PureVPN vs ExpressVPN: Frissített csata 2020-ra

Az ExpressVPN-t jelenleg a legjobb VPN-nek tekintjük, amelyet felülvizsgáltunk, amely kiváló funkciók listáját, egy könnyen használható felületet és kifogástalan biztonságot egyesíti egy tető alatt. Futtatta a párosításokat, és le is vonta a virtuális magánhálózat iparának titánjait (erről olvassa el az ExpressVPN vs. NordVPN összehasonlítást). 


Ezenkívül az ExpressVPN levette a PureVPN-t, amikor utoljára hasonlítottuk össze a két szolgáltatást. Az áttekinthető adatvédelmi ellenőrzés és a megújult weboldal után azonban a PureVPN túllépte az előzőleg beállított sávot, azaz újra el kell látnia, hogy ki nyer egy ExpressVPN vagy PureVPN csatában. 

Mint minden összehasonlításban, ezt a két VPN-t vákuumban tekintjük, ezért javasoljuk, hogy a teljes gondolatainkhoz olvassuk el a PureVPN és az ExpressVPN áttekintést. Bár sok területen különböznek egymástól, mindkettő kiváló szolgáltatást nyújt, és készen áll a nagyvonalú visszatérítési politikákra, nincs kockázata annak, hogy kipróbálják őket..

Harc felállítása: ExpressVPN vs. PureVPN

Mielőtt belemenne, állítsunk be néhány alapszabályt. Öt fordulóban fogjuk összehasonlítani az ExpressVPN-t és a PureVPN-t: szolgáltatások, árazás, könnyű használat, sebesség és biztonság. A fordulók mindegyike egy pontot ér, és az a győztes lesz, amelyik VPN-szolgáltatásnak van a legtöbb pontja a végén. 

Annak ellenére, hogy a fordulók között természetes áthallás tapasztalható meg, mindent megteszünk, hogy a minősítést egy-egy fordulóra korlátozzuk. Ez azt jelenti, hogy ha az ár jó, akkor az jó, még ha más tényezőket is figyelembe kell venni. Ezeket a többi tényezőt minden forduló végén összegzik, ezért azt javasoljuk, hogy olvassa el a teljes gondolatainkat, és ne csak a nyertesek számára. 

Ezenkívül a mi feladatunk az, hogy minden körben meghatározó legyen, ám a történetnek alkalmanként több szerepel, nem csupán egyetlen nyertes. Az Ön számára a legmegfelelőbb különféle tényezőktől függően eltérhet a nyertesünktől. Ebben az esetben, amikor két szilárd VPN szolgáltatót hasonlítunk össze, nehéz egyértelműen mondani, hogy az egyik jobb, mint a másik mindenkinek.

1

Jellemzők

Számos szilárd VPN-vel a jellemzők meghatározó jellemzővé váltak a felső kutyák számára. Mint korábban már többször láttuk, a szolgáltatások hiánya az alparkok élményéhez vezet, még akkor is, ha az alapvető VPN-szolgáltatás rendben van (erről példa olvassa el a Goose VPN-áttekintésünket). Ebben a fordulóban meglátjuk, hogyan építik az ExpressVPN és a PureVPN a tipikus adatvédelmi élményt.

PureVPN

A PureVPN mindig is szolgáltatásközpontú VPN-szolgáltató volt, és noha ezeknek a szolgáltatásoknak néhányja egy fizetőfal mögött van lezárva, az alap előfizetése még mindig sokat jelent. Ez indul, mint minden jó VPN esetén, egy kill kapcsolóval, amely blokkolja az internetkapcsolatot abban az esetben, ha elveszíti a kapcsolatot a távoli szerverrel. 

A PureVPN azonban a sebesség-teszttel és az osztott alagút kialakításával épít a gyilkos kapcsolóra. Noha a sebességteszt meglehetősen alapvető, ez üdvözlendő kiegészítés. Az osztott alagút sokkal izgalmasabb, amely lehetővé teszi a VPN-kapcsolat célzását alkalmazásonként. Az egyetlen hiányzó szolgáltatás az app kill, amely – amint azt az Astrill áttekintésünkből láthatjuk – meglehetősen speciális.

purevpn-review-split-alagút

A fizetett szolgáltatások közé tartozik a port továbbítás, a DDoS védelem és egy dedikált IP cím. Mindegyik havonta további dollárt fizet, ami nem rossz árfolyam. Ennek ellenére szeretnénk látni a DDoS védelmet ingyen. A port-továbbítás és a dedikált IP-k díjazásának értelme van, de a DDoS védelemnek szerepelnie kell benne. 

