték az utat. Az IDrive szinkronizálási képességei tisztességes, több platform és korlátlan eszköz támogatása révén.

Ugyanazokat a teszteket futtattam, mint a OneDrive esetében, ugyanazt a fájlt használva, és a következőket kaptam:

Feltöltési időLetöltési idő
Én vezetek04:3600:16
Egy meghajtó03:4903:03

Nem tudom, miért tartott ennyire a letöltési idő, de azt gondolom, hogy ennek valami köze van ahhoz a tényhez, hogy helyi titkosítást / visszafejtést használok az IDrive-fiókommal, és ez lelassítja a folyamatot. (Majd a biztonságról fogunk beszélni).

Végül, az IDrive egyik legfontosabb eleme, hogy ön egy vödör szinkronizálási tárolóval rendelkezik, amely külön, de megegyezik az online biztonsági mentési tárolóval. Ez azt jelenti, hogy az IDrive 1 TB alapterve valóban 2 TB-t ad: az egyik biztonsági másolat készítéséhez, a másik pedig a szinkronizáláshoz, ami nagyon praktikus.

Biztonság

Függetlenül attól, hogy felhő tárolásáról vagy online mentésről van szó, elengedhetetlen az adatok védelmének megértése, különösen az érzékeny személyes vagy üzleti tartalmak tárolásakor. A fogyasztók gyakran figyelmen kívül hagyják ezt a szempontot a kényelem érdekében. Ez azonban kritikus tévedésnek bizonyulhat az adatkezelési tervben.

Nézzük meg, hogy a OneDrive és az IDrive hogyan kezeli a biztonságot, és azt hiszem, meg fogod érteni, miért van ez elég gyorsan.

Egy meghajtó

A fájlbiztonsággal kapcsolatban a OneDrive határozottan nem a legjobb felhőalapú tárolási lehetőség, különösen összehasonlítva a magánélet védelmét támogató kedvencekkel, például a Sync.com és a pCloud..

Mint rájöttünk, az irodai termelékenységi alkalmazásokkal való integrációja olyan vonzó előnyt nyújt számtalan felhőalapú szolgáltatáshoz képest, amit megbocsátottak számára, mert figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy nem kínál nulla tudású titkosítást..

További aggodalomra ad okot, hogy a Microsoft jelenleg nem titkosítja nyugalmi adatait, kivéve, ha rendelkezik OneDrive for Business fiókkal. Ez azt jelenti, hogy amíg adatai felhőben ülnek, bárki, aki hozzáfér a Microsoft tárolt szervereihez, el tudja olvasni.

Tekintettel arra, hogy a globálisan egyre növekszik az adatsértések száma, és arra a tényre, hogy a fekete kalapú hackerek szeretik a Microsoft termékeket megcélozni, ez kissé ketyegő időzített bomba.

Állítólag ez egy olyan probléma, amelyet a Microsoft orvosol. Azonban az a tény, hogy még nem teszik meg, valószínűleg piros vagy két zászlót kel fel, ha az adatvédelem fontos neked.

Az OneDrive for Business felhasználók nyugalmi titkosítása lemez és fájl szintjén is megtörténik. A lemezszintű titkosítás a BitLockert használja, míg a fájlszintű titkosítás 256 bites AES-sel biztosított..

Függetlenül attól, hogy üzleti vagy szokásos felhasználó vagy-e, a Microsoft adatközpontokba és onnan az interneten keresztül továbbított adatokat SSL-re titkosítják. Tehát legalább védve leszel a középtámadás támadásaitól (azaz az internetes lehallgatóktól)..

Belső politikájuk szerint a szerzői joggal védett anyagokat, például a filmeket csak akkor távolítják el, ha a szerzői jogok megsértésére vonatkozó értesítést nem nyújtanak be velük. Azt állítják továbbá, hogy nem használják ezeket a vizsgálatokat marketing célokra.

Mégis, figyelembe véve a laza titkosítási politikájukat és azt a tényt, hogy elsősorban az Ön adatait vizsgálják át, tanácsom az, hogy a OneDrive programot csak olyan folyamatban lévő munkaprojektekhez használjuk, amelyek természetükben nem érzékenyek..

Én vezetek

A OneDrive-től eltérően az IDrive nagyon jó adatbiztonságot kínál, ami tökéletes hosszú távú tárolót nyújt érzékeny munkaprojektekhez és személyes fájlokhoz..

Az IDrive-hez elküldött összes adat védelem alatt áll az SSL-sel való átvitel során. Az IDrive RAID-védett kiszolgálóin nyugvó adatok szintén titkosítva vannak, a terv típusától függetlenül, 256 bites AES-sel.

Nagyon jó az a tény, hogy az IDrive titkosítja az Ön adatait mind átutazáskor, mind nyugalomban.

Az IDrive kiváló azonban az, hogy a felhasználók számára az alábbiak közül választhat:

 • Alapértelmezett titkosítási kulcs
 • Felhasználó által generált titkosítási kulcs


Tesztelés

Az alapértelmezett kulcs opcióval az IDrive megtartja a kulcsot az Ön számára.

Ha úgy dönt, hogy saját kulcsot generál, akkor csak Önnek van ennek a kulcsnak egy példánya. Ez azt jelenti, hogy minden titkosítás és dekódolás helyben, a számítógépen történik. Senki, még az IDrive alkalmazott sem, nem tudja elolvasni, mit tárolt a felhőben.

A saját kulcs létrehozásának elsődleges hátránya, hogy ha elfelejti a jelszavát, akkor nem fogja tudni elérni a felhőadatait sem. Ezenkívül egy felhasználó által generált kulcs létrehozása kiküszöböli az IDrive megosztási funkcióit.

Ha mind helyi, mind tudás nélküli titkosítást és tartalom megosztási képességét szeretné, nézd meg a fentebb említett Sync.com és pCloud oldalakat. Nem online biztonsági mentési szolgáltatások, de kiválóan alkalmasak a biztonságos együttműködésre.

De ami a biztonsági mentési megoldásokat illeti, az IDrive ugyanolyan jó munkát végez titkosítással, mint bárki más.

Végső gondolatok

A történet erkölcsi célja, hogy adatait a legmegfelelőbb eszközökkel biztosítsa.

Ha a OneDrive-t használja elsődleges biztonsági másolatként, akkor nem csak több munkát teremt magának, mint amennyire szüksége van, hanem a közeljövőben egy csalódást keltő valóság-ellenőrzésre is felkészül..

Néhány más jó hírű online biztonsági mentési szolgáltatáshoz hasonlóan az IDrive lehetővé teszi a merevlemez-meghajtó olyan segédprogramokkal történő ábrázolását, amelyek célja a folyamat séta a parkban. Ráadásul óriási titkosítási architektúrát kínál, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a bizalmas tartalmadat kizárólag a saját szemével látja.

OneDrive felhasználó? Elégedett vagy a szolgáltatással, vagy Ön szerint át kellene váltania az IDrive-re? Értesítsen minket az alábbi megjegyzésekben, köszönöm, hogy elolvastat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me