ExpressVPN vs Astrill: Két drága pretender félbeszakít 2020-ban

Az ExpressVPN hosszútávú nyerési sorozat volt a fej-fej-mérkőzésekben, és ennek jó okai vannak. Ha elolvassa az ExpressVPN áttekintést, látni fogja, hogy ez felhasználóbarát élményt nyújt, amelyet bárki számára könnyű felvenni és használni, de mégis rengeteg funkcióval rendelkezik. Ez a kedvenc VPN-je, és bebizonyította, hogy méltó erre a pozícióra.


Az Astrill viszont általában azok felé irányul, akik maximális funkcionalitással rendelkező VPN-t akarnak. Ez az ár és a könnyű használat szempontjából költséges, amint az Astrill áttekintésünkből elolvasható. 

Ebben a cikkben össze fogjuk hasonlítani őket, hogy megnézzük, melyik pontszáma összességében jobb, bár külön figyelmet fordítunk bizonyos emberekre vonatkozó kategóriákra is.

Harc felállítása: ExpressVPN vs Astrill

Mint minden verseny esetén, meg kell határozni a szabályokat annak érdekében, hogy a versenytársak egyenletes területen vegyenek részt egymással. Egyesítettük a legjobb VPN-cikkben szereplő szakaszokat annak érdekében, hogy az egyes pontok nagyjából azonos súlyúak legyenek. Ehhez a körök száma kilenctől ötig tartott.

Az öt kör, amelyet megvizsgálunk, jellemzők, árképzés, könnyű használat, sebesség és biztonság. Minden fordulóban áttekintést adunk arról, amit keresünk, belemerülünk az egyes szolgáltatók teljesítményébe ezen a területen, következtetéseket vonunk le és pontokat osztunk ki.

1

Jellemzők

A VPN funkciókkal kapcsolatban van néhány, amely elengedhetetlen, és mások, amelyek inkább a cseresznye a tetején. A jó VPN-ek számára kötelezőnek tartjuk a kill kapcsolót és az automatikus csatlakozás képességét.

Ez a két szolgáltatás kritikus jelentőségű a biztonság szempontjából, és nélkülük sem minden VPN lesz kevésbé biztonságos. Emellett olyan funkciók, mint például a megosztott alagútépítés és a megbízható hálózatok, nagyon láthatók, sok felhasználást biztosítva a felhasználók számára a VPN csatlakozásának módjára és idejére..

Végül, sok VPN olyan beállításokat kínál, amelyek megakadályozzák a DNS szivárgását és lehetővé teszik a választást több protokoll közül. Ezeket a „biztonság és adatvédelem” szakaszban részletesebben megvizsgáljuk.

ExpressVPN

Az ExpressVPN funkciókban gazdag és nehezen legyőzhető ebben a kategóriában, de amint azt az ExpressVPN és a CyberGhost mérkőzésen is láthattuk, kihívást jelenthet az uralkodó király. Az ExpressVPN egy egyszerű felület mögött rejti funkcióinak mélységét.

Sok eszközt kínál ügyfeleinek. Az összes főbb platform lefedi, beleértve a Windows, a MacOS, az iOS és az Android, valamint az olyan alkalmazások, mint például a PlayStation és a Roku dobozok, megkönnyítve az otthoni eszközök védelmét.. 

expressvpn-review-sebesség-teszt

Az asztali klienst illetően vannak olyan beállítások, amelyek segítségével automatikusan elindíthatja az ügyfelet, amikor a számítógép elindul, és felhasználói kapcsolat nélkül csatlakozik. Van még egy kill kapcsoló, valamint egy könnyen használható split alagútbeállítás opció, amely lehetővé teszi, hogy kiválassza, mely programok használják a VPN kapcsolatot, és melyek nem védett kapcsolatot használnak. 

Az ExpressVPN lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több protokoll közül válasszanak, amelyeket részletesebben a „biztonság és adatvédelem” szakaszban vizsgálunk meg. Végül lehetővé teszi a felhasználók számára a DNS-kiszolgálók elérését, ami egy jó szolgáltatás, amelyet hamarosan részletesebben is megvizsgálunk.

