Legjobb VPN Szaúd-Arábiában 2020: Biztonság a változó homok közepette

Gondolhat Szaúd-Arábiára, mint nem más, mint sivatagi ország, ám ennél is több. Ez az iszlám otthona és két legszentebb hely, melynek nevét „a két Szent mecset földje” -nek nevezik. Sokat kell felfedezni, mivel ez a Közel-Kelet legnagyobb szuverén állama, és ha továbbra is kapcsolatban akar maradni, akkor a Szaúd-Arábia egyik legjobb VPN-jét kell használnia..


A virtuális magánhálózat használata jó ötlet, mivel nemcsak megvédi az online veszélyeket, hanem elősegíti a korlátozott tartalmak elérését is. Az internet Szaúd-Arábiában a Freedom House-nál nem ingyenesnek van besorolva, és bár ez nem olyan rossz, mint néhány országban, bizonyos webhelyekhez nem fér hozzá. 

A Közép-Királyságról szóló cikkünk tökéletes példa arra, hogy milyen korlátozott lehet az internet, és ha látogatást tervez, forduljon a legjobb kínai VPN-szolgáltatásokhoz cikkhez. 

Internet korlátozások Szaúd-Arábiában

A károsnak, iszlámellenesnek vagy sértőnek tekinthető webhelyeket gyakran blokkolják. A hatóságok arra is törekszenek, hogy cenzúrázzák a szélsőséges ideológiákat terjesztő webhelyeket, de ez időnként az engedélyezett hírportálok blokkolását eredményezheti, mert a militánsok fényképeit közzétették. Egy másik weboldalt blokkoltak, miután azt vádolták, hogy a muszlim testvériség szócsöve.

Célzásra kerülhetnek az emberi jogokkal és a politikai szervezetekkel kapcsolatos tartalmak, valamint a disszidensek és a sí vallási kisebbséghez tartozó weboldalak is. Az ország egyetlen politikai pártjához, az Iszlám Umma Párthoz tartozó weboldal blokkolva van, mert a politikai pártok Szaúd-Arábiában illegálisak.

Ráadásul korlátozott a pornográfiával, a drogokkal vagy a szerencsejátékokkal való kapcsolat, hasonlóan ahhoz, amire az Egyesült Arab Emírségek legjobb VPN-elemében rámutatunk. A szolgáltatóknak blokkolniuk kell azokat a webhelyeket, amelyeket a Kommunikációs és Informatikai Bizottság felkér, és ennek elmulasztása akár 5 millió SAR (1,33 millió USD) bírságot eredményezhet..

Noha a közösségi média és a kommunikációs alkalmazások hozzáférhetők, korlátozásokat vezettek be annak érdekében, hogy a platformok lelassuljanak vagy bizonyos feladatokat nem tudjanak végrehajtani. Ennek célja az volt, hogy megpróbálja megakadályozni a szélsőséges szervezeteket attól, hogy felhasználják őket. Nem olyan rossz, mint amit a legjobb iráni VPN-cikkben megjegyeztünk, ahol ezek közül az alkalmazások közül többet betiltottak.

Mint a legtöbb országban, ideértve Németországot is, a kalózkodás illegális. 2012-ben elfogadták a tisztességtelen versenytörvényt annak leküzdésére. A szerzői joggal védett anyagokat terjesztő webhelyek blokkolva vannak, így ha torrentre szeretne, egy VPN segít.

Tudnia kell azt is, hogy néhány VPN-webhelyet Szaúd-Arábiában blokkolnak. Lehet, hogy telepítenie kell a választottot, mielőtt odaér.

Tartalmi felelősség Szaúd-Arábiában

A webhelytulajdonosok felelősséget vállalhatnak az általuk platformon közzétett, nem megfelelőnek tartott tartalomért, ezért gyakran törlik a felhasználó által létrehozott anyagot. A CITC kéréseket is küldhet a közösségi hálózatoknak, hogy eltávolítsák a nem megfelelőnek ítélt hozzászólásokat, például a szerzői jogok megsértését, obszcenciát vagy meztelenséget.

A Szaúdi királyi család kritikáját nem tolerálják, és a közösségi média használói körültekintnek attól, amit online tesznek, megosztanak vagy szeretnek. A terrorizmus bűncselekményeiről szóló büntető törvény és annak finanszírozása 2014-ben lépett hatályba, de annak meghatározása homályos, beleértve olyan kifejezéseket, mint például: „az állam jó hírének sértése” és „a közrend károsítása”. Ez azt jelenti, hogy egy sor beszéd kriminalizálható.

