Mi a leggyorsabb böngésző? Gyorsan szörfözhet 2020-ban

Amikor kiválasztja, hogy melyik böngészőt használja, a sebesség kritikus mutató. Ennek ellenére nehéz lehet tesztelni, és – a webböngészők folyamatosan fejlődő jellege miatt – kihívást jelent olyan, konkrét információk megtalálása, amelyek nem borzasztóan elavultak. Így az összes fő böngészőt teszteltük, hogy megtaláljuk a leggyorsabbat.

A nyomon követéshez a Vivaldi a leggyorsabb böngésző, amelyet teszteltünk. Nagyon jól teljesített mindhárom összehasonlító tesztben, amelyeket a szolgáltatók összehasonlítására használtunk, és meghaladták a versenyt. Az Opera azonban nem volt messze mögött, és amikor tisztán grafikailag intenzív feladatokra néztünk, az Opera és a Chrome a leggyorsabbak voltak.

Ezek az eredmények a böngészők mai teljesítményét tükrözik, és még akkor is, ha a közeljövőben olvasunk, néhány iránymutatást kell adniuk arra vonatkozóan, hogy hol keressük a leggyorsabb böngészőt. Ha kíváncsi, hogy miként készítettük a listánkat, akkor mindenképpen ugorj le az aljára, és olvassa el a böngésző sebesség-tesztelési folyamatát.

A leggyorsabb böngészők 2020

1. Vivaldi

A Vivaldi böngésző kiemelkedő szerepet játszik rangsorunkban, általában a legjobb böngészők listájának tetején van, és a Mac böngésző legjobb böngészőjének negyedik helyén áll, ahol magasabb lett volna, ha nem egy iOS verzió. 

Ez volt a harmadik választásunk a legbiztonságosabb böngésző számára is, ami azt jelenti, hogy nem kell választania a teljesítmény és a biztonság között a Vivaldi-val. Ha meg szeretné tudni, miért gondoljuk miért ez a legjobb böngésző, mindenképp olvassa el a Vivaldi áttekintésünket.

Vivaldi

Most azonban nézzük mélyebben a Vivaldi sebességű teljesítményét. A böngésző a legjobb eredményeket érte el az alapvető JavaScript alkalmazásokra való reagálásban, ami a legfontosabb mutató a böngésző sebességének összehasonlításakor. 

Habár a grafikusan intenzív feladatokkal nem így volt, a legtöbb felhasználó számára ez egy sokkal kevésbé gyakori használati eset egy böngészőnél, és mint ilyen, kevésbé fontos.

A fejlettebb JavaScript alkalmazásokhoz a cikk öt öt közül négy hasonló eredményeket ért el, és Vivaldi közvetlenül a négy közepére landolt, ám mégis nagyon kis különbség van a legfontosabb hely között.

2. Opera

Az Opera böngésző szintén villámgyors, legalább az asztalon, és különösen jól sikerült a grafikai tesztünkben. Ez azt jelenti, hogy ha sok grafikusigényes alkalmazást használ egy webböngészőn keresztül, akkor az Opera lehet a legjobb ajánlat. Összességében azonban elmarad a Vivaldi-tól az alapvető JavaScript-válaszkészség szempontjából, és ennélfogva a listán a második helyen van.

Opera

Mint már korábban említettem, a nagyteljesítményű JavaScripti alkalmazások eredményei nagyon hasonlóak voltak, és az Opera éppen Vivaldi és Brave előtt állt (a következő választásunk), az első helyen a Chrome-val kötődve.

Az Opera már régóta működik, és sokat változott fejlesztése során. Ha mindent meg szeretne tanulni, amit tudni kell az internetböngészők idősebb államférfistájáról, akkor nézd meg az Opera böngésző teljes áttekintését.

3. Bátor

Ha a magánélettel és a biztonsággal foglalkozik, akkor kevés böngésző lesz képes versenyezni a Brave-val, amint azt a Brave teljes beszámolónkban hosszasan lefedtük. Ez egyben a második választásunk is a legjobb böngésző számára az Android számára, valamint a legjobb böngésző választás a Mac számára.

