Google Drive és IDrive – Felhő-együttműködési koktél 2017-re

A fájlok felhőben történő tárolásakor a jelenlegi piacon nem létezik ilyen, mint általános megoldás. Mindig egynél több szolgáltatást kell használnia, ha az összes világ legjobbat szeretné elérni.

Példa erre: Google Drive. Bár a valaha létrehozott két vagy három legjobb felhőalapú együttműködési eszköz egyike, a Google Drive biztonsági és teljesítménybeli hiányosságai miatt sok hiányosságra van szükség, így össze kell kapcsolni egy másik szolgáltatással, ha nem akarja, hogy adatai sebezhetők maradjanak.

A Cloudwards.net egyik legjobb Google Drive-társa, aki valaha felülvizsgálta, a hibrid biztonsági mentési szolgáltatás IDrive. E párhuzamos áttekintés során mindkét szolgáltatást különféle lehetőségekkel fogjuk értékelni, beleértve a biztonsági mentést, a szinkronizálást és a biztonságot.

A cél az, hogy bebizonyítsa, hogy a biztonságos fájltárolás és a teljes merevlemez-védelem vonatkozásában az IDrive a Google Drive-ot a porba hagyja.

A Google Drive és az IDrive általános áttekintése

Az integrált alkalmazások széles skálájával a Google Drive megkönnyíti a munka elvégzését. Ezeknek az alkalmazásoknak a többsége semmit sem számít önnek, és párhuzamosan azzal, hogy 15 GB ingyenes felhőalapú tárhelyet kapsz csak a Google-fiók létrehozásával, nem nehéz megérteni, hogy a Google Drive miért helyezkedik el a Dropbox mellett, amikor az összes regisztrált felhasználó felhasználók.

A Google Drive másik oka az, hogy az adatok felhőben való tárolása nagyon jó ötletnek bizonyul. Ez azt jelenti, hogy nem kell aggódnia a fájlok elvesztése miatt, ha a számítógép összeomlik, vagy eszköze elveszik vagy ellopták.

A Google Drive problémája az, hogy az nem teszi a merevlemez biztonsági másolatát olyan egyszerűvé, mint amennyire lehetett, mert arra kényszeríti, hogy minden tárolt tartalmat áthelyezzen egy szinkronizálási mappába. Az alábbiakban arról beszélünk, hogy miként működnek a szinkronizáló mappák.

Ahol a felhőalapú tárolástól eltérő felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatások jönnek játékba. Ezek a szolgáltatások asztali eszközöket használnak az olvasók számára a védeni kívánt tartalom kiválasztásához, miközben lehetővé teszik a fájlrendszer struktúrájának fenntartását. Mivel megőrzik ezt a szerkezetet, katasztrófa esetén kevésbé zavaró módot jelentenek az adatok helyreállítására.

A 2003-ban alapított IDrive elnyerte a helyét a Cloudward.net egyik kedvenc felhőalapú biztonsági szolgáltatásának, mivel számos olyan szolgáltatás miatt megkülönbözteti a közvetlen versenytársaitól, mint a Backblaze, Carbonite és CrashPlan.

A lista tetején található az IDrive képessége a tartalom szinkronizálására, amely a felhőalapú tárolási szolgáltatásoknál gyakoribb termelékenységi funkció, mint biztonsági másolat. A szinkronizálás lehetővé teszi az egyik eszközről a másikra ugrálást, és ugyanazon a tartalomon történő munkát anélkül, hogy az USB-meghajtókkal kellene zavarnod.

Beszélünk még néhányat a szinkronizálásról és sok más Google Drive- és IDrive-funkcióról, a következő csata fordulóban.

Google Drive vs IDrive: A csata fordulói

Noha az IDrive nem rendelkezik integrált termelékenységi alkalmazásokkal, a tartalom szinkronizálásának képessége miatt tökéletes felhő-társaként használható a Google Drive mellett.

Mindkét szolgáltatásból a legtöbbet hozhatja ki annak mélyebb megértése érdekében, hogy az egyes szolgáltatások hol állnak magasan, és amelyek nem teljesítik egymást. A mélyreható elemzés négy fordulója alatt pontosan ezt segítjük elérni.

1

Biztonsági mentés és verziókezelés

Ha online dolgozik, akkor elengedhetetlen a fájlok biztonsági mentése és a korábbi verziók letöltése. lássuk, hogyan állnak össze két versenyzőnk.

