NordVPN vs CyberGhost: Költséghatékony 2020-as csata

A tesztelt virtuális magánhálózat-szolgáltatók közül a CyberGhost és a NordVPN egy ideje nyaka és nyaka volt az első és a második helyen. Ez a kettő hasonló okokból is ilyen magas pozíciókat töltött be.


Ha megnézi a CyberGhost áttekintést, látni fogja, hogy szinte minden kategóriában jól sikerült, de különösen tetszett az árképzés, a könnyű használat és az osztott alagút funkció. Hasonlóképpen, a NordVPN áttekintésünkben kiemezzük a NordVPN kiváló hosszú távú árazását és a könnyű használatot. 

Mivel ez a két VPN folyamatosan verseng egymással a tetején, és a hosszú hasonlóságok felsorolása között, úgy gondoltuk, hogy ideje megvizsgálni, hogy melyik a jobb fejbõl álló NordVPN vs CyberGhost meccsekben..

Harc felállítása: NordVPN vs CyberGhost

Annak érdekében, hogy a CyberGhost vs NordVPN mérkőzéseink tisztességes legyenek, kilenc körös rendszert fejlesztettünk ki. Minden fordulóban a VPN teljesítményének egyetlen aspektusára összpontosítunk. Megvizsgáljuk, hogy az egyes VPN-ek hogyan teljesítenek az adott kategóriában, és minden forduló végén nyertest hirdetünk.

A kilenc forduló végén a legtöbb ponttal rendelkező VPN győztesnek nyilvánul. Ha bármelyik forduló túl közel van a híváshoz, akkor lehetséges, hogy döntetlennek nyilvánítják, ebben az esetben mindkét VPN pontot szerez az adott fordulóért.

1

Sebesség

Ha megnézi a leggyorsabb VPN-cikkeket, rájössz, hogy a NordVPN valójában az „tisztességtelen megemlítések” kategóriába tartozik. Ennek oka az, hogy a VPN-eket sok éven át teszteljük, a NordVPN következetesen sok következetlenséget mutatott a sebességével szemben..

Ez azonban az idő múlásával sokat javult, és valószínűleg a közeljövőben változtatnunk kellene a cikkben. A cikk tesztelése során a NordVPN minden helyszínen nagyon lenyűgöző teljesítményt nyújtott, csupán néhány kisebb csuklással.

NordVPN sebesség

Elhelyezkedés: PingDownloadUpload
Védtelen4289,17344,56
MINKET.8204,57233,70
UK80220,2439.82
Japán167187,57200,05
Izrael14171.6078,27

Az NordVPN minden vizsgált helyszínen jelentős különbségekkel legyőzte a CyberGhost letöltési sebességét. Csak az volt a közelben, ahol Izraelben volt az a hely, ahol a NordVPN egy kicsit lelassult. 

CyberGhost Speed

Elhelyezkedés: PingDownloadUpload
Védtelen4289,17344,56
MINKET.4493,62197,34
UK7988.54219,24
Japán15877.50322,24
Izrael13866,9463.45

A NordVPN-nek valamivel több gondja van a feltöltési sebességgel, csak a helyek felében nyer. A feltöltési sebesség azonban általában nem elengedhetetlen az általános teljesítményhez, és csak akkor válhat kritikusvá, ha nagy fájlokat küld. 

Ezenkívül még azokon a helyeken is, ahol a teljesítménye gyenge, a NordVPN-nek továbbra is elegendő feltöltési sávszélessége van ahhoz, hogy tökéletesen teljesíthesse az internetes böngészést és streaming-et.. 

Az egyik dolog, amelyben a CyberGhost kitűnő volt, a ping-idő. A megtekintett négy hely közül háromban a CyberGhost csak néhány milliszekundumot tudott borotválni a pingidőtől, ami nagyszerű VPN-t jelenthet a játékhoz. 

Noha a múltban a NordVPN-nek következetességgel kapcsolatos kérdései voltak, az idő múlásával a dolgok sokkal jobbak lettek. A legújabb tesztelésünk során, ideértve a NordVPN vs CyberGhost összehasonlítást is, a NordVPN nagyon jól használható és megbízható sebességgel bírt a világ minden tájáról, lehetővé téve ezzel a kör megnyerését a mindennapi jobb letöltési sebességgel.. 

Kerek: Sebességpont az NordVPN-hez

NordVPN logó
CyberGhost logó

2

streaming

Mind a NordVPN, mind a CyberGhost megkerülheti a legtöbb streaming helyek által alkalmazott VPN blokkoló intézkedést. Mindkét szolgáltató közvetítheti a Netflix, a Hulu, az Amazon Prime Video és akár a BBC iPlayer tartalmat is, ezért mindketten rangsorolják a legjobb Hulu VPN és a Netflix cikkek legjobb VPN-jét. Jelentős különbségek vannak azonban abban, hogy az egyesek miként teljesítenek streaming közben. 

