IDrive vs Carbonite: Korlátlan eszköz vagy korlátlan tárhely?

Korlátlan biztonsági mentés körülbelül öt dollárért havonta? Nagyon szép. Lehetőség van arra, hogy korlátlan készülékeket készítsen biztonsági másolatot ugyanazon az áron? Szintén nagyon kedves. Sajnos, amikor a felhő érkezik, akkor nem kaphat tortát, és nem is enni. Legalábbis anélkül, hogy több pénzt költene. A fogyasztók számára nyújtott legjobb online biztonsági mentési szolgáltatások korlátlan biztonsági mentést vagy korlátlan eszközöket kínálnak, de soha nem mindkettőt.

A nehéz döntés megkönnyítése érdekében úgy döntöttünk, hogy egymás mellett elemezzük két kedvenc eszközünket: az IDrive, amely 1 TB adatot ad a kívánt számú eszközhöz, és a Carbonite, amely korlátlan biztonsági másolatot nyújt egyre eszköz. Nézze meg alább az egyes szolgáltatásokról szóló video-áttekintést.

IDrive Video Review

Carbonite Video Review

A Cloud Backup meghatározása

Biztonsági másolatot készítünk az adatokról, mert mivel életünk egyre inkább a digitális spektrumra vált, annál többet kell veszítenünk. A múltban a fogyasztói biztonsági mentés általában CD-k írását vagy USB flash meghajtók betöltését jelentette. Ez a megközelítés addig működött, amíg a CD-lemez felére nem kattan, vagy a flash meghajtót nem csatlakoztatta a könyvtári számítógéphez.

Más, még mindig népszerű lehetőségek közé tartozik a külső meghajtók, az egylemezes eszközöktől a RAID és NAS tárolóig, például a Synology DiskStation. Nem fogja vitatni, hogy ezeknek a lehetőségeknek továbbra is van helye egy golyóálló biztonsági mentési stratégiában, amely magában foglalja mind a külső, mind a felhő biztonsági mentést.

A külső meghajtók legnyilvánvalóbb előnye, hogy lehetővé teszik az adatok gyorsabb helyreállítását, mint a felhő. Ahol leginkább hiányzik, ott vannak a sebezhetőségükben. Csakúgy, mint a számítógép merevlemeze vagy cserélhető adathordozója, a külső meghajtók érzékenyek a fizikai sérülésekre, meghibásodásokra, sérülésekre, veszteségekre és lopásokra..

Az olyan felhőalapú biztonsági mentési eszközök, mint az IDrive és a Carbonite, azzal az előnnyel járnak, hogy adatait távoli, biztonságos adatközpontokban tárolják. Az adatközpontok kiszolgálói redundanciára épülnek, biztosítva, hogy egy lemez meghibásodása esetén mindig legyen egy második vagy harmadik másolat máshol.

Magukat az adatközpontokat általában hőmérsékleten szabályozzák és úgy építik, hogy ellenálljanak a természeti katasztrófáknak, például az áradásoknak és a földrengéseknek, és mind fizikai, mind virtuális támadók ellen őrizzék őket..

Ennek eredményeként a felhő biztonsági mentése biztosítja, hogy mindig a legértékesebb adatai másolatai legyenek valahol. Gondolj a biztonsági mentésre mint biztonságos digitális tárolóra, amelyhez bármilyen eszközről és bárhonnan hozzáférhet.

A csata: IDrive vs. karbonit

Míg ennek a biztonságos digitális tárolónak az alapvető gondolata központi jelentőségű az összes felhő biztonsági mentési szolgáltatásban, a megvalósítás nagyban változik. A legfontosabb különbségek közé tartozik a platform, a fájlátviteli sebesség, a biztonsági protokollok, valamint a biztonsági mentési és helyreállítási szolgáltatások. Akkor ott lesz költség, hely és fedezet is.

Úgy gondoljuk, hogy a versenytársak közötti ilyen eltérések jó dolog a fogyasztók számára. Az a tény, hogy a mező olyan széles, azt jelenti, hogy valószínűbb, hogy online biztonsági mentési megoldást talál, amely megfelel az Ön egyedi igényeinek és életmódjának.

