iPhone biztonsági tippek: Tartsa biztonságban eszközét 2020-ban

Az Apple régóta kiemelte a termékeket futtató operációs rendszer biztonságát. Az iOS eszközök integrált szoftver és hardver általi dicséretével az Apple elbeszélést készített, amelyben a felhasználók hisznek. Akár csábító, akár megbízhatatlanul bízik iPhone készülékének biztonságában, fontos további intézkedéseket hozni az adatok biztonságának biztosítása érdekében..


Van hátránya az iPhone lezárásának. Minél több lépést tesz a biztonsági fenyegetésekkel szembeni védelem érdekében, annál bonyolultabbá válhat a használatának tapasztalata. Ön dönti el, hogy eldönti-e azokat a biztosítékokat, amelyeket hajlandó végrehajtani. Bemutatjuk Önnek az iPhone készülék biztonságának szigorításának módjait, amelyek kiterjednek a fenyegetések megelőzésére és az adatok helyreállítására.

Az iPhone biztonságossá tétele időt vesz igénybe, de ezek az egyszerű intézkedések jobban érzik magukat a továbblépésen.

IPhone VPN

Az okostelefonok bárhová magukkal mennek. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg a streaming, szörfözés és vásárlás legnagyobb részét a mobileszközén végzi. Ha védeni szeretné magánéletét, miközben ezeket a dolgokat útközben elvégzi, akkor kötelező az iPhone virtuális magánhálózata.

Mivel a cégek nyomon követik az online tevékenységet azért, hogy jobban megfeleljen az Ön ízlésének, reklámozása kétségbe vonható. A VPN segíthet az internetes forgalom titkosításában és az IP-cím elrejtésében a kíváncsiskodó szemtől.

A VPN-ek megértése nehezebb, mint a beállításuk. Ez egy olyan téma, amely iránt szenvedélyesen foglalkozunk a Cloudwards.net oldalán, és rengeteg erőforrással rendelkezik azok számára, akik mélyebben bele akarnak térni a témába – csak nézzük meg a legjobb VPN-útmutatónkat. További információkért, mi a VPN és hogyan működik, olvassa el a mi VPN-cikkünket, hogy felgyorsítsuk.

Van néhány nagyszerű VPN-lehetőség az iPhone-ra vonatkozóan – láthatja az első öt legjobb szereplőt az iPhone-ra vonatkozó legjobb VPN-szolgáltatásokban – de az ExpressVPN a mi kedvencünk. Ha elolvasta az ExpressVPN áttekintést, az nem meglepő lehet. Nem csupán a legjobbnak ítéljük meg az iPhone készüléket, hanem a VPN-értékeléseinkben általánosságban a legjobbat is.

ExpressVPN-Speed ​​Test

De drága. Szerencsére vannak olcsóbb lehetőségek. A privát internet-hozzáférés és a VyprVPN egyaránt megtették az iPhone készülékeinket. Tudjon meg többet róluk a PIA-áttekintésben és a VyprVPN-áttekintésben. Láthatja, hogy a VyprVPN miként áll fel a legjobb szolgáltatónkkal szemben, a VyprVPN és az ExpressVPN összehasonlításban is..

Az ExpressVPN meg tudja védeni az asztalát is. Ha úgy dönt, hogy iPhone-ját VPN-vel látja el, fontolja meg a MacBook vagy az iMac lezárását is. Javaslatokkal és további információkkal kapcsolatban annak előnyeiről olvassa el a legjobb VPN for Mac-hez fűzött bejegyzésünket. Először az ExpressVPN-t is értékeljük.

Jelszókezelők iPhone-hoz

iPhone adatvédelem

Miután megszerezte a jelszókezelőt, azt kívánja, hogy hamarosan letöltötte azt. Ez nem csak egy újabb biztonsági réteget biztosít, hanem felgyorsítja az internetes navigációt is. Nem kell megjegyeznie minden bejelentkezési hitelesítő jelszavát. Ehelyett a kezelő ezeket az információkat tárolja és automatikusan kitölti.

A működés egyszerű. Amikor egy olyan korábban meglátogatott webhely, mint például az Amazon.com, bekéri a bejelentkezési hitelesítő adatait, a jelszókezelő kéri, hogy kérje a szükséges mezők kitöltését. Az e-mail és jelszó billentyűzetről történő gépelése helyett csak néhány érintés szükséges, hogy bejelentkezzen a jelszókezelővel.

