VPN vs Proxy vs Tor: Anonim online marad 2020-ban

Nagyon sok a zavar a virtuális magánhálózatok körül. Gyakran sokkal összetettebbnek tűnnek, mint amilyenek, és a hasonló funkciókat ellátó egyéb adatvédelmi lehetőségek még inkább tompítják a vizet. A VPN-k ettől eltérő célt szolgálnak, amelyet más online adatvédelmi trükkök nem utánozhatnak.


Ebben a VPN vs proxy vs Tor összehasonlításban megkülönböztetjük a három fő adatvédelmi eszközt, amelyeket az emberek használnak. Megbeszéljük az egyes felhasználási eseteket, azok hátrányait és előnyeit. A végén javaslatot adunk Önnek, melyik eszközt kell használni.

Bár mindegyiknek van célja, a felhasználók többsége a VPN táborba száll. Ez a legjobban kiszolgált és lekerekített piac. A proxyknak és a Tornak hátrányai vannak, mivel a közösségek üzemeltetik a szolgáltatásokat, míg a VPN-k végrehajthatják a megfelelő biztonsági és hálózati intézkedéseket a biztonságos és megbízható kapcsolat érdekében..

Mi a meghatalmazott??

Meghatalmazott

A „Proxy” meglehetősen szó szerint meghatározza a hálózati térben. Amikor csatlakozik egy webhelyhez, akkor a kapcsolat eljut a szerverre, amelyen a webhely üzemelteti. Ez a szerver rengeteg információt láthat a kapcsolatáról, ideértve az IP-címet és a relatív helyet. A proxyk a kapcsolat között ülnek, hogy úgy tűnjön, mintha valahol máshol található.

Ez egy kapcsolattartó „proxy”. Közvetlen kapcsolódási pontként működve a proxyszerver becsaphatja a fogadó webszervert, hogy gondolkodjon az Ön IP-címe és tartózkodási helyétől, mint amiben vannak.

Az alapszűrők megkerüléséhez a proxyk kiválóan működnek. Bármely olyan alacsony szintű online tevékenység, amelyhez egy adott helyhez egyedi IP szükséges, tisztességes játék. A proxyk felhasználásával feloldhatják a YouTube-videókat, amelyek csak bizonyos régiókban érhetők el, vagy olyan webhelyeket látogathatnak meg, amelyek egyébként nem lennének elérhetők.

A kulcs az alacsony tétű tevékenység. A proxyk számára egy nyilvánvaló probléma az, hogy a kapcsolat nem biztonságos. Noha proxy használatakor úgy tűnik, hogy egy másik helyen tartózkodik, az alapvető útvonal-nyomkövetés, amelyet könnyen online is meg lehet valósítani ingyen, felfedi az Ön valódi IP-címét és tartózkodási helyét.

Az eredeti kérelmeket sem biztosítja. Ha valami megkérdőjelezhetőt csinál – nem mint azt, hogy a Digital Millennium Copyright Act megsértésével vádoljuk Önt -, akkor az internetszolgáltató, a kormány vagy bárki más, aki hozzáfér az adatfolyamához, láthatja.  

Ennek ellenére a meghatalmazottaknak megvan a helyük. Különböző típusú kiszolgálók használhatók, attól függően, hogy milyen forgalmat szeretne elrejteni.

HTTP proxyk

A HTTP proxyk kizárólag webes forgalomra szolgálnak. A böngésző beállításaiban megadja annak a proxynak az IP-címét, amelyhez csatlakozni szeretne, és a forgalom ezen a szerveren keresztül irányul. Más forgalom, például peer-to-peer kapcsolatok, nem alkalmasak a HTTP proxy használatához.

Nincs titkosítás sem. Míg a proxyk általában nem nyújtanak titkosítást, az alapvető SSL / TLS sem biztosított. Megtudhatja a különbséget az SSL és a TLS útmutatóban.

Ez azt jelenti, hogy biztosan csatlakoznia kell a TLS-t támogató webhelyekhez, különösen, ha érzékeny információkat ad meg. Ez vonatkozik az e-mailekre is. Az e-mailek titkosításának engedélyezéséről az e-mailek biztonságáról szóló útmutatóban olvashat.

