ExpressVPN vs IPVanish: A tanár 2020-ban hallgatóvá válik

A Cloudwardson nem rejtjük el, hogy szereti az ExpressVPN-t. Ha megnézi az ExpressVPN áttekintést, látni fogjuk, hogy dicsérjük annak sebességét, biztonságát, streaming teljesítményét és szolgáltatáskészletét. Az ExpressVPN jó munkát végez azzal, hogy szinte mindent reprezentál, mint egy jó VPN. 


Az IPVanish nagy versenytárs a VPN piacon, kissé nehéz helyzetben levő múltjával. Az IPVanish áttekintésünkben megvizsgáltuk annak stabil sebességét, de belemerült a megkérdőjelezhető előzményeibe, amely magában foglalja a felhasználói naplózást és az információk átadását az Egyesült Államok rendészeti szerveinek.. 

ExpressVPN és IPVanish párosításokat akartunk látni, hogy megtudjuk, lehet-e az IPVanish felülmúlni a múltját, és megbeszélhetünk egy olyan csúcs VPN-sel, mint az ExpressVPN.

Harc felállítása: ExpressVPN vs IPVanish

Annak érdekében, hogy az ExpressVPN vs IPVanish mérkőzéseink tisztességesek és könnyen követhető felépítésűek, kilenc fordulóra bontottuk a dolgokat. Minden fordulóban a VPN teljesítményének egyetlen tényezőjére összpontosítunk. 

Megvizsgáljuk, hogy a két VPN hogyan teljesít mindegyik kategóriában, és közvetlenül összehasonlítjuk őket. Minden forduló végén kiválasztjuk, melyik VPN tett jobban az adott területen. Az a VPN, amely a legtöbb fordulót megnyeri, megnyeri ezt az ExpressVPN vs IPVanish mérkőzést, és a két VPN lehetőség közül jobbnak nyilvánul..

1

Sebesség

Az IPVanish minden bizonnyal nagyon lenyűgöző sebességgel jött ki az Egyesült Államokban, ahol teszteltük. Abszolút mélypontú pingot láthattunk, és sávszélességünk nagy része még mindig érintetlen volt, az IPVanish az ExpressVPN-t itt is legyőzte..

IPVanish sebesség

Elhelyezkedés: PingDownloadUpload
Védtelen4289,54344,35
MINKET.4219,93193,39
UK1006,8728.71
Hong Kong39276,7162.09
Svájc11094,91116,22

Azonban ez volt az egyetlen hely, ahol az IPVanish megjelent a tetején. Minden más helységben, amelyet teszteltünk, az ExpressVPN-nek nagyobb a letöltési és feltöltési sebessége, valamint a kisebb ping-ideje. Ez azonban nem valódi meglepetés számunkra, mert a múltban láttuk az ExpressVPN teljesítményét, és a leggyorsabb VPN-cikkekben elértük a legfontosabb helyet.

ExpressVPN sebesség

Elhelyezkedés: PingDownloadUpload
Védtelen4289,54344,35
MINKET.24189,73243,47
UK95183,12276,97
Hong Kong217147,83158,56
Svájc109180,65143,99

Az IPVanish teljesítménye mindenütt tisztességes volt, a legrosszabb szerver pedig eddig az Egyesült Királyság volt. Még az Egyesült Királyság szerverének használata mellett is a normál webböngészést tudtuk elvégezni, a gyenge sebesség ellenére is. A YouTube-videók még 1080p értékre lettek beállítva, és minden normálisnak érezte magát, a rakodási idő drasztikusan észrevehető növekedése nélkül.

Az ExpressVPN azonban ebben a tekintetben túl jó, és vitathatatlanul megnyeri ezt a kategóriát. Míg az IPVanish szervizsebességgel rendelkezik és a legtöbb feladatot képes kezelni, az ExpressVPN sokáig nagyjából lehetetlenné teszi, hogy megmondják, hogy még csatlakoztak-e is. 

Úgy tűnik, hogy az ExpressVPN letöltése és frissítései ugyanolyan gyorsan érkeznek be, mint a VPN nélkül, és nagyon könnyű csatlakozni az ExpressVPN-hez anélkül, hogy ezt valaha is megismerné..

