ExpressVPN vs PIA: Két gyors VPN ki van téve 2020-ban

Az ExpressVPN már egy ideje a VPN rangsorunk csúcsán helyezkedik el, és újra és újra bebizonyosodott, hogy itt megszerezte a helyét. Ha megnézi az ExpressVPN áttekintést, látni fogja, hogy szinte semmi, amit mi nem szeretünk. Gyors, könnyen használható és megosztott alagútépítéssel rendelkezik, amely nagyon igényes és nehezen megtalálható funkció. 

A magán-Internet hozzáférés, vagy a PIA, gyakran magas rangsorban van, és olyan ismert márka, mint az ExpressVPN, de mindig volt néhány hiányossága. A PIA VPN áttekintésünkben azt láttuk, hogy kissé hiányzik a teljesítmény és a szerver helyeinek streamingje. 

A közelmúltban a PIA néhány frissítést tett szoftveréhez, és osztott alagútépítést adott hozzá, amely az ExpressVPN egyik aláírási előnye a legtöbb versenytársához képest. Ezzel a változással a PIA elkezdte behatolni az ExpressVPN területére, ezért úgy gondoltuk, hogy helyénvaló lenne fej-fej fejléc ExpressVPN és PIA párbeszéd, hogy megnézhessük, képes-e az ExpressVPN megvédeni megosztott alagútkoronáját.. 

Harc felállítása: PIA vs ExpressVPN

Az ExpressVPN és a magán-Internet hozzáférés tisztességes összehasonlításának biztosítása érdekében néhány alapszabályt meg kell határoznunk. Kilenc fordulóra bontottuk az összehasonlítást. Minden körben felfedezzük a VPN teljesítményének egy aspektusát, például a sebességet vagy a biztonságot. 

Megvizsgáljuk az egyes VPN-ek teljesítményét abban a kategóriában, majd eldöntjük, melyik a jobb az adott területen. Minden fordulóban, amelyet egy VPN nyer, egy pontot kap, és a mérkőzés végén a legtöbb ponttal rendelkező VPN nyer.

1

Sebesség

Ha elolvasod a leggyorsabb VPN-cikket, látni fogod, hogy az ExpressVPN és a PIA egy ideje a két leggyorsabb elérhető VPN. A normálhoz képest azonban mindkettő kissé durva volt. Ennek oka lehet a megnövekedett forgalom a jelenlegi eseményekkel szemben, de okától függetlenül úgy tűnt, hogy bizonyos mértékig befolyásolja mindkét VPN-szolgáltatást..

PIA sebesség

Elhelyezkedés: PingDownloadUpload
Védtelen6289,38344,82
MINKET.5124,49298,08
UK86142,84271,20
Hong Kong22592,97234,88
Izrael152111,63317,28
Svájc1053.22283,10

Mindkét VPN csak a sávszélességünk kb. Felét adta vissza, amikor a helyi amerikai szervereken voltunk, és a távolabbi szerverek nem számítottak jobban. A PIA-nak nagy előnye van az ExpressVPN-hez képest az egész fedélzeti feltöltési sebesség mellett, míg az ExpressVPN-nek valamivel jobb letöltési sebessége van mindenhol Izrael kivételével.. 

ExpressVPN sebesség

Hely: PingDownloadUpload
Védtelen6289,38344,82
MINKET.11140,19141,38
UK79202,28189,46
Hong Kong21897,65184,06
Izrael14257.0025.56
Svájc104130,41169,85

Az ExpressVPN alacsonyabb ping-időket is számított, kivéve az összes helyet. A ping-idő és a letöltési sebesség sokkal nagyobb hatást gyakorol az átlagos felhasználó élményére, mint a feltöltési sebesség, amely egy bizonyos minimum elérése után elsősorban javítja a nagy fájlfeltöltések teljesítményét. 