Talán a legszembetűnőbb „szolgáltatás” a PureVPN modális megközelítése a szerverkapcsolat folyamatához. Ahogy a három fordulóba lépünk, többféle mód közül választhat, amikor csatlakozik egy szerverhez. 

Bár ezek a módok sokkal több gondot okoznak, mint amennyit megérdemelnek egy kiszolgáló kiválasztásakor, az “streaming” mód egy szép szolgáltatás, amely lehetővé teszi a szerverhez való kapcsolódást annak a webhelynek a alapján, amelyhez megpróbál hozzáférni.. 

Egyébként a PureVPN kiterjesztést tartalmaz a Chrome és a Firefox számára. Leginkább asztali alkalmazásának visszavont verziója, amely egyszerűbb szerverkapcsolatot biztosít. Ugyanakkor a WebRTC szivárgásvédelemmel és a webhelyen alapuló kapcsolattal is rendelkezik. 

ExpressVPN

Az ExpressVPN egy koncentrált alkalmazás, ami azt jelenti, hogy inkább a kapcsolat megteremtésével foglalkozik, mint a testreszabhatósággal (erről olvassa el a TorGuard áttekintését). Annak ellenére, hogy nagyon sok funkcióval rendelkezik, az alkalmazás más részeire van fenntartva, hogy a felhasználói élmény a lehető legegyszerűbb maradjon.. 

A PureVPN funkcióval a lábaktól a lábujjig megy, amellyel a gyilkos kapcsolót, a sebesség tesztet és a megosztott alagútot biztosítja. A kikapcsolás kapcsoló kissé egyedülálló, mivel továbbra is lehetővé teszi eszközök, például nyomtatók használatát a helyi hálózaton, miközben a nyílt internettel való kapcsolat le van tiltva. A megosztott alagút alapfelszereltség. 

A sebességteszt azonban robusztusabb. Ahelyett, hogy csak a várakozási idő tesztelése lenne, mint például a PureVPN, az ExpressVPN megjeleníti az egyes helyek késleltetési és letöltési sebességét, valamint egy sebességindexet állít fel, amely megmutatja, hogy mennyire gyors az általános listában. Noha kicsi a különbség, az ExpressVPN robusztusabb sebességtesztje megerősíti a PureVPN fölött.

expressvpn-review-sebesség-teszt

Az ExpressVPN egy böngésző-kiterjesztést is kínál, amely egyszerűbb módszert kínál a kiszolgálóhoz történő kapcsolódásra. Ugyanakkor kibővíti a PureVPN megvalósítását egy kis adatvédelmi eszközkészlettel, lehetővé téve a csalást a helyéről, a WebRTC kérések blokkolását és a HTTPS mindenhol kikényszerítését (erről bővebben olvashat az SSL vs. TLS útmutatóban).  

Kerek gondolatok

A szolgáltatás jellemzői, az ExpressVPN és a PureVPN azonosak. Mindkét VPN megosztott alagútálást, megszakító kapcsolót, böngésző-kiterjesztést és sebesség-tesztet kínál. Az ExpressVPN azonban ezen szolgáltatások robusztusabb verzióit kínálja, megjelenítve a letöltési sebességet a sebességtesztben, és több adatvédelmi eszközt kínálva a böngésző kiterjesztésében.

Kerek: Jellemzői pont az ExpressVPN számára

PureVPN logó
ExpressVPN logó

2

Árazás

Az árak fontosak minden szoftver vagy online szolgáltatás esetében, de különösen a VPN-ek esetében. Úgy tűnik, hogy nagy a következetlenség a VPN-költségekkel kapcsolatban – erről példaként olvassa el a Hide.me áttekintésünket – és ez a kerek elsőbbséget élvez. Ebben a fordulóban összehasonlítjuk a PureVPN és az ExpressVPN költségeit, a rendelkezésre álló számlázási ciklusokat és a visszatérítési irányelveket.. 

PureVPN

A dolgok havi és éves végén a PureVPN összhangban áll a többi piaccal, havi 11 dollárt és évente mintegy 70 dollárt számít fel. Noha nem rossz ár, vannak jobb ajánlatok, ha rövidebb időtartamra koncentrál (erről olvassa el a Privát Internet hozzáférés című véleményünket). 

