Bevezető útmutató arról, hogyan működik a felhő biztonsági mentése a Microsoft Azure-val

A Microsoft Azure felhőalapú számítási platform széles körű eszközöket kínál az alkalmazások telepítéséhez és kezeléséhez. Bár elsősorban vállalkozások számára és alkalmazásfejlesztésre tervezték, felhasználható a számítógép merevlemezének biztonsági mentésére is.


Míg mi itt, a Cloudwards.net oldalán, általában azt javasoljuk, hogy az otthoni számítógép-felhasználók biztonsági másolatot készítsenek számítógépükről olyan egyszerű megoldással, mint amilyen a 2017-es legfontosabb felhőalapú biztonsági szolgáltatásunkban szerepel, a biztonsági mentés az Azure-val is lehetséges. Csak meg kell találnia a megfelelő eszközt a folyamat megkönnyítéséhez.

Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan készíthet biztonsági másolatot az Azure-ba egy CloudBerry biztonsági másolat nevű barátjának egy kis segítségével. Készítettünk egy hasonló útmutatót az Amazon S3-hoz, tehát ha ez a szolgáltatás jobban megfelel az Ön stílusának, akkor nézd meg.

Az Azure tárolási díjak és tervek

Mielőtt úgy dönt, hogy biztonsági másolatot készít az Azure-felhőbe, meg kell ismernie a ennek végrehajtásával kapcsolatos költségeket.

A Microsoft mind az átalánydíjakat, mind a használati díjakat felszámítja az adatok tárolására az Azure-felhőben. Azonban az új felhasználók 200 dolláros jóváírást kapnak egy hónapra, hogy körülvéve játszhassanak, ami némelyiknek messzire vezethet.

Az Azure lehetővé teszi az adatok tárolását a választott adatközpontban. A világ 34 régiója révén kiválaszthatja az Ön közelében lévő helyet az adatátviteli sebesség optimalizálása érdekében.

Ha úgy dönt, hogy csak egy adatközpontban tárolja a tartalmat, akkor a Microsoft átalánydíjas helyi redundáns tárolási (LRS) díjat számít fel Önnek. Ha kettővel megy, akkor drágább földrajzi redundáns tárolási (GRS) tarifa van. A GRS opció globális felhasználói bázissal rendelkező vállalkozások és fejlesztők számára készült.

Az Azure lehetőséget ad a forró és a hűvös tárolás közötti választásra is. A forró tárolás olyan felhasználókat célozza meg, akiknek gyakran kell hozzáférniük az adataikhoz, míg a hűvös tárolás az archiválásra és a katasztrófa utáni helyreállításra irányul.

Itt van egy pillantás az LRS és a GRS „hűvös” és „forró” tarifáira:

LRS – HűvösLRS – ForróGRS – HűvösGRS – Forró
Első 50 TB havonta$ 0,0152$ 0,0208$ 0,0334$ 0,0458
Következő 450 TB havonta$ 0,0152$ 0,0200$ 0,0334$ 0,0440
Több mint 500 TB havonta$ 0,0152$ 0,0192$ 0,0334$ 0,0422

A forró és a hűvös választás előnye, hogy alacsonyabb használati arányokat ér el az adatok elérése érdekében. Valójában a forró tárolással mind az írás, mind a letöltés költségei ingyenesek.

Az Azure adatok írási és lekérési költségei

Forró (LRS): Forró (GRS): Hűvös (LRS): Hűvös (GRS): Archívum (LRS): Archívum (GRS):
Olvas:IngyenesIngyenes$ 0.01$ 0.01$ 0.02$ 0.02
Ír:IngyenesIngyenesIngyenesIngyenesIngyenesIngyenes

Vannak más díjak is, amelyek mind a forró, mind a hűvös tárolás használatához kapcsolódnak, de ezek főként a fejlesztőkre vonatkoznak. Ha csak biztonsági másolatot készít, akkor a fenti táblázatban szereplő számok miatt csak aggódnia kell.

Összefoglalva: ha 1 TB adatmennyiséget készítenünk LRS forró tároló segítségével, akkor havonta körülbelül 20 USD-t számolunk fel, a feltöltési és letöltési díjak nélkül. Az első hónapban, amikor feliratkozik az Azure-ra, 200 USD jóváírást is kaphat kezdeni, így az első 30 nap gyakorlatilag ingyenes.