Astrill

Bár az Astrill nem fed le annyira sok eszközt, mint az ExpressVPN, tiszteletteljes munkát végez. Ügyfeleket kínál Android, iOS, macOS, Windows, Linux és útválasztók számára. Ennek ellenére, bár valószínűleg nem kínál ügyfeleket olyan eszközökhöz, mint a PlayStation és streaming gépek, felajánlja a felhasználók számára, hogy a VPN megosztási funkcióval megvédjék ezeket az eszközöket..

A VPN-megosztás lehetővé teszi az Astrill számára, hogy a hálózat összes eszközén használja a számítógép biztonságos VPN-kapcsolatát. Vannak hátrányai is, és nem olyan jó, mint ha ezekre az eszközökre külön alkalmazások vannak, de jó módot kínál a felhasználók számára, hogy minden eszköze biztonságban maradjon.

Astrill-VPN-megosztási

Az Astrill a felhasználók számára egy robusztus megosztott alagút funkciót is nyújt, amely lehetővé teszi a VPN-kapcsolatot használó programok és az egyes webhelyek szűrését. Ráadásul az Astrill lenyűgöző szintű testreszabási lehetőségeket kínál a kill kapcsolón, lehetővé téve egyes programok futtatását, de mások megölését, ha a VPN-kapcsolat elveszik.

Az ExpressVPN-hez hasonlóan az Astrill a felhasználók számára választhat protokollokat, de számos titkosítási lehetőség közül is választhat. Ezenkívül használhatja az Astrill DNS-kiszolgálóit, vagy beállíthatja saját DNS-ét. 

Kerek gondolatok

Az Astrill nem kínál dedikált ügyfeleket olyan sok eszköz számára, mint az ExpressVPN, de lehetőséget ad a felhasználók számára, hogyan lehet ezeket az eszközöket védeni. Bár az ExpressVPN ebben az értelemben verte az Astrill-t, szinte minden más Astrill javára változik.

Ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik, mint az ExpressVPN, mint például a megosztott alagútépítés és a privát DNS-kiszolgálók, de a felhasználó számára több ellenőrzést ad a konfigurálásuk felett. Ez nem csak azt hagyja, hogy a felhasználók program szerint szűrjenek a megosztott alagútja érdekében, hanem azt is lehetővé teszi számukra, hogy kiszűrjék kapcsolataikat az általuk látogatott webhely alapján..

Ezenkívül saját privát DNS-kiszolgálókat is kínál, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy beállítsák a használni kívánt DNS-t. Összességében nagyobb testreszabhatóságot kínál a VPN futtatásában, figyelembe véve az első forduló élét az ExpressVPN felett. 

Kerek: Astrill jellemzői

ExpressVPN logó
Astrill logó

2

Ár

Senki sem akar túlért fizetni érte, és ez magában foglalja a VPN-t is. Ezért fedezzük fel minden VPN árképzését. Ebben a szakaszban azt is megvizsgáljuk, hogy az egyes VPN-ek milyen ingyenes próbaverziót kínálnak, ha van ilyen, valamint a visszatérítési időszakokat és az elfogadott fizetési módszereket..

ExpressVPN 

Az ExpressVPN a piacon az egyik legdrágább szolgáltató, amint azt a VyprVPN vs ExpressVPN mérkőzésünkben láthatjuk. Havi ára meredek, de nem feltétlenül túl drága az Ön számára.

A leghosszabb időszakra, a 15 hónapra történő feliratkozás esetén 50% kedvezményt kapsz a havihoz képest, míg a hat hónapos időszak néhány dollárt kínál. Az ExpressVPN 30 napos pénz-visszafizetési garanciával rendelkezik, de nem kínál ingyenes tervet vagy próbaverziót. 

Számos fizetési lehetőséget fogad el, ideértve a hitelkártyákat, a PayPal-ot és a bitcoint. Ez utóbbi kiváló lehetőség azok számára, akik maximalizálni akarják online névtelenségüket, mivel a kriptovaluta ténylegesen nem hagy papírt. Az ExpressVPN közel tucat más fizetési módot is elfogad, beleértve a Sofortot, a Mintot és az UnionPay-t, ami jóval több, mint az IPVanish (olvassa el az ExpressVPN vs IPVanish darabot).

