Nepál legjobb VPN-je 2020-ban: Csatlakozás Katmandu-ból

A himalájai hegyekről – beleértve az Everest-t – és a Katmandu utcáiról is ismert, Nepálban rengeteg felfedezésre vár. Valószínűleg azonban valamikor online lépni fog, tehát maradjon biztonságban Nepál egyik legjobb VPN-elemével. Olvassa el tovább, hogy megtudja, miért kellene használni a VPN-t, és hogy mely funkciókkal kell rendelkeznie a legjobb élmény érdekében.


A legjobb fogadás Nepál számára az ExpressVPN, de vannak más szilárd lehetőségek is. 

Nepálban az Internet-felhasználók száma növekszik. A lakosságnak csak körülbelül kilenc százaléka használta 2011-ben, de 2018 decemberétől ez az arány 54 százalékra nőtt. Mivel Nepál internetje nem olyan fejlett, mint sok nyugati országban, felmerülhet, miért van szüksége egy virtuális magánhálózatra. Nos, rengeteg ok van. 

Nepál internetének nagy részében számítógépes kávézók és WiFi hotspotok működnek, amelyek közül sokan ingyenesek – ez önmagában indokolja a VPN használatát. A nyilvános WiFi megfertőzhető vírusok, rosszindulatú programok és egyéb veszélyekkel. VPN használatával védve lesz az ilyen jellegű ütközésektől, bár a legjobb, ha ezt egy tisztességes antivírussal is összekapcsoljuk..

Ráadásul a VPN-ek nagyszerű képességeket jelentenek a korábbi korlátozások – például cenzúra és geoblokkok – megszerzésében. A cenzúra az egész világon elterjedt, bár egyes országokat jobban érinti, mint mások. 

A Kína nagy tűzfala a cenzúra kiváló példája. A kínai kormány messzire megy annak biztosítása érdekében, hogy polgárai csak azt férjék hozzá, amit akarnak, ideértve a kínai tulajdonban lévő alkalmazásokat a nyugati alkalmazások felváltására, amelyek közül sok nem érhető el. Például a WeChat hasonló a WhatsApp-hoz, a Renren pedig a Facebook kínai verziója. 

Másrészt a geoblokkok megakadályozzák az egyik ország embereit abban, hogy hozzáférjenek egy másik ország tartalmához. Például a Netflix Nepal különféle show-k lesznek, mint a Netflix USA. Az amerikai könyvtár eléréséhez szüksége lesz egy amerikai IP-címre, amelyhez a VPN segíthet..

A Nepál 2020 legjobb VPN-je

Mi teszi a legjobb VPN-t Nepál számára

A VPN-eknek sok funkciója van, és sokuk ugyanúgy néz ki a papíron. Ez azonban nem azt jelenti, hogy mind jók lennének. A szolgáltatók különféle módokon valósítják meg a funkciókat, néhányuk jól működik, mások nem. Számos jó választás található a VPN-véleményeken, de győződjön meg róla, hogy a legjobb Nepál VPN-t választotta ki, mielőtt.

Először azt kell választania, amelynek nagy kiszolgálóhálózata van. Ennek köszönhetően megkerülheti az esetlegesen felmerülő korlátozásokat, például a regionális korlátozásokat. Plusz, ha olyan tartalomhoz szeretne hozzáférni, amely csak Nepálban elérhető, a VPN-nek ott kell lennie a kiszolgálóknak.

Győződjön meg arról, hogy a VPN-nek is jó a biztonsága, mivel ez megvédi az online veszélyeket, például a számítógépes bűnözést és a megfigyelést.. 

A magánélete ugyanolyan fontos, de a biztonság önmagában nem biztosítja azt. Ellenőrizze, hogy a VPN rendelkezik-e szigorú bejelentkezési szabályokkal. Így titokban fogják tartani azt, amit online teszel.

A sebessége szintén fontos, ezért nem hagyhatja a betöltő képernyőt bámulva, és a korlátlan sávszélesség biztosítja, hogy ne aggódjon a korlátozás elérése miatt. Ha túllép egy korlátozást, a VPN nem működik, és bármilyen védelem nélkül marad.

Ha streaming szeretne, ellenőrizze, hogy a VPN bejuthat-e a kívánt platformon. A Netflix egy népszerű lehetőség, de csak néhány VPN képes eljutni az intelligens VPN detektorokon. Ha ez a lista tetején található, akkor nézd meg a legjobb VPN-t a Netflix roundup számára.