SOKOK Proxyk

A SOCKS proxyk jobbak, mint a HTTP proxyk, mivel forgalomdiagnosztikai. Bármely forgalmat elküldhet egy SOCKS proxy segítségével, függetlenül attól, hogy az alapvető webes forgalom, P2P kapcsolat vagy FTP kapcsolat.

Ezen kívül a SOCKS proxyk ugyanazokkal a problémákkal rendelkeznek, mint a HTTP. Nem biztosítja a titkosítást az Ön által megadott adatokon kívül, és a forgalom terhelése és sebessége a levegőben növekszik. Ráadásul a SOCKS proxy-knak több fölény van, tehát általában lassabbak, mint a HTTP.

Proxy-problémák

A kiberbiztonsági kezdők gyakran elérnek egy ingyenes proxyt online módon, hogy megvédjék néhány filmet vagy albumot. Az ingyenes proxyk számos hátránnyal rendelkeznek, beleértve az inkonzisztens üzemidőt, a lassú sebességeket és egyes esetekben a rosszindulatú programokat is. Noha lehet, hogy ismeri az egyik helyét, nehéz meghatározni, ki működteti a készüléket, és tisztaságát a kiberbiztonság szempontjából..

A fizetés a legjobb út. A TorGuard jó VPN szolgáltatást nyújt (olvassa el a TorGuard áttekintésünket), valamint proxykkel szolgál az alapvető webes forgalomhoz és az e-mailhez. Miközben valójában nem biztosítja a kapcsolat biztosítását, a proxy továbbra is elrejti IP-jét alacsony kockázatú webes feladatok elvégzése érdekében.

Mi a VPN??

VPN vs Proxy

Elolvashatja a VPN és a VPN biztonsági útmutatásainkat, ha a szolgáltatások működésével kapcsolatos apró részleteket szeretné megtudni. E cikkhez általános áttekintést adunk, valamint arról, hogy a VPN-ek miként hasonlítanak a proxykhez és a Tor-hoz.

A VPN olyan, mint egy proxy, mivel kapcsolódik egy közvetítő szerverhez, de a kezdeti kapcsolat titkosítva van. Az olyan szolgáltatók, mint például a NordVPN (olvassa el a NordVPN áttekintést), a legmagasabb szintű AES 256 bites titkosítást használják a távoli szerverhez való kapcsolódáskor, anonimizálják a forgalmat, mihelyt eléri a kiszolgálót, és elküldik bármilyen webhelyre, amelyet elérni próbálnak..

Amíg olyan szolgáltatást használ, amely nem szivárog – olvassa el a Mullvad áttekintésünket egy példára -, akkor inkognitóban fogja lépni online. Az útvonal nyomon követése szinte lehetetlenné válik, és a kezdeti kapcsolat eltűnik az éterben.

VPN problémák

A VPN-k azonban nem érkeznek kritika nélkül. Miközben a magánélet védelmére törekszenek, a VPN-szolgáltató láthatja az internetes forgalmat, és bizonyos esetekben naplózhatja azt. Az olyan szolgáltatókat, mint az IPVanish és a HideMyAss, vörös kezűleg kapják meg a felhasználói adatok naplózását és a kormánynak történő átadását..

Az ilyen eseményekről a HideMyAss és az IPVanish áttekintésben olvashat bővebben.

A VPN-áttekintésekben szereplő legtöbb szolgáltató bebizonyította, hogy nem történik naplózás. Az Astrill és a Goose VPN olyan szolgáltatókra mutat példákat, amelyek affinitással rendelkeznek a biztonság és a magánélet vonatkozásában (olvassa el az Astrill és a Goose VPN áttekintést).

A legnagyobb elrettentő tény, hogy egy VPN, szinte minden esetben pénzbe kerül. Vannak ingyenes lehetőségek, de amint azt a legrosszabb ingyenes VPN útmutatónkban is láthatja, nem szándékos következményekkel járnak. Az egyetlen kivétel a Windscribe, amely valószínűleg a legjobb ingyenes VPN a környéken, amint azt a Windscribe véleményünkben olvashatod.