Az egyes VPN legrosszabb kiszolgálók teljesítménye szintén döntő tényező ebben a fordulóban. Az ExpressVPN külsõ helye, Izrael még mindig tisztességes teljesítményt mutatott, gyors és érzékeny volt. Az ExpressVPN több mint 50Mbps sávszélességet kapott, ami több, mint elegendő a HD streaminghez.

A PIA leggyengébb pontja azonban Svájc volt. Itt csak egy 3Mbps-ot látott, amely fájdalmasan lassúvá tette az internetes böngészést, és a streaming csak nagyon alacsony felbontásban volt lehetséges. Az ExpressVPN a helyek többségében megnyerte mind a letöltési sebességet, mind a ping időt, és sokkal jobban érezte magát a válaszkészség és a betöltési idő szempontjából..

Kerek: SpeedVPN az ExpressVPN számára

ExpressVPN logó
Privát internet-hozzáférési logó

2

streaming

Míg egyes VPN-szolgáltatások speciális streaming-kiszolgálókat kínálnak, sem az ExpressVPN, sem a PIA nem úgy dönt, hogy ezt az utat választja (tekintse meg a Windscribe áttekintésében egy példát egy dedikált streaming-kiszolgálókkal rendelkező VPN-re).

A dedikált szerverek hiánya ellenére az ExpressVPN kiemelkedő munkát végez a streaming területén. Valójában számos legjobb streaming listánkban megszerezte a legjobb helyeket, például a legjobb VPN-t a Hulu-ra és a legjobb VPN-t a Netflix-cikkekre.. 

A Netflix, az Amazon Prime Video, a Hulu és még a BBC iPlayer is hibátlanul működik, amikor az ExpressVPN-hez csatlakozik. A betöltési időkben kevés vagy egyáltalán nem észlelhető különbség, és a videók szinte mindig teljes HD formátumban töltődnek be, szép és éles megjelenésűek.

A PIA viszont összehasonlításban küzd, amikor streaming. Tesztelésünk alatt megkaptuk a Netflix-et, de nagyon hosszú időbe telt a videó betöltése, körülbelül 30–45 másodperc. Emellett a Hulu, az Amazon Prime Video és a BBC iPlayer blokkolt minket. Ez azt jelenti, hogy az ExpressVPN egyértelmű nyertes ebben a fordulóban. 

Kerek: Streaming Point az ExpressVPN számára

ExpressVPN logó
Privát internet-hozzáférési logó

3

Biztonság és adatvédelem

Az ExpressVPN és a PIA egyaránt lefedik a legalapvetőbb biztonsági funkciókat, amelyek elvárásaink szerint minden VPN-től rendelkeznek, mint például a kill kapcsolót és az automatikus csatlakozás módját. Az ExpressVPN kill kapcsolója egyszerűbb, mint a PIA, és be- vagy kikapcsolt állapotban van. Bekapcsolt állapotban automatikusan letiltja az összes internetes forgalmat, ha a VPN megszakad, pontosan ezt kell tennie a gyilkos kapcsolónak. 

A PIA kill kapcsolójának viszont három lehetősége van. Lehet kikapcsolva, automatikusan vagy mindig. „Auto” módban csak a külső forgalmat blokkolja, miközben a VPN be van kapcsolva, és „mindig” állapotban az összes forgalmat blokkolja, ha a VPN ki van kapcsolva. 

Az „mindig” beállítás biztosítja az Ön forgalmának leállítását, ha a VPN váratlanul lekapcsol, de ez a beállítás leállítja az összes forgalmat, ha a VPN-t szándékosan kikapcsolja. Ez az ExpressVPN kill kapcsolójának könnyű használatát és biztonságát nyújtja.

Ami az automatikus csatlakoztatási képességet illeti, mindkét VPN-nek csak egy alapvető jelölőnégyzete van, amely lehetővé teszi a VPN-nek, hogy csatlakozzon az indításkor a legutóbbi helyhez. Megvizsgáltuk az egyes VPN-ek szivárgás elleni védelmét is, és megállapítottuk, hogy mindkettő biztonságos és privát IP-címeket és DNS-lekérdezéseinket képes megőrizni.. 

