TunnelBear vs CyberGhost: A medve és a szellem Duke It Out 2020-ban

Az TunnelBear vitathatatlanul az egyik legismertebb VPN-k egyedülálló márkájú, medve témájú marketingjével. Ha megnézed az TunnelBear áttekintést, látni fogja, hogy értékeljük annak szilárd árazását, amely magában foglalja egy meglehetősen nagyvonalú ingyenes tervet, valamint esztétikailag kellemes és könnyen kezelhető felületet.. 

Noha a CyberGhost márkaneve nem olyan bájos vagy felismerhető, mint az TunnelBearé, ez jelenleg a piac egyik legnépszerűbb kutyája, és a keresőmotor adatai szerint nagyon hasonló érdeklődést mutat a VPN-felhasználók iránt, mint az TunnelBear.. 

A CyberGhost áttekintésünkben arról beszélünk, hogy mennyire szeretjük annak összes funkcióját, az általa kínált szűk biztonságot és az elérhető lenyűgöző sebességeket..

Tekintettel a hasonló általános közérdekű szintre, logikusnak tűnt e két fej egymáshoz illesztése, és megnézni, hogy melyik jön ki a tetején.

Harc felállítása: CyberGhost vs TunnelBear

A VPN-k összehasonlításakor nem hiányzik a beszélgetés. Annak érdekében, hogy tisztességes összehasonlítást végezzünk, miközben a lehető legtöbb fontos témát lefedjük, öt fordulóra bontottuk a dolgokat.

Ezek a fordulók jellemzők, árképzés, könnyű használat, sebesség és végül biztonság és magánélet. Mielőtt belekerülnénk az egyes fordulókba, röviden megemlítjük, mit keresünk, és felvesszük a figyelmet, ha valamelyik VPN ismert módon tipikusan kiemelkedik, vagy egy adott területen hiányzik..

Ezután megvizsgáljuk, hogy az egyes kategóriákban milyen VPN-ket kínálhat. A forduló végén néhány végleges gondolatot ajánlunk fel a témával kapcsolatban, majd meghatározzuk a győztest és pontokat rendelünk az adott VPN-hez. Az, aki a legtöbb ponttal rendelkezik a végén, megnyeri a mérkőzést.

1

Jellemzők

A VPN szolgáltató milyen funkciókkal rendelkezik az ügyfelek között, egyértelműen jelzi, hogy milyen felhasználót próbál vonzani. Bár egyesek inkább egy szerényebb, könnyebben használható VPN-t szeretnének, sokan szeretnének valamit, ami mindent megkap.

Legalább egy kill kapcsolót és a VPN képességét keresjük indításkor futtatni és csatlakozni. Véleményünk szerint ezeket a funkciókat minden VPN-re szükségünk van, mivel ezek közvetlenül befolyásolják az Ön biztonságát. További dolgok, mint például a megosztott alagút vagy az ad- és a rosszindulatú programok blokkolása, jó látni, de ezek egyáltalán nem kötelezőek a VPN működőképességének..

TunnelBear

Az TunnelBear beállításainak menüi szépen vannak felépítve, de ritkán lakottak. A beállítások menü első oldalán megtalálhatók a TunnelBear indításkor történő indításának lehetőségei, valamint néhány megjelenési és értesítési beállítás is..

Tunnelbear-beállítások

A beállítások második fülén – a biztonságon – található a „VigilantBear” feliratú megszakító kapcsoló. Ezen az oldalon van egy „GhostBear” elnevezésű opció is, amely eltakarja a VPN-forgalmat, hogy inkább az internetszolgáltatókkal, a webhelyekkel és a kormányokkal való normál internetkapcsolatnak tűnjön..

Ezután egy megbízható hálózatok lap, amely lehetővé teszi az TunnelBear automatikus konfigurálását, ha megbízhatatlan hálózaton van, ami kiválóan alkalmas a nyilvános WiFi veszélyeinek elkerülésére. Ez valójában csak az a minimális szint, amellyel a VPN megszabadulhat. 