Google Drive

A Google Drive egy olyan hatékonysági eszköz, amely a felhőkben lévő fájlok tárolására épül. Sokan azt is használják, hogy megóvják a legfontosabb fájljaikat. A fájlok Google Drive-on történő tárolása azonban megköveteli, hogy azokat a merevlemezük szinkronizálási mappájába helyezzék át. Ez azt jelenti, hogy nem replikálhatja eszközének fájlszerkezetét a felhőben.

A dedikált felhő biztonsági mentési eszközök jellemzően egy asztali eszközt tartalmaznak, amely a fájlok és mappák címkézésére szolgál, nem pedig arra, hogy mindegyiket egy mappába helyezze. A Google Drive-nak nincs ilyen segédprogramja. Éppen ezért a Google Drive értéke – amint azt a következő fordulóban megvitatjuk – szinte teljes egészében a munka termelékenységében rejlik.

Az ilyen termelékenység támogatása érdekében a Google Drive tartalmaz egy nagyon értékes fájlmentési funkciót: verzióvezérlés. A verzióvezérlés lehetővé teszi a nem kívánt módosítások és a fájl sérülések visszavonását.

A Google Dokumentumokban létrehozott natív fájltípusok esetén a felhasználók határozatlan időre visszatérhetnek a korábbi verziókhoz. Időnként a Google Drive egyesíti a régebbi verziókat a helytakarékosság érdekében, de egyébként nincsenek korlátozások.

Nem natív fájltípusok esetén a Google Drive alapértelmezés szerint legfeljebb 30 napig megőrzi a korábbi verziókat változatonként. A nem natív alkalmazások korábbi verzióinak eléréséhez válassza ki az elemet a Google Drive-ban, és kattintson a webalkalmazás teteje melletti több gombra (három függőleges pont)..

A preferenciák alapján meghosszabbíthatja azt is, hogy a Google Drive mennyi ideig tartja a kiválasztott fájlverziót.

A törölt fájlok is helyreállíthatók. Egy fájl törlésekor a „kukába” kerül. Határozatlan ideig ott kell maradnia, amíg törli. Ha törli a kukából, vegye fel a kapcsolatot egy Drive-szakértővel, hogy megpróbáljon helyreállítani a fájlt.

Megjegyzés: Jelentések vannak arról, hogy a Google 30 nap elteltével automatikusan törli a törölt elemeket. Vannak olyan elemek a szemetes mappámban, amelyek több mint két éve vannak ott. Lehet, hogy a Google automatikusan törli az elemeket, de nem találtam olyan dokumentumot, amely alátámasztaná ezt az állítást.

Tárhelyként a Google Drive minden Google-fiók tulajdonosának 15 GB ingyenes tárhelyet biztosít a felhők számára. Ezen felül a Google Drive többszörös fizetős szinteket kínál.

Az árszervezés rugalmassága olyan terület, ahol a Google valóban ragyog, különösen a megfizethető 100 GB-os opcióval. Az ilyen tervek sokkal költséghatékonyabbá teszik a párosítást olyan felhő biztonsági mentési szolgáltatással, mint például az IDrive.

Én vezetek

A Google Drive-tól eltérően az IDrive elsősorban a merevlemez biztonsági másolataira épül. Az IDrive biztonsági mentéshez történő felhasználásának egyik legfontosabb előnye, hogy egy szolgáltatáscsomaggal ellátott asztali eszközzel segít a folyamat kezelésében.

Az eszköz „biztonsági mentése” ablaktáblájában navigálhat a fájlszerkezeten, és címkézheti a fájlokat és mappákat biztonsági mentés céljából.

Az eszköz tartalmaz egy „ütemező” ablakot is, amellyel a biztonsági mentéseket automatikusan futtathatja. Ez különösen fontos a nagy fájlokkal dolgozó felhasználók számára, mivel a biztonsági mentés valós időben történő futtatása kiszoríthatja a számítógép erőforrásait.

Ha inkább a valós idejű biztonsági mentést részesíti előnyben, akkor ez is lehetséges. Ezt a funkciót folyamatos adatvédelemnek (CDP) nevezzük. Míg a CDP csak az 500 MB-nál kisebb fájlokra vonatkozik, ezeknek a munka nagy részét le kell fedniük.

