Kambodzsa legjobb VPN-je 2020-ban: Adatvédelem Phnom Penhben

Kambodzsai látogatásakor eljuthat Angkor Wat szépségébe, belemerülhet az ország történelmébe, és élvezheti magát egy tuk-tuk hátsó ülésén. Az ország nyüzsg a turisták körében, de rejtett paradicsomokat találhat, ahol teljesen leeshet a rácsról. Mégis, amikor online vagy, jó ötlet használni a Kambodzsa egyik legjobb VPN-jét.


A virtuális magánhálózatok manapság szükségessé válnak a cenzúra és a megfigyelés növekedése miatt az egész világon. Az egyik használatával védve lesz minden megfigyeléstől és más online veszélytől. Segíthet a cenzúra és más korlátozások, például a geoblokkok elkerülésében is.

Például a Netflix könyvtára minden országban különbözik, ahol elérhető, a csodálatos Netflix tilalomnak köszönhetően.

Tehát, bár a kambodzsai könyvtárban lehet néhány csábító show, valószínűleg hiányzik az országod verziója. A Netflix USA-hoz való hozzáféréshez szükség van egy amerikai IP-címre, és egy VPN segíthet neki. Ha ki akarja hagyni a választott hoopla-t, csak regisztráljon fiókot az ExpressVPN-en.

A Kambodzsa 2020 legjobb VPN-je

Mi teszi a VPN-t a legmegfelelőbbnek Kambodzsában

A VPN-áttekintő listánk számos tisztességes szolgáltatót választhat, de meg kell győződnie arról, hogy alkalmas-e Kambodzsában történő felhasználásra.. 

Az ország online megfigyelés fenyegetése és a növekvő számú bűnözés miatt a biztonság a legfontosabb tényező. A nagy biztonság megóvja Önt minden veszélytől, és elrejti Önt a kíváncsiskodó szemektől. Jó ötlet is, ha benne van egy kill kapcsoló, mivel ez teljesen lekapcsol, ha a VPN meghibásodik.

A magánéleted ugyanolyan fontos, de a jó biztonság nem azt jelenti, hogy automatikusan beillesztésre kerül. Gondoskodni kell arról, hogy a vállalat ne tartson naplókat. Ha ezt megerősítik, akkor nem számít, ha a hatóságok információt kérnek, mert nincs mit átadni.

A cenzúra és a geoblokkok elkerüléséhez válasszon egy VPN-t, amelynek jó szerverhálózata van. Minél több országban vannak kiszolgálói, annál könnyebb megkerülni a korlátozásokat, és jó ötlet a megfelelő szám közül választani. Plusz, ha Kambodzsára korlátozott tartalomhoz szeretne hozzáférni, akkor ellenőriznie kell, hogy ott vannak-e szerverek.

A jó sebesség elősegíti a bosszantó betöltő képernyők elkerülését, mint a korlátlan sávszélesség is, így nem kell szem előtt tartania a korlátokat. Ennek oka az, hogy ha eléri a limitet, a VPN nem működik, és védelem nélkül marad. 

Ezek a szolgáltatások a streaminghez is hasznosak. Ha valamit meg akar tenni, és hozzáférni szeretne a Netflixhez, akkor ellenőriznie kell, hogy a VPN képes-e bárhol eljutni a Netflix VPN-detektorjai előtt. Nincs sok VPN, amely képes erre, de felkerekítettük azokat, amelyek a legjobb VPN for Netflix darabunkban elérhetőek.

Érdemes lehet azt is megfontolnia, hogy mely eszközökkel kompatibilis, mennyire könnyű használni, és hány csatlakozást tesz lehetővé. Jó az tisztességes ügyfélszolgálat, és a VPN-ek ára változó, ezért meg kell győződnie arról, hogy elégedett-e a költségekkel.

A legjobb VPN Kambodzsában: ExpressVPN

Az ExpressVPN Kambodzsa nyertes. Ez egy kiváló VPN, amely mindent megad, amire szüksége van a stresszmentes internetes élményhez. 

Fantasztikus biztonsággal rendelkezik, amelyet alapértelmezés szerint 256 bites titkosításra állítottak be, de növelheti, ha szeretné. A gyilkos kapcsoló rendelkezésre áll, és alapértelmezés szerint ez is engedélyezve van. Ezen túlmenően, az Ön személyes adatai biztonságos kezekben vannak, a szigorú bejelentkezési szabályokkal.

expressvpn-review-sebesség-teszt

Az ExpressVPN lenyűgöző szerverhálózattal rendelkezik, több mint 3000 szerverrel, 94 országban. Ráadásul vannak Kambodzsában is, és azt találtuk, hogy nem sok VPN működik ilyennel. 