A CyberGhost használatával vannak standard kiszolgálók, valamint maroknyi dedikált streaming szerver. Ez látható a NordVPN vs Windscribe cikkben is, amikor a Windscribe hasonló rendszert használ. A CyberGhost dedikált és nem dedikált streaming szerverein is sikerült elérnünk az Amazon Prime Video, a Netflix és a Hulu működését..

CyberGhost-Streaming-szerverek

A Hulu és az Amazon Prime Video ugyanakkor nagyon lassan töltöttek be a normál szerverekre. Hulu-nak egy olyan kérdése is volt, ahol a videók határozatlan időre töltődtek be, és akkor egy fekete képernyőre bámulni kellene. Ezek a problémák nem voltak jelen a CyberGhost streaming szerverein, de az Amazon Prime továbbra is kissé lassúnak tűnt, és néha nagyon alacsony felbontással töltődött be.. 

A NordVPN-nek viszont nincs külön streaming szervere. Minden streaming site, amelyet megpróbáltunk, tökéletesen működött, beleértve az Amazon Prime-t is, amely sokkal érzékenyebben reagált, mint amíg a CyberGhost VPN hálózatán voltunk. Ez javította a könnyű használatot dedikált szerverek nélkül, és a kiemelkedő teljesítmény nyeri meg az NordVPN-t ezen a körön.

Kerek: Streaming Point for NordVPN

NordVPN logó
CyberGhost logó

3

Biztonság és adatvédelem

A CyberGhost és a NordVPN nagyon hasonlóak a biztonság és a magánélet szempontjából. Mindkét VPN-szolgáltató lefedi az összes legalapvetőbb biztonsági funkciót, amire számítunk, beleértve egy működőképes kill kapcsolót és az automatikus csatlakozás indítási módjait. 

nordvpn-review-beállítások

Ami a kapcsolat biztonságát illeti, mindkét VPN OpenVPN-t kínál, párosítva az AES-256 titkosítással. Ezt a párosítást javasoljuk szinte mindenkinek szinte minden alkalmazáshoz, mivel kiváló biztonságot és megbízható teljesítményt kínál.

A CyberGhost azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználók IKEv2-re állítsák a protokollt, de ezt általában nem javasoljuk. Ha olyan VPN-t keres, amely rendelkezik néhány egyedi protokollopcióval, feltétlenül nézze meg a VyprVPN áttekintést. A VyprVPN számos protokollt kínál, köztük az egyedi Chameleon protokollt. 

CyberGhost-vélemény-beállítások

Mindkét VPN-nek szilárd naplózási politikája van, és abszolút minimális mennyiségű információt gyűjt Önről és a VPN használatáról. Mivel mind a CyberGhost, mind a NordVPN ilyen összehasonlítható biztonsági és adatvédelmi szintet kínál, az ebben a fordulóban döntő tényező a NordVPN néhány hozzáadott funkciója. A NordVPN dupla VPN-t kínál a biztonság fokozására, valamint Tor VPN-t kínál a mély webböngészéshez. 

Kerek: Biztonsági és adatvédelmi pont az NordVPN számára

NordVPN logó
CyberGhost logó

4

torrentezés-

Amint azt az ExpressVPN vs NordVPN cikkben láttuk, a NordVPN az összes torzított VPN-nél a legjobb sebességet kapja, amelyet teszteltünk. Láttuk, hogy a NordVPN akár 17 MB / s sebességet is elér, miközben nagy fájlokat torrent, és három perc alatt teljesítettük a teljes 1,4 GB-os tesztletöltést.. 

Ennek ellenére a NordVPN-nek mind a dedikált P2P-kiszolgálói, mind a szokásos szerverei vannak, és valójában jobb teljesítményt látunk a normál szervereknél. A 17 MB / s sebességet és a háromperces letöltést mind a normál szerverekkel sikerült elérni. Úgy tűnik, hogy a dedikált fájlmegosztó szerverek inkább a biztonság szempontjából vannak optimalizálva, mivel nem szinte annyira gyorsak, és úgy tűnik, hogy inkább Görögországban, mint helyileg inkább találhatóak.. 

A CyberGhost ebben az esetben – ellentétben a streaming szekcióval – nem rendelkezik külön torzító P2P szerverrel. Ennek ellenére nagyon jól sikerült az 1.4 GB-os torrent tesztünkben. Egy perc múlva a torrent 4MB / s sebességgel jött be, és másfél perccel ez lenyűgöző 10 MB / s sebességre robbant fel. Itt maradt a letöltési sebesség, amíg a letöltés körülbelül három perc és öt másodperc alatt nem fejeződött be.

