ExpressVPN vs TunnelBear: A medve csalija 2020-ban

A tesztelt virtuális magánhálózatok tucatja közül az ExpressVPN bebizonyította, hogy az egyik legmegbízhatóbb lehetőség. Szilárd funkciókat kínál egy elegáns ügyféllel és nagy sebességgel kombinálva, amelyekről bővebben az ExpressVPN teljes ismertetőjében olvashat. Azóta, hogy elkezdtük a párosítási cikkeket, ez minden ellenfelet legyőzött. 


Ebben a tekintetben az TunnelBear ellen lép fel, amely az egyik legismertebb VPN. A TunnelBear áttekintésünkben azt találtuk, hogy a VPN sebessége gyenge, de az ügyfél kedves volt, és a nagylelkű ingyenes terv néhány felhasználó számára csábító lehetőséggé tette..

Ahelyett, hogy az egyes szolgáltatókat nézzük meg, összehasonlítanánk őket, hogy megtudjuk, melyik jobb és kínál a legjobb ár-érték arányt.

Harc felállítása: ExpressVPN vs TunnelBear

Ha böngészte a legjobb VPN-cikket, akkor tudja, hogy kilenc részre osztjuk őket. A párosítókban azonban a számot ötre csökkentjük, és egyes szakaszokat egyesítünk másokba.

Például a külön áttekintésekben a biztonság és az adatvédelem mindegyike megkapja a saját részét, míg itt vannak egyesítve. Ez biztosítja az egyes szakaszok és pontok egyenletes súlyozását.

Az általunk lefedett öt forduló funkciók, árképzés, könnyű használat, sebesség és biztonság. Minden fordulóban rövid áttekintést adunk arról, amit keresünk, áttekintjük az egyes szolgáltatókat, majd fejezzük be a következtetéseinket arról, hogy a versenytársak hogyan teljesítették, és kihirdetjük a győztest. Az a VPN, amelyik a legtöbb fordulót megnyerte a végén, megkapja az ajánlást.

1

Jellemzők

Először azt szeretnénk megvizsgálni, hogy mely szolgáltatások kínálják az ExpressVPN és az TunnelBear szolgáltatásokat. Ebben a szakaszban megvizsgáljuk, hogy az egyes VPN-ek mely operációs rendszereket és platformokat fedik le, majd belemerülnek az ügyfeleknek beépített finomságokba..

A legfontosabb dolgok, amelyeket keresünk, a gyilkos kapcsoló és az automatikus csatlakozás képessége indításkor. Azért keressük azokat, mert ezek jelentős hatással vannak a VPN biztonságára.

Eltekintve attól, minden más csak a torta jegesedése, szóval merüljünk bele.

ExpressVPN

A szolgáltatások szempontjából az ExpressVPN a legmegbízhatóbb VPN-szolgáltató, amelyet látunk. Szinte minden eszközt támogat, amelyre gondolhat, kezdve a nyilvánvalóktól, mint például az iOS, a MacOS, a Windows és az Android, a homályosig, például a Nintendo Switch és az NVIDIA Shield. Úgy is beállíthatja útválasztón, hogy megkönnyítse az összes eszköz egyidejű védelmét. 

Az asztali kliens számos protokollopciót kínál, köztük az OpenVPN, L2TP és PPTP protokollokat. Vannak lehetőségek arra is, hogy az ügyfelet indításkor indítsák el, és automatikusan csatlakozzanak az ügyfél indításakor.

expressvpn-review-sebesség-teszt

A kliensbe egy biztonsági kapcsolóval beépített ölõ kapcsoló, valamint egy szép osztott alagút funkció is van. Ez utóbbi lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy meghatározzák, melyik számítógépen lévő programot akarják használni a védett VPN-kapcsolatot, és melyik programot akarják használni a gyorsabb, nem védett kapcsolathoz. Kevés VPN kínál ezt a funkciót, nézd meg egy másik StrongVPN áttekintésünket.

