ProtonVPN vs NordVPN: kemény hulladék 2020-ban

A NordVPN jelenleg az ezüstérmet helyezi a legjobb VPN-listánkban. Ha áttekinti a NordVPN áttekintésünket, látni fogja, hogy szinte minden aspektusa lenyűgöz bennünket. A biztonság megbízható, és bőséges funkciókat kínál szinte bárki számára, miközben továbbra is könnyen használható. 


A ProtonVPN tovább helyezkedik el a rangsorban, de kínál néhány dolgot, amelyeknek a NordVPN nem létezik. Amint arról a ProtonVPN áttekintésünkben olvashat, ingyenes tervvel rendelkezik, korlátlan adatokkal és jól kidolgozott split alagútrendszerrel.

Szeretnénk megtudni, hogy ezek a kiegészítő funkciók elegendőek-e ahhoz, hogy segítsen a ProtonVPN-nek megőrizni magát a NordVPN-sel való egyeztetés során, és reméljük, hogy olyan kíváncsi vagyunk, mint mi, mert még sok mindenről beszélhetünk. Merüljünk bele a ProtonVPN és a NordVPN összehasonlításához.

Harc felállítása: NordVPN vs. ProtonVPN

Mint minden verseny esetén, először meg kell határoznunk a szabályokat. Ez a párosítás öt körre bontható, amelyek rendben vannak, jellemzők, árképzés, könnyű használat, sebesség és biztonság. 

Röviden ismertetjük az egyes fordulókat azzal, hogy magyarázatot adunk arra, amit keresünk, és amit el akarunk kerülni. Ezután alaposan lebontjuk a kategória minden egyes VPN-jét. Minden forduló végén határozott következtetést vonunk le, és győztesnek nyilvánítjuk. Minden forduló egy pontot ér, és a végén a legtöbb ponttal rendelkező VPN nyeri.

1

Jellemzők

Csakúgy, mint a dedikált VPN-áttekintésekkel, az első dolog, amit szeretnénk megnézni, azok a szolgáltatások, amelyeket az egyes VPN-ek kínálnak. Ha először megvizsgáljuk a funkciókat, ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy jobbra ugorjunk az összehasonlítás húsához, és ez általában jó képet ad arról, hogy a mérkőzés többi része hogyan fog játszani. 

Rengeteg egyedi funkció érinti a VPN-piacot. Ide tartoznak a szabadalmaztatott protokollok, amelyekről bővebben a VyprVPN áttekintésünkben olvashat, vagy különféle hirdetésgátlók és fenyegetések szűrése, amint azt a NordVPN-ből ebben a szakaszban láthatjuk. 

Noha a harangok és a sípok nagyszerűek, megtalálható egy olyan kritikus funkciók listája, amelyek befolyásolják a VPN biztonságát. Ezek magukban foglalják a kill kapcsolót és a VPN-hez való automatikus csatlakozás módját indításkor. Bármely VPN nélkül ezek azonnal elveszítik a fő pontokat.

NordVPN

A beállítások feltörése a NordVPN asztali kliensen gyorsan kiderül, hogy az összes főbb szolgáltatás lefedi. Valójában a NordVPN által végrehajtott gyilkos kapcsoló és automatikus csatlakoztatás funkció a legjobbak.

A kezdőknek két kill kapcsoló található az NordVPN beállítások első oldalán. Az első, amely „Internet kill switch” felirattal rendelkezik, ugyanúgy működik, mint bármely más standard kill switch, leállítva az összes internetes forgalmat, ha a VPN-kapcsolat elveszik.

A második kill kapcsolót „app kill” -nek hívják, és pontosan úgy működik, mint amilyennek hangzik. Meghatározhatja azon programok listáját, amelyek a VPN-kapcsolat elvesztése esetén befejeződnek. 

Ez nagyszerű, ha a VPN használata közben olyan munkán dolgozik, amelyen valószínűleg nem akarja elveszíteni az előrelépést a kapcsolat megszakítása miatt. Beállíthatja az app kill kapcsolót egy torrent program lezárására, például miközben a Chrome nem érinti. Ez a szolgáltatás segített az NordVPN-nek a legjobb VPN-en szerezni az első helyet a torzító roundupért. 

nordvpn-review-Killswitch

A kettős megszakító kapcsolókon felül a beállítások egy teljes oldalt szentelnek az automatikus csatlakoztatási beállításoknak. Kiválaszthatja, hogy a VPN indításkor csatlakozzon, vagy csak vezeték nélküli hálózatokhoz. Ez nagyszerű módja annak, hogy elkerüljék a nyilvános WiFi veszélyeit. 