Noha a CyberGhost időben megtett, és meglehetősen gyorsan sikerült letöltenie a tesztfájlt, ez még mindig nem tudta véget vetni a NordVPN uralkodásának, mint a kínzó királynak. 

Kerek: Torrentpont a NordVPN-hez

NordVPN logó
CyberGhost logó

5

Szerver helyek

Noha a NordVPN és a CyberGhost teljes hálózati mérete hasonló – mindkettő mintegy 5000 szerverre érkezik -, a CyberGhost jobb eloszlása ​​van. A CyberGhost 80 országban rendelkezik szerverrel, míg a NordVPN csak 62 országban kínál helyszíneket.

nordvpn-review-marker-kiválasztás

A CyberGhost több helyet kínál, mint a NordVPN, ám Afrika és Ázsia nagy régiói mégis kissé megtermékenyítik a kiszolgálók választását. Ha olyan VPN szolgáltatót keres, amelynek szerverei vannak a világ minden sarkában, feltétlenül olvassa el a HideMyAss áttekintést. A HideMyAss szerverek 190 országban vannak.

Kerek: A CyberGhost szerverhelyének pontja

NordVPN logó
CyberGhost logó

6

Egyidejű kapcsolatok

Míg néhány VPN lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy korlátlan számú kapcsolatot létesítsenek (ennek példáját lásd a Windscribe vs TunnelBear cikkben), a legtöbb szolgáltató korlátozza az egyidejű kapcsolatok számát. Ez általában annak megakadályozása érdekében, hogy az emberek megosszák számláikat rengeteg baráttal, és korlátozza a VPN-szerverekre nehezedő általános stresszt. 

A NordVPN lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyszerre akár hat eszközt csatlakoztassanak. A CyberGhost viszont lehetővé teszi akár hét eszköz csatlakoztatását egyszerre, ami azt jelenti, hogy a CyberGhost egy szűk margóval nyeri meg ezt a fordulót. 

Kerek: Egyidejű kapcsolódási pont a CyberGhost számára

NordVPN logó
CyberGhost logó

7

Árazás

Amint ezt az áttekintést továbbra is látjuk, a CyberGhost és a NordVPN szinte minden szempontból nagyon összehasonlítható. Az árképzés nem különbözik, mivel ezeknek a szolgáltatóknak nagyon hasonló az általános árazási modellje. 

A havi feliratkozási opciótól kezdve a NordVPN körülbelül egy dollárral megfizethetőbb. A két VPN által kínált következő terv az éves terv, amely valamivel jobb árat jelent a CyberGhostnél, ebben az időben dollárval kevesebbel érkezik, mint a NordVPN éves terve..

Mindkét VPN kétéves és hároméves opciót is kínál, és a CyberGhost ismét kevesebb, mint egy dollárval havonta érkezik, minden időkereten belül. Pénztárnál a CyberGhost lehetőséget ad arra is, hogy havi öt dollárért külön IP-t is tartalmazzon. 

A rendkívüli árakon felül a CyberGhost egy 24 órás ingyenes próbaverziót is kínál a felhasználóknak, míg a NordVPN nem rendelkezik ingyenes próbaverzióval. Nézze meg a Windscribe véleményünket egy ingyenes VPN-re vonatkozóan, amely nem rendelkezik határidővel. 

A CyberGhost még az NordVPN pénz-visszatérítési garanciáját is megsemmisíti. A CyberGhost lenyűgözően nagylelkű 45 napot ad a felhasználóknak pénzük visszatérítésére, míg a NordVPN pénzvisszafizetési garanciája csak 30 napra szól.. 

Kerek: A CyberGhost árazási pontja

NordVPN logó
CyberGhost logó

8

Felhasználóbarátság

Ez végre egy olyan terület, ahol a CyberGhost és a NordVPN nagyban különböznek. A CyberGhost meglehetősen kompakt és minimalista felhasználói felülettel rendelkezik. Normál formájában csak egy gomb van a közepén a VPN-hez való csatlakozáshoz és a kapcsolat leépítéséhez, valamint az alábbi legördülő menü, amely lehetővé teszi a csatlakozás helyének kiválasztását..

CyberGhost-review-terpesztett ui

Amikor megnyitja a CyberGhost beállításait, az ablak a normál méretének körülbelül háromszorosára kinyúlik, és sokkal részletesebb információkkal töltik fel. Ez a kibővített ablak lehetővé teszi a teljes szerverlista megtekintését és a különböző beállítások konfigurálását. A CyberGhost beállításainak menüje jól van elrendezve, és minden egyes beállítás alatt egy rövid magyarázat található, amely elmagyarázza, hogy mit tesz.

