Geoblocking útmutató: Mi ez és hogyan lehet megkerülni 2020-ban?

Azt gondolhatja, hogy bármi és minden az interneten bárki számára elérhető, de sajnos itt tévedsz. A digitális világnak több határa van, mint gondolnád, és ennek a geoblokkoló útmutatónak segítenie kell az egész megértésében.


Noha sok ország szenved a szigorú cenzúrától, más akadályokat és korlátozásokat is végrehajtanak szerte a világon, valószínűleg anélkül, hogy még fel is tudnád. A földrajzi korlátozások blokkolt weboldal, streaming szolgáltatás vagy akár egy adott tartalom, például egy YouTube videó formájában találhatók meg.. 

A geofilterek az internetes blokkolás egyik legnagyobb formája az egész világon. Akár tetszik, akár nem, a helyünk diktálja, hogy mit láthatunk és mi nem láthatunk online. Egyes országokban, például az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban nagy mennyiségű tartalom érhető el, más országokban viszont csak csekély mennyiségű tartalom érhető el, amely elérhető.

Függetlenül attól, hogy ismeri a geoblokkolókat vagy sem, valószínűleg azon gondolkodik, miért és hogyan tudják a webhelyek és az online szolgáltatások tudni, hogy hol vagyunk. Nos, mindent el fogunk magyarázni, és azt is elmondjuk, hogyan lehet megkerülni a korlátozásokat.

Mi a geoblokkolás??

A geoblokkolás a vállalatok által alkalmazott technika, amely földrajzi elhelyezkedése alapján korlátozza az emberek hozzáférését a tartalomhoz. Megakadályozza, hogy az egyik országban az emberek hozzáférjenek egy másik ország tartalmához. 

Hogyan működik a geoblokkolás??

A webhelyek és az online szolgáltatások meg tudják határozni, hogy hol tartózkodnak az IP-cím miatt. Az IP-cím valószínűleg csak egy véletlenszám-csomónak tűnik, de rengeteg információt tartalmaz. Az IP-címeket az internetszolgáltatók számára osztják ki, amelyek aztán kiosztják őket az ügyfeleknek. 

Minden alkalommal, amikor megpróbál felkeresni egy webhelyet vagy online szolgáltatást igénybe venni, az IP-címet elküldi a kéréssel, hogy a szerver tudja, hová kell visszaküldenie a tartalmat. A webhelyek és az online szolgáltatások így tudják azonosítani az Ön tartózkodási helyét.

Amikor eltalál egy geoblokkot, akkor teljesen blokkolhat, átirányíthat vagy részleges hozzáférést kaphat. Láthat egy hibaüzenetet, amely kijelenti, hogy a tartalom nem érhető el az Ön országában, vagy esetleg azt sem veszi észre, hogy a megfelelő verzióra irányították. Akárhogy is, számos oka van annak, hogy léteznek.

Példák a geoblokkolásra

A geoblokkolás évek óta jelen van. A DVD régiókódok lényegében annak egy formája, még akkor is, ha hardver alapú. Lehet, hogy nem vette észre, de a geoblokkokat az online boltok is előírják. A fizetett ár attól függ, hogy hol tartózkodik. 

Sok vállalat bűnös abban, hogy megkülönbözteti az árakat, de előfordulhat, hogy fizetési módját nem fogadják el, vagy hogy nem tud regisztrálni a webhelyen vagy a szolgáltatónál.. 

Az ilyen típusú geoblokkolás egyre inkább észrevehető, és az EU vezető szerepet játszott a tisztességes gyakorlatok előmozdításában. 2015-ben a digitális egységes piaci stratégiát hajtották végre, hogy véget vessenek az EU-országok közötti földrajzi alapú korlátozásoknak. 

Plusz, 2018-ban elfogadták a földrajzi blokkolást szabályozó rendeletet, amely megtiltja az EU-tagállamok bizonyos típusú geoblokkolását, ideértve a hozzáférés megtiltását vagy az útvonal átirányítását engedély előzetes kérése nélkül, valamint a fizetés megtagadását, mert egy másik EU-tagállamból származik.. 

Streaming Geoblocks

A geoblokkolás különösen gyakori, ha a streaming szolgáltatásokról van szó. Egyes vállalatok csak bizonyos országokban vagy régiókban képesek működni, tehát geoszűrőt vezetnek be, hogy visszatartsa a másutt érkező látogatókat. 

Az engedélyezési és szerzői jogi megállapodások korlátozzák azt, hogy a vállalatok miként vihetnek át a különböző piacokra, és a geoblokkok a legegyszerűbb módja annak, hogy a vállalatok tartsák be ezeket a korlátozásokat..

