NordVPN vs IPVanish: kihívás 2020-ra?

A NordVPN az egyik legnagyobb VPN a piacon, és szinte háztartási név, ott az ExpressVPN kedvelőivel. Nem találtunk sokat, hogy megvitassuk a NordVPN áttekintésünket. Ehelyett meglepődött bennünket a kitűnő hosszú távú árképzés, felhasználóbarát jelleg és biztonságos biztonság. 


Az IPVanish viszont olyan VPN, amelyet sokan méltánytalannak tekinthetnek. Az IPVanish áttekintésünkben a 2018-ban kitört botrányról beszélünk, amely az IPVanish naplók átadására vonatkozik, és azt állította, hogy nem tartotta fenn. Ez véglegesen rontotta a VPN hírnevét. 

Ennek ellenére úgy döntöttünk, hogy továbbra is érdemes erőfeszítéseket tenni egy fej-fej fejlõdésû NordVPN vs IPVanish összehasonlításhoz, hogy megnézhessük, vajon a NordVPN képes-e megtartani a sajátját annak ellen, ami könnyû ellenfél lehet, vagy valójában csak kártyák háza vár hogy átfújják.

Harc felállítása: NordVPN vs IPVanish

Olyan szabályokat dolgoztunk ki, amelyek biztosítják, hogy az IPVanish és a NordVPN összehasonlításunk tisztességes legyen, és hogy minden VPN-szolgáltatás azonos alapon versenyezzen. A mérkőzést kilenc körre bontottuk.

Minden fordulóban a VPN teljesítményének egy meghatározott elemét vizsgáljuk meg, például a biztonságot, a sebességet vagy a streaming teljesítményt. A fordulók egyenletesen vannak súlyozva, és a kör megnyerése egy pontot ad a VPN-nek. A döntetlen lehetséges, ebben az esetben mindkét VPN kap pontot. A mérkőzés végén a legtöbb ponttal rendelkező VPN-t győztesnek nyilvánítják.

1

Sebesség

Amint a múltban láttuk, például a leggyorsabb VPN-cikkekben, a NordVPN és az IPVanish egyaránt elég gyorsak lehetnek a sebesség szempontjából. Mindkét VPN-szolgáltató a cikk „tisztességtelen megemlítéseinek” szakaszába került, de két nagyon eltérő okból. 

A NordVPN ebben a nemkívánatos helyzetben landolt, mivel hihetetlenül következetlen volt az egyik teszt között. Az NordVPN több száz szerverrel rendelkezik minden helyen, így attól függően, hogy melyik szerverhez csatlakoztál, az eredmények fantasztikustól a határig használhatatlanokig terjedhetnek. 

A közelmúltban azonban a NordVPN jelentős előrelépéseket tett e tekintetben. A cikk tesztelésénél a NordVPN szerverei nem okoztak gondot, és a teljes teljesítmény mindenütt jó volt.

A NordVPN gyorsasága

Elhelyezkedés: PingDownloadUpload
Védtelen5289,23344,22
MINKET.8198,44286,92
UK78223,7251.38
Hong Kong225188,18218,10
Izrael146115,91153,18
Svájc105206,72206,84

Az egyetlen enyhe csuklás az Egyesült Királyságban volt, ahol a papírra feltöltési sebesség észrevehetően lassabb volt, mint a többi helyszínen. Ez azonban még mindig az 50 MB / s tartományban volt, ami szinte minden feladathoz elegendő.

IPVanish sebesség

Elhelyezkedés: PingDownloadUpload
Védtelen5289,23344,22
MINKET.4158,27175,19
UK996,4922.80
Hong Kong39425.7351,13
Izrael15522.1469,79
Svájc10419.8187,59

Az IPVanish egyértelműbb okból a tisztességtelen megemlítésekben található: egyszerűen nem olyan gyors. Sebesség-tesztelésünk során lenyűgöző teljesítményt láttunk az amerikai szerveren, amely valószínűleg a legközelebbi szerver is nekünk. Minden más szervernek, amelyet teszteltünk, a legjobb esetben közepes volt, a legrosszabb pedig egyenesen rossz, például az Egyesült Királyságban. 