Az ExpressVPN-nek saját DNS-kiszolgálói is vannak, és lehetővé teszi, hogy az ügyfél úgy konfigurálódjon, hogy kizárólag a VPN-hez csatlakoztatva használja őket. Megvizsgáljuk, hogy ez mit jelent, amikor eljutunk a „biztonság és adatvédelem” szakaszhoz, de röviden: nagyobb biztonságot nyújt, és megakadályozza, hogy adatai az online repedésen át csússzanak.

TunnelBear

A TunnelBear kliens beállításainak átmásolása azt mutatja, hogy lefedi a fent említett legfontosabb szolgáltatásokat. Van egy „VigilantBear” feliratú gyilkos kapcsoló. További előnye, hogy automatikusan újracsatlakozik, ha a kapcsolat elveszik.

Az TunnelBear lehetőséget nyújt az ügyfél indításához indításkor, és konfigurálható úgy, hogy automatikusan csatlakozzon a VPN-hez, ha nem megbízható hálózaton van. Ez utóbbi funkció felhasználható a VPN-alagút biztonságos kapcsolaton keresztüli létrehozására, ha nyilvános WiFi-n van, de a gyorsabb, nem védett kapcsolaton marad, ha otthoni WiFi-jét használja.

Tunnelbear-OS

A TunnelBear nem ad sok lehetőséget a protokollok vonatkozásában, amelyeket mélyebben megvizsgálunk a „biztonság és adatvédelem” szakaszban. Az egyetlen beállítást, amelyet a protokollokkal kapcsolatban megváltoztathat, a TCP felülbírálása, amely az OpenVPN másik verzióját használja, hogy stabilabb kapcsolatot biztosítson.. 

A kill kapcsolón és a megbízható hálózatokon kívül nincs sok a TunnelBear-ből származó harangok és sípok szempontjából. Sőt, ami még rosszabb, hogy tesztelésünk során nem működött egyetlen streaming szolgáltatáson. A Netflix, a Hulu, az Amazon Prime Video és a BBC iPlayer elutasított minket, amikor bármit megpróbáltunk nézni.

Kerek gondolatok

Az TunnelBear lefedi a legfontosabb szolgáltatásokat, amelyeket keresünk, de itt megáll. Egyszerűen nem tud versenyezni olyan erőművel, mint az ExpressVPN, amikor a szolgáltatásokról szól.

Az ExpressVPN osztott alagútépítést, privát DNS-kiszolgálókat és több protokollt kínál. Ezenkívül több operációs rendszert fed le, mint bármelyik VPN-t, amelyet láttunk. Ez biztosítja a pontot erre a fordulóra.

Kerek: Jellemzői pont az ExpressVPN számára

ExpressVPN logó
TunnelBear logó

2

Ár

Az árképzés az egyik legfontosabb dolog, amelyet figyelembe kell venni, amikor bármit vásárol. A VPN-ket illetően azonban a tisztességes ár önmagában nem elegendő ahhoz, hogy versenyképes legyen. Azt is megvizsgáljuk, hogy a szolgáltató ingyenes próbaverziót kínál-e, annak visszatérítési politikáját és milyen fizetési módszereket fogad el.

ExpressVPN

Az egyik első dolog, amelyet sok ember észrevesz az ExpressVPN-ről, annak merede ára sok szolgáltatóhoz képest. A havi ár az egyik legmagasabb, amit látunk, és a hat hónapos árképzés enyhe kedvezményt kínál. A leghosszabb időszak, ameddig feliratkozhat, 15 hónap, ami az árat olyan tartományba engedi, amely jobban hasonlít a többi VPN-hez..

Noha az ExpressVPN nem kínál ingyenes próbaverziót, 30 napos pénz-visszatérítési garanciával rendelkezik, amely több, mint az IPVanish (olvassa el az ExpressVPN vs. IPVanish darabot). Ami a fizetési módokat illeti, az ExpressVPN elfogadja az összes főbb űrlapot, beleértve a hitelkártyát, a PayPal-ot és a bitcoint. A Bitcoin kiváló lehetőség azok számára, akik VPN használatakor a lehető legkevésbé anonimnak akarnak maradni, és minimalizálják a hátrahagyott papírpályát. 