Az árért az ExpressVPN öt kapcsolatot kínál korlátlan sávszélességgel, és nem kínál lehetőséget arra, hogy ezt a számot második fiók létrehozása nélkül növeljék.. 

Astrill

Meglepő módon az Astrill ára még magasabb, mint az ExpressVPNé. Az egy hónapos terv az egyik legdrágább a piacon, és mint az ExpressVPN esetében, a leghosszabb időtartamra, ebben az esetben 12 hónapra történő feliratkozás, 50% -kal csökken az ár. Van egy hat hónapos terv is, amely enyhe árengedményt nyújt a havi árfolyam felett. 

Az Astrill néhány további kiegészítőt és frissítést is kínál, köztük egy VIP tervet, amely állítólag gyorsabb sebességet biztosít, és elsődleges prioritást ad a kapcsolata számára a VPN szervereknél. Ez majdnem megduplázza a havi terv költségeit.

Van lehetőség privát IP-cím megszerzésére is, és megvásárolhat egy előre konfigurált útválasztót, hogy otthonának összes eszközét könnyen megvédje. Az ExpressVPN-től eltérően az Astrill nem korlátozza a kapcsolatait, és amellett, hogy annyi eszközt használ, amennyit csak akar, korlátlan sávszélességet is biztosít.

A felhasználók számára egy hetes ingyenes próbaverziót kínál, amely jó érzés a szolgáltatás megértéséhez, mielőtt fizetne, de nem annyira nagyvonalú, mint egy ingyenes VPN-csomag felkínálása. Az ingyenes próbaverzió azonban az egyetlen esélye, hogy elgondolja magát. Minden értékesítés végleges.

Az Astrill lefedi a fizetés főbb formáit, ideértve a hitelkártyát, a PayPal-ot és a bitcoint. Az ExpressVPN-hez hasonlóan az olyan módszereket is elfogadja, mint az UnionPay és az Alipay.

Kerek két gondolat

Noha az Astrill egy hetes ingyenes próbaverziót kínál, jobb, ha visszatérítési garanciát lát, mint például az ExpressVPN 30 napos irányelve. Mindkét szolgáltató elfogadja a bitcoint, ami nagyszerű a biztonsági tudatosság szempontjából.

Végül, bár egyik szolgáltató sem annyira megfizethető, mint mondjuk a NordVPN, amelyről a NordVPN áttekintésünkben olvashat, Astrill az árképzést szélsőséges helyzetbe hozza. A már magas árakat még rosszabbá teszik a kiegészítők, így ez a piacon az egyik legdrágább VPN, ami azt jelenti, hogy ez a pont az ExpressVPN-hez megy (olvassa el az ExpressVPN vs. NordVPN összehasonlításunkat).

Kerek: az ExpressVPN ára

ExpressVPN logó
Astrill logó

3

Egyszerű használat

Úgy tűnik, hogy minden VPN-nek megvan a maga feladata, hogyan kínálhat vizuálisan vonzó és könnyen használható szoftvert, miközben még mindig tele van szolgáltatásokkal. Ebben a fordulóban megvizsgáljuk, hogy minden versenytársunk hogyan közelíti meg a problémát.

Felmérjük, hogy néz ki az egyes ügyfelek, és mennyire könnyű használni. Röviden meglátogatjuk az egyes webhelyeket is, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy könnyű-e eljutni oda, ahol a webhelyen kell lennie. A jobb felhasználói élményt nyújtó szolgáltató nyeri meg a pontot ebben a fordulóban. 

ExpressVPN

Az ExpressVPN kitűnő munkát végez a funkciók kiegyensúlyozása érdekében egy tiszta és karcsú klienssel. Az alkalmazás megnyitásakor egy minimalista képernyő jelenik meg, amelynek közepén egy nagy bekapcsológomb található, amely a VPN-t csatlakoztatja és leválasztja.

expressvpn-review-server-navigáció

Ez alatt egy szöveg jelenik meg, amely jelzi, hogy csatlakozik-e, és alatta egy doboz, amely megmutatja, hogy hol fog alagútba lépni. A szerverlista fel van rendezve és könnyen böngészhető. Van egy keresési funkció a kiszolgálók listájához, valamint a kontinens szerinti rendezés lehetősége, ami hasznos. 

