VyprVPN vs ExpressVPN: melyik szolgálja legjobban 2020-ban?

Ha elolvasta az ExpressVPN áttekintést, akkor tudja, hogy a piacon az egyik legjobb VPN-szolgáltatást kínálja. Ennek oka a kiváló sebesség, az erős biztonság és a légmentesen védett adatvédelmi politika. A VPN-piac azonban versenyképes, így az ExpressVPN-nek meg kell védenie a címet a sok versenytárstól, akik szintén a legjobbat akarják. 

Ebben a cikkben az ExpressVPN a VyprVPN ellen szól. Ha megnézed a VyprVPN áttekintésünket, látni fogja, hogy erős alapja van ahhoz, hogy a VPN piacon az egyik legfontosabb versenyző legyen, ám sok szempontot veszített olyan kérdésekben, mint például egy elavult ügyfél és rossz ügyfélszolgálat.. 

A tesztelésen keresztül fogjuk futtatni a VPN-eket, hogy megnézhessük, hogy az ExpressVPN milyen jól tartja magát egy másik szilárd szolgáltatással összehasonlítva..

Harc felállítása: ExpressVPN vs. VyprVPN

Mint minden más-egy verseny esetén, szabályokat kell kidolgozni a tisztességes nyertes meghatározására. VPN-áttekintésünkben kilenc kategóriát vizsgálunk, hogy átfogó képet adjunk a VPN-szolgáltatásról. Minden szempontból vizsgálunk dolgokat, beleértve az ügyfélszolgálatot és a streaming teljesítményt is.

A közvetlen mérkőzések során azonban ezt csak öt kategóriára szűkítjük. Ez azt jelenti, hogy az olyan dolgokat, mint például a magánélet, bár erre a célra külön áttekintésekben foglalkoznak, más részekbe foglalják.

Az öt forduló funkciók, árképzés, könnyű használat, sebesség és biztonság. Megvizsgáljuk a szolgáltatókat minden szakaszban, majd összehasonlítjuk a VPN-k kínálatát és kiválasztunk egy nyertest. Pontot kapnak minden olyan szakaszért, amelyet egy VPN nyer, és a legtöbb pontot nyeri a teljes nyertes.

1

Jellemzők

Az egyik legfontosabb szempont, amelyet bármilyen szoftverrel meg kell vizsgálni, a beépített szolgáltatások. Bizonyos funkciók nélkülözhetetlenek a VPN-ek számára, így minden nélkülük lévő VPN automatikusan pontokat veszít. 

A fő jellemző, amelyet keresünk, egy gyilkos kapcsoló, mivel kritikus jelentőségű a biztonság biztosítása szempontjából. A DNS-beállításokat is jó látni. Azt is megvizsgáljuk, hogy mely eszközökre lehet telepíteni a VPN-t. Ezen kívül a kiegészítő szolgáltatások csak a szemünkben segíthetnek a VPN-nél.

ExpressVPN

Az ExpressVPN jó munkát végez annak érdekében, hogy korszerűsített élményt nyújtson a felületen, lehetővé téve azok számára, akik plug-and-play megoldást akarnak használni. Ennek ellenére, amikor megnyitja az Opciók menüt, egy lenyűgöző funkciók mutatják meg magát. 

Számos protokollopció létezik, amelyeket részletesebben a „biztonság és adatvédelem” szakaszban vizsgálunk meg. Számos indítási lehetőség is létezik, beleértve az ügyfél indítását indításkor és az utoljára automatikusan használt helyhez történő csatlakozást.

Van egy biztonsági kapcsoló, amely elengedhetetlen a biztonsághoz, és engedélyezheti vagy megakadályozhatja más eszközök csatlakozását a számítógéphez, miközben a VPN be van kapcsolva. Ez hasznos annak megakadályozása érdekében, hogy más számítógépek becsapódjanak a sajátjába, ha nyilvános WiFi-n van, és megkönnyíti a beállítás visszaváltását hazaérkezéskor, hogy a nyomtatók és más eszközök kommunikálhassanak a számítógéppel.

expressvpn-review-beállítások

Ezenkívül az ExpressVPN nagyszerűen megosztott alagút funkcióval rendelkezik. Ez lehetővé teszi annak kiválasztását, hogy melyik számítógépes program használja a VPN biztonságos kapcsolatát, és melyik használja a gyorsabb, nem védett kapcsolatot. Ez egy ritka szolgáltatás, amely sok funkcionalitást kínál (tekintse meg a StrongVPN áttekintésünket egy másik szolgáltató számára, amely rendelkezik ezzel).

