Webroot vs Avast: Kétféle megközelítés az antivírushoz 2020-ban

Az Avast a piacon a legjobb ingyenes víruskereső szoftverek közé tartozik, míg a Webroot a versenytársaihoz képest különféle módszereket alkalmaz az eszközök védelmére. Annak eldöntése érdekében, hogy melyik a legjobb, a Webrootot és az Avast-ot egymáshoz hasonlítjuk, összehasonlítva egymással.


Noha a szolgáltatások különböző piacokra terjednek ki – az Avast vonzó a tömegek számára és a Webroot egy résközönséget céloz meg -, ők hasonlóak, mint különböznek egymástól. Ennek ellenére egyes területek, például a védelem, sokkal fontosabbak, mint mások, elősegítve az egyik szolgáltatást. 

Ez a Webroot és az Avast összehasonlítás mindazonáltal nem fedhet le mindent, ezért nézze meg külön Webroot SecureAnywhere és az Avast Pro áttekintést a szoftver mindkét elemének részletesebb áttekintése érdekében..

Harc felállítása: Webroot vs Avast

A Webroot és az Avast ötkörös küzdelmet folytatunk a fölényért, hogy segítsünk Önnek eldönteni, melyik víruskereső a legjobb. Antivírus-archívumunkban található a korábbi összehasonlítások listája, amelyeket először át kell néznie, ha kíváncsi a formátumra.

Fedezzük fel a szolgáltatásokat, az árakat, az általános felhasználóbarátságot, a védelem minőségét és a kínált ügyfélszolgálati lehetőségeket. Minden fordulóban kiválasztjuk a győztest, és a Webroot vagy az Avast számára ad pontot a folyamatnak.

Ahogy a matematika diktálja, a győztes az első, aki eléri a három vagy több pontot. Minden forduló után visszatérünk egy záró beszámolóval, amely elmagyarázza döntésünk meghozatalát. Szeretnénk hallani a víruskereső szolgáltatókkal kapcsolatos gondolatait, ezért kérjük, hagyjon megjegyzést a vélemény alján.

1

Jellemzők

Antivírus mérlegelésekor figyelmen kívül hagyja a szóbeszédeket, és összpontosítson a szolgáltatásokra. Mielőtt vírusvédelmi előfizetést vásárolna, alaposan vizsgálja meg, hogy mely szolgáltatások szerepelnek a csomagokban. Ebben az első fordulóban megvizsgáljuk azokat a szolgáltatásokat, amelyeket a Webroot és az Avast kínál az ügyfelek számára. 

Webroot

Amint azt a Webroot kezdeti áttekintésében és a későbbi Bitdefender vs. Webroot összehasonlításban említettük, a Webroot antivírus szoftver, amely számos versenytársától elkülönül. A Webroot hatalom nagy része felhőalapú, ahelyett, hogy az eszközön elérhető erőforrásokra korlátozódna.

Webroot-funkciók

A felhő észlelésére és elemzésére összpontosítva azt tapasztalhatja, hogy a Webroot lábnyoma a számítógépen sokkal kisebb, mint amit egy tipikus víruskeresőnél látnánk. Ez ideális megoldást jelent alacsonyabb fogyasztású számítógépekre.

A Webroot nagyrészt a Windows és Mac vírusvédelemre összpontosít, de tartalmaz néhány extrát. Segít a webkamera biztonságában azáltal, hogy blokkolja a felesleges hozzáférést, és megállítja a billentyűleütések naplózási kísérleteit, amikor érzékeny adatokat ír be..

Ez automatikusan törli a számítógépet az adatvédelmi nyomkövető adatokkal, valamint optimalizálja azokat az ideiglenes fájlok eltávolításával. A Webroot legmagasabb szintű internetes biztonságának ügyfelei 25 GB-os felhőalapú tárhelyet is megszereznek a legfontosabb fájlok védelme érdekében..

