Hola VPN: Miért kellene még mindig elkerülni ezt 2020-ban

Bárki, aki a virtuális magánhálózat piacán körbefutott, tisztában van azzal, hogy sok csalás létezik. Bár a legjobb VPN-t az iPhone-ra és a legjobb VPN-t az Android-útmutatókra adjuk, hogy mely szolgáltatásokat kell használni a mobil eszközön, a Google Playen és az App Store-ban még mindig vannak problémás alkalmazások..


Az egyik legsúlyosabb elkövető a Hola VPN, egy izraeli cég, amely más szemszögből közelíti meg az ingyenes VPN modellt. Több mint 184 millió felhasználóval – legalább a webhelye szerint – a Hola VPN az egyik legnépszerűbb VPN a környékén, annak ellenére, hogy a mögötte lévő vállalkozás példát mutat a fogyasztók manipulációjára..

A CNN Money és a Business Insider felirataival a Hola VPN legitim szolgáltatásnak tűnik, ám a sajtóval való manipuláció és a fogyasztók nem tudják kiásni azt a fenyegető szolgáltatási feltételekből, amely szerint a Hola VPN hozzáférést biztosít az Ön eszköz világszerte a vállalkozások és potenciálisan bűnözők számára.

Mi a Hola VPN??

Ha ingyenes VPN-szolgáltatásokat böngész, a Hola VPN nem lép ki. Mint sok online lehetőség, ez egy ingyenes VPN, amely ígéri bármely ország weboldalainak feloldását, de okból készítette a legrosszabb ingyenes VPN útmutatónkat..

Eltérően például a Windscribe-től, amely korlátozza az ingyenes felhasználható adatmennyiséget, a Hola VPN ingyenes tervére vonatkozóan nincs korlátozás (olvassa el a Windscribe áttekintésünket). Ehelyett azt állítja, hogy ingyenesen működtetheti a VPN-t, ha peer-to-peer hálózatot hoz létre, ami lehetővé tenné, hogy a vállalatnak ne kelljen szervereket karbantartania a világ minden tájáról.

Ez egy érdekes üzleti modell, de bárki, aki tudja, mi történhet rosszul a P2P kapcsolatoknál, már láthatja a vért a vízben.

Vegyük fel a sebességet. A VPN egy szerverhálózat, amely általában a világ minden tájáról található. Az internethez való kapcsolódás előtt csatlakozik ezekhez a szerverekhez, hatékonyan elfedve az eredetét és a forgalmat. A Hola VPN ugyanazt csinálja, de ahelyett, hogy szerverhálózatot tartana fenn, a hálózatba fordítja Önt.

Tegyük fel például, hogy az Egyesült Királyságban tartózkodik, és egy amerikai lakos a BBC iPlayer közvetítését akarja (olvassa el a BBC iPlayer legjobb VPN-útmutatóját). Ahelyett, hogy az Egyesült Királyságban dedikált szerver lenne, a Hola VPN az Egyesült Királyság lakosától származó eszköz számítási erőforrásait fogja használni. Röviden: az Egyesült Államok felhasználó átjárja az Egyesült Királyság felhasználói eszközét.

Ez nem rejtett információ. Valójában a Holat a 2014-es megjelenésekor dicsérték a modellért. Az ötlet az volt, hogy a tétlen eszközök, mint például az okostelefon, tartalomszolgáltatási hálózatot hozzanak létre, amely alagútba hozza a forgalmat és felgyorsítja az internetet az egész világon élő emberek számára. Sajnos nem ez történt.

Az Adios, Hola webhely, amelyet kilenc biztonsági szakértő indított, több sebezhetőséget talált a rendszerben, és ezek nem csupán egyszerű felügyeletek voltak. Az adatok eszközén keresztüli továbbításával a Hola VPN lehetővé tette a hálózat bármely alagútján keresztül bárki számára az interneten való nyomon követését, beleértve a telepítési könyvtárat, az egyedi munkamenetkulcsot és más személyes adatokat.

Sőt, ami még rosszabb, hogy az alkalmazás bárkinek lehetővé tette programok futtatását a számítógépen, ami azt jelenti, hogy a hackerek az Ön tudta nélkül letölthetik a rosszindulatú programokat a készülékére. Mivel a mélyreható engedélyek miatt Hola-nak szüksége van, a felhasználóknak olyan dolgok voltak, mint a rootkit-ek, amelyek olyan csúnya malware, amelyekre még a legjobb víruskereső szoftverek is nehéz időben vannak telepítve, eszközükre.

