Legjobb TrueCrypt alternatívák: 5 szolgáltatót, akik elvégzik a munkát

A TrueCrypt évek óta egy ingyenes, nyílt forrású titkosítási szoftver volt. Néhány évvel ezelőtt a beszüntetés után azonban sok felhasználó továbbra is pótolást keres. A legjobb TrueCrypt alternatívák útmutatójában lefuttatjuk öt kedvencünket, a legjobb titkosító szoftver rövid listájáról.


A TrueCrypt villáitól a szabadalmaztatott tervekig összeállítottuk a fájl titkosító szoftverek listáját, amelyek biztonságban tartják Önt. Bár az alábbi lehetőségek közül néhány fizetős terveket tartalmaz, rengeteg ingyenes eszköz is rendelkezésre áll. Ennélfogva minden választásunk a legújabb titkosítási algoritmusokkal biztonságosítja fájljait. 

A TrueCrypt legmegfelelőbb pótlása a VeraCrypt, amely az eredeti szoftver villája. A TrueCrypt hátralévő részéből fejlesztették ki, amely nagyon hasonló felhasználói élményt nyújt, miközben frissíti a biztonságot a modern számítógépes bűnözés ellen. 

Ha olyan eszközt keres, amely könnyebben használható, akkor a Boxcryptor szilárd alternatíva. Annak ellenére, hogy előfizetést kell vásárolnia, hogy mindent elérhessen, amit Boxcryptor kínál, az ár megéri. A Boxcryptor egy felhő-tudatos titkosítási eszköz, azaz automatikusan megtalálja és titkosítja a felhőtároló mappákat a számítógépen.

Mi a TrueCrypt??

A TrueCrypt egy nyílt forráskódú titkosító szoftver, amely lehetővé tette a repülés közbeni titkosítás végrehajtását. Úgy működött, hogy létrehozott egy virtuális titkosított lemezt egy fájlmappában. Ezzel a beállítással mappa titkosító szoftverként, valamint teljes lemez titkosító szoftverként működött. 

Körülbelül öt évvel ezelőtt azonban megszüntették. Bár letöltheti a TrueCrypt fájlt, a telepítőt üzemeltető webhely figyelmezteti, hogy az már nem biztonságos, mivel számos olyan biztonsági kérdés létezik, amelyeket még nem javítottak meg. Még hivatalosan nem támogatja a Windows 10 rendszert, ezért előfordulhat, hogy problémákat okoz a TrueCrypt futtatása a modern rendszereken. 

Mivel nyílt forráskódú volt, sok fejlesztő átvette a TrueCrypt kódot, módosította vagy építette rá, hogy villákat hozzon létre, amelyek közül az egyikről. 

Mi történt a TrueCrypttel?

A TrueCrypt története sziklás, tehát megadjuk a rövidített verziót. A 2004-ben kiadott TrueCrypt névtelen csapat építette az E4M kódot. Az egyik gyanúsított, hogy ebben a csapatban volt, Paul Le Roux, a kartell egyik fő programozói főnöke, akit 2012-ben tartóztattak le pénzmosás, gyilkosság, kábítószer-kereskedelem vádjával.. 

Állítólag Le Roux volt az E4M mögött álló ember, és bár büntetőeljárása során tagadta a TrueCryptben való részvételt, az alkalmazottak arról számoltak be, hogy a TrueCrypt használatával utasították őket a merevlemezek titkosítására.. 

Röviddel az eredeti kiadás után a TrueCrypt fejlesztőcsapa a Le Roux korábbi munkáltatójának, a SecurStar-nak a beszüntetésről szóló levélben kapott szellemi tulajdon lopását. A csapat ezt követően azonnal leállította a fejlesztést. 

Nem világos, hogy Le Roux részt vett-e a TrueCryptben, vagy sem, de függetlenül attól, hogy a szoftver mögött álló csapat gyorsan véget ért a fejlesztésnek. Szerencsére számos TrueCrypt alternatíva létezik, ezek egyike az eredeti kód forkói, mások pedig a saját dolguk. 

TrueCrypt alternatívák: A legjobb nyílt forráskódú titkosító szoftver kiválasztása

 1. VeraCrypt
 2. Boxcryptor
 3. Cryptomator
 4. AxCrypt
 5. NordLocker

A TrueCrypt csereprogramjaink kiválasztásakor elsősorban a meghajtó-titkosító szoftvereket vizsgáltuk, azaz olyan szoftvereket, amelyek egy teljes lemezt titkosíthatnak. Ennek ellenére nehéz megtalálni a teljes lemez titkosítási eszközeit, amelyek modern biztonsági intézkedéseket használnak, ezért kibővítettük kritériumainkat, hogy más szempontokat is figyelembe vegyünk.. 

