Legjobb böngészőbiztonsági bővítmények: Surf Secure 2020-ban

Manapság sok böngésző mellékleteket vagy bővítményeket tartalmazó könyvtárakkal rendelkezik, amelyeket az alapértelmezett alkalmazás tetejére kell telepíteni. Ezeknek a könyvtáraknak a nagysága nagyon eltérő, de messze a legnagyobb a Chrome. A Google Chrome-hoz olyan bővítményeket is hozzáadhat, amelyek különféle feladatokat hajtanak végre, de ez a cikk kifejezetten a böngésző legjobb biztonsági bővítéseire összpontosítunk..


Ennek oka az, hogy a Chrome (olvassa el a Google Chrome áttekintésünket) messze a legnépszerűbb böngésző a világon: az asztali felhasználók 45–70 százaléka előnyben részesíti a Chrome-ot, attól függően, hogy milyen forrásból kapod statisztikádat.

Ezenkívül a Chrome-kiterjesztések nagyjából kompatibilisek számos más, a Chromium alapú böngészővel, köztük a Brave, a Vivaldi és az Opera.

Emiatt ez a cikk nagyrészt a legjobb Google Chrome bővítményekre összpontosít. Bár a Chrome Internetes áruház összes kiterjesztése kompatibilis magával a Chrome-val, függetlenül attól, hogy a Chromiumból származó böngészőkkel működnek-e (olvassa el a Chromium áttekintésünket), inkább hiányzik. Általában az egyetlen módja annak kiderítésére, hogy működik-e, annak kipróbálása, amit tettünk.

Mi teszi a legjobb böngésző biztonsági kiterjesztést??

Ez egy nehéz kérdés, mivel a biztonság széles kategóriája, amely mindenféle kiterjesztést lefed. Az ad-blokkolók valószínűleg a legfontosabbak, mivel a hirdetések a rosszindulatú programok általános vektorjai, és a hirdetés-blokkolók általában más biztonsági és adatvédelmi funkciókat is végrehajtanak, például a szkriptek blokkolását és a nyomkövetés védelmét..

Bár néhány böngészőbe beépítették ezt a funkciót (amint azt a legbiztonságosabb webböngésző rangsorában láthatjuk), ezek általában nem olyan jók, mint a dedikált bővítmények.

Reklám blokkoló

A magánéletről beszélve, fontos megkülönböztetni ezt a fogalmat a biztonság fogalmától. Bár a felszínen hasonlónak tűnhetnek, a kettő gyakran – de nem mindig – közvetlenül ellentmond egymásnak, mivel a jobb biztonság gyakran magánéletének elvesztését vonja maga után.. 

Így a cikkben pusztán a biztonsági szolgáltatásokra fogunk összpontosítani, amelyek kizárják néhány népszerű adatvédelmi kiterjesztést, például a Ghostery vagy a Privacy Badger.

A jelszókezelők a továbbiakban egy újabb kiterjesztés, amely hihetetlenül hasznos a biztonság szempontjából. Noha a legtöbb böngésző rendszergazdai hitelesítő adatokkal vagy mesterjelszóval védi a tárolt jelszavakat, ez nem helyettesíti a dedikált jelszókezelőt.

Ezenkívül a jelszókezelők lehetővé teszik, hogy hihetetlenül összetett jelszavakat hozzon létre, amelyek különböznek az egyes weboldalakon anélkül, hogy aggódnia kellene, hogy emlékezzen rájuk..

Jelszó-menedzser

A HTTP és a HTTPS közötti különbség a böngésző biztonságának másik alapfogalma. A HTTPS-szel ellentétben a szokásos HTTP-kapcsolatok nem vannak titkosítva, ami azt jelenti, hogy a böngészési forgalmat mindenféle módon manipulálni lehet, az egyszerű adatgyűjtéstől a rosszindulatú programok közvetlenül a kódba történő beinjekciózásáig. Ezért a kiterjesztések, amelyek kényszerítik a webhelyeket a HTTPS alapértelmezett beállítására, hihetetlenül hasznosak.