Jó példa erre a BBC, a brit közszolgálati műsorszolgáltató, amely minden egyes brit lakos számára elérhető. A BBC 1922-ben kezdte meg a sugárzást, tehát nyilvánvalóan nem volt online szolgáltatás. Annak érdekében, hogy lépést tartson az idővel, a BBC 2007-ben elindította streaming és felzárkóztató szolgáltatását, a BBC iPlayer-t. 

A BBC iPlayer élő TV-t, sporteseményeket, igény szerinti műsorokat és filmeket, valamint exkluzív tartalmakat tartalmaz, online formában, de csak az Egyesült Királyságban élő emberek számára érhető el. Ha a térségről kívülről próbál hozzáférni ehhez, akkor egy üzenettel üdvözli Önt, amely szerint a tartalom csak az Egyesült Királyságban érhető el (bár a BBC iPlayer roundup legjobb VPN-je segíthet).

Ugyanez vonatkozik más streaming platformokra, és bosszantó lehet, ha nyaralás alatt nem érheti el a szolgáltatást, amelyért fizet. 

Geoblokkolás az EU-ban

Az EU szabályozása megköveteli, hogy az online tartalomszolgáltatók – például a Netflix vagy az Amazon Prime (olvassa el az Amazon Prime Videó legjobb VPN-jét) – ugyanolyan mértékű szolgáltatást nyújtsanak, ha az ügyfél ideiglenesen egy olyan EU-országban tartózkodik, amely eltér az aláíráskor megadottól. fel. Ennek ellenére ez a világ többi felhasználójától függ.

A YouTube videó készítői lehetőséget kapnak arra, hogy geoblokkokba helyezzék a tartalmukat is, így előfordulhat, hogy a YouTube videó blokkolva van. Egyes országok egyáltalán blokkolják a YouTube-ot, ám könnyű kitalálni, hogyan nézheted meg az Ön országában blokkolt YouTube-videókat.

Ráadásul a Youku – a YouTube kínai verziója – remek kínai tartalommal rendelkezik, valamint néhány angol műsorral és filmmel is rendelkezik. Kínán kívül azonban nem érhető el, ami nem meglepő, figyelembe véve Kína cenzúrával és korlátozó nagy tűzfalával kapcsolatos álláspontját. Ha hozzáférést szeretne kapni, akkor segíthet a Youku útmutató feloldásának feloldása.

Netflix Geoblocking

A Netflix összetett geoblokkolása nem csak azt jelenti, hogy nem lehet megnézni a furcsa filmet vagy show-t, hanem minden ország számára különféle tartalomkönyvtárakkal rendelkezik, ahol elérhető. A streaming szolgáltatás 190 országban elérhető, és a rendelkezésre álló elemek nagy része elkészül. más cégek által.

Ezeknek a vállalatoknak meg kell mondaniuk, hogy hol jelenik meg ez a tartalom, és mivel gyakran kötnek üzleteket más hálózatokkal, a Netflix számára korlátozott lehet a valamelyiknek ugyanazon országban történő bemutatása. Plusz, bár a Netflix egyre több és több saját tartalmat hoz létre, némelyikük csak bizonyos helyeken tekinthető meg.

A Netflix USA-ban van a legnagyobb könyvtár, tehát érthető, hogy sokan szeretnék elérni azt. Például, annak ellenére, hogy csak a határokon átnyúlóan történik, a kanadai földrajzi blokkolás miatt a Netflix saját verziójának tartalma különbözik az USA-tól.

Rengeteg Netflix cikk található a fogak bejuttatásához a Cloudwards.net webhelyen, de a Netflix VPN-tilalom legyőzéséről szóló cikkünk segíthet megérteni az összes geoblocking rosszindulatúságot. Ráadásul, bár a Netflix nem az egyetlen streaming szolgáltatás, amelynek regionális alapú korlátozásai vannak, extra akadályt jelent a leküzdéshez, amelyet egy perc alatt el tudunk érni..

A Geoblocking megkerülése

Nem nehéz megkerülni a geoblokkolást, és az ismeretek valószínűleg már rájöttek rá. Mivel a Netflix az Ön IP-címének helyétől függően szolgáltat tartalmat, az IP-címnek a kívánt országra történő megváltoztatásával megkerülheti ezeket a korlátozásokat (rengeteg olyan IP-címmel rendelkezik, amelyek az országspecifikus VPN felé mutatnak).

Ennek megkönnyítése proxy segítségével történik. Maszkolja a valódi IP-címét a sajátjával, becsapja a fogadó szervert azon a gondolaton, hogy valahol máshol székhellyel rendelkezik. Noha a regionális korlátozások megkerülésének egyszerű módja lehet, ez nem a legjobb módszer. 