Egyéb megfontolások között szerepel, hogy mely eszközökkel kompatibilis, mennyire könnyű használni, és hány egyidejű kapcsolatot tesz lehetővé. Ráadásul jó ötlet, ha tisztességes ügyfélszolgálat áll rendelkezésre, és az árak eltérőek a piacon, ezért ügyeljen arra, hogy illeszkedjen a költségvetéshez.

Nepál legjobb VPN-je: ExpressVPN

Az ExpressVPN Nepál bajnoka. Mindenesetre ez a legjobb elérhető VPN, amely szemünk előtt áll, de teljesíti Nepál minden követelményét is.

expressvpn-review-sebesség-teszt

A szerverek száma meghaladja a 3000-et, és 94 országot fed le, ami több, mint a legtöbb VPN-k odakinn. Nepálban is vannak kiszolgálók, és nincs sok VPN. Valójában az egyetlen VPN, amelyet találtunk, az ötödik kiválasztásunk, a HideMyAss. A HMA azonban más területeken hiányzik, amint az ebben a szakaszban elolvasható.

Az ExpressVPN kiváló biztonsággal rendelkezik, amely AES 256 bites titkosítást használ, közvetlenül a denevérnél. Növelheti azt is, és megfontolhat bizonyos beállításokkal, ha tudja, mit csinál. A bejelentkezési tilalomra vonatkozó irányelv szintén érvényben van, tehát nem kell aggódnia az adatvédelem miatt.

Nem lesz probléma a sebességgel, mivel az ExpressVPN a leggyorsabb VPN, amit talál. Korlátlan sávszélességgel is jár. Párosítsa ezeket a tényezőket azzal a képességgel, hogy bármilyen streaming platformra beléphessen, és nem nehéz belátni, miért ez a legjobb streaming VPN. Olvassa el az ExpressVPN áttekintést a szolgáltatás részleteivel kapcsolatban.

Egyéb okok, melyeket szeretünk az ExpressVPN-hez

Használhatja Windows, macOS, Android és iOS rendszereken, és akár öt eszközt is csatlakoztathat egyszerre. Vannak böngészőbővítmények a Firefox, a Chrome és a Safari számára is. 

Az interfész könnyen kezelhető és kiváló választás kezdőknek. A telepítés után csak annyit kell tennie, hogy rákattint a nagy „Csatlakozás” gombra, és az ExpressVPN a többit fogja elvégezni az Ön számára. Az ismeretek azonban a beállításokon is részt vehetnek. 

Nem rejtőzik az a tény, hogy az ExpressVPN drága, mint a versenytársai, de megéri a pénzt. Kiváló szolgáltatást kap, és van egy 30 napos pénz-visszafizetési garancia arra az esetre, ha úgy találja, hogy nem az Ön számára készült.

NordVPN

A NordVPN a következő választásunk, és a szolgáltató hatalmas hálózattal rendelkezik, több mint 5000 szerverrel körülbelül 60 országban. Nepálban azonban nincs szerver.

nordvpn-review-server-navigáció

A legmegfelelőbb biztonságot kínálja. AES 256 bites titkosításra van beállítva, de lehetősége van dupla hop-kiszolgálóinak használatára is, amelyek alapvetően még nagyobb védelmet nyújtanak a VPN-alagút számára. A szigorú bejelentkezési szabályok is érvényben vannak.

Az NordVPN sebessége jó, de előfordulhat, hogy lelassul, ha távoli kiszolgálóhoz kapcsolódik. Szerverváltási ideje azonban gyors. Korlátlan sávszélességgel érkezik, és bejuthat minden streaming platformon, beleértve a Netflixet is. Ha többet szeretne megtudni, olvassa el a NordVPN áttekintést.

Egyéb okok, amik tetszik a NordVPN

Kompatibilis a Windows, a MacOS, az Android és az iOS rendszerrel, és egyszerre akár hat eszköz csatlakoztatását teszi lehetővé. Vannak böngészőbővítmények a Firefox és a Chrome számára is. Bármilyen platformon könnyen kezelhető, és kezdőknek, valamint technikailag gondolkodó embereknek is megfelelő.

A NordVPN jó ár-érték arányt kínál, de a havi terv nem a legjobb választás. A hosszabb tervek végül jobban működnek, és van egy 30 napos visszatérítési időszak, tehát nem kell aggódnia, hogy egyenesen beugrik.

