Dashlane vs LastPass: A 2020 legjobb jelszókezelőinek csata

A Dashlane és a LastPass a legjobban értékelt jelszókezelők környékén, mindkettő szerepet tölt be a legjobb jelszókezelői útmutatóban. Bár vannak előnyeik és hátrányai, mint bármelyik szoftverhez, a Dashlane és a LastPass megtisztítják a versenyt a padlón, egyedi funkciókkal, kiváló használhatósággal és versenyképes árképzéssel. 


Ebben a Dashlane vs LastPass összehasonlításban kísérletet hajtunk végre, két jelszókezelőt a mezőjük tetején egymással szemben, hogy meghatározzuk, melyik jön ki a tetején. A győztes kihirdetése előtt beszélünk a szolgáltatásokról, az árakról, a biztonságról, a támogatásról, a könnyű használatról és egyebekről. 

Őszintén szólva, bármelyik jelszókezelővel mehet, és nagyon jól lesz. A Dashlane és a LastPass szinte minden tekintetben felülmúlják a csomagot, és olyan új belépõket vernek ki, mint a RememBear (olvassa el a RememBear áttekintést). Mégis vannak különbségek közöttük, amelyek jobb választást tehetnek Önnek. 

Mielőtt belemenne, emlékezzen arra, hogy közvetlenül összehasonlítjuk a LastPass és a Dashlane összehasonlítását. Ha azt szeretné megtudni, hogy teljesítenek a piac többi részével szemben, vagy csak mélyebb megjelenést szeretne kapni, kérjük, olvassa el a Dashlane és a LastPass áttekintést..

Harc felállítása: Dashlane vs LastPass

A LastPass és a Dashlane a fordulók sorozatán keresztül fogja kiosztani, lefedve az összes fő területet, amelyeket általában áttekintéseinkben értékelünk. Mindegyik területen megítéljük őket azért, hogy pontokat nyújtsunk az egyes fordulók győzteseinek. Az a szolgáltatás, amely a végén több ponttal áll elő, a mi általános nyertes lesz. 

Van még hely a személyes véleményhez. A LastPass és a Dashlane kiváló jelszókezelők, amelyek könnyedén képesek szinkronizálni a jelszavakat az Ön készülékein. Bár határozott megközelítést alkalmazunk a győztes kihirdetésekor, az egyik vagy a másik lehet jobb az Ön számára, költségvetésétől, a szükséges funkcióktól vagy más tényezőktől függően. 

Nem sajnáljuk, de a Dashlane vs LastPass mérkőzés minden szögét lefedjük. A biztonságtól a mobil élményig és a támogatásig alaposan teszteltük két versenytársunkat, hogy tudd, melyik a legjobb megoldás. 

1

Biztonság

A biztonság a jelszókezelő legfontosabb szempontja, és mind a Dashlane, mind a LastPass magas értékelést szerzett a megfelelő véleményeiben. Mindkettő biztonsági riasztásokat és kétfaktoros hitelesítési lehetőségeket nyújt, amelyek nagyszerűek. 

A Dashlane-től kezdve nulla tudással rendelkező modellt és AES-256 titkosítást használ. A hitelesítés a fő jelszavának hash segítségével történik, amelyet az Argon2d használatával hoztak létre. 

Dashlane azonban meghaladja a tipikus jelszókezelő biztonsági modellt. Amikor új eszközt használ, a Dashlane eszközkulcsot generál bizonyos hardver és szoftver specifikációk alapján, amelyek semmilyen módon nem kapcsolódnak a fő jelszóhoz. A modell annyira erős, hogy egy MIT-tanulmány 2016-ban szinte lehetetlen feltörni. 

A LastPass nem olyan egyedi, bár még mindig lépéseket tesz a boltozat biztonságának megőrzése érdekében. Ismét védett az AES-256 és a nulla tudás modellje. Ebben az esetben a LastPass 100 000 fordulóban PBKDF2-t használ a fő jelszaván a hitelesítési hash létrehozásához. Ezt a kivonatot egy hitelesítési kulcs létrehozásához használják, amelyet a LastPass adatbázishoz igazítanak. 