HTTP-vs-HTTPS

A legtöbb böngésző manapság azzal a képességgel rendelkezik, hogy blokkolja a JavaScriptet. A szkriptek blokkolásának alapértelmezett lehetősége azonban általában nem túl rugalmas, és általában mindent vagy semmit nem jelent, hanem ahelyett, hogy részletesebben irányítaná az engedélyezni kívánt szkripteket. Ezért erősen ajánlott egy dedikált szkript-blokkoló telepítése.

Parancsfájlblokkolási

Számos böngésző biztonságos böngészési adatbázisokat – például a Google Biztonságos böngészést – használ, hogy megakadályozza az olyan rosszindulatú webhelyek elérését, amelyek rosszindulatú programokkal megfertőzhetik a számítógépet, vagy az adathalász rendszerekbe vonzzák Önt..

Ha további védelmet szeretne, akkor érdemes megkeresnie egy antivírusszoftvert, amely kiterjesztést kínál, mivel ezek még jobb munkát fognak tenni, hogy megóvja Önt attól, ami az internet sötét sarkában rejlik..

SafeBrowsing-adatbázis

Végül a VPN-kiterjesztés telepítése jelentősen javítja a biztonságot az internetes böngészés közben. A VPN által biztosított névtelenség mellett a forgalmat is titkosítja, amely jelentős módon megvédi Önt a rosszindulatú programok befecskendezésétől és más számítógépes bűnözéstől.. 

VPN

Tekintettel azonban a kiváló Chrome VPN-kiterjesztés összes lehetőségére, ezeket külön-külön fedezzük fel a legjobb rangsorolásban szereplő legjobb VPN-hez.

uBlock Origin

Az uBlock Origin egy hirdetés-blokkoló, és ebben kiváló. Csodálatosan teljesíti a fő feladatát – a hirdetések blokkolását -, és számos egyéb biztonsági funkciót kínál a rendszerindításhoz. Megadhatja például, hogy blokkolja a szkripteket, előugró ablakokat, távolról betöltött betűkészleteket és nagyméretű médiaelemeket, például videókat.

uBlock-beállítások

Alapértelmezés szerint az uBlock Origin több ezer előre definiált szabályt és szűrőt tartalmaz, amelyek blokkolnak bármit a hirdetésektől a rosszindulatú weboldalakig, a bosszantó webelemekig, a trackerekig és egyebekig. Beállíthatja saját egyedi szűrőit is, amelyek nagyfokú ellenőrzést biztosítanak.

uBlock-szűrők

A Google Chrome és a Chromium mellett az uBlock Origin kompatibilis az összes többi Chromium-alapú böngészővel, amelyeken teszteltük, nevezetesen az Opera, a Vivaldi és a Brave (olvassa el a Bátor áttekintésünket). 

Meg kell jegyezni, hogy a kiegészítő két különálló alkalmazásba elágazott, uBlock és uBlock Origin néven, 2015-ben, az előbbi pedig közel sem olyan jó, mint az utóbbi.

LastPass

Noha a DashLane nyerte a Dashlane és a LastPass összehasonlításban, és mi választjuk a legjobb jelszókezelőt, ez itt a tiszteletreméltó említésekben végződik, míg a LastPass a fő listán szerepel..

Noha ez első pillantásra inkonzisztensnek tűnhet, ebben a cikkben kizárólag a böngészőbővítményeket vizsgáljuk, és figyelmen kívül hagyjuk a natív asztali alkalmazásokat. Mivel a LastPass valójában nem kínál önálló asztali alkalmazást, ez azt jelenti, hogy annak összes funkciója szerepel a Chrome kiterjesztésében.

