ExpressVPN VS NordVPN: Két titán dobja le 2020-ban

Az ExpressVPN és a NordVPN a piacon a legismertebb VPN-k. Függetlenül attól, hogy láttad rájuk hirdetéseket a YouTube-on, vagy egy barátom megemlítette őket, esély van, hogy hallottál már legalább az ipar egyik ilyen titánjáról. 


Miközben elkészítettük egy dedikált ExpressVPN-felülvizsgálatot, valamint egy NordVPN-felülvizsgálatot, úgy érezzük, hogy nem elegendő csupán az egyes VPN-eket a saját buborékjukban megnézni. Tehát úgy döntöttünk, hogy itt az ideje, hogy ezt a két fejet fejbe tegyük egy ExpressVPN vs NordVPN showdownban, hogy megnézhesük, melyik veszi a koronát a legjobb VPN-hez.

Harc felállítása: NordVPN vs ExpressVPN

Annak érdekében, hogy a NordVPN és az ExpressVPN mérkőzéseink tisztességesek legyenek, egy egyszerű szabálykészletet fejlesztettünk ki. Kilenc fordulóra bontottuk a dolgokat, minden szakaszban a VPN teljesítményének alapvető fontosságú elemére összpontosítva. 

Minden fordulóban megvitatjuk, hogy az egyes VPN-ek hogyan teljesítenek ezen a területen, és összehasonlítjuk mindegyik teljesítményét. Minden fordulót összegyűjtünk egy győztes kihirdetésével, és a VPN pontot kap. 

Lehetséges – sőt valószínű, hogy ez a két felső versenyző is – kötözött kerek lesz. Ha ez megtörténik, mindkét VPN kap egy pontot. A VPN, amely a legtöbb pontot a végén nyeri, és ebben az esetben a bajnokok bajnoka.

1

Sebesség

Utoljára, amikor ExpressVPN vs NordVPN cikket készítettünk, ez a kör nagyon világos volt: az ExpressVPN sebessége minden helynél jobb volt, mint a NordVPN. Valójában, ha megnézed a leggyorsabb VPN-ek körét, akkor egy ponton beillesztettük az NordVPN-t a „tisztességtelen megemlítésekbe”, mert az a hírnevét fejlesztette ki, hogy annyira következetlen a sebességtesztjeinkben. 

Úgy tűnik azonban, hogy több hónap alatt a NordVPN folyamatosan javult. Az e cikkhez tartozó sebességteszteink során az NordVPN képes volt az ütéseket ExpressVPN-rel egymástól helyre kereskedni.

A NordVPN gyorsasága

Hely: PingDownloadUpload
Védtelen4292,67343,85
MINKET.11238,98288,49
UK81183,2567,81
Hong Kong212157,84174.16
Izrael142161,87113,61

A helyi amerikai szerverekkel kezdve a NordVPN-nek alacsonyabb ping-ideje és nagyobb sebessége volt a letöltés és a feltöltés során. Az Egyesült Királyságba költözve a NordVPN továbbra is előnyt élvez a ping esetében, de az ExpressVPN megnyeri a letöltési és feltöltési sebességet. 

ExpressVPN sebesség

Elhelyezkedés: PingDownloadUpload
Védtelen4292,67343,85
MINKET.21173,35189,19
UK93205,52275,18
Hong Kong217125,19126,88
Izrael13972,8633.58

A NordVPN Hong Kongban sokkal gyorsabb, és bár az ExpressVPNnek alacsonyabb ping-ára van Izraelben, az NordVPN rendkívül jobb sebességet szerez. Annak ellenére, hogy a papíron haladást értünk el, még mindig vannak néhány kérdés, amelyekkel a NordVPN a sebesség szempontjából szembesül. 

A kezdők számára a NordVPN meglehetősen sokkal hosszabb időt vesz igénybe, hogy kapcsolatba léphessen. Az ExpressVPN stabil kapcsolatot kaphat körülbelül öt-hét másodperc alatt, és a kapcsolat azonnal stabilnak érzi magát. A NordVPN 10–15 másodpercet vehet igénybe a csatlakozáshoz, és még akkor is, ha a szoftver kijelenti, hogy csatlakoztatva van, még néhány másodpercig is eltarthat, hogy valóban elinduljon.. 

Egy dolog, hogy egy kicsit hosszabb időt vesz igénybe a kiszolgálóhoz történő kapcsolódáshoz, de a NordVPN igazi problémája az, hogy a papír sebessége nem tükrözi teljesen a tényleges teljesítményt. 