Az ügyfél lehetővé teszi az ExpressVPN DNS-kiszolgálóinak használatát is, amely megakadályozza, hogy adatai átcsúszhassanak a repedéseken és az Internet szolgáltató DNS-ébe kerüljenek.. 

Az ExpressVPN sok eszközt támogat, beleértve a Windowsot, a MacOS-ot, a Linuxot, az Androidot és az iOS-t. Ráadásul a VPN beállítható az útválasztón úgy, hogy otthonában minden eszköz védett legyen attól a pillanattól, amikor csatlakozik az internethez. Az ExpressVPN böngészőbővítményeket is tartalmaz a Google Chrome és a Mozilla Firefox számára, valamint a PlayStation 4, az Xbox One és a Nintendo Switch alkalmazásokat..

VyprVPN

A VyprVPN egy maroknyi protokollopciót támogat, beleértve a saját egyedi Chameleon protokollt, amely OpenVPN-en alapul és arra hivatkozik, hogy elfedje azt a tényt, hogy VPN-kapcsolat. Ez elősegíti a geoblokkolt tartalmak, például a BBC iPlayer hozzáférését. 

A VyprVPN úgy konfigurálható, hogy automatikusan csatlakozzon a Windows indításakor, és tartalmaz egy megszakító kapcsolót, amely – amint már említettük – elengedhetetlen ahhoz, hogy minden VPN biztonságosnak tekinthető. Azt is megmondhatja a VyprVPN-nek, hogy automatikusan csatlakoztassa újra a VPN-t, ha a kapcsolat elveszik.

vyprvpn-review-haladó beállítások

Megbízható és nem megbízható hálózatokat is beállíthat, amelyek például lehetővé teszik, hogy otthon ne használja a VPN-t, hanem automatikusan csatlakozzon a VPN-hez, amikor nyilvános WiFi-n van. A VyprVPN emellett lehetővé teszi a DNS szerver vagy a választott harmadik fél DNS használatát.

Végül, a VyprVPN szilárd lefedettséget kínál minden nagyobb eszközhöz, beleértve a Windowsot, a MacOS-ot, az Androidot és az iOS-t. Úgy is konfigurálhatja útválasztón, hogy megvédje otthoni összes eszközét és néhány intelligens TV-t. 

Kerek gondolatok

Noha a VyprVPN több szolgáltatást kínál, mint a piacon található sok VPN, ez nem tud versenyezni az ExpressVPN által kínált sokféle funkcióval. Az ExpressVPN osztott alagútépítéssel rendelkezik, ami ritka és sok ember számára nagyon hasznos, és több operációs rendszert és hardvert támogat, mint bármelyik VPN, amelyet látunk.

Kerek: Jellemzői pont az ExpressVPN számára

ExpressVPN logó
VyprVPN logó

2

Árazás

Az árképzés az egyik legegyszerűbb kategória a pontozáshoz. Gyakorlatilag minden objektív, és a dolgok akár egyenletes alapon is összehasonlíthatók. 

Ennek ellenére az árképzés sok ember számára fontos. Senki sem akarja költeni pénzt valamire, ami nem éri meg. Egy megfizethető VPN itt összegyűjtheti pontokat, ha más területeken hiányzik.

ExpressVPN 

Az ExpressVPN árazása a legtöbb opcióhoz képest meredek, de nem lép fel olyan egyszerűen túlterhelt területeken, mint például a Hide.me, amelyről a Hide.me ismertetőnkben olvashat bővebben. Akkor helyezkedik el, amit tisztességes árnak tekintünk, tekintve, hogy vitathatatlanul a legjobb VPN a piacon. 