Habár vannak kill kapcsoló és az ügyfél indításkor történő futtatásának lehetősége, nincs lehetőség arra, hogy a VPN mikor kapcsolódjon az indításkor.

CyberGhost

A CyberGhost sikerült becsomagolnia egy lenyűgöző funkciók választékát asztali kliensének hetedik iterációjába. Ezeket a funkciókat nem könnyű megtalálni, mivel a „könnyű használat” szakaszban részletesebben tárgyaljuk, ám ezek mindegyike nagyon hasznos a biztonság javítása érdekében. 

Az általános beállítások lapon található a nyelvek legördülő menüje, valamint a világos vagy sötét téma közül választhat. Van még egy váltógomb a kill kapcsolóhoz is, amelyet arra buzdítunk, hogy az embereket mindig hagyja be.

CyberGhost-review-magánélet-beállítások

A beállítások menü második fülje „kapcsolat” feliratú, és lehetővé teszi a dolgok megváltoztatását, például a használt protokollt vagy a DNS szivárgásvédelem bekapcsolását. Más funkciók a beállítások menüjén kívül találhatók, a saját lapon. 

A kezdőknek van egy „intelligens szabályok” lap, amely a CyberGhost által kínált legcsábítóbb funkciók néhányát tartalmazza. Itt vannak az automatikus csatlakozás beállításai, és a lehetőségek messze meghaladják a rendesen elérhető lehetőségeket.

Amellett, hogy kiválaszthatja, ahová a VPN kapcsolódik, ha hagyja, hogy az automatikusan elinduljon, létrehozhat egy listát más programokról is, amelyeknek a CyberGhost sorba kell állnia, hogy induljanak, miután csatlakoztak a VPN-hez. Ez egy nagyon kényelmes kiegészítő, amely lehetővé teszi a számítógép konfigurálását az összes leggyakrabban használt program elindításához, miután az internet biztonságos.

CyberGhost-review-smart-szabályok

Az „intelligens szabályok” lap másik alrésze a WiFi védelem, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a megbízható hálózatok listájának meghatározását és azt, hogy a VPN-nek hogyan kell viselkednie a nem megbízható hálózatokon. Vannak olyan lehetőségek is, amelyeket „kivételek” és „alkalmazásvédelem” -nek neveznek.

Az „kivételek” oldal lehetővé teszi azoknak a webhelyeknek a felsorolását, amelyek nem használják a VPN alagútját. Ezt akkor lehet használni, ha egy webhelyen hozzáférni szeretne a geoblokkolt tartalomhoz, de ugyanakkor a teljes internet sebességét ugyanabban az időben szeretné elérni. Hasonló a split-alagútoláshoz, egy olyan szolgáltatáshoz, amelyről bővebben az ExpressVPN áttekintésünkben olvashat. 

Végül van egy „kapcsolat funkciók” oldal, amely olyan lehetőségeket tartalmaz, amelyek blokkolhatják a rosszindulatú webhelyeket és a hirdetéseket. De ez nem a legjobb hirdetés-blokkoló, amit láttunk, és jobb, ha érdemes megnéznie a 99 ingyenes eszköz egyik lehetőségét az adatvédelmi cikk védelme érdekében..

Kerek gondolatok

Az TunnelBear csak azon funkciók minimális részét fedi le, amelyekre számíthatunk, és csak néhány apró extrával rendelkezik, mint például a VigilantBear. 

A CyberGhost viszont sokkal több automatizált csatlakozási lehetőséget kínál, és rengeteg további hasznos funkciót tartalmaz, például egy ad-blokkolót és az intelligens szabályokat. Ez az első forduló nem verseny, a CyberGhost egyértelmű vezetést szerez ebben a kategóriában.