Ez Hola elszigetelten. Sajnos a nyúllyuk itt nem áll meg. Bár a felhasználók eszközeinek elérése elég rossz, sok know-how-t igényel. Olyannyira, hogy nehezebb lehet, mint valaki más eszközének feltörése. Félelmetes ez a történet, hogy a Hola VPN nem egyedi üzleti modellt működtet. Bevételszerzés az Ön IP-címével.

Hola és Luminati

Mielőtt túl mélyen megyünk, fontos, hogy megértsük a Hola VPN és a Luminati közötti kapcsolatot. Ofer Vilenski a Hola VPN, a HolaCDN és a Luminati alapítója. Jelenleg a Luminati elnöke és a Hola ügyvezető elnöke. Bár úgy tűnik, hogy senki sem rejti el, hogy a két vállalat össze van kötve – ez nem a BestVPN és a Buffered -, ez bizonyítja, hogy ők.

A Luminati azonban nem VPN. Ehelyett rabszolga számítógépek hálózatait árusítja. Az ötlet az, hogy az okostelefonok, a táblagépek és a számítógépek a nap bizonyos részein tétlen maradnak, tehát a Luminati tétlen időben kihasználja e gépek számítási erőforrásait, hogy extra forrásokat biztosítson a vállalkozások számára.

Luminati „körülbelül” oldalán számos ilyen felhasználási eset fordul elő. Például kipróbálhatja webhelyét a világ több városában, vagy futtathat szkripteket az információk gyűjtése érdekében, anélkül, hogy nagyszámításra kerülne a számítógép. Noha ezek jogos igények, a Luminati nem teljesíti azokat.

Manapság a Luminati 35 millió lakossági IP-címmel és 2 millió mobil IP-címmel rendelkezik. Ez képes volt megszerezni az Egyesült Államok lakosságának egytizedét azáltal, hogy rabszolgává tette az eszközöket Hola VPN segítségével, és az IP címeket a Luminati útján értékesítette. Bár ez 2015-ben ismert tény volt, a Luminati azt állítja, hogy 2016-ban kezdte meg működését a Holtától függetlenül.

Ez azonban nem igaz. A Hola végfelhasználói licencszerződése, amelyet utoljára 2018-ban frissítettek, egyértelműen kimondja, hogy „a Hola Free VPN Proxy, a Hola Fake GPS Location és a Hola Video Accelerator ingyenes használatáért válhat társaként a Luminati hálózaton. ”

A kortárs lét veszélyei

Noha már beszéltünk a Hola VPN veszélyeiről, ha zárt peer-to-peer hálózat működik, az a gondolat, hogy mások megvásárolhatják az Ön készülékéhez való hozzáférést, még félelmesebb. Alapvetően a Luminati jogszerűen értékesít botneteket, egy olyan terméket, amely általában csak a sötét interneten érhető el számítógépes bűnözés céljából..

A botnet rövidítése a „robot hálózat” -nak. A koncepció könnyen megragadható. Ez egy olyan hálózat, amelybe robotok vannak telepítve. A robotok lehetővé teszik, hogy bárki is legyen az a kormány, szinte bármit megtehessen az eszközén. A Hola VPN telepítésével vállalja, hogy botot telepít a számítógépére.

Hola nem rejti el, hogy extra erőforrásokat fog használni a gépeden, de nem világos, hogy ezekhez az erőforrásokhoz mit lehetne felhasználni. A botnetek forró áru, tonna bevételt generálnak azok számára, akik hirdetési csalások, kriptovaluták bányászata és elosztott szolgáltatásmegtagadási támadások révén bonyolítják le azokat..

Az egyik leghírhedtebb botnetet ZeroAccess néven ismerték, amely 1,9 millió IP címet gyűjtött össze egy P2P hálózatban. A Symantec, amely létrehozta a Norton Security-t (olvassa el a Norton Security áttekintésünket), 2013-ban megvizsgálta a botnet, hogy megnézze, mekkora hatást gyakorolt ​​rá..

Megállapította, hogy a botnetnek két célja van: a bitcoin bányászata és kattintási csalások elkövetése. A bitcoin-bányászat napi mintegy 2000 dollárt hozott, évente mintegy 800 000 dollárt eredményezve, míg a kattintással elkövetett csalások tízmilliókat hoztak létre..