Bár nem ingyenes, VPN-t kaphat olcsón. Az olyan szolgáltatók, mint a CyberGhost és a Private Internet Access, korlátlan sávszélesség-tervet kínálnak több eszközhöz, csupán néhány dollárért havonta. Megtalálhatja a részleteket a CyberGhost és a PIA áttekintésben.

VPN előnyei

Az extra költségek extra biztonságot, megbízhatóságot és funkciókat tartalmaznak. A StrongVPN, a használhatósággal kapcsolatos problémái ellenére, gyilkos kapcsolót nyújt a Windows rendszeren, amely megszakítja az internetkapcsolatot, amikor elhagyja a távoli szervert. Ez megvédi Önt az azonosítható adatok szivárgásától, amint az a StrongVPN áttekintésünkben olvasható.

Ráadásul a VPN-k megkerülhetik a legrosszabb geoblokkokat. A Perfect Privacy például áttör a Netflixbe, amelyet a Perfect Privacy felülvizsgálatunkban láthat. Noha nem a legjobb VPN az streaminghez, streaming platformokra kerül, és tisztességes sebességet tart fenn.

A VPN-ek az egyetlen valódi megoldás a biztonságos P2P kapcsolatokhoz. Mint látható a torrenting legjobb VPN-útmutatónkban, a VPN-k a P2P-kapcsolatok biztonságának és sebességének a legjobb egyensúlyát nyújtják, amely proxyk és a Tor küzd.

Mi az a Tor??

Tor

A Tornak állítólag az anonimitás csúcspontja az interneten. Amint látni fogjuk, ez távol van az igazságtól. Úgy működik, hogy az internetkapcsolatot lefutja az önkéntesek által üzemeltetett több csomóponttól vagy relétől. Gondolj úgy, hogy egyszerre több proxyt használsz.

Sok felhasználó vonzza a Tor-ot, mert könnyű beállítani és ingyenesen használható. Mint minden ingyenes szolgáltatás, ennek hátrányai is vannak. A proxykhez hasonlóan a Tor kilépési csomópontok is felismerhetők, azaz az utolsó kiszolgáló, ahonnan a kapcsolat lepattan. Emiatt a webhelyek feketelistára adhatják az IP-címeket és az Ön kapcsolatát.

A tor csomópontokat önkéntesek is üzemeltetik, tehát felmerül a biztonság kérdése. Sok csomópont rosszindulatú, és rosszindulatú adatokat ad hozzá az elküldött csomagokhoz. Ez hatással lehet rád, bár nem a legfontosabb, ha a legjobb víruskereső szoftvert használja. Ez nagyobb aggodalomra ad okot a meglátogatott webhelyek számára.

A webhelyek nem blokkolják a Tor-csomópontokat, mert gyűlölik a névtelenséget, és minden információt akarnak rólad. Megteszik, mert nem blokkolja őket veszélyes. Nem egyértelmű, hogy honnan jön a forgalom, és mely csomópontokon ment keresztül, így a webhelyek blokkolják a kapcsolatot, mert nagyobb a fertőzés veszélye..

Tor biztonság

Ami az adatvédelmet illeti, ott sem minden rendben van. A VPN szolgáltatók, mint például a VyperVPN (olvassa el a VyprVPN áttekintést), következetesen azt állították, hogy a Tor a valódi névtelenséghez és jó okból alcsoport megoldás. A Massachusettsi Technológiai Intézet kutatói és mások képesek voltak megtörni Tor-ot anélkül, hogy feltörnék a használt titkosítást..

Az alapfeltétel az, hogy valaki, aki Tor-kapcsolattal szimatol, forgalmi ujjlenyomatot használhat annak meghatározására, hogy a felhasználó milyen tartalmat ér el. Az adatok figyelhetők és a csomagok számlálhatók annak meghatározására, hogy honnan jön a kapcsolat, és hova megy.

Ráadásul a Torot kormányzati ügynökségek folyamatosan ellenőrzik, mert gyakran használják kiberbűnözéshez. Mint ahogyan az a sötét hálótól eltérő mélyhálóról szóló útmutatónkban olvashat, a Tikr a számítógépes bűnözők használják a sötét weboldalakhoz való csatlakozásra az identitásuk elfedésére. A kiberbiztonság megsemmisül, és a Tor-ra való összpontosítás még kockázatosabbá teszi a használatát.

