Online társkereső csalások és hogyan lehet megvédeni magukat tőlük 2020-ban

Itt van mindenki kedvenc vállalatirányító ünnepe, és a szerencséseknek, köztük jelentős másokkal, ez a szerelem, az ajándékok és az ünneplés napját jelenti. Mindenki számára valószínűleg azt jelenti, hogy szeretetre vágyik, és erre nincs egyszerűbb mód, mint az online társkereső alkalmazásokkal.


A csokoládé és a virág rendben van, de ennek a Valentin-napnak a Cloudwards.net sokkal értékesebb ajándékot szeretne adni Önnek. Igaz, hogy olyan lesz, mint karácsonyra zoknit szerezni, de ha nincsenek nekik, akkor minden nap hólyagokkal sétálsz (vagy csak úgy viselkedik, mint egy elviselhetetlen csípő)..

Az online társkereső csalásokról és arról, hogyan lehetne megvédeni őket tőlük. A szeretet megtalálása elég nehéz, tehát megkönnyítjük a terhet, mert megismerjük a biztonságos elvégzéshez szükséges ismereteket. Először néhány olyan hírhedt csalásról fogunk beszélni, amelybe mások kerültek, majd megmondjuk Önnek, hogyan védheti meg magát ilyen helyzetekben..

A legrosszabb online társkereső csalások

2018-ban hír született a Grindrről, egy meleg férfiak online társkereső szolgáltatásáról, amely tudattalanul nyilvánosságra hozta az érzékeny felhasználói információkat. Trever Faden, az Atlas Lane vezérigazgatója létrehozott egy C * ckblocked nevű weboldalt, ahol a Grindr felhasználók beírhatták felhasználónevüket és jelszavukat, és megnézhetik, ki blokkolta őket a szolgáltatásban.

Faden látta a felhasználói profilokat, üzeneteket, fényképeket és helyszíneket, amelyeket szerencsére soha nem tett közzé. Hacktivista kaszkadőr volt, hogy felfedje Grindr rossz dolgát. Noha ezen adatok feltárása elég kockázatos, az a tény, hogy a meleg férfiakkal való társkereső szolgáltatást célozta meg, még rosszabbá tette. Azokban az országokban, ahol a melegek illegálisak, börtönbe tehetik a felhasználókat vagy a sírt.

A legrosszabb rész az, hogy a Grindr a felhasználók HIV-státusát harmadik feleknek is nyilvánosságra hozta anélkül, hogy tudták volna. Ráadásul ezeket az információkat titkosítatlanul küldték el, vagyis bárki, aki az adatfolyamon szimatol, ellophatja azt. Olvassa el a titkosítás leírását, hogy megtudja, hogyan működik ez.

Grindr HIV státusz
© TechCrunch

De nem minden a személyes adatai vállalati manipulációjáról szól. 2017-ben egy nő az 50-es éveiben egy hanyatló házasság miatt vállat vett az online társkereső szolgáltatásokhoz. A texasi nőt, mint egy büszke keresztényt, amint azt a Facebook-oldalán megjegyezték, manipulálták arra, hogy pénzt vezetjen a Charlie-hez, akivel online találkozott..

Charlie egy újabb lépésként használta a hitét, hogy két év alatt megcsapja a 2 millió dollárból.

“Megpróbált befejezni egy munkát Kaliforniában, és szüksége volt némi pénzre, hogy segítsen befejezni ezt a munkát.” – mondta az FBI-vel egy interjúban. „És így küldtem neki [pénzt]. Hosszú és keményen gondolkodtam rajta. Imádkoztam róla. Ha akkor lenne pénzem a számlán, hogy pénzt tudnék küldeni neki. És megígérte, hogy 24-48 órán belül visszatér. És arra gondoltam – meg tudom csinálni, senki sem fogja tudni, és jól leszek. ”

Ezen csalások többsége a nigériai előre fizetett adócsalások alakulása, ahol az embereket egy „kormányzati ügynök” hívja fel, és azt mondják, hogy támogatásra jogosultak, egy 250 dolláros előleg fizetéséig. Az abban részt vevő csalók most a randevú-webhelyek felhasználóit célozzák meg, különösen a 40 év felettiek, nemrégiben elvált, idős, özvegy vagy fogyatékkal élőket.