Kerek: SpeedVPN az ExpressVPN számára

ExpressVPN logó
IPVanish logó

2

streaming

Míg egyes VPN szolgáltatásoknak külön streaming szerverek vannak – például a Windscribe, amelyről a Hulu legjobb VPN cikkben olvashatunk – az ExpressVPN és az IPVanish mind elhagyják ezt, és úgy tűnik, hogy inkább megpróbálják támogatni az összes szerver közötti adatfolyamot. Ez nagyszerű a kényelem érdekében, de hozhat némi találatot vagy hiányozást.

Az IPVanish segítségével probléma nélkül sikerült elérnünk a Netflixet, de minden más streaming szolgáltatás, amelyet megpróbáltunk, blokkolt minket. 

Megfigyeltük a beállításokban a VPN-forgalom „átcsavarozásának” lehetőségét, amely azt állítja, hogy képes megkerülni a VPN-használat észlelését és blokkolását célzó hálózati forgalomérzékelőket. Ennek ellenére sem sikerült a Hulu, az Amazon Prime Video vagy a BBC iPlayer működésbe hoznunk.

IPVanish-Proxy-Error

Az ExpressVPN viszont minden streaming webhelyen működött a beállítások módosítása nélkül. A Hulu, a Netflix és az Amazon hibátlanul működött, gyorsan behúzódó és élesnek látszó videókkal. Az ExpressVPN emiatt szerepelt számos legjobb VPN streaming listánkban, ideértve a legjobb VPN-t a Netflixhez és a legjobb VPN-ot az Amazonhoz.

Kerek: Streaming Point az ExpressVPN számára

ExpressVPN logó
IPVanish logó

3

Biztonság és adatvédelem

Az ExpressVPN biztonságával kezdve van néhány lehetőség, de csak az egyik számít. Az ajánlott protokoll az OpenVPN, de választható az L2TP és a PPTP. 

Az ExpressVPN azonban mindkettőt „gyenge biztonságnak” nevezte, és egyetértünk. Általában arra szólítunk fel mindenkit, hogy állítsák be a protokollt OpenVPN UDP-re, de a többi lehetőségről olvassa el a VPN protokoll bontásban. 

expressvpn-review-protokoll-lehetőségek

Az IPVanish még több protokollt kínál, mint az ExpressVPN, nemcsak OpenVPN, PPTP és L2TP, hanem IKEv2 és SSTP-vel is. Újra, bár nagyszerű lehetőségek vannak, az OpenVPN-t az alom válogatásának tekintik, amikor a protokollokról van szó, és azt javasoljuk, hogy a legtöbb ember a legtöbb felhasználásra válasszon.. 

Az ExpressVPN és az IPVanish egyaránt használ AES-256 titkosítást, amely az OpenVPN-rel párosítva a VPN biztonságának aranyszabályát képezi. Egyik VPN-szolgáltató sem tett kitéve minket a DNS vagy az IP-szivárgásnak a tesztelés során, és úgy tűnt, hogy mindkét VPN általános biztonsága tompított.

Bár a biztonság szempontjából mindkét VPN összehasonlítható, a magánélet egy másik kérdés. Az ExpressVPN nagy tapasztalattal rendelkezik a felhasználói adatvédelem tiszteletben tartása terén, és a múltban nem adott ki felhasználói információkat. 

Adatvédelmi politikája egyértelműen felvázolja, hogy milyen információk vannak és nem figyelhetők meg. Ezenkívül az ExpressVPN a Brit Virgin-szigeteken található, ahol a világ legjobb adatvédelmi törvényei vannak. Az ExpressVPN által gyűjtött adatokat névtelenné teszik és használják a hálózat karbantartására. 

Az IPVanish viszont 2018-ban megcáfolta saját adatvédelmi politikáját. Egy most törölt Reddit üzenet története az IPVanish ügyfélinformációinak az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériumához való átadása után történt meghívó kézhezvétele után. Ez bizonyította, hogy az IPVanish valójában naplókat vezet, annak ellenére, hogy az adatvédelmi irányelvek másképp szóltak.