Más felhasználhatósági aggodalmak is vannak. A Tor nem működik a P2P kapcsolatoknál, és sokkal lassabb, mint egy proxy vagy VPN. Még mindig titkosítja a kezdeti kapcsolatot, de azt is meg kell szüntetnie ezt a kapcsolatot több szerveren, mielőtt elérné a rendeltetési helyét.

Amit használnod kell

VPN vs Proxy

Az internetes forgalom tényleges védelme – legalább a három példa közül – a VPN használatával lehetséges. A proxyk olyan kényelmi és sebesség-központú megoldások, amelyek alkalmasak az alapvető geoblokkok megkerülésére, és a Tor a hatalmas sebesség költségén a névtelenség kényszerítésére összpontosít. A VPN-k középteret találnak, így jó sebességet biztosítva, miközben biztosítja a kapcsolatot.

Ez természetesen elméletileg minden. Rengeteg lassú proxy és VPN szolgáltatás található a környéken (csak vessünk egy pillantást a BoxPN áttekintésünkre), ám a leggyorsabb VPN szolgáltatásokkal csak nagyon kevés a kapcsolatvesztés, különösen, ha egy viszonylag szoros szerverhez csatlakozik.

A VPN-hez Tor-on keresztül történő csatlakozás a legjobb eset a biztonság szempontjából, mivel a tartózkodási helyét eltakarják, és a kapcsolat titkosítva lesz. Ennek ellenére a komplex titkosítási algoritmusok hozzáadása a keverékhez több szerver visszafordulással egy recept a lassú sebességre. Ha azonban a biztonság rendkívül aggodalomra ad okot, akkor ezt javasoljuk.

Ezt a beállítást akkor kell használni, ha meg akarod kerülni a szigorú cenzúrát, mint például Kínában. A legjobb kínai VPN gyakran támogatja a Tor-hoz, majd a VPN-kiszolgálóhoz történő kapcsolódást. Egyes szolgáltatók, például az AirVPN, megkönnyítik ezt, amint az AirVPN áttekintésből olvashat.

Ha használni szeretné a konfigurációt, akkor feltétlenül csatlakozzon a Tor-hoz, majd a VPN-hez, ne fordítva. Ilyen módon két rétegű titkosítást kap, ami szinte lehetetlenné teszi az online tevékenységek nyomon követését.

Ha ennek ellenkezője lenne, van néhány hátránya. A Tor kilépő csomópontjait gyakran blokkolják, mivel a webhelyek létrehozhatják a kilépő csomópontok IP-címeinek feketelistáját, és a forgalom titkosítatlan, amikor belép a kilépési csomópontba, és ez lehetőséget ad arra, hogy rosszindulatú programokkal megfertőződjenek..

Ez figyelmen kívül hagyja a VPN és a Tor használatával járó sebességcsökkenést. Olvasóink többségének számára a VPN-k a sebesség és a biztonság legjobb egyensúlyát kínálják. A Tor-t azok is használhatják, akiknek állandóan át kell nézniük a vállaikat, de az olyan szolgáltatók, mint például az ExpressVPN, amelyet mi a legjobb VPN-szolgáltatónak minősítettünk, azt mutatják, hogy megbízhat egy szolgáltatásban a forgalom anonimizálása érdekében..

Az ExpressVPN áttekintésből megtudhatja, hogy miért értékeli ezt először.

Végső gondolatok

A legtöbb ember számára a VPN a legjobb választás, de ennek nem kellett volna meglepnie. A VPN egy olyan fejlődő piac, amelyen az emberek a társaságokat felelősségre vonják a biztonsági gyakorlataikért. A meghatalmazottaknak és a Tornak nincs ez az elszámoltathatósági rendszere, tehát az Ön biztonsága a spekuláció marad.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy nincs értékük. A VPN-hez való csatlakozás a Tor-on keresztül egy lassú, de hatékony megoldás a valódi névtelenséghez, és a proxy-k gyors és olcsó megoldás az alapvető IP-maszkoláshoz. Mindazonáltal, mint mindenre kiterjedő megoldás, a VPN-k a legjobbak.

Egyetért vagy inkább valami mást használ? Tudassa velünk gondolatait az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map