Kerek: Jellemzői pont a CyberGhost számára

TunnelBear logó
CyberGhost logó

2

Árazás

Az árazás a VPN-szolgáltatók számára gyakran ingadozási pont, mivel azok funkciókkal aluljárók. Ezt a múltban láttuk az ExpressVPN vs TunnelBear cikkben, ahol az TunnelBear jellemzőinél alacsonyabbak voltak az ExpressVPN mellett, de képesek voltak pótolni az árképzési körben elveszett talajt.

Az egyes VPN-k árazásának felméréséhez nemcsak a költségeket, hanem az elfogadott fizetési lehetőségeket is figyelembe vettük, a visszatérítési politikát és azt, hogy rendelkezésre áll-e bármilyen ingyenes próbaverzió..

TunnelBear 

Az TunnelBear tisztességes ingyenes tervvel rendelkezik, amely havi 500 MB adatot biztosít a felhasználók számára. Ezt kibővítheti további 1 GB-val, ha egy tweetet küld, amelyben elmondja, mennyire élvezi az TunnelBear használatát. 

Ez az ingyenes terv kiemelkedő helyet kapott az ingyenes VPN-szolgáltatások listánkban, de még mindig nem annyira nagylelkű, mint a ProtonVPN ingyenes csomagja, amelyről a ProtonVPN áttekintésünkben olvashat bővebben. Olvassa el a Windscribe vs TunnelBear cikket a szabad tervek összehasonlításához.

A fizetett tervekhez való továbblépésnek csak két lehetősége van. Megvásárolhatja akár havi, akár egy éves tervet. A havi opció csak egy dollár vagy annál kevesebb, mint amire számíthattunk a VPN-piac legmagasabb szintű versenyzőitől. 

Az éves opció felére csökkenti ezt az árat, és sokkal jobb olcsóbban jelenik meg. Meglepő módon az TunnelBear nem rendelkezik meghatározott visszatérítési politikával, hanem kijelenti, hogy „az TunnelBear eseti alapon megfontolhatja az előfizetések visszatérítésére irányuló kérelmeket”.

Noha az ingyenes terv továbbra is lehetőséget ad a potenciális felhasználók számára, hogy fizetés előtt megkapják a VPN-t, mégis örülnék, ha valamiféle garantált visszatérítési politika legalább 14 napos lenne.. 

Végül, a fizetési módokhoz az TunnelBear csak hitelkártyákat és bitcoin-kat fogad el. Ha azonban a havi opciót tervezi választani, a bitcoint le kell venni az asztalról. Csak az éves tervek fizetésére használható fel. 

CyberGhost

Amint azt a NordVPN vs. CyberGhost cikkben láttuk, a CyberGhost nehezen verhető le a hosszú távú árazásról. Rövidebb távú havi árajánlatát várjuk el egy csúcskategóriás VPN-től, de egyéves terve félbevágja ezt az árat.

Noha az éves árazás szilárd, még mindig megegyezik az olyan versenyzőkkel, mint a NordVPN, és évente drágább, mint az TunnelBear. A két- és hároméves opciókban a CyberGhost árazása valóban ragyog, a hároméves opció pedig a piacon az egyik legmegfizethetőbb, havi költségek alapján.. 

Az összes felkínált terv hét egyidejű kapcsolatot és korlátlan sávszélességet tesz lehetővé. A CyberGhost ingyenes próbaverziót és nagylelkű visszatérítési politikát kínál azoknak aggályainak enyhítésére, akik aggódnak egy ilyen nagyösszegû összeg kifizetésérõl a hosszú távú VPN-kötelezettségvállalásért.. 

Az ingyenes próbaverzió 24 óra, és korlátozza bizonyos funkciókat, például az ad-blokkolót. Ezenkívül a sorba áll, amikor megpróbál csatlakozni a próbaverzióhoz, amelynek állítása szerint 2500 felhasználó hosszú, és körülbelül egy percbe telik, mielőtt csatlakozik.