A ZeroAccess a rabszolga számítógépekkel hamisította meg a hirdetésekre leadott kattintásokat, így úgy tűnt, mintha a hirdetések népszerűbbek lennének, mint amennyire voltak. Éppen ebből a botnet napi 488 TB forgalmat generált, ami fájdalmat okozott azoknak, akik be voltak csomagolva. Minden botnetbe tartozó felhasználó évente mintegy 110 dollárral több villamos energiát költött, ami évente 204 millió dollárt jelent..

A perspektíva szerint a ZeroAccess által felhasznált villamosenergia-mennyiség több mint 100 000 otthont képes táplálni.

Ez 1,9 millió IP-című hálózat. Luminati 37 millióval ül. Noha sok felhasználó között eloszlik, a környezeti és gazdasági hatások továbbra is fennállnak. A Luminati hálózat társaként potenciálisan növeli a villamosenergia-számlát, pénzt bűnözők kezébe ad, és ellopja a nagyon szükséges áramot.

Nem azt mondjuk, hogy mindenki, aki a Luminati-t használja, bűnöző. Vannak jogos felhasználási esetek ehhez. A számítógépes bűnözéshez azonban felhasználható. A Hola VPN rendszerének sérülékenységei lehetővé teszik a Luminati felhasználók számára, hogy rosszindulatú programokat szállítsanak a felhasználók eszközeire, és kihasználják a hálózat erejét a botnettel elkövethető bármely bűncselekmény elkövetésére..

Mentsd el a fejfájást

Noha megértjük, hogy a pénzmegtakarítás fontos, a magánéletét olyasvalami érdemes értékelnie. Nem érdemes veszélyeztetni egy ingyenes VPN, például a Hola VPN használatát az új filmek blokkolásának feloldására a Netflixnél, vagy a torzítások védelmére. Végül mindig fizet, és az alacsony havi ár, amelyet a legitim VPN-k fizetnek, hosszú távon olcsóbbá válik.

Bocsásson meg, ha elnézzük a legjobb VPN-t, az ExpressVPN-t, ha költségvetésük van. Bár úgy gondoljuk, hogy megéri az árát – láthatja miért az ExpressVPN áttekintésünkben – ez kétségtelenül az egyik drágább lehetőség.

Vannak azonban költségvetési lehetőségek, különösen a CyberGhost és a Privát Internet hozzáférés. A CyberGhost havi ára nem lenyűgöző – megegyezik az ExpressVPN áraival -, de többéves szerződései páratlanok. Ugyanazon az áron, mint amely az ExpressVPN által nyújtott szolgáltatásért egy éven át elérhető, három évre tehet szert a CyberGhost szolgáltatással (olvassa el a CyberGhost áttekintést).

A CyberGhost a legolcsóbb szolgáltató, amelyet továbbra is a legszélesebb polcnak tekintünk, de a PIA nem található messze alatta. A PIA szintén sokkal olcsóbb. A CyberGhost havi kamatlábának felénél, a többéves tervekkel járó jelentős kedvezményekkel, a PIA a legjobb ár-érték a piacon (olvassa el a PIA-áttekintésünket).

Havonta csak néhány dollárért fizethet törvényes VPN-t, amely védelmet nyújt Önnek. Az ingyenes lehetőségek vonzóak, de az Ön hozzájárulásának súlyos visszaélése rémálom forgatókönyvet eredményezhet. Hola VPN az a rémálom. Még akkor is, ha egy szolgáltató nem olyan elmélyült, mint Hola, az ingyenes VPN általában azt jelenti, hogy adatait gyűjtik és értékesítik profit céljából..

Végső gondolatok

Sajnos a Hola VPN nem az egyetlen a maga nemében. Noha ez az egyetlen, amely ilyen alacsonyan áll le, rengeteg VPN-csalás található online. Soha nem jó ötlet olcsóbb olcsóbb áron fizetni, és ez különösen igaz a VPN-kre. Ha streaming, torrent vagy csak online védelmet keres, akkor feltétlenül vegyen igénybe törvényes szolgáltatást.

Őket sem nehéz megtalálni. VPN-áttekintéseink azt mutatják, mely szolgáltatók gondoljuk, hogy a többi felett állnak, és mintegy 50-et teszteltünk kiterjedten. A sebességméréstől a magánélet részleteinek átgondolásáig elvégeztük a piszkos munkát, hogy megtalálja az Ön számára megfelelő VPN-t.

Melyik VPN-t használ? Tájékoztassa velünk gondolatait az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map