CyberGhost

A következő sorban a CyberGhost. Hálózata nagy, de a kiszolgálók és az általa lefedett országok pontos száma gyakran ingadozik. Az írás idején 90 országban 5700 szerver volt, ami több, mint elegendő a blokkok megkerüléséhez. Nepálban azonban nincs szerver.

CyberGhost-Streaming-szerverek

Biztonsága jó és 256 bites AES titkosításra van állítva. Ráadásul a CyberGhost rendelkezik egy állandóan engedélyezett gyilkos kapcsolóval, amely megszakítja a kapcsolatot, ha a VPN meghiúsul, és ezzel védi az érzékeny adatait. Sok VPN-nek van egy kill kapcsolója, de általában ezt saját maga kell beállítania. A CyberGhost automatikusan működik, ami jó, de azt sem tudja irányítani.

Hasonlóan a NordVPN-hez, a CyberGhost gyors is, de nagy távolságokon lelassul. A sávszélesség nincs korlátozva, és bejuthat a legtöbb streaming szolgáltatásba, beleértve a Netflixet is. A CyberGhost áttekintésünkben további információk találhatók a szolgáltatásról.

Más okok, amik tetszik a CyberGhost

A CyberGhost ügyfelek vannak Windows, macOS, Android és iOS számára. Ez lehetővé teszi akár hét eszköz csatlakoztatását egyidejűleg, ami több, mint a többi választásunk, és ez az oka annak, hogy tiszteletreméltó említést teszünk a több eszközre vonatkozó legjobb VPN-ben. Hangsúlyoznunk kell azonban, hogy hét lehet annak korlátozása, hogy hány eszközre lehet telepíteni.

Interfészét nemrégiben frissítették, és sokkal jobb lett a felhasználói élmény. Még egy ideig eltarthat a megszokás, de ezt nem nehéz használni.

A havi ár nem jó, de a hosszabb tervek végül olcsóbbvá teszik. Az Android és iOS felhasználók kihasználhatják a rendelkezésre álló hét napos próbaverziót. Van egy pénz-visszatérítési garancia, amely minden platformon érvényes.

Windscribe

A Windscribe néhány okból is készítette a listánkat. Szerverhálózata azonban nem tartozik ezek közé. Ennek oka az, hogy noha a 60 országban több mint 600 szerverrel még mindig bőven lehet játszani, ez nem pontosan meglepő. 

Plusz, rámutatnunk kell arra, hogy a teljes kiszolgálói számhoz csak akkor lesz hozzáférése, ha fizetős csomagban van. Nepálban sem található szerver.

windscribe-slider3

A Winscribe ingyenes tervvel rendelkezik, amely igazságosság kedvéért nagyvonalú. Valójában annyira nagylelkű, hogy a legjobb ingyenes VPN-összehasonlításban megszerezte a legfontosabb helyet. Az ingyenes csomag használatával csak néhány szerverhelyre férhet hozzá. Ennek ellenére, ha még nem akarja választani a fizetett verziót, akkor havonta 1 dollárért hozzáadhat helyszíneket a tervhez.

A Windscribe biztonsága jó. AES 256 bites titkosításra van beállítva, és testreszabható. Ne feledje azonban, hogy a Windscribe naplózza az információkat. Minimális, de korlátozott azokra az adatokra, mint például a használt sávszélesség és a legfrissebb tevékenységi időbélyeg. Ráadásul az információt nem lehet visszakeresni Önre.

Bár más VPN-k gyorsabb sebességgel büszkélkedhetnek, a Windscribe’s továbbra is jó a legtöbb tevékenységnél, beleértve a streaming-et is. Ez jó dolog is, mert a Windscribe speciális streaming szerverekkel, az úgynevezett Windflix szerverekkel rendelkezik. Jól működnek, és a fizetett felhasználók hozzáférhetnek hozzájuk, míg az ingyenes csomagban részt vevőknek havonta 1 dollárt kell hozzáadniuk hozzájuk..

A fizetett tagok korlátlan sávszélességet is kapnak. Ha azonban ingyenes előfizetési módot használ, havonta 2 GB-ot kap regisztrációkor vagy 10 GB-ot, ha érvényes e-mailt ír be. Más módon is növelheti a korlátot. Például minden hozzáadott hely további 10 GB-ot fog keresni havonta. Ahhoz, hogy jobb képet kapjon a szolgáltatásról, olvassa el a Windscribe áttekintést.