Az ügyfélnek ez a része van a legtöbb embernek, és a VPN legalapvetőbb részeit áramvonalasan mutatja be. A képernyő bal felső sarkában lévő három sorra kattintva megnyithatja a menük, amelyek szintén jól vannak elrendezve.

A beállítások menüiben könnyű navigálni, és a megfogalmazás egyértelműen leírja, hogy az egyes beállítások mit végeznek. Ami a webhelyet illeti, a VPN-webhelyek szabványos formátumát követi. Több piros gomb is van, amelyek segítenek a vásárlás megkezdésében, és a fiók létrehozása egyszerű.

Astrill

Az Astrill webhelyének általános elrendezése hasonló az ExpressVPN weboldalainak. A webhely leginkább vonzó elemei a gombok, amelyek segítségével felállíthatják az ingyenes próbaverziót. Könnyű megtalálni, ahol hozzon létre egy fizetett fiókot, miután a próbaverzió befejeződött, és a letöltések szintén könnyen elérhetők.

Miután az ügyfelet beállította a számítógépére, az első dolog, amit észrevesz, az a kicsi. Ez körülbelül egyharmada az ExpressVPN kliensének, és kevésbé finomított elrendezéssel és megjelenéssel rendelkezik.

Astrill-Interface

Tetején van egy hatalmas váltókapcsoló, amely a kis ablak kb. Felét elfoglalja, és lehetővé teszi a VPN csatlakoztatását vagy leválasztását. Ez alatt egy legördülő menü jeleníti meg a kiválasztott országot, és megadhatja, hogy hova csatlakozni szeretne. Van egy grafikon is, amely megmutatja a VPN-kapcsolat sebességét az első képernyőn.

Bár van egy keresési funkció a szerverlista számára, az Astrill nem elég jól szervezett böngészéshez, mint az ExpressVPN, és az ügyfél kis mérete miatt szorongónak érzi magát. A jobb felső sarokban egy legördülő menü található a protokoll kiválasztásához, a bal felső sarokban pedig egy három soros ikon, amely megnyitja a menüket.

Az Astrill beállításmenüi nem annyira elegánsak, mint az ExpressVPN, és a bennük keresendő próba és hiba kérdése lehet, amíg az összes helyet a memóriának szenteli.

Noha az Astrill rengeteg robosztus funkcióval rendelkezik, költséggel jár. Ára és VPN-ként lett kifejlesztve azon energiafelhasználók számára, akik apróbb irányítást akarnak a VPN működéséről és viselkedéséről, még akkor is, ha kevésbé kellemes felhasználói élményt nyújt.

Három kör gondolatok

Az ExpressVPN nagyon karcsú klienssel rendelkezik, amely jól néz ki, és ugyanolyan jól teljesít. Nagyon jó egyensúlyt teremt a tűz-és elfelejtő VPN-szolgáltatás felkínálása között azok számára, akik egyszerűen beállítani akarják a dolgokat, és sokféle konfigurációs lehetőséget biztosítanak az energiafelhasználók számára..

Az Astrill viszont nagyon funkciókban gazdag tapasztalatokat kínál, amelyek azoknak szólnak, akik a legtöbbet szeretnék kihozni VPN-ről. Az interfész kisebb és a menük jobban rendetlenek. Hiányzik az ExpressVPN lengyel része, azaz a jelen pont az ExpressVPN-re vonatkozik.

Kerek: Könnyű használat az ExpressVPN számára

ExpressVPN logó
Astrill logó

4

Sebesség

Mint minden párbeszédpanel szakaszában, a gyorsaság minden jó VPN sarokköve. Megfelelő sebesség nélkül a VPN-k lassúak és nem reagálnak, míg a jó sebességű VPN egyszerűbbé és élvezetesebbé teszi a böngészést és a streaming-et.. 

Annak érdekében, hogy a dolgok igazságosak legyenek, minden egyes VPN-t beállítunk, amelyek ugyanazt a protokollt, az OpenVPN-t és ugyanazt a titkosítást használják, az AES 256 bites. Kipróbáltuk ugyanazt az öt helyet, majd összehasonlítottuk a papíron látott sebességeket. 

