Cloud Music biztonsági másolat: Az iTunes Match problémája

Távoli biztonsági mentési szolgáltatást keres zenéihez? Ha Apple termékeket használ, akkor fontolgathatja az iTunes Match alkalmazást. De itt van a probléma. Az iTunes Match nem felhőfájl-tárolási szolgáltatás. És sok felhasználó egyszerűen nem veszi észre, hogy ez nem egy igazi iTunes biztonsági mentési megoldás.


Mindannyian tudjuk, hogy a felhő biztonsági mentéseinek van értelme, és mindannyian szeretnénk ellenőrizni, hogy a legfontosabb adataink legalább egy másik helyre kerülnek-e. A felhő hatalmas mennyiségű, megfizethető tárhelyet kínál, ideális erre a célra.

Miért kell biztonsági másolatot készíteni a zenéről?

Az idő múlásával többségünk hatalmas zenegyűjteményeket halmozott fel laptopjainkon, okostelefonjainkon, zenelejátszóinkon és táblagépeinken. Ha órákat töltött a CD-k MP3-ba konvertálásával, vagy akár értékes bakelitlemezek rögzítésével a számítógépre, akkor ellenőriznie kell, hogy a fájlokat a felhőben másolja-e, ha a zenelejátszó helytelenül kerül vagy a merevlemez összeomlik..

Apple Music
Apple Music

A zene mentése azonban furcsa különbség. Vannak korlátozásai, amelyek miatt nagyon rossz választás lehet. Furcsa módon az Apple saját felhőalapú szolgáltatása, az iTunes Match, egyszerűen nem alkalmas a zenefájlok valódi távoli biztonsági mentésére. Fontos, hogy megértse annak korlátait. Miután feliratkozott az iTunes Match programra, nem kap visszatérítést. És ha nem érti meg teljesen, akkor valószínűleg elveszíti a zenét.

iTunes mérkőzés: mi ez

Az Apple bemutatta az iTunes match alkalmazást a zenék szinkronizálására a felhő több eszközén keresztül. Elemzi az egyes eszközök fájljait, és elérhetővé teszi azokat a többi eszközön, a felhőben található online fájltároló segítségével, központi tárolóként.

Legfontosabb értékesítési pontja a 128 kbps-os fájlok automatikus frissítése 256 kbps-re. Az iTunes Match emellett bárhonnan hozzáférhet az iTunes könyvtár bármelyik fájljához, feltéve, hogy kapcsolódik a felhőhöz, és a fiókjába regisztrált iOS-eszközzel rendelkezik..

iTunes mérkőzés: mi az nem

Itt van a fontos rész: az iTunes Match egyfajta online fájltárolást kínálhat, nem egy távoli felhő biztonsági mentési szolgáltatás a zene számára. Az iTunes Match nem készít hasonló fájlokat a felhőben. Ez eldönti, hogyan kell feldolgozni a könyvtárat az Ön beavatkozása nélkül.

Amikor a zenét szinkronizálja a felhőbe és a felhőből, az iTunes Match összekeveri a saját könyvtári másolatait a saját bemásolt vagy importált fájljaival, olykor kellemetlen keveréket hozva létre. Elveszítheti az Apple verziójával azonos címmel vagy metaadattal rendelkező műsorszámokat. Például az élő felvétel hibásan illeszthető össze a felhőben lévő albumverzióval. Amikor megpróbálja letölteni, az eredeti eltűnt.


© FutUndBeidl

Az explicit dalszöveggel ellátott dalokat időnként cenzúrázott verziók váltják fel, amikor letöltik a felhőből. 

Ha törli a zenét az eszközökről, akkor semmi sem garantálja, hogy ezt a zenét a felhőből a jövőben is le tudja tölteni. Ha az Apple kikapcsolja az iTunes Match alkalmazást, vagy valamilyen okból letiltja fiókját, akkor zenéje jó időre eltűnik. Valószínűtlenül hangzik, igaz? De egy Amazon Kindle-felhasználó elvesztette az összes vásárolt tartalmát, amikor fiókját letiltotta. Ezek a dolgok sajnos történnek.

Az iTunes Match alternatívái

Amint megértjük az iTunes Match korlátozásait, könnyű belátni, hogy ez valójában nem egy zenei biztonsági mentési szolgáltatás. Néhány rövidítés szükséges, és nem biztos, hogy elégedett azokkal a kompromisszumokkal, amelyeket a kényelem kedvéért tesz.

Szóval milyen alternatívák vannak? Itt valóban két lehetőség van. Egy felhőfájl-tároló megoldás, például a Dropbox, amely távoli biztonsági mentést és fájlszinkronizálást kínál. És a Backblaze, amely kínál. egyirányú biztonsági mentés a felhőbe. 

Online tárolás

Mindkettő szokásos fájlmentési megoldás. És első pillantásra nem biztos, hogy tartja őket megfelelőnek a munkához. De a valóságban sokkal többet kínálnak, mint az iTunes Match. A CrashPlan Pro hagyományosabb, olcsóbb, de vitathatatlanul sokoldalúbb. Biztonsági másolatot készíthet a fájlokról a külső merevlemezről a felhőbe, így nagyon jó megoldás a nagy iTunes könyvtárakhoz.

Az olyan szolgáltatások, mint a Dropbox, számos további előnyt kínálnak, amelyek néhány kiegészítéssel közelebb hoznak az iTunes Match élményhez: több ellenőrzést tartanak fenn a biztonsági mentési folyamat felett. Például eltávolíthatja azokat a fájlokat, amelyeket nem akar megosztani senkivel, például a saját személyes felvételeit.

Ön nem kötődik a Google vagy az Apple ökoszisztémájához. Ha nem szeretné használni az iTunes alkalmazást, ez önmagában is nagy pluszpont. Nincs eszközkorlátozás: az alkalmazásokat bármilyen eszközre és bármilyen platformon telepítheti. Nincsenek fájlméret-korlátozások, feltételezve, hogy elegendő felhőalapú tárhelyet vásárol zenéi elhelyezésére.

Következtetés

A Dropboxból zenét továbbíthat harmadik fél szolgáltatásaival, például a Tunebox (iOS) vagy a MusicDropNPlayLite (Android) segítségével. A kompromisszum természetesen költségekkel jár. Míg az iTunes Match évente 24,99 dollárt fizet 25 000 dalért, addig a Dropbox az elegendő 480 dalt nyújt az ingyenes 2 GB-os csomagjában. Hacsak nem fizet 0,99 USD-t 200 GB-ért (ami nagyjából 20 000 kiváló minőségű dalt tartalmaz)

Egy olyan szolgáltatás előnyei, mint például a Dropbox vagy a Backblaze, egyértelműek, és az extra pénzt érdemes költeni valódi felhőzene-mentéshez. Szeretne többet megtudni az iTunes könyvtár biztonsági mentéséről? Olvassa el a praktikus útmutatót.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map