Egyéb okok, melyeket szeretünk, a Windscribe

A Windscribe telepíthető Windows, macOS, Android és iOS rendszerekre, és korlátlan kapcsolatokat kap mind az ingyenes, mind a fizetős csomagban. Vannak böngészőbővítmények a Chrome, a Firefox és az Opera számára is. Interfészje rendkívüli élményt nyújt, így kezdőknek is egyszerű, de a technikák is beragadhatnak a beállításokba..

A havi ár nem a legjobb választás. A hosszabb tervek hosszú távon pénzt takarítanak meg. Nincs ingyenes próbaverzió, de azért van, mert az ingyenes terv segítségével kipróbálhatja. Nincs hivatalos visszatérítési politika, de ha a vásárlástól számított három napon belül egyet kér, akkor azt ki fogják adni.

HideMyAss

Végül a HideMyAss-t választottuk. Ez nem rossz szolgáltatás, de messze van a legfontosabb választástól. Hálózatának több mint 1000 szervere van, amelyről nem kell kiabálni, ám ezek 190 országot fednek le, ami több, mint bármely más VPN, amelyet felülvizsgáltunk. Két szerverrel rendelkezik Nepálban, ezért készítette ezt a listát.

hidemyass-slider4

A HMA biztonsága jó, és 256 bites titkosításra van állítva. Naplózás nélküli politikája az, ahol a dolgok kissé rendetlenek. Látja, van egy, de ha valóban elolvassa, észre fogja venni, hogy a HMA bizonyos naplókat vezet. Ezek a naplók önmagában nem fognak azonosítani téged, de ha csatolják azokat az információkat, amelyekkel feliratkoztak, vissza lehetnek kötve.

Sebessége nem rossz, és a legtöbb tevékenységnél jó. Korlátlan sávszélességgel rendelkezik, és képes bejutni a Netflixbe és a BBC iPlayerbe, bár problémái vannak más streaming oldalakkal. Olvassa el a HideMyAss áttekintést a jobb megértés érdekében.

Egyéb okok, amik tetszik a HMA

A HMA Windows, macOS, Android és iOS rendszerekkel működik, és lehetővé teszi akár öt eszköz csatlakoztatását egyszerre. A felülete nagyszerű és könnyen használható.

A HMA nem kínál havi előfizetést, tehát nincs más választása, mint ha hosszabb előfizetést keres. A legrövidebb egy évre szól, és az árak nem túl magasak. Vannak kedvezmények a regisztrációnál, de a megújítási arány szörnyű. Van egy hétnapos ingyenes próbaverzió, de meg kell tennie néhány ásatást, hogy megtalálja. Van egy 30 napos pénz-visszafizetési garancia is.

Online cenzúra Nepálban

Nepál internetje többnyire ingyenes. Az OpenNet Initiative által 2006 és 2007 között elvégzett tesztek arra a következtetésre jutottak, hogy a szűrésre nincs bizonyíték. Bár ez egy ideje volt, csak néhány jelentést találtunk a blokkolásról.

A legfontosabb, hogy 2018-ban több mint 25 000 pornográf webhelyet blokkoltak annak érdekében, hogy segítsék a nemi erőszak eseteinek növekvő számának ellenőrzését. A kormány új büntetőjogi és polgári törvénykönyveket adott ki, amelyek tartalmazzák a pornográf tartalom felhasználására, sugárzására és közzétételére vonatkozó szabályokat. 

A Nepáli Távközlési Hatóság (NTA) kötelezővé tette az internetszolgáltatók számára a szűrőszoftver telepítését az obszcén, csábító és korrupt társadalmi erkölcsöket, valamint a vallási harmóniát, a nemzetbiztonságot fenyegető és az értékekkel és meggyőződésekkel ellentétes tartalmakat tartalmazó webhelyek blokkolása érdekében. az állam.

Egy másik jelentésben az NTA az internetszolgáltatókat arra utasította, hogy blokkolják a népszerű online multiplayer játékot, a PlayerUnknown csatatérét. Indoklása az volt, hogy a játék negatívan befolyásolta a gyermekek és fiatalok viselkedését és tanulmányozását. Ha lelkes játékos vagy, akkor érdemes megnéznie a legjobb játéklistánkat is.

Online megfigyelés Nepálban

Noha nincs sok információ az online megfigyelésről Nepálban, van néhány dolog, amit találtunk.  

2010-ben a hatóságok nyomozóirodát hoztak létre, hogy visszaszorítsák az online bűnözés és antiszociális tevékenységek növekedését. 