Ráadásul mindkét szolgáltató hasonló protokoll-lehetőségeket kínál. Az ExpressVPN alapértelmezés szerint az AES-256 titkosítással párosított OpenVPN-t használja, ez az, amit jelenleg a VPN-biztonság aranyszabályának tartanak. Az ExpressVPN lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy IKEv2 vagy L2TP IPSec protokollra állítsák a protokollt, de ezek a lehetőségek szinte bármilyen alkalmazás esetén alacsonyabbak az OpenVPN-nél.. 

expressvpn-review-protokoll-lehetőségek

A PIA alapértelmezés szerint szintén OpenVPN, de az AES-128-at használja. A titkosítási cikkben további információkat olvashat arról, hogy ez mit jelent, de röviden: egyszerűen nem olyan jó, mint az AES-256. Ezt az alapértelmezett beállítást azonban átválthatja az AES-256-ra, amelyet minden PIA-felhasználónak javasolunk. 

Ráadásul a PIA-nak van néhány további protokoll lehetősége is, ideértve az L2TP IPsec és a PPTP protokollt. Ebben az esetben azonban ezt a szükséges hitelesítő adatoknak a PIA-val történő megkérésével kell megtennie, ahelyett, hogy megváltoztatná a beállítást az ügyfélen, mint például az ExpressVPN. 

Elolvashatja a VPN protokoll lebontását, hogy többet megtudjon ezekről a lehetőségekről, de ismét az a rövid és kedvező, hogy az OpenVPN az egyetlen, amelyet valóban sürgetünk az embereknek. 

Noha az ExpressVPN és a PIA a biztonság szempontjából – és még az adatvédelmi politikában is – általában nagyon hasonlóak, van néhány apró tényező, amelyek az ExpressVPN számára előnyt jelentenek ebben a fordulóban. A jobb alapértelmezett beállítások és a könnyebb hozzáférés a protokoll opciókhoz kis előnyt jelentenek, de elhelyezkedése átnyomja az élét és biztosítja a kör.

Az ExpressVPN székhelye a Brit Virgin-szigeteken található, ahol a világ legjobb internetes adatvédelmi törvényei vannak. Összehasonlítva az Egyesült Államok törvényeivel, ahol a privát internet-hozzáférés alapul, adatai sokkal jobban védettek a Brit Virgin-szigeteken. Ez a kis különbség döntő tényező a két nagyon biztonságos VPN között. 

Kerek: Biztonsági és adatvédelmi pont az ExpressVPN számára

ExpressVPN logó
Privát internet-hozzáférési logó

4

torrentezés-

Az ExpressVPN következetesen a leggyorsabb VPN, amelyet papíron tesztelünk, de láttuk, hogy korábban legyőztük a torrent sebességgel, például az ExpressVPN vs NordVPN cikkben. Azt mondta, hogy továbbra is a kínzó kínálat legjobbjai között van. 

Az egyes VPN-k torrent teljesítményét egy 1,4 GB-os tesztletöltéssel teszteltük, amely nagyjából megegyezik egy 30 perces TV-műsor HD-epizódjával. Az ExpressVPN az első perc végére kb. 5 MB / s sebességet ért el, ez kb. Másfél perc alatt 7 MB / s volt.. 

A dolgok lassan, de következetesen felgyorsultak, körülbelül 10 MB / s-ra a második perc végére, vagyis amikor a letöltés kiegyenlült, amíg alig több mint három perc és 35 másodperc elteltével befejeződött..

A PIA nagyon hasonló görbét követett, de csak egy kicsit lassabban. A letöltés az első perc után körülbelül 4 MB / s sebességgel, a második perc végére pedig 7 MB / s sebességgel jött be. Ez kb. Két és fél perc alatt akár 9 MB / s volt, és nem sokkal ezután a hirtelen sebesség tört be, amely a letöltési sebességet akár 13 MB / s-ra is megcsúsztatta.. 