A beszédet érintő legtöbb szaúd-arábiai törvény korlátozza azt. A 2007. évi kiberbűnözés elleni törvény például korlátozza a véleménynyilvánítás szabadságát, és olyan dolgok előállítása, amelyek sértik a közrendet, a közerkölcsöt vagy a vallási értékeket, akár öt év börtönbüntetést vagy akár 3 millió SAR bírságot eredményezhetnek. ($ 800,000).

Azokat, akik bizonyos nézeteket fejeznek ki, a kormány ellenőrzi, és sokan privát hálózatokhoz fordultak, mint például a Snapchat és a Path. 2017 januárjában a WhatsApp csoportok egy fenyegető üzenetet kaptak, amelyben kijelentették, hogy azok, akik a közvéleményt felbujtják egy év börtönbüntetésre és 500 000 SAR (133 000 USD) pénzbírságra vonatkozhatnak..

A szerzői jogi törvényt időnként rágalmazónak ítélt tartalom eltávolítására használják. Például egy „Fitnah” nevű TV-műsor cenzúrázódott, mivel a Szaúd TV-csatornáról készült felvételeket felhasználta, hogy kritizálják Al-Waleed Bin Talal herceget, a csatorna tulajdonosát..

Vallási személyeket és konzervatív polgárokat is letartóztattak a kormány kritikája miatt. A konzervatív prédikátort, Asem al-Owyaed-t letartóztatták azért, mert a Twitteren kritizálták az Általános Szórakoztatási Hatóságot. A legjobb szingapúri VPN-cikkünk másik országba látogat meg, ahol szigorú törvények vannak a rágalmazás ellen.

Felügyelet Szaúd-Arábiában

A weboldalakat, a blogokat, a közösségi médiát, a csevegőszobákat, az e-maileket és a szöveges üzeneteket megfigyelik, amelyek a hatóságok szerint a nemzetbiztonság védelme és a társadalmi rend fenntartása. A Kulturális és Információs Minisztérium blogok, fórumok, csevegőszobák stb. Megköveteli a működési engedélyt. Ez nyomást gyakorol az írókra a tartalom önszabályozása érdekében.

Az amerikai biztonsági szakértő, Moxie Marlinspike azt mondta, hogy a Mobily távközlési társaság vele kapcsolatba lépett egy e-mail címen: “Megoldás a titkosított adatok távközlési megfigyelésére”. Néhány levelezés után megtanulta, hogy egy megfigyelő programot szervezett a mobil adatok elfogására olyan alkalmazásokban, mint a Twitter, a Viber, a Line és a WhatsApp..

2013-ban a kormány blokkot vezetett be az internetes kommunikációs alkalmazásokba, miután gyanúja lett, hogy aktivisták és militánsok használhatják a szolgáltatásokat. 2017 végén felfüggesztette a tilalmakat, de azt mondta, hogy figyeli és cenzúrázza az alkalmazásokat. Azt mondta, hogy az új rendeletek célja a felhasználói információk védelme és a királyság törvényét sértő tartalom blokkolása.

2016 elején a CITC új SIM-kártya előfizetőire kötelezte ujjlenyomatainak regisztrálását. Később a regisztrálatlan előfizetéseket felfüggesztették. 90 napot kapott a felhasználóknak a regisztrációhoz, mielőtt a felfüggesztés állandóvá válik.

Indoklása az előfizetők védelme volt az esetleges negatív hatásoktól vagy szabálytalanságoktól. Ez azon túl volt, hogy az előfizetőktől megkövetelték a nevek és azonosítószámok regisztrálását, még az előre fizetett mobiltelefonok esetében is. Ráadásul vannak olyan jelentések, amelyek szerint a kormány fektetett be a spyware cégbe, a Hacking Team-be. Olvassa el a kormányzati felügyeletről szóló cikkünket, amelyben további információk találhatók.

Legjobb VPN Szaúd-Arábiában 2020-ig

Mi teszi a VPN-t Szaúd-Arábia legmegfelelőbbé

Amint azt a VPN-áttekintésünkből láthatjuk, sok tényező jó VPN előállításához vezet, ám egyesek fontosabbak, mint mások Szaúd-Arábiában. Először is nagy biztonsággal szeretne egyet. Ez nem csak rejtegetést biztosít a megfigyeléstől és az online rendőrzéstől, hanem megvédi az online veszélyeket, például a hackelést is (ez egy jó ok egy víruskereső telepítésére)..