A visszaélések egy részét az illegális VoIP szolgáltatók tudták elviselni. A VoIP használatához a felhasználónak fizetnie kell a szolgáltatásért vagy azt kiberkávézón keresztül kell használnia, amely az NTA-tól szolgáltatói engedélyt kapott. Az illegális VoIP-vállalkozások azonban becsapódtak.

Az illegális tevékenység elleni küzdelem érdekében az internetszolgáltatók felkészültek az ügyfelek esetleges visszaéléseinek nyomon követésére, és 2011-ben az internetszolgáltatók utasítást kaptak az ügyfelek tevékenységének figyelemmel kísérésére. Információt kell szolgáltatniuk minden olyan ügyféllel kapcsolatban, amely legalább 1Mbps sávszélességet használ, mivel ez a visszaélés jelzésére utalhat..

A nepáli rendőrség szorosan együttműködik az NTA-val az ilyen vállalkozások átkutatása és azonosítása érdekében. Ráadásul az internetszolgáltatók a rendőrség számára az ügyfelekről származó Multi Router Traffic Grapher (MRTG) adatokat szolgáltatják a hálózat forgalmi terhelésének megmutatására..

A szólásszabadság Nepálban

Nepál alkotmánya előírja a szólásszabadságot, de vannak bizonyos korlátozások. A király hivatali ideje alatt elnyomó médiatörvényt fogadott el, amely megtiltotta a király és a királyi család kritikáját, és növelte a rágalmazásért kiszabott büntetéseket.. 

Ennek ellenére a civilek tiltakoztak, és a királyt minden hatalommal vissza kellett adni a miniszterelnöknek és a parlamentnek.

Noha a polgárok szabadon megvitathatják az érzékeny témákat, a hatóságok továbbra is fellépnek a kormányt kritizáló vagy sértő álláshelyekről. Például egy embert több héten tartóztattak le és tartóztattak be 2018-ban, mert a Facebookon elküldtek egy majom képe a miniszterelnök fejével. 

2018 augusztusában lépett hatályba a felülvizsgált büntető törvénykönyv, amely olyan rendelkezéseket tartalmaz, amelyek bizonyos cselekedeteket bűncselekménnyé tesznek. Ez magában foglalja a személyekkel kapcsolatos személyes információk nyilvánosságra hozatalát hozzájárulásuk nélkül és tiszteletlennek tartott szatíra.

Az újságírókat gyakran letartóztatják és megtámadják, különösen olyan időszakokban, mint a választások. A kormánytisztviselők a média útján próbálják ellenőrizni a kritikát jogi lépések nyomása, megfélemlítése és fenyegetése révén.  

2019 februárjában új szociális média törvényjavaslatot dolgoztak ki, amely szigorú büntetéseket vet fel a szociális média nem megfelelő használatáért. A javasolt törvény lehetővé tenné a kormány számára, hogy blokkolja a közösségi média platformjait, hacsak Nepálban nem regisztrálnak, hivatkozva az adatvédelmi aggályokra.

1,5 millió nepáli rúpia (8800 dollár) bírsággal és öt év börtönbüntetéssel bünteti azokat, akik rágalmazónak vagy nemzeti szuverenitásnak tekintett állások mögött vannak..

A közösségi hálózatokat szintén felszólítják a hozzászólások eltávolítására, és ennek elmulasztása esetén az üzemeltető 30 000 nepáli rúpia (264 dollár) bírságot és három év börtönbüntetést vonhat maga után. A kormány megvédte a törvényjavaslatot, mondván, hogy az adatok és internet biztonság.

Végső gondolatok

Noha Nepál nem az a legfejlettebb ország az internet szempontjából, továbbra is vannak jó okok, miért érdemes a VPN-t használni. Lehetséges a számítógépes bűnözés és az online megfigyelés, amelyre gondolkodni lehet, és előfordulhat, hogy bizonyos regionális korlátozásokkal is szembesül.

Ki kell választania egy nagy kiszolgálóhálózattal rendelkező VPN-t, hogy megkerülje az összes blokkot. Ráadásul jó biztonsággal és magánélettel kell rendelkeznie, hogy megvédje az online veszélyeket. Az ExpressVPN a legjobb választás, ha figyelembe vesszük ezeket a tényezőket, és a 30 napos pénz-visszafizetési garanciával semmit nem veszíthet.

Ha van tapasztalata a VPN nepáli használatával, meséljen nekünk a megjegyzés szakaszban. Nézze meg a VPN-archívumunkat is. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map