Biztonsági mentési tippek a Synology NAS használatával

Néhány rendszeresebb olvasónk tudja, hogy itt vagyunk irodánk, a Synology DiskStation lelkes felhasználói. Nem, nem vagyunk kapcsolatban ezzel a márkával, és nem kapunk kompenzációt azok említéséért (az Amazon kapcsolt jutalékaitól eltekintve, ha az egyik linkünkön keresztül vásárolnak).


Egyszerűen szeretjük, hogy a Synology működik, és hogyan könnyebbé teszi az életünket.

Nyilvánvaló, hogy a Synology nem az egyetlen NAS odakinn, sok más neves márka kiváló minőségű termékeket is gyárt. Csak a Synology programot használjuk, és eddig jó tapasztalatokat szereztünk termékeinkkel. Ezért akartunk eljutni egy cikkhez a személyes biztonsági mentési tippeinkről, a Synology NAS használatával. 

Használja a NAS-t számítógépének biztonsági mentéséhez

Az NAS egy nagyon praktikus eszköz az adatok biztonsági mentéséhez és tárolásához. Ezért kellene kihasználnia annak képességét, hogy biztonsági másolatot készítsen számítógépére a hálózatban.

Ez nyilvánvalónak tűnhet, ám sok ember az NAS-t csak jobb külső merevlemezként használja az adatok tárolására, ami szégyen lenne. A siker kulcsa itt az automatizálás: ha manuálisan készít biztonsági másolatot, akkor az életét nehezebbé teszi, mint amilyennek lennie kellene..

Az időgép beállítása a Synology DiskStation segítségével

Ha Mac-et használ, beállíthatja az Time Machine-t, hogy biztonsági másolatot készítsen a hálózatán található NAS-helyről. Csak válassza ki azt a mappát, amelyben a biztonsági mentést tárolni kívánja, és indítsa el az Time Machine alkalmazást. Elolvashatja a Macintosh számítógép biztonsági másolatának készítéséről szóló részletes bemutatónkat. 

A CloudStation használatával szinkronizálhatja fájljait

Különösen az üzleti életben lehet, hogy az összes adatot ellenőrzésük alatt kell tartani, és a fájlok szinkronizálásakor nem szabad támaszkodni olyan harmadik fél szolgáltatókra, mint a Dropbox (Szerkesztő besorolása:, 2 GB, 0 dollár / év). Ha Synology DiskStation-t használ, akkor a CloudStation nevű funkcióval rendelkezik, amely egy mappát telepít a számítógépére, amely központi vödörként szolgál a fájljainak.

Ha ment valamit a mappába, akkor az szinkronizálódik az összes többi eszközön, amelynek a mappája telepítve van a számítógépükre. Még nagyobb, akár 10 GB-os fájlokat is szinkronizálhat. A CloudStation szintén LAN-szinkronizálást végez, vagyis a fájlok gyors átvitelre kerülnek, ha ugyanabban a hálózatban vagy, és a fájlokhoz egy mobiltelefonon is hozzáférhet.. 

Biztonsági másolat készítése a NAS-ról

Noha előfordulhat, hogy a NAS-t RAID-rel állította be, amely garantálja a valamilyen redundanciát, ha az egyik merevlemez meghibásodik, gondolkodjon azon, hogyan készítsen biztonsági másolatot a NAS-fájlokról. Ez egy lépés, amelyet sok ember nem tart szükségesnek.

A biztonsági másolat biztonsági mentése azonban rendkívül fontos, hogy felkészüljünk a katasztrófára. A kérdés: „mi lenne, ha”. Mi van, ha valaki ellopja a leltárt, beleértve az NAS-t, és nincs másolat ezekről a fájlokról? Mi lenne, ha van valamilyen baleset, amely elpusztítja a NAS-t, és az adatokat helyrehozhatatlanná teszi? 

Sőt, mi több, ha felkérhetjük őket, a végén az a dolog, hogy mekkora kockázatot vállal hajlandó vállalni, és hány biztonsági rétegre van szüksége a személyes vagy üzleti adataihoz. Ha Synology és CrashPlan rendszereket használ, akkor telepítheti a CrashPlan programot az adott NAS-re, és az összes fájlt a CrashPlan Central rendszerbe mentheti..

A telepítés azonban nem könnyű, mivel a személyes CrashPlan Pro általában nem támogatja a NAS biztonsági másolatát. Ez egy jó kézikönyv erre. Ha nem szeretné megzavarni magát, érdemes feliratkoznia az üzleti verzióra. 

Bolt & A média streaming a DiskStation segítségével 

A háztulajdonosok számára a hálózathoz csatlakoztatott tárolóeszköz lehet a médiafájlok kezelésének ideális módja. Filmeit, audiofájljait és képeit a Synology NAS-on tárolhatja, és automatikusan készítheti biztonsági másolatát. Szerencsére a Synology éppen kiadta a DSM 4.2-et (DiskStation Manager), amely sok fejlesztéssel rendelkezik.

Cloud Adó

Például a filmfájlokat közvetlenül az AppleTV-re továbbíthatja. A videókat bárhol lejátszhatja, és ha engedélyezte a video konvertálást a mobil eszközökhöz, még a mobiltelefonján is. Kiválóan alkalmas arra, hogy biztonsági másolatot készítsen a kisgyermek összes videójáról, és megmutassa azokat barátai és családtagjai számára. 

Biztonsági másolat készítése az adatokról az Amazon Glacier-re

Ha nem Crashplan felhasználó, vagy csak nem érzi magát kényelmesen a parancssorral, de továbbra is szeretné élvezni a dolgot, telepítheti az Amazon Glacier támogatást egy kattintással a DiskStationbe. Az Amazon Glacier az Amazon által kifejezetten az adatok tárolására kínált tárolási szolgáltatás, amely katasztrófa esetén helyreállítható.

Biztonsági másolat készítése az adatokról az Amazon Glacier-re

Sokkal olcsóbb, mint az Amazon S3 tárolása, mert az adatokat szalagon tárolják (igen, ez még mindig életképes alternatívája a merevlemezeknek). Mivel a szalagon tárolja, a fájlok helyreállítása hosszabb ideig tart, ezért nem szabad aktív adattárolóként használni. Csakúgy, mint a biztonsági másolat biztonsági másolatát.

Következtetés

A Synology DiskStation lehetőségei végtelenek. Csak fedezze fel néhány olyan dolgot, amelyet a DiskStation segítségével megtehet weboldalán. Még ha nem is nagyon számítógép-hozzáértő ember, azonnal elindulhat. Megszereztük az Amazon-ot, és ne feledje, hogy szükség van néhány merevlemezre is. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map