Emellett beépített kill kapcsolóval is rendelkeznie kell. Ez leválasztja Önt az internetről, ha a VPN meghibásodik, és ezzel biztonságban tartja az adatait. Azt is meg kell győződnie arról, hogy nem nyilvántartja-e az online tevékenységeit, ellenőrizve a szigorú bejelentkezési szabályt.

A nagyszámú, a lehető legtöbb országot lefedő szerverhálózat alkalmas a cenzúra megkerülésére, és segít egyes webhelyek geoblokkjain keresztül is. Például, ha meg szeretné nézni a Netflix USA-t, akkor csatlakoznia kell egy VPN használatához, hogy amerikai IP-címet szerezzen. Ugyanez vonatkozik a Szaúd-Arábia tartalmára. A megtekintéshez csatlakoznia kell egy ott található szerverhez.

A sebesség egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni. A gyors VPN biztosítja, hogy nemcsak a dolgok betöltésére vár. Korlátlan sávszélességet is igényel, így nem kell aggódnia, hogy mennyi adatot használ. Mindkét szolgáltatás különösen hasznos, ha streaming-t vagy torrent-t tervez.

További szempont, amelyet figyelembe kell venni: a felhasználóbarátság, a támogatott eszközök és az, hány lehet egyszerre csatlakozni. Ráadásul a jó ügyfélszolgálat és a méltányos ár befolyásolhatják.

Ajánlásaink különböző okokból jók, ezért feltétlenül válassza ki azt, amelyik a legjobban megfelel a tevékenységeinek.

1. Szaúd-Arábia legjobb VPN-je: ExpressVPN

Az ExpressVPN Szaúd-Arábia első helyezettje. Nagy biztonságot nyújt, és ha szeretné, növelheti a 256 bites AES alapértelmezett értékről 4096 bitesre. Megjegyzés-kapcsolóval is rendelkezik, így nem kell aggódnia, hogy ki vannak téve, ha a VPN megbukik. Szigorú bejelentkezési tilalmakra is vonatkozik, gondoskodva arról, hogy tevékenységei magántulajdonban maradjanak.

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Regisztráció

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-Tunnel-opciók

ExpressVPN-Full-App

Előző

Következő

Az ExpressVPN-nek több mint 3000 szervere van, amelyek 94 országot pontoznak, tehát nincs gondja az Ön igényeinek megfelelő kiszolgáló megtalálásával – vagyis ha nem akar hozzáférni Szaúd-Arábiához. Nem fogja tudni, mert nincs kiszolgálója ott. Ha ez üzletkötő az Ön számára, akkor ki kell lépnie a harmadik választásunkba, mivel ez az egyetlen szolgáltató,.

Ha a streaming szerepel a napirendjén, örömmel veszi tudomásul, hogy az ExpressVPN első helyezést ért el a legjobb streaming VPN-ben és a Netflix-darabok legjobb VPN-jében. Ez volt az egyik leggyorsabb VPN is, és nem ír elő sávszélességet. Tudjon meg többet arról, hogy miért tetszik ez az ExpressVPN áttekintésből.

Egyéb okok, melyeket szeretünk az ExpressVPN-hez

Az ExpressVPN az egyik legjobb választás a könnyű használathoz, különösen, ha még nem ismeri a VPN-ket. A telepítés után szinte mindent megtesz az Ön számára. Csak annyit kell tennie, hogy kiválaszt egy szervert, és ellenőrizze, hogy csatlakozik-e. Használhatja Windows, macOS, Android és iOS rendszereken, és lehetővé teszi öt eszköz egyidejű csatlakoztatását.

Jó ügyfél-támogatással rendelkezik, és élő chat-ot kínál a nap 24 órájában, ami a leggyorsabb lehetőség. E-mailen is kapcsolatba léphet vele, és ez a legjobb a további műszaki kérdésekre. A személyzet segítőkész és udvarias mindkét módszerrel.

Az ExpressVPN az egyik legdrágább VPN, de a szolgáltatás minősége miatt azt javasoljuk. Ezen túlmenően, ha hosszabb tervet választ, pénzt takarít meg, és 30 napos pénz-visszatérítési garanciával rendelkezik.

2. NordVPN

Következésképpen megvan a NordVPN, amely gyakran szerepel az öt legfontosabb cikkünkben. A legjobb biztonsággal rendelkezik, ideértve a dupla hop titkosítás lehetőségét is, hogy még nagyobb védelmet biztosítson a VPN-alagúthoz. Megjegyzés-kapcsolóval is rendelkezik, és nem tartja nyilván az online tevékenységeinek naplóit. Olvassa el a teljes NordVPN áttekintést, hogy megtudja, miért olyan jó.