A visszatérítési politika két részből áll. Azoknak, akik csak egy hónapos előfizetést vásárolnak, 14 nap áll rendelkezésére a teljes visszatérítés megkapásához. Ha feliratkozik legalább hat hónapra, akkor 45 napos periódusa van annak eldöntésére, hogy a VPN megfelelő-e az Ön számára, és hogy visszaszerezze pénzét. Fizetési módokhoz a CyberGhost hitelkártyákat, PayPal-t és BitPay-t fogad el.

Olvassa el az ExpressVPN vs CyberGhost cikket, hogy megnézze, hogyan hasonlítanak össze a kettő az árban.

Kerek két gondolat

Ez egy nehéz kör gólt szerezni. Az TunnelBear mindkét ütemtervben legyőzi a CyberGhost szolgáltatást, de havi árazási alapon a CyberGhost hosszabb távú tervei jobb értéket kínálnak. Ezenkívül mindkettőnek ingyenes próbaverziója van, de nagyon eltérően működnek: az TunnelBear havonta korlátozza az Ön adatait, a CyberGhost pedig egyszerűen 24 órát ad Önnek..

Mindent figyelembe véve, ez a két VPN kereskedelem robbant az árképzés és az ingyenes próbaverzió szempontjából. A döntő tényező a visszatérítési politika és a fizetési lehetőségek csökkentése. A CyberGhost hitelkártyákat, PayPal-ot és bitcoint fogad el minden tervében, míg a TunnelBear csak a havi opcióhoz tartozó hitelkártyákat fogad el..

Ezenkívül az TunnelBear bizonytalan visszatérítési politikája nyugtalanná tesz minket, míg a CyberGhost 45 napot kínál a felhasználóknak pénzük visszatérítésére..

Kerek: A CyberGhost árazási pontja

TunnelBear logó
CyberGhost logó

3

Egyszerű használat

Bárki, aki valaha is rosszul készített szoftvert használt, tudja, hogyan lehet az egyszerű, hétköznapi feladatot ádáz düh karneválikká változtatni. Még ennél is rosszabb: bárki, aki valóban borzasztó szoftvert használt, ismeri a program megnyitásának érzetét (különösen a háttérben nem mentett munka esetén), és látja, hogy számítógépe azonnal összeomlik.. 

Ebben a szakaszban a fő célunk annak biztosítása, hogy ez ne történjen meg veled. Az egyes szoftvereket ütemben végigvittük, és az interfész kialakításán és elrendezésén áttekintettük, hogy milyen felhasználóbarát ez vagy sem. Azt is katalogizáltuk, hogy milyen problémákat vagy összeomlásokat tapasztaltunk, ha vannak ilyenek. 

TunnelBear 

Az TunnelBear egy könnyen felismerhető vizuális márkát készített magának furcsa medve témájú nevével és marketingjével. Ez az érzés áthat a felhasználói felület kialakításába is.

Tunnelbear-Client

Amikor megnyitja az ügyfelet, egy fekete-fehér térképpel üdvözlik Önt, ahol a helyét bárány jelzi. A térkép körül alagutak vannak, amelyekre kattintva csatlakozhat ehhez a helyhez. Ez a térképstílusú felület nagy népszerűségnek örvend az idő múlásával, és láthatja az egyik legismertebb példát a NordVPN beszámolónkban.. 

Miután kiválasztotta a csatlakozási helyét, a térkép zöld színűvé válik, a juhok medvessé válnak, és animáció játszik arról, hogy medve ás egy alagutat a földre az Ön helyén, és felbukkan a kiválasztott alagútból..

Ha mindez túl sokat jelent neked, akkor lehetősége van arra, hogy az interfész térképrészét a bal alsó sarokban levő gombokkal elrejtse. Ha ezt választja, akkor nagyon kompakt felülettel rendelkezik, amely a legördülő menü segítségével lehetővé teszi a kívánt hely kiválasztását, és a kapcsolót a csatlakozáshoz.