Ez a gyors sebesség segített a letöltés befejezésében három perc és 35 másodperc alatt. Ez gyakorlatilag pontosan ugyanannyi időt vesz igénybe, mint az ExpressVPN. Mindkét VPN nagyon jól teljesítette a tesztletöltést, és csak néhány perc alatt készen állt a teljes epizódra. Ez a forduló túl közel van a híváshoz, tehát ezt döntetlennek nyilvánítottuk.

Kerek: Torrenting Nincs egyértelmű győztes, mindkettőnek pontok

ExpressVPN logó
Privát internet-hozzáférési logó

5

Szerver helyek

Egy bizonyos ponton nehéz lesz pontosan nyomon követni a nagy VPN-szolgáltatók kiszolgálóinak pontos számát. Biztosan tudjuk, hogy mind az ExpressVPN, mind a PIA összesen több, mint 3000 szerverrel rendelkezik, és mindkettőt ugyanabba a felső szerhelhálózatba helyezik.. 

A kettő különbözik abban, hogy ezek a szerverek milyen szétszórtan vannak. „A Privatenak szerverei vannak a világ 49 helyszínén, amelyek csak 29 országban vannak elterjedve. Összehasonlításképpen az ExpressVPN szerver 151 helyszínen található 95 országban. 

Bár ez még mindig nem növeli az ExpressVPN-t a hálózati méret szempontjából az első helyen – olvassa el a HideMyAss áttekintést, hogy erről meghallgassa – jóval megelőzi a magán-Internet hozzáférést.

Kerek: Szerver helyének pontja az ExpressVPN számára

ExpressVPN logó
Privát internet-hozzáférési logó

6

Egyidejű kapcsolatok

Annak megakadályozása érdekében, hogy az emberek megosszák a fiókokat a barátokkal, és korlátozza a sávszélességet a kiszolgálóhálózatokon, szinte az összes VPN korlátozza azon eszközök számát, amelyeket egyszerre egy fiókhoz csatlakoztathat..

Az ExpressVPN korlátja egy szerény öt eszköz. A PIA lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kétszer annyi, akár 10 eszköz csatlakozzon egyszerre. Nyilvánvaló, hogy a PIA itt kínál jobb választási lehetőséget, és megnyeri ezt a fordulót.

Kerek: Egyidejű csatlakozási pont a magán-Internet hozzáféréshez

ExpressVPN logó
Privát internet-hozzáférési logó

7

Árazás

Amint ezt a mérkőzés során láthattuk, az ExpressVPN csúcstechnológiájú teljesítménnyel rendelkezik, amely az iparág első helyezettje. Megjósolhatóan ez azt jelenti, hogy az ExpressVPN meglehetősen meredek árat tartalmaz.

Az ExpressVPN az egyik legdrágább VPN a piacon. Havi terve körülbelül annyira drága, mint amennyire jönnek, és a következő opció, amely egy hat hónapos terv, nem sokkal olcsóbb. A legjobb megoldás a 15 hónapos terv, amely továbbra is ugyanolyan havi költséggel jön létre, mint a havi privát internet-hozzáférési terv megvásárlása..

A PIA árazása minden szinten jobb, mint az ExpressVPN. A hat hónapos terv kiküszöböli az ExpressVPN árait, és az egyéves vagy kétéves terv jelentősen lecsökkenti ezt az árat. A privát internet-hozzáférés vitathatatlanul a legszélesebb körű VPN-k egyik legkedvezőbb ára. 

Ezen szolgáltatók egyike sem nyújt semmilyen ingyenes tervet, ezért ha érdekel az online adatvédelem díjmentes védelme, nézd meg a ProtonVPN áttekintést. Ugyanakkor mindkét VPN-nek van egy 30 napos pénz-visszatérítési garanciája, amely legalábbis lehetőséget kínál a szolgáltatás kockázatmentes kipróbálására..