Az ExpressVPN csak egy tervet kínál, és mindössze öt kapcsolattal rendelkezik. További kapcsolatok hozzáadásának egyetlen módja egy második fiók megszerzése, amely több gondot jelent, mint amilyennek lennie kellene, hogy növelje a használható eszközök számát.. 

A havi árazás durva, de nagyjából megegyezik azzal, amit elvárható egy csúcskategóriás versenytárstól, például az ExpressVPN-től. A hat és a 15 hónapos árképzés kedvezőbb, de még mindig nem olyan erős, mint a CyberGhost’s, amely óriási engedményeket kínál a hosszú távú feliratkozásokhoz. Erről bővebben a CyberGhost áttekintésben olvashat.

Fizethet hitelkártyával, PayPal-nal, bitcoin-nal és egy maroknyi homályosabb lehetőséggel, mint például a Sofort és a Mint. A Bitcoin fizetése nagyszerű azok számára, akik maximalizálják névtelenségüket, és egyre nehezebb megtalálni a VPN-szolgáltatókkal. 

Végül, bár az ExpressVPN nem kínál ingyenes próbaverziót, 30 napos pénz-visszafizetési garanciát nyújt.

VyprVPN

A VyprVPN kétrétegű tervvel rendelkezik, ahol lehetősége van egy alapszintű csomag vagy egy prémium csomag beszerzésére. A prémium csomag ára megegyezik az ExpressVPN áraival, de nagy kedvezmények adhatók az éves terv kidolgozásával.

Az ExpressVPN-től eltérően az alaptervnek három kapcsolata van. Hiányzik a Chameleon protokoll sem, amelyet kicsit részletesebben megvizsgálunk a „biztonság és adatvédelem” szakaszban. A VyprVPN elfogadja a hitelkártyákat és a PayPal szolgáltatást, de ehhez nem szükséges bitcoin vagy más homályos fizetési forma. 

Noha a VyprVPN az ingyenes próbaverzió egyik formáját kínálja, megtévesztő. A három napos próbaverzió továbbra is megköveteli a fizetési információk megadását, mintha terv vásárolna. Ezután három napot vár, hogy megterhelje és megkezdi a szolgáltatást. Nagyon jó lenne egy valóban ingyenes próbaverzió, mint amilyenek az ingyenes VPN-szolgáltatásokkal kapcsolatosak.

Kerek két gondolat

Mint megjegyeztük, az ExpressVPN szolgáltatásban gazdag és korszerűsített kiváló felhasználói élmény érdekében. Ezen okok miatt az ár többnel megszabadulhat. 

Ezért, mivel ez az árképzési szakasz, a VyprVPN itt nyeri a győzelmet. Több összeköttetést és jobb árakat kínál hosszú távon. Ez egyfajta ingyenes próbaverziót is kínál, és bár ezt megpróbálhatjuk mondani, még mindig jobb, mint amit az ExpressVPN nyújt Önnek.. 

Ha valóban úgy érzi, hogy fizetni kell a bitcoinnal, akkor az ExpressVPN az egyetlen lehetőség e kettő között. 

Kerek: Árképzési pont a VyprVPN számára

ExpressVPN logó
VyprVPN logó

3

Egyszerű használat

A „könnyű használat” szakasz, mint gondolnád, a legszubjektívebb. Még mindig úgy gondoljuk, hogy fontos foglalkozni, mivel a VPN-sel folytatott interakciók megkönnyítik vagy megsemmisítik az élményt. 

Világos képet fogunk adni neked arról, hogy milyen az egyes VPN-ek használata, és hogy az ügyfél hogyan fut és hogyan érzi magát. Összekapcsoljuk azt, hogy melyik felhasználónak tűnik célul, ha van ilyen, és kiválasztjuk a nyertest annak alapján, hogy melyik ügyfél kínálja a jobb általános felhasználói élményt. 