Több mint 5000 szerverrel rendelkezik, ami több, mint az ExpressVPN, és 60 országban vannak elosztva, rengeteg lehetőséget biztosítva. Ennek ellenére egyik sem Szaúd-Arábiában található, tehát nem fogja tudni ott megtekinteni a tartalmat.

Előző

Következő

A sebesség jó, de lassú lehet, ha távoli kiszolgálókhoz kapcsolódik. Szerverváltási ideje azonban gyors, és nincsenek sávszélesség-korlátozások, amelyek akadályozhatják az adatfolyamot vagy a letöltést. Az NordVPN megnyerte a torzító darab legjobb VPN-jét, tehát jó választás, ha ez az, amit.

Egyéb okok, amik tetszik a NordVPN

Könnyen beállítható, és az ügyfelek felhasználóbarátak. Használhatja Windows, macOS, Android és iOS rendszereken, és egyszerre akár hat eszköz csatlakoztatását is lehetővé teszi, ami elősegítette, hogy helyet szerezzen a több eszközhöz tartozó legjobb VPN-cikkben.

Az ügyfélszolgálat élő csevegés és e-mail útján érhető el. Az élő chat segítségével a lehető leggyorsabban válaszolhatunk, ám a személyzet mindkét irányban segítőkész. A praktikus tudásbázis segítségével megpróbálhatja saját maga is megoldani a problémát.

A havi terv megfizethető, de ha hosszabb időre jelentkezik, pénzt fog megtakarítani. Ha nem érzi magát úgy, hogy ilyen kötelezettségvállalást vállal, először ellenőrizheti a 30 napos visszatérítést.

3. VyprVPN

Következő választásunk a VyprVPN. Jó biztonsága van, amit a Chameleon protokoll jobb. Van egy beépített kill kapcsoló, amely biztosítja a védelmet, ha a kapcsolat meghiúsul, és nem tartanak naplót.

VyprVPN-kiszolgáló kiválasztása

Mivel a kommunikációs alkalmazások figyelhetők Szaúd-Arábiában, érdemes lehet a VyprVPN-t választania, mert a Cyphr nevű titkosított üzenetküldő alkalmazás. Ez az operációs rendszer Androidon és iOS rendszeren is elérhető, ami azt jelenti, hogy nem kell aggódnia, mert bárki szippant az üzenetén. Erről bővebben a VyprVPN ismertetőnkben olvashat

Szerver lefedettsége azonban nem olyan jó, mint a többi választásunk. 64 országban van szerverrel, de összesen kevesebb mint 1000 van. Ennek ellenére elegendőnek kell lennie a blokkok megkerüléséhez, még Szaúd-Arábiában is, mivel a VyprVPN szerverei vannak Rijádban.

A sebessége nem rossz, bár nem tartozik a legjobb tulajdonságai közé, és nincs sávszélesség-korlátozás.

Egyéb okok, amik tetszik a VyprVPN

A telepítés egyszerű, és perc alatt elérhető. Az asztali kliensek elérhetőek a Windows és a MacOS számára, valamint az mobilalkalmazások az Android és iOS számára. A felület keltezett, de még mindig könnyen használható.

Az alapcsomaggal egyszerre legfeljebb három eszközt csatlakoztathat, de a prémium csomag akár öt is lehetővé teszi. Nincs korlátozva, hogy hány eszközre telepítheti a programot.

VyprVPN-Honlap

Van egy praktikus GYIK szakasz, amelyben megtalálhatja a leggyakoribb problémákat, de ha további segítségre van szüksége, élő csevegésen vagy e-mailben veheti fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal. Ennek ellenére egyik sem kínál nagy segítséget .

A VyprVPN-nek megfizethető tervei vannak, de a többihez hasonlóan pénzt fog megtakarítani, ha hosszabb távra választ. Van egy 30 napos pénz-visszatérítési garancia, amelyet igénybe vehet.

4. Privát internet-hozzáférés

Egy másik jó választás a privát internet-hozzáférés. Noha nem rendelkezik a többi szolgáltató csengőjével és sípjával, ez jó választás. Megfelelő biztonsággal rendelkezik, de alapértelmezés szerint a kevésbé kívánatos 128 bites titkosításra van állítva. Manuálisan AES 256 bitesre változtathatja, de ez lelassítja a kapcsolatot.

Megkapja a gyilkos kapcsolót a szolgáltatással, és nem kell aggódnia az adatvédelem miatt, mert nem tartja nyilván az online tevékenységeit.