Az ExpressVPN közel fél tucat kevésbé kiemelkedő fizetési módot is elfogad, beleértve a Sofortot, a Mintot és az UnionPay-t..

TunnelBear

Az TunnelBear tisztességes ingyenes tervet kínál, amely havonta 500 MB sávszélességet biztosít a felhasználóknak. Ez akár öt eszköz között megosztható, de a kis mennyiségű adat nem megy messze, ha eloszlik. A sávszélességet 1 GB-val kibővítheti azzal, hogy tweetteli, hogy mennyire szereti az TunnelBear-t. Ha érdekel egy kedvezőbb ingyenes csomag, nézd meg az ingyenes VPN-verzióunkat.

A fizetős előfizetésre való áttéréskor korlátlan sávszélességet kapsz, ám továbbra is öt eszközre van korlátozva. A havi árazás versenyképes, és az éves opció szilárd árengedményt ad, amely olcsóbbá teszi, mint az ExpressVPN, de nem olyan kedvező árú, mint a Windscribe, amiről bővebben a Windscribe áttekintésünkben olvashat. Vessen egy pillantást a Windscribe vs TunnelBear darabra is.

Érdemes megjegyezni, hogy az TunnelBear mindössze két lehetőséget kínál az éves és a havi. Nincs olyan hat hónapos lehetőség, mint az ExpressVPN, és nincs olyan többéves opció, mint amit a Windscribe használatával kapsz. 

Amikor eljön az ideje fizetni az előfizetésért, az TunnelBear két módszert fogad el. Fizethet hitelkártyával, vagy ha lehetőleg anonimnak és nyomon követhetetlennek kell lennie, használja a bitcoint. 

Végül, az TunnelBear 30 napos pénz-visszatérítési garanciát kínál azok számára is, akik a szolgáltatás igénybevétele után meggondolják magukat.

Kerek két gondolat

A párosulásoknak ez a része gyakran nagyszerű példa a „megkapod, amit fizetsz” kifejezésre. Az ExpressVPN drágább, mint az TunnelBear, de amint azt a cikk többi részében látni fogja, a költség indokolt. 

De ez a szakasz az árakról szól, és az TunnelBear e tekintetben legyőzi az ExpressVPN-t. Mindkét szolgáltató 30 napos pénz-visszafizetési garanciát kínál, de csak az TunnelBear kínál ingyenes tervet a felhasználók számára. Ezenkívül mindkettő elfogadja a bitcoint a maximális felhasználói névtelenség érdekében.

Kerek: Az TunnelBear ára

ExpressVPN logó
TunnelBear logó

3

Egyszerű használat

Ebben a fordulóban megvizsgáljuk a könnyű használatot. A webhelytől az ügyfélig mindent megvizsgálunk, hogy jó képet kapjunk az ExpressVPN és az TunnelBear felhasználói élményéről. Ez a legszubjektívebb kör, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy világos képet alkotjunk arról, hogy milyen az egyes VPN-ek használata..

ExpressVPN

A felhasználóbarátság szempontjából az ExpressVPN ugyanazt az általános modellt használja, mint a VPN-szolgáltatók nagy része. A webhely az embereket arra az oldalra irányítja, amelyen meg kell lennie, hogy racionalizált módon hozzák létre fiókjukat. Ez jól elrendezett, és megkönnyíti a segítség és a letöltések megtalálását.

Miután a fiókot beállította és az alkalmazás fut, egy minimális képernyővel üdvözölheti Önt. Az oldal teteje felé van egy nagy bekapcsológomb, amely összeköti Önt a VPN-sel. 

expressvpn-review-dob

Alatta egy szövegsor jelzi, hogy csatlakozik-e a VPN-hez. Még le egy négyzet, amely a kiválasztott szervert mutatja. Ha rákattint, megnyithatja az elérhető helyek listáját. A szerverek listája a tetején található keresősáv segítségével kereshető, és kontinens szerint rendezhető, amely megkönnyíti a böngészést is..