Proxies

A proxyszerverek rossz választás a biztonság és védelem szempontjából. Noha úgy tűnik, hogy egy másik helyen tartózkodsz, az igazi IP-cím felfedhető az alapvető útvonal-nyomon követéssel. Erről bővebben a VPN vs. proxy vs. Tor útmutatóban olvashat.

Még ha nem is szeretné megváltoztatni a tartózkodási helyét, és csak egy proxyt szeretne használni a PornHub számára, ez egy rossz ötlet. Nem lesz védett a rosszindulatú előugró ablakok ellen, amelyeket ezek a webhelyek felidéznek. Ha egyéni fellépés után jár, nézd meg a legjobb VPN pornó darabunkat.

VPN

Biztonságosabb választás egy virtuális magánhálózat használata. A VPN nem csak lehetővé teszi, hogy egy gombnyomással elrontja a tartózkodási helyét, hanem titkosítja a kapcsolatot. Azonosítatlanul magánhálózaton keresztül bújik meg, amely elrejti az IP-címét, és védelmet nyújt más online veszélyekkel, például a számítógépes bűnözéssel szemben is.. 

A VPN-k nagyszerű választás, ha regionális blokkok vagy más akadályok mögött találja magát, például ha blokkolja a Snapchat-ot, vagy ha fel kell oldania az Instagram feloldását..

A VPN-áttekintésekben szereplő bármely szolgáltató képes megváltoztatni az Ön IP-címét egy másik helyre. Egyeseknél több kiszolgálóhely választható, mint mások között. 

Az ExpressVPN, amely az egyik legjobb VPN-lehetőség, amelybe befektethet, 94 országban rendelkezik szerverrel. A HideMyAss még szélesebb lefedettséggel rendelkezik, 190 ország szervereivel, de ez általában nem a legjobb választás. 

Ennek oka az, hogy a HideMyAss nem olyan biztonságos, mint az ExpressVPN, és nem is kiváló a többi benne szereplő funkcióval. Az ExpressVPN segítségével könnyedén megváltoztathatja tartózkodási helyét, és megvédheti magát az esetleges online nasties-ektől. 

Elolvashatja az ExpressVPN áttekintést, hogy megnézhesse, mennyire jó ez, és a HideMyAss áttekintést, hogy megtudja, miért nemcsak a helyek csökkentik ezt.

Bejutás a Netflixbe

A Netflix elérésekor át kell ugrania még néhány karika felett. Elméletileg ugyanúgy kell működnie, mint a többi geoblokk megkerülésével, de a Netflix az egyik legkifinomultabb VPN-észlelési rendszert helyezte a helyére, ami egy sokkal nehezebb folyamatot eredményez..

Azok a disztribútorok, akikkel a Netflix partner volt, rájöttek, hogy pénzt veszítenek, mert az emberek a Netflix műsorán figyelték a műsorokat. Nyomást gyakoroltak a Netflixre, hogy megakadályozzák az embereket VPN-ek használatában bizonyos programok és filmek eléréséhez. 2016 januárjában a Netflix bejelentette, hogy blokkolja a VPN-ket, így megszületett VPN-akadálya.

Azóta a felhasználók a Netflix proxyhiba mögött találták magukat, vagyis egyáltalán nem tudták megnézni a Netflixet, hacsak nem kapcsolják ki a VPN-t. Ez viszont azt jelentette, hogy már nem tudtak hozzáférni egy másik ország könyvtárához.

Szerencsére néhány VPN megtalálta az utat a Netflix VPN radarján, és a legjobb VPN for Netflix darabunk néhány jó választással rendelkezik.

Végső gondolatok

Most már tudja, mi a geoblokkolás és miért használják ezt a technikát. Sok vállalat végrehajtja a regionális korlátozásokat, és bár a Netflix kicsit bonyolultabb, ezeket nem nehéz megkerülni. Csak egy tisztességes VPN-re van szüksége, amely jó szerver lefedettséggel rendelkezik a legtöbb blokk megkerüléséhez. Csak ne felejtse el biztonságát, amikor egyet választ. 

Figyelembe véve szerverhelyét, biztonságát és a Netflixbe való bejutásának képességét, az ExpressVPN a legjobb választás. Több mint 90 országot takar, kiváló biztonságot nyújt és könnyen bejuthat a Netflixbe. Ráadásul további hasznos funkciókkal rendelkezik, így megéri a beruházást. A 30 napos pénz-visszafizetési garancia is érvényben van, abban az esetben, ha meggondolja magát.

A megjegyzés részben tudassa velünk a geoblokkokkal kapcsolatos tapasztalatairól – és arról, hogy hogyan mentél körülöttük. Amíg itt vagy, nézze meg a VPN-cikkeket és a szórakoztató cikkeket is. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map