Öt fej-fej szegmens során megvizsgáljuk, hogy az IDrive és a karbonit hogyan állnak össze egymással szemben ezen elemek sokasága tekintetében. Míg alaposak akarunk lenni, a vita nagy részét körülveszik annak körül, hogy melyik valószínűleg a leginkább felhasználó-függő szempont az egyik vagy a másik kiválasztásában: Az a tény, hogy az IDrive korlátlan eszköz támogatást kínál, értelmesebb az Ön igényeinek, mint a Carboniteé. korlátlan tárhely?

1

Ár és platform támogatás

A beindítási fordulónk során megvizsgáljuk a két versengő szolgáltatás tervterveit. Figyelembe vesszük a költségeket, a támogatott platformokat és az eszköz korlátozásait. Az IDrive és a Carbonite egyaránt kínál üzleti előfizetéseket, így ezekkel is foglalkozunk. Ha többet szeretne tudni a két szolgáltatásról, azt javasoljuk, hogy nézd meg a karbonit áttekintésünket, valamint az IDrive áttekintést.

Én vezetek

Az IDrive egyedülálló helyet foglal el a biztonsági másolatban, néhány különböző ok miatt. Az egyik legnagyobb az, hogy a biztonsági mentési szolgáltatás mellett az eszközöket is szinkronizálja. Ez teszi hibrid keverékgé, keverve mind a felhő mentésének, mind a felhő tárolásának elemeit.

(Megjegyzés: Ha nem egyértelmű a kettő közötti különbség, ez a gyors biztonsági mentés és a tárolás áttekintése segít).

Az IDrive teszi ezt a munkát azáltal, hogy a felhasználóknak külön, egyenlő allokációt biztosít a mentéshez és a szinkronizáláshoz. Ily módon nem hagyja el, hogy megpróbálja kiegyensúlyozni a kettő közötti helyet, ami gyorsan problémás lehet.

A szolgáltatásnak mind 1 TB, mind 10 TB személyes használatra vonatkozó tervei vannak, valamint számos üzleti terve van.

A legtöbb felhasználó csak 1 TB-tal érheti el ezt. Ez ismét 1 TB-os biztonsági másolat és egy 1 TB-os szinkronizálás. Tehát valóban 2 TB-t fogsz kapni. Az IDrive számára tesztfutást is biztosíthat egy ingyenes 5 GB-os tervvel. Ez elegendő néhány szinkronizálási feladathoz, de szinte biztosan nem lesz elég a merevlemez biztonsági másolatának készítéséhez.

Az IDrive-nek nincs korlátlan biztonsági mentési terve, mint sok legközelebbi versenytársának, de ez azért van, mert annyi eszközt támogat, amennyire szüksége van. A korlátlan biztonsági mentési szolgáltatások eközben szinte mindig egy eszközre korlátozódnak.

Az ok egyértelmű, ha erre gondol. Egy szolgáltatás, amely korlátlan biztonsági mentést kínál korlátlan eszközökre havonta körülbelül 5 dollár körül, elég gyorsan elborul, és valószínűleg hamarosan csődbe kerül. A támogatott eszközökkel az IDrive használható asztali számítógépek, külső merevlemez-meghajtók és mobil eszközök biztonsági mentésére. A mobil biztonsági mentés bevonása ritkaság, ami az IDrive-t különösen rugalmassá teszi.

Az IDrive üzleti fiókok lehetővé teszik felhasználói alfiókok létrehozását és az összes folyamat figyelését az adminisztrációs vezérlőpulton keresztül. Ezek a tervek támogatják a következők biztonsági mentését:

 • Linux szerverek
 • MS SQL Server
 • MS SharePoint Server
 • MS Exchange Server
 • VMWare
 • Oracle Server

Az IDrive Business biztonsági mentése segíti a vállalkozásokat a különféle iparágak kormányzati nyilvántartási megbízásainak betartásában, ideértve a jogi, orvosi és számviteli gyakorlatokat is.

Carbonite

A karbonit szigorúan biztonsági mentési szolgáltatás, de jó. Ez a harmadik helyen áll a legjobb online szolgáltatásokról szóló útmutatónkban a korlátlan biztonsági mentéshez.

A karbonit annyi biztonsági másolatot nyújt Önnek, amennyire valaha szüksége lesz egy számítógépre. Ezért ez a szolgáltatás ideális az emberek számára, akik nagy mennyiségű adatot kezelnek, mint például a fotósok és a videóírók.

A szolgáltatásnak három különféle előfizetési terve van az otthoni felhasználók számára.

A Carbonite Basic összhangban van az IDrive és más biztonsági szolgáltatásokkal. Sok ember számára ezt fogja elvégezni.