ExpressVPN

Az ExpressVPN-nek egy eltávolított weboldala van, de a lényegre kerül, és megmutatja, hol kell hatékony módon lennie. A jobb alsó sarokban élő chat van, és könnyű regisztrálni vagy bejelentkezni. 

Az ügyfél megnyitásakor egy karcsú felülettel fogadják Önt, amely minimális zavarral rendelkezik. Az ügyfél közepén van egy hatalmas bekapcsológomb, amely összekapcsol téged a VPN-lel, amikor megnyomják, és a kiválasztott szerver az alatt látható.

expressvpn-review-dob

Az aktuális szerverre kattintva megnyílik egy ablak, amelyben megjelenik az összes szerveropció. Jól szervezettek és manuálisan kereshetők. Ezenkívül régiók szerint is rendezhetők, vagy automatikusan csatlakozhat ahhoz a helyhez, amelyet az ExpressVPN a legmegfelelőbbnek tart.

A bal felső sarokban található három vízszintes vonal megnyitja a menüt, amely megmutatja a korábban tárgyalt hatalmas szolgáltatáskészletet. Menük tiszta megjelenésűek és megfelelnek az ügyfél esztétikájának. 

Az ExpressVPN-vel kapcsolatos általános tapasztalat korszerűsített, és a szoftver jól néz ki. Az egyetlen dolog, hogy egy sötét szobában vagy a fényes monitorokon sok fehér van, amelyek széteshetnek. Az éjszakai mód, mint például a privát internet-hozzáférés, kiváló kiegészítés lenne (olvassa el a Privát internet-hozzáférés áttekintését).

VyprVPN

A VyprVPN hasonló webhely-elrendezéssel rendelkezik az ExpressVPN-ekkel és sok más VPN-szolgáltatóval kapcsolatban. Számos nagy kontrasztú, élénk színű gomb vezet oda, ahova el kell mennie, hogy fiókot hozzon létre, és könnyű megtalálni azt, amit keres. Ugyanúgy, mint az ExpressVPN, a VyprVPN rendelkezik a jobb alsó sarokban élő csevegési funkcióval is, ha segítségre van szüksége.

Ami az ügyfelet illeti, a dolgok inkább rendetlenek. A kapcsolat elindításához szükséges gomb a képernyő tetején található, és a mellette lévő helybuborék lehetővé teszi, hogy megváltoztassa a csatlakozási helyet. Az alatt egy grafikon mutatja a bejövő és kimenő kapcsolatok sebességét. Még lejjebb megmutatja az IP-címet, a csatlakozási időt, a protokollt és a tűzfal állapotát. 

vyprvpn-review-interfész

Bár a helyek és a beállítások menüinek elrendezése összehasonlítható az ExpressVPN kliensével, a VyprVPN nem tűnik finomítottnak. A kiszolgálók listája rendetlenebb, és a beállítások menüben egy dátumú szürke hang van, amely sokkal régebbi szoftverekre emlékeztet.

Három kör gondolatok

Noha a VyprVPN tiszteletreméltó ügyfelekkel rendelkezik, szép elrendezéssel, az ExpressVPN karcsú kialakítását nehéz legyőzni. Nagyszerű feladat, hogy csak megmutatja, amire szüksége van, és kellemes módon bemutatja a dolgokat.

Mindkettő elülső és közepes méretű felületet helyez el, és elrejti funkcióikat a motorháztető alatt, de az ExpressVPN jobban levonja azt. A VyprVPN grafikonja és keltezett esztétikája miatt fáradtnak és klinikailag érzi magát, míg az ExpressVPN sokkal jobban érzi valami elegáns és modern felhasználást.

Kerek: Könnyű használat az ExpressVPN számára

ExpressVPN logó
VyprVPN logó

4

Sebesség

A sebesség, akárcsak az ár, empirikus kérdés. Tesztelésünk két részből áll. Az első rész a nyers sebesség-adatok gyűjtése, amelyek megmutatják a folyamatos csatlakozási sebességeket és a ping időket, amelyeket az egyes szolgáltatók várhatnak. 