Noha a Webroot nem vezető szerepet tölt be a mobil piacon, kínál vírusvédelmet az Android telefonok számára, valamint egy „biztonságos” böngészőt az iOS-eszközökhöz. A saját jelszóvédelem fejlesztése helyett a Webroot magában foglalja a harmadik fél jelszókezelőjét, a LastPass-ot, a Webroot Internet Security teljes előfizetésével..

Ahogyan a korábbi LastPass áttekintésünkben leírtuk, ez jó, felhasználóbarát jelszókezelő. Nem a legjobb, de minden bizonnyal jobb, mint az alapvető jelszókezelők, amelyeket még erősen ajánlott antivírusoktól, például a Bitdefendertől (lásd a Bitdefender Antivirus áttekintésünket) láthatunk..

A legnagyobb webroot-szolgáltatás azonban (a Webroot szavai szerint) a víruskeresés „villámgyors” sebessége, összehasonlítva más antivírusokkal. A Webroot lábnyoma kicsi a többi szolgáltatóhoz képest, függetlenül attól, hogy van-e hely a meghajtón vagy az általános erőforrás-felhasználás.

Avast

A Webroot-tól eltérően az Avast egy tradicionálisabb víruskereső, amely elkerüli a felhőalapú szkennelést a tipikus eszköz-alapú szkenneléshez. Az Avast egy antivírusvédelem, amelyet régóta ajánlunk az egyik legjobb PC-n lévő ingyenes ügyfelek számára, de ez egyben a legfontosabb ajánlás az Android legjobb víruskeresőnkről.

Avast-funkciók

A ransomware és az adathalász védelemmel az Avast megpróbálja a teljes hálózat védelme. Mellékelt egy hálózati szkennelő eszközzel, hogy elemezze a használt hálózatot, valamint egy szoftverfrissítővel, hogy az eszköz naprakész legyen..

Az Avast egy homokozó tesztelő eszközt is kínál. Ez lehetővé teszi az ismeretlen szoftverek vagy fájlok tesztelését rosszindulatú programok ellen, és elkülöníti azokat a készülék többi részétől, amíg fut. Az észlelt rosszindulatú programokat ezután biztonságosan eltávolítják.

További prémium szolgáltatások között szerepel egy webkamera blokk, amely megakadályozza a kémeket, a fájl titkosítása a kifinomult ransomware támadások megakadályozása érdekében, valamint egy fájl-aprító, a korábban törölt fájlok nyomai eltávolításához.

Bár az Avast ezeket a szolgáltatásokat nem tartalmazza közvetlenül, az Avast Ultimate csomag előfizetést biztosít az Avast SecureLine VPN-re és az Avast-jelszavakra. A SecureLine VPN nem a legjobb virtuális magánhálózat, amelyet meg lehet vásárolni, amint azt az Avast SecureLine VPN korábbi áttekintése ismerteti, de ez egy jó kiegészítés.

Ugyanez a helyzet az Avast Jelszavakkal. Nem fogja kiválasztani a legjobb jelszókezelőket, tehát bár Dashlane jobban kiszolgálna Önt, az alapvető használatra megfelelő.

Kerek gondolatok

A Webroot eltérő védelmi megközelítése érdekes, de egyébként a szolgáltatásokra világít, még akkor is, ha figyelembe vesszük a felhőalapú szolgáltatók előnyeit.

Az Avast ezzel szemben egy tradicionális mindenki, aki lépést tart a többi nagy névvel a piacon, hogy megvédje a tipikus veszélyeket, és egyértelmű nyertese legyen.

Kerek: Jellemzői pont az Avast Pro számára

Webroot SecureAnywhere logó
Avast Pro logó

2

Árazás

A legjobb védelmet azok fizetik, akik fizetnek, ezért fontos, hogy alaposabban megvizsgáljuk a Webroot és az Avast költségeit. Az árképzés a hangsúly ebben a fordulóban, szóval kezdjük.

Webroot

A Webroot rendelkezik a leghosszabb nevű terméktervekkel, amelyeket valaha is látottunk a Cloudwards.net webhelyen, olyan termékekkel, mint például a „Webroot SecureAnywhere Internet Security Complete”. Ha ez nem zavaró, akkor az összes Webroot terméket a „SecureAnywhere” márkanévvel jelölik.