Mint korábban említettük, a beállítások menü nagyon ritka, és amint számíthatunk rá, könnyen navigálható. Az összes opció vagy egyértelműen van megjelölve, vagy mellette vannak kis foltok, amelyek elmagyarázzák, hogy mindegyiket hogyan csinálja. 

A technikai lehetőségek közül néhány mellett valójában még van egy kis kérdőjel is, amely az TunnelBear webhelyén egy cikkhez vezet, amely jó részletességgel ismerteti a beállítást vagy a funkciót. 

Az TunnelBear olyan szoftvert hozott létre, amely könnyen és kellemesen használható, még azok számára is, akik nem ismerik a VPN-eket. A térkép intuitív képessége, valamint a lemondás lehetősége is jó, és a szoftver általánosságban nem jelentett stabilitási vagy kapcsolódási problémákat.. 

CyberGhost

Első pillantásra a CyberGhost felülete úgy néz ki, mintha a jobb alsó sarokban lévő tálcához rögzült, ami a VPN-ek esetében nem ritka. Ez azonban valójában csak az ablak alapértelmezett helye, és valójában húzhatja körül, amire tetszik.

A CyberGhost 7 átfogó minimalista kialakítású, közepén egy nagy bekapcsológombbal, amelyhez csatlakozni lehet, és az alábbi legördülő menüvel választhatja ki a helyek listáját. A jobb felső sarokban találhatóak a gombok a beállítások menü megnyitásához és a támogatáshoz való csatlakozáshoz. 

A beállítási menük megnyitása az ablakot kicsi álló tájolástól nagyobb és szabványosabb vízszintes ablakra viszi. Alapértelmezés szerint ez az ablak fehér, míg a kisebb tálca-stílusú ablak sötét, fekete-sárga sémával.

CyberGhost-review-terpesztett ui

Ezt azonban meg lehet változtatni az éjszakai üzemmód bekapcsolásával, amelyet szeretünk azoknak, akik hajlamosak a szemfeszültségre, vagy fényes monitorokkal dolgoznak halvány helyiségekben. 

A beállítások menü minden opciója jól meg van címkézve, és alapos magyarázatokat nyújt – bár időnként a szöveg több sor hosszú -, és egyes dolgok úgy érzik, hogy kissé furcsa helyen vannak. Nevezetesen az a tény, hogy az intelligens szabályokat a bal oldali saját dedikált fülükre helyezték át, nem pedig a beállítások menübe. 

Ezenkívül a tesztelés során időnként problémák merültek fel a csatlakozással. Ismételten megpróbáltunk csatlakozni Németországhoz, és minden alkalommal – hosszú 20-30 másodperces várakozás után – azt mondták, hogy csatlakozunk egymáshoz. Amikor azonban megpróbáltunk navigálni egy webhelyre, egyszerűen nem töltődne be. 

Megváltoztattuk a beállításokat, kipróbáltuk a TCP felülbírálást és szinte mindent megtettünk, amire gondolhattunk, de semmi sem működött. Amíg ez megtörtént, minden egyes kísérlet között más szervereket is teszteltünk, és minden más helyszín jól működött.

Amint az intro-ban elmondtuk, az ilyen hálózati stabilitási kérdés nagyon frusztráló lehet. Függetlenül attól, hogy van még tennivaló, vagy csak próbál valamit nézni, az ilyen kérdések miatt tartózkodni attól, amit próbálsz, soha nem lesz jó.

Három kör gondolatok

Az TunnelBear vizuálisan vonzó és könnyen kezelhető felülettel rendelkezik. Ha nem érzi magát az összes harang és síp, amikor egy medve-alagútot figyeli az úticéljába, egyszerűen kikapcsolhatja.