Kiválaszthatja azt is, hogy melyik országba kíván automatikusan csatlakozni, vagy tágabban választhat egy régiót, amelyhez csatlakozni kíván, ha nincs szüksége egy adott országra. 

A kritikus tulajdonságokon túlmenően a NordVPN néhány további funkciót tartalmaz. A NordVPN kettős VPN-beállítást kínál, amely több VPN-kiszolgálón keresztül küldi el a kapcsolatot, hogy még jobban elrejtse személyazonosságát online. 

Van egy maroknyi DNS-lehetőség, amelyeket részletesebben megvizsgálunk a „biztonság” részben, valamint egy új szolgáltatás, a CyberSec. Ez blokkolóként működik, ugyanakkor megóvja Önt a rosszindulatú programoktól, az adathalászoktól és más fenyegetésektől is.

A CyberSec ezt azáltal teszi lehetővé, hogy egyszerűen blokkolja a potenciális rosszindulatú programokat vagy adathalász támadásokat tartalmazó webhelyeket, ami egy erőteljes módszer a felhasználó biztonságának biztosítására, de ez olyan dolog, amelyet sok ember minden bizonnyal értékelni fog. Ezenkívül, ha ez zavar, hogy blokkoljon, vagy blokkolt webhelyet kell használnia, ezt a funkciót könnyű kikapcsolni..

ProtonVPN

A NordVPN-től eltérően a ProtonVPN az automatikus csatlakoztatási lehetőségeket a beállítások menü első lapjára helyezi. Önnek lehetősége van arra, hogy megválasztja, hogy a VPN automatikusan csatlakozzon-e, és választhat a leggyorsabban elérhető vagy egy véletlenszerver közül, ha úgy dönt, hogy bekapcsolja az automatikus csatlakozást..

Valamilyen okból a ProtonVPN kikapcsolóját a „haladó” fülbe helyezik, a DNS szivárgás elleni védelemmel együtt, és valami nagyon lenyűgözővel, amelynek nincs a NordVPN-nél: megosztott alagút.

A ProtonVPN megosztott alagútkezelése nagyon jól végrehajtott, és lehetővé teszi, hogy kiválaszthassa, hogy meghatározza-e a VPN-kapcsolatból kizárt programok listáját, vagy fordítva, meghatározza a VPN-t használó programok listáját, hogy minden program a listát automatikusan kizárják.

protonvpn-review-split-alagút

Az osztott alagút egy rendkívül kényelmes szolgáltatás, amely jelenleg nem túl sok VPN-nek van – noha a mi legszebb választásunk, az ExpressVPN megteszi, amint az az ExpressVPN áttekintésünkből elolvasható – tehát ez legalább némi jóváírást keres a ProtonVPN számára. A ProtonVPN-nek megvan az is, amit „biztonságos magnak” nevez, amely ugyanúgy működik, mint a NordVPN dupla VPN-rendszere, hogy kicsit extra biztonságot nyújtson.. 

Végül, az egyik dolog, amit észrevettünk a szoftver és a menük áttekintésekor, az, hogy van egy váltókapcsoló, amelyet egyszerűen “korai hozzáférés” jelöléssel látunk el. A kapcsoló elcsúsztatása semmit sem változtatott, amennyire csak tudtuk. Nem voltak olyan új beállítások vagy funkciók, amelyeket megtalálhatunk volna, annak ellenére, hogy nagy tapasztalatokkal rendelkeztünk a különbség helyének különbségével. 

Kerek gondolatok

Mindkét VPN kijött ingadozással ebben a párbeszédben, mindegyik versenyző egyfajta kettős VPN-relét, kill kapcsolót és automatikus csatlakozási lehetőséget kínálott. Mindegyik VPN felajánlott néhány dolgot, a másik nem. 

Noha a ProtonVPN rendelkezik egy szilárd megosztott alagútépítési funkcióval, amelytől hiányzik az NordVPN, a NordVPN egyszerűen meghaladja a ProtonVPN-t a szolgáltatáskészlet mennyiségével és minőségével. 

