Biztonsági mentési stratégiák a Mac OSX rendszerhez – A jelenlegi biztonsági mentési terv lépésről lépésre sablonja

Ha valami olyan vagy, mint én, paranoiás vagy az adatvesztés miatt, mert hallotta a barátok és a családtagok rémtörténeteit, akik ezt szó szerint elveszítették. És rengeteg olyan dolog történhet, amely valaki adataival történhet: 


Biztonsági mentési stratégia a Mac OSX-hez

 • Merevlemez meghibásodások
 • Lopás
 • vírusok
 • Ransomware támadások
 • katasztrófák

És a lista folytatódik …

Ha azonban nem olyan vagy, mint én, és az adatok biztonsági mentése olyasmi, amiben már nagyon régóta lelkiismerettel jár, akkor ez a cikk neked szól, mert néhány egyszerű lépésben megmutatom, hogyan állíthattam be biztonsági másolatomat stratégia a Macintosh számítógépemen.

Ezt a stratégiát replikálhatja egy Windows gépen is, de lehet, hogy az eszközök különböző neveket tartalmaznak.

Fájlok biztonsági mentése Mac számítógépen

Ez a stratégia két részből áll. Weboldalunk gyakori olvasói és YouTube-csatornánk előfizetői már tudják ezt, de ez annyira kritikus, hogy egyszerűen nem tudom megismételni:

Mielőtt bármi mást tenné, rendszeresen készítse el a helyi biztonsági mentéseket Kattintson a tweeteléshez

Minden jó biztonsági mentési stratégiának megfelelő helyi biztonsági mentéssel kell kezdődnie.

Miért helyi mentések? Nos, a fájlok helyben történő továbbítása külső merevlemezre, hüvelykujj-meghajtóra vagy NAS-eszközre továbbra is a leggyorsabb módja a teljes rendszerkép-biztonsági mentés készítésének és futtatásának, így készen állsz katasztrófa esetén.

Vigye a fájlokat a webhelyről felhő biztonsági mentési megoldással Kattintson a tweeteléshez

Stratégiám második lépése a fájlok házon kívüli áthelyezése. Ez alapvetõen azt jelenti, hogy a készített biztonsági másolatok legalább egy példányát külön helyen, ahogyan a fõgépen fut, külön helyen kell tartania. Ez különösen fontos az adatok lopás vagy természeti katasztrófák elleni védelme érdekében..

A felhő biztonsági mentése a háttérben is futtatható, még akkor is, ha a helyi biztonsági mentés még nem fejeződött be. Tehát nem kell megvárnia, hogy megkezdje a felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatás feliratkozását. Ebben a cikkben megmutatom neked egy olyan szolgáltatót, akit személyesen használok Carbonite (és néhány másodperc alatt megérted, miért).

Két alapvető helyi biztonsági mentési eszköz

1. Tartalék merevlemezek (belső vagy külső)


Szüksége van egy tartalék külső merevlemezre, elegendő szabad területtel, amelyet USB-adapterrel vagy hálózati csatolt tárolóeszközön keresztül csatlakoztathat. Mindkettőm van, de a NAS-t a legtöbb biztonsági mentési feladatomhoz használom.

Valójában a NAS-nak két merevlemeze van. Össze vannak kötve egy RAID-en, ami alapvetően azt jelenti, hogy ha az egyik merevlemez meghibásodik a NAS-en belül, a másiknak még mindig van az adatok teljes példánya, így egyszerűen kicserélhetem a megszakadt merevlemezt..

A NAS használatának számos további előnye van, amelyek nem tartoznak a cikk hatálya alá. Elegendő azt mondani, hogy ez egy intelligens merevlemez, amelyet akkor is használhat az adatok elérésére, ha nem az irodában vagy ugyanabban a hálózatban van, mint a tárolóeszköz.

2. Time Machine (ingyenes) vagy Carbon Copy Cloner (fizetett)

A legegyszerűbb és legolcsóbb módszer az Apple beépített biztonsági mentési eszközének használata, az úgynevezett Time Machine. Csak pár kattintásra van szüksége a beállításhoz:

Először nyissa meg az Időgép preferenciákat. Beállítások → Időgép.

Válasszon olyan lemezt, amelyben elegendő hely van a merevlemez-meghajtó számára. Saját esetemben ez egy megosztott mappa a NAS-on.


Most, a Time Machine automatikusan készít biztonsági másolatot, miután meglátja a rendeltetési helyet.

3. Carbon Copy Cloner

A Carbon Copy Cloner alapvetően időgép a szteroidokon. Az egyes hátsó munkákhoz egyedi feladatokat hozhat létre. Például azok a fájlok, amelyekhez gyakran nem fér hozzá, vagy amelyeket gyakran nem módosítanak, áthelyezhetők egy biztonsági mentési feladatba, amely csak hetente egyszer fut.

Saját esetemben napi feladatot készítettem egy teljes rendszerkép-mentéshez, amelyet felhasználva visszaállíthatom az egész rendszert preferenciákkal, ha történik valami a fő számítógéppel.