Ha kötelező a kambodzsai tartalom elérése, akkor ki kell választania az ExpressVPN-t vagy az ötödik ajánlást, a HideMyAss-t. Van lehetőség arra is, hogy tiszteletlen említést tegyünk, de olvassa el ezt a részt, hogy megtudja, miért ez rossz ötlet. 

Visszatérve az ExpressVPN-hez, ez a legjobb VPN, amely a jó biztonságot a kambodzsai szerverekkel kombinálja..

Ez a leggyorsabb VPN a piacon, és korlátlan sávszélességet kap. Ezek a szolgáltatások és az a tény, hogy bármilyen streaming platformra bekerülhettek, a legjobb VPN-nál szerezték az első helyet streaming-összehasonlítás céljából. Olvassa el az ExpressVPN áttekintést a szolgáltatásról.

Egyéb okok, melyeket szeretünk az ExpressVPN-hez

Az ExpressVPN telepíthető Windows, macOS, Android és iOS rendszerekre. Ez öt egyidejű kapcsolatot tesz lehetővé, és vannak böngésző-kiterjesztések a Firefox, a Chrome és a Safari számára. 

Könnyen kezelhető és kiváló választás kezdőknek, egyszerűségének köszönhetően. De a tech-gondolkodású kukucskálók a beállításokkal is megkóstolhatják magukat. Csak először győződjön meg róla, hogy tudja, mit csinál.

Hasznos tudásbázis áll rendelkezésre, ha elakad. Ezenkívül 24 órán keresztül elérhető csevegés és e-mail útján is felveheti a kapcsolatot a támogatási csoporttal. Még több technikai kérdéssel is meg kell lépnie az e-mail útvonalon.

Az ExpressVPN drága, és ezt a bukást nem rejtjük el. A költségeket azonban csökkentheti, ha feliratkozik valamelyik hosszabb tervére. Van egy 30 napos pénz-visszafizetési garancia is arra az esetre, ha nem tetszik.

NordVPN

A NordVPN egy másik szolgáltató, amely kiváló biztonságot nyújt. Valójában a legbiztonságosabb a piacon. Az alapértelmezett beállításokkal védett lesz, de dupla hop-kiszolgálóinak használatát is kínálja, amelyek még nagyobb védelmet nyújtanak a kapcsolatnak. Ez magában foglalja a kill kapcsolót, és van egy szilárd bejelentkezési házirend.

nordvpn-review-server-navigáció

Szerverhálózata nagyobb, mint az ExpressVPNé, több mint 5600 szerverrel elérhető. Ugyanakkor csak 60 országot fed le, Kambodzsában sem létezik szerver.

Bizonyos szervereknél a gyorsaság gyors, bár a távolabbi gyakran lassabb. A sávszélesség nincs korlátozva, és könnyen bejuthat minden streaming szolgáltatásba. Vessen egy pillantást a NordVPN áttekintésre további részletekért.

Egyéb okok, amik tetszik a NordVPN

Használhatja Windows, macOS, Android és iOS rendszereken. Legfeljebb hat eszköz csatlakoztatható egyszerre, és vannak böngésző-kiterjesztések a Firefox és a Chrome számára. Az ügyfelek is könnyen kezelhetők.

Ha bármilyen probléma merül fel, létezik egy tudásbázis, amely segít a leggyakoribb kérdések megoldásában. Élő csevegés és e-mail támogatás szintén elérhető a nap 24 órájában. Akárhogy is, a segítség jó, de az élő csevegés a leggyorsabb választ nyújtja.

A NordVPN jó ár-érték arányt kínál. A havi terv nem nagy, de a hosszabbok végül olcsóbban készülnek. Van egy 30 napos visszatérítési ablak, tehát nincs mit veszíteni.

VyprVPN

Kambodzsa másik megfelelő választása a VyprVPN. Annak ellenére, hogy nem rendelkezik az első két csákányunk csengőjével és sípjával, kiváló biztonságot nyújt. Testreszabható, különféle protokollok közül, amelyek közül választhat, plusz megvan a maga Chameleon protokollja az extra védelemhez. A kill kapcsolót tartalmazza, és nincs naplózási politikája.