A különbség az Basic és a Plus között az, hogy a Plus lehetővé teszi a külső merevlemez-meghajtók biztonsági mentését az online tárhelyre. Szeretnénk, ha a Carbonite ezt a képességet belefoglalná az alaptervébe, mint például az IDrive. Ha korlátlan biztonsági mentési szolgáltatást keres, amely tartalmazza a külső meghajtót az alap előfizetési költségében, akkor a CrashPlan fedezi ugyanolyan költségeket, mint a Carbonite (59,99 USD)..

A Carbonite Prime hozzáadja az automatikus videó mentést és a futár-helyreállítási szolgáltatást a keverékhez.

A karbonitnak három üzleti terve is van. Ezek azonban nem tartalmaznak korlátlan tárhelyet. Ehelyett beállított számú gigabájtot kap, és további 100 GB-ot adhat hozzá 99 dollárért évente.

TervTárolásÉves költségSzámítógépek számaSzerverek száma
Mag250GB$ 269,99KorlátlanEgyik sem
Erő500GB$ 599.99Korlátlan1
Végső500GB999,99 $KorlátlanKorlátlan

Mindezek a tervek korlátlan számú számítógépet, külső merevlemez-meghajtót és NAS-tárolást támogatnak. Az energiaterv hozzáad egy szerver biztonsági mentését, míg az Ultimate terv korlátlan kiszolgálók biztonsági mentését teszi lehetővé.

Kerek gondolatok

Ha vállalkozása nem működik, ha több, mint 1 TB tárhelyre van szüksége, akkor a Carbonite-on keresztül szeretne utazni az IDrive-en keresztül. Az IDrive 10 TB-os terve túl drága ahhoz, hogy a legtöbb ember számára praktikus legyen.

Az 1 TB-nál kevesebb felhasználó számára azonban az IDrive egyértelmű nyertes. Nagy előnye annak, hogy egyetlen előfizetésért több eszközről biztonsági másolatot készíthetünk, beleértve a telefonját is. Az IDrive szinkronizálási képességei még nagyobb értéket jelentenek. Azonban ne várja el, hogy az IDrive a Dropbox teljes munkatermelékenység-helyettesítője.

Az üzleti tervek szerint az IDrive jelentősen nagyobb költségértéket kínál, kezdve a 250 GB-os árszínvonalukkal (99,50 dollár, szemben a karbonit 269,99 dollárjával)..

Kerek: Az IDrive ára és platformjának támogatási pontja

IDrive logó
Karbonit logó

2

Felhasználói tapasztalat

A legtöbb biztonsági mentési szolgáltatás asztali eszközt használ az alapvető biztonsági mentési folyamatok kezelésére. Vannak azonban néhány fontos különbség ezen interfészek működésében, amelyekről érdemes tudnia, mielőtt elkötelezi magát az éves előfizetésre.

Ebben a fordulóban megvizsgáljuk, hogyan különbözik az asztali élmény az IDrive és a Carbonite között. Megvizsgáljuk az egyes szolgáltatások internetes és mobil élményét is.

Én vezetek

Az IDrive három fő módszerrel érheti el szolgáltatását az asztali kliensen, valamint az interneten és a mobilon keresztül.

Desktop

Az IDrive asztali alkalmazásokat kínál mind Windows, mind Mac számára. Mindkettő hasonlóan néz ki és működik.

A bal oldalon a biztonsági mentés, visszaállítás, ütemezés, szinkronizálás, a szerver biztonsági másolata és a beállítások lapjait találja..

Mint valószínűleg sejtette, a biztonsági mentés lapon címkézheti a mappákat és a fájlokat az IDrive segítségével. Objektumok címkézéséhez kattintson a „Módosítás” gombra, és navigáljon a fájlrendszerben, hogy megtalálja, amit keres.

Az IDrive telepítésekor bizonyos mappákat – például a felhasználói mappát is – automatikusan megcímkézik a biztonsági mentéshez. De nagyrészt a te felelősséged van, hogy kezelje azt, amelyikről biztonsági másolat készül, és mi nem.

A „ütemező” fülre állíthatja be a biztonsági mentések előfordulásakor.

Az IDrive ütemezése több testreszabási lehetőséget tartalmaz, mint a legtöbb biztonsági mentési szolgáltatás. Ön megjelöli, hogy a héten mely napokon fut a biztonsági mentés, milyen napszakon kezdődik és mikor szakad meg a folyamat.