A bal felső sarokban található egy három vízszintes vonallal ellátott ikon, amely megnyitja a mélyebb menüket és beállításokat. Egy egyszerű és minimális kliens előkészítése, és a robusztusabb funkciók elrejtése a mélyebb menükben kiváló módja annak, hogy valami egyszerűbb felületet igénylő felhasználók számára egyszerű felületet biztosítsanak, miközben rengeteg lehetőséget kínálnak az energiafelhasználóknak.. 

Ez egy olyan stílus, amelyet több VPN-szolgáltató fogad el, és az ExpressVPN jól érte el az egyensúlyt. Az ügyfelet könnyű használni, miközben sok funkcióval rendelkezik.

TunnelBear

A legtöbb VPN-szolgáltatóhoz hasonlóan az TunnelBearnek is egy karcsú weboldala van, amely egyszerű lehetőséget kínál az előfizetés beállítására azáltal, hogy a webhelyen számos nagy „get TunnelBear now” gombot kap..

Miután beállította fiókját és letöltötte az ügyfelet, a dolgok továbbra is simán mennek. Az ügyfél szokatlan elrendezéssel rendelkezik, amelyen egy térkép látható, amellyel a földön kijönnek a földön lévő Mario stílusú csövek. 

Tunnelbear-Client

A csőre kattintva csatlakozhat ehhez a helyhez. Amíg a VPN csatlakozik, animációt mutat egy medveről, amely a földön ásott a helyén, és kilép a választott csőből.. 

Alternatív megoldásként, ha az összes medve témájú érzés kicsit sok, akkor az ablak tetején lévő legördülő menüből kiválaszthatja a tartózkodási helyét, és a csatlakozáshoz megfordíthatja a be / ki kapcsolót. A kiszolgálók listájának nincs módja a kívánt hely keresésére, az ábécé nem ábécé, és az egyes helyek mellett nem jelennek meg zászlók, ami megnehezíti a lehetőségek közötti böngészést..

Az ügyfélnek szokatlan és ragaszkodó érzése van vele, és kellemesen érzi magát a használatával, ám végül ez a hangulat inkább zavaró élményhez vezet azok számára, akik nyers praktikusságú VPN-t keresnek. 

Három kör gondolatok

Noha az TunnelBear ügyfele vonzó és szokatlan, hátrányokkal jár. A furcsa, a térképen megjelenő megjelenés kedvező karaktert ad az ügyfél számára, de kevésbé egyszerűsített, mint az ExpressVPN kliens. 

Az ExpressVPN gördülékeny és könnyen kezelhető felülettel, amely megszabadul a rendetlenségtől, előrehozza a legjobb lábát. Ezután azok számára, akik el akarnak mélyülni a konfigurációval és a testreszabással, az opciókat a jól megszervezett menükbe helyezik el, amelyek könnyen elérhetők.

Kerek: Könnyű használat az ExpressVPN számára

ExpressVPN logó
TunnelBear logó

4

Sebesség

A sebesség az egyik legegyértelműbb szakasz a mérés módja és a következtetésünk szempontjából. Megvizsgáljuk a nem védett internet-kapcsolat sebességét, majd összehasonlítjuk azzal a sebességgel, amelyet az egyes VPN-k elérnek, miközben öt szerverre kapcsolódnak a világ minden tájáról..

Az egyes VPN-ekhez használt helyek azonosak az eredmények összehasonlíthatósága érdekében. Weboldalot és streaming-et is végezünk annak érdekében, hogy a dolgok a megfelelő módon működjenek, és a papíron látott sebességek tükrözzék a tényleges teljesítményt.

ExpressVPN

Az ExpressVPN a sebesség szempontjából a legkonzisztens VPN-k között van a piacon. Az egyik szervertől a másikig szinte ugyanazt a teljesítményt várhatja el, függetlenül attól, hogy egy száz mérföld távolságban vagy több ezer távolságra van-e a szerverhez való csatlakozás, ellentétben a NordVPN-vel (olvassa el az ExpressVPN vs NordVPN cikket).