Biztonság

A titkosítási szolgáltatás megítélésekor a legfontosabb terület a biztonság. Itt nem kevesebb, mint AES-256 titkosítást keresünk a helyi tároláshoz és az RSA-4096-ot a megosztáshoz (olvassa el a titkosítás leírását, hogy megismerje ezeket). Ezenkívül fontos, hogy a szolgáltatásnak nincsen tudása a fő jelszaváról, különösen, ha fiókra van szükségük. 

használhatóság

A legtöbb nyílt forráskódú titkosító szoftvert, beleértve a TrueCrypt szoftvert is, nehéz használni. A Bitlocker hozzáadásával a Windows 10-hez, fontos, hogy a harmadik féltől származó titkosító szoftverek biztonságosak és elérhetőek legyenek. Az alábbi lehetőségek TrueCrypt pótlásokként szolgálnak, de Bitlocker alternatívákként is szolgálnak, amikor a használhatóságról van szó. 

Ár

A TrueCrypt ingyenes volt, tehát az ár nagy szerepet játszik. Az alábbiakban felsorolt ​​lehetőségeink között szerepel a legjobb ingyenes titkosító szoftver, azaz titkosított fájlokat és mappákat hozhat létre egy fillért sem. Van néhány lehetőség, amelyek díjat számolnak fel, de vannak akár ingyenes alternatívák is, vagy a feltöltés megéri. 

Cloud Storage Sync

Végül a felhőtároló integrációját vizsgáltuk. Bár ez nem volt a TrueCrypt szempontja, fontos a modern titkosító szoftver számára. A titkosított fájloknak a felhőalapú tároló mappába történő egyszerű eltávolításának lehetővé tételén túl a felhő-tárolási tudatosságot keresettük. Ez azt jelenti, hogy a titkosító szoftver automatikusan felismeri és hozzáadja, mondjuk, mappákat olyan szolgáltatásokból, mint a Dropbox (olvassa el a Dropbox áttekintést). 

1. VeraCrypt

A VeraCrypt egy ingyenes fájl titkosító szoftver, amely egyszerűen a legjobb TrueCrypt alternatíva. Ennek oka az, hogy alapvetően TrueCrypt. Ez a megszűnt szoftver villája, hasonló funkciókat és ismerős felhasználói felületet kínál, de modern biztonsági beállításokkal. A teljes lemez titkosításán kívül a VeraCrypt hitelesít és titkosíthat fájlokat és partíciókat is, mielőtt a Windows betöltődik. 

veracrypt-review-meghajtó szerelhető

A biztonság kiváló. A VeraCrypt minden egyes titkosított partícióhoz más jelszót használ, és a fő jelszót a titkosított szoftver mellett psuedo-random formában tárolja. Soha nem kell csatlakoznia egyetlen szerverhez sem a hitelesítéshez, vagyis offline módban is használhatja a VeraCrypt fájlt, és mégis megfejti a fájljait. 

VeraCrypt rejtett kötet és rejtett operációs rendszer

Ennélfogva a VeraCrypt rejtett volumenjellemzővel valószínűsíthető lefuthatóságot nyújt. A rejtett kötetek összetettek, ezért javasoljuk, hogy olvassa el a teljes VeraCrypt áttekintést. Röviden azonban elrejtheti a kötetet egy köteten belül. Ez azt jelenti, hogy ha valaki arra kéri, hogy adja át a fő jelszavát, akkor továbbra is elrejtheti az érzékeny adatait. 

Szeretjük a VeraCrypt szolgáltatásait és biztonságát, valamint az ismerős titkosítási folyamatot. Ennek azonban nincs modern kényelme, például a felhőtároló integrációja. Például továbbra is eldobhatja a fájlokat a OneDrive mappába, de a VeraCrypt nem fogja felismerni a mappát önmagában (olvassa el a OneDrive áttekintésünket). 

2. Boxcryptor

A Boxcryptor a lehető legtávolabb esik a TrueCryptől, ám ez mégis remek titkosítási eszköz. Ahelyett, hogy nyílt forráskódú és kissé nehézkes, mint például mondjuk a BestCrypt, a Boxcryptor egy kiskereskedelmi eszköz, amely a használhatóság számára készült. A funkciók és a biztonság szintjén sem rejlik. 

boxcryptor-számla-link

Először beszéljünk az árról. A Boxcryptor egy fizetett titkosító szoftver, de ingyenes csomag áll rendelkezésre. Az ingyenes terv korlátlan titkosítást kínál, fájlméret-korlátozások nélkül, bár a titkosított eszközökhöz csak egy helyet választhat. Ezenkívül az ingyenes csomag a közösségi támogatásra korlátozódik, és csak két eszközre telepíthető. 