ExpressVPN 

Az ExpressVPN a legkonzisztens VPN, amelyet teszteltünk az egyik helyről a másikra történő sebesség esetén.

Hely: Ping (ms) Letöltés (Mbps) Feltöltés (Mbps)
Védtelen9161,8310,22
Intelligens hely-Kansas City44105,497,94
Toronto3590,577,89
Amszterdam145103,124,48
Singapore24485.472,98
Japán163100,824,84

A ping-idő növekedett egyik szerverről a másikra, de ez elkerülhetetlen. A késés soha nem volt elég magas ahhoz, hogy káros legyen a megtett távolságért. Az ExpressVPN gyakran időt vesz igénybe a kapcsolat létesítéséhez, néha 10 másodpercig vagy annál tovább. 

Miután a kapcsolat létrejött, ez mégis jól működik. Sokszor volt jelen a VPN-nk, és még csak nem is vettük észre, mert a webhelyek és még a videók is észrevehető késések nélkül töltődnek be..

Tesztelésünk során minden szerver megbízhatóan gyors és jó teljesítményt nyújtott. Soha nem volt hosszú weboldalank töltése, vagy nem volt video pufferünk, még nagy felbontás esetén sem. Az ExpressVPN rutinszerűen indokolja a leggyorsabb VPN-listáink csúcsát. 

Astrill

Az Astrill gyorsan megteremti a kapcsolatot, és soha nem adtak nekünk problémákat a megbízhatóság szempontjából. A ping-idők szintén alacsonyak voltak, így szilárd potenciált jelentettek VPN-ként a játékhoz.

Ennek ellenére az előadás egyik helyről a másikra remegő volt. A brazil és a japán szerver sokkal lassabb sebességet adott vissza, mint néhány olyan hely, amelyre általában nagyobb figyelmet fordítanak, például az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság.

Hely: Ping (ms): Letöltés (Mbps): Feltöltés (Mbps):
Védtelen984.4311.50
Los Angeles, Kalifornia6565.9510.30
Egyesült Királyság11373.307,70
Oroszország16192.106,91
Japán30597,442,83
Irán50637.421,49

Összességében a tartós letöltési és feltöltési sebesség stabil volt, ám a lassú kiszolgálók elveszítik az Astrill nagy pontjait, amikor megbízható sebességről van szó. Ennek ellenére a böngészés szilárd volt, és csak egy vagy több további másodperc volt észlelhető a lassabb szervereknél. 

A videók jól töltődtek be, és miután egy videó lejátszása megkezdődött, soha nem volt probléma a puffereléssel, még akkor sem, ha 1080p sebességgel és 60 képkocka / másodperc sebességgel folytatott streaming. 

Négy forduló gondolatok

Bár az Astrill gyorsan létrehozhat egy szilárd kapcsolatot, és alacsony a ping-ideje, szerverről szerverre nem olyan következetes, mint az ExpressVPN. Az ExpressVPN összehasonlítható ping idővel rendelkezik, de a világ minden pontján gyorsabb és megbízhatóbb sebességgel sportol. 

Ezen felül, amikor a böngészésről volt szó, Astrill számára a ping-előny nem volt észrevehető. Valójában lassabb volt a weboldalak és videók betöltése. Emiatt az ExpressVPN figyelembe veszi a sebesség pontját. 

Kerek: SpeedVPN az ExpressVPN számára

ExpressVPN logó
Astrill logó

5

Biztonság és adatvédelem

Végül megvizsgáljuk annak fő okát, hogy sok ember kap VPN-t: biztonság és adatvédelem. Elemezzük az egyes VPN-ek által kínált biztonságot azzal, hogy megvizsgáljuk, mely protokollok és titkosítási típusok érhetők el, valamint teszteljük a DNS-szivárgásokat. 

Az egyes adatvédelmi politikákat finoman fogazott fésűvel átvizsgáljuk, hogy megnézze, milyen információkat gyűjtenek a VPN-k.

ExpressVPN 

Az ExpressVPN lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy néhány általános protokoll közül választhassanak, beleértve az OpenVPN, L2TP és PPTP protokollokat. Ezek közül az egyiket keresünk és ajánlunk az OpenVPN, mivel ez egy biztonságos, nyílt forrású protokoll, amely szilárd teljesítményt nyújt. 