IPVanish-naplózás

Az ilyen esemény egy állandó nyomot hagy a VPN nyilvántartásában. Noha a jelenlegi vezérigazgató azt állítja, hogy a társaságot most másképp működtetik, teljesen más vezetőkkel és új jogi csapattal, valószínűleg a legjobb, ha a múltból tanulságokat veszítünk, és kerüljük az IPVanish-t, ha egyáltalán nem vártak a VPN-szolgáltató által vezetett naplókban.. 

Kerek: Biztonsági és adatvédelmi pont az ExpressVPN számára

ExpressVPN logó
IPVanish logó

4

torrentezés-

Mindkét VPN torrent teljesítményét 1,4 GB-os tesztfájl segítségével teszteltük. A nagyméretű videofájl jó képet ad arról, hogy milyen várakozásra számíthat egy 30 perces TV-műsor jól átültetett 1080p epizódjának letöltése..

Az ExpressVPN és az IPVanish egyaránt nagyon hasonlóan teljesítettek. Az IPVanish körülbelül 30 másodperc után kb. 4 MB / s-ra emelkedett, és a letöltési idő nagy részét a 7 MB / s-tól 8 MB / s-ig terjedő sebességgel töltötte el. Rövid, 12 MB / s sebességű törés történt, és a teljes letöltés három perc és 10 másodperc alatt befejeződött.

Az ExpressVPN kicsit lassabb volt az induláskor, és kb. 45 másodpercbe telt, hogy valóban elinduljon, de felgyorsult, és ugyanabban a 7 MB / s-ban 8 MB / s-ra állt. Hasonló csúcsok is voltak, körülbelül 12 MB / kb, és a teljes letöltés körülbelül három perc és 15 másodperc alatt befejeződött.

Noha az ExpressVPN néhány másodpercnél tovább tartott, érdemes megjegyezni, hogy ezt a tesztet mind az Egyesült Államok helyi szerverein elvégeztük mindkét VPN-re. Ez volt az egyetlen szerverhely, amelyet az IPVanish megnyert a „sebesség” fordulóban, és messze az IPVanish legjobb szervere, ami azt jelenti, hogy az ExpressVPN a világ más részein nagymértékben meghaladja az IPVanish-t, amikor a letöltésekről van szó.. 

Torrent tesztelésünkben azonban az ExpressVPN és az IPVanish hasonlóan hajtottak végre, és nagyon gyorsan befejezték a letöltést, vagyis ez a kör döntetlennel zárul le..

Kerek: Torrenting Nincs egyértelmű győztes, mindkettőnek pontok

ExpressVPN logó
IPVanish logó

5

Szerver helyek

Az ExpressVPN-nek több mint 2000 szervere van, ami sok, de néhány VPN-szolgáltatás, például a NordVPN, legyőzi. Ahol az NordVPN nem rendelkezik ExpressVPN verzióval, az a rendelkezésre álló kiszolgálóhelyek számában található. Az ExpressVPN szerverei jól eloszlanak egy óriási 148 helyszínen, 94 országban. Olvassa el az ExpressVPN vs NordVPN és a NordVPN vs IPVanish összehasonlításokat.

expressvpn-review-server-helyszínek

Az ExpressVPN-nek csak egy versenyzője van a szerverhálózatban rendelkezésre álló helyek számának meghatározásakor, és ez a HideMyAss. Ha elolvassa a HideMyAss áttekintést, látni fogja, hogy egy állkapocs-eső 290 helyszín található 190 országban. 

Ha tudjuk, hogy a HideMyAss az ExpressVPN egyetlen versenytársa a kiszolgáló helymeghatározási lehetőségeinél, azt jelenti, hogy magától értetődik, hogy az IPVanish hálózata kisebb. Az IPVanish 60 országban több mint 1000 szerverrel rendelkezik, ami tiszteletreméltó, de egyszerűen nem elég ahhoz, hogy legyőzze a legfelső szintű opciót, például az ExpressVPN. 

IPVanish-Server-Map

Kerek: Szerver helyének pontja az ExpressVPN számára

ExpressVPN logó
IPVanish logó

6

Egyidejű kapcsolatok

Az egyidejű kapcsolatok vitathatatlanul az ExpressVPN leggyengébb aspektusa. Az ExpressVPN legfeljebb öt egyidejű kapcsolatot tesz lehetővé, ami elég nagyszerű. 