A második rész a VPN felhasználása annak ellenőrzéséhez, hogy teljesül, amikor a gumi megfelel az útnak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a papíron szereplő számok átkerülnek-e a valós teljesítményhez..

ExpressVPN

Az alábbi táblázatot tekintve nyilvánvaló, hogy az ExpressVPN konzisztens a szerverről a szerverre történő letöltési sebességgel. Minden szerver letöltési sebessége másodpercenként egy megabit / másodpercen belül van, és a védetlen sebességünknek csak egy kis részét veszíti el.

Hely: Ping (ms) Letöltés (Mbps) Feltöltés (Mbps)
Védtelen9161,8310,22
Intelligens hely-Kansas City44105,497,94
Toronto3590,577,89
Amszterdam145103,124,48
Singapore24485.472,98
Japán163100,824,84

A feltöltési sebesség nagyrészt hasonló volt, Japánban és Hongkongban észrevehetően hiányoztak e tekintetben, valószínűleg a hatalmas távolság miatt. Ez a távolság az is, ami megnöveli a szervernél a megnövekedett ping időt, de ez elkerülhetetlen. 

A gyakorlatban az ExpressVPN éppen olyan gyors, mint a papíron. A dolgok szinte azonnal betöltődnek, így könnyű elfelejteni, hogy van még VPN-je is. A videók teljes felbontásban töltődnek be, és nem maradnak le, és nem pufferolnak, és a webhelyek reagálnak. Teljesítménye az, ami az ExpressVPN-t elérte a leggyorsabb VPN-listánkban.

VyprVPN

Papíron a VyprVPN jól teljesít, de nem olyan következetesen, mint az ExpressVPN. Feltöltési sebessége egy erős pont, és bizonyos esetekben akár meg is haladja az ExpressVPN-t, és számos szerver lépést tart a letöltési sebességgel, ám hiányoznak az olyan helyek, mint az Egyesült Királyság és Hong Kong..

Hely: Ping (ms) Letöltés (Mbps) Feltöltés (Mbps)
Nem védett (St. Louis)9178,0410.41
Chicago (ajánlott)1982,658,42
Egyesült Királyság11548.434.25
Izrael16466.953.41
Japán16245,63,61
Ausztrália23314.012,79

A VyprVPN és az ExpressVPN kereskedelem fellendül, amikor a ping időpontokra kerül, így nehéz megmondani, melyik lenne jobb VPN a játékhoz.

A VyprVPN használata észrevehetően lassabb volt a használat során, mint ahogyan a számok sugallják. A dolgok kb. Egy másodpercbe telik, és a kapcsolat gyakran körülbelül 30 másodpercig instabil volt a VPN csatlakoztatása után.

Négy forduló gondolatok

Az ExpressVPN a papíron egyértelmű nyertes, nemcsak nagy letöltési sebességet, hanem állandó sebességet kínál a rendszerindításhoz. Noha a VyprVPN teljesítménye semmi sem tüsszent, amint azt továbbra is mondjuk, nem tud versenyezni a játék legfontosabb kutyájával. 

Az ExpressVPN szintén kiváló teljesítményt nyújtott az interneten való böngészés közben, míg a VyprVPN időnként küzdött.

Kerek: SpeedVPN az ExpressVPN számára

ExpressVPN logó
VyprVPN logó

5

Biztonság és adatvédelem

Bármely VPN vitathatatlanul legfontosabb jellemzője az általa biztosított biztonsági és adatvédelmi szint. Ebben a szakaszban megvizsgáljuk, hogy a szolgáltatás szoftvere mennyire biztonságos, valamint azt, hogy a vállalat hogyan működik, és mennyire tiszteletben tartja felhasználói adatvédelmét.. 

Azt is megvizsgáljuk, hogy mely protokollokat és titkosítási módszereket használnak, a dolgok, például a DNS szivárgás ellenőrzése mellett, hogy meghatározzuk a szolgáltatás biztonságát.

ExpressVPN

Az ExpressVPN alapértelmezés szerint az OpenVPN protokollt használja, és párosítja az AES 256 bites titkosítással. Ez a legjobb eset a biztonság szempontjából, és jó sebességet is kínál. Az ExpressVPN az SSTP, L2TP és PPTP fájlokat is támogatja. További információt kaphat arról, hogy mit jelent ez a VPN protokoll bontásban. 