Ha szeretne többet megtudni a protokollokról, nézze meg a VPN-protokoll lebontását. 

A titkosítást illetően az ExpressVPN nem ad választási lehetőségeket, hanem lezárja a felhasználókat az AES-256-ba. Gyakorlatilag lehetetlen megtörni egy szuperszámítógéppel sem. Az OpenVPN és az AES 256 bites kombinációja a legjobb eset a biztonság szempontjából. 

Nem találtunk DNS-szivárogást az ExpressVPN kapcsolatában, ami igazolja a protokoll és a titkosítás biztonságát. 

Ami az adatvédelmi politikát illeti, az ExpressVPN a piacon az egyik legjobb. Noha nem a legkonkrétabb vagy legkönnyebben értelmezhető, amit látunk, jó szintű felhasználói védelmet kínál. Az ExpressVPN nem gyűjt információkat a VPN használatával kapcsolatban, ideértve a DNS-lekérdezéseket, a böngészési előzményeket vagy az adattartalmat sem..

Ráadásul székhelye a Brit Virgin-szigeteken található, amely a világ legjobb adatvédelmi törvényeivel rendelkezik, és ezzel tovább biztosítja a felhasználók adatvédelmét.. 

Astrill

Az Astrill rengeteg lehetőséget kínál a protokollokhoz és a titkosításhoz, kezdve a szabványoktól, például az OpenVPN-től az egyedi opciókig, beleértve a StealthVPN-t és az OpenWeb-t is. Jó, ha különleges lehetőségek vannak, amint már említettük, az OpenVPN-t és az AES 256-bites verziót keresjük, és az Astrill kínál nekik.

Megállapítottuk, hogy Astrill mentes volt a DNS-szivárgásoktól és egyéb adatszivárgástól. 

Ami az adatvédelmi politikát illeti, Astrill kevéssé kezd kezdeni. Noha nem tárol a VPN használatával kapcsolatos azonosító információkat, rövid távú naplókat tart, amelyek elég sok információt tartalmaznak.

A naplózott információ az elmúlt 20 kapcsolat adataiból áll, beleértve a csatlakoztatott országot, a kapcsolat időtartamát és a használt eszközt. Ezeket az információkat szolgálja a VPN kiszolgálására és annak biztosítására, hogy a dolgok jól működjenek, és nehéz lenne visszakapcsolni a felhasználót, de továbbra is naplózott és megőrzött információ, még ha csak egy rövid ideig is.

Öt kerek gondolat

Mindkét VPN lehetőséget kínál a protokollokról, ideértve az aranyszabványt is, amelyet OpenVPN és AES 256 bites titkosítás párosítunk. A tesztelés során mindkét szolgáltató mentes volt a DNS- és IP-címszivárogásoktól.

Ugyanakkor az ExpressVPN sokkal több névtelenséget és adatvédelmet kínál adatvédelmi politikájában, mint az Astrill. Az Astrill jelentős mennyiségű adatot naplóz a felhasználói kapcsolatokról, amikor a VPN használatban van, ami elveszíti az utolsó fordulóban, és a pontot átadja az ExpressVPN-nek.

Kerek: Biztonsági és adatvédelmi pont az ExpressVPN számára

ExpressVPN logó
Astrill logó

6

Végső gondolatok

Noha Astrill korábban képes volt átvenni a pontját a „szolgáltatások” részből, ez az egyetlen pont volt, a végeredmény négy-egyre pihenve az ExpressVPN javára.

Győztes: ExpressVPN

Az ExpressVPN szilárd szolgáltatásokat kínál, még akkor is, ha nem egészen egyezik az Astrill által kínált energiafelhasználói élményekkel. Kitűnő felhasználóbarát kialakításában, összehasonlíthatóan méltányos árajánlatában, megbízható sebességében, valamint kiváló adatvédelmében és biztonságában.

Ha tapasztalata van az ExpressVPN-vel vagy az Astrill-szel, szeretnénk hallani, hogy az alábbiakban megjegyzésekben hogyan hasonlít a miénkhez. Vessen egy pillantást az ExpressVPN vs PIA cikkre is. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map