A rövid távú előfizetések legjobb esetben megfelelőek, de a PureVPN többéves szerződések esetén kiemelkedő. Ez egyike annak a kevés szolgáltatásnak, amely ötéves előfizetést kínál, amelynek teljes költsége kevesebb, mint 100 dollár. Referenciaként a CyberGhost 99 dolláros 99 éves hároméves terve az egyik legjobb érték a piacon (olvassa el a CyberGhost áttekintést és az ExpressVPN vs CyberGhost áttekintést). 

A PureVPN páratlan a hosszú távú előfizetéseknél. A rövidebb időtartam nem befolyásolja, de ha havonta kb. 1,50 dollár értékben lehet adatvédelmet szerezni, az alig számít. Ezenkívül a PureVPN 31 napos pénz-visszatérítési garanciát kínál, azaz nincs kockázata annak kipróbálására.. 

Ha inkább próbafiókot vásárol, megteheti, de ez nem sok minden. A PureVPN háromnapos próbafiókot kínál 2,50 dollárért, de ha a visszatérítési politika készen áll, jobb, ha csak kipróbál egy teljes tervet..

ExpressVPN

Az ExpressVPN az egyik drágább lehetőség, havonta 1 dollárval drágább, mint a NordVPN (olvassa el a NordVPN áttekintésünket). Noha az arány megegyezik a többi csúcskategóriás VPN-szolgáltatással, a hosszabb időtartamokhoz viszonyítva kevés értéket képvisel. 

Az egy hónapos terv mellett az ExpressVPN hat hónapos és egy éves lehetőségeket is kínál. A hat hónapos terv valamivel kevesebb, mint a PureVPN éves terve 60 dollárnál alacsonyabb, míg az éves opció megegyezik a PureVPN ötéves tervének 100 dollárral. Három hónapos szolgáltatást kaphat ingyen, amikor először feliratkozik, de függetlenül attól, hogy az arány sokkal magasabb, mint a PureVPN-nél. 

Az előfizetés biztonsági mentése egy 30 napos pénz-visszafizetési garancia, amelyet az ExpressVPN tiszteletben tart, nagyban ellentétben a VPN.asia-tal (erről bővebben olvassa el a VPN.asia áttekintésünket). Bár technikailag egy nappal rövidebb, mint a PureVPN visszatérítési ablaka, a pénz-visszatérítési irányelvek többé-kevésbé azonosak. 

Ami a fizetést illeti, az ExpressVPN a PureVPN-t egyezteti a PayPal-nal, a hitelkártyákkal és a bitcoin-nal, ami jobb, mint az IPVanish (olvassa el az ExpressVPN vs. IPVanish darabot), bár hiányzik más, a magánéletre összpontosító beállítások, például a készpénz. Ha erről van szó, akkor feltétlenül olvassa el a Mullvad-áttekintést.

Kerek két gondolat

Noha az ExpressVPN és a PureVPN szilárd szolgáltatásokat kínálnak megfelelő áron, nem tagadható, hogy a PureVPN jobb értéket kínál. A 100 dolláros ötéves tervvel nehéz küzdeni, még az ExpressVPN esetében is. Ez a PureVPN-t felteszi a táblára erre a második fordulóra.

Kerek: PureVPN árképzési pontja

PureVPN logó
ExpressVPN logó

3

Egyszerű használat

A VPN-nek automatikusnak kell lennie, lehetővé téve a tartózkodási hely kiválasztását, és elfelejtve, hogy az alkalmazás még fut. Ebben a fordulóban összehasonlítjuk az ExpressVPN és a PureVPN beállításának egyszerűségét, valamint azt, hogy milyen egyszerű a VPN-ek csatlakoztatása.. 

PureVPN

A PureVPN más megközelítést alkalmaz a csatlakozáskor. Ahelyett, hogy számos kiszolgálót jelenít meg Önnek, és felkérné, hogy válasszon egyet, a VPN több módot is biztosít. Ezek a módok semmit sem változtatnak a csatlakozási folyamatban. Inkább bizonyos kiszolgálók felé mutatnak, vagy lehetővé teszik a webhely alapú csatlakozást. 

purevpn-review-módok

Noha az ötlet elméletben nagyszerű, a VPN felhasználói élményét a gyakorlatban nehézkessé teszi. Minden célból és célból szűrési lehetőségeket kínálnak a kiszolgálók számára, bár valami nagyobb menedékében. 