Az IDrive asztali eszköz Windows és Mac esetén is elérhető. Az IDrive támogatja az iOS (iPhone és iPad), Android és Windows Phone eszközök mobil biztonsági mentését is. A legtöbb más népszerű biztonsági mentési szolgáltatás mobil alkalmazásokkal rendelkezik a tárolt tartalmak elérésére, de nem engedi, hogy a telefon adatainak biztonsági másolatát készítsék.

Egy másik kissé egyedi IDrive szolgáltatás az, hogy lehetővé teszi a Facebook és Instagram fiókok biztonsági mentését.

Az IDrive által kínált biztonsági mentési lehetőségek körét megerősíti az a tény, hogy a szolgáltatás lehetővé teszi korlátlan eszközök biztonsági mentését egyetlen fiók alatt. Más felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatások csak egy eszközre korlátozhatják Önt.

Az IDrive ingyen használható 5 GB-os tartalékhellyel, de ez valószínűleg nem elég a merevlemez teljes védelméhez. Az IDrive mind 1 TB, mind 10 TB előfizetéseket kínál.

Sok konkurens biztonsági mentési szolgáltatástól eltérően az IDrive nem kínál korlátlan biztonsági mentési tervet. Ezek a szolgáltatások azonban általában csak egy eszköz biztonsági mentését teszik lehetővé. A legtöbb felhasználó mindössze 1TB-vel képes megbirkózni még két vagy három eszköz esetén is.

Az IDrive biztonsági másolatának további előnye az IDrive Express. Az első számítógépes biztonsági másolat készítése akár heteket, akár heteket is igénybe vehet, ha az interneten keresztül történik. Az IDrive Express egy ingyenes postai szolgáltatás, amelyben a vállalat 3 TB külső meghajtót küld Önnek az e-mailben. Töltse rá eszközinformációit, küldje vissza, és az IDrive a felhőben tárolja az Ön számára.

Az online biztonsági mentésen kívül az IDrive asztali eszköz használható a címkézett tartalom külső meghajtóra történő irányításához. A Cloudwards.net javasolja az online és a külső meghajtók beépítését a biztonsági mentési tervbe. Az, hogy képes kezelni mindkettőt ugyanazon eszköz segítségével, óriási időmegtakarítást jelent.

A verzióvezérlés szempontjából az IDrive fenntartja az összes fájl korábbi tíz verzióját az IDrive „visszatekerés” szolgáltatással.

A törölt fájlokat a kukába küldi, a Google Drive-hoz hasonlóan. 30 nap elteltével automatikusan törlődnek a kukából, és utána nem állíthatók helyre.

Első forduló

A Google Drive jobb verziókezelési lehetőségeket kínál, mint az IDrive. Az ilyen méretű fájl verziózás azonban jobb a munka termelékenységéhez, mint a biztonsági mentés. Ez a tökéletes módja annak, hogy fenntartsuk a tartalom ellenőrzését, amelyen aktívan együttműködünk.

Az IDrive tíz verziójú biztonsági másolata ugyanakkor védelemként szolgál a fájlok sérülései és a számítógép összeomlása ellen. A merevlemez alapos védelmével kapcsolatban nincs sok vita. Az IDrive biztonsági mentéshez készült. A Google Drive nem.

Kerek: Biztonsági másolat és verzióvezérlő pont az IDrive számára

Google Drive logó
IDrive logó

2

Termelékenység és együttműködés

Sokak számára az online munka az új szokás: hogyan működnek itt a Google Drive és az IDrive?

Google Drive

Noha a Google Drive-ot nem az eszköz biztonsági mentésére tervezték, ez a legjobb felhőeszközök között van, amikor a dolgok elkészítésére kerül sor.

A Google Drive munkatermelékenységi képességei natív böngészőalapú alkalmazások összességére épülnek, együttesen a Google Docs néven:

 • Dokumentumok: szövegszerkesztéshez
 • Lapok: táblázatokhoz
 • Dia: bemutatókhoz
 • Űrlapok: felmérésekhez és egyéb formákhoz
 • Rajzok: képszerkesztéshez

Ha ismeri a Microsoft Office vagy az iWork alkalmazást, akkor ezeknek az eszközöknek a használata nem jelent problémát.