Noha a NordVPN minden bizonnyal jobb lett, mint valaha volt, és egy tisztességesen gyors VPN, úgy tűnik, hogy továbbra is vannak hasonló stabilitási és megbízhatósági kérdései, amelyeket a leggyorsabb VPN-cikkekben tárgyaltunk..

A NordVPN néha hibátlanul működik, nagyon gyors és érzékeny. Más esetekben azonban a dolgok lelassulnak a feltérképezésig, és még az egyszerű szöveges webhelyeken véletlenszerűen is eltarthat 30 másodpercig a betöltés. 

Az ExpressVPN ezzel szemben nagyon megbízható. Könnyű akaratlanul hagyni az ExpressVPN-t napokon keresztül csatlakoztatva, és soha nem is valósítja meg – korábban megcsináltuk. 

Ezért ezt a fordulót adjuk az ExpressVPN-nek. Annak ellenére, hogy a NordVPN jobb teljesítményt nyújt a papíron, továbbra is sújtja az inkonzisztencia kérdését, és véletlenszerű és kellemetlen időkben hirtelen el fogja veszíteni a fejét. Azok számára, akik gyors és megbízható VPN-t keresnek az ExpressVPN magas árcédulája nélkül (amelybe később bekerülünk), olvassa el a Privát Internet hozzáférés áttekintést (olvassa el az ExpressVPN vs. PIA összehasonlítást is).

Kerek: SpeedVPN az ExpressVPN számára

ExpressVPN logó
NordVPN logó

2

streaming

Az ExpressVPN és a NordVPN a legjobbak közül a legjobb az streaming teljesítmény szempontjából. Az ExpressVPN és a NordVPN egyaránt támogatja az összes szerver streamingjét, ahelyett, hogy dedikált streaming szerverekre lenne szükség. 

Bármelyik szerverhez csatlakozhat, és a Netflix, a Hulu és az Amazon Prime Video mind jól működik, függetlenül a használt VPN-től. Valójában mind a NordVPN, mind az ExpressVPN megjelenik a Netflix legjobb VPN-jén és a Hulu legjobb VPN-jén. 

Ennek ellenére továbbra is van egyértelmű győztes. Az ExpressVPN azonnal betölti a videókat, és nagyon érzékenynek érzi magát egy videón való átmosáskor. Valamilyen okból kifolyólag a NordVPN küzdött, amikor streaming video-t töltött fel minden olyan webhelyre, amelyet megpróbáltunk.

Ez megerősíti azt, amit az elmúlt fordulóban mondtunk. Annak ellenére, hogy kiválóan teljesített a sebesség-tesztelésünkben, a NordVPN sokat dadogott, amikor megpróbáltuk streaming videót, függetlenül attól, hogy melyik szerveren vagyunk, vagy milyen webhelyről streamingünk. 

Még azok a webhelyek, mint a YouTube és a Twitch, amelyek nem használnak geoblokkolást, nagyon rosszul teljesítettek. A NordVPN csatornán a Twitch 360p-ra töltődött be. Ez éles ellentétben állt az ExpressVPN-rel, amely azonnal betöltötte a Twitch-t 1080p felbontással és 60 kép / mp sebességgel. 

Annak ellenére, hogy képes hozzáférni a tartalomhoz, a NordVPN-t olyan alacsony minőségű és képfrekvenciával töltötte be, hogy az adatátviteli fordulót az ExpressVPN-nek adjuk. 

Az ExpressVPN könnyedén elkerülheti a geoblokkolást, ugyanakkor szinte azonnal, HD formátumban betöltheti minden alkalommal. Nem csoda, hogy ez a legjobb streaming VPN.

Kerek: Streaming Point az ExpressVPN számára

ExpressVPN logó
NordVPN logó

3

Biztonság és adatvédelem

A NordVPN és az ExpressVPN szinte azonosak a biztonság szempontjából. Mindkét VPN az OpenVPN protokollt használja párosítva az AES-256 titkosítással. Az ExpressVPN rendelkezik IKEv2-vel és L2TP-vel is, és még a felhasználóknak is megváltoztathatják az OpenVPN konfigurációs fájljait, hogy tárcsázhassák a protokoll bizonyos aspektusait, de ez kissé meghaladja azt, amellyel a legtöbb felhasználó hajlandó megbeszélni. 

expressvpn-review-protokoll-lehetőségek

A NordVPN protokollt kínál az IKEv2-hez, de ezt nem az ügyféllel telepítik, és manuálisan kell beállítani. Ha további lehetőségekre van szüksége a protokollhoz és a titkosításhoz, feltétlenül nézze meg a VyprVPN áttekintést. Számos protokollt kínál, köztük a szabadalmaztatott „Chameleon” protokollt. 