Fontos megjegyezni, hogy a fő jelszava soha nem hagyja el a számítógépet. Ehelyett egy kivonat kivonatot használnak hitelesítésre, amely két szintű védelmet nyújt. Sajnos nem ez a teljes történet a LastPass-szal.

A LastPass Hack

A LastPass 2015-ben adatmegsértést szenvedett, amelynek eredményeként egy titkosított felhasználói tárolók nagy adatbázisa elhagyta a kiszolgálóit. Bár az adatokat ellopták, a tényleges információkat nem veszélyeztették. A LastPass titkosításának és a nulla ismeretű modellnek köszönhetően a támadók egy csomó felhasználhatatlan gibberit készítettek el. 

Ha bármi is van, a megsértés a LastPass érvényben lévő biztonsági modelljének igazolása. Azt mondta, hogy nem a horogról van szó. Noha a Dashlane és a LastPass műszaki védelem szempontjából titokzatosak, az a tény, hogy a LastPass megsértette a nyilvántartást, és Dashlane nem, így az utóbbi nyert ebben a fordulóban.. 

Kerek: Dashlane biztonsági pontja

Dashlane logó
LastPass logó

2

Ár

Tekintettel arra, hogy a LastPass megszerezte a legjobb helyet a legjobb ingyenes jelszókezelő útmutatónkban, míg Dashlane küzdött a vágásért, ez a forduló nem sok verseny. Egyszerűen fogalmazva: a LastPass jobb értéket kínál. Ennek ellenére még egy kicsit több van a történetnél, ha jelszókezelést és személyazonosság-lopás védelmet keres.

A LastPass-tól kezdve az ingyenes verzió tűnik ki a legjobban. Több eszköz szinkronizálását és korlátlan tárhelyet érhet el egy fillért sem, amivel más jelszókezelők is küzdenek lépést tartani. Ha érdekli a jelszómegosztás, akkor szüksége lesz a prémium csomagra. Havi áron csupán 3 dollár, az ár alacsony. 

A LastPassnek is szilárd családterve van, bár inkább az 1Password-t szeretjük inkább (olvassa el az 1Password-áttekintést, valamint a Dashlane vs. 1Password és 1Password vs LastPass összehasonlításokat). Hat felhasználóra korlátozódhat, de az ár szempontjából ez aligha számít. Havonta 4 dollárért alapvetően hat prémium licencet vásárol, plusz hozzáférést biztosít a családi műszerfalhoz és korlátlan megosztott mappákhoz.

Dashlane az egyik legdrágább jelszókezelő, ami a legnagyobb gyengesége. Rendelkezésre áll egy ingyenes terv, amely megfelel az automatikus kitöltéssel és a biztonsági riasztásokkal, de legfeljebb 50 bejegyzés korlátozódhat és tárolójába csak egyetlen eszközön férhet hozzá. A fizetett Premium verzió több eszköz szinkronizálását, sötét webes megfigyelését és korlátlan tárhelyet biztosít. 

A Premium Plus azonban a leglátványosabb terv. Havonta közel 10 dollárért ez a legdrágább jelszókezelő, amelyet valaha láttunk. A Premium Plus ugyanakkor a teljes jelszókezelővel, a hitelfigyeléssel és az 1 000 000 dolláros személyazonosság-lopás elleni védelemmel érkezik. A személyazonosság-lopás elleni legjobb szoftverünkhöz képest az ár valóban nem rossz. 

Annak ellenére, hogy könnyű érvelni a Dashlane-t, figyelembe véve, hogy hány funkciót csomagol, nem tagadjuk az árat. A LastPass a legjobb ingyenes tervet kínálja bármelyik jelszókezelőből, amelyet látott, miközben a havi árat tisztességesen alacsonyan tartja. 