VyprVPN-Client

A kambodzsai kormánynak a magánkommunikáció figyelése mellett érdemes megjegyezni, hogy a Golden Frog, a VyprVPN-t üzemeltető társaság egy Cyphr nevű kiegészítő szolgáltatással is rendelkezik. Ez egy olyan alkalmazás, amely biztosítja az összes üzenet titkosítás általi védelmét. Kompatibilis az Android és iOS rendszerekkel, és ingyenes, tehát mindenképpen érdemes megnézni.

Szerverhálózata kicsi a többihez képest, de 64 országban több mint 700 van, ami még mindig elegendő a választáshoz. Kambodzsában azonban nincs szerver.

A VyprVPN sebessége rendben van, de nem nagy. Ugyanakkor a legtöbb tevékenységhez megfelelőnek kell lenniük, és bekerülhet a legtöbb streaming szolgáltatásba. Korlátlan sávszélességet is kap. Olvassa el a VyprVPN áttekintést további információkért.

Egyéb okok, amik tetszik a VyprVPN

Windows, macOS, Android és iOS rendszerrel működik, és akár öt eszközt is csatlakoztathat egyszerre, a választott tervtől függően. Könnyen kezelhető, és mobilalkalmazásai a rendelkezésre álló legjobb lehetőségek egyike, így az egyik legjobb VPN az Androidhoz.

Egy egyszerű tudásbázis áll rendelkezésre. Az élő csevegés éjjel-nappal elérhető, de kezdetben egy bothoz kapcsolódik, amely csak visszavezet a tudásbázishoz. Van egy gomb, amely lehetővé teszi, hogy kapcsolatba lépjen az emberrel, de a várakozási idő eltérő lehet. Az e-mail 24/7 is elérhető.

Két választható csomag közül választhat: „szokásos” vagy „prémium”. A „standard” csomag három kapcsolatot hoz létre, de a „prémium” csomag öt kapcsolatot biztosít és a Chameleon protokoll használatát. 

Miután kiválasztotta a kívánt csomagot, választhat a havi vagy az éves terv közül. Az éves szint hosszú távon megfizethetőbbé teszi, de van egy 30 napos pénz-visszatérítési garancia arra az esetre, ha meggondolja magát..

CyberGhost

A CyberGhost egy másik tiszteletre méltó szolgáltatás. Alapértelmezés szerint jó a biztonsága, és tartalmaz egy automatikus megszakítót. Az automata használata jó, ha olyan ember vagy, aki elfelejti bekapcsolni. A CyberGhost működése azonban véglegesen engedélyezve van, amit egyesek hátrányoknak tekinthetnek, mert nem tudod ellenőrizni. Jelentkezzen be a naplózás tilalma a magánélet szempontjából is.

CyberGhost-review-terpesztett ui

Nagy kiszolgálóhálózattal rendelkezik, de a kiszolgálók száma naponta fel-le megy, tehát csak azt fogjuk mondani, hogy több mint 5000 van több mint 80 országban. Nincs azonban kambodzsai szerver.

Sebessége gyors, de hasonlóan a NordVPN-hez, nagy távolságon is lelassul. Nincsenek sávszélesség-korlátozások, és képes bejutni a legtöbb streaming szolgáltatásba. A CyberGhost áttekintésünk részletesebb részleteket mutat.

Más okok, amik tetszik a CyberGhost

A CyberGhost ügyfelek vannak a Windows, a MacOS, az Android és az iOS számára, és lehetővé teszi akár hét eszköz egyidejű csatlakoztatását. Ez azt jelenti, hogy a hét korlátozza azt, hogy hányra tudja telepíteni. Vannak böngészőbővítmények a Chrome-hoz és a Firefox-hoz is. Könnyen kezelhető, főleg az utolsó frissítés óta.

Kiváló tudásbázisa, széles körű önsegítést kínál. Vannak olyan élő csevegések is, amelyek gyorsak és elérhetők a nap 24 órájában. Ha azonban technikai problémája van, akkor jobb, ha azt az e-mail csapat felé irányítja.

Olcsó, ha nem tartja be a havi tervet. Ingyenes próbaverzió érhető el Android és iOS felhasználók számára. Ráadásul a havi terv 14 napos pénz-visszafizetési garanciával rendelkezik, a hosszabb tervek pedig 45 napos.

HideMyAss

Az utoljára kiválasztott szolgáltatásunk a HideMyAss, és a választás pusztán azon alapszik, hogy második választás, ha az ország szervereire van szüksége. 