A natív alkalmazásokon kívül a Google lehetővé teszi a harmadik féltől származó alkalmazások számára, hogy integrálódjanak a felhőalapú tárhelyéhez. Több száz ilyen alkalmazás érhető el, amelyek mindegyike könnyen hozzáadható a Google Drive eszköztár legördülő menüjéből.

Néhány példa az Ön által hasznos harmadik féltől származó alkalmazásokra:

 • LucidCharts: maketthez
 • SmartSheets: projektmenedzsmenthez
 • DocuSign: e-aláírásokhoz
 • WeVideo: videószerkesztő
 • Pixlr szerkesztő: fotószerkesztő
 • CloudConvert: fájltípusok konvertálása

Ha inkább a Microsoft Office-t részesíti előnyben a Dokumentumokkal szemben, van egy Google Drive-bővítmény, amely telepíthető az Office fájlok közvetlen mentéséhez a Google Drive-tárolóba.

A Google Drive különösen előnyös, hogy alkalmazásintegrációi elősegítik az együttműködést. Bármilyen, a Drive-ba mentett fájltípus megosztható másokkal. Miután a tartalmat megosztották, az együttműködők szerkesztéseket, javaslatokat tehetnek vagy észrevételeket tehetnek az integrált alkalmazásokból.

Amikor megosztja a tartalmat, a Google Drive URL-címet generál a tartalomhoz. Ehhez a hivatkozáshoz csatolhatja a csak megtekintési vagy szerkesztési engedélyeket is, hogy megkönnyítse az együttműködést. A link létrehozása helyett más felhasználókat is meghívhat a tárolt tartalom elérésére e-mailben.

Van azonban néhány nyilvánvaló biztonsági probléma azzal, hogy a Google Drive hogyan kezeli a megosztást. Nem kaphatja meg a jelszavakkal történő hivatkozások védelmét vagy a lejárati idő megadását.

Ezen túlmenően, bár az egyes Google Docs-fájlokban nyomon követheti a revíziókat, a Google Drive nem ad átfogó módot a megosztott elemek ellenőrzésére, és a meghívottak által végrehajtott intézkedéseket..

Én vezetek

Az IDrive felhőben tárolt bármilyen tartalmat meg lehet osztani másokkal URL link létrehozásával. Ezt a linket e-mailben terjeszthetjük, közvetlenül a Facebookba vagy a Twitterbe küldhetjük, vagy kézzel megoszthatjuk (másolás és beillesztés).

A megosztott tartalomhoz csak megtekintési vagy szerkesztési engedélyek adhatók.

Az IDrive sok szempontból jobban kezeli a fájlmegosztást, mint a Google Drive. Az IDrive például lehetővé teszi a linkek jelszavakkal történő védelmét. A webes felületen keresztül elérhető egy „megosztott” oldal is, amellyel gyorsan megnézheti, hogy milyen tartalmat osztott meg, hogy ne veszítse el nyomon.

Az IDrive ugyanakkor nem engedélyezi a linkek lejárati dátumának beállítását, mint például más felhőszolgáltatások, például a Sync.com vagy a pCloud.

Az IDrive nagyobb problémája az, hogy nem rendelkezik integrált alkalmazásokkal sem natív, sem harmadik fél által. Ez megnehezíti az együttműködést, mivel a megosztott tartalmat letöltésre és szerkesztésre / megtekintésre az IDrive ökoszisztémán kívül kell telepíteni..

Második forduló

Az IDrive valószínűleg egyértelmű győztes lett az első fordulóban, de a Google Drive a második fordulóban visszaadta a szívességet.

Az IDrive biztonságosabban kezeli a tartalommegosztást, mint a Google Drive. Ez azonban nem elég ahhoz, hogy meghaladja azt a tényt, hogy a Google Drive megkönnyíti az együttműködést az olyan integrált alkalmazások kiválasztásával, amelyek összehasonlíthatatlanok más felhőalapú tárolási szolgáltatásokkal.

Kerek: Termelékenységi és együttműködési pont a Google Drive számára

Google Drive logó
IDrive logó

3

Fájlok szinkronizálása

Ha sok eszközön dolgozik, fontos, hogy mindig a legújabb verziót használja; hogyan működik két szolgálatunk ebben a tekintetben??

Google Drive

A Google Drive telepítése az asztalra egy speciális fájlrendszer-mappát hoz létre, amelyet „szinkronizálási mappának” hívnak. A mappában tárolt tartalom nem csak az eszköz merevlemezén, hanem a felhőben is tárolódik.