Noha a CyberGhost nem rendelkezik rossz interfésszel, néhány dolog furcsa helyen található, és ami a legfontosabb: küzdöttünk a németországi csatlakozással olyan okok miatt, amelyeket nem tudtunk megoldani. Főként ezért az TunnelBear egyértelmű nyertes ebben a fordulóban.

Kerek: A TunnelBear könnyű kezelhetősége

TunnelBear logó
CyberGhost logó

4

Sebesség

Miután az TunnelBear nyerte a harmadik fordulót, a CyberGhost még nem győzte meg a győzelmet ebben a mérkőzésben. Amint azonban a múltban láttuk, például az TunnelBear vs. NordVPN cikkben, az TunnelBear sebesség szempontjából nem a legerősebb.

Ebben a körben sebesség-tesztelést végezzünk úgy, hogy az egyes VPN-eket ugyanahhoz az öt helyhez kapcsoljuk, és megnézjük, milyen sebességeket tudunk elérni. Összehasonlítjuk ezt a kiindulási mérésünkkel, amelyet VPN nélkül veszünk fel, hogy megnézhessük, mennyire teljesítenek mindenki.

TunnelBear

Amikor a múltban kipróbáltuk az TunnelBear-t, akkor a legfontosabb dolog, amire figyelmettünk, amikor a sebesség megtörtént, az inkonzisztencia volt, ezúttal sem különbözött. Az USA-tól kezdve – amely a vizsgálathoz legközelebb esik – a sebesség minden bizonnyal használható, de nem túl lenyűgöző..

LocationPing (ms) Letöltés (Mbps) Feltöltés (Mbps)
Nem védett (Virginia)5294,61343,19
MINKET.3691,4687,28
UK8276.3560.09
Japán17953.3237.17
Brazília15841.34.86
Svájc110108,582,48

Az Egyesült Királyságban egy távolabbi szerverre költözve a sebesség nagyon használható maradt, míg Japánban és Brazíliában lassabb sebességeket látottunk, amelyek továbbra is elég jóak ahhoz, hogy a böngészés érzékenynek érezzék magukat, de nem olyan sebességeket, amelyek bárkire hatással lennének..

Végül, amikor csatlakoztunk egy szerverhez Svájcban, valójában megláttuk a legnagyobb letöltési sebességet, és mégis a legalacsonyabb feltöltési sebességet. A letöltési és feltöltési sebesség következetlenségén túl a ping-idő sem nagy. Ha alacsony fogyasztású VPN-t keres, érdemes elolvasni a játékra vonatkozó legjobb VPN-cikket.

Bár a sebesség vadul változott az egyik helyről a másikra, minden szerver, amelyet megpróbáltunk pár másodperc alatt csatlakoztatni, reagált volt, amíg használtuk. A gyorsan feltöltött videók 1080p értékre álltak a leglassabb szervereknél.

Összességében az TunnelBear minden bizonnyal használható, de nem a legjobb VPN, ha az összes sávszélességre szüksége van, például a gigabájtnál nagyobb fájlok letöltésére vagy feltöltésére..

CyberGhost

A CyberGhost valójában ugyanazon problémától szenved, mint az TunnelBear, de kevésbé. Megnyerte a tiszteletbeli emlékhelyet a leggyorsabb VPN-szolgáltatások listán, de csak az IKEv2 sebessége miatt, amely veszélyezteti a biztonságot és az anonimitást.. 

Ezt a következő szakaszban részletesebben megvizsgáljuk, de ebben a szakaszban mindkét VPN tesztelésekor az OpenVPN-t használtuk a tisztességes összehasonlítás biztosítása érdekében..

LocationPing (ms) Letöltés (Mbps) Feltöltés (Mbps)
Nem védett (Virginia)5294,61343,19
MINKET.9585,1790.02
UK7665.83128,26
Japán16881,08123,32
Brazília125156,2673.18
Svájc10264.1212,25

Érdekes, hogy a CyberGhost minden helyben nyer, amikor feltöltési sebességet kíván elérni, és kiváló ping-szorozási idővel is büszkélkedhet, kivéve az összes helyet: az Egyesült Államok. Valójában az Egyesült Államokban a ping-ideje magasabb volt, mint az Egyesült Királyságban.