Last Pass-Honlap

A LastPass kiváló jelszókezelő, nagyszerű ingyenes csomaggal, ahogy a LastPass áttekintésünkben leírtuk. A jelszókezelő a Google böngészőin kívül elérhető a Brave, a Vivaldi és az Opera szolgáltatáson is (olvassa el az Opera áttekintését), de a már elmentett jelszavakat a Brave vagy a Vivaldi nem importálhatja..

Ezzel szemben a LastPass használata a Chrome-val vagy az Opera-val lehetővé teszi a meglévő jelszavak importálását anélkül, hogy először manuálisan kellene exportálniuk őket.

LastPass-Import

A jelszavak nyomon követése mellett a LastPass lehetővé teszi a jegyzetek, fizetési kártyák, bankszámlák és címek biztonságos tárolását is. Mindezen elemek megtalálhatók a tárolóban, és a LastPass lehetővé teszi mappák létrehozását is a rendezésükhöz. 

Mellékleteket hozzáadhat minden elemhez, és bár a bejelentkezéseket mindig a fő jelszó védi, a többi elemtípushoz be- és kikapcsolhatja..

Van egy beépített jelszógenerátor, amely egyedi biztonságos jelszavakat hoz létre minden új szolgáltatáshoz vagy webhelyhez, amelyre regisztrált. A generátor számos beállítási lehetőséget biztosít, lehetővé téve a maximális hossz beállítását, valamint azt, hogy számok, szimbólumok és nagybetűk szerepeljenek-e, illetve olyan beállítások, amelyek segítségével a jelszó könnyen olvasható vagy könnyen elmondható..

LastPass-megosztási-Center

A megosztási központot felhasználhatja jegyzetek megosztására vagy hozzáférés biztosítására valaki másnak az egyik fiókjához anélkül, hogy meg kellene adnia számukra a valós jelszót. Sajnos előfizetnie kell a „prémium” vagy a „családok” tervre, hogy elérje ezt a funkciót.

HTTPS mindenhol

A HTTPS Everywhere egy egyszerű biztonsági kiterjesztés, amely pontosan azt teszi, amit az ónban mond. Amikor nem biztonságos kapcsolaton keresztül kapcsolódik egy webhelyhez – vagyis a szokásos HTTP-hez -, a kiterjesztés ellenőrzi, hogy a webhely kínál-e HTTPS kapcsolatot, és arra kényszeríti, hogy ezt használja.

Noha sok webhely alapértelmezés szerint a HTTPS-t használja, még mindig meglepő számú webhely van, amelyek nem. Amint azt a cikkben korábban említettük, ha szokásos HTTP-kapcsolatot használ, akkor a forgalma érzékeny mindenféle manipulációra, kezdve az egyszerű lehallgatástól a rosszindulatú programok kézbesítéséig.

HTTPS Everywhere-

Noha a HTTPS Everywhere nem fog segíteni az olyan webhelyeknél, amelyek egyáltalán nem kínálnak biztonságos kapcsolatot, ez egyre ritkább dolgok. Ha azonban extra biztonságot szeretne, akkor engedélyezheti a „Minden webhely titkosítása” funkciót is, amely automatikusan blokkolja a böngészője titkosítatlan kéréseit.. 

A kiterjesztés számos népszerű böngészőben, például Brave és Tenta (előre olvasható a Tenta áttekintésünkben) előre telepítve van, és a Google Chrome Store áruházban elérhető verzió kompatibilis az Opera és a Vivaldi, valamint a szokásos Chrome és Chromium verzióval..

NoScript

A NoScript egy újabb egyszerű kiterjesztés, amely jelentősen javítja a biztonságot a böngészés során. Bár fő célja egyszerűen az, hogy megakadályozza a JavaScript futtatását egy weboldalon, ezt a legtöbb böngészőt manapság natív módon kínálják. 

A NoScript azonban sokkal nagyobb mértékű ellenőrzést biztosít a blokkolás felett, mint általában a beépített beállítás, és ez nagyon hasznos.