Mivel ez a folyamat szinte valós időben zajlik, eszközről eszközre ugorhat, és ugyanazon a tartalomon dolgozhat anélkül, hogy ütemet veszít, feltéve, hogy a Google Drive telepítve van minden eszközre. Vagy hozzáférhet tartalmához a Google Drive webes felületén keresztül.

A szinkronizálási sebesség tekintetében a Google Drive kedvezően hasonlít legnagyobb versenytársaihoz, a Dropboxhoz és a OneDrive-hez. A teszt megfogalmazása érdekében időzítettem egy többféle fájltípusból álló 258 MB-os tömörített mappa feltöltési és letöltési sebességét..

Feltöltési időLetöltési idő
Google Drive03:0700:21
Én vezetek04:1100:28
Dropbox04:3200:20
Egy meghajtó03:4500:15

Ezeket a teszteket szélessávú kapcsolaton keresztül végezték el, 160 Mbps és 12 Mbps letöltési és feltöltési sebességgel a speedtest.net szerint.

Ezek a tesztek azonban csak a kezdeti fájlmozgatásra is vonatkoztak. Számos felhőszolgáltatás korszerűsíti a folyamatban lévő átviteli folyamatot úgynevezett „növekményes fájlátvitel” néven. Ez a fájlátviteli módszer azt jelenti, hogy csak a fájlok megváltozott részeit, a teljes fájl helyett szinkronizálják a módosítások végrehajtásakor..

Noha a növekményes fájlátvitel egyre gyakoribb, a Google valamilyen okból még nem tette be őket építkezésébe. Ez azt jelenti, hogy ha nagyobb fájlokon dolgozik, akkor a Google Drive-val történő szinkronizálás lassabb lesz, mint például a Dropbox, a Sync.com vagy a pCloud szolgáltatások esetén..

A Google Drive lehetővé teszi a fojtószelep szinkronizálási sebességét közvetlenül az eszközéről.

Ez akkor hasznos, ha nagy fájlokkal dolgozik, és olyan sávszélesség-hatásokat szeretne kezelni, amelyek más tevékenységeket akadályozhatnak.

Én vezetek

A legtöbb felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatás a biztonsági mentéshez ragaszkodik. Az IDrive azon kevés egyike, amelybe beletartozik az eszköz szinkronizálása.

Az IDrive különösen lenyűgöző az, hogy felhőalapú tárolási allokációt kap a szinkronizáláshoz, amely külön van a tartalék allokációtól. Ez azt jelenti, hogy az 1TB IDrive-előfizetés tartalmazza mind 1TB biztonsági mentési helyet, mind pedig 1 TB szinkronizálási helyet. Külön tárolóegységgel történő felkínálásával megtakaríthatja a prioritások kipróbálásának és megkísérelésének szükségességét.

Az IDrive szinkronizálás ugyanúgy működik, mint a Google Drive és más felhőalapú tárolási szolgáltatások, létrehozva egy speciális mappát az eszközön, amely kapcsolódik a felhőhöz. Ahhoz, hogy megnézhessük az összehasonlíthatóságot, ugyanazokat a teszteket végeztem, mint a Google Drive-ban, a 258 MB-os tesztfájl segítségével:

Feltöltési időLetöltési idő
Google Drive03:0700:21
Én vezetek04:1100:28
Dropbox04:3200:20
Egy meghajtó03:4500:15

A fájlátvitel ideje kissé lassabb, de nem annyira, hogy valószínűleg észreveszi, ha valóban nagy fájlokkal dolgozik.

A nagyobb különbség az, hogy az IDrive beépíti a növekményes fájlátvitelt a szinkronizálási (és biztonsági mentési) architektúrájába. Elméletileg ez azt jelenti, hogy a 258 MB fájl későbbi szinkronizálásának gyorsabbnak kell lennie.

Ennek az elméletnek a teszteléséhez kismértékű változtatást végeztem a tesztelésem során használt tömörített mappában: töröltem a benne lévő fájlok egyikét. A megváltozott változásoknak mindössze 1:34 másodpercig kellett visszaverődniük a felhőben.

Noha az inkrementális átviteli architektúra megtanítja, hogy ezt meg kell tennie, az IDrive készülékkel gázzal növelheti a feltöltési és letöltési sebességeket.