Amint azt a Boxcryptor áttekintésünkből láthatjuk, megéri a fizetős csomag frissítése. A fájlnév titkosításán túl a fizetett szolgáltatás e-mail támogatással, korlátlan felhőalapú tárolói integrációval és korlátlan telepítésekkel jár. 

Ezenkívül tudatában van a felhő-tárolásnak, automatikusan felismeri a Box, Egnyte, SugarSync és egyéb helyekét (olvassa el az Egnyte áttekintésünket, hogy miért értékeljük miért a legjobb EFSS szolgáltatásként). 

A Boxcryptor inkább a felhőre összpontosít, mint a helyi titkosításra, de ha nem gondolja néhány csont átadását egy nagyon folyékony felület érdekében, megéri a költségeket. 

3. Cryptomator

A Cryptomator, akárcsak a TrueCrypt és a VeraCrypt, egy nyílt forrású titkosító szoftver, bár ezt valószínűleg nem ismeri azonnal. Ez nagyon egyszerűen használható, lehetővé téve a virtuális meghajtók gyors létrehozását és a fájlok tárolását bennük. Ezenkívül a Cryptomator ingyenes, csak adományokat kér, amikor letölti a telepítőt. 

cryptomator-review-titkosított mappa

Más titkosítási eszközökkel ellentétben, amelyek védett fájlokat védett fájl formátumban tárolják, a Cryptomator rendelkezik úgynevezett „átlátszó titkosítással”. Láthatja a fájlok titkosításának hierarchiáját, ideértve a főkulcs fájlt is. 

A fájlokban és mappákban szereplő adatok természetesen elmosódottak, de továbbra is láthatja, hogy mi folyik itt. Fontos megjegyezni, hogy a Cryptomator létrehoz egy mappahierarchiát. Az eredeti könyvtár szerkezete rejtett. 

Ami a védettséget illeti, a Cryptomator az AES-256-at szikrázó védelemmel használja a brutális erőkísérletekhez. A titkosított fájlokhoz való hozzáférés elvesztésének sem kell lennie. A Cryptomator nem igényel regisztrációt, és a forráskódot számtalanszor másolta. Még akkor is, ha a fejlesztői csapat szellemre megy, akkor a fájlokat visszafejtheti.  

A Cryptomator lehet a legjobb nyílt forrású titkosító szoftver a használhatóság szempontjából. A szolgáltatásról szóló teljes gondolatainkat a Cryptomator áttekintésünkben olvashatjuk el. 

4. AxCrypt

Az AxCrypt a titkosítást más szoftverektől eltérően kezelheti, de a biztonsága továbbra is megfelelő. Akárcsak a Boxcryptor, az AxCrypt egy fizetett titkosítási eszköz, ingyenes csomaggal elérhető, bár alacsonyabb rangú, mint a Boxcryptor. Annak ellenére, hogy gond nélkül használhatja az ingyenes csomagot, az AES-128-val rendelkezik, szemben az AES-256-tal, ezért javasoljuk a fizetett változatot. 

axcrypt-review-ablakok

Ugyanúgy, mint a Boxcryptor, az AxCrypt tisztában van a gépen már tárolt felhőalapú mappákkal is. Az alkalmazás első telepítésekor megtalálja az összes mappát, és parancsikonként hozzáadja azokat az AxCrypt alkalmazáshoz. 

A platform támogatása szintén kiváló. Az AxCrypt elérhető a Windowson, a MacOS-on, a Google Playen és az App Store-ban, így kiváló alternatíva a CipherShed számára az Apple rajongói számára.. 

Windows rendszeren az AxCrypt Bitlocker alternatívaként szolgál. Bár a Windows alkalmazást használhatja a titkosított mappák és fájlok kezelésére, sokkal könnyebb a Windows Intéző használata. Az AxCrypt közvetlenül integrálódik, lehetővé téve, hogy a titkosítási folyamat elindításához kattintson a jobb gombbal minden fájlra vagy mappára. 

Az AxCryptnek van néhány kérdése, amint azt az AxCrypt áttekintésünkben láthatjuk. Ennek ellenére, ez egy könnyen használható titkosító eszköz, amint megtanulja az apróságait, és ez elég olcsó, a rendszerindításhoz.. 