Hely: Ping (ms) Letöltés (Mbps) Feltöltés (Mbps)
Védtelen9161,8310,22
Intelligens hely-Kansas City44105,497,94
Toronto3590,577,89
Amszterdam145103,124,48
Singapore24485.472,98
Japán163100,824,84

A ping soha nem volt ellenőrizetlen, még távoli helyekre, például Japánhoz történő csatlakozáskor sem. Bár valószínűleg nem akar játszani, miközben csatlakozik egy távoli szerverhez, a ping idő elég alacsony ahhoz, hogy a webhelyek böngészését és a tartalom streamingét ne befolyásolja nagyban. A dolgok gyorsan feltöltődtek és a webhelyek reagáltak, ezért az ExpressVPN jól szerepel a gyors VPN-listánkban.

A tartós letöltési és feltöltési sebesség lenyűgöző volt, függetlenül attól, hogy milyen szervert használtunk, és időnként könnyű volt elfelejteni, hogy csatlakoztunk a VPN-hez, mert az interneten való szörfözés olyan gyorsnak tűnt.. 

TunnelBear

A kiszolgálónként az TunnelBear teljesítménye nem volt következetes. Néhány szerver, beleértve az amerikai szervert, amely a legközelebb állt hozzánk, jóval lecsökkent a nem védett letöltési sebesség háromnegyede felett.. 

Hely: Ping (ms) Letöltés (Mbps) Feltöltés (Mbps)
Nem védett (Virginia, Egyesült Államok)1672,025,82
Egyesült Államok3354.515.12
Egyesült Királyság19824,041.60
Svájc22062,852,56
Japán35223.861.35
Brazília29567.991.91

Ahogyan számíthatott ezekre a számokra, a böngészés gyakran lassúnak érezte magát. Még azok a szerverek is, amelyek a papíron az ExpressVPN-hez hasonló sebességet mutattak, észrevehetően lassabbak voltak webhelyek vagy videók betöltésekor. 

Furcsa módon a távolság nem tűnt nagy szerepet annak meghatározásában, hogy mely szerverek alulteljesítettek és melyek jól teljesítettek. A legtávolabbi szerver, amelyet teszteltünk, Japán volt az egyik jobb, míg az Egyesült Államok az egyik legrosszabb, annak ellenére, hogy a legközelebbi.

Négy forduló gondolatok

A győztes itt egyértelmű. Az TunnelBear kiszolgálónként nem következetes, több hely teljesítménye alacsony. Úgy tűnt, hogy a hely nem befolyásolja az egyes kiszolgálók teljesítményét, ami arra készteti bennünket, hogy az inkonzisztencia a túlságosan forgalmazott hálózat tünete.

Az ExpressVPN ezzel szemben jól működött, lenyűgöző sebességgel és következetességgel az összes kiszolgálón. Ebben a fordulóban adunk rá pontot.

Kerek: SpeedVPN az ExpressVPN számára

ExpressVPN logó
TunnelBear logó

5

Biztonság és adatvédelem

Vitathatatlanul megmentettük a legutóbbi legfontosabb fordulót: a biztonságot és az adatvédelmet. A biztonság érdekében megvizsgáljuk, mely protokollokat kínálnak a VPN-k és milyen titkosítást használnak. A DNS és az IP-címek szivárgását is keresjük, hogy jó képet kapjunk arról, milyen könnyű lenne valaki nyomon követni az interneten, miközben a VPN-t használja..

E szakasz adatvédelmi részében részletesen megvizsgáljuk az egyes szolgáltatók adatvédelmi irányelveit, és megpróbáljuk megtudni, hogy mennyi információt gyűjtöttek a VPN használatáról. E két tényező között világos képet kaphatunk arról, hogy a VPN-ek mennyiben fogják megvédeni az online névtelenséget és biztonságot.

ExpressVPN

Az ExpressVPN számos protokollt kínál, köztük az OpenVPN, L2TP és PPTP protokollokat. Javasoljuk, hogy a felhasználók ragaszkodjanak az OpenVPN-hez, mert az biztonságos és kiváló teljesítményt nyújt. Ha még többet szeretne tudni arról, hogy mit jelentenek ezek a rövidítések, akkor olvassa el a VPN protokoll lebontását. 