Az ExpressVPN és a NordVPN egyaránt tökéletesen működőképes kill kapcsolóval rendelkezik, és VPN-k tesztelésekor soha nem tudtunk észlelni semmilyen IP-címet vagy DNS-szivárgást. Mintha ez a kör még nem lenne elég közel, mindkét VPN-nek meglehetősen hasonló adatvédelmi politikája van, és senki sem hozott nyilvánosságra felhasználói információkat. 

nordvpn-review-Killswitch

Egyik sem naplózza az Ön IP-címét, és mindkét VPN-szolgáltató csak abszolút minimális mennyiségű információt gyűjt, például e-mail címet és fizetési módot.. 

A NordVPN egy ideje csapást szenvedett, de amint azt a cikkben leírtuk, úgy tűnik, hogy gyorsan és hatékonyan kezelte a sebezhetőséget..

Biztonságosan mondhatjuk, hogy szabadon, biztonságosan böngészhet az interneten, függetlenül attól, hogy melyik VPN-t választja, és ezért ezt a kerek döntetlennek nyilvánítottuk. Nézze meg a legbiztonságosabb VPN-ekről szóló cikkünket, ha erről bővebben olvashat.

Kerek: Biztonság és adatvédelem Nincs egyértelmű győztes, mindkettő számára pontok

ExpressVPN logó
NordVPN logó

4

torrentezés-

Az egyes VPN-szolgáltatók torrent teljesítményének teszteléséhez letöltöttünk egy 1,4 GB-os videofájlt, amely nagyjából olyan nagy, mint amire számíthat egy 30 perces TV-show epizódjaként. Az ExpressVPN gyorsan felgyorsította a tesztletöltést, és a letöltési idő nagy részét 7,5 MB / s sebességgel töltötte..

Az ExpressVPN letöltése továbbra is felgyorsult a két és fél perc alatt, és a letöltés végére elérte a 13 MB / s sebességet. A teljes letöltés mindössze három perc és 15 másodpercig tartott, és befejeződött, miközben úgy tűnt, hogy még mindig van a tartályban. Lehetséges, hogy az ExpressVPN nagyobb sebességgel is elérheti nagyobb letöltés esetén.

Az NordVPN egy kicsit lassabban indult el, mint az ExpressVPN, de a letöltés ideje alatt folyamatosan emelkedett. Két és fél perc alatt a letöltés hatalmas 17 MB / s sebességgel jött be, és a letöltés három perc és öt másodperc alatt befejeződött.. 

A furcsa rész az, hogy a kapott eredményekhez nem a dedikált P2P szervereket használtuk, amelyeket a NordVPN kínál, hanem a szokásos amerikai szervereket. A P2P szerverei sokkal lassabbak voltak, és a letöltés kb. Hat percig tartott.

A „streaming” fordulóval ellentétben itt láttuk, hogy a NordVPN a papíron látott rendkívüli sebességét élvezi… mindaddig, amíg nem P2P szervereket használ. Ez a torrent fájl leggyorsabb letöltése, amelyet eddig láttunk, és ez azt jelenti, hogy a NordVPN eddig megnyerte az első fordulóját, tovább erősítve a helyét a torrenting legjobb VPN-jeként..

Kerek: Torrentpont a NordVPN-hez

ExpressVPN logó
NordVPN logó

5

Szerver helyek

Az ExpressVPN az egyik legjobb VPN-szolgáltató azok számára, akik a lehető legtöbb helymeghatározási lehetőséget szeretnék. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy 95 országban csatlakozzanak a szerverhez, köztük néhány nagyon ritka szerverhez, például Kenyához és Laoszhoz. A szerverek eloszlása ​​nagyszerű, és számos lehetőséget foglal magában a Közel-Keleten és Afrikában, tehát viszonylag közel van egy szerverhez, bárhol is van.

expressvpn-review-server-helyszínek

A NordVPN-nek valójában több kiszolgálója van, mint az ExpressVPN-nek, mintegy 4500 szerverrel az ExpressVPN nagysága körülbelül 2000, de az elterjedés nem olyan lenyűgöző. A NordVPN csak 62 országban rendelkezik szerverrel.

nordvpn-review-marker-kiválasztás

Mindkét szolgáltatónak tiszteletre méltó hálózata van, de a legtöbb helyen található VPN valójában nem ezek közül a legszélesebb körű versenytársak, hanem a HideMyAss. Ha elolvassa a HideMyAss áttekintést, látni fogja, hogy szerverhálózattal rendelkezik, amely 190 országban 290 állkapocsot dob ​​le..