Bátor

Ami a sebességet illeti, a listán szereplő többi válogatáshoz képest Brave szilárdan az út közepén van. Az alapvető JavaScripti alkalmazásokhoz a negyedik helyre kerül, egy hajszélességgel a Firefox mögött, de továbbra is a harmadik helyünk lesz, mivel ez utóbbi gyenge teljesítménye a fennmaradó két tesztben, ahol a Brave sokkal jobban teljesített.

4. Mozilla Firefox

A Firefox kiváló böngésző, amelyet a magánélet iránti komoly elkötelezettség és a szolgáltatások széles skálája iránti elkötelezettség jellemzett, amint azt a Firefox áttekintésünkben megjegyeztük. Noha egyenesen nem nyerte meg a rangsorunkat, mindegyikben az első ötben szerepelt, és kétségtelenül megnyerte a Firefox vs. Chrome és az Opera vs. Firefox összehasonlításait..

Firefox

A teljesítmény szempontjából a Firefox böngésző jelenlegi verziója kissé vegyes. Jó volt az alapvető JavaScripti alkalmazásokkal, a Vivaldi és az Opera mögött a harmadik lett, de borzasztóan volt a grafika és a nehezebb webes alkalmazások esetében. Különösen az utóbbi kategóriában kiemelkedik, mivel minden más választásunk jóval meghaladta a Firefoxot ezekben a tesztekben.

Ennek ellenére a Firefox továbbra is gyors böngésző, és könnyedén legyőzi a listánk utolsó választását, köszönhetően a könnyű webalkalmazásokra adott jó eredményeinek, amely – ahogy korábban már említettük – a legfontosabb kritérium, amelyet teszteltünk.

5. Google Chrome és Chromium

A Google böngészője befejezi az öt leggyorsabb böngésző listáját. Annak ellenére, hogy elértük a legjobb pontszámot a grafikai teljesítmény szempontjából, az alapvető JavaScript-reagálóképesség szempontjából utoljára meghalt, ami – ahogy már néhányszor megismételtük – ez a teszt, amelyre a legnagyobb súlyt helyezzük.

A fejlettebb JavaScript alkalmazások esetében ez is nagyon jól jött, de itt a különbség nagyon csekély volt, tehát nem elég, ha a Chrome magasabbra veszi a listán..

Króm

Érdemes megemlíteni, hogy ha összehasonlítjuk a Chromium és a Chrome sebességét, akkor nagyon kevés különbségről beszélhetünk, és a Chromium talán egy kicsit gyorsabb, mint sokkal népszerűbb utódja. Mivel az eredmények annyira hasonlóak voltak, és az a tény, hogy kezdetben nincs nagy különbség közöttük, a két böngésző megosztja a lista utolsó pontját.

Króm

A váltás előtt feltétlenül olvassa el a Chromium áttekintését, mivel a nyílt forrású böngészőben komoly stabilitási aggályok merülnek fel, amelyeket mérlegelni kell, mielőtt átvált a Chrome-ról a Chromium-ra.. 

Ha önmagad szeretné összehasonlítani őket, akkor olvassa el a Google Chrome áttekintésünket is, így mind a két lehetőségnél megtalálhatja az összes szükséges információt..

Hogyan lehet tesztelni a böngésző sebességét

A böngésző sebességének tesztelése nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. A legtöbb internetes sebességteszt a kapcsolat sebességének mérésére koncentrál, nem pedig a böngésző sebességére. A BrowserBench azonban segítőkészen létrehozott egy összehasonlító tesztcsomagot, amely a böngésző teljesítményének három különböző aspektusára összpontosít.

Böngésző-pad

Az első és a legfontosabb a Speedometer 2.0, amely 480 különböző szabványos webes alkalmazást hajt végre gyorsan egymás után, mérve, hogy a böngésző milyen gyorsan kezeli azokat, és átlagolva az eredményeket, hogy pontszámot kapjon, amely a böngésző által elvégzett maximális percenkénti futást jelenti..