Jó biztonsági beállítása alapértelmezés szerint 256 bites titkosítás. A gyilkos kapcsolót szintén tartalmazza. Nincs naplózási politikája, de aggasztó, mivel bizonyos naplókat tart. 

hidemyass-slider4

A HMA szerint nem naplózza az Ön IP-címét, hanem más adatokkal, például időbélyegekkel, a használt szerver IP-címével és egyéb információkkal. Az adatokat 30 napig tárolják, és noha az adatok önmagában nem jelent problémát, a regisztrációs adatai miatt visszavonhatók az Önhöz.. 

Noha a HMA-nak nincs hatalmas számú szervere – jelenleg több mint 1000 -, 190 országot fed le, ami jóval több, mint bármely más szolgáltatónál. Phnom Penh-ben kettő található kambodzsai tartalomra is.

A sebessége lenyűgöző, de nem a leggyorsabb. Nincs sávszélesség-korlátozás, és bejuthat néhány streaming hálózatba, beleértve a Netflixet is. Olvassa el a HideMyAss áttekintést a jobb megértés érdekében.

Egyéb okok, amik tetszik a HMA

A HMA támogatja a Windows, a MacOS, az Android és az iOS rendszert. Legfeljebb öt egyidejű kapcsolatot tesz lehetővé, és az interfész egyszerűen használható.

Van egy hasznos tudásbázis, sok információval és útmutatókkal az önsegítéshez. Az élő csevegés és az e-mail elérhető a nap 24 órájában. Az élő csevegés a lehető leggyorsabban reagál, ám az alapvető kérdésekre a legjobban használható. Ha technikai problémája van, az e-mail út a legjobb.

Az ára nem túl jó, és nincs havi terv opciója, így nincs más választása, mint hogy hosszabb előfizetésre iratkozzon fel. A legrövidebb terv egy évre szól, de van egy 30 napos pénz-visszafizetési garancia a nyugalomra. Van egy hétnapos ingyenes próbaverzió, de meg kell tennie néhány ásatást, hogy megtalálja.

Online cenzúra Kambodzsában

Kambodzsa internetes szabadsága romlott Hun Sen, a világ leghosszabb ideje töltött miniszterelnökének tekintélyelvű tendenciái alapján. A webhelyeket rendszeresen blokkolják, különösen, ha olyan információkat tesznek közzé, amelyek veszélyeztetik a kambodzsai Néppárt (CPP) döntését. A pornográfia és más explicit webhelyek szintén blokkolhatók.

Számos hírportált blokkoltak, nevezetesen a Cambodian Daily. A hírszolgálat számos korrupciós botrányt és emberi jogi kérdést fedezett fel az országban, nyomtatott kiadását és a Phnom Penh irodát pedig 2017-ben bezárták. Azonban továbbra is online, az országon kívüli tartalmakat tesz közzé..

Más hírportálokat csak néhány nappal a 2018-as általános választások előtt blokkoltak. Emiatt az ellenzék nem volt lefedettség, és Hun Sen miniszterelnök és a CPP átvette a kezét. 

2018-ban a kormány kiadott egy minisztériumok közötti „prakát”, amely minden internetszolgáltatót arra utasított, hogy telepítsen szoftvert és felszereljék magukat megfigyelő eszközökkel annak érdekében, hogy a weboldalak és a közösségi média figyelemmel kísérhetők legyenek. Az internetszolgáltatók eszközei ezután kiszűrik és blokkolják mindazt, amelyet illegálisnak, diszkriminatívnak vagy a nemzetbiztonságot fenyegetőnek tekintnek.

A közösségi média és az üzenetküldő alkalmazások szabadon elérhetőek. Ide tartozik a YouTube és a Facebook, amelyek sok hírforrás.

Online megfigyelés Kambodzsában

A kambodzsai kormány nemcsak a polgárok nyilvános online tevékenységét figyeli, hanem a magánkommunikációkat is. Megtehetik, mert a 2015. évi távközlési törvény rendelkezik olyan rendelkezésekkel, amelyek ezt lehetővé teszik. 

Például a 6. cikk előírja a távközlési szolgáltatók számára, hogy bírósági felügyelet nélkül nyújtsanak ilyen magánkommunikációs információkat a Posta- és Távközlési Minisztériumnak.  

Plusz, bár a 97. cikk bűncselekményvé teszi a normál állampolgárok lehallgatását, lehetővé teszi a titkos nyomon követést, a „törvényes hatóságok” jóváhagyásával. Ez nagyrészt engedélyezi a kommunikáció előre be nem jelentett nyomon követését.

Ugyanebben az évben, amikor a kormány kiadta a 2018. évi minisztériumközi prakát – amely lehetővé tette a túlzott felügyeletet a szükséges internetes megfigyelő eszközök miatt – a kormány elrendelte, hogy az ország összes hálózati forgalma menjen keresztül az újonnan létrehozott Adatkezelő Központon (DMC). Ennek az információnak azonban nem találunk frissítést.