A HideMyAss manapság még nem versenyez ezekkel a kettővel. Az ExpressVPN-nek több elérhető helyszíne van, és ebben a körben a győztes. 

Kerek: Szerver helyének pontja az ExpressVPN számára

ExpressVPN logó
NordVPN logó

6

Egyidejű kapcsolatok

A legtöbb VPN-szolgáltatás számos okból korlátozza a felhasználókat egyidejű kapcsolatokra. Ezek a kiszolgálók túlzott terhelésének megakadályozásától kezdve a fiókok megosztásának megkönnyítéséig terjedhetnek.

Ha nagyon sok olyan eszköz van otthon, amelyet védeni szeretne, fontos, hogy mindenki lefedje őket, ideális esetben egyetlen VPN-előfizetéssel. A NordVPN és az ExpressVPN kapcsán közel van, de a NordVPN kihasználja az előnyt.

A NordVPN lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár hat eszközt egyszerre csatlakoztassanak, míg az ExpressVPN csak öt egyidejű csatlakozást tesz lehetővé, így a NordVPN egyértelmű nyertes. Ha rengeteg olyan készüléke van, amelyet védeni szeretne, és nem akarja, hogy több fiókkal foglalkozzon, nézd meg a Windscribe áttekintésünket. A Windscribe korlátlan számú egyidejű kapcsolatot tesz lehetővé fiókonként. 

Kerek: Egyidejű csatlakozási pont a NordVPN-hez

ExpressVPN logó
NordVPN logó

7

Árazás

A leginkább rövid távú tervektől kezdve és a kidolgozástól kezdve mind a NordVPN, mind az ExpressVPN havonta regisztrálási lehetőséget kínál. A NordVPN ennek a lehetőségnek az ára havonta körülbelül 1 dollárval kevesebb, mint az ExpressVPN ára. Ezután az ExpressVPN hat hónapos tervet kínál, amely havonta néhány dollárral kevesebb, mint a NordVPN vagy az ExpressVPN havi terv. 

Még tovább haladva mindkét VPN-szolgáltatás egyéves tervvel rendelkezik, és a NordVPN éves terve technikailag valamivel alacsonyabb, mint az ExpressVPNé. Az ExpressVPN azonban valójában további három hónapot tartalmaz ingyenesen ezzel a tervvel, amely havi költségét alig csökkenti az NordVPN.

Az ExpressVPN opciói itt ér véget, de az NordVPN folyamatosan megy. A NordVPN kétéves tervvel rendelkezik, sőt még hároméves feliratkozási lehetőséggel is rendelkezik. Mind a kétéves, mind pedig a hároméves terv felülmúlja az ExpressVPN által kínált árakat, a hároméves opció pedig az egyik legversenyképesebb árú terv. CyberGhost áttekintésünk, amelyben megnézzük a NordVPN legnagyobb versenytársát a megfizethető hosszú távú VPN-tervekkel kapcsolatban.)

Mindkét VPN szolgáltatás 30 napos pénz-visszatérítési garanciával rendelkezik, és mindkettő nemcsak hitel- és betéti kártyákat fogad el, hanem bitcoint is. Sajnos egyik VPN szolgáltatás sem rendelkezik ingyenes próbaverzióval, tehát ha ingyenes VPN-t keres, akkor olvassa el a legjobb ingyenes VPN-cikkeket. 

A NordVPN rövid távon jobb árakat kínál a havi árazásával, míg az ExpressVPN enyhén él az éves tervekkel. Ahol az NordVPN valóban ragyog, hosszú távon a hároméves tervében rejlik, amelyet az egyik legjobb értéknek látunk. Ezért adjuk ezt a fordulót a NordVPN-nek. 

Kerek: Árképzési pont az NordVPN számára

ExpressVPN logó
NordVPN logó

8

Felhasználóbarátság

Az ExpressVPN és az NordVPN felhasználói felületei sok szempontból poláros ellentétek, de mindkettő jól működik. Az ExpressVPN szoftverfejlesztése nagyon tiszta elrendezést használ, minimális vizuális zavarral, amely lehetővé teszi a kisebb ablakméretet. Ennek a kompakt ablaknak a közepén egy nagy csatlakozási gomb található, alatta egy szervermenüvel, alul pedig egy pár legutóbbi helyiséggel. 

expressvpn-review-dob

A NordVPN-nek viszont van egy ablaka, amely körülbelül négyszerese az ExpressVPN-nek. Azért, hogy a NordVPN-nek teljes képernyőterületre szüksége legyen, az interfész nagyméretű világtérképet tartalmaz. 