Azt is beállíthatja, hogy az IDrive folyamatosan vagy óránként készítsen biztonsági másolatot, ami vonzó lesz a felhasználók számára, akiknek gyakrabban kell futtatniuk a biztonsági mentést. Ez különösen azok számára segít, akik megfelelési követelményeket követnek.

Az IDrive lehetővé teszi az értesítések beállítását is, hogy segítsen a mentés befejezésével és a hibák elkerülésével.

háló

Az IDrive webhely lehetővé teszi a fájlok elérését és a biztonsági mentési folyamatok távoli kezelését.

A fájlok eléréséhez a böngészőből kattintson az eszköz nevére.

Ezután navigálhat a tárolt tartalmak között, és távolról megnyithatja azokat. A jobb egérgombbal kattinthat bármelyik mappára vagy fájlra, hogy megoszthatja másokkal.

Ezzel URL-címet generál az objektumhoz. Másolhatja és beillesztheti a linket a megosztáshoz, automatikusan elküldheti a Facebook-ra vagy a Twitterre, és megoszthatja e-mailben. Bármelyik linket jelszóval védhetjük, és engedélyt kaphatunk a nézetre vagy a szerkesztésre.

Az asztali biztonsági mentési folyamatainak kezeléséhez kattintson a „műszerfal”, majd a „beállítások” elemre. Megnyílik egy ablak az általános beállításokkal, a biztonsági mentés kiválasztásával és az ütemező lapokkal.

Bár bármilyen csatlakoztatott eszközről a biztonsági mentési folyamatokat távolról kezelheti, természetesen ezt az eszközt be kell kapcsolni, mielőtt a változások megtörténnének..

Az IDrive böngésző „megosztott velem” és „megosztott velem” lapokon keresztül nyomon követheti a megosztott tartalmat. Az első különösen szép, mivel könnyű elveszíteni nyomon a létrehozott linkeket. 2017 februárjától az IDrive az Office 365 kapcsolatot is kínálja, amely üdvözlő hír, amely a szolgáltatást jobban összhangba hozza olyan szolgáltatásokkal, mint a Dropbox, a Google Drive vagy akár a OneDrive, és maguk is versenyeznek magukkal..

Az IDrive és a OneDrive csatlakoztatásával tárolhatja a OneDrive tartalmat az IDrive-ban, valamint megnyithatja és szerkesztheti a OneDrive fájlokat. A kapcsolat létrehozása után egy külön „OneDrive” mappa jelenik meg a böngésző irányítópultján.

Mobil

Az IDrive mobil képességei szilárd oka annak, hogy ezt a Carbonite, CrashPlan, Backblaze és a tartalék mezők többi részének segítségével választhassák. A gyönyörűen kialakított alkalmazások Android és iOS rendszerekre egyaránt elérhetők.

A mobil kezdőképernyőn dönthet úgy, hogy biztonsági másolatot készít a telefonjáról, vagy akár a Facebook- vagy az Instagram-fiókjáról.

Hüvelykujj „mentés”, és engedélyezheti, hogy az IDrive automatikusan biztonsági másolatot készítsen kapcsolatokról, fotóiról és videóiról. Lehetőségek vannak továbbá a hívásnaplók, szövegek, naptárak, zene, alkalmazások és „egyéb fájlok” mentésére is.

Az IDrive mobilalkalmazása az egyik legjobb és legegyszerűbb módszer az Android-adatok biztonsági mentésére.

Carbonite

A Carbonite, mint a rivális, három különálló portállal rendelkezik szolgálatában.

Desktop

A karbonit egyik jellemzője az egyszerűség. Miután letöltötte és telepítette az asztali alkalmazást, automatikusan megkeresi és elkezdi biztonsági másolatának létrehozását a számítógépen. Az IDrive-től eltérően a szolgáltatás nem követeli meg, hogy biztonsági másolatot készítsen egy mappáról és egyéni fájlról. A fájltípus alapján történő biztonsági mentés időt takarít meg, és megakadályozza a fájlok véletlen figyelmen kívül hagyását.

A karbonit ezt megteheti, mert korlátlan helyet kap. Az IDrive, 1 TB-os sapkájával, nagyobb felhasználói belátást igényel.