Három forduló felülvizsgálata

Bár az eszköz szinkronizálása nem az IDrive fő célja, rendkívül jól kezeli. A több operációs rendszer támogatása, az a tény, hogy korlátlan eszközökre telepítheti az IDrive-t, és az inkrementális átvitel használata jobb szinkronizálási lehetőséget kínál, mint a Google Drive.

Kerek: Fájlok szinkronizálása az IDrive számára

Google Drive logó
IDrive logó

4

Biztonság és adatvédelem

Végül, de nem utolsósorban a biztonság és a magánélet; elvégre nem akarja, hogy a fájljai bárki számára szabadon hozzáférhetők legyenek.

Google Drive

Mivel a kibertámadások és más lehallgatás veszélyei manapság olyan gyakoriak, kerülni kell minden olyan felhőszolgáltatást, amely nem foglalja magában a titkosított adatátvitelt. Szerencsére a Google Drive nem tartozik e szolgáltatások közé.

A készülék és a Google Drive szerverei között mozgó adatok egy biztonságos, 256 bites AES TLS / SSL alagútban vannak elrejtve, 2048 bites RSA titkosítási kulcsok és a tökéletes előremeneti titok használatával. Ezt úgy hívják, hogy „átmenő titkosítás”.

A Google Drive nyugodtan titkosítja az Ön tartalmát is. A tárolt fájlok kódolása 128 bites vagy 256 bites AES használatával történik, amely az Egyesült Államok Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézete által javasolt titkosítási módszer..

A tartalmi metaadatok azonban szöveges formában maradnak a Google Drive kiszolgálóin. A metaadatok tartalmazzák a fájlneveket, a méreteket és az időbélyegzőket. Ha a metaadatokat olvashatónak hagyja a felhőben, néhány felhasználó számára problémát jelenthet.

A Google Drive biztonságával kapcsolatos nagyobb probléma az, hogy a Google nem kínál a felhasználók számára lehetőséget arra, hogy nulla tudással (vagy helyi) titkosítást választhassanak..

A Google Drive továbbra is teljes ellenőrzést gyakorol a titkosítási kulcsai felett, ami azt jelenti, hogy a Google Drive alkalmazottja visszafejti és elolvassa az Ön tartalmát. Ez azt is jelenti, hogy a Google olvasható másolatokat biztosíthat fájljainak harmadik fél vállalkozásainak és kormányzati szervezeteinek.

Vagy ha a Google-t feltörik, mások számára technikailag lehetősége van megszerezni a felhasználóneved és jelszavad ellenőrzését, majd bejelentkezni a fiókjába a tartalom eléréséhez. Az a tény, hogy a Google nyugalomban titkosítja az Ön tartalmát, nem jelent semmiféle tudás nélküli titkosítást, valójában nem annyit jelent.

A Google támogatja az opcionális kétlépcsős azonosítást, amit nagyon ajánlunk, különösen ezzel a szolgáltatással. A kétlépcsős azonosítás azt jelenti, hogy be kell jelentkeznie fiókjába jelszavával és egy véletlenszerűen generált ellenőrző kóddal, amelyet telefonjára küld. Ennek előnye, hogy azt jelenti, hogy a hackerek, akik feltörik az Ön jelszavát (vagy ellopják azt a Google-tól), továbbra sem férhetnek hozzá felhőadataihoz..

Egy másik plusz a Google-val az, hogy nagyon sokáig tartanak adatközpontok védelme érdekében. A biztonsági intézkedések magukban foglalják:

 • Testreszabott szerver a teljes irányítás érdekében
 • Csomagolt és elosztott felhasználói adatok több gépen
 • Helyszíni járőrök és video megfigyelés
 • Biometrikus és lézer riasztás biztonság
 • Független harmadik fél tanúsításai (ISO, SOC, FedRAMP)

Ha további információra van szüksége arról, hogy a Google felhőalapú biztonsági intézkedései megfelelnek-e az Ön igényeinek, akkor biztonsági előírásaikat kötelező elolvasni.

Én vezetek

Az IDrive titkosítja az adatokat mind tranzit, mind nyugalmi állapotban. Az IDrive-felhőben tárolva tartalmát 256 bites AES segítségével kódolja, hogy mások ne olvassák el. A tranzit titkosítást a TLS / SSL védi. Amikor bejelentkezik az IDrive-be, a felhasználói hitelesítő adatok átvitelre kerülnek a 256-bites AES használatával.