Kerek: A LastPass ára

Dashlane logó
LastPass logó

3

Automatikus kitöltés

Az automatikus kitöltéshez a LastPass és a Dashlane csodálatosan működik a böngészőben. A Chrome-ban és a Firefox-ban ritkán fordultunk elő problémák egyikének tesztelésében, legyen szó hitelkártya-bejegyzésről vagy bejelentkezési oldalról. Ennek ellenére minden eszköznek megvan a maga erőssége az automatikus kitöltéshez. 

A Dashlane nagyobb irányítást kínál a böngészőben. A kiterjesztésen megadhatja, hogy ki akarja-e tölteni a bejelentkezési információkat, az űrlapokat, mindkettőt, vagy sem a jelenlegi URL-hez. Kiválaszthatja azt is, hogy a beállítások vonatkoznak-e egy adott domainhez vagy a teljes weboldalhoz kapcsolódó oldalra, így testreszabhatja, hogyan reagál az automatikus kitöltés.. 

dashlane-review-automatikus kitöltés

A LastPass nem rendelkezik annyira rugalmassággal, hogy megjeleníti a jelenlegi webhely releváns bejelentkezési adatait, valamint az összes lehetséges kitölthető elemet. Bár az automatikus kitöltés tökéletesen működik, belefutottunk néhány pillanatba azzal, hogy a LastPass felismeri a mezőket. Különösen nem mindig érzékeli, hogy hol van-e hitelkártya-beviteli mező, azaz a tárolt kártyák nem jelennek meg a kiterjesztésben. 

LastPass-króm-extension-felülvizsgálat

Ennek megfelelően a LastPass előnye a helyi automatikus kitöltés. Ha feliratkozik a prémiumra, használhatja a LastPass automatikus kitöltése az alkalmazásokhoz eszközt, amely a böngésző élményét hozza az asztalra. Annak ellenére, hogy hasznos tulajdonság, hogy a Dashlane rendelkezik helyi alkalmazással, és a böngésző-bővítményben megadott lehetőségek miatt elegendő ahhoz, hogy ezen a körön nyerjen.. 

Kerek: Dashlane automatikus kitöltési pontja

Dashlane logó
LastPass logó

4

Üzleti tervek

A LastPass és a Dashlane átfogó üzleti terveket kínálnak – ezért mindketten készítették a legjobb jelszókezelőt a kisvállalkozások listájához – annak ellenére, hogy nem voltak olyan robusztusak, mint a OneLogin és a Zoho Vault (olvassa el a OneLogin és a Zoho Vault áttekintést). Ennek ellenére a LastPass több lehetőséget kínál, mint a Dashlane. 

Az utóbbival kezdve a Dashlane egyetlen üzleti tervet kínál, amelynek havonta 4 dollár fizetendő, ha évente számlázásra kerül. Ugyanaz, mint a prémium csomag, bár néhány extrával együtt érkezik, beleértve egy több mint 50 felhasználói fiókkezelőt és egy adminisztrációs konzolt a felhasználói és a biztonsági házirendek kezeléséhez. 

A LastPass részletgazdagabb az üzleti tervekkel kapcsolatban. Két alapterv létezik: csapatok és vállalkozás. Az előbbi öt-ötven felhasználó számára havonta 4 dollár, míg az utóbbi minden olyan csapat számára vonatkozik, ahol ötnél több felhasználó van. Ez magában foglalja a címtárintegrációt és az egyszeri bejelentkezés képességeit is.

LastPass-review-business-árazás

Az utolsó két terv hozzáigazítja az adaptív többtényezős hitelesítést, akár saját szolgáltatásként, akár az Enterprise csomagban. A LastPass drágább, az Enterprise felhasználónként 2 dollárral többet fizet, mint a Dashlane. Ez azt jelenti, hogy SSO-val és adaptív MFA-val érkezik, amelyről Dashlane hiányzik, így a LastPass nyeri a fordulót. 