A Carbonite által támogatott alapértelmezett fájltípusok a következők:

 • Dokumentumok: Word-dokumentumok, Excel-táblázatok, .PDF-ek és így tovább
 • Fotók: JPG, PNG, GIF, BMP, stb.
 • E-mail fájlok: Outlook, Thunderbird, IncrediMail és Windows Live Mail
 • Internetes kedvencek és könyvjelzők
 • Pénzügyi adatfájlok: Quicken, Quickbooks és hasonló programok
 • Multimédia: zene- és videofájlok

Bizonyos fájlok, beleértve a rendszerfájlokat, nem készülnek automatikusan. Itt megtalálhatja a teljes listát.

Ha vannak olyan mappák és fájlok, amelyeket nem akar biztonsági másolatot készíteni, mondja meg a Carbonite-nak, hogy figyelmen kívül hagyja őket, ha jobb egérgombbal kattint valamelyik objektumra. Válassza a „Karbonit” lehetőséget, majd a „ne készítsen biztonsági másolatot” lehetőséget.

Vagy válassza a „Karbonit” és a „tulajdonságok” lehetőséget a fájlok biztonsági mentésének állapotának, a rendelkezésre álló verziók és az egyéb adatok ellenőrzéséhez.

A Carbonite asztali alkalmazásával ellenőrizheti a biztonsági mentés állapotát, finomíthatja a biztonsági mentési ütemtervet, visszaállíthatja a tartalmat, és végezhet néhány más dolgot. Ezen túlmenően azonban nem kell semmit sem figyelni.

A biztonsági mentési ütemterv megváltoztatásához kattintson a „beállítások” gombra & ellenőrzéseket.”

A karbonit alapértelmezés szerint folyamatos biztonsági másolatot készít, ami azt jelenti, hogy az egyes fájlok biztonsági másolatot készítenek a felhőre, amikor bármilyen változtatást végrehajtanak. Ha nagy és több fájlt használ, előfordulhat, hogy a folyamatos biztonsági másolat korlátozza a rendszer erőforrásait.

Ebben az esetben megmondhatja a Carbonite-nak, hogy csak „készítsen biztonsági másolatot naponta egyszer”, vagy mondja el: „ne készítsen biztonsági másolatot bizonyos órákban”. Van egy lehetőség arra is, hogy „csökkentsük a Carbonite internethasználatát”, amely felszabadítja az erőforrásokat, miközben lelassítja a biztonsági mentést.

A legtöbb esetben a Carbonite fájlátviteli algoritmusainak, amelyekről a következő fordulóban fog beszélni, a folyamatos biztonsági mentést kell kezelniük anélkül, hogy befolyásolnák a többi munkáját..

Ha vissza kell állítania a fájlokat, akkor ezt megteheti az asztal fő képernyőjén, ha rákattint a „Visszaveszem a fájljaimat” elemre. Kiválaszthatja az egyes fájlok, vagy az összes fájl visszaállítását.

Ha a második lehetőséget választja, hogy mindent visszaállítson egyszerre, akkor ezt a Carbonite asztali eszköz segítségével fogja megtenni. Az első lehetőség, az egyes fájlok helyreállítása, a Carbonite webhelyre irányítja a folyamat befejezéséhez.

háló

A karbonit böngésző felülete lehetővé teszi a felhőben tárolt fájlok megtekintését és a visszaállítási folyamat kezdeményezését. A Carbonite számlához csatolt összes eszköz a főoldalon jelenik meg.

Kattintson a „fájlok megtekintése” elemre a tárolt tartalom áttekintéséhez. Az online tárhelyen a számítógép által használt fájlrendszer-elrendezés alapján navigálhat.

A tartalom kiválasztásához kattintson az egyes mappák és fájlok melletti jelölőnégyzetre, majd kattintson a „letöltés” ​​gombra. Legfeljebb 5000 fájlt és 10 GB-os adatot tölthet le egyszerre. Az összes letöltött fájlt hozzáadja egy ZIP fájlhoz, amely kibontható a kívánt helyre.

Ezen túlmenően minden más, amit az interneten megtehetsz, a fiókkezelésre korlátozódik. A karbonit nem teszi lehetővé a biztonsági mentési folyamatok távoli kezelését.

Mobil

A Carbonite mobilalkalmazás lehetővé teszi a fájlok elérését a Carbonite által védett számítógépről távolról.

Az alkalmazás lehetővé teszi a telefonról készített fényképek automatikus biztonsági mentését is. Ez azonban minden, amit biztonsági másolatot készíthet.