Például nincs egyszerű módja annak, hogy megválasztja, hová kapcsolódik automatikusan a ProtonVPN-hez, míg a NordVPN többféle módon is konfigurálhatja. A ProtonVPN kill kapcsoló leszakítja az internetet, míg a NordVPN ugyanazt teheti, vagy leállíthatja az egyes alkalmazásokat. Végül, a CyberSec egy szép kiegészítés, amely segít a NordVPN-nek a pontok megszerzésében erre a fordulóra.

Kerek: Jellemzők Point for NordVPN

ProtonVPN logó
NordVPN logó

2

Ár

Az árképzés egy remek rész a szolgáltatások gondozására, mivel gyakran fordulópont lehet. Azok a VPN-szolgáltatók, akik jellemzőik szempontjából elmaradnak, gyakran visszatérhetnek és megnyerhetik ezt a fordulót, ha jobb értéket kínálnak.

Ennek ellenére a költség nem az egyetlen dolog, amelyet figyelembe veszünk az „árképzés” szakaszban. Nemcsak hogy a versenytársaknál kevesebb költségek merüljenek fel, pénzügyi szempontból is kényszerítő VPN-ként kell működni. Azt is mérlegeljük, hogy milyen fizetési módok érhetők el, milyen visszatérítési politikát kínálnak, és van-e bármilyen próba.

NordVPN

A NordVPN meglehetősen egyszerű árazási modellt kínál négy lehetőséggel, amelyek alapvetően azonosak, akár hat egyidejű kapcsolatot és korlátlan sávszélességet tesznek lehetővé.

Ezek az árazási lehetőségek időbeli keretek között különböznek egymástól. Noha a havi árazás nem nagy, a tervek gyorsan megfizethetővé válnak, amikor megnézzük az éves, kétéves és hároméves terveket.

A három éves időtartam alatt a NordVPN a piacon az egyik legolcsóbb VPN, havonta csak néhány dollárba kerül. Vannak azonban jobb VPN-lehetőségek odakint azok számára, akik a lehető legnagyobb mértékben megtakarítanak, mint például a CyberGhost hároméves árazása, amelyről bővebben a CyberGhost áttekintésünkben olvashat.

Ennek ellenére minden olyan VPN, amely meghaladja a NordVPN árat, valószínűleg nem lesz képes lépést tartani az általa kínált szolgáltatásokkal. Van egy 30 napos visszatérítési politika is, amely nagyszerű, és sokféle fizetést fogad el, beleértve a PayPal, a hitel- vagy bankkártyát és még a bitcoint is.. 

A NordVPN nagy érték-teljesítmény egyensúlyt sikerült elérnie, ám egy tekintetben még mindig hiányzik. Sajnos nincs mód a NordVPN kipróbálására pénz fizetése nélkül. Ingyenes próbaverzió nélkül sok ember vonakodik letenni az átalányösszeget, amely a hosszú távú tervek jobb ajánlatainak megszerzéséhez szükséges..

ProtonVPN

A ProtonVPN bármely VPN egyik leginkább összehangolt árazási struktúrájával rendelkezik. Három különböző terv kínálkozik, és mindegyiket meg lehet vásárolni havonta vagy évente.

A kezdőknek van egy ingyenes terv, amely nagyon nagylelkű és korlátlan mennyiségű felhasználást tesz lehetővé. Mivel a legtöbb ingyenes VPN csupán egy próba, amelyet akár időkeret, akár adatkorlát korlátoz, ez a korlátlan ingyenes terv a ProtonVPN-t a legjobb ingyenes VPN-szolgáltatások listán szerezte meg.. 

Természetesen ennek az ingyenes tervnek maroknyi korlátozása van. Csak három hely érhető el az ingyenes felhasználók számára, csak egy eszköz csatlakoztatható egyszerre, és a sebesség korlátozható, de ismeretlen határon. 

Az „alap” tervként megjelölt első lehetőséghez való hozzáféréskor hozzáférést kap a ProtonVPN hálózatának minden országába, egy eszköz helyett két eszközt csatlakoztathat, és a sebességkorlátozást eltávolítják. Ezenkívül az ingyenes terv megtiltja a P2P fájlmegosztást, például a torrentet, míg az „alap” terv és a továbbiak lehetővé teszik ezt.. 