A Webroot SecureAnywhere AntiVirus évi 39,99 dollár olcsó opció az ügyfelek számára. Még olcsóbb az új ügyfelek számára, 10 dollár kedvezménnyel felül. A Webroot SecureAnywhere AntiVirus elérhető a PC és a Mac felhasználók számára, egy vagy három eszközt érintő tervekkel.

Az AntiVirus terv a tipikus Webroot felhővédelemmel, a kiegészítő hálózati szkennelő eszközökkel és a hálózati védelemmel együtt érkezik. 

Ezt követően a következő terv a Webroot SecureAnywhere Internet Security Plus. Az olcsóbb AntiVirus csomagban kínált szolgáltatások mellett ez a termék Android és iOS támogatással és LastPass jelszókezeléssel is rendelkezik. Néhány extra eszközt lefed, három-öt, akár három évig is védve.

Jellemző szempontból a legjobb terv a Webroot SecureAnywhere Internet Security Complete. Ez magában foglalja az összes Webroot funkciót, valamint a három eszközre kiterjedő további felhőtárolót. Az új ügyfelek számára évente 59,99 dollár, a meglévő ügyfelek számára pedig évente 79,99 dollár, ez öt eszközt védi.

Ha öt eszköz nem elegendő, akkor a Webroot SecureAnywhere Internet Security Complete Family Pack 10 eszközt védi évente 159,99 dollárért. 

Ez nagyon drága, különösen egy olyan versenytárshoz képest, mint az Avira (lásd az Avira áttekintésünket), amely korlátlan eszközvédelmet kínál alacsonyabb áron. A terv új feliratkozóira nem állnak rendelkezésre kedvezmények.

Az ötödik termék, a Webroot AntiVirus for Gamers, kissé furcsa. Ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik, mint a Webroot SecureAnywhere AntiVirus, de a Webroot azt állítja, hogy javította a teljesítményt a játék során azáltal, hogy csökkenti a késést és a csendet.

Ezek a kiegészítő „szolgáltatások” költségesek. Az AntiVirus for Gamers csak egy eszközt támogat, de az ár megegyezik az AntiVirus lefedettségével három eszköznél. A legtöbb vásárló valószínűleg hiányzik erről a tervről.

Avast

A Webroothoz képest az Avast három termékterve egy kicsit könnyebben érthető és rövidebb, világosabb névvel rendelkezik. Az egyik ilyen terv az Avast Free, amely erős tulajdonságokkal rendelkezik az ingyenes csomaghoz.

Az Avast Free antivírusvédelmet, hálózati sebezhetőségi szkennert, jelszókezelő eszközt és szoftverfrissítőt kínál, az összes olyan szolgáltatás, amelyet az antivírus-tervekben láthat, és amelyek valójában pénzbe kerülnek.

Az Avast Premium Security az első terv, amely pénzbe kerül, bár valójában két terv, és a Premium Security Single-Device a két közül olcsóbb. Vírusvédelmet kínál egyetlen Windows rendszert futtató számítógép számára, évi 69,99 dollárral.

Ez drágább, mint a legjobb Webroot csomag, de sokkal több szolgáltatással rendelkezik, köztük az Avast Sandbox, az adathalász és a spam védelem, valamint a fájlok ransomware védelme.. 

A családok számára az Avast Premium Security több eszköz terve, amely évente 89,99 dollárba kerül, megfelelőbb lenne. IOS, Android és Mac támogatással érkezik, és akár 10 eszközt is véd.

Az Avast terméklista tetején található az Avast Ultimate. Furcsa módon kevesebb eszközt fed le, mint az előző terv, és csak egyetlen Windows operációs rendszert futtató számítógéppel rendelkezik védelemmel. A több eszköz lefedettsége csak a Premium Security Multi-Device esetén lehetséges.