Ami a fizetési lehetőségeket illeti, mind a PIA, mind az ExpressVPN elfogadja a hitel- és betéti kártyákat, a PayPal-ot vagy a bitcoint. Ez nagyszerű azok számára, akik különös figyelmet fordítanak a biztonságra, mivel azt jelenti, hogy csak e-mail címmel jelentkezhet be. 

Ezen túlmenően az ExpressVPN-nek még tucatnyi további fizetési módja van, amelyeket felhasználhat, köztük a Sofort, az UnionPay és az Alipay. A PIA általában kevesebb harmadik féltől származó fizetési módot fogad el, de a kriptoválás néhány további formáját is elfogadja, amelyeket az ExpressVPN kihagy, például Ethereum és Litecoin.

Bár az ExpressVPN vitathatatlanul a legjobb VPN a piacon, az árazás minden bizonnyal gyenge pontja. Szinte minden VPN megfizethetőbb lesz, mint az ExpressVPN, de megkapja azt, amit fizet. Ennek a fordulónak a középpontjában azonban kizárólag az árazás áll, tehát a magán-Internet hozzáférés megnyeri ezt a fordulót, mivel lényegesen megfizethetőbbek.

Kerek: A privát internet-hozzáférés árazási pontja

ExpressVPN logó
Privát internet-hozzáférési logó

8

Felhasználóbarátság

A PIA és az ExpressVPN is egy kompakt és egyszerű felhasználói felülettel rendelkezik, ellentétben a nagyobb térképalapú szoftverekkel, mint például a NordVPN, amelyről a NordVPN áttekintésünkben olvashat.

expressvpn-review-dob

Mindkét VPN-nek van egy nagygombja, amely az ablak kb. Felét elfoglalja, és lehetővé teszi, hogy rákattintjon. Ez alatt az egyes felületek egy kis mezőt is tartalmaznak, amely megmutatja, hol fog létrejöni a kapcsolat. Ha rákattint erre a bármelyik szoftverre, eljut a szerver listára. 

A Privát Internet hozzáférés egy kicsit több információt mutat, mint az ExpressVPN, ha az ablak alján található nyílra kattint. Ez a kibővített nézet megmutatja a csatlakozási időt, a használt sávszélességet és néhány beállítási lehetőséget.

pia-review-terpesztett nézet

A beállítások menübe való belépés közben a dolgok továbbra is nagyon hasonlóak a kettő között. Néhány felhasználóbarát VPN-től eltérően, sem a PIA, sem az ExpressVPN nem magyarázza meg a beállításokat, hogy az egyes opciók mit csinálnak. 

Kisebb részletként az ExpressVPN webhelye összességében sokkal tisztább megjelenést mutat, és lényegesen könnyebben navigálható. A fiók létrehozása éppen annyira egyszerű, hogy a fizetési ablak megjelenik, és az ExpressVPN webhelyén szerzett tapasztalatok csak egy kissé ésszerűbbek.. 

Tekintettel arra, hogy mennyire szubjektív ez a forduló és mennyire hasonlítanak a két szoftver, nagyon nehéz megítélni. A privát internet-hozzáférésnek azonban van sötét módja és egyre inkább informatív elrendezése, tehát ezt a fordulót a PIA-nak adjuk, de csak nagyon szűk és kissé szubjektív okokból. 

Kerek: Felhasználóbarát pont a magán-Internet hozzáféréshez

ExpressVPN logó
Privát internet-hozzáférési logó

9

Jellemzők

A PIA-nak és az ExpressVPN-nek egyaránt van most a VPN-k számára talán a leghasznosabb, és ugyanakkor a legnehezebb funkció: a megosztott alagút. Az ExpressVPN-nek ez volt már egy ideje, és ez valami, amit korábban alaposan megvizsgáltunk. 