Az „alap” terv ára nem rossz, de még az éves opció is költségesebb, ha azt a havi árra osztják, összehasonlítva a NordVPN hároméves tervével, amely többet kínál, beleértve a csatlakoztatott eszközök számának háromszorosát..

A következő terv, a „plusz” opció, szinte a NordVPN havi terv szintjén érinti az árakat. Ez a terv öt eszközt tesz lehetővé (még mindig kevesebb, mint a NordVPN), és biztosítja a biztonságos központi funkciót, valamint hozzáférést biztosít néhány exkluzív szerverhez, amelyeknek gyorsabbnak és kevésbé kell forgalomba kerülniük, valamint a Tor szerverekhez.

Végül, ott van az úgynevezett „látnoki” terv, a ProtonMail beépítésének köszönhetően, amely a biztonság érdekében titkosítja az e-maileket. Ha ezt használni akarja, akkor jó üzlet lehet. A ProtonMail iránt érdeklődőknek további információt találhat a legbiztonságosabb e-mail cikkünkben. 

Ugyanakkor önmagában, mint VPN-terv, a „látnoki” árazás túlságosan magas. Ez a terv szintén 10-re növeli a kapcsolati korlátot, de ez egyszerűen nem elegendő a terv nevetséges árainak ellensúlyozására.

Kerek két gondolat

Ez a forduló sokkal könnyebb gólt szerezni, mint az első. A NordVPN itt egyértelmű nyertes jobb árképzéssel és jobban kínált a tervben, mint a legtöbb ProtonVPN terv. 

Noha a NordVPN-nek nincs ingyenes próbaverziója, és a ProtonVPN-nek létezik az egyik legfinomabb ingyenes terv, ez egyszerűen nem elégséges ahhoz, hogy meghaladja a ProtonVPN túlságosan bonyolult és magasabb szintjén túlárazott terveit..

Kerek: Árpont a NordVPN-hez

ProtonVPN logó
NordVPN logó

3

Egyszerű használat

A harmadik fordulóban a könnyű használat látható. Természetesen ez egy kicsit szubjektív kérdés, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy jó képet adjunk arról, hogy milyen az egyes VPN-ek használatának tapasztalata, és hogy a dolgok zavartalanul működnek. 

A kellemetlen elrendezés nehézségeket okozhat a dolgok megtalálásában, a szóváltásban vagy a legrosszabb esetben teljesen használhatatlanná válhat. Az érme remek oldala, hogy a jól megtervezett szoftverek és menük kellemes élményt nyújthatnak, amely súlytalan és intuitív. Tekintettel erre, nézzük meg, hogy a spektrum melyik oldalára esik a NordVPN és a ProtonVPN. 

NordVPN

Amint az ExpressVPN vs. NordVPN mérkőzésünkből olvashat, a NordVPN ügyfele sok vizuális stimulációt kínál, miközben karcsúnak látszik. A képernyő jobb oldalán egy nagy világtérkép található, amelyen egy buborék látható, ahol a szerver található.

nordvpn-review-marker-kiválasztás

Ezekre kattintva csatlakozhat az adott helyen található szerverhez. A térkép furcsa, és jó módszer lehet egy szerver megtalálására és kiválasztására, de a képernyő bal oldalán van egy hagyományos kiszolgálók listája is.. 

A kiszolgálók listájának jobb felső sarkában található egy gomb az ablak térképrészének bezárásához, és csak a kiszolgálólista jelenik meg, azok számára, akik meg akarják takarítani a képernyőn megjelenő helyet, és valami tisztán funkcionális funkciót akarnak..

A NordVPN az egyik piacvezető a VPN területén, míg a ProtonVPN egy kicsi, ám rendkívül hűséges követőt épített fel. Ebben a ProtonVPN vs NordVPN csatában arra késztetjük a két szolgálatot, hogy megtudja, ki a legjobb. A NordVPN térképe és elrendezése nagyon jól elkészült, és a felületen semmi sem érzi magát zsúfolásnak. A dolgok még a szoftver beállításaiba és menübe való belépés ellenére is tiszták és kifinomultak. 

A lapoknak van értelme, és a beállításokon belül minden úgy érzi, hogy a megfelelő helyen van. A dolgokat könnyű megtalálni, és a VPN szellő mindenki számára, még azok számára is, akik még nem ismerik a VPN-ket vagy a tech.