A kormány azt is megköveteli, hogy a SIM-kártyákat regisztrálják a tulajdonosoknál, de kambodzsiak – köztük egyes kormánytisztviselők – a kommunikáció megfigyelésének kockázata miatt a titkosított alkalmazások mellett döntöttek..

Az azonosítási kezdeményezést a korábban a kormány is bejelentette. Ezzel minden polgárnak tízjegyű személyi azonosító számot kapnának, ám a személyes információk biztonságának hiánya miatt kritikát éltek. A tervek szerint 2019-ben indulna, de erről nincs új információ.

Online beszédszabadság Kambodzsában

A szólásszabadságot az alkotmány emberi jogi normái rendelkeznek, de vannak korlátozások. A miniszterelnök nyílt kritikája büntetést eredményezhet, és az internetszolgáltatók által telepített megfigyelő szoftverek megkönnyítették a fegyelmet azoknak, akik. 

A büntető törvénykönyv sok bajba jutott személyt szállít fel. Letartóztathatják Önt a közrend megzavarása, vagy az egyének és a köztisztviselők méltóságának sértése miatt. Ez a rágalmazást és a nyilvános sértést szabályozza, és új lèse-majesté bűncselekmény beillesztésével módosították. 

Ezzel illegális a király megsértése, sértése vagy fenyegetése, és azok, akik ezt teszik, akár öt évig is börtönbe kerülhetnek, és akár 10 millió riel (kb. 2460 dollár) bírságot is kiszabhatnak. A törvény az egyénekre és a médiákra is vonatkozna, és öncenzúrához vezet.

Az embereket a törvény büntette. Például 2018-ban letartóztattak egy általános iskolai tanárt, mert állítólag sértő Facebook megjegyzéseket fűztek a királyhoz. Ugyanezen évben egy másik állampolgárt letartóztattak egy kép és szöveg megosztásáért a Facebookon keresztül, amelyet a királyt sértőnek tekintenek.

Egy új hamis hírekről szóló törvény 2018-ban jelenik meg, amely további korlátozásokat jelentene a szólásszabadság számára. Még nincs semmi kőbe rakva, de még mindig fontolóra veszik. 

Az újságírók gyakran szembesülnek erőszakkal és fenyegetésekkel Kambodzsában. Számos média a kormány tulajdonában van, de a kormány peres és büntetőeljárásokkal is megfélemlíti a magán médiát.

Számítógépes bűnözés Kambodzsában

Kambodzsa bár közel van Thaiföld szintjéhez (olvassa el a legjobb thaiföldi VPN-cikkünket), Kambodzsa az elmúlt néhány évben méltányosan megjelent a számítógépes bűnözésben. Az adatok azt mutatják, hogy 2017 óta nőtt a támadások száma: 2018-ban 4590 076 támadást fedeztek fel. 

Senki sem lesz biztonságban a számítógépes bűnözés ellen, kivéve, ha az nincs a hálózaton, és ez komoly veszélyt jelent az egyének és a vállalkozások számára. Szerencsére a VPN megvédi Önt az ilyen fenyegetésektől, de bölcs dolog, ha tisztességes víruskereső telepítve van..

Végső gondolatok

A felügyelet, cenzúra és büntetés által, amely Kambodzsában problémát jelent a „sértő” beszédért, egyértelmű, hogy online kapcsolat közben VPN-t kell használnia. Ez megóv minden online veszélytől, névtelenné teszi, emellett más hasznos funkciókat is nyújt Önnek.

Kambodzsában győződjön meg arról, hogy a VPN-t jó biztonsággal és magánélettel választotta, valamint egy megfelelő kiszolgálóhálózatot választ a blokkok megkerülésére. Ne feledje, hogy ha kambodzsai korlátozású tartalomhoz szeretne hozzáférni, akkor az országon belüli kiszolgálókra van szüksége. 

Az ExpressVPN kiváló biztonságának és magánéletének, nagy kiszolgálói hálózatának és kambodzsai szervereinek köszönhetően nyertesünk Kambodzsában. Van néhány VPN-választás, amelynek szerverei vannak az országon belül, de csak az ExpressVPN-nek van szüksége ahhoz, hogy teljes biztonságban maradjon. Miért nem adná tovább a 30 napos pénz-visszafizetési garanciával?

Ha van tapasztalata egy VPN használatával Kambodzsában, ossza meg velünk a megjegyzés szakaszban. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map