Ennek oka az, hogy a CyberGhost úgy döntött, hogy összeköt minket a keleti parton egy kaliforniai szerverrel. Miért választottuk ezt a szervert, számunkra nem egyértelmű, de túlzott ping időt okozott egy kapcsolat számára, amelynek állítólag a legközelebbi hely volt.

Ami az emberek többségét illeti leginkább – a letöltési sebességet -, a CyberGhost kereskedése az TunnelBear-rel fúj. A CyberGhost gyorsabb volt Japánban és sokkal gyorsabban Brazíliában, de lassabb az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Svájcban. Ennek ellenére általában csak néhány megabites mögött volt, és összességében jó volt a használata.

Négy forduló gondolatok

Végső soron ezek közül a VPN-k közül egyik sem a legjobb kutya a nyers sebességnél. Mindkét szolgáltatás földrajzilag inkonzisztens, de elegendő sebességet biztosít a mindennapi feladatokhoz.

Ha azonban valaki olyan, aki rendszeresen továbbít nagy fájlokat, érdemes megnézni valamit, amely nagyobb sávszélességet kínál és megbízhatóbb. Ha valóban gyors VPN-t keres, javasoljuk, hogy olvassa el a Privát Internet hozzáférés áttekintést.

A nap végén, figyelembe véve a letöltési sebességre gyakorolt ​​kereskedelmet, de a CyberGhost rendkívüli feltöltési sebessége és ping-je a CyberGhost, szűk esélyt ad ki ebben a fordulóban..

Kerek: Sebességpont a CyberGhost számára

TunnelBear logó
CyberGhost logó

5

Biztonság & Magánélet

Ezzel a CyberGhost hivatalosan megszerezte a három pontot, amelyre azért van szükség, hogy megnyerje ezt a párosítást. Megmentettük azonban azt, amit sokuk szerint a legfontosabb tényezők az utolsó: a biztonság és a magánélet. 

Ebben a szakaszban megvizsgáljuk, hogy milyen protokollok érhetők el minden VPN-en, valamint hogy milyen típusú vagy milyen titkosítás használható. Megvizsgáljuk az egyes VPN-ek adatvédelmi irányelveit is, hogy megtudjuk, milyen információkat gyűjtünk és hogyan használjuk őket. 

TunnelBear 

Amint azt a „szolgáltatások” részben láttuk, az TunnelBear-nek kissé hiányzik a lehetőségei. Ez igaz a biztonságra. A protokoll és a titkosítás nagyrészt bezárva van, az OpenVPN protokollt használják a legtöbb platformon, beleértve az Androidot, a MacOS-ot és a Windows-ot.. 

Kivétel ez alól az iOS, amely az IPSec helyett használja. Az OpenVPN egy csúcsminőségű protokoll, amelyet a legtöbb embernek a biztonság és a sebesség szempontjából egyaránt ajánlunk, míg az IPSec VPN-forgalomként könnyebben észlelhető, de még mindig biztonságos. A titkosítást illetően minden platformon az AES-256-ot használják, amely jelenleg a VPN-titkosítás aranyszabálya. 

Az adatvédelmi irányelvek továbblépésével az TunnelBear szilárd. Annak ellenére, hogy nem a legkonkrétabb adatvédelmi politikát látott, annak felépítése olyan, hogy megkönnyítse a konkrét adatvédelmi információk megtalálását. A megfogalmazást szintén jól kezelik, elkerülve a jogi terminológia túlzott használatát. 

A TunnelBear csak akkor gyűjti az e-mailjeit, ha feliratkozik egy ingyenes próbaverzióra, de természetesen fizetési módra is szükség lesz, ha fizetős csomag feliratkozása mellett dönt. Ezenkívül az TunnelBear működési adatokat gyűjt a kiszolgálói hálózat fenntartása érdekében.