ProtonVPN

A ProtonVPN hűvös fekete-zöld felülettel rendelkezik, amely úgy néz ki, mint valami a The Matrix filmekből. A NordVPN-hez hasonló elrendezéssel üdvözlik Önt egy térkép, a jobb oldalon, és a szerver a bal oldalon.

protonvpn-review-interfész

Felfelé lefelé mutató zöld háromszögek pontozják a térképet, hogy megmutatják, hogy hol vannak a kiszolgálók, és a VPN-hez kapcsolódhat, vagy ezekre kattintva, vagy pedig egyszerűen megtalálva a listából a kívánt szervert. A ProtonVPN lehetővé teszi a térképablak bezárását is, akárcsak a NordVPN-t, ha a képernyőn látható ingatlanokat szeretné maximalizálni..

A térkép alatt található néhány további információ a kapcsolattal kapcsolatban, amelyet a NordVPN nem tartalmaz, például egy munkamenet-időzítő és a kapcsolat sebességének grafikonja, amely növeli a hackerek érzését e sötét szoftver használata közben. 

Noha az ügyfél fő oldala hűvös és modernnek tűnik, problémák merülnek fel a beállítások menü elrendezésével kapcsolatban. A kis dolgok, például a kill kapcsoló behelyezése a beállítások „haladó” fülébe, csak kissé nehezebbé teszik a dolgok megtalálását, mint amilyennek kellene lenniük.. 

Ráadásul úgy tűnik, hogy egyes kapcsolókapcsolók semmit sem hoznak, mint például a korai hozzáférés opció, és néhányuk egyáltalán nem kapcsolható, például a DNS szivárgás elleni védelem be van kapcsolva. 

Három kör gondolatok

Noha a ProtonVPN felület tagadhatatlanul disztopikus, futurisztikus módon vonzó, és az ügyfél elrendezése messze nem rossz, a beállítási menükben vannak olyan elemek, amelyeket ki kell dolgozni. 

A NordVPN viszont olyan hibátlan felhasználói élményt kínál, mint amit bármilyen szoftvertől elvárhatnak. Van néhány kérdés, amelyeket megvizsgálunk a „sebesség” szakaszban, de a nap végén, felhasználóbarát szempontból, a NordVPN körülbelül olyan jó, mint amennyire csak kap. 

Kerek: Könnyű használat a NordVPN számára

ProtonVPN logó
NordVPN logó

4

Sebesség

A felhasználhatóság könnyű szubjektív világától eltekintve a következő szakasz sokkal tudományos és klinikai jellegű. Annak érdekében, hogy összehasonlítsuk az egyes VPN-sebességeket, az egyes szolgáltatókat öt helyről átmásoltuk, hogy rögzítsük a ping-, letöltési és feltöltési sebességeket.. 

Ezeket az adatokat összehasonlíthatjuk a VPN nélküli internet-sebességünk ellenőrzésével, hogy jó képet kapjunk arról, hogy az egyes szolgáltatók milyen sebességgel képesek. Itt végezzünk egy kicsit a valós teszteket is annak igazolására, hogy a VPN valóban teljesít-e, mint a papíron feltüntetett számok.

NordVPN

Amint a NordVPN és a CyberGhost mérkőzésen említjük, a NordVPN-nek van néhány következetességgel kapcsolatos kérdése a sebesség szempontjából. Úgy tűnik, hogy a kiszolgáló kiválasztására szolgáló rendszer egy adott helyen hasonló ahhoz, hogy véletlenszerű sorsot húzzon egy kalapból, és az Ön által megadott kiszolgáló lehet nagyszerű vagy teljesen használhatatlan.. 

Hely: Ping (ms) Letöltés (Mbps) Feltöltés (Mbps)
Védtelen9165,510.57
# 247923133,538,87
Egyesült Királyság # 20115334.786,06
Hollandia # 6614566.915.39
Japán # 69159132,833.31
Dupla VPN (az Egyesült Államokból a 4. számú kanadahoz)7920.488,64

Az egész negatív iránytól eltekintve, úgy tűnik, hogy a dolgok is javulnak, vagy csak szerencsések voltunk szervereinkkel. Az öt kipróbált szerver közül négyben nagy sebességet láttunk, és csak egy – Dél-Afrika – teljesen síkba esett az arcán. 