Bár mindig lehetőség van az útválasztó beállítására az összes eszköz otthonának védelmére, miközben csak az egyik csatlakozást használja, ennek a megvalósításnak néhány problémája van, főleg ha gyakran jár, és a nyilvános WiFi-t használja. 

Az IPVanish fiókonként 10 egyidejű kapcsolatot biztosít. Ez elég ahhoz, hogy a legtöbb ember minden eszközt védett állapotban tartsa anélkül, hogy táblagépét ki kellene húznia annak érdekében, hogy laptopot szerezzen a VPN-hez. Természetesen 10 egyidejű kapcsolat jobb, mint csak öt, tehát az IPVanish nemrég nyerte meg az első fordulóját ebben az IPVanish vs ExpressVPN mérkőzésen.

Kerek: Egyidejű csatlakozási pont az IPVanish számára

ExpressVPN logó
IPVanish logó

7

Árazás

Az ExpressVPN és az IPVanish árazási modellek nagyon hasonlóak, csak néhány jelentős különbséggel. Először is, minden VPN-szolgáltató havi opcióval rendelkezik, az ExpressVPN az egyik legdrágább opció a piacon, és az IPVanish csak 1 dollárral érkezik havonta.

Ezután az IPVanish három hónapos opcióval rendelkezik, míg az ExpressVPN hat hónapos terveket kínál. Ha megosztjuk a havi költségekkel, akkor az IPVanish három hónapra szóló ára 1 dollárval kevesebb, mint amit az ExpressVPN havi hat hónapra számít fel.. 

Végül, mindkét szolgáltatónak éves opciója van. Az ExpressVPN valójában plusz 3 hónapot ad a felhasználóknak ingyen, ha megkapja az egyéves tervet, amely összesen 15 havi előfizetést jelent. Ebben az időtartamban az IPVanish az éves terv havi 50 centével kevesebbel jön ki az ExpressVPN-hez képest.. 

Bár egyik szolgáltató sem nyújt ingyenes próbaverziót, az ExpressVPN 30 napos pénz-visszatérítési garanciát kínál, míg az IPVanish csak 7 napos pénz-visszatérítési garanciát kínál. Az ExpressVPN további fizetési lehetőségeket is elfogad, többek között a bitcoin, az UnionPay, a Sofort és a többi, míg az IPVanish csak hitelkártyákat és PayPal-t fogad el.. 

Ezt a fordulót nehéz meghívni, és a jobb árképzés potenciálisan az Ön igényeitől függ. Az IPVanish ára valamivel alacsonyabb, de az ExpressVPN jobb pénz-visszafizetési garanciát kínál, és több fizetési lehetőséget kínál. Végül ezt a fordulót adjuk az IPVanish-nek, mert az alacsonyabb árak párosulnak a jobb üzlettel, amely több egyidejű összeköttetést tesz lehetővé.. 

Kerek: Az IPVanish árazási pontja

ExpressVPN logó
IPVanish logó

8

Felhasználóbarátság

Az IPVanish egy zsúfolt és elfoglalt felhasználói felülettel rendelkezik, amely nagyjából minden információt elvisz magának, amelyre szüksége lehet. Az ablak közepén egy nagy mező található, amelyet a hálózati forgalom grafikonja foglal el, amikor csatlakozik, és üres, ha nincs csatlakoztatva. Ezen kívül egy doboz található, amely más csatlakozási információkat, például protokollt és csatlakozási időt mutat. 

IPVanish-Quick-Connect

Az IPVanish az ablak jobb alsó sarkában található legördülő menük segítségével választja meg tartózkodási helyét. Az egyik menü az országot választja, amelyhez csatlakozni fog, a másik kiválasztja, hogy melyik várost, a másik pedig azt, hogy melyik szerverhez fog csatlakozni a választott városban. A bal oldalon vannak fülek, amelyek lehetővé teszik a beállítások elérését, valamint egy részletesebb kiszolgálólista keresési sávval..