Ez magában foglalja például a használt operációs rendszert és az alkalmazott adatmennyiséget, de nem azonosító módon gyűjtik. Nem gyűjti az Ön IP- vagy forgalmi adatait.

CyberGhost

A CyberGhost több protokollopciót kínál a felhasználóknak, mint az TunnelBear, beleértve az OpenVPN, L2TP és IKEv2 protokollokat. Alapértelmezés szerint az „automatikus” opcióra van állítva a protokollhoz, amely IKEv2-t használ, valószínűleg a jobb sebességgel, amelyet korábban említettünk. 

Általában arra buzdítjuk az embereket, hogy váltsák át ezt a beállítást az OpenVPN-re, mihelyt elkezdenek használni a VPN-t, és ott hagyják, mivel az OpenVPN-t nehezebb felismerni, és nagy tapasztalatokkal szolgál a felhasználói adatvédelem fenntartása érdekében.. 

A titkosításhoz az összes protokoll párosul az AES-256-al, amely kiváló biztonságot nyújt, és gyakorlati célokra jelenleg nem lehetséges feltörni.. 

Adatvédelmi politikájában a CyberGhost kijelenti, hogy az egyetlen személyes információt, amelyet gyűjt, a felhasználó önként adja meg nekik. Ez magában foglalja az e-mail címet és a fizetési információkat, amikor feliratkozik.

További információkat a weboldalon sütikkel gyűjtünk, de ez nem azonosítható, és az TunnelBear (és szinte minden létező weboldal mellett) ezt megteszi a webhely fenntartásának elősegítése érdekében.. 

Végül információkat gyűjtünk a felhasználó viselkedéséről a szolgáltatás használatakor. Ez az információ azonban újra nem azonosítható, és a CyberGhost egyáltalán nem vizsgálja felül. 

Az adatokat, amelyek magukban foglalják például a kapcsolódási kísérleteket és a sikereket, egy harmadik féltől származó cég összesíti és elemzi. Ezt az információt ezután felhasználják a CyberGhost hálózati infrastruktúrájának fenntartására és fejlesztésére.

Öt kerek gondolat

Az TunnelBear és a CyberGhost mind az AES-256, mind az OpenVPN arany szabványát kínálja a titkosításhoz és a protokollhoz. A CyberGhost azonban a TunnelBearnél valamivel kevesebb információt gyűjt a VPN használatáról.

Ráadásul az információkat csak harmadik féltől származó vállalkozás vizsgálja meg. Sőt, az is, hogy a CyberGhost több lehetőséget kínál a felhasználók számára a biztonság szempontjából, valamint több biztonság-vezérelt funkciót kínál, amint azt az első szakaszban megnéztük.

Bár úgy gondoljuk, hogy a felhasználók számára fontos, hogy a CyberGhost használatakor az automatikus protokollbeállításokat azonnal átváltják az OpenVPN-re, kétségtelenül a legfontosabb a biztonság szempontjából..

Kerek: Biztonság & Adatvédelmi pont a CyberGhost számára

TunnelBear logó
CyberGhost logó

6

Végső gondolatok

Négy és egy végső pontszámmal a CyberGhost nyeri a mérkőzést. Mindkét VPN minden bizonnyal használható, de a CyberGhost jelentősen több szolgáltatást és összességében jobb sebességet kínál. 

A CyberGhost szintén jobb árat biztosít, bár az TunnelBearnek itt volt saját erőssége, nevezetesen a CyberGhost rövid távú költségekkel történő verése. A TunnelBear azonban egy pontot vehetett a kifinomultabb és felhasználóbarát felületével.

Nyertes: CyberGhost

Ha már használta ezeket a VPN-ket, vagy mindkettőt, szívesen meghalljuk az Ön tapasztalatait. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me