Ha egy friss macska szerelem a Tinderben vagy a Bumble-ban, akkor jól van, igaz? Rossz. 2015-ben Maya M megosztotta a történetét a Bustle of a Tinder dátummal, amely stalkerré vált, és sokkal több olyan történet is szerepel, mint az övé. Az online adatszolgáltatások kincstárán kívül az online adatszolgáltatások tartanak rólad, egy ügyes felhasználó megtudhatja, hol tartózkodik Önnek adott időpontban.

Hogyan lehet megvédeni magát az online társkereső csalásoktól

Ez sok végzet és homály, de szerencsére elkerülhető. Ebben a szakaszban az egyszerű módszerekről fogunk beszélni, amelyekkel megvédheti magát az online társkereső csalásoktól.

Józan ész

Mielőtt egyéb védőintézkedéseket alkalmazna, használja az agyát. A legtöbb randevú-csalás elkerülhető, ha megfejti az internetet. Nem osztja meg a törzsrészt egy nigériai herceggel, és ez a michiganbeli srác nem fogja visszafizetni a 2000 dollárt, amelyet küldött neki.

Az a tény, hogy az online randevú csalások általában egy mérföld (vagy 10 mérföld) távolságra vannak telegraffozva. Itt hangsúlyt helyezünk a „csalásra”. A józan ész nem fogja megvédeni az online társkereső weboldalakon a legutóbbi vagy rosszabb alsó táplálóktól. Ha ez a szomorú helyzet, amelyben tartózkodik, a következő néhány szakaszban védelemben részesítjük Önt.

Mint mondják, a józan ész nem mindig jómódú. Ne adjon pénzt anélkül, hogy megismerné, hogy az ember ismert, az az ember, és ne adja ki személyes adatait anélkül, hogy először arra gondolt volna. A randevú csalások a legalacsonyabb függő gyümölcsöt keresik. Ne légy ilyen.

A kutatás során sem szégyen. Ha potenciális szeretője rendelkezik közösségi médiával, nézd meg. Bizonyos nyomozási munkák hosszú utat jelentenek annak biztosítása érdekében, hogy akivel beszél, az az, akiről mondják. Van itt egy vonal, tehát ismételje meg az agyát.

Még ha vigyázol is, nem leszünk védett, mondjuk, az adatok megsértésével szemben. A Grindr nemcsak a felhasználók millióinak személyes adatait fedte le, hanem HIV-státusát megosztotta harmadik felekkel. A legmegfelelőbb módszer az elleni védelemre az, hogy egyszerűen hazudik. Ha egy randevúkkal foglalkozó webhelyen szeretettel kecsegtet, akkor a HIV-státusra vonatkozó információknak közted és bárki között kell lennie, nem pedig a marketingszakemberek között..

Lehet, hogy létrehoz egy dedikált Facebook-profilt a randevú-webhelyek számára. Az olyan szolgáltatások, mint a Tinder és a Bumble, a profilod beállításához csatlakoznak a Facebook-hoz, és ott lehetnek olyan személyes adatok, amelyeket nem akarnak megosztani. Hacsak nem szívesen olvassa el a szolgáltatási feltételeket és az adatvédelmi irányelveket, akkor legjobb, ha nem ad hozzájárulást.

Nem azt mondjuk, hogy meg kellene harcolnod az embereket – elvégre e cikk célja ennek elkerülése -, de nem rossz ötlet egy második Facebook-fiók használata, amely nincs tele olyan személyes adatokkal, amelyeket nem szeretne megosztani..

Használjon VPN-t

Online társkereső szolgáltatás használatakor kéréseket küld az interneten keresztül, és ezek a kérések sok személyes információt tartalmaznak. Az Ön IP-címe, amelyet minden kéréssel küldenek, felfedheti a helyét, így egy ravasz kúszó az interneten megtalálja, ahol van.