A papíron elért rossz teljesítmény ellenére ez a szerver továbbra is használhatónak tűnik a webböngészéshez és még a YouTube-hoz is. Végső soron általában hatékony a leválasztás és újracsatlakozás, hogy újabb sorsot húzzunk, és úgy próbáljunk egy jobb szerverhez csatlakozni. Összességében azonban a NordVPN szilárd, ha nem feltétlenül megbízható sebességeket kínál. Olvassa el a NordVPN vs IPVanish darabot, hogy megnézze, hogyan hasonlítanak a kettő.

ProtonVPN

A két táblát nézve azonnal kiderül, hogy a két VPN közül melyik gyorsabb. A ProtonVPN sebessége enyhén szólva nem volt ideges.

Hely: Ping (ms) Letöltés (Mbps) Feltöltés (Mbps)
Nem védett (St. Louis)983.1420.49
Illinois, Amerikai Egyesült Államok # 16 (ajánlott szerver)1551,1320.51
1. Illinois-i USA (biztonságos alap)2793.23,56
Egyesült Királyság # 1410216.3410.99
Japán # 2126417.917,45
Ausztrália # 2125684.2810.87

Míg a közeli amerikai szerver jól teljesített, és az Egyesült Királyságban is tiszteletreméltó sebességeket láttak el, Japán és Dél-Afrika teljesítménye gyenge volt. Ezek a szerverek észrevehetően lassúak a böngészés közben is, oly módon, hogy a NordVPN még a legrosszabb sem is volt. 

Ráadásul a tesztelés során látott ping-idők ezt teljesen kizárják valami játékszerű VPN-hez hasonlóan (a hűvös megjelenés ellenére). Mivel Dél-Afrika meghaladja a ping-idő fél másodpercét, és Japán is megközelíti ezt, az interneten való szörfözés kissé olyan, mintha a telefonos telefon használata lenne, összehasonlítva az NordVPN érzékeny érzésével, még a leglassabb szerveren is, amelyet megpróbáltunk..

Négy forduló gondolatok

Mint az elején mondtuk, ez a szakasz általában a legvágottabb és szárazabb. Az adatokat tekintve szinte minden kiszolgálón a NordVPN objektíven és szignifikánsan gyorsabb, mint a ProtonVPN.

Az egyes VPN-papírok teljesítménye a valós felhasználáshoz is átkerül, és a NordVPN észrevehetően gyorsabban érzi magát, mint a ProtonVPN, amikor weboldalakba vagy videókba tölt be.

Kerek: Sebességpont az NordVPN-hez

ProtonVPN logó
NordVPN logó

5

Biztonság & Magánélet

Az ötödik és az utolsó fordulóban megvizsgáljuk, hogy a legtöbb ember mit gondol a VPN legfontosabb funkcióiról: a biztonságról és a magánéletről. Ennek megállapításához minden VPN-t tesztelünk DNS-szivárgások, IP-szivárgások vagy bármilyen egyéb, a biztonság területén észlelhető megsértés szempontjából.

Azt is megvizsgáljuk, hogy az egyes VPN-ek milyen protokollokat és titkosítást kínálnak annak meghatározása érdekében, hogy mennyire biztonságos. Ezenkívül áttekintjük az egyes szolgáltatók adatvédelmi irányelveit, hogy megtudjuk, vajon valamelyikük kielégítő-ea felhasználói adatokkal. 

NordVPN

A NordVPN nem kínálja a felhasználók számára a választott protokollt vagy titkosítást, ehelyett a biztonságosnak vélt beállításokba zárja Önt. Az OpenVPN-t használja párosítva az AES-256 titkosítással, amely a jelenlegi időben a legbiztonságosabb kombináció, amelyet a VPN használhat. 

A magánélet vonatkozásában a NordVPN rendelkezik az egyik rövidebb adatvédelmi politikával, amelyet látunk. Arra is kap egy struktúrát, hogy megkönnyítse a böngészést és a válaszokat a konkrét kérdésekre, ha meg kell tudni, hogy egy adott információ hogyan kerül felhasználásra. 

Összességében a NordVPN jó munkát végez azzal, hogy a lehető legkevesebb információt gyűjti szolgáltatásának teljesítése közben. A fiók létrehozásához csak egy e-mail és a fizetési módszer szükséges. 