Az Egyesült Királyságban az IPVanish csak 8Mb / s-ot adott nekünk, ami jóval elmarad a Netflix 25Kb / s-os ajánlásáról a 4K-os streaminghez. A papíron feltüntetett számok és a valós teljesítmény, amelyet minden VPN-szolgáltató használatakor látunk, tökéletesen tiszta képet készít, és a NordVPN nyeri ezt a fordulót, leadja.

Kerek: Sebességpont az NordVPN-hez

NordVPN logó
IPVanish logó

2

streaming

Többször lefedtük a NordVPN-t, amikor a streamingről van szó, például a legjobb VPN-ben a Netflixhez és a legjobb VPN-ben a Hulu-cikkekhez. Az előző szakaszban foglaltakkal ellentétben azonban a NordVPN helyes okból szerepel a listákon: kiválóan alkalmas streamingre. 

A NordVPN nem használ dedikált streaming szervereket, ellentétben a Windscribe-vel, amelyről bővebben a Windscribe vs NordVPN matchup-cikkben olvashat. Ehelyett csak csatlakozni kell a szokásos kiszolgálókhoz, mint szinte bármilyen más feladathoz, és az streaming webhelyek egyszerűen működnek. 

A Netflix, az Amazon Prime és a BBC iPlayer fantasztikusan működnek együtt az NordVPN-vel. A Hulu töltése kissé lassú volt, amikor elvégeztük a cikk tesztelését, de ez a végén vagy akár a Hulu végén is lehetett, mivel a múltban az NordVPN-nek nem volt kérdése a Hulu-val..

Az IPVanish szintén nem használ dedikált streaming szervereket, de szinte nem olyan sikeres, mint amit a NordVPN a földrajzilag blokkolt tartalmakhoz való eljutásban tesz. Sikerült elérnünk, hogy a Netflix jól működjön, de a Hulu és az Amazon Prime mind blokkolt minket. Ez az IPVanish Fire TV alkalmazását egy kicsit haszontalanná teszi, ha valójában nem tud bejutni az Amazon Prime vagy más streaming szolgáltatásokba..

A NordVPN mindegyik tesztelt streaming szolgáltatásból képes volt tartalmat szerezni, míg az IPVanish-t a legtöbb blokkolta. Ez egy újabb, könnyen gólt szerezhető fordulót eredményez, amelyben a NordVPN egyértelmű győztes.

Kerek: Streaming Point for NordVPN

NordVPN logó
IPVanish logó

3

Biztonság és adatvédelem

Ami az adatvédelmet és a biztonságot illeti, a NordVPN meglehetősen egyszerűvé teszi, hogy csak a legjobbakat kínálja. Az NordVPN az OpenVPN protokollt használja asztali és laptopokon, míg az IKEv2 az iPhone készülékeken. Ez párosul az AES-256 titkosítással, amely gyakorlati célokra még a szuperszámítógépeknél sem rejthető le..

Ezen felül a NordVPN számos további biztonsági funkcióval is rendelkezik. Erről bővebben a funkciók szakaszban fogunk beszélni, de a NordVPN dupla VPN-t és Onion-ot kínál VPN-n keresztül, amelyek mindkettő remek funkciók a biztonsági tudatos felhasználók számára, különösen, ha szereti a mélyhálót felfedezni..

Az IPVanish rengeteg lehetőséget kínál a biztonság szempontjából. Hasonlóan a NordVPN-hez, ez a felhasználók számára az OpenVPN választását is lehetővé teszi AES-256 titkosítással, de lehetőséget ad más protokollok, például L2TP, SSTP és PPTP használatára is.. 

Ugyanakkor a legtöbb felhasználáshoz nem javasoljuk az OpenVPN feletti protokollokat, ahogyan azt a VPN protokoll bontásban olvashatja. Ha egy egyedi protokollt szeretne valóban használni, olvassa el a VyprVPN áttekintésünket, hogy megismerje annak Chameleon protokollt.