5. NordLocker

A NordLocker az utoljára helyezkedik el, mert az a lehető legtöbb messze van a TrueCryptől. Ennek ellenére érdemes megemlíteni a szolgáltatást. A NordVPN mögött álló csapat fejlesztette ki – amely, amint az a NordVPN áttekintésünkben láthatjuk, az egyik legjobb VPN – a NordLocker felhő-tudatos titkosítást biztosít a fájljainak és mappáinak.. 

nordlocker-review-ablakok

Ennek ellenére költséggel biztosítja. A NordLocker az egyik drágább titkosítási szolgáltatás, amely tükrözi a Nord jelszókezelőjét, a NordPass-t (olvassa el a NordPass-áttekintésünket). Szerencsére elérhető egy ingyenes terv, bár csak 5 GB-os adat titkosítását teszi lehetővé. 

A rendkívül egyszerűen használható felület és a megosztási lehetőségek miatt a NordLocker mégis érdemes a figyelmet. Noha a TrueCrypt és annak villái jobbak a helyi titkosításhoz, a NordLocker jobban megosztja a titkosított fájlokat. Az egyszerűsített munkafolyamat lehetővé teszi a fájlok egyszerű küldését és fogadását az együttműködőkkel, miközben biztonságban vannak. 

Néhány megjegyzés a titkosító szoftverről

A titkosító szoftver kiválóan alkalmas a fájlok helyi védelmére. Ha valaki hozzáfér a számítógépéhez, akkor csak az érzékeny adatait láthatja, ha megvan a kulcs a fájlok visszafejtéséhez. Ennek ellenére a legtöbb titkosító szoftver modern alkalmazásának felhőalapú tárolása van. 

A felhőalapú tárolási szolgáltatások fájljaikat a saját szervereiken tárolják, ami felveti néhány aggályát. Nevezetesen, a felhőalapú tároló szolgáltatója, ha akarják, megnézheti az Ön fájljait. A titkosító szoftver megoldást kínál, ahol a fájlok helyben vannak titkosítva, mielőtt szinkronizálnák a választott felhőalapú tárolási szolgáltatással.. 

Egy kővel azonban két digitális madár is megölhető. A legjobb nulla ismeretű felhőalapú tárolási szolgáltatásunk, a Sync.com használatával ugyanezt fogod elérni. Amint azt a Sync.com áttekintésünkből láthatjuk, a fájlok helyben vannak titkosítva, mielőtt eljuttatnák őket a Sync.com szervereire, amely a titkosító eszköz és a nem biztonságos felhőalapú tárolási szolgáltatás feladatát egy előfizetésben kezeli.. 

Végső gondolatok

Lehetséges, hogy a TrueCrypt nem működik, de a fájlok biztonságának megőrzése érdekében rengeteg pótlás létezik. A VeraCrypt a legközvetlenebb alternatíva, amelyet a TrueCrypt kód maradványaiból fejlesztenek ki. Ugyanakkor a Boxcryptor egy modern, felhasználóbarát felvétel, amely egy kicsit pénzbe kerül, de az ár igazolására szolgáló funkciókkal együtt kerül. 

Számunkra a legtöbb felhasználó számára a Boxcryptor a legjobb, annak ellenére, hogy a VeraCrypt egy közvetlenebb pótló. Az online biztonság egy része olyan eszközöket biztosít, amelyek könnyen kezelhetők, hogy mindenki, akár technikai háttérrel rendelkező, akár nem, használhassa azokat. Ezen a fronton a Boxcryptor kiemelkedik. 

Melyik TrueCrypt alternatíva érdekli a legjobban? Van olyan villa, amelyet lemaradtunk? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást. 

TrueCrypt GYIK

 • Miért állt le a TrueCrypt??

  A TrueCrypt leállt, miután megkapta a szüneteltetési és leválasztási levelet a SecurStar-tól, amelyben azt állította, hogy a TrueCrypt fejlesztő csapata a saját kódját használja. A harc helyett a TrueCrypt azonnal leállította a fejlesztést.

 • Mennyire biztonságos a TrueCrypt?

  A TrueCrypt biztonságban volt, amikor aktívan támogatták. 2014 óta azonban nem történt frissítés, ami azt jelenti, hogy a szoftverben esetleges hiányosságokat nem javították ki. 2019-től a TrueCrypt használata nem biztonságos.

 • Mire használják a TrueCrypt??

  A TrueCrypt-et teljes lemez és partíció-lemez titkosításhoz használták, amikor azt aktívan támogatták. A szoftvert azonban 2019-től megszüntették, az utolsó frissítés 2014-ben történt. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map