Ezenkívül zavart okozhatnak a csatlakozáskor. Például a VPN streaming módjának használatakor küzdöttünk a Netflix eléréséért, de a normál „internet szabadság” módban a Netflix csak nagyon jól töltődött be.. 

Kedvenc helyeket adhat a gyakran használt kiszolgálók gyors eléréséhez, de ezen kívül nincsenek szűrési lehetőségek. A PureVPN nem javasolhatja a helyek listáját, és nem csatlakozhat az ajánlott szerver alapján. A VPN alkalmazás továbbra is használható, de túl aranyosnak tűnik. A PureVPN megkísérli a felhasználói élményt megkísérelni annak érdekében, hogy az alkalmazáson túlmutatjon azon, amelyik van. 

A fejjel a tagország területe, amelyre a PureVPN-en hozzáférhet. Ez a műszerfal kiváló, lehetővé téve az előfizetés gyors kezelését, segítség megtalálását, amikor szüksége van rá, és az alkalmazást más platformon is beállíthatja. Szeretnénk látni, hogy a tervezési filozófia átkerült a helyi alkalmazásba. 

ExpressVPN

Az ExpressVPN, az első fordításban említettek szerint, egyszerűbbé és egyszerűbbé vált. Miután kiválasztott egy tervet, és megnézte, akkor nem is kell bejelentkeznie az alkalmazásba. Az ExpressVPN inkább egy aktiválási kódot biztosít, amelyet eszközének hitelesítéséhez használ. 

Ezt követően az ExpressVPN megnyílik, megjelenítve egy intelligens helyet, amelyet az Ön aktuális tartózkodási helye alapján választott, és egy nagy „be” gombot. Annak ellenére, hogy nem kell magyarázatot adnia, az ExpressVPN egyértelművé teszi, hogy a gombra kell kattintania a szerver kapcsolat biztosítása érdekében. A legtöbb ember számára az intelligens kiszolgáló helyzete jó, de a „hely választása” gomb segítségével választhat is egy kiszolgálót. 

expressvpn-review-dob

Számos beállítás alapértelmezés szerint engedélyezve van, beleértve a kill kapcsolót. A legfontosabb alapértelmezett beállítás azonban az indításhoz kapcsolódik. Az ExpressVPN automatikusan elindul és csatlakozik a számítógép indításakor. Mindaddig, amíg a tartalom ugyanabban a virtuális helyben marad, valószínűleg elfelejti azt, még a számítógépen is. 

Az ExpressVPN-nél minden hangsúlyozza a használhatóságot, lehetővé téve a VPN számára, hogy kiszálljon a napi csatlakozási folyamat útjától. Az alkalmazás mobil eszközökre is alkalmas, az ExpressVPN bónusz megszerzésével a legjobb VPN-hez az iPhone-ban és a legjobb VPN-hez az Android útmutatóikhoz.

Három kör gondolatok

Ez a forduló a legmeghatározóbb a tételben. Noha a PureVPN nem nehéz használni, hiányzik az ExpressVPN lengyel formája. Az ExpressVPN könnyű kezelhetősége segít beleolvadni a napi számítógép-használat hátterébe, ezzel könnyen megszerezve egy pontot.

Kerek: Könnyű használat az ExpressVPN számára

PureVPN logó
ExpressVPN logó

4

Sebesség

Az összehasonlítás talán a legkonkrétabb fordulója a sebesség az egyik kulcsfontosságú tényező, amelyet figyelembe kell venni a VPN kiválasztásakor. Az alábbiakban áttekinti a PureVPN és az ExpressVPN sebesség-teszt eredményeit. Mindkét VPN esetében több helyet teszteltünk az OpenVPN / UDP és az AES-256 használatával, összehasonlításként védetlen sebességgel. 

PureVPN

A PureVPN lenyűgözően megjelent a sebességteszt utolsó fordulóján. Számos virtuális szerverrel rendelkezik, de csak fizikai szervereket teszteltünk annak érdekében, hogy minden tisztességes legyen. Amint az alábbi eredményeinkből kitűnik, a PureVPN tartózkodott, amikor ugyanazon ország belsejében alagútba került, és csak kissé esett vissza, amikor külföldre utazott. 