Azt mondanám, hogy a CCC olyan emberek számára szól, akik törődnek a részletekkel és nagyon szeretnék a biztonsági mentésük végső irányítását. A Time Machine az Apple-szerű kioldó megoldás, amely többé-kevésbé csendesen fut a háttérben.

Az Ace Up My Sleeve: Felhő biztonsági mentés karbonitnal

Most meg kell tennünk a biztonsági mentési stratégia legfontosabb lépését: a fájlok kihelyezését a helyszínről. Ebben az esetben nem a merevlemez-meghajtónak az irodából az otthona felé történő szállításáról, vagy a biztonságos tárolóba való beszélekről beszélek, hanem inkább kényelmesen a felhőn keresztül.

A Carbonite Infocenter Cloud Backup áttekintése

A felhő biztonsági másolatait a Carbonite-lal ábrázolom, mert véletlenül magam használom ezt a szolgáltatást, és ajánlhatom azt azoknak az embereknek, akik gyakorlati megoldást keresnek.

A karbonit az egyik szolgáltatás, amely korlátlan felhőalapú biztonsági mentést kínál 59 dollárért évente. A Carbonite azt vizsgálja meg, hogy a rendszer nem -z biztonsági másolatot készít-e a rendszerről, és feltölti őket a szerverükre. Internetkapcsolatától függően ez lassú vagy gyors, de átlagosan számíthat arra, hogy napi néhány gigabájtot továbbít.

Ha úgy tetszik, itt megtekintheti a karbonit mélyreható áttekintését:

1. LÉPÉS

Válassza ki azokat a fájlokat vagy mappákat, amelyekről biztonsági másolatot szeretne készíteni a Carbonite alkalmazásban. Vegye figyelembe, hogy ha feliratkozik az alapcsomagra, a 4 GB-nál nagyobb fájlokat nem készíti automatikusan biztonsági másolat. A nagyobb fájlokat manuálisan kell kiválasztania a helyi menüből.


Jegyzet: Az első biztonsági másolat készítése eltarthat egy ideig. A fájlokhoz azonban hozzáférhet, még mielőtt a kezdeti biztonsági mentés kész lenne. 

2. LÉPÉS

Várja meg, amíg a kezdeti biztonsági mentés befejeződik, miután a Carbonite gondoskodik a későbbi biztonsági mentésekről, amikor egy fájlt vagy valami újat ment egy biztonsági másolatot tartalmazó mappába. Tetszik, hogy nem kell emlékeznie arra, hogy meg kell nyomnia a gombokat a fájlok biztonsági mentéséhez. A karbonit a háttérben fut, várva a változások bekövetkezését.


Jegyzet: a karbonit nem használható merevlemezként a felhőben. Szükség van a számítógépen lévő fájlok helyi másolatára. Nem szabadíthatja fel a merevlemez-helyet, ha fájlokat tölt fel a Carbonite-ba, majd törli azokat a számítógépről. A Carbonite azonban a törölt fájlokat összesen 30 napig megőrzi, ha meggondolja magát.. 

3. LÉPÉS – A fájl helyreállítása

A fájlok egyszerűen visszaállíthatók a „Visszaállítás” lapon, ahol külön fájlokat kereshet, vagy teljes visszaállítást végezhet. Számtalanszor kerestem az egyes fájlokat a mobiltelefonomon, hogy hozzáférj egy olyan bemutatóhoz, amelyet otthon elfelejtettem.


Jegyzet: A fájlok visszaállításához vagy ugyanabban a rendeltetési helyben történő visszaállításához választhat új mappát.

Egy szó a biztonságról

Most van még egy jelentős előnye a felhőalapú biztonsági mentéseknek, különösképpen a karbonitnak.

A Carbonite testreszabható oly módon, hogy titkosítja a fájlokat, mielőtt eljuttatnák őket a felhőbe. Ez megóvja a fájlokat a kíváncsiskodó szemektől és a hackerektől, mivel csak a magánkulcs birtokában van.

Ennek azonban van egy hátránya: a kulcs elvesztése azt jelenti, hogy elveszíti a fájlokhoz való hozzáférést – azaz a teljes körű titkosítás célja. Tehát feltétlenül tárolja a kulcsot valahol, kivéve.

Ha a helyi biztonsági mentést felhő nélkül használja, akkor a titkosítást magának kell elvégeznie. Mi lenne, ha valaki hozzáférne a biztonsági mentésű merevlemezhez, és olyan érzékeny információkat tárolna, mint például a szerződések vagy a banki adatok?

Egy megbízható felhőalapú biztonsági mentési megoldás az Ön számára.

Remélem, meg tudom mutatni, hogy miért nem kell nehéznek lennie egy jó biztonsági stratégiának.

Ha csak egy dolgot tudna megtenni, azt javaslom, hogy próbálkozzon a Carbonite-szal, mert ez a cikkben leírt két megoldás közül a legjobban elérhető..

Úgy gondolom azonban, hogy a legjobb védelem érdekében a helyi biztonsági mentéseket és a felhőalapú biztonsági másolatokat mindig együtt használjuk.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map