A kiterjesztés három kategóriát állít fel: alapértelmezett, megbízható és nem megbízható. Mindegyikhez kiválaszthatja, hogy mely elemeket blokkolja, beleértve szkripteket, objektumokat, adathordozókat, kereteket, amelyek más weboldalakat jelenítenek meg, távoli betűkészleteket, WebGL elemeket és kéréseket harmadik féltől származó API-khoz. 

Ha nem állít be semmilyen webhely-engedélyt, akkor a legtöbb webhely az „alapértelmezett” alá tartozik, amely mindent blokkol, kivéve a kereteket és a távoli API-kat.

NoScript-blokkolható-Elements

A webhelyek listája automatikusan belekerül a „megbízható” kategóriába, amelynek semmi sem blokkolódik. Végül manuálisan is hozzáadhat webhelyeket a nem megbízható kategóriához, amely alapértelmezés szerint blokkolja a fentebb említett összes elemet. Természetesen pontosan, amit ezekben a kategóriákban blokkoltunk, meg lehet cserélni és megváltoztathatjuk, így sok közvetlen irányítást kapunk a folyamat felett.

NoScript-kategóriák

A NoScript kompatibilis az összes Chromium böngészővel, amelyen teszteltük, nyilvánvalóan beleértve a Google Chrome-ot és a Chromium-ot, de a Brave, az Opera és a Vivaldi is (olvassa el a Vivaldi-áttekintésünket).

Avast Online Security

Annak ellenére, hogy az eszköz védelme érdekében feltétlenül telepítenie kell az egyik legjobb víruskereső szoftvert, ha a számítógépével csak az internetet böngészi, az antivírus kiterjesztés hosszú utat fog elérni a biztonságosság biztosítása érdekében..

Avast-Control Panel-

A rosszindulatú programok, az adathalász rendszerek és az egyéb számítógépes bűnözés mind olyan kockázatok, amelyekkel szembe kell néznünk online kapcsolatfelvétel során, és bár a legtöbb böngésző biztonságos böngészési adatbázisokkal rendelkezik, ezek nem mindig elégségesek. 

Az Avast Online Security ellenőrzi a keresési eredményeket és a meglátogatott webhelyeket rosszindulatú programok ellen, majd figyelmeztet. A keresés során minden eredményt ikonnal jelölnek, hogy megmondják a felhasználóknak, hogy a weblap, amelyre hivatkozik, biztonságos-e vagy sem.

Avast-találati

Ha megkísérel egy olyan webhelyet meglátogatni, amelynek kódjába beágyazott rosszindulatú szoftverek vannak, az Avast blokkolja a kérését és tájékoztatja Önt, hogy a meglátogatni kívánt webhely nem biztonságos, megvédve az eszközt a potenciális malware fertőzéstől.. 

Ha meg akarja utasítani a kiterjesztés megítélését (bár azt javasoljuk, hogy tiltakozzunk), megmondhatja neki, hogy bízzon bizonyos webhelyekben vagy domainekben, megkerülve a blokkot.

Avast-Website-Block

Az Avast a nyomkövetőket is blokkolja, ami egy jó bónusz az adatvédelemért, még akkor is, ha ez nem befolyásolja biztonságát. A tesztelés során az Avast arra késztettük, hogy mindhárom Chromium-alapú böngészővel könnyedén együttműködjön, és nem igényel több beállítást, mint a Google Chrome vagy a Chromium esetében..

Annak ellenére, hogy nem minősítettük azt az egyik legbiztonságosabb víruskereső szoftvernek, az Avast egy hagyományos víruskereső programot kínál az asztalához, amelyről többet megtudhat az Avast Pro áttekintésből.

Említésre méltóak

Ha telepíti a fent felsorolt ​​mind az öt – akár akár csak egy – a kiterjesztéseket, akkor a biztonsága az esetek túlnyomó többségében több mint elég erős lesz. Ha azonban nem kedveli a Chrome legjobb biztonsági kiterjesztéseire vonatkozó ajánlásainkat, összeállítottunk néhány tiszteletbeli említést, amelyek tökéletesen megfelelő alternatívákként szolgálhatnak..