A számítógépről biztonsági másolatot készített fényképek vagy fájlok megtekintéséhez válassza ki a mobil eszköz vagy a számítógép nevét az alkalmazás kezdőképernyőjén.

A mobilalkalmazás lehetővé teszi a távoli törlés képességével a mobilkészülék lopás elleni védelmét is. Ez megakadályozza, hogy mások hozzáférjenek a karbonit-fiókjához és egyéb telefonadataihoz a gyári alapbeállítások elvégzésével. Egy másik remek trükk: lehetővé teszi a telefon képernyőzár jelszavának távoli megváltoztatását és a képernyő lezárását.

Kerek két gondolat

Csodáljuk a karbonit élmény alapvető egyszerűségét. Nem teszi olyan egyszerűvé a dolgokat, mint a rivális Backblaze, de nagyon közel van. Az IDrive összehasonlítva több munkát igényel annak érdekében, hogy minden egyes dokumentumot, fotót és videót védjen.

A legtöbb felhasználó, különösen a műszakiak és a nagy értékű tartalommal rendelkezők, valószínűleg inkább az IDrive kibővített képességeit részesítik előnyben. Szép előnye az asztali alkalmazáson keresztül elérhető széles körű biztonsági mentési szolgáltatások, valamint az a tény, hogy a biztonsági mentési folyamatot az IDrive böngészőből távolról is vezérelheti..

A karbonit internetes tapasztalata szinte túl szűk. Ugyanakkor, bár nagyra értékeljük, hogy képeket készíthetünk biztonsági másolatokról a Carbonite mobilalkalmazásból, az a tény, hogy az IDrive lehetővé teszi biztonsági mentési hívásnaplóinak, szöveges üzeneteknek, névjegyeknek és bármi másnak az okostelefon-használók izgalmát..

Kerek: felhasználói élménypont az IDrive számára

IDrive logó
Karbonit logó

3

Fájl átviteli sebesség

Az egyik bosszantás a felhő biztonsági mentési stratégiájának megvalósításában az, hogy a fájlátvitel a számítógép és a felhőkiszolgálók között eltarthat egy ideig. A dolgok felgyorsítása érdekében a legjobb szolgáltatások olyan építészeti összetevőket valósítanak meg, mint az inkrementális blokk szintű fájlátvitel és a fájlok tömörítése.

Ebben a fordulóban meglátjuk, hogy az IDrive és a Carbonite kövessék-e a példát. De először megosztjuk néhány alapvető átviteli teszt eredményét, amelyet elvégeztünk annak ellenőrzésére, hogy melyik szolgáltatás tudja a fájlokat a leggyorsabban áthelyezni.

IDrive vs Carbonite: Sebességtesztek

A letöltési és feltöltési sebesség mérésére mindkét szolgáltatás esetében néhány átvitelt végeztünk egy 250 MB-os tömörített mappával. Ez a mappa több különféle fájltípusból áll. A teszteket közvetlenül a Massachusetts állambeli Boston területén kívül, WiFi hálózaton keresztül hajtották végre. A kezdés előtt ellenőriztük az adatátviteli sebességet a Speedtest.net oldalon:

 • Feltöltési sebesség: 12Mbps
 • Letöltési sebesség: 32Mbps

Ne feledje, hogy bármelyik szolgáltatás saját fájlátviteli sebessége drasztikusan változhat attól függően, hogy hol tartózkodik és a kapcsolat erősségétől függ.

Íme eredmények:

FeltöltésLetöltés
Én vezetek09:4601:12
Carbonite08:1001:30

Mindkét szolgáltatás feltöltési sebessége összhangban áll más felső felhőszolgáltatásokkal, ami azt sugallja, hogy a fájlok tömörítését jól kezelik.

Nyilvánvaló, hogy ha száz gigabájtnyi adatot szeretne feltölteni, akkor is várhat egy ideig. Valószínűleg 15-20 perces gigabájt feltöltéseket keres. Tehát a 100 GB-os feltöltése körülbelül egy nap alatt eltarthat.

Annak érdekében, hogy a dolgok folyamatosan mozogjanak, miután egy fájlt biztonsági másolatot készítettek a felhőre, általában csak akkor másolják újra, ha megváltozott egy fájl. Ezt „növekményes biztonsági mentésnek” nevezzük. Szinte az összes felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatás ezt megteszi, mivel egyébként óriási sávszélesség-problémákat okozna. Egy második, kevésbé általános algoritmikus módszer, az úgynevezett „blokk szintű növekményes mentés” módosítja a megközelítést. Blokk szintű átvitel azt jelenti, hogy csak a megváltozott fájl részei másolódnak, ahelyett, hogy a teljes fájlt újra feltöltenék.