Hely: Ping (ms) Letöltés (Mbps) Feltöltés (Mbps)
Nem védett (St. Louis)781,2321.06
New York, Egyesült Államok.3561,5817.1
Vancouver, Kanada7659.0717.88
São Paulo, Brazília15458.1915.61
Hong Kong22557.8312.12
Brisbane, Ausztrália22525.6211.4

Van némi szórás, de mégis, a PureVPN gyors. A leglenyűgözőbb az volt, milyen gyors volt, amikor Hongkongba csatlakozott. Noha a feltöltési sebességünk sokat csökkent ezen a helyen, letöltésünk sebességére csak 25Mbps veszítettünk, ami kiváló. A késés szintén alacsony maradt. 

A PureVPN használatával a legnagyobb tényező a nem védett sebesség. Gyors, ebben nincs kétség, de van egy kis eltérés, amivel meg kell küzdenie. Ha már van egy lassú kapcsolata, és nagyon pontos helyre van szüksége, akkor valószínű, hogy lassabb lesz, mint a többi hely. 

ExpressVPN

Az ExpressVPN továbbra is a leggyorsabb VPN-szolgáltatás, amelyet teszteltünk, nemcsak azért, mert gyors marad otthon közelében, hanem azért is, mert külföldön is gyors. A számok összehasonlításával következetesebb, mint a PureVPN, és nagyon kevés vesz igénybe az eredeti kapcsolat. A leglenyűgözőbb azonban a nemzetközi előadás.

Hely: Ping (ms) Letöltés (Mbps) Feltöltés (Mbps)
Védtelen9161,8310,22
Intelligens hely-Kansas City44105,497,94
Toronto3590,577,89
Amszterdam145103,124,48
Singapore24485.472,98
Japán163100,824,84

Az átlagokat összehasonlítva a PureVPN a nem védett letöltési sebességünk átlagosan körülbelül 64 százalékát ingadozta, ami kiváló. Az ExpressVPN sebessége azonban gyorsabb. Átlagosan nem védett sebességünk 78 százaléka volt. Noha az otthoni közelben fújnak, az ExpressVPN nemzetközi teljesítménye összességében gyorsabbá teszi. 

Mint láthatjuk eredményeinkből, az ExpressVPN állandó sebességet tartott fenn az egész világon, Japánban csak egy kicsit csökkent. Ugyanúgy, mint a PureVPN, ha lassú a bejövő sebesség, túl sok lehet a kezdeti adó.

Négy forduló gondolatok

Ez a kör nehéz. A leggyorsabb VPN útmutató készítésénél a teszteket egy súlyozott átlagon alapszottuk, amely az ExpressVPN-et a listánk tetején rögzítette, bár csak kis különbséggel. A súlyozott átlagok használata a legjobb akkor, ha több VPN-t tesztelnek, mivel a legtöbb esetben a fizikai helyéhez közeli helyek gyorsabbak lesznek. 

Ez nem igaz a PureVPN és az ExpressVPN esetében. Mindkét VPN meglehetősen gyors, még külföldre utazva is. E forduló kedvéért visszatérünk a számokhoz. Az ExpressVPN-nek átlagosan kevesebb volt a letöltése, így nyerte meg a kör nyerését. 

Kerek: SpeedVPN az ExpressVPN számára

PureVPN logó
ExpressVPN logó

5

Biztonság & Magánélet

Nem számít az ár vagy a szolgáltatások, a VPN semmi, ha a biztonsága és a magánélet nem megfelelő. Ebben a fordulóban összehasonlítjuk a PureVPN és az ExpressVPN adatvédelmi irányelveit, valamint az egyes alkalmazások biztonsági lehetőségeit..

PureVPN

A PureVPN alapértelmezés szerint „automatikus” protokollt vesz fel az alkalmazás indításakor, amely állítása szerint a sebesség és a biztonság legjobban egyensúlyban van. Ez az automatikus protokoll nem egyértelmű, mivel a PureVPN a kapcsolat alapján bármit felhasználhat a PPTP-től az OpenVPN-ig. Javasoljuk, hogy azonnal váltson OpenVPN-re. (Olvassa el a VPN-protokoll lebontását, hogy megtudja, miért).  

purevpn-review-protokollok

Az OpenVPN párosul az AES-256-tal, amely a legerősebb dolgok, amint azt a titkosítás leírásában láthatjuk. Annak érdekében, hogy a biztonsági intézkedések olyan jóak legyenek, mint amilyennek látszottak, a PureVPN-t DNS-szivárgás-tesztek sorozatán keresztül futtattuk, ellenőrizve az IP- és a WebRTC-szivárgásokat is. Szerencsére minden tiszta lett. 