Az ExpressVPN légmentesen működik az adatvédelmi politikán, és nem követi és nem rögzíti a forgalmi adatokat, a böngészési előzményeket és a DNS-lekérdezéseket. Gyakorlatilag nincs adatmegőrzés. Az ExpressVPN csak akkor tud rólad az információt, amelyet a számla létrehozásakor és a fizetéskor ad meg.

A fiók létrehozásához tőle csak egy e-mail címre van szüksége, és ez elég egyszerű az átjárható e-mail beállításához. Ha bitcoinnal fizet, akkor a papír nyomkövetése szintén nem létezik, így az ExpressVPN az egyik, ha nem a legnagyobb, a magán VPN a piacon..

VyprVPN

Az ExpressVPN-hez hasonlóan a VyprVPN alapértelmezés szerint az AES 256-bites párosított OpenVPN-t is használja. Ez a legmodernebb védelem és biztonságos böngészést kínál, függetlenül attól, hogy ki próbál-e kémkedni a kapcsolatoddal. Ahogy a titkosítási leírásunkból elolvashatja, az AES-256 szinte lehetetlen megtörni egy emberi élet során. 

A VyprVPN L2TP és PPTP protokollokat, valamint a Chameleon nevű szabadalmaztatott opciót is kínál, amely az OpenVPN egyedi verziója, amelynek célja a VPN észlelési rendszerek megkerülése, például a Netflix és a BBC iPlayer által használt rendszereknél..

Ami az adatvédelmet illeti, a VyprVPN helyesen cselekszik, miközben a dolgokat rövid és édes tartja. Nincs naplózási politikája, és függetlenül ellenőrzik annak ellenőrzésére. Szerződést kötött a Leviathan Security szolgáltatással nyilvántartásának ellenőrzésére és a VPN sérülékenységének tesztelésére. A VyprVPN néhány kisebb biztonsági kérdéssel letette az ellenőrzést, amelyet gyorsan megoldott.

Öt kerek gondolat

Mindkét szolgáltató OpenVPN és 256 bites AES titkosítást kínál, és erre törekszünk a biztonság szempontjából. Egyik versenytárs sem észlelhető DNS-szivárgást, és mindkettő maroknyi más protokoll opciót kínál. 

Ezenkívül mindkettő szilárd adatvédelmi politikával rendelkezik, amely nem tartalmaz naplózást. Bár a VyprVPN-t egy külső könyvvizsgáló tesztelte, az ExpressVPN fizetési módszerként kriptovalutát kínál, ami megnehezíti a nyertes meghatározását. A biztonság és a magánélet vonatkozásában a VyprVPN és az ExpressVPN a játék tetején vannak, tehát ez az utolsó forduló döntetlennel zárul le..

Kerek: Biztonság és adatvédelem Nincs egyértelmű győztes, mindkettő számára pontok

ExpressVPN logó
VyprVPN logó

6

Végső gondolatok

A végső pontszám három pontot kap az ExpressVPN számára, egy pontot a VyprVPN és egy döntetlenért. Ahogy vártuk, a VyprVPN tiszteletreméltó harcot folytatott minden kategóriában, és teljesítménye semmi sem tüsszenthet.

Ugyanakkor az ExpressVPN jó okból a piac vezető szolgáltatása. Állandó és megbízható sebességgel rendelkezik, jól megtervezett ügyféllel és olyan funkciókkal rendelkezik, amelyeket másutt nehéz megtalálni, mint például a megosztott alagút. 

Nyertes: ExpressVPN

A nap végén az ExpressVPN megkapja erőteljes ajánlásainkat, de ha kíváncsi más VPN lehetőségekre, nézd meg a VPN vélemények teljes listáját. 

Ha van tapasztalata a VyprVPN-vel vagy az ExpressVPN-vel, szeretnénk erről hallani az alábbi megjegyzésekben. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me