Ezzel a megközelítéssel ahelyett, hogy egy 250 MB-os fájl feltöltése négy percet igényelne, általában csak addig tart, amíg a változások átvitele szükséges. Tehát, 25 MB adat hozzáadása a 250 MB fájlhoz csak 20-30 másodpercig tarthat.

Az IDrive és a Carbonite blokk szintű átvitelt is végrehajtanak, így mindkét irányban jó állapotban leszel. Annak ellenőrzése érdekében, hogy a tervezett módon működik-e, apró változtatásokat hajtottunk végre a tömörített tesztmappánkban: eltávolítottunk egy fájlt belőle.

A változtatás 30 másodperc alatt telt el, hogy a várakozásoknak megfelelően tükröződjenek mindkét szolgáltatás online biztonsági mentésében.

Három kör gondolatok

Az IDrive és a Carbonite egyaránt jól teljesítettek sebességtesztjeinkben. Miközben a karbonitnak volt némi előnye, a különbséget könnyen a helymeghatározási tényezők, és nem a technológia okozta. Mivel győztesnek szeretnénk hirdetni, úgy döntöttünk, hogy bevezeti a last minute tiebreakert: a futárszolgálatot.

A futárszolgálat révén a biztonsági mentési szolgáltatások megkerülnek a lassú biztonsági mentési folyamatokat, és teljes visszaállítással járnak, amikor küldenek egy külső meghajtót. Az adatok továbbítása a külső meghajtókra és a meghajtókról sokkal gyorsabb, mint az internet útján történő továbbítása.

A CrashPlan futárszolgálatot csak helyreállítással és csak akkor fizet, ha a Carbonite Prime fizet. Az IDrive futárszolgálatot kínál biztonsági mentéshez és visszaállításhoz egyaránt, és minden ügyfél számára ingyenesen kínálja. A szolgáltatás neve IDrive Express, és nagy előnye, ha száz gigabájtnyi adatot kezel..

Kerek: File Transfer Speed ​​Point az IDrive számára

IDrive logó
Karbonit logó

4

Biztonság

A globális adatsértések, ransomware támadások, közép-ember támadások és információfigyelés növekedése miatt a biztonság olyan téma, amelyet soha nem szabad figyelmen kívül hagyni, amikor felhőszolgáltatásokat ellenőriz. A vizsgált szempontok között szerepel a titkosítási protokollok, a jelszóvédelem és az adatközpontok biztonsága.

Én vezetek

Amikor biztonsági másolatot készít az adatokról az IDrive segítségével, akkor az összes adatát a szervereken tárolják. Ily módon, aki megsérti szervereit, nem tudja megnézni, mit tárolt ott.

Az IDrive titkosítási protokollja 256 bites AES. Az AES az Egyesült Államok Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézete által javasolt protokoll. Noha az AES népszerűsége vonzó célpontjává teszi a hackerek számára, becslések szerint még a világ legerősebb szuperszámítógépeinek több milliárd évre lenne szükségük a titkosítás megszakításához..

Az IDrive védi az adatait a készülék és a felhő közötti átvitel során a TLS-alagutakkal is, hogy megakadályozzák a hallgatást.

Mind a nyugalmi, mind a tranzit titkosítás gyakori a felhőszolgáltatások között. Az IDrive azonban elválasztja magát azáltal, hogy megadja a lehetőséget a magán végpontok közötti titkosítás beállítására.

Privát végponttól való titkosítással csak a titkosítási kulcsot ismeri, tehát még az IDrive sem tudja visszafejteni az adatait. Ugyanakkor azt is jelenti, hogy ha elfelejti a jelszavát, akkor az adatokhoz sem tud hozzáférni.

Egy dolog, amelyet az IDrive nem kínál, ami üdvözlendő lenne: két tényezős ellenőrzés. A két tényezővel történő ellenőrzéshez ismeretlen eszközökről történő bejelentkezéskor a felhasználónév és jelszó mellett biztonsági kódot kell megadnia. Megakadályozza, hogy az Ön jelszavát ellopó emberek hozzáférjenek az Ön adataihoz.