Kerek: Üzleti tervpont a LastPass számára

Dashlane logó
LastPass logó

5

Mobil alkalmazások

A jelszókezelőknek többnyire a böngésző tapasztalatai vannak kitalálva, néhány eszköz kivételével (olvassa el a Passwork áttekintés példáját). A mobil eszközök azonban kissé trükkösek. Szerencsére, mint a két legnagyobb és legjobb jelszókezelő, a Dashlane és a LastPass egyszerűsített és hatékony alkalmazásokat kínál az Android és az iOS számára.. 

A LastPass mobilalkalmazása szinte úgy érzi magát, mint a böngésző alkalmazás, ezért keresett helyet az iOS útmutató legjobb jelszókezelőjében. Az automatikus kitöltés csodálatosan működik, a LastPass támogatja a biometrikus hitelesítést Android és iOS rendszereken. Ennek ellenére néhány funkció hiányzik a mobil alkalmazásból.

LastPass-iOS

Nem rendezheti a bejegyzéseket úgy, ahogy a Dashlane. Ezen túlmenően a Dashlane támogatja a mobil-specifikus bejegyzéseket is, például a névjegyeket. Az összes szabványos szolgáltatás is jól működik: a Dashlane támogatja az automatikus kitöltést az Android és iOS legújabb verzióján, valamint a biztonsági irányítópult teljes verzióját is mutatja. 

Dashlane-iOS

Nem számít, hogy melyik jelszókezelőt választja, a jelszavak elérése a mobileszközökön nem jelent problémát. A Dashlane azonban egy robusztusabb mobilalkalmazást kínál, amely kiválóan illeszkedik a személyazonosító irányítópultra, a szervezési lehetőségekre és az automatikus kitöltésre. Emiatt nyerést szerez a dolgok mobil végén. 

Kerek: Mobile Apps Point Dashlane számára

Dashlane logó
LastPass logó

6

Egyszerű használat

A Dashlane és a LastPass egyaránt könnyen kezelhető, ellentétben a LogMeOnce-vel és a Steganos-szal (olvassa el a LogMeOnce-áttekintést és a Steganos Password Manager-áttekintést). Ha csak a könnyű használat érdekli, akkor bármelyik szerszámot kiválaszthatja, és rendben lehet. 

De Dashlane rugalmasabb. Helyi alkalmazást használ, szemben a LastPass böngésző kizárólagos felhasználói felületével. Amikor letölti az alkalmazást és létrehoz egy fiókot, a Dashlane felkéri önt, hogy importáljon jelszavakat a böngészőből. Tekintettel arra, hogy a legtöbb embernek a jelszavak tudatlanul vannak tárolva böngészőjük adatbázisában, ez gyors módja a beállításnak. 

dashlane jelszóval import

A Dashlane körüli utazás egyszerű, a boltozat-kategóriák a bal oldali menüben vannak feltüntetve, és rengeteg módon megszervezhetik a bejegyzéseket. A böngésző kiterjesztése ezt tükrözi, így gyors hozzáférést biztosít a tárolóhoz és a jelszógenerátorhoz anélkül, hogy meg kellene nyitnia a helyi alkalmazást.

dashlane-review-edit-entry

Nincs azonban egy böngésző felhasználói felület, ahol a LastPass ragyog. Noha nincs helyi alkalmazás, a LastPass bármilyen böngészőben futhat. Használhatóság szempontjából a LastPass nagyjából megegyezik a Dashlane-rel. Van lehetőségek a bejegyzések rendezésére, az egyéni belépési sablonok támogatására és az egyszerű felhasználói menüre az felhasználói felület bal oldalán..

LastPass-review-kategóriák

Az a tény, hogy a LastPass az Ön böngészőjében működik, hatalmas előnyt jelent. Nem számít, milyen számítógépet használ, vagy böngészőt használ, gyorsan hozzáférhet jelszavainak, akár nyilvános gépeken is. A LastPass „space-ish” kivitelével kombinálva nyeri meg ezt a fordulót. 