Ha csak egyetlen számítógépet kell védenie, akkor az Avast Ultimate ugyanazokat a szolgáltatásokat tartalmazza, mint a Premium Security, miközben előfizetéseket tesz fel az Avast SecureLine VPN és az Avast jelszavakra évente 99 dollárért..

Kerek két gondolat

A Webroot nagyon kellemesen olcsó, évi 29,99 USD-tól kezdve új vásárlói engedményekkel, de kevesebb szolgáltatást kínál. Az Avast ingyenes terve nagylelkű a szolgáltatások szempontjából, de egyéb tervei költségesek, és nem tartalmaznak kedvezményt az új ügyfelek számára. A Webroot még további funkciókkal is jobban teljesít költségén, így itt nyeri a győzteset.

Kerek: A Webroot SecureAnywhere árképzési pontja

Webroot SecureAnywhere logó
Avast Pro logó

3

Felhasználóbarátság

Ahogy a félúton értünk, nézzük meg, hogy a felhasználóbarát Webroot és az Avast hogyan kell használni az ügyfelek számára. A telepítést az általános felhasználás lefedése előtt kezdjük.

Webroot

A Webroot hólyagosan gyorsan telepíthető, egy kicsi, körülbelül 5 MB telepítőfájllal. A telepítő mérete demonstrálja a Webroot megközelítést. Nem kell sok fájlt telepítenie, mivel a legtöbb a felhőből működik.

Ezt megmutatja a gyors telepítés is, amely csak egy-két percet vesz igénybe. Ez magában foglalja azt az időt is, amelyet a Webroot igénybe vesz a számítógép első kezdeti ellenőrzése érdekében, hogy nincs-e rosszindulatú program. Mint már említettük, ennek szinte nulla hatása van a számítógép erőforrásaira. 

Webroot-Client-szkennelés

A Webroot kliens egyszerű, statisztikáival és információival a legutóbbi beolvasásokról, valamint a „Sajátgép beolvasása” gombra kattintva gyorsan elindíthatja a PC-s beolvasást. A jobb oldali menü felsorolja az Ön szolgáltatásait és beállításait, lehetővé téve egyes funkciók egyszerű engedélyezését vagy letiltását.

Az oldalsó menü segítségével hozzáférhet a fiókbeállításokhoz, valamint a Webroot fórumhoz és a tudásbázishoz további segítségért. A részekre bontva minden funkcióterületen található egy „Tudjon meg többet” gomb, amely hasznos útmutatókhoz vezet, amelyek tovább vizsgálják a funkciót.

A jobb felső sarokban található „speciális beállítások” gomb eljuttatja a Webroot beállítási területére. Innentől teljesen testreszabhatja a Webroot élményét. Ütemezheti a víruskeresést rendszeresen, megváltoztathatja a Webroot víruskereső érzékenységét, és testreszabhatja az ügyféltől kapott értesítéseket, amíg a háttérben nyitva van..

Összességében a Webroot felülete az egyik legkönnyebben használható. Nem vagy túlterhelt funkciókkal vagy ikonokkal, de a jobb oldali menü lehetővé teszi a védelem gyors testreszabását, a legfontosabb támogatási útmutatók linkjeivel.

Avast

Az Avast telepítési folyamata nem olyan gyors, mint a Webroot, de ez sem messze van. A feltételek megerősítésén és a „telepítés” gombra kattintva kezdődik, a telepítési folyamat nagy része befejeződik az Ön számára.

Az Avast futtatja a PC-jének kezdeti ellenőrzését rosszindulatú programok és elavult szoftverek szempontjából. Eltávolítja vagy karanténba helyezi a gyanús fájlokat, miközben automatikusan frissíti a telepített programokat.

Avast-Client

Az Avast színsémája, amelyet az Avast használ az ügyfélében, megkönnyíti a felhasználók számára a legfontosabb területekre való összpontosítást. A szkennelés befejezése után az „eredmények mutatása” gombok önmagukban értendők, míg a kiegészítő utasítások és értesítések célja, hogy felhívja a figyelmüket rájuk, ha szükséges.