Néhány jelszókezelő közül választhat. Az Apple iCloud kulcstartója be van építve az iPhone-ba. Bár ez jó lehetőség, csak azoknak a felhasználóknak ajánljuk, akik kizárólag az Apple termékeket használják.

Vannak jobb lehetőségek, és az Apple megkönnyítette azok használatát. Ez kiegészítette az iOS 12 AutoFill nevű funkcióját, amely integrálja a harmadik féltől származó alkalmazásokat az iPhone beállításaiba. Csak egy olyan alkalmazásra van szüksége, amely menti és kitölti a jelszavait.

Megtettük a nehéz nehézségeket az Ön számára, és összehasonlítottuk az iOS-alkalmazások legjobb jelszókezelőjét. Az 1Password az első helyen szerepel ebben az útmutatóban kiváló felhasználói élménye miatt (olvassa el az 1Password áttekintést), ám ez nem a legjobb jelszókezelő.

A jelszókezelő véleményeinkben a legjobban a Dashlane (olvassa el a Dashlane-áttekintésünket), bár az 1Password mobil élménye lerövidíti néhány iPhone-ot. Láthatja, hogy a kettő összehasonlítja a Dashlane vs 1Password darabban.

Az 1Password képes a jelszavak mentésére és szinkronizálására az operációs rendszerek között, legyen az iOS, macOS vagy Windows OS, és a második helyen áll a legjobb jelszókezelőnkben a Mac számára. Az egyetlen hátránya, hogy nincs szabad terv. Ha szűk költségvetéssel rendelkezik, kérjük, olvassa el a legjobb ingyenes jelszókezelő cikket.

Miután telepítette és beállította a jelszókezelőt, úgy találja, hogy ez egy alapvető alkalmazás, amelyre soha nem tudta, hogy szüksége van rá.

Az iPhone biztonsági mentése a felhőtárolóra

Fontos a telefonján tárolt személyes adatok, például fotók, névjegyek és üzenetek. Az a kockázat, hogy úgy viselkedik, mint egy előadó szülő, érdemes másolatot készíteni adataiból. Örülni fogsz, ha elvesztette iPhone-ját, vagy véletlenül töröl valamit. Az alkalmazásokat könnyű visszaállítani, de a képek, a névjegyek és az üzenetek pótolhatatlanok.

A felhő biztonsági mentése a legegyszerűbb módja az iPhone tartalmának mentésére. Az Apple iCloud nevű biztonsági mentési szolgáltatást kínál, amely kényelmesen be van építve az eszköz beállításaiba. Ha szeretné megtudni, hogyan kell használni, olvassa el az iPhone útmutató biztonsági másolatának készítését. Ha már készített biztonsági másolatot az iCloud használatával, függetlenül attól, hogy iPhone vagy iPad készüléken tette meg, akkor az alábbiak szerint állíthatja vissza az iPad készüléket az iCloud biztonsági mentésből.

Annak ellenére, hogy mennyire könnyű használni, az iCloud nem megfelelő más biztonsági mentési szolgáltatásokhoz képest. A múltban beszámoltunk az Apple felhőbiztonságáról. Ha nem szívesen használja az Apple biztonsági mentési szolgáltatását, akkor vegye fel a kapcsolatot egy harmadik féllel. A legjobb felhőalapú biztonsági mentés az iPhone útmutatóhoz jó hely a kezdéshez.

IDrive Review

Ha nem jut esélye elolvasni rangsorunkat, az IDrive áttekintésünk megmutatja, miért nyerte meg az első helyet. Az IDrive jól működik az iPhone-val, mivel kényelmes, gyors és biztonságos, éppen ezért szeretik az Apple-felhasználók.

Az iPhone számítógépének biztonsági mentése

Ha nem kényelmesen készít biztonsági másolatot egy felhő-kiszolgálóra, mindig van a régimódi módszer: mentés számítógépre. Csak az iPhone-jára, az USB-kábelre és az internetkapcsolatra van szüksége az ingyenes szoftver letöltéséhez.

A macOS és a Windows felhasználók opcióként megkapják az iTunes alkalmazást. Szinkronizálhatja a névjegyeket, a naptárakat, a fényképeket, az alkalmazásokat és a zenét. Minden más tartalom, amelyet másolni szeretne, kézi biztonsági mentést igényel, amely szinte az összes adatot megmenti az eszközön.

Az egyetlen hátránya, hogy nem érheti el vagy nem tekintheti meg az iTunes biztonsági másolatának tartalmát. Ez a számítógépén valahol elmentett példány, amelyet csak akkor lehet visszaállítani, ha erre szükség van. Ha az iTunes megfelel Önnek, és többet szeretne tudni a használatáról, olvassa el az iTunes biztonsági mentési útmutatóját.