Kerek: A LastPass egyszerű használatának pontja

Dashlane logó
LastPass logó

7

Ingyenes terv

Mindkét versenytársunk ingyenes verziót kínál, bár a LastPass előnye van. Noha a LastPass nem az egyetlen ingyenes lehetőség – olvassa el a NordPass áttekintésünket egy másik példáról -, olyan funkcióval rendelkezik, amelyet szinte egyetlen ingyenes jelszókezelő sem végez: több eszköz szinkronizálása. 

Még akkor is, ha nem fizet, szinkronizálhatja a bejegyzéseket az összes eszközén. A LastPass emellett személyes megosztást és korlátlan tárhelyet kínál. Őszintén szólva, az ingyenes terv szégyenét kelti a LastPass Premium. A havonta felüli 3 dollár néhány extra funkciót biztosít, köztük egy-egy-megosztást és prioritástámogatást, de az ingyenes magában foglalja azt, amit keresünk. 

A Dashlane Free sajnos nem. Noha megértjük, hogy a több eszköz szinkronizálását fenntartjuk a Dashlane Premium számára, az ingyenes verzió korlátozza a bejegyzéseket. A boltozatban csak 50 bejegyzést tárolhat, függetlenül attól, hogy milyen kategóriába tartoznak. Bár a korlátozás nem olyan szigorú, mint a McAfee True Key, ez még mindig korlátozott (olvassa el a McAfee True Key beszámolót). 

A LastPass-hoz képest a Dashlane ingyenes verziója nem áll fel. Ugyanakkor a többi ingyenes eszközhöz képest is gyenge. Noha nem olyan szép, mint a Dashlane, a KeePass és a Bitwarden korlátlan tárhelyet kínálnak ingyenesen, és nyílt forráskódúak, hogy induljanak (olvassa el a KeePass áttekintést és a Bitwarden áttekintést, és megnézze a Bitwarden összehasonlítását a LastPass-tal).. 

Alig meglepő, hogy a LastPass a növények királya, amikor ingyenesen biztosítja a jelszavakat. Dashlane erőteljes erőfeszítéseket tesz, de korlátaival és a több eszköz szinkronizálásának hiányával a LastPass átbocsátja. 

Kerek: Ingyenes tervpont a LastPass számára

Dashlane logó
LastPass logó

8

Jellemzők

A LastPass jellemzői szempontjából meglehetősen könnyűek, a figyelemre méltó LastPass for Applications asztali eszközön kívül. Egyébként ez szokásos. Biztonsági kihívást kínálnak Önnek, ahol láthatja, hogyan állnak jelszavai a LastPass többi felhasználójával szemben, támogatja az egyéni bejegyzéseket és az automatikus kitöltést.

LastPass-review-biztonsági kihívás

Van még a LastPass hitelesítő is. Noha technikailag nem része a LastPass-nak, az Authenticator lehetővé teszi a két tényezővel történő hitelesítés engedélyezését a legtöbb webhelyen, ezzel helyet kapva a legjobb 2FA-alkalmazások útmutatójában. Ugyanakkor nem kell fizetnie vagy fizetnie a LastPass-t a Hitelesítő használatához. Ingyenes, önálló szolgáltatásként kínálják. 

Dashlane éppen az ellenkezője a LastPass-nak. A jellemzőkhöz és az árhoz igazodva, Dashlane a szokásos jelszókezelőn túlment valamihez, amely jobban hasonlít az identitáslopások védelmére.. 

A Dashlane Premium magában foglalja a sötét webes megfigyelést, a jelszó-egészségügyi központot és a VPN-t, bár azt javasoljuk, hogy az utolsó VPN-listából válasszuk az utóbbi helyett. 

dashlane-review-jelszó-egészségügyi

Legegyedibb tulajdonsága azonban az automatikus jelszóváltó, amely egyetlen egérkattintással frissítheti a támogatott webhelyek jelszavait. A LastPass hasonló funkcióval rendelkezik, bár a tesztelés során soha nem sikerült működnie. 