A bal oldali menüben négy kategória található, amelyek mindegyike különféle Avast szolgáltatásokkal rendelkezik. A „Védelem” olyan funkciókat jelenít meg, mint például a vírusvédelem és a Sandbox mód. Az egyes szolgáltatásokhoz hasznos leírások vannak, amelyek leírják, hogy mit csinálnak.

Az Avast védelem módosítása egyszerű. Csak kattintson a jobb felső sarokban található „menü” -re, majd kattintson a „beállítások” -ra a beállítások menübe lépéshez. A Webroothoz hasonlóan ez a szakasz lehetővé teszi mindazok testreszabását, amelyek az Avast értesítéseitől az antivírus érzékenységéig terjednek.

Az Avast ügyféllel kapcsolatos egyik kisebb probléma, különösen az olcsó (vagy ingyenes) Avast-tervvel rendelkező ügyfelek számára az olyan szolgáltatások beépítése, amelyeket Ön valójában nem képes használni. Ha rákattint egy olyan funkcióra, amely még nem rendelkezik, az Avast elviszi egy fizetési oldalra, hogy frissítse.

Ez a hirdetési megközelítés megzavarhatja az új ügyfeleket, ezért ha olcsóbb Avast csomagot szeretne használni, akkor vásárlás előtt vizsgálja meg azokat a funkciókat, amelyeket a választott csomag tartalmaz..

Három kör gondolatok

Az Avast egyszerű, vonzó színsémával és olyan ügyféllel, amely nem tele van felesleges funkciókkal vagy ikonokkal. A Webroot kliens azonban egyszerűbb, könnyű hozzáféréssel engedélyezheti vagy letilthatja a nem szükséges funkciókat. Ez is gyorsabban telepíthető, így megnyeri ezt a fordulót.

Kerek: Felhasználóbarát pont a Webroot SecureAnywhere számára

Webroot SecureAnywhere logó
Avast Pro logó

4

Védelem

A vírusvédelem az új fenyegetések felfedezésével változik. Ez a képesség az új fenyegetések észlelésére, amelyek antivírus szoftvert okozhatnak vagy megtörhetnek.

Ezért három független biztonsági tesztelő laboratóriumot használunk annak eldöntésére, hogy megéri-e az ár, amelyet a Webroot és az Avast kínál az ügyfelek számára.

Webroot

A Webroot védelme kissé szokatlan. Ha új fenyegetést észlel, akkor a rosszindulatú programokat tesztekkel tesz egy „homokozó” környezetbe. A malware minta viselkedését elemezzük, és ha fenyegetésnek tekintik, akkor ezt az információt használják a fenyegetés jövőbeni reagálására.

Ez ellentmond annak a megközelítésnek, amelyet a legtöbb tesztelő labor elvár az antivírusvédelemtől, amely torzítja a Webroot által kapott pontszámokat. Egyes esetekben ezek a laboratóriumok nem zavarják, hogy rendszeresen vagy egyáltalán nem teszteljék a Webroot-t.

Ha elolvasta az egyik korábbi összehasonlító véleményünket, akkor tudni fogja, hogy általában három laboratóriumot használunk antivírus szoftver tesztelésére: AV-Test, AV-Comparatives és MRG Effitas. Az AV-Comparatives 2012 óta nem tesztelte a Webroot-t, tehát nem használjuk ezeket az információkat ezen áttekintés részeként. 

Az AV-Test rendszeresen teszteli a Webroot rendszert, de nem módosítja megközelítését, amely a 6-ból 2-nél jobb védettséget mutat az AV-Test 2019. májusi-júniusi tesztjében.

Webroot-AVTest-June2019

A 6-ból 2 védelmi pontszám általában elegendő ahhoz, hogy rendkívüli riasztást keltsünk. A Webroot korábban kritizálta ezt a megközelítést az AV-Test alkalmazásából, és a Webroot szokatlan tesztelési módszereivel úgy tűnik, hogy az AV-Test megközelítés nem olyan érvényes a Webroot számára, mint a tipikus antivírusok. A teljesítmény szempontjából azonban jobb volt, 6-ból 5,5 volt.