Dashlane

Annak ellenére, hogy a legjobb jelszókezelő általánosságban a mi választásunk, a Dashlane Chrome-bővítményben hiányzik sok olyan fejlett szolgáltatás, amely lehetővé tette, hogy a jelszókezelő rangsorának csúcsára emelkedjen.. 

Például manuálisan kell exportálnia és importálnia a már a Chrome-ban tárolt jelszavakat (ehhez követheti a Chrome könyvjelzők exportálására és importálására vonatkozó útmutatónkat).

Dashlane-Honlap

Ugyanakkor a Dashlane továbbra is kiváló biztonsági kiterjesztés, és könnyedén elvégzi a jelszókezelőtől elvárt összes feladatot, miközben kompatibilis az összes Chromium-alapú böngészővel, amelyen teszteltük (Vivaldi, Brave és Opera). Mint mindig, nézd meg a Dashlane-áttekintést a teljes képért.

AdBlock Plus

Az AdBlock Plus a legnépszerűbb hirdetés-blokkoló kiterjesztés a Chromium böngészők számára, és bár nem szereztük be az öt legjobbak közé, ez mégis megfelelő választás erre a feladatra.. 

Az AdBlock Plus fő problémája az, hogy nem blokkolja az összes hirdetést, mivel egyes vállalatok díjat fizetnek nekik a hirdetések engedélyező listájáért. Ez nagyon komoly aggodalomra ad okot, mivel az egyetlen ok, amellyel bárki telepíti a bővítményt, a hirdetések blokkolása.

AdBlock Plus-Control Panel-

Az AdBlock Plus kevesebb beépített szűrő listát tartalmaz, mint az uBlock Origin, valamint kevesebb opciót és beállítást. Az UI azonban lényegesen könnyebben használható, ami az egyetlen előnye. Az uBlock Originhez hasonlóan az AdBlock Plus kompatibilis a Brave, Opera és Vivaldi modellekkel.

ScriptSafe

A ScriptSafe a NoScript alternatív szkript-blokkolója. Noha ugyanazon funkciók nagy részét lehetővé teszi – például a webhelyek különböző megbízhatósági szintekre csoportosítását különböző beállításokkal -, úgy találtuk, hogy teszteinkben a weboldal különböző elemeinek blokkolása nem volt olyan hatékony, mint a NoScript volt.. 

Ennek ellenére ez továbbra is tökéletesen megfelelő választás a szkriptek blokkolására, és kellemesebb felhasználói felülettel rendelkezik, amellyel elindulhat..

Script-Safe

A cikkben felsorolt ​​összes bővítményhez hasonlóan a ScriptSafe kompatibilis a Brave, Opera és Vivaldi-val, az alapértelmezett Chrome és Chromium mellett.

Végső gondolatok

Ezzel lezárjuk a legjobb biztonsági kiterjesztések listáját. Mivel a „biztonsági kiterjesztés” kifejezés olyan sok különböző dolgot foglal magában, ez az öt lehetőség nem feltétlenül megfelelő, mivel látják, hogy mindegyik különböző szerepet tölt be.

Ugyanakkor megrendeléseik azon alapulnak, hogy mennyire nélkülözhetetlenek a biztonság szempontjából. Egy hirdetésgátló és egy jelszókezelő a két legfontosabb. 

A nap végén, ha csak egy biztonsági kiterjesztést szeretne telepíteni, akkor feltétlenül ad-blokkolónak kell lennie, mivel az olyan funkciók, mint például az uBlock Origin, sokkal elősegítik a böngészés közbeni védelmet. az internet.

Bár mind az öt letöltése biztosítja a maximális védelmet, működésükben némi átfedés mutatkozik, így valószínűleg elegendő egy pár kiválasztása, hacsak nem különösebben foglalkozik a böngésző biztonságával. Milyen biztonsági böngésző biztonsági bővítményeket használ? Hiányzott egy kedves? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map