IPVanish-jegyzőkönyvek

Mindez azonban nagyrészt irreleváns, mert a nap végén nem javasolhatjuk az IPVanish alkalmazást, ha aggódik a biztonság és a magánélet. Noha az IPVanish azt állítja, hogy nem vezet naplókat, bebizonyosodott, hogy éppen ezt teszi.

Tudjuk, hogy az IPVanish naplók hatóköre egy 2018-as esemény, amikor egy most törölt Reddit üzenet története történt arról, hogy az IPVanish naplókat ad át az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériumának, miután meghívást kapott egy olyan esetben, amikor egy IPVanish felhasználó gyanúsított gyermekpornográfia terjesztésében. A teljes PDF-fájlt itt tekintheti meg.

Ez teljesen megbontja az IPVanish iránti bizalmat. Bár a dolgok eltérőek lehetnek, és a társaság új menedzsment alatt áll, ezeknek az eseményeknek csak az egyikét kell tartósan aláásni az Ön hitelességében a kiberbiztonság világában. 

Összehasonlításképpen: a NordVPN csúcstechnikai biztonságot kínál az OpenVPN és az AES-256, valamint néhány szilárd biztonsági funkcióval és egy valódi naplózási tilalmú politikával, amelyet még soha nem teljesen megcáfoltak..

Kerek: Biztonsági és adatvédelmi pont az NordVPN számára

NordVPN logó
IPVanish logó

4

torrentezés-

A NordVPN jelenleg a kínzás királya, amint azt az ExpressVPN vs NordVPN áttekintésünkben láthatjuk. A NordVPN nem mindig indul a leggyorsabban, de hajlamos folytatni a hegymászást, még nagyon nagy tornyok esetén is. 

Tesztelésünk során azt találtuk, hogy a NordVPN szokásos szerverei valóban gyorsabbak voltak, mint a dedikált P2P szerverek. A nem dedikált szerverekben azt láttuk, hogy a sebesség folyamatosan növekszik a letöltés során, végén elérte a 17 MB / s-ot..

A teljes tesztletöltés csak néhány másodpercet vett igénybe három perc alatt, és úgy tűnt, mintha még nagyobb sebességet látnánk, ha a letöltés nagyobb.

Az IPVanish szintén lassan indult, de az első három percben elég lassan maradt. Az első teszthez a torrent 5 MB / s sebességgel tűnt rövid, 7 MB / s sebességgel. Ezután a letöltés egy kicsit felgyorsult és elérte a 11 MB / s sebességet. Ezen a ponton azonban a csata már elveszett. 

Az IPVanish csaknem öt percet vesz igénybe a letöltés befejezéséhez, amely körülbelül egy TV-epizódnak megfelelő teszt videofájl volt. Noha nem szörnyű idő várni a TV-epizód beérkezését, ez egy jól átvitt torrent és az IPVanish teljesítmény-halványa volt a NordVPN-hez viszonyítva, ez egy újabb vitathatatlan forduló a NordVPN számára..

Kerek: Torrentpont a NordVPN-hez

NordVPN logó
IPVanish logó

5

Szerver helyek

Az IPVanish VPN szerverhálózata 1300 szerverrel rendelkezik, 2020. február 29-ig. Ezek a szerverek világszerte 75 különböző országban vannak elosztva. A NordVPN hálózatának több mint 5000 szervere van, amelyek 62 országban vannak elosztva.

IPVanish-Server-Map

Noha a NordVPN-nek nagy számú szervere van, az IPVanishnek olyan hálózata van, amely több helyre oszlik. Természetesen ebben a helyzetben kompromisszumok vannak. Az NordVPN hálózata erősebb abban az értelemben, hogy lelassulása nélkül képes kezelni a hatalmas forgalmi terheket. Csak az Egyesült Államokban megközelítőleg 1700 szerverrel a NordVPN sokkal megbízhatóbb lesz.

nordvpn-review-interfész

Az IPVanish viszont vonzza azokat, akik a lehető legtöbb helyet szeretnék elérni. Mivel az egyes VPN-szolgáltatások egy másik területre specializálódnak, és annak eldöntése, melyik a jobb, személyes preferenciákhoz vezet, ezt a kört hívjuk.