Ha valaki akarja maximalizálni a névtelenségét, akkor felhasználhat egy eldobható e-mailt és a bitcoint, hogy az NordVPN-nek ne legyen aktuális azonosító információja rólad.. 

Emellett információkat gyűjtenek akkor is, amikor ügyfélszolgálattól kap segítséget, de ez az összes információ, amelyet önöknek szívesen felajánlnak az ügyfélszolgálat során. Néhány részletet a sütikből is összegyűjtünk a weboldalon, de ezek az információk nem azonosíthatók, és csak a webhely optimalizálásának és fenntartásának elősegítésére szolgálnak..

ProtonVPN

A ProtonVPN, hasonlóan a NordVPN-hez, nem kínál lehetőségeket protokoll vagy titkosítás esetén. Ehelyett az OpenVPN-t használja az asztali kliensen és az IKEv2 / IPSec-et a mobil eszközökön. A titkosításhoz az AES-256-at használja, amelyről bővebben a titkosítási cikk leírásában olvashat. 

Mint mondtuk a NordVPN-hez, ezek nagyon biztonságos lehetőségek, és a PPTP-hez hasonló protokollokat elkerüljük a biztonság hiánya miatt, amiről a VPN-protokoll bontásban olvashat.. 

A magánélet védelmére vonatkozó politikánál a ProtonVPN hasonló hosszúságú, mint a NordVPN. A ProtonVPN e-mailt és fizetési módot gyűjt fiókjának létrehozásához, de ebben az esetben a számlázást harmadik fél kezeli.. 

Ez azt jelenti, hogy még ha nem is akarja átélni a VPN vásárlásához szükséges bitcoin használatának nehézségeit, a ProtonVPN továbbra sem rendelkezik azonosító információval rólad. Annak érdekében, hogy valaki csatlakoztasson téged a VPN-hez, mind a ProtonVPN-től, mind a számlázást kezelő harmadik féltől be kell szereznie rekordjait.. 

Emellett a ProtonVPN minden egyes csatlakozáskor időbélyeget gyűjt. Ezt az időbélyeget minden egyes csatlakozáskor felülírják, és nem azonosítják. Ez egy elég csontozat nélküli szintű információgyűjtés. Ezen felül a ProtonVPN Svájcban található, ahol a világ legjobb adatvédelmi törvényei vannak, és ez életképes választást jelent a magánélettudatos felhasználók számára.. 

Öt kerek gondolat

Mindkét VPN ugyanazokat a protokollokat és titkosításokat kínálja, a ProtonVPN különbözik a mobileszközökön az IKEv2 / IPSec használatával, míg az NordVPN az OpenVPN protokollt használja. Mindkét VPN minden DNS- és IP-szivárgásteszttel letette az általunk elvégzett tesztet, és megbízható biztonságot nyújt.

Mindkettőnek szilárd adatvédelmi politikája van, némi eltéréssel itt-ott. Míg a ProtonVPN harmadik feleket használ a fizetések feldolgozására, így nincs ilyen azonosító információ, az NordVPN a magánélettel érintett felhasználók számára lehetőséget kínál arra, hogy bitcoinban fizetjenek anonimitásuk megőrzése érdekében.. 

Ez túl közel van a híváshoz, mivel mindkettő kiváló biztonságot és adatvédelmet kínál, tehát ezt döntetlennek kell hívnunk, és pontot kell adnunk mindkét VPN-nek.

Kerek: Biztonság & Adatvédelem Nincs egyértelmű győztes, mindkettőnek pontszám

ProtonVPN logó
NordVPN logó

6

Az ítélet

Az öt-egy záró pontszámmal a NordVPN vitathatatlanul győztes ebben a párosban. Noha a ProtonVPN kínál néhány csábító morzsát, például az ingyenes tervet, az általános árazás nem felel meg a NordVPN által kínált értéknek.

A ProtonVPN szempontjából még rosszabbá válik, hogy a megosztott alagútja nem pótolja a NordVPN jellemzőinek jellemzőinek nagymértékű eltérését, nem is beszélve a NordVPN rendkívüli sebességéről és egyszerű használatáról. 

Nyertes: NordVPN

Ha korábban már használta ezeket a VPN-ket, szeretnénk hallani a megjegyzésekben, hogy az Ön tapasztalata miként hasonlít a miénkhez. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map