A Dashlane nem tudja megváltoztatni a jelszavakat minden webhelyen, de a támogatott URL-ek listája továbbra is hosszú, ideértve a Reddit-et és a Citrix-t (olvassa el a Citrix ShareFile áttekintést). 

A Dashlane drágább, mint a LastPass, de jön egy olyan szolgáltatások listája, amelyek igazolják az árat. A Dashlane a jogsértésről szóló értesítésektől a sötét webes megfigyelésen át az identitáslopások biztosításáig a jelszókezelőn túlmutat, és nyerést nyer ebben a körben.. 

Kerek: Dashlane jellemzői

Dashlane logó
LastPass logó

9

Támogatás

A Dashlane a legjobb támogatást nyújtja, amelyet egy jelszókezelőből láthattunk, ami meglepő, tekintettel arra, hogy ezeknek az eszközöknek általában elégtelen a támogatás. A könnyen használható tudásbázis mellett a Dashlane e-maileket és élő csevegést is kínál. Az e-mail támogatás heti hét napon keresztül működik, míg az élő csevegést hétfőtől péntekig reggel 9-től 18-ig kínáljuk. est. 

A támogatás elsősorban az angol nyelvű ügyfelek köré koncentrálódik, bár a Dashlane hétköznapokon francia és német e-mail támogatást kínál. Szerencsére nem kellett felvennie a támogatást. A tudásbázis kivételes, minden részlettel megtöltve a Dashlane-t és annak működését.

dashlane-review-tudásbázis

A LastPass támogatási erőforrásokkal nem nyújt ugyanolyan szintű ellátást. Olyan tudásbázist kap, amely lefedi az alkalmazás alapjait, de nagyon keveset foglal magában az erőforrások hibaelhárításának módjában. Probléma esetén lehetősége van kapcsolatba lépni a LastPass-szal, de át kell ugrani néhány karika felett. 

LastPass-review-tudásbázis

Használnia kell a tudásbázist a LastPass-hoz való kapcsolatfelvételhez. Ahelyett, hogy kapcsolatfelvételi űrlapot ajánlna fel az e-mail címre, az egyes tudásbáziscikkek alján található egy „kapcsolattartó támogatás” gomb. Tekintettel arra, hogy kevés a hibaelhárítás, világosabb kapcsolatfelvételi útvonala szükséges. 

LastPass-review-contact-támogatás

A LastPass mégis támogatást nyújt azoknak az ügyfeleknek, akik fizetnek, és nem fizetnek, tehát nem minden rossz. Mindazonáltal nem tagadható, hogy a Dashlane erőteljesebb támogatási forrásokat kínál mind azok számára, akiknek kapcsolatba kell lépniük a támogatási csoporttal, mind pedig azoknak, akik elégedettek a saját problémáik megoldásával. Emiatt Dashlane nyeri a döntőt. 

Kerek: Dashlane támogatási pontja

Dashlane logó
LastPass logó

10

Végső gondolatok

Kilenc fordulónkból Dashlane öt pontot szerzett, míg a LastPass négy pontot. A várakozások szerint a verseny során a kettő nyak és nyak volt, bár Dashlane továbbra is győztesként jelentkezik. Noha a Dashlane drágább, a szolgáltatások robosztusabb listáját és jobb biztonságot nyújt, mint a LastPass.

Nyertes: Dashlane

A LastPass mégis méltó ellenfél. A LastPass kiváló eszköz a legjobb ingyenes csomag felhasználásával, amelyet bármilyen jelszókezelőből láthattunk, és kivételesen használható. Annak ellenére, hogy nem éri el a Dashlane magasságát, a LastPass továbbra is vonzó lehetőség, különösen a költségvetésben részesülők számára. 

A választás azonban rajtad múlik. Dashlane-vel vagy a LastPass-szal megy? Az alábbi megjegyzésekben tudassa velünk, hogyan döntött, és mennyire tetszik. Olvassa el a Dashlane vs Keeper összehasonlítást is. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map