Kerek: Szerver helyek Nincs egyértelmű győztes, mindkettőnek pontok

NordVPN logó
IPVanish logó

6

Egyidejű kapcsolatok

Ez a kör a cikkben a legegyszerűbb. A NordVPN lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerre akár hat eszközt csatlakoztassanak egy fiókhoz. Az IPVanish akár 10 egyidejű kapcsolatot is lehetővé tesz, azaz az IPVanish nyeri a fordulót. 

Ha az a gondolat, hogy csak bizonyos számú eszközt használhat fiókjában, zavar téged, ne felejtse el megnézni a Windscribe áttekintésünket. A Windscribe lehetővé teszi a felhasználók számára korlátlan számú eszköz csatlakoztatását fiókjához.

Kerek: Egyidejű csatlakozási pont az IPVanish számára

NordVPN logó
IPVanish logó

7

Árazás

A NordVPN és az IPVanish havi szinten indul, gyakorlatilag azonos árképzéssel. Mindegyik VPN-szolgáltató egy legfelső szintű árcédulával rendelkezik, az IPVanish néhány centtel többet kap. Időrendben felfelé haladva az IPVanish három hónapos tervet kínál, amely néhány dollárval kevesebb, mint a havi opció.

Ezen túlmenően mind a NordVPN, mind az IPVanish egyéves tervvel rendelkezik. Ez a terv néhány további dollárt vesz igénybe az IPVanish három hónapos tervétől, és ismét mindkét VPN-t meglehetősen hasonló árakon kell fizetni, mivel az IPVanish havonta körülbelül fél dollárral kevesebb jön be.. 

Az IPVanish tervei itt ér véget, de a NordVPN kétéves és hároméves terveket is kínál. Mindkét terv kiváló értéket kínál havi költségre bontva, és bármelyik felülmúlja az IPVanish árazását, függetlenül az időkeretetől. A NordVPN hároméves terve az egyik legjobb érték a piacon. 

Egyik VPN sem kínál ingyenes próbaverziót, ezért ha érdekli, hogy megismerje-e, mi a VPN, nézd meg a ProtonVPN áttekintést. A ProtonVPN kiváló ingyenes tervet kínál. Számos VPN nem kínál ingyenes terveket vagy próbaverziókat, hanem arra ösztönzi a potenciális felhasználókat, hogy éljenek a visszatérítési politika előnyeivel. 

A NordVPN nagyvonalú 30 napos pénz-visszafizetési garanciával rendelkezik, de ezen a ponton a 30 nap nagyjából ipari szabvány. Az IPVanish viszont csak hét napot kínál a felhasználóknak a pénzük visszatérítésére. 

A fantasztikus hosszú távú árképzés és a megbocsátó 30 napos pénz-visszafizetési garancia között a NordVPN a jobb választás az árképzés szempontjából..

Kerek: Árképzési pont az NordVPN számára

NordVPN logó
IPVanish logó

8

Felhasználóbarátság

A felhasználói felület kialakításakor a NordVPN és az IPVanish poláris ellentétek. A NordVPN felülete tiszta és ésszerű. Az ablak nagy részét egy olyan térkép foglalja el, amelyben kék buborékok jelzik, hogy hova lehet csatlakozni, a képernyő bal oldalán elhelyezett szabványos szöveges kiszolgálói listával.. 

A választott országban a buborékra kattintva a VPN automatikusan kiválasztja a legjobb szervert, és összeköti Önt.

nordvpn-review-server-navigáció

Az IPVanish interfészét főleg egy grafikon töltötte be, amely megmutatja a forgalom sebességét, amikor csatlakozik. A hely kiválasztásához egy legördülő menü található a grafikon alatt, valamint egy bal oldali lap, amely lehetővé teszi a kiszolgálók sokkal világosabb és részletesebb listájának megtekintését..