Ezen a térképen minden olyan helyen kis buborékok vannak, ahol van szerver, amelyre kattintva csatlakozhat az adott helyhez. A térkép bal oldalán található az elérhető helyek listája, abban az esetben, ha a térkép nem a kívánt helymegtekintési módszer. 

nordvpn-review-server-navigáció

A beállításokba lépve a NordVPN enyhén él. A beállítások elrendezése egy kicsit jobb, de ennél is fontosabb, hogy a NordVPN magyarázatot ad a menüben arról, hogy az egyes beállítások mit csinálnak. Ez megkönnyíti a VPN használatát még azok számára is, akik nem ismerik a VPN használatát.. 

nordvpn-review-beállítások

Végül mindkét VPN nagyon felhasználóbarát. Valójában az a kérdés, hogy érdekli-e olyan kompakt szoftvert, amely a képernyő nagy részét láthatóvá teszi, vagy szép térképpel rendelkezik az összes elérhető hely megtekintéséhez. Ezért ez a kör döntetlennel zárul le. 

Kerek: Felhasználóbarátság Nincs egyértelmű győztes, mindkettőhöz pontok

ExpressVPN logó
NordVPN logó

9

Jellemzők

A kezdők számára mind az ExpressVPN, mind a NordVPN rendelkezik azokkal az alapvető jellemzőkkel, amelyeket elvárásunk szerint minden tisztességes VPN fedez. Mindkét opció rendelkezik funkcionális kill kapcsolóval, valamint az automatikus csatlakozás módjával indításkor. Mindkét szolgáltató 24 órás élő chat-ügyfélszolgálatot is kínál. 

Ami a további csengőket és sípokat illeti, minden VPN-nek van egy kiemelkedő extra funkciója. A NordVPN esetében ez a „CyberSec”. Ez egy olyan blokkoló, amely szintén segít megvédeni a kártevőktől, az adathalásztól és más online fenyegetésektől. Ezt egyszerűen úgy teszi meg, hogy blokkolja az ilyen tartalmat kiszolgáló webhelyeket. 

Az ExpressVPN nagy különlegessége a split-alagút. Ez egy hihetetlenül hasznos szolgáltatás, amely lehetővé teszi alkalmazásonként kiválasztani, hogy mely számítógépes programok használják a VPN biztonságos kapcsolatát, és mely programok használják a szokásos internetkapcsolatot..

expressvpn-review-beállítások

Ez azt jelenti, hogy letölthet egy torrent fájlt VPN-kapcsolaton keresztül, miközben játékot játszik az alacsony ping-számú rendszeres interneten. Ez egy nagyszerű szolgáltatás, amelyet nehéz megtalálni, és az ExpressVPN ennek a szolgáltatásnak a megvalósítása a rendelkezésre álló legjobb lehetőségeknek köszönhetően, a beállítás egyszerűsége miatt..

Örülök, hogy megvan a NordVPN blokkolója, de számtalan más lehetőség is van a hirdetésgátlókkal kapcsolatban, és sokan már használnak egy külön a VPN-től. A megosztott alagútálás olyan szolgáltatás, amely értékes és nehéz megtalálni, vagyis az ExpressVPN eljut az utolsó fordulóba.

Kerek: Jellemzői pont az ExpressVPN számára

ExpressVPN logó
NordVPN logó

10

Végső gondolatok

Ahogy vártuk, az ExpressVPN és a NordVPN mérkőzés sok fordulója döntetlendel zárult le. Mindkét VPN kiváló és az iparág csúcsán található (olvassa el a NordVPN vs IPVanish cikkünket), de az ExpressVPN a split-tunneling funkciónak köszönhetően egyetlen ponttal képes volt nyerni ebben a párbeszédben. Az ExpressVPN kiemelkedő megbízhatósága szintén jelentős döntő tényező volt annak előmozdításában, több fordulóban. 

Nyertes: ExpressVPN

Ha volt tapasztalata a NordVPN-vel vagy az ExpressVPN-vel, mindig érdekli, hogy erről az alábbi megjegyzésekben tájékozódjon. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map