Összehasonlításképpen az ExpressVPN interfésze rendkívül tiszta, nagyon kevés információ kerül rá rád. A grafikon és a csatlakozási időzítő helyett a képernyő közepén csak egy nagy csatlakozási gomb található.

expressvpn-review-server-navigáció

Maga az ablak sokkal kisebb az ExpressVPN használatával, az IPVanish felhasználói felületének körülbelül felére érkezik. A kiszolgálók listája szintén navigálhatóbb az ExpressVPN segítségével. Az általános kiszolgálói listán már van keresősáv, az IPVanish-szel ellentétben, és a kiszolgálók helye régiónként van rendezve.

A kezelőfelület és a szoftver könnyű használatán túlmenően némi bajunk volt az IPVanish kill kapcsolójának működésével is. A kill kapcsoló bekapcsolt állapotában blokkolja az összes forgalmat, ha a VPN nem volt csatlakoztatva.

Ez azt jelenti, hogy ha a szoftver fut és a kill kapcsoló be van kapcsolva, de a VPN nincs csatlakoztatva, akkor nem lesz hozzáférése az internethez. Az IPVanish nemcsak az összes forgalmat blokkolja, ha a VPN megszakad, de ha bármilyen okból nem kapcsolódik a VPN-hez, akkor is, ha választás szerint.

Ez a fajta megvalósítás azt jelenti, hogy sok felhasználónak valószínűleg csak vagy egészben ki van kapcsolva a gyilkosság. Ez nem a legjobb módja annak, hogy megtervezhessük ezt a funkciót, és sok ember elvonja a VPN-biztonság kritikus aspektusától.

Kerek: Felhasználóbarát pont az ExpressVPN számára

ExpressVPN logó
IPVanish logó

9

Jellemzők

Az IPVanishnek nincs sok hozzáadott harangja és sípje. Ez automatikusan elindul a rendszerindításkor, és automatikusan csatlakozik, amikor elindul, de ezek nagyon alapvető funkciók, amelyek szinte az összes VPN rendelkeznek. 

Ezzel szemben az ExpressVPN olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek hasznosak és nehezen megtalálhatók. Az ExpressVPN legérdekesebb tulajdonsága a kiváló osztott alagút. Az osztott alagút lehetővé teszi annak kiválasztását, hogy mely alkalmazások használják a VPN védett kapcsolatát, és mely alkalmazások használják a szokásos internetkapcsolatot. 

Ez nagyszerű lehetőség az interneten való böngészéshez a szokásos internettel, miközben például egy torrentet tölthet le egyszerre a VPN-kapcsolattal. A megosztott alagút kialakításán kívül az ExpressVPN jobb kioldó kapcsolóval és az összes automatikus csatlakozási képességgel rendelkezik, amelyet az IPVanish támogat.

Mindkét VPN-nek 24 órás élő chat-ügyfélszolgálata van. Ez nagyszerű hibaelhárítási és segítséget nyújt arra az esetre, ha valami rosszra fordul. Az ExpressVPN osztott alagútja egyedül nyeri a fordulót, és ez egy olyan szolgáltatás, amelyet meglepünk, hogy nem tapasztalunk gyakrabban, figyelembe véve, hogy mennyire hasznos lehet..

Kerek: Jellemzői pont az ExpressVPN számára

ExpressVPN logó
IPVanish logó

10

Az ítélet

Hét-három végső pontszámmal, és az egyik forduló döntetlennel zárul, az ExpressVPN könnyedén nyeri a győzelmet ebben az IPVanish vs ExpressVPN mérkőzésen. Miközben az IPVanish egyidejűleg csatlakozik és az árazási fordulót (szűk mértékben) folytatta, még mindig nem tudott versenyezni az ExpressVPN jobb funkcionalitása, nagyobb sebessége, valamint kiemelkedő biztonsági és adatvédelmi eredményei között.. 

Nyertes: ExpressVPN

Ha tapasztalata van az ExpressVPN és az IPVanish használatával kapcsolatban, akkor az alábbi megjegyzésekben ossza meg velünk. Olvassa el az ExpressVPN vs CyberGhost és az ExpressVPN vs PIA összehasonlításokat is. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map