A titkosítást illetően nincs lehetőség. Mindig az AES 256 bites beállítása van. Ez egy erőteljes titkosítás, és gyakorlatilag megszakíthatatlan szintű biztonságot nyújt, még akkor is, ha valaki képes volt megszakítani az internetes forgalmat. 

A DNS-szivárgások vagy az IP-címek szivárgásának tesztelésekor nem találtunk olyan jeleket, amelyek szerint az információk csúsznak át a repedésekben. 

Ami az adatvédelmet illeti, az ExpressVPN olyan jó, mint amilyen lesz. Noha adatvédelmi politikája nem a legkonkrétabb, amit láttunk, erős. A dokumentum tetején vázolja, hogy nem naplózza a tevékenységeket, ideértve a böngészési előzményeket vagy a forgalmi célokat. 

Az ExpressVPN rendszerét úgy tervezték, hogy a lehető legkevesebb információ gyűjtsék a felhasználót. Ha fizetéshez bitcoint használ, akkor tőled csak egy e-mail címre van szüksége, és semmi nem akadályozza meg az átváltó eszköz használatát.. 

Az ExpressVPN használatakor könnyű hatékonyan nem hagyni nyomot. Ezenkívül a társaság a Brit Virgin-szigeteken található, ahol a világon a legerősebb adatvédelmi törvények vannak érvényben, ezenkívül biztosítja az adatok biztonságát és a magánélet védelmét..

TunnelBear

Az TunnelBear kevesebb protokollt kínál, mint az ExpressVPN, de lefedi az OpenVPN-t, amely a legjobb. Ez megegyezik az ExpressVPN titkosításával is, az AES 256 bites verziójával. A TunnelBear kapcsolatában sem találtunk DNS- vagy IP-címszivárogást. 

Adatvédelmi politikájában az TunnelBear kijelenti, hogy nem naplózza a forgalmi adatokat, hanem működési adatokat gyűjt a VPN-hálózat fenntartása érdekében. Ez magában foglalja a használt operációs rendszert és a felhasznált adatmennyiséget. Egyik sem személyesen azonosítható, és az ExpressVPN-hez hasonlóan megadhat egy író e-mail címet, és fizethet a bitcoinnal, hogy névtelen maradjon.

Öt kerek gondolat

Mindkét szolgáltató elfogadja a bitcoint, és hasonló bejelentkezési szabályokkal rendelkezik. Nekik van a protokoll és a titkosítás aranyszabálya is, amelyet az OpenVPN párosítása az AES 256-bites bittel.

Bár mindkét VPN-nek nincs naplózási politikája, és tiszteletben tartja felhasználói adatvédelmét, az TunnelBear több működési információt gyűjt, mint az ExpressVPN, tehát az utolsó pontot adjuk az ExpressVPN-nek.

Kerek: Biztonsági és adatvédelmi pont az ExpressVPN számára

ExpressVPN logó
TunnelBear logó

6

Végső gondolatok

Az TunnelBear jól küzdött ebben a meccsben, és több pontot nehéz volt eldönteni. A nap végén azonban az ExpressVPN szilárd vezetést tudott tartani a gyors teljesítmény, a sok szolgáltatás és a felhasználóbarát ügyfél köszönhetően. 

Noha az TunnelBear képes volt rá, hogy pontot szerezzen az árazásban, a végső pontszám az ExpressVPN négy pontján, és csak az TunnelBear esetében áll rendelkezésre.. 

Nyertes: ExpressVPN

Ha tapasztalata van az ExpressVPN-vel vagy az TunnelBear-vel, szeretnénk hallani az alábbi megjegyzésekben, hogy mit vállal. Nézze meg az ExpressVPN vs CyberGhost és az ExpressVPN vs PIA összehasonlításokat is. Reméljük, hogy tetszett neki ez a darab, és mint mindig, köszönöm az olvasást. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map