Az ExpressVPN megosztott alagútkezelése egy kipróbált és valódi szolgáltatás, amely lehetővé teszi a számítógépen olyan programok listájának összeállítását, amelyek mentesülnek a VPN-kapcsolat használatától, vagy a VPN-kapcsolatot kell használniuk, ha elérhető.

expressvpn-review-beállítások

A privát internet-hozzáférés csak a közelmúltban bővítette a megosztott alagútépítést, és a szolgáltatás továbbra is bétaverziós. Úgy működik, mint az ExpressVPN megosztott alagútja, és lehetővé teszi azon alkalmazások listájának meghatározását, amelyek vagy mentesülnek a VPN-kapcsolat használatától, vagy fordítva. 

Az a tény, hogy a PIA megosztott alagútja bétaverzió, észrevehető. Amikor megpróbáltuk konfigurálni és programokat hozzáadni a mentességi listához, az gyakran lefagy, és 5–10 másodpercre „nem válaszol” állapotba lép, mielőtt visszatérne.

pia-review-split-alagút

Az osztott alagút kialakításán kívül az ExpressVPN csak néhány apró extrát kínál, például a gyorsbillentyűt. Miután csatlakozik a VPN-hez, megjelenik egy ikonsor, amelyet testreszabhat, hogy gyorsan elindíthassa kedvenc programjait vagy webhelyeit, miután védett kapcsolatot létesített.. 

A privát internet-hozzáférés ezzel szemben pár vonzó biztonsági fejlesztéssel rendelkezik. Az első az, hogy a PIA proxyt kínál a VPN-fiókjával. Ha megnézi a VPN vs proxy vs Tor cikket, akkor látni fogja, hogy a proxyk általában sokkal kevésbé biztonságosak, mint a VPN, de a PIA a proxyt a VPN kiegészítő biztonsági rétegeként használja, nem pedig önálló biztonsági intézkedésként.. 

Ez lehetővé teszi egy újabb ugrás hozzáadását a kapcsolathoz, javítva a biztonságot anélkül, hogy annyira befolyásolnák a teljesítményt, mint egy dupla VPN. A magán-Internet hozzáférés azt is kínálja, amit PIA Mace-nak hív, amely alapvetően egy olyan hirdetés-blokkoló, amely blokkolja a rosszindulatú programokat és a nyomkövetőket is az online adatvédelem javítása érdekében.. 

Noha ez segít megakadályozni, hogy a felhasználók véletlenül bejárjanak egy veszélyes weboldalt, ez egyszerűen nem olyan jó, mint valami teljes vírusölő. Nézze meg a Bitdefender antivírus áttekintését, amely remek példát kínál. 

A PIA egyre több funkciót tölt be az elmúlt néhány évben, így a zavaró és fényesen megosztott alagútépítés kissé elrontott. Amint a rokonságot megszüntetik, a PIA versenyző lesz a megosztott alagútkészítés királya számára, de egyelőre az ExpressVPN továbbra is uralkodik.

Mivel a hirdetések és a rosszindulatú programok blokkolói egy tucat dollár, és egy jól konfigurált VPN elegendő biztonságot jelent a legtöbb ember számára hozzáadott proxy nélkül, a PIA szolgáltatásai kevésbé vonzóak, mint az ExpressVPN megosztott alagútja, vagyis az ExpressVPN megteszi ezt a kört.

Kerek: Jellemzői pont az ExpressVPN számára

ExpressVPN logó
Privát internet-hozzáférési logó

10

Végső gondolatok

A hatodik-négy végső pontszámmal az ExpressVPN újabb győzelmet biztosít. Míg a PIA számos fejlesztést tett és néhány funkciót hozzáadott a legutóbbi bejelentkezés óta, a még tesztelés alatt álló osztott alagút kialakításával kapcsolatos problémák jelentősen visszatartották azt.. 

Nyertes: ExpressVPN

Az ExpressVPN gyorsasága, könnyű kezelhetősége és teljesen működőképes split alagútja túl sok volt ahhoz, hogy a PIA legyőzze. Ha van tapasztalata ezekkel a VPN-ekkel, mindig szeretjük hallani erről az alábbi megjegyzésekben. Mint mindig, köszönöm az olvasást. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me