Mindez összhangban áll azzal, hogy a Google Drive és a legtöbb más felhőszolgáltatás hogyan folytatja üzleti tevékenységét. Az IDrive megkülönbözteti az a tény, hogy választási lehetőséget is biztosít a nulla tudású titkosításra.

Az IDrive „privát titkosításnak” hívja, de ez ugyanaz. Privát titkosítással beállíthatja a saját titkosítási kulcsát, és az IDrive soha nem tudja, mi az.

Mielőtt az IDrive-hez továbbítanák, az adatok titkosítva vannak a számítógépen, és tovább vannak titkosítva átvitel és tárolás révén. A tartalmak csak akkor kerülnek titkosításra, ha újra hozzáférnek a számítógépére.

Mivel az IDrive nem tudja kibontani és olvasni az adatait, az sem a kormányzati ügynökségek, sem a hackerek nem tudnak. Ezért a nulla ismeretű megoldások a legjobb módja az adatok biztonságának a felhőben történő biztonságos védelmére.

A lényeg az, hogy ha elfelejti a titkosítási kulcsot, el fogja veszíteni a tartalmához való hozzáférést is. Ezért okos olyan felhőalapú jelszókezelőt használni, mint a Lastpass.

Az IDrive felhő számos adatközpontra épül a világ minden tájáról annak biztosítása érdekében, hogy adatai mindig rendelkezésre álljanak. Az adatközpontok edzettek, hogy megvédjék mind az ember okozta, mind a természeti katasztrófákat. A főbb jellemzők a következők:

 • Emelt padlók
 • HVAC hőmérséklet-szabályozó rendszerek
 • Az állványok a szeizmikus aktivitás ellen védettek.
 • Korszerű tűzoltó rendszerek
 • Mozgásérzékelők és biztonsági riasztások
 • Videokamera megfigyelés
 • Harmadik fél sérülékenységi áttekintése

Az IDrive rendszeresen felülvizsgálja harmadik féltől a hálózati infrastruktúrájuk biztonsági réseit is.

Negyedik forduló

A Google és az IDrive egyaránt erőteljes adatközponti biztonságot kínál annak biztosítása érdekében, hogy az adatait ne veszélyeztesse fizikai fenyegetések. Az adatok titkosításával nyugalmi és átmeneti állapotban mindkét szolgálat megteszi a megfelelő intézkedéseket az Ön tartalmának a számítógépes fenyegetésekkel szembeni védelme érdekében.

Ha azonban a teljes adatbiztonságra törekszik, akkor érdemes komolyan mérlegelnie a nulla ismeretlen titkosítást használó felhőalapú tárolási szolgáltatásokat. A Google Drive nem tartozik e szolgáltatások közé, és valószínűleg ez a legjobb ok arra, hogy használatát a folyamatban lévő, együttműködő munkára korlátozza..

Az IDrive ezzel szemben a tökéletes eszköz a tartalom hosszú távú biztonságának megőrzéséhez.

Kerek: Biztonsági és adatvédelmi pont az IDrive számára

Google Drive logó
IDrive logó

5

Az ítélet

A Google Drive megszerezte népszerűségét, mert olcsó, de hatékony módja a munkatermékek előállításának. Valójában a Google Drive-val ingyenesen elérhető eszközök sokféle pénzt fizettek. Tehát rendben van, ha kissé szédülünk a lehetőségekről.

Ne hagyja, hogy az euforia becsapjon téged. Bármennyire is lehet a Google Drive, az IDrive sok mindent sokkal jobban végez. Ez magában foglalja a merevlemez biztonsági mentését a felhőn, az eszközök szinkronizálását és a tartalom biztonságos védelmét a kíváncsiságtól.

Ha megpróbál választani a két szolgáltatás között egy 1 TB-os előfizetésre, akkor az IDrive egyértelmű nyertese. Ennek oka az, hogy a Google Drive legnagyobb előnyei ingyenesek lehetnek. Eközben a merevlemez teljes biztonsági mentéséhez előfizetési szintű hely szükséges.

Ennek ellenére mindkét szolgáltatásnak helyet kell szereznie a készülék jövőjében. A megfelelő felhő eszköz kiválasztása a megfelelő feladathoz hozzájárulhat a termelékenység növeléséhez, miközben biztonságban is maradhat.

Végső győztes: IDrive

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me