A virtuális magánhálózat segíthet elkerülni ezt. Amikor VPN-t használ, az IP-címe helyébe újabb lép, tehát úgy tűnik, hogy valahol máshol vagy. Plusz, ez titkosítja a kapcsolatot, így azok az édes megjegyzések, amelyeket küldtek, nem kerülnek a kormány vagy más hálózati snoopers kezébe..

expressvpn-review-sebesség-teszt

A legjobb VPN-t választjuk az ExpressVPN-nek. Ez nem csak a gyors és stabil kapcsolatot tartja fenn, hanem biztonságos is. A VPN biztonságának és magánéletének legjobbjainak tiszteletben tartásával az ExpressVPN nyilvántartásba veszi az online tevékenységeket. Megtudhatja erről az ExpressVPN áttekintésünkben, vagy regisztrálhat számlát egy 30 napos pénz-visszafizetési garanciával.

Ha csak belemerül a lábujjba a technika világába, és nem akarja túlzottan elkötelezni magát a számítógépes bűnözés elleni védelem mellett, olvassa el a legjobb ingyenes VPN-útmutatónkat. Annak ellenére, hogy ezeknek a lehetőségeknek vannak hátrányai a sebességnél vagy a szolgáltatásoknál, mégis védelmet nyújtanak az online társkereső során.

Használjon egy Jelszókezelőt

Noha ez általában helyes gyakorlat az online biztonság területén, a jelszókezelő társkereső alkalmazásokkal történő használata nem rossz ötlet. Ha nem tudja, akkor a jelszókezelő kezeli a jelszavakat. Egyetlen helyet kínál fiókjainak jelszavainak tárolásához, nemcsak megkönnyíti az internet használatát, de biztonságosabb is..

műszerfal identitás műszerfal

Vegyük például Grindr-t. Miközben sok aggodalomra ad okot a HIV-adatok harmadik felekkel történő megosztása, a múltbeli rossz gyakorlatai károsak voltak. Ez a sok weboldal közül egy, amelyben adat megsértése tapasztalható. 2012-ben egy ausztrál hackerek képesek voltak megszemélyesíteni más felhasználókat, és több ezer ember személyes adatait feltárhatták.

Nem leszünk túl technikai, de amikor adatsértés történik, a hackerek általában nem kapják meg a felhasználók jelszavait. Ehelyett kivonatot kapnak vagy bekódolnak verziókból, amelyeket megpróbálnak megfejteni egy erre tervezett programmal. Erős, egyedi jelszó használatával minden fiókjában megvédheti őket az ilyen típusú erőszakos támadásoktól.

Szerencsére a jelszókezelők olcsók. A legjobb jelszókezelőnk a Dashlane, és olcsó akkor, ha előfizet egy évre (olvassa el a Dashlane-áttekintésünket). Ide tartozik a személyazonosság-lopás elleni védelem és a sötét webes megfigyelés is, így garantálhatja, hogy minden fronton biztonságban van.

A randevú alkalmazások esetében a jelszókezelők megóvnak a lehetséges adatsértések és megszemélyesítés ellen. Ha valaki feltörte a fiókját, felhasználhatja arra, hogy randevú-csalásokat hajt végre a nevében. Mindaddig, amíg erős jelszavad van, ez valószínűtlen lehetetlen.

Mint a VPN-eknél, vannak ingyenes lehetőségek. Olvassa el a legjobb ingyenes jelszókezelő útmutatót, ha még nem szívesen költi a pénzt.

Végső gondolatok

Nagy online világunk félelmetes, és ezt a tényt nem enyhíti, amikor az online szerelem indításakor indul. Szerencsére vannak olyan intézkedések, amelyeket megtehet az online társkereső csalásokkal szembeni védelem érdekében.

Mint általában, a józan ész uralkodik. Ennek ellenére nem szabad alábecsülni a VPN és a jelszókezelő fontosságát. Tetszik vagy sem, az internet használatakor a biztonsága nincs teljesen a kezedben. Anonim böngészési útmutatónk ezt bizonyítja. A VPN-ek és a jelszókezelők olyan eszközök, amelyek lehetővé teszik a személyes adatainak ellenőrzését és az online megosztást.

Javasoljuk, hogy tekintse meg a VPN-véleményeket és a jelszókezelő-véleményeket további lehetőségekért. Ha megpróbálja lezárni az online biztonságot, akkor nézd meg antivírus-áttekintéseinket is.

Mit csinálsz az online társkereső biztosítása érdekében? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.  

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map