Az egyetlen probléma az adatok megszerzése lenne, mivel, amint látni fogjuk, az Azure portál nem engedi magának a tartalom feltöltését vagy letöltését.

Első lépés: Fiók beállítása

Ha már rendelkezik Microsoft bejelentkezéssel az Office Online vagy a OneDrive alkalmazáshoz, akkor ezzel bejelentkezhet az Azure portálon. A portálon egyszerre találhat hozzáférési pontokat a tároláson kívül sok más Azure-képességhez: alkalmazásszolgáltatások, SQL-adattárházak és virtuális gépek..

Céljainkhoz azonban jelenleg csak azt szeretnénk megtudni, hogyan hozzunk létre egy tárfiókot.

Az induláshoz kattintson a portál jobb felső sarkában található „új” ikonra. Ez átirányítja Önt az Azure piactérre, ahol kereshet és beállíthat mindenféle eszközt. Kereshet „tárolás” kifejezésre, vagy csak kattinthat a „tárolás” kategóriára, mint mi.

Ezzel a tárolással kapcsolatos szolgáltatások felkerülnek, amelyek az újonnan kitöltött „tároló” oszlop alatt jelennek meg.

Az alapvető tároláshoz a „tárfiók” beállítást kell választania, amelynek a jobb oldali oszlopban felsorolt ​​első elemnek kell lennie. Az erre az objektumra kattintva átirányítja Önt egy tárhely létrehozására szolgáló ablaktáblába, ahol ki kell töltenie néhány mezőt, és kiválasztást kell végeznie..

A „név” mezőnek egyedinek kell lennie az Azure-fiókokban. A „cloudwardstest1” -el mentünk.

A telepítési modell esetében, ha ez az első Azure-tárfiók, hagyja csak „erőforrás-kezelőként”. A Classic régebbi alkalmazásokhoz készült.

A „fiókfajta” mező azt kérdezi, hogy kíván-e létrehozni „általános célú” vagy „blob” fiókot. Az általános célú fiókok egy tárolóosztályra korlátozódnak, míg a blob-fiókok felhasználhatók az életciklus-kezelésre (azaz a forró helyről a hűvös tárolóra való áttéréshez). „Általános céllal” mentünk, hogy a dolgok egyszerűek maradjanak. De ha terabyte-os adathalmazon dolgozik, akkor valószínűleg blobba akar lépni.

Választhat a standard vagy a prémium teljesítmény között is. A Prémium alacsonyabb késést jelent, tehát jobb azoknál az adatbázisoknál és más alkalmazásoknál, ahol gyakran ad hozzá adatokat és vesz le adatokat. Kiválasztottuk a szabványt, mert éppen most készítünk biztonsági másolatot a teszt-laptopra.

A „replikáció” alatt kiválaszthatja a redundancia szintjét, amely magában foglalja az LRS vagy a GRS tárolást is.

A következő lépés az, hogy eldönti, hogy az Azure titkosítja-e a tárolási kiszolgálóoldalt. Ha nem titkosítja az adatokat az adatok feltöltése előtt, akkor engedélyeznie kell a titkosítást. Ez nem számít fel extra költségeket, és kiszolgáló megsértése esetén védi az Ön adatait.

Ezután jelölje meg, melyik előfizetést szeretné használni. Csak ingyenes próbaverziónk van, tehát ehhez jöttünk. Meg kell választania egy régiót is. Az Egyesült Államok keleti részével mentünk

A „létrehozás” gombra való kattintás előtt lehetősége van arra is, hogy rögzítse a tárhelyet az Azure irányítópulthoz. Javasoljuk ezt, mivel ez gyorsabb hozzáférést jelent.

Második lépés: Fájlok hozzáadása

Az irányítópulton az új tárfiókunk most látható.

Kattintson rá egy vezérlőpult megnyitásához, amely lehetővé teszi a beállítások módosítását, a fájlok böngészését és a fájlok megosztását.

Természetesen még nem tárolunk fájlokat, és itt a dolgok kissé bonyolultak, ha megszokták a fogyasztói felhőalapú tárolási és biztonsági mentési eszközök használatát..

Fájlok az Azure-ba való beolvasásához saját alkalmazást is kifejleszthet, használhatja a Microsoft AZCopy parancssori segédprogramját, vagy léphet egy harmadik féltől származó eszközzel. Az első két lehetőség bonyolult és valószínűleg nem vonzza majd a legtöbb felhasználót, csak az Azure használatához.