Az MRG Effitas a Webrootot 2018 harmadik negyedévében tesztelte, és bár a Webroot számára rögzített pontszáma papíron rossz volt, a mélyebb pillantás más történetet mutat. Az MRG Effitas a teszt során 329 mintát használ. Ezek közül 26,75 százalékot hagytak ki eredetileg, ami eddig olyan rossz. 

24 órás időtartam eltelte után az összes mintát, amelyet eredetileg kihagytak, észleltek és blokkoltak. Ez úgy tűnik, hogy megmutatja, hogy a webroot által használt rosszindulatú programok tesztelésére szolgáló „homokozó” megközelítés jól működik. Csak egy mintát hagytak ki teljesen az MRG Effitas teszt során.

Avast

Szerencsére az Avast sokkal egyszerűbb termék tesztelése, egy tipikus víruskereső motor használatával, amelyet laboratóriumaink jobban elemezhetnek.

Az AV-Test tökéletes eredményt kapott 6-ból 6-ból a 2019. július-augusztus védelmi tesztek során, kissé csökkenve a 6,5-ös teljesítményt a teljesítmény szempontjából. 

Avast-AVTest-August2019

Az AV-Comparatives pontszáma 2019 februárjától májusáig tartó tesztjeinél rosszabb volt: 752 mintából 746-ot blokkoltak, és teljes sikerességi arányuk 99,2 százalék volt. Hat minta hiányában az Avast megszerezte az AV-Comparatives közepes szintű „Advanced” kategóriájú díját a védelemért, amely megfelel a Trend Micro-nak (lásd a Trend Micro Antivirus áttekintését).

Az a pontszám, amelyet az Avast rögzített az AV-Comparatives 2019. április teljesítménytesztjében, a középtáblába helyezte, de magasabb „Advanced +” díjat nyert..

A végső tesztelő laboratóriumunk, az MRG Effitas nem teszteli az Avast által kínált fogyasztási cikkeket. A legfrissebb 2019 második negyedévi védelmi tesztben az MRG Effitas azonban tesztelte az Avast Business Antivirus szoftvert. Ez a teszt nem haladta meg az Avast alkalmazását, mivel a minták 3,92% -a hiányzott, és az aljára helyezte a McAfee mellett (lásd a McAfee teljes védelmi áttekintését).

Noha az Avast üzleti termékei különböznek az összehasonlításban tárgyalt termékektől, valószínű, hogy a kettő között megosztott vírusvédelmi motort és minta-adatbázist használnak, ez a pontszám releváns.

Négy forduló gondolatok

Miközben két laboratórium nem tudta megfelelően tesztelni a Webroot-t, az MRG Effitas ezt megtette. A vírusvédelem megközelítése szokatlan, de amint az MRG Effitas pontszáma megmutatja, a Webroot szinte az összes észlelt fenyegetési mintát automatikusan vagy 24 órán belül blokkolja..

Az Avast pontszáma könnyebben tesztelhető, de a pontszámok a jó és a rossz keveréke. A Webroothoz képest lehetetlen eldönteni, hogy melyik a “legjobb” a védelemhez, ez a forduló döntetlenre készíti.

Kerek: Védelem Nincs egyértelmű győztes, mindkettőnek pontok

Webroot SecureAnywhere logó
Avast Pro logó

5

Támogatás

Végül nézzük meg a Webroot és az Avast által az ügyfeleknek nyújtott támogatás minőségét és lefedettségét.

Webroot

A Webroot az ügyfélszolgálati módszerek jó kombinációját kínálja az ügyfelek számára. Ha olyan problémája van, amelyet nem tud megoldani, akkor közvetlen támogatási módszereket is használhat, ideértve a telefonos támogatást, az Európában, az Egyesült Államokban és Ausztráliában elérhető vonalakkal.

Webroot-Site-támogatás

Élő csevegést kínálnak, de ez csak értékesítési kérdésekre vonatkozik. Ezt nem használhatja műszaki támogatásra. Ha technikai támogatási problémája merül fel, ehelyett támogatási jegyet emelhet.