Szerver lefedettsége hiányzik. Több mint 3000 szerverrel rendelkezik, de csak 33 országot fed le. Szaúd-Arábiában nincs kiszolgálója, de továbbra is képesnek kell lennie arra, hogy megkerülje más tartalmak blokkjait. Ha meg akarja nézni a Netflix-et, akkor ne legyen probléma, mivel a legtöbb szerver az Egyesült Államokban található..

A PIA gyors, de ez elsősorban könnyebb titkosításának köszönhető. Ha növeli a titkosítást, a szolgáltatás lelassul. Ez továbbra is rendben lesz, és nincs sávszélesség-korlát.

Egyéb okok, amire tetszik a PIA

A telepítés egyszerű a Windows, a MacOS, az Android és az iOS klienseivel. Könnyen kezelhetők, és a kiszolgálók közötti váltás egyszerű.

Ügyfélszolgálata azonban jobb is lehet, mivel nincs élő csevegés. Az online űrlapot kell használnia, és meg kell várnia a választ e-mailben. Bár gyorsabb is lehet, a válasz alapos volt. További információkért olvassa el a PIA-áttekintést.

Teljes szolgáltatása méltányos havi díj mellett jön, bár árai emelkedtek. Mégis pénzt takaríthat meg, ha hosszabb előfizetést választ. Hétnapos pénz-visszatérítési garanciával is rendelkezik, így biztos lehet benne, hogy tetszik ebben az időszakban.

5. TorGuard

Utolsó válogatásunk a TorGuard. Jó a biztonsága, amelyet testreszabhat a saját preferenciáihoz és számos választható protokollhoz. Ez nagyszerű, ha szereti a beállításokat, de ellenőrizze, hogy tudja, mit csinál.

Van egy beépített kill kapcsoló az extra védelem érdekében, és az Ön személyes adatait szilárd bejelentkezési szabályok biztosítják.

torguardclientarea

A TorGuardnak tisztességes száma 55 országban szétszórt kiszolgálóknak van, bár Szaúd-Arábiában nincs ilyen. Ennek ellenére más helyszíneket is használhat a korlátozások megkerülésére az országban.

Tehát azt kell tudnod, hogy a TorGuard nem nagyszerű abban, hogy a múltbeli geoblokkokból adatfolyamhoz jusson. Választhat egy dedikált IP-címet a kívánt országhoz. Garantáltan működik, de többletbe kerül.

Sebessége rendben van, de változhat. Nem kell attól tartania, hogy mennyi sávszélességet használ, mivel nincsenek korlátozások. A szolgáltatásról a TorGuard teljes ismertetőjében olvashat bővebben.

Egyéb okok, amik tetszik a TorGuard

Használhatja a TorGuard szoftvert Windows rendszeren és a macOS rendszeren, könnyen használható kliensekkel. Vannak olyan alkalmazások is Androidra és iOS-re, amelyek fájdalmasak lehetnek a telepítés során. Ez lehetővé teszi öt eszköz egyidejű csatlakoztatását, és akár további 20 darabot vásárolhat 1 dollárért.

Ha nehézségekbe ütközik, az online útmutatóknak és fórumnak segíteniük kell a kisebb kérdések megoldásában. Ha további segítségre van szüksége, használhatja az élő csevegést, de ez csak egy alapvető támogató céghez fordul. Ezért a technikai problémák a legjobban az e-mail támogatási csoport felé irányulnak. 24 órán keresztül elérhető és a segítség jó.

A TorGuard honlapja 2017

A TorGuard havi ára nem rossz, de a költségek jelentősen csökkennek, ha hosszú távú előfizetésre vállalkozik. Hétnapos pénz-visszafizetési garancia áll rendelkezésre, így először ellenőrizheti a szolgáltatást.

Végső gondolatok

Most már tudja, miért ésszerű VPN-t használni Szaúd-Arábiában, és remélhetőleg segítettünk abban, hogy eldöntse, mely szolgáltató felel meg az Ön igényeinek.

VPN könyvtárunk számos tisztességes szolgáltatót tartalmaz, de nagyon biztonságosnak, kiváltó kapcsolóval és szigorú bejelentkezési szabályzattal szeretne egyet. Ezenkívül jó szerverhálózatot szeretne a blokkok kijátszására, néhány Szaúd-Arábiában, ha onnan szeretne tartalmat.

Nyertesünk az ExpressVPN, nagy biztonság és magánélet miatt. Azt mondta, a harmadik választásunk, a VyprVPN, az egyetlen, amely szerverekkel rendelkezik Szaúd-Arábiában. Ha Szaúd-Arábia tartalma után jár, akkor ezt kell választania.

Ha van tapasztalata VPN-nek Szaúd-Arábiában, ossza meg velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map