Az általunk használt három teszt közül a legnagyobb hangsúlyt fektettük erre, mivel lefedi azt, amely valószínűleg a böngészési tevékenységeinek nagy része, és így sokkal jobban észrevehető, mint a másik két teszt..

Sebességmérő

A JetStream használata a ritka webes alkalmazások tesztelésére

A következő a JetStream, amely fejlettebb, nehezebb és kevésbé gyakori webes alkalmazásokat fed le egy hasonló folyamatban. Az öt böngésző közül négy (a Firefox-tal szemben a páratlanul) nagyon hasonló pontszámokat kapott ebben a tesztben, ami azt jelenti, hogy nem befolyásolja annyira a rangsorunkat. 

Végül, a MotionMark csomó fejlett látványt nyújt, mérve, hogy az egyes böngészők grafikus motorjai mennyire teljesítenek nehéz terhelés alatt. 

JetStream

A böngésző sebesség-teszt eredményeinek stabilizálása

Ezeknek a teszteknek a használatakor fontos ellenőrizni, hogy csatlakozik-e stabil internetkapcsolathoz, mivel a kapcsolat sebességének ingadozása könnyen befolyásolhatja az eredményeket, megrongálhatja őket, és nagyjából használhatatlanná teheti őket.. 

Ennek figyelembe vételéhez egy stabil kapcsolatot használtunk, és többször elvégeztük a teszteket az egyes böngészők számára, átlagolva a pontszámokat, mielőtt azokat rangsoroltuk..

Fontos az is, hogy felszabadítsa a rendszer összes erőforrását a teszthez, tehát ha a lehető legpontosabb eredményeket szeretné, akkor minden tesztelést (beleértve a bővítményeket is) állítsa le, kivéve a tesztelni kívánt böngészőt..

E tesztek céljából egy Acer Aspire E5-575G laptopot használtunk, amelynek Intel i5-6200U CPU-ja 2,40 GHz-en fut, egy Nvidia GeForce GTX 950M grafikus processzor, 6 GB RAM és egy szabványos (nem SSD) 120 GB-os merevlemez. a 64 bites Windows 10 Home 1903 verzió futtatása. 

Ez azt jelenti, hogy ez a lista a Windows 10 leggyorsabb böngészőjére (és bizonyos mértékben a Windows 7 leggyorsabb böngészőjére összpontosít, mivel a teljesítménynek azonosnak kell lennie), nem pedig a leggyorsabb Android böngészőre vagy a Mac leggyorsabb böngészőjére..

Végső gondolatok

Ezzel elkészült a leggyorsabb böngészők listája. Az első hely biztosításában a Vivaldi böngésző továbbra is cementálja magát, mint mindennapos kiváló böngésző. Az Opera, a Brave és a Firefox szintén nagyon jól teljesítettek, és a Chrome és a Chromium sem biztos, hogy sem lassúak, annak ellenére, hogy a listán az utolsó helyhez kötöttek..

Ha érdekel többet megtudni a különböző internetes böngészőkről, akkor nézd meg a böngésző-vélemények gyűjteményét. Számos böngészőt is egymás ellen harcoltunk fej-csatákban, például a Microsoft Edge vs. Chrome és az Opera vs..

Ha a biztonság a legfontosabb aggodalom, akkor a legbiztonságosabb böngészőket soroltuk be, amelyek közül néhányat nem vettünk ide, például a Tentát és a Puffint (amelyek hihetetlenül gyorsak az iOS rendszeren, ám fájdalmasan lassúak más platformokon). Ha Chromium alapú böngészőt használ, és még biztonságosabbá szeretné tenni, akkor olvassa el a legjobb böngésző biztonsági bővítmények listáját.

Mit gondol a böngésző sebességének rangsorolásáról? Tapasztalta más eredményeket a fenti listán szereplőktől, vagy elhanyagoltunk egy olyan teszttel, amely tetszik? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me