A weboldalon található egy információs adatbázis támogatási útmutatókkal, amelyek általános kérdésekre vonatkoznak, valamint egy tipikus kérdésekre válaszoló GYIK-területtel. Használhat egy közösségi fórumot is, amely segítségével más Webroot ügyfelektől és munkatársaitól kérhet segítséget, valamint kereshet régi bejegyzéseken keresztül..

A fórum termékekre vagy kiemelt témákra alapozva különféle részekre oszlik. A Webroot jó szintű segítséget nyújt a közösségi média támogatásán keresztül, a Twitter és a Facebook támogatási fiókokkal is.

Avast

A prémium ügyfelek, valamint a 30 napos próbaverzióban részt vevő ügyfelek igénybe vehetik az Avast közvetlen támogatását. Ha Ön ingyenes Avast felhasználó, akkor a legtöbb közvetlen támogatási módszer nem érhető el Önnek.

Avast-Site-támogatás

Létezik tudásbázis minden típusú ügyfél számára. Mindegyik termékhez saját útmutató tartozik, amely a tipikus kérdéseket ismerteti, világos utasításokkal és képekkel.

Mint a Webroot és más nagy víruskereső szolgáltatók, az Avast támogatási fórumot is tartalmaz, több mint egymillió korábbi hozzászólással. Kereshet ezen a hatalmas erőforráson keresztül, hogy válaszokat találjon a régi üzenetek kérdéseire, vagy saját maga készítsen új bejegyzéseket.

Az Avast közvetlen műszaki támogatása többletköltségeket jelent. Ha segítségre van szüksége egy műszaki kérdésben, az Avast azt akarja, hogy előfizetjen a teljes gondozási tervre 199 dollárért, amely magában foglalja az Avast technikus számára a számítógép távirányítását..

Ez a támogatás hihetetlenül drága, különös tekintettel az Avast előfizetés költségeire, tehát nem olyan, amit itt ajánlunk.

Öt kerek gondolat

A Webroot közvetlen technikai és értékesítési támogatást kínál, ideértve a telefonos támogatást, az élő csevegést, a támogatási jegyeket és a közösségi médiát. Ezzel szemben az Avast telefonvonalak nagyrészt az értékesítés támogatására szolgálnak, a technikai támogatás évente közel 200 dollárba kerül.

Noha a tudásbázis és a fórumok, amelyeket mindkét szolgáltató kínál, elegendőek, a Webroot jobb közvetlen támogatása miatt ez a döntő forduló nyertes lesz.

Kerek: a Webroot SecureAnywhere támogatási pontja

Webroot SecureAnywhere logó
Avast Pro logó

6

Végső gondolatok

A Webroot a szokatlan tesztelési módszereket használja a védelme érdekében. Ennek előnye, hogy a sebesség riválisainál, köztük az Avaston is. A szkennelés rendkívül gyors, és nulla mellett befolyásolja a számítógép teljesítményét.

Az MRG Effitas teszteredményei azt mutatják, hogy ez a megközelítés lassabb lehet, de működik. Az Avast kipróbált és tesztelt módszerei kicsit jobbak voltak, és a szoftver több funkciót kínál. A Webroot azonban olcsóbb és könnyebben használható. Rengeteg kedvelés lehet az Avast kapcsán, de a Webroot nyeri végül ezt az összehasonlítást.

Nyertes: Webroot

Az Avast továbbra is az egyik ajánlásunk, ha ingyenes antivírusvédelmet keres. Ha nem biztos benne, hogy a Webroot megfelelő védelmet nyújt Önnek, keresse fel korábbi vírusvédelmi cikkeinket, hogy megnézze más véleményeinket és összehasonlításainkat.

Ennek ellenére továbbra is javasoljuk a Bitdefender alkalmazást. Ezt szem előtt tartva választaná a Webroot-ot az Avast felett, vagy inkább a Bitdefender-re váltana? Tudassa velünk, mit gondol az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map