A jó hír az, hogy az iTunes alternatívái léteznek. A rossz hír az, hogy költségekbe kerülnek.

Nem Mac felhasználók számára az iExplorer alkalmazást ajánljuk. Az iTunes-tól eltérően, amely médialejátszást kínál, az iExplorer telefonkezelő szoftverként kiválóan használható. Minimalista felülettel rendelkezik, amely hasonló az iTuneshoz. Ráadásul többet kínál, mint az Apple médialejátszója, mivel hagyja, hogy szöveges üzeneteket olyan formátumban mentsen el, mint például .txt és .pdf.

A CopyTrans az iTuneshoz és az iExplorerhez hasonló funkciókat kínál a telefon kezelésére. Ezenkívül névjegyeket, jegyzeteket és még sok másot tárol és megjelenít. 29,99 dollárnál ez olcsóbb lehetőség, mint az iExplorer.

Az ezen eszközökkel kapcsolatos további információkért olvassa el a szöveges üzenetek biztonsági mentéséről szóló útmutatónkat az iPhone készüléken.

Beépített iPhone biztonsági tippek

Az iPhone szoftverének frissítése több, mint új funkciók bevezetése. Segít az adatok védelmében. Minden alkalommal, amikor az Apple új frissítést telepít, megismétli az operációs rendszert, amely adaptálja azt a jelenlegi fenyegetésekhez.

Az elavult verzió futtatása az iPhone készüléken olyan eszközöket nyit meg, amelyek veszélyeztethetik az adatokat. Az Apple megkönnyíti a legfrissebb szoftverekkel való naprakész állapotot, mivel a letöltőbe iktatja a beállításokat, amelyek figyelmeztetnek minden egyes új verzió leesésekor.

Annak ellenőrzéséhez, hogy melyik szoftververzión fut az iPhone, lépjen a beállítások ikonra, amelyik ezüst fém fogaskeréknek tűnik. Koppintson az „általános” elemre, és válassza a „szoftverfrissítés” lehetőséget. Két dolog egyikét látja: hogy a szoftver naprakész vagy van-e egy másik letölthető verzió.

iPhone biztonsági tippek

Itt bekapcsolhatja az „automatikus frissítéseket” is, amelyek letöltik és telepítik az új szoftververziókat, ha nem akarja ellenőrizni a kezét.

Ha van iPhone 6 vagy újabb, és még mindig rendelkezik otthoni gombbal, akkor valószínűleg ismeri a Touch ID funkciót. Ez lehetővé teszi az ujjlenyomatának használatával a zár képernyő megnyitásához és az iPhone eléréséhez anélkül, hogy numerikus kódot kellene megadnia. Ez nem csak kényelmes a lezárási képernyő megkerülésére, de számos harmadik féltől származó alkalmazás is egészségvédelemre és fitneszre használja.

Vigyázzon, ha nem megbízható alkalmazások kérik az Ön Touch ID-jét. Az Apple állítja az App Store-ba benyújtott állatorvos alkalmazásokat, de a csaló alkalmazások továbbra is átvágnak a repedéseken. Jelentések vannak egy Touch ID átverésről, amely megtéveszti a felhasználókat, hogy ujjlenyomatukkal drága vásárlásokat hajtsanak végre.

A fenti intézkedések végrehajtásával közmondásos páncélt épít az iPhone körül. További tippeket az internet biztonságos használatához nézze meg online adatvédelmi útmutatónkban.

Végső gondolatok

A dobozból az iPhone sok felhasználó biztonsági követelményeinek felel meg. Telepítve vannak az adatok védelmét szolgáló beépített funkciókkal, de ez nem jelenti azt, hogy sebezhetetlen a fenyegetésekkel szemben. További intézkedésekre van szükség azok számára, akik maximális biztonságot akarnak.

Az ebben a cikkben részletezett módszerek közül a VPN megszerzése a legjobb kiindulási pont az iPhone biztonságosabbá tételéhez. Ez a jelszókezelővel és az adatok rendszeres biztonsági mentésével megvédi iPhone-ját a sérülésektől. Ezen módszerek alkalmazásával lépéseket tesz annak megakadályozására, hogy iPhone-ját és személyes adatait megsértse.

Vannak olyan iPhone biztonsági tippek, amelyeket elfelejtettünk átültetni? Hogyan tartja biztonságban iPhone-ját? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map