A NordVPN-nek viszont nagy felhasználói felülete van, amelyet leginkább egy térkép vesz fel. Ez a térkép kék jelölővel rendelkezik minden olyan helyen, amelyhez kapcsolódhat. Ez megkönnyíti a kiszolgálók kiválasztásának böngészését.

nordvpn-review-server-navigáció

Az NordVPN beállítási menük elrendezése hasonló a CyberGhostéhoz, és a legtöbb lehetőséghez néhány egyszerű magyarázatot kínálnak. Noha a CyberGhost rendelkezik néhány apró érintéssel – például egy sötét móddal -, amelyek elősegítik a szoftver általános felhasználóbarátságát, még mindig nem tudja legyőzni az NordVPN térképét.

Mind a CyberGhost, mind a NordVPN rendelkezik nagyon jól használható interfészekkel, amelyeket az átlagos számítógépes felhasználó – még előzetes VPN ismerete nélkül is – szinte biztosan képes lenne kitalálni segítség nélkül. Ugyanakkor a NordVPN térképe csak annyira extra extra használhatóságot ad, hogy a CyberGhost hiányzik. 

Kerek: A felhasználóbarát pont az NordVPN számára

NordVPN logó
CyberGhost logó

9

Jellemzők

A normál funkcióktól eltekintve, amelyeket minden VPN-től elvárunk, mint például a gyilkos kapcsolót és valamilyen automatikus kapcsolatot, mind a CyberGhost, mind a NordVPN rendelkezik néhány további csengővel és síppel, amelyek megjelennek. 

Először az NordVPN kínálja a „CyberSec” -t. Ez egy olyan típusú rosszindulatú program és hirdetés-blokkoló, amely segíthet védelmet nyújtani azáltal, hogy blokkolja azokat a webhelyeket, amelyekről ismert, hogy káros vagy bosszantó tartalmat tárolnak. A NordVPN-nek is van néhány érdekes lehetősége, ha a speciális szerverekre vonatkozik.

nordvpn-review-Killswitch

Mint már említettem a „torrenting” szakaszban, vannak külön dedikált P2P szerverek, de ezek nem annyira érdekes, mint a dupla VPN vagy a Onion over-VPN opciók. 

Az Onion over VPN szolgáltatás a Tor-hoz csatlakozik, amely egy speciális böngésző a sötét web észleléséhez, míg a kettős VPN szolgáltatás két szerver segítségével köti össze a biztonság javítása és az online tevékenységek nyomon követése érdekében.. 

A CyberGhost utánozza azokat a funkciókat, amelyeket a NordVPN kínál, köztük a blokkolót, de a hirdetések és a rosszindulatú programok blokkolói manapság egy tucat dollár árnyalatúak. A CyberGhost valódi rajza az egyik legnehezebben megtalálható szolgáltatás: osztott alagút. 

CyberGhost-review-magánélet-beállítások

A megosztott alagút létrehozása olyan kérdés, amelyről az ExpressVPN áttekintésünkben olvashat. Bár az ExpressVPN másképp teszi, a CyberGhost lehetővé teszi, hogy összeállítson egy olyan webhelyek listáját, amelyeket kivételként használnak. Ez azt jelenti, hogy amikor ellátogat ezekre a webhelyekre, nem fog csatlakozni a VPN alagúton keresztül, hanem egy normál, nem védett kapcsolaton keresztül.

A CyberGhost lehetővé teszi olyan szabályok beállítását is, amelyek automatikusan csatlakoznak a megadott helyen lévő VPN-hez, amikor egy adott programot megnyitnak. Noha nem érezzük, hogy a CyberGhost „intelligens szabályai” ugyanolyan hatalmasak lehetnek a megosztott alagút kialakításában, mint az ExpressVPN, úgy gondoljuk, hogy meghiúsítja az NordVPN által kínált lehetőségeket, amikor a szolgáltatásokról beszélünk..

CyberGhost-review-smart-szabályok

Kerek: Jellemzői pont a CyberGhost számára

NordVPN logó
CyberGhost logó

10

Az ítélet

Míg mindkét VPN kiváló teljesítményt mutatott a tesztelésünk során, és megmutatta, hogy miért tartoznak a csúcsra, a nyertes az öt-négy ponttal rendelkező NordVPN. A NordVPN korai vezetést vállalt jobb sebességével és könnyebb hozzáférésével a streaminghez, és úgy tűnt, hogy a CyberGhost még a vége felé is visszatér.. 

Nyertes: NordVPN

Végül azonban egyszerűen nem volt elegendő, és a NordVPN rendkívüli könnyű kezelhetősége elősegítette, hogy az egy pontos győzelem során szélesebb pontot érjen el. Ha bármilyen jó vagy rossz tapasztalata volt a CyberGhost vagy a NordVPN kapcsán, szeretnénk erről hallani az alábbi megjegyzésekben. Olvassa el a NordVPN vs IPVanish cikket, hogy megnézze, hogyan hasonlítják egymást. Mint mindig, köszönöm az olvasást. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map