Fontos azonban megjegyezni, hogy a PureVPN nagyszámú virtuális szervert tartalmaz. Megjegyezték őket az alkalmazásban, így elkerülheti őket, ha a biztonság miatt aggódik. A virtuális szerverek tesztelésével meglehetősen egyszerűen nyomon követhetjük a szerver fizikai helyét. A csupasz fémszerverekkel azonban minden rendben volt. 

A magánélet vonatkozásában a PureVPN alapvető kapcsolati naplókat vezet, beleértve a csatlakozás időpontját és a használt internetszolgáltatót is. Az eredeti IP-jét, a cél IP-jét, a csatlakozás időpontját és tevékenységeit nem figyeli vagy naplózza. Azt mondta: a PureVPN a múltban segített az FBI-nál a cyberrstalker elkapásában. Ebben az esetben nem sértette meg adatvédelmi irányelveit. 

ExpressVPN

Az ExpressVPN jön ki a VPN biztonság aranyszabályával: OpenVPN az AES-256-tal. A PureVPN-hez hasonlóan vannak más protokollopciók is, beleértve az SSTP-t, az L2TP-t és a PPTP-t, de az OpenVPN-t alapértelmezés szerint használja. A titkosítás zárolva van, mint a legtöbb VPN esetében, de konfigurálhatja, ha nem gondolja, hogy az OpenVPN konfigurációs fájljaival körülkerüljön..

expressvpn-review-protokoll-lehetőségek

Van még egy automatikus lehetőség, amelyet ismét javasolunk módosítani. Az ExpressVPN ugyanazon szivárgásteszt-sorozat futtatásával minden tiszta lett. Számos virtuális hely van, bár kevesebb, mint a PureVPN. 

Az adatvédelmet a legnagyobb tiszteletben tartjuk. Az ExpressVPN minimális információt gyűjt a kapcsolat során, ideértve az összes továbbított adatot, az alkalmazás verzióját és azt, hogy a kapcsolat sikeres volt-e. Nincsenek naplózva személyes adatok, de ha valóban aggódik a magánélet védelme, akkor léphet tovább. 

Az ExpressVPN token-alapú hitelesítése azt jelenti, hogy nem kell valós e-mail címet használnia. Könnyen feliratkozhat egy író e-mailen, és kriptográfiával fizethet. 

Mivel soha nem kell bejelentkeznie helyben, soha nem kell átadnia az információkat az ExpressVPN-nek. Még ha ez meg is történne, akkor az információ biztonságos kezekben lesz, tekintve, hogy az ExpressVPN a Brit Virgin-szigeteken található, ahol a világ legjobb adatvédelmi törvényei vannak.. 

A magánélet megközelítését az ExpressVPN adatvédelmi politikája foglalja össze legjobban: “Lehet, hogy tudjuk, hogy egy ügyfél az ExpressVPN-t használta, de soha nem tudhatjuk, hogyan használták ki szolgáltatásunkat.”

Öt kerek gondolat

Ez egy újabb szoros forduló, és ebben a körben győztes meghatározása kissé nulla pont. Mindkét VPN nem-naplózási házirendet és OpenVPN-t kínál az AES-256-tal. A mi feladatunk azonban a hajszétvágás. Ebben az összefüggésben az ExpressVPN enyhén él a token-alapú hitelesítéssel és a Brit Virgin-szigeteken való elhelyezkedésével.

Kerek: Biztonság & Adatvédelmi pont az ExpressVPN számára

PureVPN logó
ExpressVPN logó

6

Végső gondolatok

Az összehasonlítás korábbi verzióiban ez egyáltalán nem volt zárva, és az ExpressVPN a padlót lemosta a PureVPN-lel. Most sokkal közelebb van, mert a PureVPN javította a biztonság sok részét, és néhány gyors sebességgel bekapcsolta a rendszert. Ugyanakkor a használhatóság továbbra is hátul ül az ExpressVPN-hez, és ez volt a meghatározó tényező számunkra. 

Nyertes: ExpressVPN

Mit gondolsz ezekről a VPN-ekről? Egyetért azzal, hogy az ExpressVPN a jobb megoldás? Mondja el nekünk, miért vagy miért nem az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map