Az IDrive ugyanakkor támogatja a verziózást, ami azt jelenti, hogy a korábbi fájlverziók meghatározott számát megtartják. Ilyen módon, ha egy ransomware támadást céloz meg, amely a tartalom megrontásával jár, akkor egyszerűen visszatérhet egy korrupt változathoz, miután eltávolította a felelős rosszindulatú szoftvert. Az IDrive segítségével a fájljainak tíz példányát megőrzik biztonsági mentés és szinkronizálás céljából.

Carbonite

A karbonit védi a tartalomkiszolgáló oldalát 128 bites vagy 256 bites AES használatával. Alapértelmezés szerint 128 bit van felhasználva, míg a karbonit 256 bitre vált, ha a privát titkosítást választja.

Az IDrive-hez hasonlóan a privát titkosítás azt is jelenti, hogy beállítja a saját kulcsát, és a Carbonite soha nem tudja, mi az. Noha ez a legjobb szintű biztonságot nyújtja, ez azt is jelenti, hogy a Carbonite nem tudja alaphelyzetbe állítani a jelszavát, ha elveszíti.

Miután gondot okozott a magán titkosítás beállításával a Carbonite segítségével, ezt meg kell tennie a program első telepítésekor és a biztonsági mentés beállításakor. E folyamat során, ha úgy dönt, hogy inkább a Carbonite kezeli a titkosítási kulcsot, akkor később nem tud váltani.

A tranzit titkosítás TLS alagutakat használ, hogy megakadályozza az embereket, hogy kémkedjenek az Ön tartalmán, amikor az az eszköz és az adatközpont között mozog. A karbonit támogatja a kétfaktoros hitelesítést, amelyet kétlépcsős hitelesítésnek hív.

A telepítés online módon történik, ha bejelentkezik a fiókjába és meglátogatja a „személyes információk” fület.

Négy forduló gondolatok

Mindkét szolgáltatás jól működik, ha nyugalomban rejtjelez tartalmat és magánjellegű titkosítást kínál. Az a tény, hogy nem tud átváltani a privát titkosításra, miután úgy döntött, hogy engedi, hogy a Carbonite kezeli a titkosítási kulcsot, mindenképpen fejbevágó, bár.

Aztán ismét a Carbonite állítsa be a kétlépcsős azonosítást, az IDrive pedig nem. Az a tény, hogy mind a magán titkosítás, mind a kétlépcsős azonosítás az asztalon van a Carbonite-lal, kedvezővé teszi ezt az utolsó fordulót, de alig.

Kerek: Karbonit biztonsági pontja

IDrive logó
Karbonit logó

5

Az ítélet

Az IDrive és a Carbonite egyaránt nagy értéket képvisel, és kiváló felhasználói élményt nyújt. Emiatt az évek során mindkét szolgáltatás következetesen a legjobb felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatások közé került, amelyeket értékelünk. A 2017. évi felhő biztonsági mentési rangsorunkban az IDrive és az Carbonite az első, illetve az ötödik helyen helyezkedik el.

Annak ellenére, hogy az IDrive felülmúlta a 2017-es rangsorunkat, és annak ellenére, hogy a mérkőzés első három fordulóját viszonylag könnyedén elvégezték, nem igazságos azt mondani, hogy ez ideális választás mindenki számára. Ami a Carbonite-ot teszi jobb választássá egyes felhasználók számára, annak korlátlan tárolására vezethető vissza.

Ez a képesség azt jelenti, hogy soha nem kell aggódnia, hogy helyet kezel a Carbonite segítségével, és ez lehetővé tette a Carbonite számára, hogy sokkal egyszerűbb felhasználói élményt teremtsen, mint amit az IDrive-nél találsz. A fájltípusos biztonsági mentés azt jelenti, hogy készítsen és felejtsen el biztonsági másolatot az Ön számára, így értékes időt tölthet más feladatokra.

Ugyanakkor a legtöbb felhasználó számára, akiknek 1 TB-nál kevesebb adatot kell biztonsági másolatot készíteni, a számítógépek, táblagépek és telefonok egyetlen olcsó előfizetéssel történő védelme nagyobb értéket jelent, mint amellyel a Carbonite képes versenyezni. Mint mindig, köszönöm az olvasást. Szeretnénk hallani a saját gondolatait és tapasztalatait mindkét szolgáltatással kapcsolatban.

Nyugodtan ossza meg az alábbi megjegyzéseket.

Teljes nyertes: IDrive

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me