Harmadik féltől származó szoftverek használata azonban egyszerű, de hatékony módszer lehet a fájlok feltöltésére az Azure-felhőbe, ha a megfelelő eszközt választja. Ami a meghajtó rutin védelmét illeti, akkor valószínűleg a CloudBerry Backup szolgáltatással szeretne részt venni.

A CloudBerry biztonsági mentésről

A CloudBerry Labs által kifejlesztett CloudBerry Backup csatlakozhat az Azure, az Amazon S3, a Google Cloud és a 20 további felhőalapú tárolási platformhoz. Az engedélyek asztali és szerver biztonsági mentésre is rendelkezésre állnak, egyszeri díjak egy számítógépre.

Asztal ingyenesDesktop ProWindows Server
KöltségIngyenes$ 29.99$ 119.99
A fájlrendszer biztonsági mentése
Kép biztonsági mentése
Titkosítás és tömörítés
Tárhely korlátozása (frissíthető)200GB1TB1TB

Egyéb szoftverlicencek érhetők el az MS SQL és az Exchange biztonsági mentéshez. A CloudBerry biztonsági másolat teljes megtekintéséhez kérjük, ellenőrizze a CloudBerry biztonsági másolat áttekintését.

Mellékelt megjegyzés: ha az asztali merevlemez kép-alapú biztonsági másolatát szeretné készíteni, meg kell vásárolnia a Windows Server kiadást. A Desktop Pro nem engedi meg asztali képalkotást, de a Windows Server teszi.

CloudBerry biztonsági mentés integrálása az Azure-ba

Miután telepítette a CloudBerry biztonsági másolatot, az Azure-hoz való csatlakozáshoz kulcsot kell szereznie az Azure felhőalapú tároló-vödörjéhez. Ezek beszerzéséhez kattintson a „hozzáférési kulcsok” gombra a portálon.

Nyissa meg a CloudBerry szoftvert, majd kattintson a „fájlok” gombra.

Ez megnyit egy varázslót, amely végigvezeti Önt a telepítésen.

Kattintson az első ablaktáblán a „Következő”, a második az „Új fiók hozzáadása” gombra. Megjelenik egy ablak, amelyben a CloudBerry Backup által jelenleg támogatott összes felhőalapú tárolási integrációs lehetőség található.

Kattintson az Azure ikonra. Megnyílik egy felbukkanó ablak, amely megadhatja az Azure-kulcsot és néhány egyéb információt.

A megjelenített név mező bármilyen lehet. A fióknévnek az Azure storage-fiókjának kell lennie, és a kulcsnak a korábban generált két kulcsmező egyikének kell lennie. A tárolómezőben kattintson az „új tároló létrehozása” elemre egy tárolóvödör létrehozásához.

Kattintson az „OK” gombra. Új tárfiókot hoz létre.

Kattintson a „Következő” gombra, és végigmegy a telepítési folyamat többi részén. Ez magában foglalja a tervnév, a titkosítási és a fájlátviteli beállítások létrehozását, valamint a biztonsági másolathoz készítendő tartalom kiválasztását. Az egyik legfontosabb dolog a CloudBerry biztonsági mentésnél, hogy kiválaszthat bizonyos mappákat és fájlokat a biztonsági másolat készítéséhez, vagy fájltípus alapján menthet..

A biztonsági mentés ütemezését a varázslóban is beállíthatja, ha automatizálni kívánja a rutinszerű biztonsági mentéseket.

Nem fogjuk végigvezetni az egész folyamatot itt, mivel az Azure-ra összpontosítunk, de a CloudBerry biztonsági mentési varázsló mindezt nagyon egyszerűvé teszi. És bármikor visszatérhet, és később módosíthatja a biztonsági mentési tervét, ha van valami, amit meg szeretne változtatni.

Végső gondolatok

A számítógép biztonsági másolatának készítése a Microsoft Azure használatával nehézkesnek tűnhet, de ha ráébredsz, a folyamat elég egyszerű, ha megvan a megfelelő eszközök. Valójában csak a fejét a díjak köré kell tekerni és meg kell értenie, hogy szüksége van egy olyan ingyenes programra, mint a CloudBerry Backup, hogy adatait rutinszerűen eljuttassa a felhőhöz..

Remélhetőleg ez az útmutató a helyes útra állította Önt. Ha bármilyen kérdése vagy problémája van, szívesen meghallgatjuk Önt az alábbi megjegyzésekben. És mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map