IPVanish-Quick-Connect

Az IPVanish különféle információkat is tartalmaz, például a bal felső sarokban látható látható IP-címet és a bal alsó sarokban lévő mezőt, amely bemutatja a csatlakozási időt és a protokollt. A protokoll a jobb felső sarokban is szerepel. Összességében az IPVanish interfész sokkal zsúfoltabb, mint a NordVPNé.

A beállításokba lépés után az IPVanish nagyon kevés magyarázatot kínál arra, hogy az egyes opciók mit csinálnak. Az igazságosság kedvéért azonban az IPVanish beállításaiban nem történik sok olyan esemény, amelyet az átlagos számítógépes felhasználó már nem ismerne. A NordVPN-nek viszont kicsi egy- vagy kétsoros magyarázata van arra, hogy az egyes beállítások mit csinálnak. 

nordvpn-review-beállítások

Bár azt szeretnénk, ha a NordVPN beépítené a sötét mód opciót, vagy csak állandó sötét móddal rendelkezne, mint például az IPVanish interfésze, használhatóságát nehéz legyőzni. Az NordVPN térképe megkönnyíti a kívánt hely megtalálását és szórakoztató böngészését, míg a beállítások egyértelmű magyarázatot nyújtanak arra, hogy mit csinál. Még egyszer, a NordVPN könnyen megszerezheti ezt a fordulót.

Kerek: A felhasználóbarát pont az NordVPN számára

NordVPN logó
IPVanish logó

9

Jellemzők

A funkciókkal kapcsolatban néhány alapvetõ elvárást várunk el minden VPN-tõl. Ezek magukban foglalják a kill kapcsolót és az automatikus indításkori csatlakozás módját. Az IPVanish és a NordVPN egyaránt rendelkezik teljesen működőképes kill kapcsolóval, valamint teljesen testreszabható automatikus csatlakozási lehetőségekkel.

Mindkét VPN jó munkát végez a „kötelező” funkciók lefedésével, tehát ez a kör jön le, amelyiknek a jobb extra funkciói vannak. Ami az IPVanish extra harangjait és sípjait illeti, valójában nem sokat beszélünk, sajnos. 

A NordVPN-nek viszont néhány érdekes dolga van. A kezdőknek nemrégiben hozzáadott egy funkciót, a CyberSec nevű funkciót, amely alapvetően egy feljavított hirdetés-blokkoló. Ez nemcsak a hirdetéseket blokkolja, hanem a rosszindulatú programokat és az adathalász veszélyeket is megakadályozhatja, ha blokkolja az adott tartalmat tároló webhelyeket.. 

nordvpn-review-Killswitch

A NordVPN, amint azt korábban már említettük, rendelkezik egy dupla VPN funkcióval is, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az egyik VPN szerverről a másikra VPN szerverre ugorjanak, mielőtt végül csatlakoznának a kívánt webhelyhez. Ez segít egy újabb biztonsági réteg hozzáadásához az internetes böngészéshez, így még nehezebbé teszi az online nyomon követést. 

A NordVPN a VPN-en keresztül hagymát is kínál, amely biztonságosabb módja azoknak, akik érdeklődnek a mély webbe történő merülésről. Meglepő, hogy ezen a ponton a NordVPN kétségtelenül megnyeri ezt az utolsó fordulót. 

Kerek: Jellemzők Point for NordVPN

NordVPN logó
IPVanish logó

10

Végső gondolatok

Amint ezt a NordVPN vs IPVanish cikk elején mondtuk, a veszteség súlyos csapást jelentett volna a NordVPN hírnevére. A dolgok azonban úgy alakultak, ahogy vártuk. A nyolc-kettő végső pontszámmal a NordVPN könnyen kezelte ellenfelét, és megmutatta, hogy mekkora a különbség az átlag és a sor felsője között. 

Nyertes: NordVPN

Ha volt tapasztalata valamelyik VPN-vel, szívesen megismerjük ezt az alábbi megjegyzésekben. Mint mindig, köszönöm az olvasást. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map